O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRVALÝ POBYT - ZTRÁTA? PDF Tisk E-mail
Středa, 07 leden 2009

 Milá Kudlanko, loni v únoru jsem odešel ze svého trvalého pobytu z důvodu donucování mé matky, abych se vrátil ke své bývalé přítelkyni, s níž mám 2-letou dceru. K závěru  roku jsem navštívil internetové stránky Ministerstva vnitra, na nichž jsem zjistil, že mi od 15.10.2008 neplatí občanský průkaz. Bohužel nevím, co teď se mnou bude a co mám v téhleté situaci dělat.

Popřípadě, aby si se mnou úředníci nepodávali dveře. Kam se mám obrátit? Jaké jsou mé možnosti? Mám třeba i nějakou šanci zažádat si o byt od města? Prosím, poraďte mi. Předem mnohokrát děkuji!! 

 

S pozdravem Tom.

 

 

 

 

 

   

ODPOVĚĎ:

 

     Ohlašovna rozhodne ve správním řízení o zrušení údaje o místu trvalého pobytu občana na návrh vlastníka objektu nebo jeho vymezené části nebo na návrh oprávněné osoby za splnění zákonných podmínek. Zákonnými podmínkami jsou zánik užívacího práva občana k objektu nebo vymezené části objektu, jehož adresa je v evidenci obyvatel uvedena jako místo trvalého pobytu občana a neužívání objektu nebo jeho vymezené části občanem. Navrhovatel je povinen splnění zákonných podmínek ohlašovně prokázat.

 

     Tak - z těchto moudrých vět pro tebe vyplývá, že pokud tě maminka OFICIÁLNĚ neodhlásila, tak tam to své trvalé bydliště stále máš. Seber starou občanku a mazej si ji nechat vyměnit, za výměnu se poplatky žádné neplatí. Jen snad jestli ti nedají pokutu :-)))

 

 

 

 

Komentáře (10)add feed
V tomto případě máte pobyt určitě zrušený. : Hani
Určitě Vás vyrozuměli o zrušení pobytu na bývalém trv.bydlišti u matky a to doporučeně. Vzhledem k tomu, že se na něm nezdržujete a matka Vám určitě o dopise neřekla, byl vrácen zpět, ale je považován jako doručený. Myslím, že by pro Vás bylo vhodné nahlásit u pošty v bývalém bydlišti novou adresu, aby se pošta doručovala přímo Vám. Je jasné, že nebudete mít u všech institucí, známých apod. v republice nahlášen nový pobyt.
A teď co musíte udělat:
mMsíte si nejdřív zažádat o nový obč. průkaz na evidenci obyvatel MěÚ v bývalém bydlišti, kde vám dají trv. pobyt přímo na MěÚ. Je to jen evidenční záležitost. Doložíte rodný list a 1 foto, pokud jste rozvedený tak i rozsudek o rozvodu s nabytím právní moci atd. Po obdržení nového OP cca za 1 měsíc zažádáte - pokud chcete - o trv.pobyt u Vaší přítelkyně. Přítelkyně musí k tomu doložit buď nájemní smlouvu nevo výpis z Katastru. nemovitostí, nebo kupní smlouvu s razítkem vkladu do katastru a svůj OP.
Pokud si ponecháte trv. pobyt na MěÚ, můžete si tam vyzvedáva poštu a bydlet u přítelkyně.U té je samozřejmě nutné přihlásid komunální odpad. A nebo na poště nahlásíte její adresu jako kontaktní a i všude na nejnutnějších institucích-VZP, úřad práce, atd.

leden 08, 2009 12:24
Trošku jsem to pomotala : Hani
Nejdřív půjdete na evidenci obyvatel v bývalém bydlišti, kde Vám dají potvrzení o změně trv. pobytu s novou adresou na MěÚ. S tímto potvrzením půjdete na odd. obč.průkazů a dál již platí vše co musíte udělat. Omlouvám se, vypadl mi tam text. smilies/grin.gif
leden 08, 2009 12:28
díky mooooc, Hani!!! : d@niela
kukulíbám :-))))

leden 08, 2009 12:50
Daní - za málo : Hani
smilies/grin.gif
leden 08, 2009 13:07
vyřízení OP a vydání rozvodového listu : IngiS
Dobrý den mam dotaz hlavně ted ohledně OP žiju v Praze už 6 let a potřebuju poradit jak mam dál pokračovat s vyřízením op když sem žila v OV ale bohužel na cestu nemám můžu žádat i písemně at mi pošlou s bytaku papír že už tam nebydlím že sem odhlášená nemám na cestu a op musím mít novej ale nemám doklady a ani na cestu a jeětě sem se dozvědela že jsem rozvedená a to sem ani nevědela jen díky internetu sem zistila že můj byvalej je ženatej nechce semnou mluvit a vždy mi vulgárně nadáva a tak nevím nic a ani mé dvě dcery mi nechce dát k telefonu není sním řeč tak sem se dozvědela sem už dlouho nezaměstnaná a bez příjmu a že on by mi měl dávat výživné na mně tak nevím jak to všechno je a nevím co dělat a ja musím pracovat sem na dně díky přítely co dela tak něco mame ale není to moc a chceme se vzít moc děkuji za radu moc
leden 26, 2009 15:18
Bez střechy nad hlavou??? : David55
Dobrý den.Mám jen maly dotaz ohledne meho vztahu s EXpritelkini,ktera si nasla noveho pritele,navic se chce starat o nase rocni dite a,bohuzel me uz nechce v byte,ktery patri bohuzel jí,ale trvaly pobyt mam stale u EXpritelkine.Čili jsem se chtel zeptat co mam vlastne delat kdyz nemam kde jit?Jestli me muze vyhodit kdykoliv na ulici atd...Predem dekuji za odpoved.David
únor 18, 2009 12:24
Kterak na nenasytu : Soneni
Dobrý večer,
před několika měsíci mi zemřela matka. Otec, který na trvalém bydlišti nežil, žádný z nájemníků nezná jeho totožnost se rozhodl mne vystěhovat. Dal mi na ultimátum, buď mu vyplatím určitou, ne malou částku, nebo mi vymění zámek a odhlásí mě. Nyní mn enavštěvuje každý den i se sestrou, která se u notáře vzdala dědického práva a snaží se mě zastašit, nedobrovolným vystěhováním, pokud tedy neobdrží požadovanou částku. Jak dlouho to ustojím, nevím. Děkuji za odpověď. Soňa
únor 17, 2010 04:29
Soničko, : d@niela
napiš mi e-mail - daniela zavináč kudlanka.cz - potřebuju ještě pár informací, abych ti mohla poradit, OK?
únor 17, 2010 08:54
Kam si mohu dat trvale bydliste : hony79
Dobry den,prosim vas prodaly jsme dum,ale nemame zadne jine trvale bydliste.Nyni bydlime v pronajmu.Kam se muzeme prihlasit k trvalemu pobytu.
září 22, 2010 11:49
Syn nehradí ani korunu na společné bydlení (nepracuje) a ještě si k nám nastěhoval manželku, která také nepracuje : Václav
Jsme s manželkou staří (80 a 77 let)a žijeme v obecním nájemním bytě.Syn který se před cca 7 roky oženil a odstěhoval se, ale trvalý pobyt si nechal u nás.Před 5 roky nás požádal o dočasné přístřeší než si najdou nové bydlení.V současnosti syn ani jeho žena nepracují a my hradíme celé inkaso z důchodu. Syn se snachou parazitují na nás, nechtějí svoje bydlení řešit ani přispívat na inkaso.Jsme bezradní z celé situace, prosíme poraďte.
listopad 28, 2011 13:23
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]