O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

HONG KONG - ANEB JAK TOHLE DOPADNE ... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 29 srpen 2019
Vlajka Hong KonguMinule jsem vám představila krásnou a nesmírně milou věc - "flash mob", neboli neočekávanou produkci na veřejném prostranství. Je jich, těch úžasných videí, na youtube plno. Jedno hezčí než druhé. Překvapení lidé se zastavují, jejich životaběh má najednou příjemnou pauzu, jako kdyby všichni kolem dostali milý dárek. Někdy je tak snadné se navzájem potěšit...  Bohužel, opačných situací - tedy těch zlých a nepříjemných, je o hodně víc...


 

 

 

 

Hongkong je jedním z nejdůležitějších finančních center na světě. A má jedinečný status. Je to město v Číně, ale není to úplně Čína. Má svou vlastní měnu, své vlastní pasy, svůj vlastní právní systém. Mezi Hongkongem a zbytkem Číny je dokonce hranice a pro její překročení potřebujete povolení.

 

V roce 1842 byl Hong Kong po první opiové válce postoupen Británii. Ale v roce 1997 ho Británie vrátila zpět pod správu Číny - s jednou důležitou podmínkou - po dobu 50 let se Hongkong měl řídit zákonem „Jedna země, dva systémy“. Do roku 2047 byla městu zaručena vysoká míra samostatnosti s vlastní vládou, právním systémem a ekonomickou nezávislostí.  Jenže - v posledním desetiletí  byla tato práva narušována.

 

 

 

 

V roce 2012 se vláda pokusila nainstalovat vlastenecký pro-čínský vzdělávací systém. Poté zmizelo pět knihkupců z Hongkongu, kteří prý prodávali knihy, zakázané v Číně. A už je nikdo neviděl...

V roce 2016 byli pro-demokratičtí vůdci opozice vyhozeni z hongkonského parlamentu za urážku Číny. A v únoru letošního roku vláda představila návrh zákona o extradici, tj. zákona, který by umožňoval vydávání obyvatel HK na kontinentální Čínu. A tak už tři měsíce se v Hong Kongu odehrávají rozsáhlé demonstrace. Protestní hnutí žádá mj. demokratické volby, vyšetření násilností policie, odstoupení pro-pekingské správkyně Hongkongu Carrie Lamové a úplné stažení onoho zákona.

 

 

Violence Erupts During Latest Anti-Extradition Protest in Hong Kong

 

Postupně protesty přerostly v požadavek na větší demokratičnost politického systému.

 

Bohužel, jak se protesty zvětšují a jsou násilnější, přiostřuje se i reakce Číny, objevuje se vážná hrozba, že Peking bude situaci řešit vojensky.

 

Na záběrech z kamer jsou vidět obrněná vozidla a kamiony překračující v noci hranici z města Šen-čen, které s Hongkongem sousedí a kde je vojenská síla připravena.

 

 

 

Čínské ministerstvo obrany už zmínilo nařízení, které umožňuje čínským vojákům v Hongkongu podílet se na udržení veřejného pořádku v případě, že o to tamní úřady požádají. Úřady v Hongkongu nicméně zatím o žádnou takovou pomoc nepožádaly a uvedly, že dokážou situaci zvládnout samy…

 

Další protestní pochod je plánován na sobotu.

Kéž by to nedopadlo špatně...

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : Mikin4
Spousta lidi zijicich dlouhou dobu v demokracii se domniva, ze jim svobodu nemuze nikdo vzit. Ale je to presne naopak. Gottwald i Hitler byli zvoleni pomoci lacinych slibu demokraticky, zatimco slusni lide spali. A kdyz se slusnaci probudili, bylo uz pozde...
Oklestovani svobody je vzdy pozvolne. Jako s tou zabou, kterou hodite do studene vody a pomalu pritapite. Fandim lidem z Hongkogu za to, ze si uvedomili ze teplota stoupa a jsou ochotni neco delat. Ze stejneho duvodu fandim i svym republikanskym kamaradum z Ameriky, kteri nebudou pristi rok volit Donalda Trumpa.
Anebo ceskym kamaradum, kteri sli na Vaclavak a pak i na Letnou. smilies/cool.gif
srpen 30, 2019 02:57
... : Krakonoš
Myslim, že se na to nedobře díváš, Mikine, prostě ti to správně politicky nemyslí. Jinak bys viděl jasnej rukopis ušáckejch tajnech služeb, který se pokoušej vo majdanizaci poklidný součásti Číny a za pomoci Sorosem zaplacenejch zmanipulovanejch demonstrantů chtěj přinýst chaos do další části spořádanýho světa. Většina vobyvatel Hongkongu samozřejmě vyznává ideu "jedný Číny", cejtěj se bejt Číňanama a nepřejou si nic jinýho než klid na práci a návrat do socialistický náruče sítingovýho pinga, když už se konečně zbavili britskýho inperialistickýho jha. Kapišto? smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif Přeju pěknej víkend!
P.S. Je mi jasný, že dělat si z toho p*del je trochu nevkusný, protože těm lidem tam do smíchu moc nebude. Tímto se jim, pokud by to tu někdo z nich četl vládnuv češtinou, hloboce vomlouvám. I za nejspíš špatnej tvar přechodníku. smilies/wink.gif
srpen 30, 2019 13:50
... : Krakonoš
A jinak na votázku z nadpisu si lze vodpovědět vcelku snadno - dopadne to tak, že tam nakonec vlítne čínská armáda a bude následovat "normalizace". Čína si svůj majetek rozvracet nedá a není nikoho, kdo by jí v tom zabránil. Západní svět si zaprotestuje, možná i nějakou tu sankci uvalí a bude po ftákách. Proto je mi hongkongskejch vobyvatel líto a vůbec se nebudu divit, začnou-li, až bude situace jasně neudržitelná, zdrhat.
srpen 30, 2019 14:01
... : andrea
Dívala jsem se na tohle i další videa.
A je mi nesmírně smutno, že celý svět ví, co se děje.
A co se stane.

A nikdo nic neudělá, otočí se všichni zády...
Hnus.
srpen 30, 2019 14:27
... : doktor
Mocenské ambice Velké Číny jsou jasné a nehodlá se vzdát lukrativního území.Mínění vlastních lidí i okolních států jsou ji ukradené.
září 01, 2019 12:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]