O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"ZAPOMĚTLIVÝ TATÍNEK" - VÝŽIVNÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 08 červenec 2009
Přejít na obsah
"ZAPOMĚTLIVÝ TATÍNEK" - VÝŽIVNÉ
Strana 2

 Milá Danielo, ráda občas nahlédnu na tyto Vaše stránky, protože jsou tu vesměs velmi zajímavé a poučné články. Rozhodla jsem se tedy taky Vám napsat a poprosit o radu. Jsem samoživitelka s postiženým synkem. Jeho otec má na něj platit soudem stanovené výživné 1000,- Kč měsíčně, ale abych to upřesnila - výživné posílá nepravidelně a často nepošle nic. Tvrdí, že nemá peníze, že prý jeho zaměstnavatel momentálně snad neprosperuje a ani nemá pro něj práci.

 

 

 

 

     Já ale vím, že má příjmy i bokem, má nyní dost velkou hypotéku na byt (takže aby tuto hypotéku získal, musel předložit asi podstatně jiné příjmy než před rokem a půl u soudu, kde mu vyměřili těch 1000,- Kč - bohužel i dík mé naivitě), dále vím o dvou autech a taky to, že má pozemek s chatkou za Prahou. Stále někam jezdí - na vodu,na lyže.... často i do zahraničí (chtěla jsem, aby alespoň občas vzal syna s sebou někam na výlet, nebo aby mu přispěl na nějakou rekreaci ale i to je mu zatěžko, je mu přednější vlastní pohodlí a vlastní zájmy). Já jsem momentálně bohužel přišla o práci a tak jsem na tom finančně dost špatně.

 

     Současná situace na trhu práce je neradostná a i když se snažím novou práci najít - tak se mi nedaří - i vzhledem k tomu, že péče o těžce postiženého syna mi nedovoluje například vzít práci ve vícesměnném provozu atp. Potřebovala bych se poradit s nějakým právníkem, ale děsí mne, kolik to asi stojí. Taky bych ráda, aby mne tento právník zastupovat u soudu (právníci z bezplatných poraden prý k soudu nechodí a často ani nejsou tak erudovaní) - kde bych chtěla požádat o zvýšení výživného a o přezkoumání poměrů a životní úrovně otce. Vím, že to nebude tak jednoduché a taky bych se už ráda vyvarovala chyb u soudu, kterých jsem se dopustila kvůli své naivitě a ne zcela dobré znalosti ohledně legislativních možností.

 

    Nikdy jsem nechtěla nikomu ublížit a je mi i do jisté míry trapné doprošovat se otce mého syna. Nemohu být ale slepá. Některé věci se prostě nedají přehlédnout a já bych chtěla, aby i náš postižený syn měl stejnou životní úroveň jako jeho otec.Taky péče a sociální služby něco stojí a "Příspěvek na péči" od státu na to nepostačuje.

 

Alena

 

 

 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Alenko,

 

     doplň si následující formulář (můžeš mi to pak třebas i ještě přeposlat ke kontrole), a pak ho odneseš do podatelny k soudu. O zjištění toho, kolik otec opravdu bere, se už postará soud. Pochopitelně, pokud budeš mít jakékoliv bližší údaje (kde pracuje, kde je ta chatka, jaká to jsou auta, kdy kam jezdí - prostě cokoliv, co by se dalo doložit), doplň je, urychlíš tím veškeré řízení. Stejně tak vypiš celou situaci se synem - jeho potřeby atd.

 

     A rozhodně už se neboj bojovat!!!

 

d@niela      

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]