O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ACH, TI NEVĚRNÍCI A JEJICH E-MAILY... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 červen 2009

 Dobrý den, nedávno jsem měla možnost nahlédnout do manželovy soukromé pošty v PC ajejí obsah byl tak šokující, že jsem si některé emaily přeposlala do své pošty, abych si je mohla v klidu přečíst. Manžel ta samozřejmě zjistil a chce na mě podat trestní oznámení. Jaký postih mě může čekat? Děkuji za odpověď. Jitka

 

 

 

 

Milá Jitko,

 

     v podstatě má bohužel pravdu...

 

     Protože ses svým jednáním dopustila trestného činu porušování tajemství dopravovaných zpráv dle ustanovení § 239 odst. 1 písm. b) trestního zákona. Dle tohoto ustanovení se uvedeného trestného činu dopustí ten, kdo úmyslně poruší tajemství zprávy podávané telefonem, telegrafem nebo jiným takovým veřejným zařízením, za což může být potrestán odnětím svobody až na šest měsíců.

 

    Z uvedeného je zřejmé, že trestní zákon, kromě tajemství uzavřeného listu nebo jiné písemnosti, chrání rovněž tajemství podávané telefonem, telegrafem nebo jiným takovým veřejným zařízením. Za zprávu dopravovanou telefonem je nutno z trestněprávního hlediska považovat i zprávu SMS dopravovanou prostřednictvím sítí mobilních operátorů do mobilních telefonů jejich uživatelů. Stejné ochrany pak požívají zprávy doručované prostřednictvím elektronicky dopravovaných zpráv (např. e-mail, SKYPE, ICQ apod.).

 

    Takže by opravdu mohl podat trestní oznámení, za to že sis přečetla - případně použila zprávy určené tvému manželovi a je pravděpodobné, že policie by pak mohla vůči tobě zahájit trestní stíhání, a to pro shora uvedený trestný čin porušování tajemství dopravovaných zpráv dle ustanovení § 239 odst. 1 písm. b) trestního zákona.

 

     Bohužel, ani nevěra nikoho neopravňuje k narušení soukromí jiného.

 

  

d@niela

 

 

 

Komentáře (166)add feed
Jitko, nedej se zastrašit : Magdalenka
Řekni mu, že se na soud už těšíš a dobře se připrav.
Vypadá to, že sis vzala hlupáka.
1. V poště má šokující dopisy.
2. Dopustí, aby ses mu do ní dostala.
3. Vyhrožuje ti trestním oznámením.

Takže ti ho vůbec nezávidím

červen 18, 2009 15:04
Souhlas s Magdalenkou. : mamča
Jitko, a stojíš vůbec ještě o takového manžela, co Ti vyhrožuje jen proto, že je vůl a neumí si uchránit svoje mimomanželské aktivity ?
A jen tak mmch., ještě jsem neslyšela, že by někoho za podobný "trestný čin" odsoudili, natož manželku nevěrníka. Akorát by ze sebe udělal přede všemi debila.
Kontrovala bych žádostí o rozvod, tentokrát bez výhrůžek. smilies/grin.gif
červen 18, 2009 15:11
Jitko, : Ája
daniela má určitě pravdu, ale zároveň souhlasím s Magdalenkou. A krom toho - jsem přesvědčená, že maximální postih může být nějaká pokuta nebo tak něco- zcela jistě ne vězení natvrdo. Jde podle mě také o motiv, výši společenské nebezpečnosti té věci apod. Nechtěla ses ani nijak obohatit apod. Otázka také je, zda je to vůbec prokazatelné, žes to opravdu udělala - zrovna tak to můžeš popřít, tvrdit, že to manžel přeposlal sám a teď Tě křivě obviňuje. Pokud Tě nechytil při tom, jak věc provádíš, těžko prokáže, žes to opravdu udělala Ty... si teda myslim, co myslíte? smilies/wink.gif
Ale jinak to musí být opravdu rozkošný pán... I když - teda - abych jako maličko zvedla ten káravý prst - cizí pošta se nečte smilies/wink.gif
červen 18, 2009 15:14
Jitko : mia
jsem spíš na straně manžela,tohle se prostě nedělá.My si s manželem neotvíráme ani poštu jeden druhému,nelezem si do mobilu,do peněženky.Určitý respekt je na místě.On manžel si myslím to policii neoznámí, pokud zrovna nejste na kordy.A Ty se snad ze situace poučíš.
červen 18, 2009 15:16
mio, : Ája
máš pravdu... Ale opravdu, OPRAVDU - kdybys měla např hypoteticky oprávněný vážný podezření, že Ti manžel zahýbá a náhodou by ses dostala k příležitosti nahlédnout do emailu, kde bych oprávněně předpokládala, že se něco dozvíš - opravdu bys to dokázala? Se nepodívat? A udělat si tak jasno? Samo nevim, s Jitkou jsme u toho nebyly ani jedna, ale jen tak hypoteticky...?
červen 18, 2009 15:20
Ajo : mia
název je sice o nevěrnících,ale v textu samotným je jen o šokujícím obsahu,což nevěra nutně být nemusí.Pokud bych měla podezření já konkrétně tak bych mu určitě do emailu nelezla,čímž ale neříkám že bych za sebe mohla dát ruku do ohně poněvadž jsem synovi vlezla do výpisu z účtu,vím že to nebylo fér,ale měla jsem trochu obavy.
červen 18, 2009 15:29
... : katka*
já taky nemám čisté svědomí. ale snažím se. smilies/wink.gif
červen 18, 2009 15:49
Hm : Míša šíša
A odkud Jitka znala heslo, aby se mohla dostat do manželovy pošty? Zřejmě od něj, takže jaképak porušování soukromí?
Jinak ta reakce manžela, to je taky jeden z typických projevů odhaleného nevěrníka. Kopat kolem sebe a zastrašovat podvedenou manželku. (Další variantou je vyhrožování, že jí soudně zbaví péče o děti apod.)
červen 18, 2009 15:51
... : katka*
Jitko,
jak je psáno výše - kope kolem sebe aby odpoutal pozornost od problému - má špatné svědomí.
Oznámení nepodá - ztrapnil by sám sebe a to chlap neudělá už z principu.
Nevíme co v té poště bylo - jestli nevěra nebo sprosťárničky, které si s někým vyměňuje po internetu - podle toho je třeba se k situaci postavit. Pokud je to jenom to psaní - nech to plavat - dneska to dělá kde-kdo, není potřeba žárlit a trápit se tím.
Pokud je to nevěra, tak to je zase jiná kapitola.
ale takhle radit to je těžký, když nikdo neví o co jde...
červen 18, 2009 15:53
Ježišimarjá : alena puntíkovaná
zklatej Pepíno, kterýmu je jednasedmdesát a na počítači hraje akorát karty. Na tohle už bych dneska nervy neměla. Nicméně pokud bna tebe fakt podá trestní oznámení, musí taky dokázat, žes to skutečně udělala, a že jeho mailíky budou kolovat po policii a případně po soudech a všichni se jimi budou báječně bavit - tak to si snad spočítá i on.
červen 18, 2009 15:53
taky z něj ,můžeš udělat naprostýho blbce, : alena puntíkovaná
budeš-li tvrdit, že ty maily ti tam omylem přeposlal on sám.
červen 18, 2009 15:54
Ali : mia
to už je trochu silná káva.štourat se někomu v počítači a pak lhát jak holka z pátý třídy.
červen 18, 2009 15:57
když přijde Mio na lámání chleba : alena puntíkovaná
tak můj krk je mi bližší než jeho. Krom toho, on s ní taky nejednal čestně a na rovinu - nebo máš pocit, že jo? Při nejmenším by to bylo fifty fifty.
červen 18, 2009 16:03
protože nemám čas, řeknu to krátce – Jitko, jsi IDIOT. : toulavej
Pro tvoji zvědavost nemám omluvu na rozdíl od některých shovívavých dam tady, které za idiota považují tvého muže. On na rozdíl od tebe věřil, že nemusí zamykat komputer na řetěz, že nežije s ženskou, která nemá RESPEKT k SOUKROMÍ svých nejbližších lidí. Pokud ve vztahu dvou blízkých lidí neexistuje DŮVĚRA, je něco špatně. Mnoho lidí tady si stále stěžuje, že se tu nedodržují zákony a je tu bordel. A možná by byli překvapeni, kdyby se s tím už jednou konečně začalo. Třeba tak, že si půjdeš sednout do chládku na ten půlrok, mezi zlodějky. Já bych nebyl proti. To, žes to sem právě napsala, je nádherný důkaz, že sis to poslala ty a ne tvůj muž. Dá se to dohledat. Hodně zdaru při dalším šmírování v cizí korespondenci, ať jsou tvé úmysly sebe bohulibější. Některé věci, jak se o tom zmiňuje Krakonoš v jiném článku, se prostě NEDĚLAJÍ.
v dotazu Jitky NENÍ o NEVĚŘE, jak ji tu mnoho čtenářek PŘEDPOKLÁDÁ, ani slovo . . . přesto tím hajzlíkem je její muž - ÚSMĚVNÉ, kde je objektivnost, dámy . . .
červen 18, 2009 16:06
Ali : mia
zbytečně ze sebe děláš mrchu smilies/wink.gifPartneři mají právo na své soukromí a že Ty Alo hned za tím vidíš nějaký nekalosti to už bude asi tvou osobní zkušeností.Ale stejně je to tak dávno,že dost dobře tvou načuřenost po tolika letech nechápu.Druhýho muže jsi měla fajn,co jsem od Tebe tak četla a ted máš chlapa dobráka od kosti,nechceš zakopat válečnou sekeru proti chlapům?
červen 18, 2009 16:43
toulavej : mamča
Četl jsi nadpis ? smilies/grin.gif
červen 18, 2009 16:51
to toulavej : Sipik
V principe mas pravdu, ale.... predpokladam, ze vzhladom na obsah mailov jej zase on dlhodobo klamal... co tiez nie je koser, nemyslis? Ja som bola s ex 3 roky ked som otehotnela. Dovtedy bolo vsetko OK, zrazu sa zacal spravat divne. Hlava mi to nebrala, ze tak zvrtol o 180 stupnov. Ked ma to uz skutocne trapilo ( a brucho s jeho dietatom rastlo a on ho ani jediny raz nepohladil... ) tak som mu do mobilu nakukla. Ver mi, ze to bolo velmi bolestive ale aspon ma to uviedlo do reality.
Tamtomu inteligentovi, co pikantne maily nemaze by som povedala, ze ak da trestne oznamenie, tak ja potom tie mailiky pouzijem v rozvodovom konani. Ani to by nemuselo byt zle
smilies/grin.gif
Fuj co sme to my za zivocisny druh?
červen 18, 2009 17:08
Toulavej, : Petronila
číst cizí poštu se nedělá, to máš pravdu.

Ale s tou důvěrou, to si děláš legraci? Když je někdo nevěrný, je to hnusné, ale když si o tom ještě uchovává písemné důkazy tak, aby je mohl ten druhý partner objevit, tak je to s prominutím VŮL.


červen 18, 2009 17:08
No, koukám (i když střílím do vlastních řad), : Pepíček
že se ozval "potrefenej husák".
Ona tam sice Jitka konkrétně nepíše, že to byla nevěra, ale pochybuju, že by ohledně hospodářské kriminality či ohrožení státu psala na kudlanku.
Jo, taky to mohlo být třebas něco z pedofilie...
Každopádně se připojuju k tomu, že pan manžel si nejspíš rozmyslí to dát k dispozici...

A také by nejspíš nebylo jednoduché prokázat, že to byly zrovna její prstíky, které to na její adresu přeposlaly. Ano, pochopitelně, byl by blbej, kdyby to dělal, ale důkaz o tom, že to byla ona?
to taky nemá...

červen 18, 2009 17:08
jinak silně pochybuji, : Petronila
že by se soud byl ochoten něčím takovým zabývat. Ale to berte s rezervou, v soudech praxi nemám.

Do vztahu dvou lidí nepatří ani jedno - šmírování ani nevěra.

Vůbec nezávidím tu situaci Jitce ani jejímu manželovi.
červen 18, 2009 17:12
byla tu řeč o důvěře : alena puntíkovaná
no právě! Všechny přítomné dámy, které tímhle prošly přesně vědí o čřem teď mluvím. Tady nejde o šmírování, nebo paranoiu, či chorobnou žárlivost. Jitka by zaručeně do manželových mailů nešla a ani by ji to nenapadlo, kdyby bylo všecko v naprosté pohodě. Ale nebylo...nebylo to nic konkrétního...ale...na tohle mají ženský šestej smysl. Věděla , že se "něco" děje a potřebovala zjistit co vlastně. A ta reakce toho chlapa je naprosto přesvědčivá - neb nejleepší obrana je útok, že? On se neomluvil, nesnažil se to nějak vysvětlit a podobně - kdepak! Začal vyhrožovyat a zastrašovat...jak typické! Už z topho lze usoudit, že tady o "něco" zatraceně šlo! Kdo to zažil, zatraceně víte, co všecko dokáže chlap , který má špatné svědomí. A teď mi řekněte jeden jedinej rozumnej důvod, proč s ním pak jednat v rukavičkách?
červen 18, 2009 17:26
Zkušenosti jsou sice nepřenosné : vlk
Ale přece jen:

Nehledejte to, co nechcete najít!

(většinou to, bohužel, najdete .. )
červen 18, 2009 18:11
Alenko, : Krakonoš
kdepak to tam je napsaný, já asi neumim číst nebo mám šedej zákal:
Jitka by zaručeně do manželových mailů nešla a ani by ji to nenapadlo, kdyby bylo všecko v naprosté pohodě.

Zaručeně? Kdopak to zaručil? Madam Puntikatá?
Co ten pták - ještě tam lítá? Vyfotíš ho?
Mio, Alenka nemůže zakopat sekyru - už by to nebyla Alenka a tenhle web by ztratil svý kouzlo smilies/grin.gif
Jo a tady je ten link na ten článek vo manželství a nevěře:

http://www.reflex.cz/Clanek36428.html
červen 18, 2009 18:55
Krakonoši : mia
já už jsem tu psala,že bych chtěla mít deset procent Aleny kuráže. smilies/grin.gif Ale v tomhle konkrétním případě mi šmejdění přijde naprosto zbytečný a nedůstojný.Proč se nezeptat na rovinu z očí do očí.Myslím,že by se vyřešilo daleko víc a možná i ve větším klidu.Nevím je to jen můj pohled,nikomu ho nenutím,jen dávám do diskuse.
červen 18, 2009 19:05
Aleno, : Iris
naprosto souhlasím s větou:

Všechny přítomné dámy, které tímhle prošly přesně vědí o čem teď mluvím.


....a naopak, kdo nezažil, nechť se nepokouší porozumět nebo snad mentorovat. To se musí skutečně jen zažít !!!!!!!
Vím, že tím zadám prostor k prskajícím příspěvkům, ale proč se prosím v dnešní době tolik uctívá soukromí mobilu - jen hloupého telefonního přístroje? Někdy to vypadá, že do toho mobilu je zakleta duše majitele, jeho pravé já, připomíná mi to nějakou tu klasickou pohádku snad od Němcové, kdy nějaký zloduch měl duši zakletou v rybě nebo létajícím ptáku nebo tak něco. Když ho chtěl hrdina zneškodnit, musel vykuchat tu rybu a tam nalezl pravou podstatu zlosyna.Tak dnešní lidé jakoby měli svoje já ukryto v telefonu nebo mailové schránce jakoby jim bylo usilováno o život, když se do nich podívá někdo jiný a objeví tam jejich pravou podstatu.

Lidé dnes přímo adorují soukromí svých telefonů i mailů (i když to už je malilinko jiné, to uznávám..) a přitom díky těmto vynálezům dělají takové hnusárny, které si žádné slušné chování a jednání v rukavičkách nezaslouží.
Kde je v nějaké příručce o slušném a gentlemanském chování zmínka o bontonu kolem podělaných mobilů?

Slečny říkají: ...to JÁ bych svému příteli do mobilu nikdy nevlezla.. a tváří se ušlechtile. Proč někdo nehlásí: to já bych po telefonu žádné oplzlé čuňárny své milence na zapřenou manželce nikdy neposílal a po mobilu se nedomlouval...a netváří se rovněž ušlechtile??? Mohl by, protože by to byl skoro zázrak.

A odborníci a autority na chování radí: mazat, mazat, mazat.
Ne nešidit,nešidit, nešidit? Nebo neochcávat,.....
Takže už i věřím, že když se nedůvěrou a pochybnostmi nahlodaná ženská s bušícím srdcem podívá partnerovi do mobilu, může za to být zavřená a co hůř, absolutně společenky odsouzeníhodná. Zatímco ten prasák za ty vlhké SMS může být téměř pochválen.Je to divný svět,nechť se na mne opačně smýšlející nezlobí.
červen 18, 2009 19:09
vlku : Iris
ano, máš pravdu, nehledej, co nechceš najít.

Ale proč ne - nedělej, co nechceš, aby se na tebe provalilo. Nebo nedělej, co druhému způsobí bolest.
Eventuelně - nehledám,nevidím, neslyším, ale z každého okamžiku a činu je to i tak stejně zřejmé?
Zavíráním očí před skutečností, která už mnohdy je hodně zřejmá se moc nezachrání.Tihle mobilní a emailoví frajeři se většinou chovají už tak blbě a podezřele, že naopak si myslím, kdyby dotyčná podezírající manželka dělala, že nic netuší, byla by za blbku největší. Co by zachránila, kdyby se chovala tak ušlechtile a nepátrala i přesto, že jí jde manželovo zcela jasné chování naproti?
Samozřejmě - nevěrné jsou i ženy, ale chlapi - nechť mi prominou - nemají myslím si takovou míru intuice, jako my, ženský. Proto jsme neklidné, proto pátráme.Není to hezké, ale je to jen důsledek, Příčina je jinde.
červen 18, 2009 19:21
Iris : mia
a dokážeš tohle říct taky jemu?protože Tě to musí hrozně ničit.
červen 18, 2009 19:36
Iris : Bara
S tim souhlasim, mam stejny nazor. Mam mobil, muj manzel ma mobil, ale kdyz na to prijde, muj mobil je i jeho mobil a jeho mobil je i muj mobil, proste jsou to nase mobily....
červen 18, 2009 19:38
Krakonoši, : alena puntíkovaná
jsi snad přítomná dáma? A pokud vím - a sam jsi to přiznal - nevěry ses dopustil ty, ne paní Krakonošová. Kdoví, cio bys psal, kdyby tomu bylo naopak.
červen 18, 2009 19:48
aleno : mura1
dovolila bych si oponovat. ma sloni muri pamet si fakt neni vedoma, ze by krakonos nekdy neco takoveho priznal. naopak tu nekolikrat proklamoval, ze nikdy nikdy, nikdy

ty jsi jak rozjeta lokomotiva. ta ty koleje taky drzi a jede.
červen 18, 2009 20:34
Mio : Iris
říkala jsem mu to, sliboval, neplnil, asi to nedokázal zvládnout - splnit sliby, pochopit moje pocity a splnit moje očekávání....no co,už je stejně dohráno Miuško.

Ale o mne nejde - znám hromady holek, které to dělají, jsou vynervované pípajícími zprávami, stydí se za svoje chování, ale nezvládají to. Jsou to většinou holky, které nevěří ne na základě svých bludných představ, ale na základě už jednou objevené a odpuštěné reálné nevěry.
A ty holky to nepřiznají, stydí se za to, připadají si odsouzeníhodné díky všeobecnému "vanutí ve společnosti" (mnou často zmiňovaný stoprocentně výstižný výrok J.A.Komenského).
červen 18, 2009 21:01
Baro : Iris
Přesně takhle jsme to měli do určité doby i my s manželem - dva mobily, často zaměněné, k dispozici kdykoliv komukoliv.
Takové to - jé mám vybitou baterii, můžeš mi půjčit mobil -jo jasně, tady je.
Nebo - nevíš, kde mám mobil? Jo, na stolku v pokoji - rozumíme si, viď?

Pak najednou změna, telefonování na záchodě, mobil do koupelny, mobil pod polštář - a já mám dělat blbou? No jestli mám zachovat dekorum, být slušná a nic špatného se nedozvědět, tak holt musím....ne to neberu.A nejsem odjedinělý exemplář, to vím jistě. Proč mám umožňovat svou slušností a inteligencí divoké rejdy někomu, komu slušnost a inteligence chybí?
Baro ahoj

červen 18, 2009 21:09
u Krakonoše : Iris
nevím, myslím, že jen obhajuje nevěru asi tím způsobem,jako v tom článku. Ale žiju v iluzi, že ji obhajuje nebo spíše vysvětluje jen teoreticky a principielně, za určitých podmínek.A trochu kudlankám navzdory a natruc smilies/wink.gif
Ale že jinak kupodivu patří k tomu strašně malému procentu věrných, kteří prý také existují.
Tak nevím, třeba jsem vedle, jak ta jedle, jsem tu realivně krátce a i kdybych tu byla déle, sloní muri paměť nemám, jsem hlava děravá a obdivuji opak.
červen 18, 2009 21:18
Iris : mia
víš já myslím,jestli ted když za Tebou přijde mu dokářeš říct do očí,že Ti ublížil a že k němu cítíš zášt a nechceš ho vidět?třeba mu říct,nechod za mnou,nestojím o Tebe.Chci si zařídit život po svém.Aby věděl,že už pro něj není cesty zpátky za ty roky trápení.
červen 18, 2009 21:39
Iris to v 19:09 napsala krásně a jasně. : strejda
K tomu nemám co dodat. A nechápu moralistu - oponenta ze zásady, na vše nenormální, na vše, co ostatní vidí úúúplně obráceně.
U nás je to stejné, jako u Báry. Když jedeme autem, odkládám mobil nad rádio do palubky. Když zazvoní nebo zapípá, vezme ho žena a buď mi čte SMSku nebo vezme hovor a říká, že řídím. A když už ho má v ruce, tak ji obyčejně požádám, aby mi vymazala celé to hejno přišých SMSek, aby nezabíraly místo. Obyčejně to bývají jen pouhá upozornění na přišlý mail. Byla tam kdysi jedna SMSka od nějaké Milady. "Chceš vidět moje prsa? Tak mi zavolej, Milada. Tak tomu jsme se zasmáli. Jinak žádné tajnosti.
červen 18, 2009 22:32
Mio jen pro Tebe : Iris
tohle je moje základní téma, nejsi první, kdo to se mnou myslí zcela jistě dobře.
Ale neumím to.Neumím mu to takhle říct.

Naposledy před půlhodinou tu byl a řekla jsem mu, že za padesát let mého života mi nikdo a nikdy tak strašně neublížil, jako on. Chápal, kýval.Všechno, ví, všechno uznává, je mu to líto.
Ale neřeknu mu, že cítím zášť, protože ji dostatečně necítím, neumím mu říct, že ho tu nechci ani vidět, protože se bojím, že přesně na to čeká on i ta jeho.
Potřebovala bych se hodně, ale hodně naštvat a zuřit a jednat sice v afektu, ale účelně.
Jenže on mě chlácholí a konejší, uspává mě a znehybňuje - jako nějaký hypnotizér nebo zaklínač hadů smilies/sad.gif Myslím, že jsem na odbornou pomoc.Musím se už urvat. Ale ani on se od nás ještě neurval a plácáme se v tom děsně a všichni.To je přesně ta nezvládnutá nevěra, o které jsme diskutovali s Krakonošem jinde.Chce ji i nás.
Psycholog Šmolka říkal, že bez toho naštvání a fáze vzteku to nejde, je to nutné. Nevím, jestli on má takové skvělé schopnosti, že dokáže ochromit druhého, nebo já mám tu vlastnost, že se nedokážu prostě na nikoho pořádně a fatálně nasr..t a tím pádem jsem na dlouho ztracená.

Mio, odpovídám jen proto, že ses ptala,ptala ses vlaastně už víckráta jinde, zajímáš se, jsi milá. Jinak tady nechci narušovat diskusi. Pa I.


červen 18, 2009 22:35
strejdo : Iris
tak, tohle si také pamatuji - to předčítání zpráv při řízení auta, díky za připomenutí.

Mobil beru jen jako telefon, přístroj na telefonování a ne jako zcela soukromou,privátní,tajnou třináctou komůrku, součást mé identity a mého absolutního soukromí, duši, srdce a jiné důležité náležitosti mého já.
Člověče, když už, tak to bych snad více radši ocenila poctivě a na pěkném voňavém papíře a hezky,bez hrubek napsaný milostný dopis, který se schovává na tajném místě, přikládá k sééérdci, nebo s dojetím pálí v ohni nebo splachuje do záchoda.Jsem staromilka, no smilies/wink.gif
To dá alespoň trošičku zabrat, stojí to za námahu.Ale rychle odkliknutá debilní a oplzlá SMS je v mých očích ubohost, která přitom dovede nadělat velkou paseku.
A jestli někdo tvrdí, že je ubohé tyto zprávy hledat a slídit po nich, já říkám, že mnohem ubožejší je tyto perly vůbec plodit, hlavou vymyslet, prsty naklikat a posílat.Kéž by lidé svoje hlavy a ruce používali dovedněji.

Kantoři prý také oceňují pečlivě vypracovaný tahák, fakt, čím vypracovanější, tím oceněnější a kantorem tolerovatelnější.
Ale oni studenti prý už podvádějí i s tím mobilem, strkají si do uší minisluchátka a poslouchají nápovědu, jako od mouchy Arabely.

Strejdo, trochu jse se tu vyšťavila, jak se správně říká, to není konkretně pro Tebe.
Ale jinak konkrétně za Tebe jsem ráda - zdravím, I. smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif

červen 18, 2009 23:00
strejdo : Sipik
No ano, ale Ty si tiez nas dokonaly chlap :-)

Zienky vsak su tito nasi chlapci mili? Taki virtualni. Takehoto kudlancieho samceka by som aj domov brala, hoci som fakt narocna osoba = radsej nic ako nekvalitu.
červen 19, 2009 00:15
Sipíku : Iris
viď, že je fajn?
Strejdo, nemáš nějaké klony?? Nějaké další stejné virtuální strejdy?
Ale vážně, debaty se Strejdou (nejenom s ním) dávají naději, že jsou ještě prima chlapi na světě, že Sipí? Ahoj
červen 19, 2009 00:22
No, Alenka si něco popetla, : Krakonoš
voná má v těch kopírkách a svíčkovejch docela slušnej hokej smilies/grin.gif smilies/grin.gif

Samozřejmě že Krakonoš paní Krakonošový nikdy nevěrnej nebyl. Krakonoš dokonce ani nevobhajuje nevěru. Krakonoš jen říká a bude říkat i nadále, a vědecký studie to potvrzujou, že celoživotní věrnost je záležitost menšinová a dycky byla, a Krakonoš je rád příslušníkem tý menšiny. A že pokud nechceme, aby se menšinovou záležitostí stala i rodina a manželství, nezbude než to, aby se ta většinová část naučila s tou nevěrou zacházet aspoň trochu slušně. Protože převychovat celý lidstvo, to už zkoušelo spousta sociálních inženýrů a žádnej neuspěl. A pozor - ten článek nejni vobhajobou nevěry, ten je pouze konstatováním její existence a důvodů k ní.
červen 19, 2009 00:43
Jo, děvčata, fajn, strejda je fajn, to jo, ono mu už nic jiného nezbývá. : strejda
Manager nejsem, módou či nemocí managerů (vyslov s g, jak je to napsané, ono to zní moooc hezky) - měnit partnerky za mladší netrpím, tak co?
Ale také jsem měl období, kdy byste si o mne žádná neopřela ani kolo. Naštěstí už je to za mnou, i když ta ženská příroda se mi líbí stále víc a víc. Ona je taková jiná. Hlaďoučká, voňavoučká, heboučká...prostě ňu,ňu,ňu. A když je na mne žena zvláště hodná a milá, když mi říká taťuldo, nebo mi řekne "pocem ty můj broučku, ty jsi to udělal tak hezky" a nešňafe kvůli blbinám, to byste koukaly, jaké mám výčitky a snažím se seč mohu, abych napravil to mé dávné sklouznutí na jiné masíčko. Stáne-li se však z ní někdy Italka, kvůli prkotné prkotině, i ze mne je v cuku letu Ital. A pak nakonec řeknu, jooo, máš pravdu a je ticho. Krásné, božské ticho...Ale vždy se na ni, po tom samotářském týdnu zde, těším.
červen 19, 2009 01:04
Tak víš co, Krakonoši, : strejda
mám nápad. Přejmenujeme si Alenku P - nikoli puntíkatou, ale popletu. To se hodí, ne? Má co chtěla. Alenka popleta. Alenka popleta. Alenka popleta... smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 19, 2009 01:21
tedy : kordulinka
strejda je vážně vzácný úkaz muže, kde se takový hledají? kde rostou? jinak když to tak pročítám, tak už tady toho bylo moc a moc napsáno o nevěrách, jen jsem se pořád nedozvěděla, jak s tou nevěrou zacházet aspoň trochu slušně, jak píše Krakonoš? Jak reagovat slušně na neslušnost? když na druhé straně se zas říká: na hrubý pytel, hrubá záplata? Pro mě se stala nevěra mého muže spouštěčem hrozného života, jakoby se dělil život před nevěrou a život po nevěře! Naprosto odlišné životy. Jestli je nevěra zjištěná mobilem, či přečtením zpráv je pro mě nepodstatné! Souhlasím s názorem, že kdyby bylo všechno tak skvělé, tak nemám důvod číst a pátrat, vlastně ani mě to nenapadne. Miluji a věřím.
Ten útok Irenina manžela je tedy opravdu hnus, kde je tedy pak ta láska? Jak lze vůbec napravit takto zkažený vztah? Myslím, že ne! Ani kdyby sliboval hory doly a kál se a plakal, což nepředpokládám, tak už bych mu neuvěřila! Místo, aby litoval, tak útočí, to je fakt odporná vlastnost! Jdi Irenko od něj pryč! Spíš chápu Tvoji slabost, než jeho aroganci!
červen 19, 2009 07:57
Já hlupák přišel s logikou a zapomněl jsem, že tady se používá především šestý smysl, : toulavej
ženská intuice na řešení problémů. Sypu si popel na hlavu. I když NADPIS, dodaný Danielou, říká jasně, že je tu problém s nevěrou, na ni si evidentně Jitka NESTĚŽUJE, NECHCE S NÍ PORADIT. CHCE PORADIT s TRESTNÝM ČINEM, který udělala. Já si myslel, že se tu bude řešit problém SOUKROMÍ. Má-li na něj i člověk v manželství nárok, jestli ho vůbec potřebuje, jestli mu ho máme povolit, jestli se automaticky nestává podezřelý, když ho chce nebo dokonce najednou začne vyžadovat. Je mně divné, že se tu žádný sezdaný jedinec k tomu nevyjádřil. Z diskuse mně vyplynulo, že, když nemá člověk žádné tajnosti, tak žádné soukromí ani nepotřebuje a hrabat se mu v jeho soukromých věcech je v pořádku, protože ani ty věci nemůže vydávat za tak soukromé, aby mu to mělo vadit :-))). Bavit se o nevěře je sice daleko zábavnější – o cizí, myslím, ale ztráta soukromí je stejně tak důležitá. A TADY, na takových věcech, jako nelézt jiným do JEJICH věcí, to začíná. A končí to nevinnými odposlechy policie, které nevadí většině společnosti a nebo tragickým zacházením s bezbrannými starými nemocnými lidmi v nemocnicích bez ohledu na jejich stud, ponížení, intimitu. Protože ani oni přece žádné soukromí nepotřebují.

S tím PŘEPOSLÁNÍM pošty – hezky česky řečeno – je to tak, jakoby jste vlezli k sousedovy, protože nechal otevřenej byt a nebyl doma, vy mu prolezli skříně a některý oblečení a knížky si odnesli domů, protože ste neměli moc času si to prohlídnout u něj, tak to uděláte až v klidu u vás doma. Bude se vám líbit, když soused přijde a prohrabe se vám v prádle, aby věděl, jestli ho umíte dobře vyprat a vyžehlit a není zapraný, což by svědčilo o tom, že ste cuchta špinavá. A taky se dozvěděl, že ste vlastně úplně plochá a všechno, co předvádíte veřejnosti, jsou jenom vycpávky v podprsence . . .

Stejně pochybuju, že jsem vysvětlil, co znamená SOUKROMÍ a jestli je důležitý a máme ho RESPEKTOVAT.

červen 19, 2009 10:07
Krakonoši, : Petronila
i s tímhle přístupem ale musíš uznat, že pokud už to někdo provozuje a nezamete za sebou stopy tak, aby to druhý partner neměl při běžném provozu šanci odhalit (a u mobilu i počítače je dost velká šance, že se k nim ten partner dostane, aniž by slídil), tak s tím zacházet neumí a měl by toho radši nechat.
červen 19, 2009 10:08
jakoby jste - fuj, a "dobrá" pověst je v čudu . . . :-) : toulavej
:-)
červen 19, 2009 10:10
toulavej : mura1
kdyby jen jakoby jste smilies/wink.gif
červen 19, 2009 10:35
toulavej, : rybka
ale prosim ta, sam dobre vies, ze Jitka ziaden TRESTNY CIN neurobila!
To by mohli zatvorit 90 percent populacie napr. za downloadovanie pesniciek z internetu.
Uz to vidim, jak sa policajti chytaju za brucha, po tom, co jej manzel pride podat trestne oznamenie...
Pozrela mu do mailu...no a co? Spi s nou v jednej posteli, miesaju si po nociach telesne tekutiny. Zdielaju spolu tolko inimneho, ze zdielanie mailovej schranky sa mi vidi ako normalne.
Kto potrebuje nieco tajit, ten hesluje, schovava mobil, stisuje zvonenia, hlasa o prave na sukromie rovnako plamenne ako Johanka z Arku.
Ja mobil neschovavam, moj partner tiez nie, mailovu schranku mame spolocnu. Komu by som mala viac verit ako svojmu zivotnemu partnerovi?


červen 19, 2009 10:38
rybko : mia
tak tady u nás nedaleko už za tuto věc padl trest!dívka udala svého přítele,že jí vlezl tajně do mobilu a on byl odsouzen.
červen 19, 2009 10:41
rybka : mura1
kdyz prestoupis zakon, dopustila ses prestupku nebo trestneho cinu, a je jedno, ze to dela nebo nedela 90% populace.
červen 19, 2009 10:44
Mura, mia, : rybka
teoreticky samozrejme ano...ale ako jej to dokaze?
V ramci jednej domacnosti mohol IP adresu pouzit kazdy jeden z nich.
Ak neurobila taku hlupost, zeby mu vliezla do mailu napriklad na PC v praci.
červen 19, 2009 10:55
rybko : mia
nemám slov.Takhle se chová dospělej člověk,šmírovat a pak dělat hloupou?
červen 19, 2009 10:58
Ale Mio, : Vodoměrka
vždyť jsme jenom lidi... nevěrným chlapům se radí zatloukat, zatloukat, zatloukat... jo, účel světí prostředky... svatej je tu už Toulavej... smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
červen 19, 2009 11:02
Rybko, : Petronila
ne že bych považovala šmírování za něco hezkého nebo následováníhodného, ale pokud jí byl nevěrný, nechal někde toho důkazy a chce ji na základě toho žalovat, považuju to za chucpe a z její strany bych to brala jako legitimní obranu.

červen 19, 2009 11:03
Vodoměrko : Milene
Teď by měli dostávat jiné rady. Mazat, mazat, mazat. smilies/grin.gif Pokrok nezastavíš. Inovace je nutná. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
červen 19, 2009 11:04
mia, : rybka
ty fakt sympatizujes s tym panom, co chce podavat trestne oznamenie na svoju zenu, lebo mu prisla na to, ze si niekde bokom uziva? Chvalabohu, ze mu na to prisla takto, mojej kamoske sa stalo, ze to zistila az na gynekologii.
červen 19, 2009 11:05
Tak s tím Petronilo : Krakonoš
zcela a bez výhrad souhlasím. A to je i moje vodpověď pro Kordulinku: Slušně zacházet s nevěrou, tedy věcí pohříchu neslušnou, lze jediným způsobem, a sice tak, aby partner nic nevěděl a tedy netrpěl. Tvůj chlap byl blb a nebo tě zase až tak nemiloval, to je celý.
Utajit nevěru je zcela primitivní záležitost i v elektronickým věku, jediný, co je pro to potřeba, je vopravdu mít záměr to utajit. Jenže problém je v tom, že velká část nevěrnejch sralbotků se tzv. zamilovává (fakt jsou lidi, pro který téměř každá erekce = velká vosudová láska, bohužel) a v podstatě se těšej, až to praskne a někdo to břímě ponese za ně. A to jsou sr*či, který s tou nevěrou zacházej "neslušně".
Dovolím si malej příklad ze svýho života. Mám bráchu, kterej má sexuální apetýt podobnej jako já. Žije v manželství se 3 dětma už nějakejch 18 let. Jeho žena ho nikdy vášnivě nemilovala, vzala si ho z rozumu, protože byl solidní, hezkej, chytrej, schopnej a hlavně vytrvalej (klasickej případ chození, kdý jeden druhýho nakonec "ukecá"). Dnes podniká, má výbornou firmu a je "za vodou". Jeho žena s ním ale sexuje minimálně, což je vzhledem k výše uvedenýmu asi logický, po těch letech už zmizela i ta trocha přitažlivosti, co tam na začátku byla. Bráchovi je rodina nade všecko, svou ženu i po těch letech miluje a když se ho zeptám, co by mu přineslo největší štěstí, řekne, kdyby vona chtěla stejně jeho, jako von ji. Leč není tomu tak. Jinak je to rodina velmi funkční, jejich vzájemnej vztah je voprovdu hlubokým přátelstvím, kdy se jeden na druhýho může naprosto spolehnout a věřit. No, co myslíte, žije brácha 18 let v celibátu? Ne, nežije, je nevěrnej. Dělá to tak, aby neubližoval, nechce vo svoji rodinu přijít. A pro Iris: Zlatokopky nemaj nárok. Brácha totiž nejni idiot, takže svejm milenkám nevykládá vo tom, jak má strašný manželství a už už se budˇu rozvádět a s tebou pak šťastně až do smrti. Vo no je dost ženskejch, který vo žádný nastěhování chlapa a tahání ho vod rodiny fakt nemaj zájem. A to je, dle mýho, to "slušný" zacházení s nevěrou.
červen 19, 2009 11:12
Jo, Milene, : Vodoměrka
kdo maže, ten jede... ve všech významech... smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif smilies/wink.gif
červen 19, 2009 11:13
holky : mia
dáváte mě sodu smilies/grin.gif Milene jestli jsi tím mazat,mazat myslela mazat med kolem úst,tak to je přesně to,co já z duše nesnáším.Taková ta přetvářka mezi manžely se mi ekluje.Já jen vidím,že se věci dají řešít jinak než šmírováním,prohledáváním kapes.Prostě si sednout říct si z očí do očí mám takové tušení,že mezi námi něco není v pořádku atd.Rozumíme si?
červen 19, 2009 11:18
Mio, : Vodoměrka
já myslím, že myslela mazat ty maily a smsky... hahaha... smilies/wink.gif A mě pak napadlo jiné mazání, ale med to nebyl... ach jo, to je tím počasím... ráno tady šíleně lilo, teď svítilo sluníčko a je jak ve skleníku a už se sem zase žene nějaká deštivá hrůza... smilies/wink.gif
červen 19, 2009 11:23
rybko, tady ale přece nejde o žádné sympatie. Jde o SCHOPNOST ROZLIŠIT : toulavej
jestli je nějaké jednání špatné, nebo není. Nic víc. Mám učit děti krást, když je nikdo nechytne a dělají to i jiní lidé? Je na tom něco špatně, nebo není, když mě nechytnou. Použil jsem jednoduchý příklad, aby ho snad každý pochopil. Snaha o zesměšňování lidí, kteří tuhle triviální schopnost mají, že jsou svatí, je úsměvná a hodná k zamyšlení . . .
Mám také krást, když hodně lidí krade, jenom proto, abych mezi ně zapadl, choval se stejně a byl tak oblíbenej, že se neodlišuju ?
červen 19, 2009 11:28
prosim ta toulavej, : rybka
ja sa este stale neviem spamatat z tvojej reakcie o tom, ako si sa neubranil "ojet" dceru, jelikoz te uz maminka moc nebavila...
Ty mi prosim ta nic nevysvetluj, lebo zrejme tvoju logiku a zivotne principy nie som stavana pochopit.
Sorry, ale mne to Jitkine nakuknutie do emailu prislo ako sepot kvetin oproti tomu, ze ty si vo vytahu....partnerkinu dceru.
červen 19, 2009 11:39
rybko : mura1
toulavej a kolemjdouci nejsou jedna a tataz osoba... i kdyz maji oba nick souvisejici s chuzi
červen 19, 2009 11:50
rybko : mia
toulavej?nebyl to kolemjdoucí?
červen 19, 2009 11:51
Toulavej, toulavej, : rybka
prosim moc o odpustenie...fakt mi to s tou chodzou poplietlo dva nicky!!!!
Vsetko k tvojej osobe beriem spat a este raz SORRY!
červen 19, 2009 11:56
Rybko : Béda Traktorista
toulavej je ten, kterej by si nikdy nekoupil žádný erotický noviny nebo časáky. Fuj, ani náhodou. Ale kdyby mu je někdo dal zadarmiko, tak by si je samože pročetl od A do Z a zase zpátky.
Kolemjdoucí je ten druhej, co zas nenechá žádnou sukni napokoji.
Jestli hledáš fajn chlapa pro život, postav se do fronty a hledej mě. Teda až v příštím životě, páč teďkonc sem ženatej.
červen 19, 2009 11:56
baby : rybka
vdaka za upozornenie, to som sa teda fakt blbo sekla....
červen 19, 2009 11:57
Baby? : Béda Traktorista
Já nejsem baba. Ne. Nebyl jsem, nejsem a nebudu. smilies/angry.gif
červen 19, 2009 11:58
. : Míša šíša
toulavej je ten, kterej by si nikdy nekoupil žádný erotický noviny nebo časáky. Fuj, ani náhodou. Ale kdyby mu je někdo dal zadarmiko, tak by si je samože pročetl od A do Z a zase zpátky.

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 19, 2009 12:04
Mia : Milene
Myslela jsem mazat, mazat stopy. S tím sednout si a promluvit si z očí do očí, to myslíš možná dobře. Ale jsou takový chlapi, kteří se pořád řídí tím zatloukat a zatloukat a ještě se z tebe snaží udělat nenormála, kterej jen si namlouvá nesmysly. A ti chtějí důkaz, jak si na to přišla, proč si to myslíš. smilies/sad.gif S tím mám zkušenost. Ale jak už jsem tady několikrát četla, tak jsou i jiní, kteří to okamžitě vyprásknou, s tím: A co s tím budeš dělat. Našel se tady taky jeden exemplář (pokud si dobře pamatuji), kterej to vypráskal sám dobvolně bez jakékoliv pobídky. smilies/wink.gif Ale to je asi úplná výjimka. smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 19, 2009 12:07
Beda Traktorista, : rybka
vdaka za uvedenie do reality :-))))
A mozne je vsetko, hlavne v tych buducich zivotoch.
Len dufam, ze nemas v plane v buducom zivote byt statnou matronou Armady spasy rozdavajucou polievku bezdomovcom.
:-))))
červen 19, 2009 12:07
rybičko : kolemjdoucí
máš problém nejen s nicky, ale i s chápáním psaného textu. Neb já jsem nepsal, že jsem ve výtahu někoho vojel. Já jsem psal, že dotyčná po mě ve výtahu vyjela. Ono to z pátého patra dolů stejně nestačilo na víc, než že jsme se domluvili, kdy nebude maminka doma...
červen 19, 2009 12:11
... : Sandra.
No, kolemjdoucí, myslím, že to, jestli jsi dceru své partnerky vojel rovnou v tom výtahu, nebo později na té samé posteli, co její maminku, či vedle v dětském pokoji, je celkem nepodstatný detail. Ten výtah není zrovna to, co na tom příspěvku většinu lidí šokovalo:-)
červen 19, 2009 12:33
Kolemjdoucí - jen se nenech proboha odradit - : Teta Kateřina
taky jsem moc ráda, že sem píšeš, protože tímpádem máme možnost konfrontovat svoje názory s "druhým pohlavím". A protože není každej stejnej, tak díky za tebe, nejsou všude jen samí ideálové - naopak... (Ideála maj doma ty, co ho ještě neprokoukly) smilies/grin.gif
červen 19, 2009 12:59
Sandra, : rybka
diky,...ja fakt teraz nemam silu s nim komunikovat. Mozno niekedy nabuduce.
červen 19, 2009 12:59
Dělal jsem si plané naděje, že by přece jen mohla začít debata o SOUKROMÍ jedince : toulavej
v partnerským soužití více lidí. A to by mohlo býti smysluplné. To nekupování a neprohlížení porno a erotických časopisů mnou tu zřejmě až nepochopitelně vzbudilo pozornost. Jsem už takovej. Možná bude dobrý doplnit, že já nekupuju ani žádný jiný časopisy a teď už ani noviny. A snad jedinej časopis, kterej jsem kdy kupoval pro sebe byl Mladej svět za bolševika, když jsem byl ještě mladej. Na mně by tyhle časopisy zkrachovaly. Jsem proto divnej, když na nich nevidím nic, proč bych za ně měl dávat někomu svoje peníze ? Nejsou divnější lidi, který tyhle pořád stejný časopisy s pořád stejným obsahem kupujou ?

Rybko, to je ok, když to byl neúmyslný omyl. Nedotýká se mě nic, jak mě lidi označí, když takový nejsem. Tak ani že jsem svatý nebo potrefenej husák – to už jsem vůbec nepochopil, nebo moralista - oponent ze zásady, na vše nenormální, na vše, co ostatní vidí úúúplně obráceně – což je taky úsměvné.

červen 19, 2009 13:20
díky Krakonoši : kordulinka1
za vysvětlení, jak slušně zacházet s nevěrou. To co píšeš o bráchovi, to jistě chápu, ale vážně je mi to tak nějak pořád hrozně líto, jsem hrozná naivka a taky prej (říká psychoužka)
úplně děsně romantická povaha. Prostě idiot! Myslím, ale že právě o tom vnitřním boji to celé je, že všichni v podstatě chceme, aby to co prožíváme bylo naplno a poctivě, aby ta láska byla čistá a opětovaná, ale to by byl ideál a toho zřejmě není člověk, jako tvor živočišné říše schopen! Ač hloupě to zní, to vím, tak bych si přála, aby se lidi měli rádi a neubližovali si! toť celé!
červen 19, 2009 13:44
.. : kolemjdoucí
No vidíš, já jsem začínal dost podobně jako Krakonošův brácha, z nutnosti. Ale pak se z toho stalo hobby smilies/grin.gif
červen 19, 2009 13:51
Trestní stíhání je nesmysl! : Ambra
Ještě jsem neslyšela, že by za tohle byl někdy někdo trestně stíhán. Nemluvě o tom, že by šlo o manželku, kterou udal manžel. Stalo se mi něco podobného, manžel se tahal s jednou rajdou pochybné pověsti, takže jsem svou nevůli pochopitelně veřejně ventilovala a dotyčné jsem taky ztropila skandál před domem. Jak jsem se doslechla, nebyla jsem sama. "Dáma" na mně podala trestní oznámení pro pomluvu, čemuž jsem se jen zasmála. Předvolali si mně proforma na policii a tam jsem jim rovnou řekla, že i kdybych měla pár tisíc zaplatit (myslím tak maximálně dva litry), tak je zaplatím, ale té couře se v žádném případě neomluvím. A nechť si ověří, jakou má v místě bydliště pověst, pokud ona tvrdí, že je ctnostná světice. A tím to taky skončilo. Takže se vůbec neděste. Jestliže má člověk podezření, že je podváděn, chce vědět, jak si stojí... Nic špatného na tom není. Horší je dělat ze sebe leta vola!
červen 19, 2009 13:52
Toulavej :-) : Míša šíša
Řekla bych, že Béda se nad tím tvým textem bude docela bavit. On o voze, ty o koze.

Jinak mě zaujal ten tvůj výraz "partnerské soužití více lidí". Myslíš dvou anebo více? Budeš to muset specifikovat, abysme tu teda jako mohli konečně začít smysluplně diskutovat.
smilies/grin.gif
červen 19, 2009 13:55
toulavej : kordulinka
o soukromí v manželství? nevím a pořád jsem přesvědčená, že manželství znamená, že už není já, ale jsme my! my dva! na vše dobré, na vše zlé, na radost i na bolest, jsme dva, jak bylo psáno, vyměňujeme si tělesné tekutiny, škrábeme si záda a milujeme se, sdílíme společně a nerozlučně, protože oba to tak chceme! soukromí? milovat se a pak nesmím sáhnout na mobil partnera, nesmím do jeho pošty? smím mu sahat do "nosu", ale do pošty ne??
červen 19, 2009 14:24
Milene : mia
dík za reakci,jsem ráda,že někdo chápe že se nesnažím moralizovat odsuzovat,ale pochopit co vede ty ženy k takovýmu způsobu soužití.Ted třeba nechápu Ambru,že když jí byl ten její nevěrný,že z mého pohledu naprosto nesmyslně se kvůli němu šla ještě někam štěkat.Nechápu jak píše Iris,že ty holky co zná odpustí,pak slídí a možná se i litujou.Jak to,že už jim ten člověk není lhostejný,když se takhle zachoval?To je to co mě nejde pochopit.a nemusí to být jen nevěra.
červen 19, 2009 14:44
No kordulinko, žít s partnerem, kterej vůbec nechápe a nerozumí tomu, že někdy chci mít trochu SOUKROMÍ, : toulavej
bych vážně nechtěl. A nevěřím tomu, že ani ty ho nikdy nevyžaduješ, takže kromě výměny tělesných tekutin a všech mobilů na jedný hromadě nemáte doma ani žádný dveře mezi místnostma, protože není žádný soukromí potřeba ani v ložnici, ani na WC, ani v koupelně :-). Hned jak se sejdete všichni doma, svěříte se se vším, o čem přemýšlíte, co jste prožili, co plánujete, třeba jeden druhýmu koupit jako překvapení :-) A máte tak krásný soužití celý rodiny. To je utopie, lidi takhle nefungujou. Jestli existuje nějakej člověk na světě, kterej nepotřebuje SOUKROMÍ, pak je bezesporu DIVNEJ. Soukromí totiž vyžaduje i ta moje želva . . .
červen 19, 2009 15:05
Jsem rád, že jsi dobře naladěna, Míšo. : toulavej
Ani po tvém upozornění jsem ale nezjistil, čím, z mé poznámky, se bude Béďa bavit. Pravda, jsem jednoduchej člověk.
Partnerským soužitím více lidí jsem měl ve zkratce na mysli např dva partnery a jejich děti, tedy rodinu klasickou. Ale, dá se tam jistě zahrnout i nové pojetí poslance Ratha, jeden partner na dvě partnerky=manželka a družka.
Je to divný, ale na tvé možná neúmyslně rejpavé poznámky si nemůžu pořád zvyknout.
červen 19, 2009 15:07
Toulavej, : Petronila
ok, tak o soukromí.

Já jsem naučená soukromí respektovat, protože moje bylo už od dětství respektováno. Mobil vezmu, pouze jsem-li o to výslovně požádána, mailovou poštu máme společnou, normální obálku bych otevřela rovněž pouze na požádání toho, komu byla určena, dokonce mám problém s tím prohledat manželovi kapsy, když mu peru kalhoty.

Takže jsem na vlastní soukromí velmi citlivá a do soukromí druhých nezasahující. Přesto mi přijde divné v případě, o kterém je tato diskuse, nadávat pouze té dámě za to, že porušila soukromí. Ne, není to košer, ale to, co provozoval dotyčný, také ne. A když už to chtěl provozovat, měl si dávat větší pozor.
červen 19, 2009 15:09
kordulinko, neznam Tvuj pribeh, pokud Ti byl manzel neverny,je mi to lito : mila1
ale stojim plne za nazorem Krakonose. Nevera se holt nekdy stane asi kazdemu, dulezite ale je, vyporadat se s ni tak, abychom zbytecne nezranovali blizke lidi. Tim neveru neschvaluji a rozhodne z ni nehodlam udelat sve hobby jako kolemjdouci :-)
červen 19, 2009 15:13
kordulinko, jeste jednou, ANO, v manzelstvi mas i Tvuj muz pravo na soukromi : mila1
Tvuj manzel neni Tvuj majetek a Ty nejsi jeho majetek. Na jeho mobil mu zes sahnout, ale pred nim a s jeho svolenim. Do jeho dopisu prece taky nelezes, tak proc do mailu..? Porad nechapu, proc se tak jednoduche veci nedaji pochopit
červen 19, 2009 15:15
Toulavej, : Míša šíša
mé rejpavé poznámky jsou zcela úmyslné. Víš, já když čtu ty tvé - jak to nazvat - úvahy, tak si prostě nemůžu pomoct. Já se fakt snažím, ale ono je to silnější než já.
No a že si na moje poznámky nemůžeš zvyknout? Co naděláš, já si taky nemůžu zvyknout na spoustu věcí.
Tak hele, schválně: myslíš (když už jsi zmínil toho Ratha), že se do partnerského soužití více lidí nechá zahrnout i Topolánek, jeden partner na dvě partnerky = manželka a družka?
červen 19, 2009 15:28
Kordulinko : Milene
Já snad nemůžu jinak, než že pouze předpokládáš anebo si myslíš, že by to tak mělo fungovat. Ale každý má přece právo na své soukromí. Mobil, pošta, dopisy to jsou takové základní věci. Neříkám, že nemůžete mít stejnou např. e-mailovou poštu. Ale pochopila jsem to správně, že by ti nevadilo, kdyby ti partner četl tvé sms třeba kamarádkám nebo si přečetl tvůj dopis bez tvého dovolení? Maminka se taky o mne starala, pečovala, drbala mi záda smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif ale kdyby si četla mou poštu!!! Partner jakbysmet. smilies/wink.gif
červen 19, 2009 15:33
... : Sandra.
Tak co se soukromí týče, tak si myslím, že je důležité, aby se dva domluvili co přesně považují za svůj soukromý prostor, do kterého už toho druhého nepustí a to pak respektovali. Každému totiž vadí něco jiného. Například tchýně, co tu bydlela a už nebydlí, nám řekla, že chce, abychom jí otvírali poštu a tak to děláme. A nevadí jí to- někdo by to bral jako šílený zásah do soukromí. Stejně tak mně nevadí, když si manžel přečte moje SMS, nebo maily- svoje hesla do mailu navzájem známe. Stejně tak, jak už jsem tu jednou psala, mi nevadí, když manžel potřebuje něco z mé kabelky a já nejsem poblíž a on si to vezme. Když já potřebuji něco z jeho batohu, také si to vezmu. Asi že si nemáme co tajit, tak nám to nevadí. Prostě jde o to se domluvit a pak se navzájem respektovat.
červen 19, 2009 15:35
Míšo Šíšo, : Teta Kateřina
to s tim Topolánkem snad nemyslíš vážně... Nebo si snad fakt myslíš, že von je s vobouma?
vau... to snad si děláš to... zadel... :-D
No, spíš bych brala Velkého Jyříka, který jistě rád "diskutoval" s ynteligentní Brožovou. smilies/grin.gif
červen 19, 2009 15:36
Míšo šíšo, : Béda Traktorista
miluju tvé rejpavé poznámky. Nic proti Toulavýmu smilies/wink.gif, ale já si taky čas vod času rád rejpnu. A s gustem. smilies/grin.gif

červen 19, 2009 15:40
Kordulinko, : Béda Traktorista
soukromí má samozřejmě i v manželství svůj význam. Např. na záchodě, v koupelně atd. Ale chápu, že když člověk cítí podezření, tak se to prostě snaží zjistit, na čem je. A pak nehledí vpravo vlevo, jestli to, co dělá je etické nebo ne, a čmuchá jak komisař Rex. Vona je možná lepší ta horší jistota než bejt pořád v nejistotě.
Ale na záchod chodíme u nás doma každej sám. I když svou ženu mám strašně rád, jsou věci, u kterých fakt vyžaduju soukromí. I když před sebou sem tam prdíme. smilies/wink.gif
červen 19, 2009 15:44
Mia : Milene
Taky bych nešla někde na nějakou couru křičet, já bych se cítila, že se spíš ztrapňuju. Jestli bych někomu vyčítala tak svýmu manželovi, že je takovej vůl a stýká se s courou.
Ale s čím bych asi úplně nesouhlasila - Jak to,že už jim ten člověk není lhostejný,když se takhle zachoval? - No, protože se může stát, že to manželství jí připadalo dobrý, hezký a najednou nevěra. Jak se má od minuty odmilovat, to prostě u některých nejde. Lidi jsou ale různý, některé to umí. Já jsem např. k tomu potřebovala delší cestu. A teď mám takovou větu: Prožili jsme spostu let v hezkém, manželství, máme krásné zážitky spolu i s dětma ale už žijeme každý jiný život. Ono z toho srdíčka ho nevyškrábeš na povel. smilies/wink.gif smilies/wink.gif
červen 19, 2009 15:47
. : Míša šíša
A když to pak ještě padá na úrodnou půdu... smilies/kiss.gif

Teto Kateřino, ouplně jsi mi zkazila radost. Já si chtěla přečíst reakci Toulavýho.
červen 19, 2009 15:48
... : Milene
Teď jsem si vzpomněla, že třeba koupelna nebyla u nás nikdy tak moc soukromí ale nikomu to nevadilo, spíš naopak. Jen do chvíle, kdy jsem prováděla holení nožiček. I když samo věděl, že holochlupá nejsem od přírody, tak jsem příšerně zuřila. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif Ale to je jen taková blbůstka, to nemá co dělat se čtením sms apodobně.
červen 19, 2009 15:53
Milene : mia
dík za odpověď. smilies/wink.gif A jinak nevím proč Toulavýho zesměšňujete.Míšo a Bédo.
červen 19, 2009 15:53
Mio : Míša šíša
My???

červen 19, 2009 15:55
šíšo : mia
ty víš,že na Tě držím,ale ty poznámky o darování erotickejch časopisů aj.co Béda psal a pár vět od Tebe mi fakt tak připadá.
červen 19, 2009 15:59
Holky a kluci : Milene
mějte se. Odcházím za kulturou. Krásný víkend bez deště. smilies/wink.gif Klidně tu do sebe "trošku" rejpejte, ono se to pak hezky čte. smilies/cheesy.gif


červen 19, 2009 16:02
Mio, : Míša šíša
Béda napsal jen to, co na sebe Toulavej v jiné diskuzi prozradil. Mě to pobavilo, na což měl Toulavej potřebu reagovat a tím, JAK reagoval, už ve mně zažehnul plamínek... vždyť jsem to psala, že se nedokážu ovládnout.
Ale i tak si pořád nejsem jista tím, že jsme to my, kdo Toulavýho zesměšňuje.

No, dobrá - dobrá, už mlčim.
Krásný víkend všem!
červen 19, 2009 16:05
Míšo, to máš tak, zesměšnit se umím nejlíp sám, když tedy chci. : toulavej
Z cizích lidí mě určitě nikdo zesměšnit nemůže, dávám si na to pozor. Jestli si to ale někdo myslí, že se zesměšňuju nevědomky, že mě umí zesměšnit, já mu to přesvědčení neberu, ať ho má.
To, jak „nemůžeš odolat“ jsem věděl, taky jsem nemohl odolat. Věděl jsem, že s tím Topolánkem storo přijdeš. Proto jsem se zmínil o Rathovi a nezmínil o Topolánkovi. Já zase tak nekriticki ODS nežeru. Byla to lehká nahrávka. Povedla se :-) Taky tě mám trochu přečtenou. Jenom rejpnout si by mě nenapadlo, nebaví mě to.

Mio, díky za podporu, ale ještě se tu neobjevil nikdo, kdo by mě dokázal zesměšnit nebo urazit. I když by si to přál. Zatím mě sebevědomí neopustilo. Doufám, že ani pokora.

červen 19, 2009 16:30
Ale tady přeci nikdo Tulavečkovi neubližoval... : Teta Kateřina
Mio, neboj, my mu žádný bebí neděláme, ale Míša Šíša - (moc se vomlouvám za toho Topola, mě to nedošlo, auau) - jen zvopakovala to, co tu nesčíslněkrát Toulavej o sobě hlásal.
červen 19, 2009 16:33
malá technická : Petronila
zcela bez ohledu na tuto debatu:

To, jestli Tě někdo urazí či ne, závisí na Tobě. To, jestli Tě někdo zesměšní, záleží na těch okolo - podstatné je, že si ONI myslí, že jsi směšný smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif

To jen tak na okraj - pořádek musí byt...
červen 19, 2009 16:43
Malá technická, Petronilo :-) : toulavej
S urážkou i zesměšněním mně to připadá úplně stejný. Že si ostatní mohou myslet, že tě něčím urazili a zesměšnili, to ano. Důležité ale je, jestli ty to tak cítíš, jestli si to od nich necháš namluvit a začneš se podle toho k ostatním i k sobě chovat, že se tě to dotýká. Když nepřijmeš urážku, protože si druhého třeba nevážíš, tak tě neurazil= nezpůsobil ti to, co chtěl, ranit tě. Se zesměšněním je to stejné. Když sám pro sebe nevidíš žádný důvod, proč bys měl být směšný, tak tě názor jiných lidí, kteří si myslí, že směšný jsi, nemusí zajímat. Ať si to myslí. Malý příklad – globální klimatické změny, Klaus, Bursík. Nevěřím, že by snahu Bursíka Klause zesměšnit za jeho názory na klimatické změny bral Klaus jako zesměšňování. Snahu ano, ale v podstatě Bursík NEMŮŽE NIKDY Klause v očích Klause zesměšnit. Bursík je totiž často směšný sám. Shrnuto, zesměšnit tě může jenom autorita, člověk, kterého si vážíš.
Teto Kateřino, jsem toulavej, s malým t. Aspoň respekt k nickům, to by snad šlo i když nijak nelpím na respektu ke mně u cizích lidí. U známých věřím, že ho mám.

červen 19, 2009 17:10
Velká technická. : strejda
Tady jde především o různý pohled na právě probírající se problém. Pokud tu z praxe , nikoli jedna paní povídala, něco nebo někoho kritizuji, ať už je to osoba, státní úřady a instituce nebo některé všehoschopné také „podnikatele“ a tím i gaunery, kteří okrádají, mám k tomu asi důvod, protože buď jsem to sám zažil nebo mě to bylo převyprávěno jinou osobou. Také sdělovací prostředky jsou přece plné všech možných podvodů a kauz, které by s demokracií a s fungováním právního státu neměly mít nic společného. A když pak nazvu tu naši pubertální demokracii třeba demokratůrou, dle vzoru nestvůra, je to špatně. Jsem nepřítel. Do toho se vmísí oponent a začne tu široce rozebírat nastíněné téma, začne tu doslova školit a poučovat nás, že na zmiňovaný problém máme špatný úhel pohledu, že to má být takto a ne tak jak to vykládám, že se na všechno dívám(e) moc pesimisticky a jednou jsem dostal dokonce i výklad o fungování demokracie. A protože byla ta školení stále obsáhlejší a obsáhlejší a oponent si tu na nás tříbil sebevědomí a ujišťoval se o své neomylnosti a o všeobecném přehledu o všem, byl námi některými zařazen mezi – nazval bych to hezky, mezi „humoristy“ bez humoru. Ono to už směšné bylo, to ano. A to je třeba případ Míši, případ můj, také NČého a možná dalších – asi s levotočivými názory. Nevím. No a protože jsme měli skoro vždy opačný názor než školitel, byli jsme okamžitě zařazení na levou krajní část politické úsečky a dostali jsme černý puntík.
Co se k tomu dá ještě dodat? Snad jen to známé, že „NEJSME DĚTI“. A tím chci říci, že nepotřebujeme školení. On je to totiž velký rozdíl – diskuse a výklad nebo poučování…A když už se to stupňovalo a nedalo se to vydržet a už ani číst, byl jsem to já, který ho zcela neeticky a nedemokraticky, ale chlapsky, poslal do hvězdy.
Tolik na vysvětlenou všem, kteří neznají meritum věci z dob dávnějších.
Ale ta Míša-šíša umí být nádherně jedovatá... smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 19, 2009 18:13
Rybko zlatá : Iris
už nevím kde, ale spletla jsem si také toulavého a kolemjdoucího. Obě jména mi připadají taková houpací - oouu a navíc se podobají obsahově smilies/wink.gif
Nic si z toho nedělej smilies/wink.gif smilies/wink.gif
červen 19, 2009 18:56
A strejdo, víš proč? : Míša šíša
protože nemám čas, řeknu to krátce – Jitko, jsi IDIOT


A mimochodem, kdyby takhle zareagoval NČ, už by tu dostal od některých dam pěkně za ucho smilies/wink.gif
červen 19, 2009 19:12
strejdo : mia I
já jsem toulavýmu sama řekla v některých diskusích,že se mi nelíbí v podstatě to,co píšeš tedy poučování atd.Tady ale nechápu,proč si Béda neodpustil jízlivou poznámku,že toulavej si nekoupí erotický časopis ale kdyby mu ho někdo dal,tak ho přečte pozpátku od A do Z nebo tak nějak a Míša dá 3 smějící smajlíky za tuhle urážku.A ještě některé poznámky..Nevím je to psaný text,ale na mě to působí smíšenými pocity.
červen 19, 2009 19:27
Mio, : Béda Traktorista
tak na vysvětlenou. To nebyla jízlivá poznámka, leč vysvětlení pro rybku, aby věděla, kdo je kdo.
Za druhé to nebyla urážka. Jen jsem citoval samotnýho Toulavýho s malým t, co o sobě sám řekl jinde na diskusi.
Za třetí to byl akorát tak dost vypovídající postřeh.

Míšo šíšo, NČ by dostal za ucho, ba co víc, i po čumáku, leč to je nejspíš proto, že NČho postřehy a připomínky jsou krátké, stručné a výstižné. Toulavýho komentáře jsou většinou delší a možná proto je tolik lidí ani celé nečtě, a potažmo na ně ani nereaguje. Dle mého názoru.
červen 19, 2009 19:57
Mio, : strejda
protože Béda má čuch. Béda tu není žádný nováček. On je tu asi stejně dlouho, možná méně než Vodoměrka. A rozdíl mezi nimi je ten (oba jsou z Hané), že když Vodoměrka zašlápne kytičku, ohne se a opět ji postaví nebo se nad ní povznese, kdežto Béda ji hned zaoře. smilies/grin.gif Vodoměrko, to aby tu nebylo smutno... smilies/grin.gif
Mio, a z některých komentářů se dá i vyčíst, je-li člověk držglešle, vypočítavec či nikoli. Tak asi proto.
červen 19, 2009 20:21
Bédo : mia
můžeš mi dát odkaz na to,kde toulavý píše,že kdyby mu někdo daroval erotický časopis,že by ho přečetl od A do Z?že nekupuje erotické časopisy to jsem četla o tom darování ne,tak mi prosímtě napiš ten odkaz.A jestli nekupuje někdo erotický časopisy tak to je nějaký měřítko na hodnocení člověka?vypovídá to o kvalitě člověka žes zrovna tuhle informaci vypíchnul při jeho představování?
červen 19, 2009 20:29
Mio, : Béda Traktorista
už jsi někdy viděla namalovanou nějakou karikaturu konkrétní osoby? Taky se tam vypíchne jen určitá část, povětšinou ta čnějící nebo do očí bijící. No tak to ber jako takovou literární karikatůůůůru. Podstatné za mě vypíchl strejda o kousek výš. Víc nemám co dodat.
Celý svět je jedno velké puzzle. Skládáme a skládáme a přikládáme další dílky, až se nám ukáže vždy o kousek víc z celkového obrázku. smilies/wink.gif
červen 19, 2009 20:45
Bédo : mia
to je alibismus co píšeš smilies/wink.giftaky už nechci nic dodat.
červen 19, 2009 20:53
... : Sandra.
bod pro strejdu za větu o kytičce, moc jsem se tou představou pobavila:-)
červen 19, 2009 21:24
... : Mikin
krrrrraaaaaasna diskuse. To se jen tak nekde nevidi. Opravdu.....
Ja to vidim tak, ze soukromi neporusovat, postu necist, necmuchat. Komunisticke heslo "duveruj, ale proveruj" nebrat.
Nevera je komplikovana a osemetna vec, pokud je treba ji odhalit, tak to neni vetsinou tezke i bez porusovani zakona.....
červen 20, 2009 23:49
Máte kluci pravdu soukromí neporušovat, : Inka
ale ono se to opravdu hezky jen říká a dost jiné je to v reálu. Přesně jak píše Iris, dřív mobil stále někde ležel ..... a najednou s ním chodí do koupelny a na toaletu .... to je velmi podivné a pokud jen to začnete sledovat že se ten mobil najednou NIKDY NIKDE neválí jen tak jako předtím, tak je to daný. Ano souhlasím s tím SOUKROMÍ RESPEKTOVAT!!! Ale na druhou stranu vah bych položila DUVĚRU NEZNEUŽÍVAT!!!! Pokud někdo zneužívá mou důvěru, nevidím důvod, proč bych i já nadále měla respektorvat jeho soukromí. I já jsem si na to sáhla a nikdy jsem to před tím neudělala, jakmile máte podezření, tak si na tu realitu chcete sáhnout ať to bolí jak to bolí. Pokud Vám Váš partner nezadá příčinu k podezíravosti, není nutné se nijak šťourat v jeho soukromí. Ale pokud jí zadá, nevidím důvod nechat ze sebe dělat blbce a tvářit, že se vlastně nic neděje a nadále mu důvěřovat a respektovat jeho soukromí, to zase rozumně!!!!
červen 21, 2009 08:03
jojo : alena bodka
Důvěřuj, ale prověřuj! - jak říkávaql slavný generál Suvorov.
červen 21, 2009 08:45
přesné : Eny
tady těm klukům se to machruje a křičí, "zachovat důvěru" a já nevím co ještě, ale kdyby vypozorovali to, ale přesně to, co popisuje Inka, jistě by byli ve střehu také, chtěli by vědět co se děje. To je přesně i má zkušenost. Inko, krásně vysvětleno, klobouk dolů. Jednoduše a jasně.

červen 21, 2009 09:44
.. : kolemjdoucí
Alenka si vykoledovala další "popletu". Džerdžinskij, Alenko, Felix Edmundovič Dzeržinskij.

Доверяй, но проверяй.
červen 21, 2009 09:56
Inko : mia
to co píšeš je logické,někdo bude pátrat tajně,někdo si to bude chtít vyjasnit z očí do očí /já/ a pak je tu ještě jedna alternativa-za nevěru nevěru.Možná i jiné alternativy,momentálně mě ale nenapadají.Jak se díváš na tuhle variantu?Pokud jde o lidi kteří už nemají zrovna malé děti samozřejmě.Vím o pár ženách,s kterými manžel nejednal a nejedná v rukavičkách a ony svou situaci řeší utajovanou nevěrou.
červen 21, 2009 12:13
Dzeržinskij to možná říkal taky : alena bodka
ale přišel s tím Suvorov
červen 21, 2009 13:00
hm hm : bb2
Myslím si to co Iris, Inka a Toulavej dohromady :-)
Pokud jde o soukromí, shodnu se absolutně s Toulavým. Na své soukromí jsem stejně citlivá jako na manipulaci a stejně tak přistupuju k druhým. Týká se to hlavně toho, co je uvnitř mé hlavy, to znemená že nesnáším, když ze mne někdo doluje názory, plány, rozbory, mám svůj čas a až dozraju, tak spadnu z té větve sama a ochotně. Pak diáře, mobilu a počítače v tomto pořadí. A je úplně jedno, jestli si tam bez mého vědomí a dovolení prohlédne někdo fotky z dovolené nebo recept na bramboračku, podstatné je to, že zasáhl do mého osobního území. Třeba co používám mezizubní kartáčky a nitě, tak se zamykám i v koupelně, protože běžné čištění je v pohodě, ale při tomhle šťourání mám prostě raději zavřeno. Stejně tak při koupání dokud jsme byli odkázáni na jednu pidi panelákovou koupelnu, tak jsem se nezamykala jen když byly děti malé a koupali jsme se společně, pak už ano. Dcera kdysi požádala otce, ať se v koupelně zamyká, protože tam nechtěně vpadla ve chvíli, kdy lezl z vany, jí bylo 10 a bylo jí trapně. Tak se omluvil že zapomněl a příště nezapomněl, i když ještě před pár lety se spolu koupali. Každý to má jinak a je třeba to vzájemně respektovat. Jde zkrátka o ten zásah zvenčí a pak je jedno, kam míří. Lidi by měli předpokládat, že když se druhý nechce ve všem otevřít, zprůhlednit a sdílet svoje vnitřnosti duševní i fyzické, tak to vůbec neznamená, že se zatím skrývá něco špatného. Soukromí neznamená zlo a ostudu, to jen nám tak kolektivně bylo vtloukáno.

Na druhou stranu, když si doposud volně ležící a rodinou běžně třeba i používaný mobil začnu schovávat, posílat smsky pod polštářem a telefonovat z wc, což se mi doposud hnusilo, tak musím počítat s tím, že vzbudím zájem, zvědavost a podezření "proč to dělá", proč se najednou skrývá no a asi by partnera nenapadlo že dělám takové štráchy s receptem na pracny... Když už bych byla tak pitomá, že bych si místo sms z koupelny radši neposílala maily, což se při práci s počítačem dá zařídit bez pozornosti, a telefonáty bych neodbývala při venčení psa například.
Považuju to i za nedůstojné a neohleduplné k partnerovi. Koneckonců, když chce někdo být nevěrný, ale nechce bořit partnerství, rodinu, protože jsou děti nebo např. mu partner vyhovuje ve všem a má ho rád, ale sex skřípe, tak si to má zařídit tak, aby partner nevěděl nic. Přece když chce muž ženu překvapit dárkem, tak to taky dokáže, tak proč najednou se chová jako blb a nosí si mobil sebou na velkou potřebu...Těžko se pak divit vyjančené, vytřeštěné, strachem a nejistotou zmítané ženě, že se taky zachová nestandardně. Akce vyvolává reakci.


červen 21, 2009 14:18
kordulinko : bb
jo, i v manželství jde o soukromí, podstatná je snad dobrovolnost, ne?
to že mu vidíš holý zadek je jen proto, že to chce, teda pokud vždycky manžela nesvážeš, aby se ti ukázal nahý :-) a pokud ti stejně tak rád a sám od sebe svěří mobil, tak proč ne. Ale když půjdeš tajně prolustrovat jeho hovory a pak to probereš s kamarádkou, už je to narušení jeho soukromí stejně, jako kdyby si tě on tajně v koupelně natáčel a pak to pouštěl kámošům na golfu.
červen 21, 2009 14:23
IDIOT od toulavého : bb
mne překvapil hodně, protože na necitlivost u něj nejsem zvyklá, a v první chvíli jsem se do něj chtěla trošku pustit, ale právě pro tu ojedinělost jsem toho nechala, zřejmě je tohle téma pro něj velmi citlivé. Stejně tak jsem třeba nekomentovala kriticky některá razantní vyjádření na adresu zdravotnického personálu v léčebnách, když tu k tomu probíhala diskuze, protože jsem chápala, že pro některé je to citlivá věc. Když se šlápne na kuří oko tak to bolí.
červen 21, 2009 14:28
Ale přesně tohle jsem říkala : alena bodka
kdyby bylo všecko v pohodě a Jitka neměla ten známý iracionální pocit nebezpečí, pak by ji ani nenapadlo mu do mailů lézt.Ale právě proto, že se jasně "něco dělo", SNAŽILA SE jITKA VYPÁTRAL CO VLASTNĚ - A VYPÁTRALA. Takže ji její instinkt nezklamal.
červen 21, 2009 14:28
aleno : bb
ano, akorát jde o to co vypátrala. Že je manžel nevěrný nepsala. Psala o šokujících mailech. Tak třeba se zapojil do sítě dealerů :-)
červen 21, 2009 14:32
já vím : alena bodka
ler tím spíš bych se neobávala, že by šel s něčím takovým na policii
červen 21, 2009 15:13
... : Šárka
Myslím si, že pokud žena nebo muž pojmou podezření na nevěru, cítí to na chování. Je pak moc těžké odolat a nečíst.... zvláště pokud se již v dřívějšku na něco přišlo... důvěřuj, ale prověřuj je podle mne dobré heslo a je to pravda... pokud se chlap chová normálně, žena nemá podezření a nehledá. žárlivost je hrozná vlastnost, ale leckdy bývá odůvodněná, vím o čem píši, neboť i já si tím nyní procházím....
červen 21, 2009 15:26
alenko : kolemjdoucí
je mi líto, ale jsi vedle jak ta jedle. Suvorovův nejznámější výrok je:
Těžko na cvičišti – lehko na bojišti.

Další, méně známé pak

Moudrá velkorysost je někdy užitečnější než rychlý meč v rukou vojáka.
Dnes jsme měli štěstí, zítra ho budeme mít zas, Bože, snad někdy bude potřeba i umění.
Hlavní je pohyb a srdce na pravém místě.
Bohatýři, nepřítel se před vámi třese.

A ještě něco kulce a bodáku, to jsem nenašel...začíná to Kulka je husa

Důvěřuj a prověřuj patří jednoznačně Džeržinskému. Zřejmě jsi chyběla, když se to v ML probíralo...

červen 21, 2009 19:35
kordulinko : kolemjdoucí
manželství znamená, že už není já, ale jsme my! my dva! na vše dobré, na vše zlé, na radost i na bolest, jsme dva, jak bylo psáno, vyměňujeme si tělesné tekutiny, škrábeme si záda a milujeme se, sdílíme společně a nerozlučně, protože oba to tak chceme


no když myslíš, že oba, tak oba......


červen 21, 2009 20:37
Mio "alternativa-za nevěru nevěru" : Inka
tohle se těžko posuzuje, je to pár od páru. Mám kamarádku, které manžel málem rozbil manželství kvůli jedné mladší, pak se k ní ale vrátil. Ona je velmi žárlivá a těžce nesla ty chvíle potom, přemýšlet kde je a s kým když se zpozdil nebo jel na služebku .... no dost z nás ví o čem je řeč. Vyřešila to tím, že si našla o mnoho let mladšího milence už je to asi 7 let. Ona je spokojená, manželství by nikdy nebourala, mají ještě asi 12 ti letou holčičku. Manžel nic netuší. Ona nezkoumá co dělá on, jsou spolu s manželem, říká že je to dobrý, doma mu nedělá scény, vede prima sexuální život vedle a všichni jsou spokojení. Manžel není doma otrávený ze stálých scén, naopak o ní jeví větší zájem .... Nemohu to nijak odsuzuvat, každého věc.

Byl tu tuhle nějaký článek o tom jak se manžel vrátil po nevěře .... a ona se již 6 let týrá a trápí, když on se zpozdí tak kde je a s kým ..... Víš život je strašně krátký na to ho prožívat takto. To to raději ukončím a budu sama než žít takhle´, ale každého volba.

Víš ono záleží také na tom proč jsi s manželem zůstala, zda k němu stále ještě něco cítíš, nebo na něm prostě jen lpíš aby jsi mu znepříjemnila zbytek života stálými výčitkami a připomínkami toho co Ti udělal. Proč vlastně máš milence, co Ti schází v manželství zda si jen potřebuješ pohonit ego, nebo Ti to dává něco víc a zda se do milence nakonec nezamiluješ natolik aby si byla radějí s ním. Nebo je to jen zářez do pažby oko za oko - zub za zub. To je každého věc, jsme dospělí lidé.

Podstatné mi připadá zda je člověk sám uvnitř sebe opravdu spokojený a zda tím neubližuje jiným lidem v tom trojúhelníku.



červen 21, 2009 21:10
a ještě něco Mio : Inka
já to beru nějak takhle: v každém manželství nebo partnerství si daji lidé nějaká nepsaná pravidla jako třeba: soukromí respektovat, důvěru nezneužívat, nezahýbat, nelhat ..... to má každý tak nějak jinak nastavené, ale pokud tohle jeden z nich poruší, poruší tím tu jejich nepsanou smlouvu a nemůže přece od druhého čekat, že ji bude dál dodržovat, to by musel být asi padlej na hlavu. Je to logické nebo ne?
červen 21, 2009 21:16
Inko : mia
dík za odpověď.Já taky nemám na nevěru vyhraněný názor.Spíš mám liberálnější postoj.Ale to vůbec neznamená,že ji schvaluji.Zvlášť pokud jsou ve vztahu děti.Ale mám tři nebo čtyři kamarádky,kde muži byli nevěrní a opravdu to každá řešila různě.Takže je to opravdu případ od případu jak píšeš.
červen 21, 2009 21:51
řekla bych, že : bb2
soukromí svého manžela absolutně respektovala paní Fritzlová. A to tak, že i když třeba vnímala jisté zvlášnosti v jeho chování, tak si nedovolila se ptát, pátrat, zjišťovat. Naopak vrazila hlavu do písku.
červen 22, 2009 01:14
bb2 : kolemjdoucí

červen 22, 2009 08:29
jé to je počteníčko : kordulinka
bb2, máš naprostou pravdu, tady vyvstává otázka, kam až? vůbec je mi tak nějak smutno z těch vašich názorů, o soukromí v manželství, ...alespoň jsem se přesvědčila a dozvěděla něco o sobě! tak díky! kolemjdoucí má taky pravdu, asi máte všichni pravdu, zřejmě tady už není co dodat!
červen 22, 2009 08:37
Abych to uvedla na pravou míru, : Ambra
tady nešlo o žádnou zhrzenou lásku(jaká láska taky po těch letech) ale o to, udělat té "dámě" pořádnou ostudu. Bydlí totiž na vesnici,kde si sousedi vidí do hrnce. Proč bych jí neznepříjemnila život?! A pak jsme se v mládí kamáradily, takže mi to přišlo jako slušný podraz - tady snad ani nešlo o chotě. Já jsem se vždycky držela onoho známého - "co je v domě, není pro mně". Nikdy bych tohle žádné své kamarádce, ani bývalé, neudělala.Jde o to největší svinstvo,jakého jsou ženské schopny. A takové ty kecy o tom, že je ubohé občas prověřit, jestli se manžel někde nezapomněl, pokládám jenom za hloupé plácání. Hlavně slečen, které ještě nebyly vdané!Ty sice zůstanou "na úrovni", ale celé město si bude špitat, že pro parohy neprojdou dveřmi. Když zjistíte, že před vámi manžílek zamáčkne pokaždé mobil hned ,jak zazvoní, a najdete v autě (náhodou) jeho fotky s cizími ženskými, chtěla bych opravdu vidět, jak nebudete pátrat dál. Jen slabomyslná chudinka bude tiše trpět a mlčet ze strachu, aby ji takový šmejd neopustil. Já ho kopla do zadku a musím říci, že mi to přišlo docela vhod. Pil mi krev poměrně dlouho. Ale nakonec to byl on, kdo se rozvádět nechtěl. Zaplatil za to vysokou cenu. Nemyslím jenom finančně.
červen 22, 2009 08:39
Toulavej, : Petronila
zajímal by mě Tvůj názor na to, jak by se měla dotyčná osoba zachovat, nabude-li důvodného podezření, že je podváděna?

Předpokládejme, že je to normální člověk, který svému partnerovi přiměřeně důvěřuje, ale nevěru nehodlá ani tolerovat, ani před ní zavírat oči.

Co navrhuješ? nepátrat a rovnou se zeptat? nebo něco jiného?


červen 22, 2009 10:01
Petronilo : bb2
proto jsem zmínila příklad s Fritzlem.
červen 22, 2009 10:53
kolemjdoucí : bb
smilies/smiley.gif
červen 22, 2009 10:53
Petronilo, dám skutečnej příběh mých kamarádů z vody. : toulavej
Jednou přivedl kamarád do party novou kolegyni z práce. Krásnou příjemnou inteligentní ženskou a posadil mně jí do lodi na háčka. Já byl celou tu vodu pyšnej, jakou si vezu v lodi ozdobu. Jeho kolegyně měla manželství v tý době na hadry, samý hádky a byla odstěhovaná k rodičům. Protože do party zapadla, začala s námi jezdit jako můj háček, takže jedna loď, jeden stan, všechny věci dohromady, jak to mezi vodáky vždycky bývalo v partě normální. Později jsme začali brát i její 10-12 letou dceru a já jí jako už zkušenej vodák měl na lodi na vodě na starosti. Začali jsme být taková trojka – já, kamarád a jeho kolegyně. Výborně jsme si rozuměli. Z venku to vypadalo, že já a kolegyně jsme pár nejen na lodi . . . Já bych nebyl proti, kdyby byla rozvedená. Ale, nebyla, takže nic nebylo, jenom kamarádi. Zato kamarád byl sice ženatej, ale taky byl s kolegyní pořád a tak jiskry brzy vzájemně přeskočily. Já s jeho ženou jsme byli asi poslední, kteří se to dozvěděli z náznaků ostatních kamarádů. Pro mě veliké překvapení, pro jeho skvělou ženu šok. Dozvěděl jsem se po čase od další kamarádky, že byla taky na hadry. Ale, nedala nic znát. Jako pravá dáma o ničem nevěděla. Byla velkorysá, pro jeho klady si ho brala, teď poznala i jeho mínusy. Musela začít sčítat, co z toho vyjde. Za čas se vztahy zkomplikovaly přes podnikání a kolegyně musela z kola ven. Už je to 10 – 15 let, nevím, čas tak rychle utíká. Kamarád si se ženou postavili domeček, když byl vážně nemocnej a potom asi 2 roky nezaměstnanej, podporovala ho. Navenek vypadají jako spokojený lidi. Kamarád dostal od ženy k padesátinám motorku a i když jeho žena se tomu bránila, dneska s ním projíždí českou krajinu. Myslím, že to jsou spokojený lidi. Na svatý s nimi pojedu na Lužnici. A mohlo to všechno být dneska úplně jinak, kdyby jeho žena nebyla tak velkorysá . . . A já bych s nimi teď nejel na vodu . . .
červen 22, 2009 14:00
toulavej : Iris
to je hezký příběh.Mám ráda takové konce, není jich moc, skoro vlastně nejsou.

Domnívám se ale z napsaného, že ona kolegyně, jak píšeš krásná ženská, byla z náznaků snad i kvalitní člověk.Zapletla se se ženatým kamarádem, snad to chápu správně? Přeskočila mezi nmi ta jiskra. Někdy se mi chce říct ta zatracená jiskra.

Jenže se domnívám, že by velkorysost té manželky, té dámy, jak se vyjadřuješ, k ničemu nebyla, kdyby proti sobě měla jen sprostou zlatokopku, to, co dnešní doba tak hojně produkuje. Sprostou holku bez skrupulí a se záluskem na kamaráda za každou cenu.A ne vodačku a mámu.
Troufám si říct,že i já jsem byla i teď jsem velkorysá.Ale ta, co stojí proti mně, je odpad, holka, které ujíždí vlak, biologickoé hodiny přímo řvou a ten můj na to slyší.
Má velkorysost, slušnost a troufám si říct snad určitá inteligence jsou k ničemu. Mluví pudy.

Toulavej, já ani nevím, v jaké debatě se nacházím, prosím promiňte. Mně jen zaujal ten příběh, snad jsem ho dobře pochopila.
Je to dobře, že to tak dopadlo, hurá, jsem za to fakt nezištně ráda. A ty si Toulavej s těma fajn lidma vodu užij co nejlépe, ahoj smilies/smiley.gif
červen 22, 2009 17:37
toulavej, : bb2
máme v širší rodině navlas stejný a ta paní, teď už opravdu dáma v letech, říká stranou, mezi děvčaty, že "každý kocour se jednou nabaží a záleží jen na jeho ženě, co vydrží". Když jsem to slyšela, dýchlo to na mne spíš smutkem a pasivní rezistencí, než láskou, pochopením a životní naplněností. Ale možná se ve svých pocitech mýlím.
Taky asi hodně záleží na postoji "kocoura". Jednou se může zbláznit každý a když to předtím stálo za to s ním být, tak proč nebýt velkorysí, kdo jiný si zaslouží naši velkorysost než životní partner.
červen 22, 2009 17:53
s tím určitě souhlasím, : Inka
ale zapomněli jste na jednu důležitou věc, žena sice může být velkorysá, ale koucourovi musí dojít to o co vlastně přišel a co těžce pohnojil a MIT ZAJEM dále zůstat s manželkou!!! Pokud ten zájem nemá, těžko ho manželka donutí. Já bych ani omylem nezůstala s člověkem, který se ke mně vrátil a stále je zamilovaný někde jinde a tajně se týrá a trápí pro ní, to je peklo v řetězech!!! Myslím, že pokud to oba dva chtějí dál napravit tak je nutné, aby si to kocour srovnal sám v sobě co vlastně chce a co je pro to ochoten udělat a ona dáma si musí srovant sama v sobě jestli je ochotná odpustit, nepřemýšlet dát znova důvěru a nevyčítat při každé vhodné příležitosti. A řekněme si upřímně, že pokud tohle oba dva dokáží, tak každý překročí sám svůj stín!!! Ale pak to má smysl.
červen 22, 2009 19:11
Iris, trochu silný slova, ne? : Krakonoš
Já vim, že to tebou cloumá, ale ty holky chtěj jenom to samý, co 90% z vás ženskýho pohlaví: Zajištěnýho chlapa, co se umí postarat vo rodinu a dítě. Biologický hodiny tikaj všem z těch 90%. A - smutná pravda - tolik volnejch kvalitních chlapů prostě nejni.

Narazili jsme na úplný jádro pudla:
Procento kvalitních, schopnejch, rodinně založejch chlapů je sice určitě podobný procentu stejně kvalitních ženskejch. Jenže problém je v tom, že úplně všecky ženský, co jim tikaj ty hodiny, i ty blbý, neschopný, nekvalitní, chtěj pokud možno chlapy z týhle dost úzký skupiny. Prostě na všechny ženský slušnej chlap zbejt nemůže, to by nás muselo bejt tak 5x víc! smilies/grin.gif smilies/grin.gif No a tak, bohužel, to budou vždycky mnohý holky zkoušet na ženatý chlapy, vono jim nic jinýho ani nezbejvá. Né všecky jsou ale zlatokopky. Jinak bych musel napsat, že je vlastně zlatokopka každá, která se chce vdát a nejni jí úplně jedno, jak schopnej ten nastávající je, žejo, a to by asi nebylo úplně košér, ne? smilies/grin.gif
červen 22, 2009 20:37
Toulavej, : Petronila
jenže na tohle asi musela být jednak příznivá konstelace - všichni tři asi měli přes to, co se stalo, určitou úroveň.

Milenka se asi nesnažila urvat ženáče hlava nehlava, ženáč se asi nesnažil manželku krom toho, že jí nasadil parohy, ještě navrch znectít, a asi stál o to se k ní vrátit - a co my víme, co se odehrávalo v hlavě té manželky, a co se tam pod spokojeným povrchem odehrává teď.

Osobní zkušenost naštěstí nemám, ale myslím, že kdyby kdokoli z těch tří udělal krom té nevěry ještě další podraz, nemělo by to šanci.




červen 22, 2009 21:00
Krakonoši, : Petronila
jenže chlap, co se nechá přetáhnout od fungující rodiny, se automaticky přesouvá z kategorie těch kvalitních někam jinam.
červen 22, 2009 21:01
Kdo je to vlastně zlatokopka? : Petronila
Je podmínka, aby se chtěla vdát?

A co myslíš tím "není jí jedno, jak schopnej ten její nastávající je"? Jako jen kolik vydělá?
červen 22, 2009 21:04
No, samozřejmě, : Krakonoš
však nikdo taky netvrdí, že Irisky manžel byl kvalitní. Ale mohl se tak nějaký holce jevit. Asi tak - kvalitní vopravdu je ten můj brácha. Takže toho hned tak nějaká milenka vod rodiny nevodláká. Na druhý straně ani u něho nemůžeš vyloučit možnost, že se fatálně zamiluje a s nějakou ženou nakonec odejde za tím, co mu v tom původním vztahu prostě 18 let chybí. Protože spravit to tak, aby nechybělo, už nikdy nepůjde, nemůžeš nařídit jeho ženě, aby se do něho po 18 letech vášnivě zamilovala a sexovala s ním každej den. Nebo aspoň každej tejden smilies/wink.gif. Mezi náma - už se to jednou stalo, on opravdu mezi těma milenkama potkal osudovou ženu a jeho manželství bylo těsně před konce, to měli teprve jedno dítě. Jenže zasáhl osud, ta osudová žena zemřela. I takhle to někdy chodí...

Ano, třeba jako kolik vydělává. Každej chlap, kterej má slušnou kariéru a příjem, je rázem žádaným "zbožím na trhu seznamovacím", řeknu-li to hnusně. Setkal jsem se s tím i já sám, stačí si koupit lepší auto, tahle "první signální" funguje bezchybně, je to v nás už vod pravěku smilies/grin.gif.
červen 22, 2009 21:13
Krakonoši, : Petronila
inu, každý svého štěstí strůjcem smilies/wink.gif, aneb když někomu stačí jenom tohle kritérium ...




červen 22, 2009 21:24
Toulavej, : Petronila
tou otázkou "co dělat" jsem měla na mysli spíš tohle: podvádějící není takový (relativní) charakter jako ten v Tebou popisovaném příběhu a je mu vcelku jedno, jestli podváděného zraní. S nějakým ukrýváním důkazů se příliš nenamáhá, ale ve stávajícím svazku se mu žije celkem pohodlně a proč by něco měnil, dokud nemusí.

Ty jsi velmi striktně odsoudil narušování soukromí. Možná se shodneme v tom, že o výše uvedenou osobu nemá asi moc cenu bojovat. A moje otázka na Tebe zní - pokud ten podváděný narazí na nedbale nebo vůbec zamaskované indicie, že něco není v pořádku, jak se má zachovat? Za všech okolností zachovávat soukromí toho druhého?

Othello je tragická postava, protože Desdemona se ničeho nedopustila. Ale dejme tomu, že by se dopustila - byl by Othello tak odsouzeníhodný proto, že by vtrhl do její ložnice bez zaklepání a přistihl ji tam in flagranti?
červen 22, 2009 21:53
Krakonoši : Iris
tady to žije, já byla celý den jinde smilies/wink.gif

Já vím Krakonoši, jako to je. Ty holky mají prostě senzory na schopné samce, je v jejich zájmu zajisti svým dětem...a bla bla, však to víme oba. Uznávám to. Ale nemůžeš se divit, že když mi jiná do takového supersamečka vyfoukne, pozlobí mě to. A navíc když ještě nevyvedl mládě do světa.Ty říkáš koupit lepší auto, já zase vždycky říkám, že kdyby můj podnikatel trávil pracovní dobu v montérkách, také by si dámy neškubaly tak usilovně na hnízdo...říká se to tak ne ? smilies/wink.gif
Použila jsem silná slova o fatální ženě mého milého. Ale jde o to, že ona předtím vybírala on je už asi pátý v pořadí. A podrž se - prý už má strach, protože předtím už 4x se dotyčný chlapík kvůli ní nerozvedl, takže je jasné, že ten můj už musí jaksi splnit svoji povinnost a umožnit jí uskutečnit její biologickou potřebu. Přemýšlím, přoč ti předešlí cukli smilies/wink.gif
Ale to už je mimo téma, viď?
Krakonoši, cloumá to se mnou, ale s Tvými slovy nemám problém.
Potkávám ve městě chlapíka s vlnitým ohonem (myslím dlouhé vlasy) a malamutem na vodítku. Vždycky si na Tebe pomyslím, ale nevím. Stejně by ses mi nepřiznal, viď?

Jo a k případu bráchy - měla jsem trochu pravdu, když jsem psala, že i dobře a v rámci možností citlivě provozovaná nevěra se může zvrhnout v lásku a průser,je to hraní s ohněm, v každém případě.Tak ahoj, I.
červen 23, 2009 20:15
Petronilo : Iris
píšeš hezky, ve 21:00 naprostý souhlas, u dalších také, ahoj I.
červen 23, 2009 20:17
Iris, : Petronila
děkuji a držím palce.
červen 23, 2009 22:59
Ahoj Iris :-) : Krakonoš
Ne, nechodím s malamutem do města (do kterýho?) mezi lidi, ale do přírody. Jinak by ten popis seděl smilies/grin.gif.
Jo, souhlas, zvrhnout se to může vždycky, i ta "citlivě provozovaná" nevěra. Ale to už si můžeme říct, že zvrhnout se může i věrnej partner. I partner zcela a výhradně věrnej se může fatálně zamilovat jinde a vodejít. Může vod tebe dokonce vodejít partner, aniž by byl nevěrnej, jako se to stalo mně. Je to úplně fuk, bolí to dycky stejně. Zvrhnout se může všecko, v životě prostě nejni nic jistý ani zaručený. A to je jediná jistota, kterou máme. Já se snažím brát každou životní situaci jako výzvu, každou ztrátu jako možnost začít něco novýho. Myslím, že už to dost dobře umím. Tímpádem zaplaťbůh nevím, jak chutnaj antidepresiva, ani jsem nikdy nestál na zábradlí mostu. Mám kamarádku, která to má hodně podobně. S tím rozdílem, že její životní lekcí byla smrt jejích dvou náctiletejch dětí při autonehodě. Víš, Iris, tahle holka přesto žije dál, a snad se mnou budeš souhlasit, že naše partnerský karamboly, včetně toho kordulinčinýho, eny a dalších, jsou proti tomu naprostá sranda. Myslete na to. Dobrou.
červen 24, 2009 01:45
Krakonoš : mia
dík za to co jsem už kolikrát chtěla taky napsat,ale neměla jsem odvahu,aby to nevypadalo,že jsem necitelná a nedokážu se vcítit do cizího trápení.Poznala jsem díky nemoci svý i dcery tolik lidského trápení jiných lidí a naopak nesmírné lidské osobní statečnosti,že ve srovnání s tím tihle slaboši,kvůli kterým se holky trápí naprosto lidsky neobstojí.A pokud Iris se nepodíváš pravdě do očí a nedokážeš si poctivě odpovědět na otázku jaký tvůj chlap ve skutečnosti je,což vidí všichni okolo včetně tvých synů tak se nikam neposuneš.
červen 24, 2009 07:08
Vlnitej ohon? : alena puntíkovaná
vidím, že jsdem v životě o dost přišla! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
červen 24, 2009 11:33
Alenko, abys neměla nějaký mylný představy, : Krakonoš
jedná se vo vohon vlasovej, čili horní. Spodní vohon, teda vohon mezinožní, nijak zvlášť zvlněnej nemám. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
Tak doufám, že jsem ti přiznáním reality něpokazil nějaký erotický fantazie smilies/wink.gif smilies/tongue.gif smilies/wink.gif smilies/tongue.gif.
červen 24, 2009 12:04
tak já to vrátím na vážné téma odpovědí Petronile : toulavej
Petronilo, každej v různých situacích to má nastavený jinak, co je vhodný/nevhodný, co se smí/nesmí, co je přijatelný/naprosto nepřijatelný apod. Podle svýho žebříčku hodnot. A protože pro mě je svoboda, soukromí apod. velmi cenné, tak bych nikdy nevlez partnerovi do jeho věcí ani pošty, abych zjišťoval informace, jak to mezi námi skutečně je. Buď to zjistím v diskusi s ním nebo někým jiným nebo pomocí nepřímých důkazů z jeho chování, ale nebudu dělat to, co by mně samotnému hodně vadilo, abych prohledával jeho soukromí a hledal ty přímé důkazy. K tomu bych se prostě NESNÍŽIL. Když by chování partnera přerostlo pro mě únosnou mez danou mojí tolerancí, muselo by dojít k zásadní rozmluvě – co se mně nezdá, proč, jak si co představuju, aby bylo/nebylo a co bych dělal, kdyby se situace nezměnila v nějak dané době. To je přesně to, co by měla udělat Kordulinka v jiné debatě u svého partnera – přesně mu říct, co se jí na jeho chování nelíbí a co se stane, když se to z jeho strany nezmění. Samozřejmě, musela by to v případě, že se muž nezmění, taky provést aspoň jako první varování na 80 procent, aby bylo vidět, že to myslí vážně a dala mu poslední šanci, jestli o ní nechce přijít, aby s tím on něco udělal. Tím by si podle mě zvedla sebevědomí, že se sebou nenechá vláčet, že má a umí prosadit svůj názor. A jemu by dala na vědomí, že je sebevědomý člověk, který umí vyjádřit své přání, říci svůj názor a bude si za ním stát. Tím si člověk získá u druhých RESPEKT. Ten Kordulka u svého muže nemá, protože si ho ani nezaslouží. Lidé si neváží ochotných lidí bez sebevědomí. Život je boj i mezi vstřícnými partnery, svůj názor, přání si musí každý umět obhájit. Kordulinka se nemusí rozvádět, jak ji k tomu tady lidi tlačí. Stačilo by, kdyby si dokázala zjednat RESPEKT. Možná by to stačilo, aby se její muž změnil, kdyby přišel o servis, který považuje za samozřejmost i když to samozřejmost není. Je o tom nějaký film z padesátých let - Vzpoura na vsi nebo tak nějak, o veřejné prádelně . . .
červen 26, 2009 14:51
Nevěra : Terconel
Jak má přijít věrný chlap, co jezdí jak debil kamionem po světě a jeho žena se začne chovat ,,divně,, na to že je mu nevěrná?!!!!! Má jezdit stále a trápit se na té silnici? Má nabourat? Protože si je na sto procent jistý, že se doma něco děje a myslí na to pořád?? Jak má zjistit nevěru???

červen 28, 2009 00:45
Terconeli, : d@niela
Neblázni. Když tak napiš víc, o něco víc informací, na všechno je rada... Adresa: daniela(@)kudlanka.cz. Rozhodně: za volantem se soustřeď jen na jízdu, bylo by tě škoda!

červen 28, 2009 01:09
toulavej: : kordulinka
díky za Tvůj názor! už to nechci rozebírat, protože mě fakt mrzí, že jsem to sem vůbec napsala! Vy každej dobře víte, co by jste a jak by jste, a já to nevím, takže jsem asi jiná!
RESPEKT? no jo, já vím, člověk je strůjcem svého štěstí, jak známo! Ovšem beru to jako lekci, kterou jsem dostala právem, takže se nezlobím, ani jsem nezahořkla, ani nic, prostě jsem jen pochopila možná něco, a udělala jsem si jasno trošičku víc, co vlastně chci! ano co chci já, a né nikdo jiný! takže každopádně to pro mě bylo poučením a tématem k zamyšlení!
díky! pááá
červen 29, 2009 12:21
No to jsou věci. : Sinix
Tentokrát se kloním k Toulavému. Samozřejmě že právo a morálka jsou 2 různé věci. To nic nemění na tom, že se Jitka dopustila trestného činu, a pokud na ní manžel podá trestní oznámení, pak bude vyšetřování, budou výslechy, důkazy a pak soud a rozsudek. A argumenty typu "to by museli zavřít 90% populace" aj. jí vůbec nepomůžou. Holt 90% populace má štěstí, že na ně nikdo nepodal trestní oznámení. A policajti se určitě řezat smíchy nebudou.

A stejně tak výhružky: "Když ty na mě podáš trestní oznámení, tak já ty maily použiji u rozvodového řízení," jsou směšné. Žádný soud by takto nabytý důkaz neuznal, ani k němu nepřihlédl.

Stejně tak názor, že v manželství je pouze MY a žádné JÁ, je též scestný. Mně by se tedy v takovém manželství nelíbilo, připadal bych si jako ve vězení. To MY zabírá sice většinu hřiště, ale aspoň trochu toho JÁ tam někde v rohu musí být.

Tím tu neobhajuji nevěru; Jitka má právo se se svým manželem rozvést a já osobně bych ji k tomuto rozhodnutí gratuloval, ale to není důvod k páchání trestné činnosti. Nevěra je pouze nemorální. Někomu se to nemusí líbit, ale jak říkám: Právo a morálka jsou 2 rozdílné věci.
červen 29, 2009 13:11
Sinix, jenom tentokrát ? . . . : toulavej
:-)))

Kordulinko, já tě rozhodně nechtěl poučovat, jen jsem použil tvůj případ pro objasnění mých názorů. Já ti náhodou rozumím, taky jsem měl v životě podobný dilema, jestli soudobý stav mám začít měnit. A i když to nebylo ok, nechtělo se mně. Tak vím, že některý věci musí v člověku uzrát. Když dělá změny, o kterých není přesvědčenej, že výsledek bude mít hodně plus a minimum mínus, nadělá hodně škod. Někdy je potřeba počkat na tu poslední kapku, kterou přeteče pohár. A pak to jde samo.

červen 29, 2009 15:34
Toulavej, : Sinix
když už se na to ptáš...

S některými tvými příspěvky se poněkud - neztotožňuji. Ale to je normální, co člověk to názor; na všechno lze hledět z různých stran - od toho jsou diskuze. Rozhodně v tom není nic osobního.
červen 29, 2009 15:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]