O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NEUVĚŘITELNĚ VĚČNÁ VÍČKOMÁNIE PDF Tisk E-mail
Neděle, 01 září 2019
Češi hojně sbírají plastová víčka i přesto, že jejich výkupní cena klesá. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávySedm pytlů plných víček od PET lahví nedávno předali letci 24. základny dopravního letectva Praha-Kbely zástupcům Městského úřadu ve Kbelích. Víčka, respektive peníze za ně získané, darovali rodině s nemocnou dcerkou Kačenkou. Peníze za ně prý pomůžou rodičům postiženého dítěte zaplatit například rehabilitaci nebo zakoupit rehabilitační pomůcky, uvedlo ministerstvo obrany u příspěvku na jejich facebooku. 

 

 

 

 

 

Sběr víček je moderní davová psychóza české společnosti. Sbírají je mladí, staří, děti ve školkách, dokonce celé školy i firmy.

Jenže – zamysleli se „sběrači“, jak moc je sběr víček efektivní?  Jedno váží cca 2 gramy...

 

 

Maminka Kačenky dostane za kilogram víček pět korun. Bývalo to i více, ale i tak je to prý dobré, rodina je vděčná za každý pytel. Kbelští hasiči jim to odvezli do Přezletic a odběratelé si to od nich vyzvedávají přímo doma. A pokud by vás zajímal finanční výsledek? Celá základna plná lidí za rok vybrala a rodičům tedy věnovala 700 Kč. Ale jak říkám, už to mají na facebooku, a jsou za „samaritány“. Přitom to, co vybrali, ani nezaplatí náklady na přepravu atd.

 

 


 

Tohle mi fakt hlava nebere – víčkománie asi hned tak neskončí. Tak si říkám - raději kdyby místo jedné koupené lahve s vodou dali korunu...  Sbírat víčka aktivně (doma do pytlíku) s cílem charitativní pomoci, může jen totální pako. Vždyť pokud chci pomoci, tak si dejme tomu tři lahve odpustím a pošlu raději padesát kaček přímo. Což je asi tolik, kolik bych zvládla ve víčkách nasbírat za tři roky.

 

Což pak to lidi nepochopí? V systému, kde se točí miliardy ze zdravotního pojištění, je přeci sbírání víček absolutně ponižující.

 

Otázka je, proč se na některé děti/dospělé musí dělat sbírka? Pojišťovna účinnou léčbu zpravidla hradí. Nejspíš je však potřeba se na určené případy podívat racionálně. 90% všech případů pokrývají v podstatě dva scénáře, nebo jejich kombinace.

 

1)  obchodníci s beznadějí, tedy různí vykukové, lákají rodiče a příbuzné beznadějně nemocných, a ze zoufalých lidí tahají další peníze 

2)  nabídka neschválené léčby a postupů, tedy když se člověk upne na nějakou sebemenší možnost léčby, u které ale nebylo prokázáno, že vůbec funguje

 

Pak jsou tu samozřejmě různé výpadky na straně systému, ale ty zpravidla už lze vyřešit medializací.

 

Přátelé, jaký je váš názor

na víčkománii

ve prospěch nemocných?

 

 

d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (12)add feed
... : kyttka
Jo, sbírat víčka je blbost. Pít hnus z petek, když je po ruce pitná voda z vodovodu, je taky blbost. Lepší dát pár korun adresně někomu, o kom aspoň mám představu, že to potřebuje.

Nedávno se mi stalo, že jsem se nedopatřením ocitla ve skupině přátel na messengeru, kde jedna holčina mezi svými kamarády vybírala na zaplacení nájmu pro kamarádku, která se víceméně ne svou vinou dostala do problému. Onu mladou ženu si pouze sleduju na FB, protože mě její aktivity v určitém směru baví. Její kamarádku, co se dostala do maléru neznám vůbec. Určitou sumu jsem mohla postrádat, tak jsem se ozvala, že ji posílám. Obratem mi přišla omluva, že mě naklikla omylem, takže peníze posílat nemám. No poslané už byly a já to věděla, že je to renonc. Ale když to někomu pomůže, mě těch pár korun nezabije. Do problémů se člověk dostane snadno. Několikrát v životě jsem si v životě uvědomila, že mi chybělo jen málo a mohla jsem dopadnout blbě. A vždycky se našel někdo, kdo třeba jen řekl: Neblbni a zkus to znovu a jinak.
září 02, 2019 05:51
... : mia I
proč? protože česká povaha je taková. Vzpomínáte na film Miloše Formana Hoří má panenko? Tomu chudákovi co shořela chalupa dali plesoví hosté lístky nevyhrávající v tombole. Tož tak.
září 02, 2019 07:26
... : mia I
když byly povodně v r. 2002 tak někteří občané pomoc lidem postiženým povodněmi vnímali jako výzvu ke zbavení se věcí, které měly být spíše někde v továrně na čištění rukou od šmíru. Jedna paní z Libiše nebo z nějaké obce v okolí říkala, že v darovaných věcech bylo i dámské spodní prádlo potřísněné močí.
září 02, 2019 07:29
... : *deeres*
Kdyby jenom to, když byly povodně na Moravě, tak jsem zrovna byla u moravské tetky. A její sousedé každý den vyráželi na sběr spláchnutých věcí. Vůbec jim to nebylo blbý, sušit na zahradě teď už vyprané cizí oděvy, které někde posbírali, nábytek i elektroniku. Někdo pomáhá, jak umí,tihle sousedé uměli pomáhat skvěle. :-
Doby, kdy já byla outlocitná jsou už pryč, několikrát jsem naletěla a to mne odnaučilo. Jsem ochotná pomoci pouze zvířatům, ta si sama pomoci neumí. Je konec prázdnin, už dvakrát jsem vedla, doufám, že zaběhnutého psa, k policajtům. Vložila jedno vyhozené kotě, nalezené v lese , do dobrých rukou a včera to byli dva zakrslí králíčci, jednomu už pomoci nebylo.

září 02, 2019 08:27
... : mia I
deeres to je super.
září 02, 2019 08:32
... : mia I
deeres to je super.
září 02, 2019 08:32
... : mia I
deeres to je super.
září 02, 2019 08:32
... : mia I
omlouvám se, nešel mi přihlásit komentář a pak se zobrazil vícekrát.
září 02, 2019 08:33
... : *deeres*
Zase to blbne, také se musím přihlášením prokopat a pak si najednou přečtu, že jsem přihlášená na někoho jiného a musím jméno přepsat.
září 02, 2019 09:18
... : andrea
Z hlediska té rodiny jasně. Jestli jim nakonec přišlo na účet sedm stovek, je to pro ně příspvěvek, který se ze dne na den objevil na účtě... a na ulici to nenajdete.

Když ale uvážíte, že tomu objevení se na účtě předcházely týdny, kdy desítky lidí házeli kousíčky plastu do pytle, pak je převáželi na místní obecní úřad, pak se to nějak vez

A pokud z toho navíc udělá chlubivou zprávu ministerstvo - to mi fakt přijde směšné.
září 02, 2019 20:57
... : Krakonoš
Víčkování jsem v životě nepochopil, považuju to za debilitu (a způsob, jakým si skrblíci můžou uchlácholit svý svědomí, že vlastně taky "přispívaj" na charitu) a nikdy jsem nevodevzdal jediný víčko. Vodevzdávám raději přímo prachy tam, kde to má smysl.

září 02, 2019 20:57
... : B. A.
http://www.petcoin.cz/ ... víčková kalkulačka, hned je vidět, že sbírat víčka je blbost a nejvíc se napakujou firmy prodávající balenou vodu...
září 03, 2019 06:27
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]