O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT - EXEKUCE PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 květen 2010
Přejít na obsah
TRVALÝ POBYT - EXEKUCE
Strana 2
Strana 3

S trvalým pobytem jsou starosti. Sice to, že jste někde hlášeni, vám žádné nároky na ono bydlení nedává, ale pokud je někdo někde trvale hlášen, potenciálně ohrožuje majitele tohoto bytu.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Protože exekutor se nezabývá tím, aby zjišťoval, co je v bytě (domě) koho...  A tak jedna soukromá katastrofa stíhá druhou...  V málokterém případě se stejně tak jako v tomto vyplatí poslechnout přísloví: "Třikrát měř, jednou řež". Slučuji tedy následující tři případy, které mají v podstatě hodně podobného - riziko trvalého pobytu.

 

 


  • Dobrý den, prosím o pomoc s urgentním problémem: prarodiče mají ve svém domě, který vlastnoručně postavili, přihlášené k trvalému pobytu i syna s jeho manželkou (snachou). Syn se snachou žijí v patře, v odděleném bytě, dům je ale s jedním společným vchodem, a jedním popisným číslem. Tato snacha se zadlužila hned u několika společností, tajně si vzala i úvěry na rodné číslo svého manžela, dluhy nesplácí a hrozí exekuce. Snacha také okrádala prarodiče o finanční hotovost. Ráda bych věděla, zda je možné, že by přišla exekuce i na majetek nebo dokonce dům prarodičů, který je výhradně v jejich vlastnictví? A dále - je možné, a jakým způsobem - snachu odhlásit z trvalého bydliště?

Děkuji, Kristýna

(Viz všechno to níže...)


 

 

  • Dobrý den, prosím o radu. Vlastním rodinnný domek, ve kterém ale v současnosti nebydlím. V tomto domě má trvalý pobyt moje rozvedená dcera se dvěmi dětmi. Dcera se seznámila s přítelem, se kterým žije dva roky. Vztah je bezproblémový. Nyní by chtěli, aby se přítel mé dcery také přihlásil k trvalému pobytu v tomto domě. Po zkušenostech s problémem odhlášení předchozího manžela z bytu služebního, ve kterém byla smlouva na dceru,se raději ptám, jaké mám před přihlášením dceřiného přítele udělat opatření. Co kdyby vztah skončil? Co by on mohl ode mne požadovat, a případně, jak bych mu mohl poté ukončit tento trvalý pobyt? Mj. nájemní smlouvu nemám ani s dcerou, ta ale platí veškeré služby sama a realizuje celkovou rekonstrukci domu (za pomoci půjček, které také ona splácí). Nájemné od ní nepožaduji. Tak bych potřeboval také vědět, pokud bych s dcerou nájemní smlouvu sepsal, co by v tomto případě měla obsahovat? A co by po přihlášení k pobytu změnil případný sňatek? Případně po sňatku darování tohoto domu dceři?

Za odpověď děkuji, Milena

 

(Pro Milenu: když dceři darovat, jedině za svobodna. Pokud sepsat smlouvu, OK, ale doporučuji nikoho tam nepřihlašovat - pokud je to zatím vaše. Když tak se ještě ozvěte.)

 


 

  • Dobrý den, narazil jsem na Vaše stránky s radami a chtěl bych se zeptat na možnost předejití případným problémům. Mám byt v OV v panelovém domě a chci ho pronajmout. Zájemce stojí o zařízení trvalého pobytu kvůli možnosti přihlášení dítěte do školky. Je možné, abych měl od nájemníka předem podepsanou žádost o zrušení TP (bez doplněného data) a ve smlouvě o nájmu uvedené podmínky, za kterých mohu TP zrušit bez dalšího jednání s nájemníkem? Uchránilo by mne to od případných budoucích problémů jak se "zbavit" tohoto nájemníka, resp. jeho nahlášení na adrese? 

 

Předem děkuji za radu,

pozdravem Petr

(Pro Petra: ať se raději přihlásí na místním úřadu, ve školce to jistě zdůvodní.)


 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]