O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TAK ZASE VOLBY, TENTOKRÁT EVROPSKÝ PDF Tisk E-mail
Středa, 15 květen 2019
Jelikož se mi už asi nezdaří seznámit se s nějakou bábou, obcuju teď často s politikou. Coby nespavec, často sleduju noční záznamy z jednání parlamentu, skoro denně od 17 hodin si pouštím Dvacet minut Radiožurnálu, samozřejmě taky sleduju Parlamentní listy a i-dnes, i další, sem tam shlídnu i nějakej politickej pořad v ČT. No, a ze všeho toho sledování a pozorování mi k volbám vycházejí dvě základní podmínky:



 

 

1)  Nechci v Česku Islám!

2) Nechci v Česku vytváření podřadných pracovních míst, kde už při jejich vzniku je počítáno s importem otroků z Ukrajiny, Rumunska a pod. To ať ty pracovní místa vytvoří „podnikatel“ rovnou na Ukrajině, v Rumunsku …

Že je to pro něj takhle pohodlnější, tomu sice rozumím, ale o to víc mě to *ere!

 

A tak čtu i slyším KECY o nutnosti posílení Frontexu, přičemž každej ví, že Frontex působí jako kratochvilná cestovka pro lovení černoušků, koupajících se u jižních břehů Středozemního moře a jejich lifrování do Evropy. Proč ho v jeho činnosti ještě posilovat?

 

A taky čtu i slyším KECY o nedostatku lidí pro pracovní místa. Ale ona to jsou podřadná pracovní místa v cizích podnicích, jen momentálně dočasně umístěných na území Česka. Až budou podřadný práce přesunutý jinam, tak otroci, bez znalosti řeči, kultury, hygieny, nám tady zůstanou, nejspíš na soc. dávkách. Proč to podporovat?

 

Taky se teď důležitě „řeší“ dvojí kvalita potravin. Dokonce i na úrovni EU. A výsledek? Co nám nakonec teď, po tom krátkym humbuku, vzkazuje Brusel i s komisařkou Jourovou? „Drž hubu, českej xindle, a žer, co ti hodnej Němec hází přes hranice.“ 

 

Image result for volby do evropského parlamentu

 

 

No, ale nakonec, proč ne? Dvojí kvalita potravin by mi vůbec nevadila, kdyby taky byla s dvojí cenou. Jako u iných výrobků. Někdo koupí německýho Forda za 300,- tis., protože na dražšího nemá, jinej chce větší luxus, má na něj, tak koupí německýho Forda za 600,- tis. Jasný, logický; a napadlo by snad někoho, řešit „dvojí kvalitu Fordů“?  Jestliže něco tak snadnýho a pochopitelnýho není naše „evropská reprezentace“ schopná projednat, tedy prostý odlišení kvality žrádla na obalech, pak ať radši nekecaj a držej huby o svym boji za národní zájmy. Proč je podporovat?

Pozn: Tady ovšem, aspoň myslím, jde o záležitost, řešitelnou i českym zákonem. Když to jde třeba u mlíka (3,5 procenta, 1,5 procenta, 0,5 procenta), neměl by v tom být problém.

 

 

Image result for volby do evropského parlamentu

 

 

Samozřejmě do svýho volebního uvažování vůbec nezahrnuju podobný týpky, jako třeba zasloužilýho normalizačního komunistu Teličku (od r. 1986, kádr na Chňupkově Ministerstvu zahraničí). Stejně tak i věrnýho z nejvěrnějších, přítele Sovětskýho Svazu Štětinu (donašeč, udavač, spolupracovník STB, krycí jméno Plavec). Ale o tom je přeci zbytečný, vůbec psát.

 

Tak mi teď ze všeho vychází, že volitelnej je jedině pan Okamura s jeho SPD, a to i s tím, že jejich šance na jakýkoliv prosazení čehokoliv je mizivá. Když nic jinýho, aspoň budu mít dobrej pocit, že jsem udělal všechno to málo, co bylo v mejch silách, a když ne dneska, tak třeba za dalších 5 let….. Jestli už ovšem nebude pozdě (pro mě, nebo pro Česko, nebo pro Evropu).

 

 

PEPA - NČ

 

 

 

 

Komentáře (124)add feed
... : Míša šíša
NČ, naprosto s tebou souhlasím, s tím rozdílem, že na tyto volby už rezignuju. Aneb jak řekl v nedávném rozhovoru Ondřej Hejma, že se volbami vůbec nic nezmění. "I Okamura by tam vyblednul, byl by úplně zbytečnej. Neuhraje tam nic."
Je to prostě jen další smutný příběh našich dějin.
květen 15, 2019 07:27
... : mamča
NČ : Evropské volby ? Na co ? Komu to prospěje ?
Jenom těm pár "vyvoleným", že budou mít na pár let vystaráno slušným platem, o kterém se našinci ani nezdálo. Pokud by se i někdo z "našich" zvolených eurokomisařů snažil něco změnit, nebo vyjednat pro ČR lepší podmínky, skončil by nejspíš jako poctivý, ale naivní Miloslav Ransdorf. Prostě "Kdo chce s vlky žíti, musí s nimi výti". Jinak se najde nějaká "kauza", která je zničí.
Vstupem do EU jsme se stali jenom obnoveným protektorátem.
Kdyby ty peníze, co budou stát tyhle zbytečné volby, dali radši na něco užitečného.
květen 15, 2019 07:59
... : NČ
Tak Míšo a vlastně i mamčo. Celkem souhlasím, přesto se u voleb, ráno, cestou pro pivo do Alberta, zastavím. A na kandidátce SPD ještě zakroužkuju Pepu Nose, kterýmu těch 5 let královsky placenýho bezpracnýho života docela přeju. I když se u svých písniček jeví poněkud "potrhle", mám ho za rovnýho CHlapa s velkym CH. Tak, když nic jinýho, ať si to radši užije on, než nějakej s*ráč.
květen 15, 2019 08:11
... : NČ
Tak Míšo a vlastně i mamčo. Celkem souhlasím, přesto se u voleb, ráno, cestou pro pivo do Alberta, zastavím. A na kandidátce SPD ještě zakroužkuju Pepu Nose, kterýmu těch 5 let královsky placenýho bezpracnýho života docela přeju. I když se u svých písniček jeví poněkud "potrhle", mám ho za rovnýho CHlapa s velkym CH. Tak, když nic jinýho, ať si to radši užije on, než nějakej s*ráč.
květen 15, 2019 08:11
... : mamča
NČ : Né že bych Pepovi Nosovi nepřála ten královský plat. Ale pokud je to rovný chlap, tuší, mezi jakou sebranku na 5 let zapadne ?
květen 15, 2019 08:23
... : Moira
Ano,taky pujdu volit, i když samozrejme neverim, ze muj hlas cokoliv zmeni. Je to jen pro muj pocit, ze jsem dostala svému svedomi. Volim, taky uplne zbytecne, SPD. Ale jak rikam, chci mit pocit, ze jsem něco udelala.
květen 15, 2019 08:47
... : NČ
Tak jen tak mezi námi, mamčo. Kdo by rád nezapad, žejo? #Me Too!
A jestli tam ještě navíc udělá aspoň kousek dobrýho skutku, zapadlej ve frakci anivítačů, která bude od letoška určitě mnohem větší, než ta současná, pak mu to přeju. Těch 21 českých poslanců tam bude, ať chci nebo nechci, tak radši přispěju sympaťákovi.
květen 15, 2019 09:20
... : *deeres*
I já jdu volit a i když si myslím, že kandidáti SPD, které se třeba i proderou do EU, tam díky předchozím opatřením Unie ničeho nedosáhnou. Ode mne to je jenom gesto vzdoru.Tyto volby jsou především svědectvím, co si uvažující lidé myslí o celé slavné EU. Ta mohla být přínosem, ale jenom do uzavření Lisabonské smlouvy. Tou nás dostali, tam kam chtěli, musíme držet hubu a krok. Teď ještě zbývá pro nás přijmout Euro a zaplatíme i cizí dluhy.
Dnes mně do schránky přišly nezávislé noviny "Na vlastní oči".Zadavatel SPD. Trochu naděje je v tom, že SPD není v Evropě samotná, je součástí silné skupiny pronárodních stran, v čele s italským Salvinim. Přece jenom se EU těchto stran bojí a tak je všemožně snaží nálepkovat a pošpinit.

Takhle se to dělá - vnutíme vám dobro i kdybychom vám měli rozbít držky:
https://www.youtube.com/watch?v=ELX3MXPFM8Q
květen 15, 2019 10:14
... : *deeres*
Tohle natočila Kotlebova strana LS v Bruselu. Fašisti jedni! Ne, není to Káhira.

https://www.youtube.com/watch?v=aq6Ch-b-3mI

květen 15, 2019 10:32
... : doktor
SPD? To vážení přátelé myslíte vážně? Volit půjdu,komu dát hlas ?Zatím je to otázka.
květen 15, 2019 11:48
... : *deeres*
Doktore, já ti poradím. Pro tebe jsou nejspíš vhodní kandidáti Telička, Štětina, Poche, Charanzová, Pospíšil, Polčák, Konečná, Niedermayer, Dlabajová, Zdechovský, ti všichni hlasovali pro přijímání migrantů. A aby toho nebylo málo, tak někteří z nich byli i pro uvalení sankcí na naší republiku za nepřistoupení na kvóty. Telička, Ježek, Charanzová, Dlabajová (ANO), Zdechovský, Šojdrová, Svoboda (KDU-ČSL), Štětina, Niedermayer (TOP09), Polčák (STAN), Poc, Poche (ČSSD)

Kvóty byly jako nefunkční zrušeny a přesto Zuzana Malůšková, která je na pozici v Právních službách Evropské komise žádá spravedlnost.
Evropská komise žádá unijní soud, aby potvrdil, že Česká republika, Polsko a Maďarsko nesplnily v souvislosti s jednorázovým programem přerozdělování žadatelů o azyl podle kvót své povinnosti plynoucí z unijního práva. Před soudem, který se dnes žalobou na tři země začal v Lucemburku zabývat, to uvedla zástupkyně komise Zuzana Malůšková s tím, že takový rozsudek bude potvrzením zásad vlády práva v EU.
květen 15, 2019 12:15
... : NČ
Jakou máš, doktore, otázku? 5 let to vidíš a tejden před volbama ještě nevíš? Dost dobrý, chtělo by se říct...


květen 15, 2019 12:28
... : mila1
Tak já určitě volit půjdu, a určitě volit SPD nebudu.
Představa, jak Okamura zastavuje migraci, mne docela rozesmívá. Ten umí tak leda vytunelovat pokladničku hnutí.
A koho budu volit asi taky tušíte. Nebude to TOP 09, vadí mi jejich současný předseda, ale budu se rozhodovat mezi ODS a Piráty. A myslím, že nebudu sama.
květen 15, 2019 14:12
... : polárka
miso siso uvedomujes si, ze tim, ze se vykasles na volby, davas hlas tem darebakum co chteji znicit stat? Xe i Ty otevres hranice pro muslimaky? nic vw zlem ale znam uz trochu Tvoje nazory a velice mne to prekvapuje, Ja zrovna jako NC stojime za Okamurou, Manzel je v Cesku a jeden z duvodu duvodu jsou volby. A to zijeme hodne daleko, A kdyz se ns to kazdy podiva z Tveho pohledu pochopitelne nas slunickari prvavalcuji. To fakt chces? neziju v Cesky, ale ja tu zemi presta miluju. Je to moje zeme, kde jsem se narodila, zila a mam spoustu vztahu na kterych mi moc zalezi, kamarady, velmi proridlou rodinu ale taky lidi kteri na mne nikdy nezapomeli. je mi z te Tvoji resignace velice smuno.
květen 15, 2019 19:15
... : polárka
Milo co se tebe tyce, nema cenu debatovat. Vol Piraty, ti jsou nejlepsi!!!! Uzasnej fetak z Anfify co si prat vic!!!




květen 15, 2019 19:17
... : polárka
Moiro, jo jen pro ten pocit lituju ze tam nejsem, Ale nadeje umira posledni! Je nas okamurovcu dost abychom neco aspon neco prevratili. A doufam, ze vsichni co budou zvoleni tam nebudou jen pro ty jidasske grose jako doposud! Proboha volte!!!!!!!!

květen 15, 2019 19:23
... : *deeres*
Necítila jste v okolí třeba negativní reakce? O SPD se píše v médiích, že je extremistická.
Naopak, nezaznamenala jsem ani jednu negativní reakci, všechny jsou zatím pozitivní, lidé nejsou hloupí a vidí, co se děje. Extremistická SPD? To říkají jen ti, kteří nemají ani tušení, co extremismus znamená. Naopak, SPD zůstává nohama pevně na zemi, vždyť co je na našem programu špatně? Že chceme zachovat naši identitu? Že chceme stejně kvalitní potraviny, jako mají třeba v Německu, a ještě za úplně jiné ceny? Že si chceme o tom, jak tady budeme žít, rozhodovat u nás, a ne aby o nás rozhodovali v Bruselu? Co je na tom špatně? Že kopeme za vlastní lidi?

Přečtěte si o zkušenosti kandidátky SPD s manželem muslimem:
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pokazde-jsem-skoncila-zbita-do-krve-Kdyz-na-me-vytahl-pusku-a-drzel-mi-ji-u-cela-Autorka-knihy-Muslimske-peklo-vypravi-o-zivote-s-muslimem-581613?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku
květen 15, 2019 19:32
... : polárka
deeres jelikoz i tady v Canade jezdime se stickrem s preskrtnutou mesitou tak jsem extremista rada, Navic teda musim rict, ze miluju skupimu Ortel, Zila jsem take a nuslimem, ale chyba te Ivy byla se tam prestehovar, Tim pademje clovek odkazany na nilost a nemilost nejen manzela ale i cele rodiny. A to jiou primo rodinne klany!!! Ja jsem byla rada ze jsem v Kanade a nenela jsem zasne touhy ji menit za Tunisko. I za cenu rozvodu. A jsem si jista, ze jsem udealla dobre!!Oni jsou proste jini. Islam je do nich vtloukany od detstvi, stejne jako nadrazenost muzu nad zenami. Ale udivuje mne ze tam se mladi nebrani a fanaticky islam prijimaji.i
Jo a jeste jedno. Nekoukqam na ceskou televizi, rada si pustim Bareandov a klidne priznam dalsi horor! Cru Parlamentni listy a Zvedavce!
květen 15, 2019 21:11
... : NČ
On v tý volbě bude hrát velkou roli i takovej, jakoby protest. Jestliže na někoho pořádá štvanici ČT, se svejma moderátorskejma "esama", např. až neskutečně nesympatickým, den ze dne tlustším, Moravcem, na jehož sebepropagandu týdně povinně platíme půl milionu Kč (a to jen na ty jeho nedělní polední frackovský exhibice), nemluvě o dalších a dalších, tak je docela přirozený, že člověk, jima zostouzenej, chca nechca vzbuzuje sympatie. Takovej je zákon akce a reakce.
Zoufalý pokusy "jediných správných demokratů" o zostuzení Okamury "vykradl Úsvit", nevyšly. Okamura to beze zbytku vyvrátil a zoufalce ani nenapadlo, podat nějaký trestní oznámení. Dyť oni nikdy ani nechtěli. Věděli, že s oznámením na základě nepodloženejch pomluv, by si udělali ještě větší ostudu a ani jim o nějaký trestání nešlo. Šlo přeci o tu flusnutou slinu, který se pak ochotný media pár tejdnů držely, jak slepice flusu. Pak ještě Okamurovi sprostě ukradli značku Úsvit a bezpracně dožili v parlamentu, navěky už odsouzeni k nevolitelnosti a k všeobecnýmu pohrdání. Pohrdají jima nejen ti zrazení, ale i ti, kteří je ke zrazení uplatili a použili. Kdo si dneska vzpomene na podlýho zrzavýho křiváka Černocha? Jestli někdo jo, tak jen jako na synonymum zrádce.
Je ale vidět, že zcela nepodložená, vylhaná mediální megapropaganda zanechala na některých "spravedlivých" svý stopy dodneška. Je to hrozně snadný, nepřemýšlet, nepídit se. Proč taky? Stačí přeci, že to v televizi říkal Moravec, tak to musí bejt pravda.

Je to prostě tak, že největšími nepřáteli pravdoláskařů, jsou pravda a láska.
květen 16, 2019 04:41
... : NČ
Ještě doplňuju k mýmu kroužku Pepy Nose na kandidátce SPD.
Druhej kroužek tam ode mě dostane pan gen. Blaško.
květen 16, 2019 05:12
... : *deeres*
Nechcete platit Moravce? Podepište se pod petici a odkaz pošlete do světa.
https://www.petice24.com/petice_za_zrueni_koncesionaskych_poplatk

Pepu Nose znám, je pěkně střeklený, ale o to čistější a naivnější duše. I já zatrhnu generála Blaška. Proč, protože od té doby, co jsem poprvé o něm četla a slyšela, je ve svých názorech zcela konzistentní a neuhnul ani o píď.
Znáte web Manipulátoři? To je ten web, co odhaluje hoaxy a vytváří nové, opačného gardu. Tady je článek o generálovi Hynku Blaškovi, ruském agentovi.
https://manipulatori.cz/smutny-pribeh-generala-hynka-blaska/ autor Jan Cemper , český publicista, bloger a lidskoprávní a ekologický aktivista. smilies/grin.gif
Jan Cemper je známý jako místní politik, aktivista a autor blogu zaměřeného především na obhajobu práv různých skupin, především menšin. Je zastáncem multikulturalismu a prosazuje i zvýšení ochrany zvířat a jejich práva.
Jan Cemper dává podněty a ohlášení mnoha demonstrací, které se inspirují děním v zahraničí (např. Occupy Klárov), zapojuje se do demonstrací podporujících uprchlíky konaných především v Praze.
květen 16, 2019 08:20
... : Míša šíša
Polárko, nemyslím si, že tím, že nepůjdu volit, dávám svůj hlas darebákům. Nedávám ho tímto právě nikomu. Svobodné volby v sobě zahrnují i tu možnost nevyužít volebního práva.
Jak už jsem naznačila výše, ať už bude v Bruselu Petr nebo Pavel, stejně budeme muset naslouchat diktátu EU, nikdo tam nic neprosadí. Vždyť jsme to viděli například zrovna teď nedávno ohledně dvojí kvality potravin. Stejně si tam s námi budou pořaád vytírat jen pr*el.

květen 16, 2019 10:01
... : NČ
To je, Míšo, jistě uznatelnej důvod. Fór je snad jen v tom, že kdyby si to samý řekli všichni normální lidi a zůstali doma, tak by se skutečně dostali nahoru jen zmetci, protěžovaní Českou televizí a troubama, co jí to žerou. Když mi to teda navíc nedělá ani sebemenší potíž, jdu to hodit tomu, kdo mě zatím ještě nezklamal, i když mě nezklamal třeba jen proto, že doteď neměl příležitost, mě zklamat. Čímž oslabím "zdravý jádro" uřvaný lůzy, tedy voličů smažek a inteligentů s bezdioptrickejma intelektuálskejma brejlema.
Rozhodně volby nějak neprožívám a už vůbec mě ani nenapadne, jít hulákat s lůzou po náměstích, jen proto, že já jsem tohohle nevolil. To přenechám placeným profesionálním "roztleskávačům" a blbečkům, kteří jim věřej. Je to ovšem blbost hned od začátku, protože voliči mý krevní skupiny by se k něčemu takovýmu vůbec nesnížili.
květen 16, 2019 11:17
... : mila1
Dvojí kvalita potravin. To je myslím téma, které je aktuálnější než migranti. A ví to i Babiš, tak teď dělá, že ho strašně zajímá, aby lidi v Česku jedli stejně kvalitní potraviny jako v Německu. A přitom právě jeho výrobky jsou ty šizené, to nevymyslíš. Vše hází na EU a přitom on sám hlasoval za zmírnění tvrdé směrnice, kterou navrhla Jourová. Cituji:
"Ti 'nevolení byrokrati v komisi' nemají poslední slovo nad tolik diskutovanou směrnicí o kvalitě potravin. Byli to volení představitelé Evropského parlamentu a zástupci členských států, kteří mou směrnici, kterou jsem navrhla ve velmi přísné podobě, dostali do kompromisu, který je ještě přijatelný. Komise neměla poslední slovo," prohlásila před Babišem Jourová.

Takže náš pan premiér něco jiného říká v Evropě a něco jiného u nás v Česku a dělá vše tak, aby to bylo prospěšné pro něj a ne pro občany. Ale stejně mu to pořád někteří jednodušší jedinci žerou i s navijákem.
květen 16, 2019 13:20
... : polárka
Milo, z k vam EU vitezne dopravi vsechny ty araby a cernochy, kvalita potravin te prestane zajimatl,. Budes jenom doufat, aby se ti dite ci vnouce vratilo zive zze skoly.
květen 16, 2019 20:20
... : NČ
Jo, Polárko. Je docela komický, že zrovna tenhle tejden se Česko ocitlo před Soudní Stolicí Evropskou (tedy více, než Boží) za to, že před čtyřma rukama odmítlo kvóty na distribuci "migrantů". A zcela vážně teď je souzený, asi bude i odsouzený. Komický na tom je, že už asi před dvěma lety "Evropa" seznala, že návrhy kvót byly nehorázná kravina, navíc i prakticky neuskutečnitelná, takže se od nich už dávno odstoupilo.
Česko dnes tedy není souzený za to, že odmítlo kvóty, ale za to, že si tehdá dovolilo odmítnout poslušnost Říši.
květen 17, 2019 04:43
... : *deeres*
Zuzana Malůšková ČSESP - Česká společnost pro evropské a srovnávací právo
Zástupkyně Evropské komise Zuzana Malůšková požádala soud, aby potvrdil, že trojice zemí svým postupem nesplnila svou povinnost plynoucí z unijního práva.

Zuzana Malůšková prohlásila, že takový rozsudek bude potvrzením zásad vlády práva v EU.
Copak nám za to asi udělaj´ horšího, než činí dodnes, až ta kravka žalobnice zvítězí?
květen 17, 2019 09:08
... : *deeres*
Tohle vám na ČT1 neukáží. Masovou účast lidí nemusel nikdo navyšovat na fotkách klonovacím razítkem.
Maďarský premiér Viktor Orbán u příležitosti oslav 62. výročí povstání maďarského národa proti komunistické totalitě v roce 1956 27.10.2018

https://www.pokec24.cz/politika/skvely-projev-viktora-orbana-o-evrope/
květen 17, 2019 09:48
... : Krakonoš
Jo, přistál mi ten vodpornej goebelsovskej plátek "Na vlastní oči" ve schránce, tak jsem jeho jakoževydavateli bílýmu koňovi Michalu Klementovi napsal na jeho fb, aby si ty pseudonoviny laskavě příště strčil do pr*le a ne do mojí schránky. Asi mu vadilo slovo "prdel", protože jinak přece espédáci bojujou za svobodu slova vždy a všude, tak mi ten příspěvek vokamžitě smazal. Koneckonců má školu svýho fýrera, kterej tak činí s voponentníma příspěvkama na svým fb též. No, v reálu neznám nikoho, kdo by tuhle prohlanou tupou pakáž volil, to jen na Kudle už pomalu nikdo jinej než jejich voliči nezůstal. smilies/wink.gif
květen 17, 2019 10:44
... : NČ
Nojo, Krkonoši. Máš to blbý. Ale nezoufej. Vy, prostoduší, za svý slova ani skutky nemůžete, a to bude jistě vzato v potaz.
květen 17, 2019 11:25
... : Iris
Krakonoši, Milo, zdravím všechny prostoduché, kteří sem ještě občas nakouknou. Chce to velkou odvahu. Skoro už přemýšlím, jestli a jak si vás několik zbylých prostoduchých a mému srdci milých, přidat do přátel na fb nebo jinde, než tady skončíme úplně a navždy. Mějte se smilies/smiley.gif
květen 17, 2019 14:32
... : Milene
Nevolím SPD = jsem prostoduchá? Tedy jsem prostoduchá.
květen 17, 2019 15:15
... : Iris
Milene - ahoj i Tobě smilies/smiley.gif
květen 17, 2019 15:23
... : NČ
Prostoduchej, spíš bych ovšem řekl, velmi hloupej, je přípis Krkonoše 10.44 hod. Slova "prolhaná tupá pakáž" nejsou z mýho péra. Nic víc. Jestli někdo má puzení, se pod příspěvek připodepsat, je to jen jeho věc.
květen 17, 2019 16:52
... : polárka
jo MC vzdycky kdyz si prectu tyhle prispevky, tak se jen divim, co je v Cesku lidi, kteri vubec nechspou jak seriozni je nynejsi situace! A je mi jich lito protoze nemaji tuseni do ceho jdou! Asi ani netusi jak desive je to vsude kolem nas, Nemecko, Francie,o skandinavii ani nemluvim, vrazdy, znasilnovani, duhove pochody, genderismus....cloveku je z toho zle. A bohuzel tomu neumikne ani ceska repubika. Hlavne ze tihle lidi jsou proti prezidentovi, ktery to zatim drzi jak muze. Babisovi neverim,.
květen 17, 2019 17:42
... : *deeres*
A dobře děláte,co se budete bavit s někým, kdo s vámi nesouzní.
Demokracie je jen tehdy, když je po mém, když není po mém, tak to je pak už jen diktatura lůzy. Diktatura nevzdělatelných blbečků, kterým by se správně mělo odejmout právo volit.:-D
květen 17, 2019 17:45
... : polárka
sorry melo to byt NC,
Jinak to cfo psi psal, je neuveritelne, proste prava ruka nevi co dela ta leva, ale obe nas spolecne potapi.

květen 17, 2019 17:47
... : Krakonoš
Jo, Iris, taky bych s tebou rád nějak zůstal v kontaktu, nějak to třeba vymyslíme smilies/wink.gif.
květen 17, 2019 19:08
... : mila1
Krakonoši, Iris, díky za normální slova v záplavě té zapštklosti, co tady produkují místní příznivci SPD. Je fakt, že ani já neznám nikoho, kdo by je volil, ale tady je asi jejich základna či co :-) Kdyby to nebylo k pláči, tak je docela legrační si představovat, jak si SPD poradí s migrací, když k nám žádní migranti ani nechtějí. Ale jak je vidět, najdou se jedinci, kteří jim bezmezně věří.
Stejně jako blábolům, že EU nás jenom omezuje a nic nám nedává. No nic, nebudu si kazit náladu, vám přeji pěkný víkend a nenechávejte mne tu samotnou, prosím. :-)
květen 17, 2019 19:58
... : polárka
NC dovoluju si pouzit dve slova z Tveho slovniku "Svata prostato!"
květen 17, 2019 20:55
... : *deeres*
Nechtějí a jak je možné, že už je jich zde tolik. Kdo se asi chodí modlit do mešit a modliteben? Pro koho by asi byly halál restaurace a prodejny s halál masem. Víte, jak se docílíaby maso bylo halál? Tak si to najděte, psát to nebudu, zvedá se mně z toho žaludek.

http://www.praha-muslim.cz/mosques.htm

Kdyby to nebylo k pláči, tak je docela legrační, jak někteří lidé dokáží ignorovat fakta.


květen 17, 2019 21:09
... : Iris
deeres, zrovna tak mně-nám připadá neuvěřitelné, jak jiní lidé ignorují zase jiná fakta, bijící do očí. A se stejnou intenzitou se nám nad tím chce plakat smilies/smiley.gif Co naděláš, je to marný boj, skoro nic Tě neopravňuje k tomu, aby sis myslela, že Ty máš pravdu a já ne. A totéž platí nejspíš i pro mne. Pravda je nejspíše dost subjektivní pocit, nezměříš a nezvážíš ji, abys ji porovnala a dosadila do tabulek. Jediné, co považuji za směrodatné a srovnatelné, je slušnost v jednání, vyjadřování a vystupování, to je pro mne rozpoznatelné a tím se řídím. Jedna modlitebna na Karlovy Vary na ty zástupy muslimů? No spíš jsou mi tam nepříjemní rusáci na každém metru čtverečním. Kam se asi chodí modlit oni?
květen 17, 2019 21:56
... : *deeres*
Iris, bylo by to skvělé, kdyby se vyznavači islámu nemnožili geometrickou řadou, je to jen otázka času, kdy dopadneme stejně jako západní země. Pak stejně jako tam, proniknou do politiky
a budou přizpůsobovat podle Mohameda její směřování. Slušnost v jednání, vyjadřování a vystupování nám bude nanic, takové chování považují za slabost.
Definici náboženského fundamentalismu odpovídají názory 44 procent evropských muslimů. Vyplývá to ze studie, kterou na tiskové konferenci v Praze představil think-tank Evropské hodnoty. Výzkumy odhalují vážné nedostatky v hodnotové integraci muslimských přistěhovalců v první i dalších generacích, uvádějí Evropské hodnoty v tiskové zprávě. Zavedení islámského práva šaría podporuje 72 procent muslimů ve Francii a o tři procentní body méně v Británii. Naopak v Německu je pro jen 13 procent muslimů, přičemž třetina se domnívá, že šaría by neměla mít žádnou roli.
Ten výzkum je starý tři roky, dnes už budou ta procenta vyšší.
květen 17, 2019 22:27
... : Krakonoš
Mílo, hezkej víkend a pokusíme se nenechat. smilies/wink.gif
květen 18, 2019 00:14
... : zuza
Iris, nevím kolik jsi toho odžila v muslimské společnosti, ale jen podotknu, že co je u nich a u nás slušnost je dost rozdílné. Ale že slušnost je taky neměřitelná....
květen 18, 2019 05:32
... : mila1
A může mi někdo vysvětlit, jak nás před muslimy ochrání SPD?Taky jsem proti nelegální migraci, ale to neznamená, že budu volit stranu, která je placená Ruskem a nenabízí mi žádnou rozumnou alternaralternativu.ivu
květen 18, 2019 14:14
... : mila1
Rozumnou alternativu.
květen 18, 2019 14:16
... : NČ
Tobě to nemůže vysvětlit nikdo. To bys totiž nejdřív musela chtít slyšet a myslet.
květen 18, 2019 15:13
... : mila1
NČ: Asi nevíš, co odpovědět, když hned urážíš? Kdo nemá stejný názor jako vy tady, ten je automaticky hloupý?
květen 18, 2019 18:46
... : polárka
Milo sorry ale tobe se fakt vysvetlit nic neda. Vlastne se bavim tim co pises, protoze jsi velmni zabavna, Nejvetsi problem kvalita potravin, horsi tedy nez priliv kobylek, a nevim fakt Jde jsi vzala, ze Okamura je placeny Moskvousmilies/smiley.gif Nuzes mi poslat kde jsi tuhle informaci nasla? jsi protimigrantska ale budes volit migrantskou stranu, jako jsou treba zrovna Pirati.Dej si prosim te trochu dohromady svoje myslenky! Jak nas pred musliimy ochrani SPD? Treba tim ze tam nebudou lidi kteri odkyvou EU kazduu blbost a nebudou volit proti vlastnimu narodu.
květen 18, 2019 19:09
... : NČ
Mílo! Že zcela plánovitě a zavile odmítáš slyšet i myslet, to není urážka, jen konstatování zcela zjevný skutečnosti. Jestliže jako nespornej fakt bereš, např. že Okamura vykradl kasu, aniž bys pro to měla jinej důkaz než pár nenávistných drbů, nebo, že "uprchlíky" tady nemáme a nikdy mít nebudeme tak fakt sorry jako. Není o čem diskutovat.
Ještě k těm "uprchlíkům": Jo, zatím to v Česku ještě jde, ale Česko je Evropa! A v Africe čekají na převozníky další statisíce a dočkají se. Právě díky takovým jako seš ty, se dočkají.
květen 19, 2019 03:26
... : polárka
tohle neni jenom Mila, ale vic lidi to vidi tak, ze u nas se enmuze nic stat. Muslimove k nam nechteji, jsme bezpecna zeme, Ale tohle se muze zmenit behem velice kratke doby. Staci aby migranti dostavali stejne mnozstvi penez jako treba v Nemecku. A pokud se to odhlasuje v Bruselu, nasi politici sklapnou podpatky. Babisovi neverim tomu jde jen o penize. Cele to drzi hlavne prezident, ktereho Milo jiste nenavidis. Okamura je jedinej, kterej je proti migrantum. Mluvi se o nelegalni migrasci, ale je velice lehke z ni udelat legalni. Okamura je jediny kdo proti tomu bojuje. Nechce ZADNEHO migranta. V zajmu naseho prezii manzel voli Okamuru, Ja jsem bohuzel v Kanade.
květen 19, 2019 06:05
... : NČ
O tohle se podělit prostě musím! PRAVDA A LÁSKA VÍTĚZÍ, zejména u voličů ODS.
Předseda ODS Lang v Jesenici u Prahy. Zdůrazňuju, žádnej malej ódéesák, ale předseda. Volizuju:

Všechny poslance, kteří zvedli své „ničemné pazoury“ pro schválení zákona o zdanění církevních restitucí označil za „smradlavá, proradná prasata“. „Nejsou to lidé a je dovoleno je zabíjet. Dokonce jsem přesvědčen o tom, že takové zrůdy je nutné pozabíjet, aby svou morální zrůdností nenakazili zbytek národa.“ ….
„Debilní senilní bolševik Zeman se rozhodl zákon podepsat a je třeba ho zabít též. Ideálně takovou zrůdu podřezat, jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit. Pokud se nelze dovolat jinak práva, je nutné takové zlo vybijet, je nutné nositelům takového zla uřezávat hlavy a pálit sračky, co z nich zbydou.“

Tak já už jen dodávám, že není nad to, když pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí.

květen 19, 2019 07:12
... : *deeres*
Mně připadá, že lidé jsou slepí. Vyznavači islámu se neroztahují jenom kolem Teplic. Petrodolary nesmrdí. Karlovy Vary už dlouho nepatří rusákům, pomalu tam skupují nemovitosti arabští muslimové, stejně tak, jako v Ostravě-Karviná.
Pvní arabský dům vyrostl v Modlavě u Teplic už před několika lety. Přesto v Teplicích místní lidé marně protestují, bojí se soužití s Araby z Kuvajtu, Saúdské Arábie a Libye, hluku, nepořádku i konfliktů. Xenofobie, rasismus, antiislamismus...?
Lázně v severočeských Teplicích, si klienti z Blízkého východu oblíbili natolik, že začali v okolí města ve velkém skupovat pozemky. Nejvíc je zaujala právě nedaleká tisícihlavá obec Modlany, kde podnikatelé převážně z Kuvajtu v roce 2016 koupili rozsáhlé parcely. K prodejcům se přidal i bývalý dlouholetý starosta Pavel Rajčan. Ten prodal Kuvajťanovi jménem Ali Ali stavební pozemky o velikosti 25 tisíc metrů čtverečních. Arabským investorům nyní v Modlanech zatím patří přes sto stavebních parcel.

I v Praze jich můžete dost vidět na Černém Mostě, to jsou ti chudší z postsovětských republik, co bydlí v panelácích,pozůstatek minulého režimu. Ti opravdu nejsou bezkonfliktní. Dcera pracuje ve zdravotnictví. Na muslima nesmí žádná ženská sáhnout a i naopak, žádný muž lékař nemůže sahat na muslimku. Nejenom, že jsou s nimi potíže, oni většinou ani nemají zdravotní pojištění a o zaplacení lékařské péče si můžeme od nich nechat jenom zdát.
V Praze ve Stromovce, jakmile se udělá hezky, tak vyrazÍ hejno ofačovaných ženských s hordou dětí, udělat si piknik. To nejsou žádné chudinky, to jsou manželky ambasadorů, chovat se ale neumí a zvláště jejich dětičky jsou na facku. Psí lejno jim vadí, jejich vlastní na louce je v pořádku. Zkuste si je napomenout.
Další můžete hromadně vidět v Ruzyni na Košíku a vlastně už i v okolí Prahy, třeba v Roztokách. Opravdu je nepřehlédnete, protože se pohybují zásadně v houfech, tedy ženy. Manželé podnikají a jezdí auťáky.
Ode mne asi tak kilometr ve Statenicích je další hnízdo, to jsou české konverktitky. Jejich hlava Kateřina Gamal Richterová, známá z kauzy "šátky". Dle informací na Eurabia uzavřel Úřad vlády v roce 2017 smlouvu s bigotní muslimkou Kateřinou Gamal Richterovou na 157 300,- Kč za moderování diskuzí.
Někdejší studentka arabistiky studovala na univerzitě radikálního salafisty Bilála Philipse, který má zákaz vstupu do většiny západních zemí.
Můžete namítnou , že ti všichni jsou tady legálně, nebo jenom jako hosté, taková nenápadná a postupná infiltrace, nejdříve domy, následuje mešita, pak se dostanou na radnici, do kraje a nakonec i do parlamentu. Na ně se nabalí další muslimové, kteří tu už tak legálně nebudou a najednou tu budeme mít no go zóny.
Jakpak to dopadlo v Anglii? Jen se podívejte, kdo je tam starostou větších měst, včetně Londýna.
Hlavně si nezapomínejte kupovat kebab!!!
květen 19, 2019 09:37
... : *deeres*
Co se týká dvojí kvality potravin, tak by mne zajímalo, jestli ty šmakulády baští i ti bojovníci za pravdu a lásku. Nejspíš ne. smilies/cry.gif
květen 19, 2019 10:10
... : *deeres*
A tato zpráva NCOZ je pro Milu jedničku, která je přesvědčena, že tu imigranti nejsou, protože sem ani nechtějí:

https://www.pressreader.com/similar/281505047294281
květen 19, 2019 10:30
... : *deeres*
květen 19, 2019 10:32
... : Krakonoš
jestli ty šmakulády baští i ti bojovníci za pravdu a lásku

Rád vodpovím: Ne. Polotovary, směsi, "výrobky" neznámýho původu a komplikovanýho složení nežeru, kupuju si kvalitní potraviny a suroviny pro vaření, tak asi z 60% český. Stejně činí každej, kdo má rozum. Bohužel rozum má jen menší část populace, jak ukazujou vopakovaně nejrůznější volby, takže řetězce mají vodbyt i pro vošizený šmakulády a českej zemědělec má problémy uplatnit svý zboží na trhu za rozumnou cenu. Kdyby jeho produkci skutečně vyžadovalo třeba 80% kupujících (a přestali čumět jen na cenovku), řetězec by na to musel reagovat. Takhle nemusí. A soudruh Babiš s tím nic neudělá, sám jede v šizení potravin ve velkým.
květen 19, 2019 13:02
... : Krakonoš
Vlastne se bavim tim co pises, protoze jsi velmni zabavna

Polárko, za ty roky a veletoče, který jsi tu předvedla, si můžeš bejt jistá, že tebe v zábavnosti hned tak někdo nemá šanci překonat. smilies/grin.gif
A piš víc, ať máme co číst. Ten monotónní pingpong drs - NČ moc zábavy ke čtení neposkytuje.
květen 19, 2019 13:08
... : *deeres*
Krakonoši, zrovna tebe jsem na mysli neměla. Týkalo se to někdejších disidentů, kteří kdysi nakupovali výhradně v Tuzexu a dneska se téměř zadarmo ládují v jídelnách Poslanecké sněmovny a Senátu.
Nemáš co číst, tak se přidej, ráda si přečtu názory lidí, co ignorují fakta, třeba se tu pak rozproudí diskuze. A Mila se potom nemusí dovolávat dalších, co mají stejnou pravdu jako ona a posílat zdravice svým sympatizantům.
květen 19, 2019 13:54
... : NČ
Absolutně nemám ambice, bavit zrovna Krakonoše. Ten je mi jasnej už po řadu let a jeho rádoby moudrosti, s kterejma si vždycky počká, co ostatní a pak teprve "rozšafně" reaguje, zase nebavěj mě. Ani zbla mě nebavěj!
Jistě se stravuje zdravě, chutně, hospodárně, když má přísun od statkářů (dneska ovšem je IN, říkat od farmářů). V Praze to máme trochu jinak, jistě se Krakonošově zdravý stravě nepřiblížíme, ale to zase nevim, co je na tom k blbýmu vytahování, že zrovna ON žere zdravě, jen proto, že bydlí v nějaký zapařený pr*deli.
květen 19, 2019 15:24
... : NČ
Absolutně nemám ambice, bavit zrovna Krakonoše. Ten je mi jasnej už po řadu let a jeho rádoby moudrosti, s kterejma si vždycky počká, co ostatní a pak teprve "rozšafně" reaguje, zase nebavěj mě. Ani zbla mě nebavěj!
Jistě se stravuje zdravě, chutně, hospodárně, když má přísun od statkářů (dneska ovšem je IN, říkat od farmářů). V Praze to máme trochu jinak, jistě se Krakonošově zdravý stravě nepřiblížíme, ale to zase nevim, co je na tom k blbýmu vytahování, že zrovna ON žere zdravě, jen proto, že bydlí v nějaký zapařený pr*deli.
květen 19, 2019 15:24
... : polárka
krakonosi, nikdy jsem zadne veletoce nedelala, Odjakziva jsem byla proti migraci, at uz v Cesku nebo u nas v Canade. Doufam, ze dneska si uz aspon nekteri lidi uvedomili chyba nebyla ve mne. V to nepocitam slunickare, Pochopitelne situace byla hodne jina pred temi triceti ctyriceti roky, kdyz jsem se provdala za muslima. , Tenkrat nikdo netusil, ze kobylky jednou zaplavi cely svet.
Priznam, ze mam dodnes par pratel z muslimskych zemi, kteri jsou toho nazoru, ze jsme si si celou migraci zpusobili sami a ze jsme meli byt daleko krutejsi hned jak to zacalo. Ovsem, jejich zeme neprijaly jedineho migranta! Kdyz jsem se ptala proc, bylo mi odpovezeno: "Protoze nejsme blbi"
květen 19, 2019 18:29
... : kyttka
Iris,Doktore, Milo, Krakonoši, Milene... Taky se hlásím do klubu bezmozků, co nechápou, že SPD je naše spása. Docela tu nad tou debatou "kulim voči". Marně přemýšlím, co je pro mě horší, jestli SPD nebo komunisti. No asi furt komouši vedou. To radši ty antifácký fetky...
květen 20, 2019 00:32
... : Iris
Kyttko, nevím,, jak dlouho chodíš na Kudlanku...? Dříve tu byly vzrušené debaty na nejrůznější témata. Rozkol tu nastal - dle mého pozorování - během první kampaně nynějšího prezidenta sjednotitele. Pořád se s tím opakuji. Tehdy to byl nečistý boj mezi ním a knížetem S. a rozdělil Kudlanku do té míry, že už se nesjednotila ani u manželských karambolů a receptů. A politika prostoupila a otrávila jakoukoli začínající debatu na jakékoliv téma. S tím, že jedna strana tu postupně zůstala v hlasité převaze a druhá v defenzivě. I když to neodráží skutečný stav ve společnosti, jak věřím. Zdravím Tě smilies/smiley.gif
květen 20, 2019 10:43
... : Míša šíša
Iris, trochu tě musím opravit - rozkol (chceš-li tomu tak říkat) tu nastal dávno před první kampaní nynějšího prezidenta. V době, kdy tu začaly přestřelky kolem politiky, brázdil Zeman ještě vody Vysočiny na svém nafukovacím člunu. Neházej mu na hlavu zas úplně všechno. smilies/kiss.gif
květen 20, 2019 11:45
... : Markéta
No potěš, pár dnů jsem tu nebyla a je tu "veselo" Myslela jsem, že tady už se silnejm výrazům všichni vyhýbají, ale někteří si sem vyloženě chodí ulevovat. Muslíky tady nechci. Bojím se jich a pokud mi někdo a to dokonce i většina mých příbuzných posílá maily jak jsou chudáci a potřebují nás, NE, fakt NE. Jsem ochotná přispět na jejich rozvoj u nich doma a i nějakou tu kozu a studnu zasponzorovat, ale jinak NE!
Jsem svobodná matka, nemám na to kupovat super bio či jinak jedině zdravé a pravé potraviny a tak holt vybírám z méně kvalitních, ale cenově dostupných potravin. Myslím, že není vše až tak špatné. Holt hledáme mezi kvalitou a cenou - a myslím, že je nás vím. Já se za to nestydím.

Jinak NČ - našla jsem pink ponk na Jarově Sport cenrum Hector a stoly jsou i v Olšance
květen 20, 2019 11:47
... : Míša šíša
NČ, s tím Krakonošovým přísunem od statkářů ti nevím. Vzpomínám si, že tu kdysi Krakonoš psal, že má u nich problém koupit ovoce a zeleninu vypěstovanou v ČR. Tenkrát jsem mu doporučovala "bedýnkový prodej" přímo od pěstitelů a vůbec nevěděl, o co se jedná. Tak nevím, kde se ty kvalitní suroviny pro vaření nakupuje. V podstatě je mi to teda úplně jedno, to jen mi tak v hlavě ťukla jedna malá vzpomínka.
květen 20, 2019 11:52
... : Iris
Míšo šíšo, je to možné. Ale psala jsem, že můj pocit z definitivního rozkolu je ten, že padá na vrub této debaty, která byla podle mě (zase se domnívám) nejdelší, kterou jsem tu zažila. Možná bych tentokrát uvítala zásah nějaké databázistky, která by sem hodila odkaz na tu debatu, ušetřila by mi hledání. A tohle - i když ty začátky možná byly dříve, MZ na hlavu házím, protože dalším svým působením nás už nikdy nesjednotil a ani se o to nesnažil, i když jsme na to - i my tzv. poražení, čekali a doufali jsme.
květen 20, 2019 11:58
... : Míša šíša
Všechny poslance, kteří zvedli své „ničemné pazoury“ pro schválení zákona o zdanění církevních restitucí označil za „smradlavá, proradná prasata“. „Nejsou to lidé a je dovoleno je zabíjet. Dokonce jsem přesvědčen o tom, že takové zrůdy je nutné pozabíjet, aby svou morální zrůdností nenakazili zbytek národa.“ ….
„Debilní senilní bolševik Zeman se rozhodl zákon podepsat a je třeba ho zabít též. Ideálně takovou zrůdu podřezat, jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit. Pokud se nelze dovolat jinak práva, je nutné takové zlo vybijet, je nutné nositelům takového zla uřezávat hlavy a pálit sračky, co z nich zbydou.“

NČ, to je síla, co? Zase jsem si vzpomněla - tentokrát na Zemanova kalašnikova, jaká to tenkrát byla aféra a téma na několik týdnů. A nyní ticho po pěšině, nikdo se nerozhořčuje, dokonce ani Miroslava Němcová není šokována. Jsou to holt věci.
květen 20, 2019 12:02
... : Iris
Míšo, rozhořčují se, ta forma se nelíbí spoustě lidí a mě osobně štve, že se takhle ten člověk vyjádřil, střílí do vlastních řad. Na druhou stranu například poslanec, který chtěl jednu napálit panu Černému, je v pohodě, o prasárnách vyřčených jinými významnými politiky teď nemluvím.
květen 20, 2019 12:16
... : Iris
Deeres, možná se sluší odpovědět slušnému. Někde nahoře píšeš, že:

kdyby se vyznavači islámu nemnožili geometrickou řadou..


Tak bojím se, abych nevolila slova špatně a nevyznělo to tak, že už se těším, až nás tady všechny zmasakrují a požerou. Ale říkám si, kdyby se tedy i "křesťané" (za které se vydáváme) dovedli pořádně množit, řekněme geometrickou řadou, nemusíme se bát početní převahy odjinud. Jenže když založit a udržet rodinu je u nás takřka vzácné umění a plodit a rodit děti nám moc tedy nejde, není to životní priorita a je na to času dost, tak co s tím dělat? Musím dodat, že ještě opravdu praktikující křesťané se dětem nebrání a díkybohu za jejich krásné rodiny.

Na jedné přednášce U3V přednášející čtyřicátník řekl, že jeho generace by musela mít 5 dětí, abychom nadále v budoucnu prosperovali, měli na důchody aj. Ovšem jeho děti už by musely mít dětí 7. Tím nechci říci, že je dobré tyto počty nahradit někým z ciziny, prosím to neříkám. Jen mi nějak není veselo při tom počítání, protože mi to nevychází dobře a nevím, co s tím.

Kdyby se jednalo o jakékoliv společenství v přírodě, které bychom třeba pozorovali, říkali bychom nejspíše - jo příroda, ta si poradí. Ale jako lidé děláme vše blbě a bráníme se rozumu. Tak co tedy dělat, aby to početně vycházelo lépe? Nebo by bylo lepší stávající počty nějak zregulovat? Máme na to už nějaké osvědčené postupy? Třeba plynové komory nebo tak něco? Kdo začne?

A na závěr - také z přednášky. Ne každý muslim je terorista, stejně tak ne každý křesťan je beránek.
květen 20, 2019 12:17
... : *deeres*
Iris, proč myslíš, že tu jsou tzv.husákovy děti"? Protože stát podpořil všeobecnou porodnost, ne jenom porodnost jednoho etnika.
Dneska už ty děti jsou kiolem 50ti let a již i dospělí vnuci tehdjší silné populace si bez pomoci rodičů, jen těžko dokáží sami zajistit základní lidské právo - střechu nad hlavou.
Já to vidím tady, jsou tu mladé rodiny a vyjímkou není, že mají čtyři i pět dětí. Proč? Protože jejich rodiče mají nemovitost, nebo i více, pole i zahrady a oni mají kde bydlet. Praha je za rohem a tak mají i práci. Prckové tu mají krásné školky (jednu jazykovou) i školu, víceúčelové hřiště, různé kroužky a školičku v přírodě. Jenže málokterá obec, která má necelou tisícovku obyvatel je na tom stejně dobře. Jsme jednou z nejbohatších obcí ve Středočeském kraji, proto tu může být i podpora porodnosti, ale jsme spíše vyjímkou.
A na závěr - ne každý muslim je terorista, je to jenom potenciální terorista, který se sám, nebo jeho potomci, třeba až třetí generace nakonec zradikalizuje.
květen 20, 2019 13:51
... : mila1
Míšo, to prohlášení pana Junka bylo za hranou toho, co je únosné a měl by vystoupit, omluvit se, odevzdat stranickou knížku a zmizet z politického života.
Mne taky naštvalo, že se tady nectí uzavřené dohody a smlouvy a že se komunistům a ČSSD podařilo prosadit zdanění církevních restitucí idkyž je na hlavu platit daně z toho, co mi bylo nejdřív ukradeno, devastováno a pak navráceno.. Ne, nejsem věřící.
Taky mne štve, že náš prezident mluví o tom, že novináře je nutno likvidovat a že si libuje v rozeštvávání lidí, ale nebudu to ventilovat stejným způsobem. Nebudu padat na jeho úroveň.
ODS k tomu už zaujala stanovisko, ne že ne. Jo, a nejsem v ODS a za celou dobu jsem ho snad ani jednou nevolila, možná ho budu volit až teď v Eurovolbách, protože jinou možnost nevidím.
květen 20, 2019 13:56
... : Míša šíša
Iris, já jsem nemyslela, že by se měl někdo rozhořčovat tady na Kudlance. Měla jsem na mysli naše objektivní média, politiky. A zrovna vyjádření Jandáka, kterého zmiňuješ, neproběhlo v klidu jak píšeš, to se hodně omílalo. A právě M.Němcová byla naprosto zděšena takovými slovy. Pominu-li, že to byla Jandákova reakce na urážku ze strany pana Černého, vidím docela rozdíl mezi tím někomu jednu natáhnout a "podřezat jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit".
květen 20, 2019 14:14
... : mila1
Opravuji, spletla jsem se, to skandální vyjádření je od poslance Langa ne Junka. A předseda Fiala už to v tisku odsoudil, ne že ne.
květen 20, 2019 14:18
... : mila1
Míšo, proč Tě tak irituje paní Němcová?
květen 20, 2019 14:19
... : Míša šíša
Mílo, nevím, o jakém Junkovi a jeho prohlášení mluvíš.
květen 20, 2019 14:20
... : Iris
Souhlasím s tím, jak se vyjádřila Mila, bylo to za hranou. Jak jsem ale zaregistrovala, autor výroku měl být opilý. Což samozřejmě není žádná omluva. Jenže když třeba náš prezident opakovaně žertoval o zabíjení novinářů, opilý nebyl a navíc to pyšně hlásil před kamerami jako nejvyšší představitel našeho státu, že...Navíc si myslím, že to byl on, kdo plíživě vpustil do naší politiky a veřejného života nevhodné vyjadřování a sprostou mluvu na nejvyšší úrovni. Takový Husák by o kun*ách nemluvil a o střílení novinářů by si nedovolil žertovat ani ve snu.
květen 20, 2019 14:20
... : Míša šíša
Mílo, ano, vyjádřil se Fiala a Skopeček, jako vrcholní představitelé ODS. (Mimochodem jsem zvědavá, jestli Langa vyšoupnou tak rychle jako Klause. O co že ne?)
Já ale mluvím o rotujících zprávách v tisku a v televizi. Chybí mi záběry a výroky z řad politiků ze všech možných politických stran, kteří by se nad tím pohoršovali - tak jak tomu bývá v jiných případech na opačné straně spektra.

Němcovou jsme tady probírali nedávno, nebudu se opakovat.
květen 20, 2019 14:35
... : Míša šíša
Iris, Zemanovy ku*dy už prosím ne...
květen 20, 2019 14:36
... : mila1
Já jsem jen ráda, že na Kudlance se obejdeme bez vyjadřování jako má pan Lang nebo náš prezident. Idkyž máme rozdílné názory, tak si je sdílíme slušně, aspoň většina z nás.
květen 20, 2019 14:55
... : *deeres*
Dotaz anonym: "Proč podporujete zvýhodňování lidí s africkým původem a přijímání uprchlíků?"

Odpověď Tomáš Zdechovský KDU-ČSL, poslanec EP :
" Dobrý den,nejednalo se o směrnici, nýbrž o rezoluci, která má pouze nezávazný charakter. Rezoluce vznikla vznikla především proto, že si to přály země, které nemají dodnes vyřešené věci týkající se jejich koloniální minulosti." smilies/grin.gif

Aha, jenom rezoluce a Česká republika s koloniální muinulostí má společného co?
květen 20, 2019 16:11
... : kyttka
Iris, i já Tě zdravím. Na Kudlanku jsem náhodou narazila někdy v roce 98, pamatuju si ještě původní web. A čtu denně, poctivě a všechno včetně komentářů. A je mi trochu smutno, no. Ale to je mi tak nějak obecně z vývoje společnosti. A to právě od roku 98. Od OPOsmlouvy. Moje první volby, kdy jsem mohla volit a hned na poblití. A to byl praděda zasloužilej socdemák z první republiky, co celej život tvrdil, že až se zbavíme těch rudých noků, tak už budou sociální demokrat poučení a bude to fajn. No a pak jsem je volila a co udělali? Veletoč, aby se konečně dostali k moci. Takže jsem se porozhlédla po jiné pro mě volitelné straně. Když se že Zelených stali ekoteroristi, tak jsem si řekla, že už na to kašlu a s politikou jsem skončila. No a někdy v roce 2010 jsem zaregistrovala Piráty, byli to vesměs mladí kluci a děvčata, vysokoškoláci a já si je začala sledovat. V roce 2013 už jsem je volila a 2017 se radovala, že snad... No zatím mi vcelku dělají radost.Dokonce takovou, že jsem jim i trochu pomohla s kampaní v komunálních volbách a teď si za ně půjdu sednout do komise. Jsme docela malá obec a jsem tu trochu rarita. Vyloženě pravicovou stranu volit nemůžu, i když už mi ODS tak neleze na nervy jako kdysi. Co jsem ale chtěla především říct : Jsme opravdu malá obec, skoro každý zná každého, ale ani místní nácci, co toho Okamuru volí, se nevyjadřují tak, jako někteří občas tady. A tím se vracím k tomu, že je mi rok od roku smutněji.
květen 21, 2019 03:45
... : NČ
No nic. Ono to ani nemá smysl. Někdo holt bude volit nedospělý hošany z Kliniky, kteří NIKDY NIC NEDOKÁZALI a mají jediný tři body programu - trávu, antibabiš, digitalizaci. Někdo to hodí ODS (včera rudý, modrý dnes, já jsem zloděj z ódées), jen proto, že jejich předseda se honosí deseti titulama, nikdo ani neví, za co, ale osvědčený třicetiletý jádro parazitů zůstává (Němcová, Benda, Topolánek …).
Já to tak nechci, a tak to hodím Nosovi a Blaškovi.
Každej jsme prostě jinej a vlastně to každej myslíme dobře. Dyť ani ten Krakonoš asi nebude tak uplně špatnej chlápek. Jediný, v čem si nerozumíme, je nedostatek informací z jedný nebo z druhý strany.
květen 21, 2019 07:00
... : kyttka
NČ, ano, nedostatek informací je to pravé. Jenže pro mě Piráti nejsou jen ty tři věci, cos vyjmenoval. A volební program jsem si přečetla i toho SPD. A díky spolužačce poslankyni za SPD, kterou mám na fb v přátelích, tak jsem i v obraze, co se v té straně děje a kam směřuje. Za mě prostě ne,stejně jako nebudu volit TOPku, protože Pospíšila znám a nemusím ho. Za ANO mám dokonce příbuzného na dost dobrém poštu a pokud se tam dostane člověk s jeho minulostí a má zelenou, tak děkuji taky nechci. A co ty, četls o Pirátech něco jiného, než tráva a digitalizace? A víš, jak tráva a proč digitalizace?
květen 21, 2019 07:47
... : mila1
No nic. Ono to ani nemá smysl. Někdo holt bude volit radši SPD, než by si přiznal, že i jiné strany mají program proti migrantům. Stačí si přečíst třeba program ODS, ale k tomu se tady přece nikdo nesníží, že?
Kyttko, tady to je opravdu marné, musíš to brát s nadhledem.
Co se týče Pirátů. S jejich předsedou jsem měla čest potkávat se pracovně. Je to inteligentní člověk, který rozumí IT a vydělá si slušně i bez angažovanosti v politice. Ti jednodušší ale řeknou, že piráti jsou nedospělí hošani z KLiniky, kteří nikdy nic nedokázali a jenom kritizují. Jejich problém. Piráty bude volit hodně lidí a s tím se musí smířit i voliči SPD.
Ale i tak si nemyslím, že by to byli špatní lidí :-) Jen si libují v informacích, které se jim hodí. A jen čekám, až přišpěchá deeres a nahrne nám sem spoustu zaručených odkazů, které jejich teorii potvrzují a naprosto nás tím převálcuje :-)
květen 21, 2019 08:06
... : *deeres*
Jedničko, nemusím, přečetla jsem si jak se Piráti brání hoaxům, které se o nich šíří a vyvrací je bod po bodu. Tak jsem si je postupně projela a ony to ani zdaleka všechno hoaxy nejsou.
Úplně mně stačí, co já vím o pražském primátorovi, jaké dělá v Praze kiksy, stejně jako před ním Krnáčová. Z blbosti a nezkušenosti.
Podpis Lisabonské smlouvy v roce 2009 zařídila vláda ODS, v čele s Topolánkem a tím nám zařízla rozhodování suveréního státu v EU. Jak starého Klause nemusím, tak ten v té době vykonával prezidentskou funkci a dnes tvrdí, že uvažoval o abdikaci, protože podepsat nechtěl. Nakonec ho zulomili, podepsa a neodstoupil, protože si myslel, že může alespoň něco ovlivnit.Leda tak kulový.
Protože jsem prosťáček boží a nevím, tak čtu , tak si to Jedničko zkus taky, ať tě tu pak nenadzvedávají nějaké odkazy! Ve škole nás učili, že pravda není jenom jedna, ta pravá.
květen 21, 2019 08:36
... : *deeres*
Mimochodem, už jsem dostala volební lístky, vydaly by na román, mohu si vybrat mezi 40 volebními listy. Stran, co jsou proti migraci, tak těch tam najdu spousty, to máš pravdu. Korytář vedle korytáře.
květen 21, 2019 08:40
... : Petr Sysala
Rád bych milo znal Tvůj názor na Bartošova velmi blízkého a dobrého přítele Májíčka, vedoucího představitele Socialistické solidarity a podporovatele palestinských teroristů (Hizballáh)? Nebo jeho účast a podpora tzv. Antify, což je obyčejná levicová bojůvka, stejná jako bojůvky nacistů? Smysl je stejný, fyzická likvidace ideologického protivníka! To je opravdu ta strana, která má v programu svobodu, demokracii a stejné šance a podmínky pro všechny?
Program mají napsaný velmi líbivě, ale fakt spoléhají na to, že všichni jsou nějak postižení a nevidí rozpor mezi tím co říkají (píšou) a skutečně dělají?
Káží vodu a pijí víno!
květen 21, 2019 08:48
... : *deeres*
Matějíček není sám, o předsedovi Pirátů se to ví také, ale prý je to jenom hoax.
Bartoš, který byl usvědčen fotkou, jak mává na antifácké demonstraci s jejich vlajkou, tvrdí, že není a nikdy nebyl členem organizace Antifa. Vlajku, kterou vlastní, koupil v berlínské čtvrti Kreuzberg a považuje ji za historický symbol odporu německé společnosti proti nastupujícímu nacismu ve 30. letech. smilies/grin.gif
květen 21, 2019 09:09
... : NČ
Jen krátce, Kytičko. O pirátech skutečně nic jinýho nevím. Jen jsem opomněl to nejdůležitější - vítačstí. Tráva je to poslední a zcela zanedbatelný, co by mi vadilo. Jenže tráva, to je jejich skutečně jedinej program pozitivní, jinak uplně všechno spočívá v prohlášeních negativních, a to mi opravdu nestačí!
Abych jim neukřivil: Pozitivní mají taky vítačství. Takže pro vítače jsou, vedle TOP a KDU, spolehlivou volbou. No, a jelikož nejsem vítač, nemám žádnej důvod, se jima zabejvat.
květen 21, 2019 09:31
... : Iris
Ještě jeden postřeh z přednášky s besedou - tentokrát šlo o prezentaci knihy "Cesta k nesvobodě".
Zaujal mě názor, že podle vyjádření analytiků probíhá třetí světová válka a to v podobě války informační. Podle nich polovina toho, co čtete na internetu a v sociálních sítích, není pravda. Každý z nás uvažuje samozřejmě podle svých preferencí, že ta jeho polovina informací je ta pravdivá, to je průšvih smilies/wink.gif

A i ti z nás, kteří nejsou zapojeni do sociálních sítí, jsou zapojeni do informační války přes tradiční media.
Tradiční media, jako jsou televize, rozhlas a noviny, musí najít způsob jak rozlišovat, které informace jsou pravdivé a které jsou falešnou propagandou. Samozřejmě, že některá media ten způsob ani hledat nehodlají, vyhovuje jim manipulace. smilies/wink.gif

A pokud jsou ještě stále jedinci, kteří se na sociálních sítích nepohybují, nesledují televizi a rozhlas, ba ani nečtou noviny, pak se jim strčí do schránky plátek, o kterém psal Krakonoš a který je s prominutím k poblití. Lidé jsou vyděšení, vyplašení, naštvaní a zamíří tam, kam si to jejich krysaři přejí. Cílová skupina je celkem jasná.

Péťo ahoj smilies/smiley.gif


květen 21, 2019 09:46
... : *deeres*
Iris, číst všechno a třídít a třídit. Z videí a fotek se dotyční už nevykecaj i když digitalizace je dnes už hodně daleko. FC je mocný nástroj a je blbec ten, co si tam otevře ústa, proflákne se a pak tvrdí, že to vlastně takhle vůbec nemyslel!
květen 21, 2019 09:59
... : *deeres*
FC ne, Fb, si mně to tady píše klaávesnice, co sama chce. :-
květen 21, 2019 10:00
... : mila1
Každý z nás uvažuje samozřejmě podle svých preferencí, že ta jeho polovina informací je ta pravdivá, to je průšvih

Iris, no o tom to je.. A nejlepší jsou ti, co si myslí, že Parlamentní listy jsou objektivní, protože citují ze všech ostatních periodik.. Svatá prostoto...
Asi záleží na každém, jak s informacemi naloží. Čtu i babišovskou Idnes, rudé Novinky, neutrální Aktuálně, protibabišovské Forum24 a další a pak si z toho pro sebe udělám průměr.
V poslední době mi přijde, že Novinky píšou tak nějak nejobjektivněji, zato diskuse na nich je strašná, ale pořád pokulhává za názory, které produkují hlavní aktéři tady na Kudlance.
Idnes uveřejňuje zprávy později než Novinky a Aktuálně, asi musí projít cenzurou, ale na diskusi tam chodí celkem rozumní lidé. Na Lidovky už nemá cenu ani chodit, ty jsou ještě horší než Idnes.

květen 21, 2019 10:03
... : Petr Sysala
Já s piráty kdysi (asi tak 8 let) mírně koketoval, ale jejich vývoj a reakce na, ať už otevřený nebo skrytý antisemitismus, podpora marxistů (Soc. solidarita) nebo rovnou palestinských teroristů, dvojí metr na svobodu vyjadřování a cenzuru (buď chval nebo drž hubu), lidská práva (Čína fuj, Saudové OK), mne velmi rychle vyléčila.

Možná za to může i návštěva Izraele a přímá zkušenost jak s Izraelci, tak Palestinci. Teď už na jejich kandidátce není jediný, pro koho to není jen výtah k moci a penězům.

Rád bych v EU zůstal, ale to by ta unie musela mít smysl a funkci, kterou kdysi slibovala. Místo toho je jen dalším totalitním nástrojem bezdětných šílenců, pro které jsme občany třetí kategorie. Když jsme do unie vstupovali, nesměli jsme tam pracovat, Chorvati mají zákaz do teď - 7 let od vstupu, ale migranty vítají a rádi by, aby pracovali hned, takže pro Evropskou komisi jsme ještě někde za negramotnými doktory a inženýry.

Kdo má v programu revitalizaci EU na skutečnou rovnoprávnou unii s rovnocennými právy a povinnostmi? Rád se nechám poučit :-)
květen 21, 2019 10:04
... : Iris
Deeres, rozumím, číst a třídit. Ale nejsou všichni schopni číst a třídit, i na přednáškách Univerzity třetího věku se téměř u každé přednášky debata sveze na "ty muslimáky" a je vidět, že tahle cílová skupina lidí je ustrašená a ne vždy schopná rozlišit i jasné falešné poplašné zprávy, to nemluvím o těch vysoce sofistikovaných dezinformacích. Myslím Deeres, že i z videí a fotek se dnes leckdo vykecat umí naprosto v pohodě. A když ne, může se přeci jednat o kampaň a předvolební špínu.
květen 21, 2019 10:06
... : mila1
Petr Sysala - doporučuji rozhovor s Václavem Klausem starším, to by se Ti mohlo líbit, jeho názory. https://plus.rozhlas.cz/klaus-nemel-bych-problem-s-eu-kdyby-evropska-unie-nebyla-bylo-jen-spolecenstvi-7944556

Jinak - to, co požaduješ, asi bude splňovat nová strana, kterou chce založit Václav Klaus mladší, aspoň to tak nastiňuje starší Klaus v rozhovoru.
květen 21, 2019 10:12
... : Petr Sysala
milo, mě zajímaly tvoje názory. Co si myslí Klaus vím dost dlouho.

Snažím se zjistit, jakými myšlenkovými pochody se dá zdůvodnit něco, co je v přímém rozporu s deklarovanými hodnotami.

Někdo něco slibuje (program) a dělá něco úplně jiného. Po debaklu zelených stran nastoupili piráti. Je to ale totéž, jen z venku je to místo zelené černá. uvnitř je to stejná rudá totalita jako vždy.
květen 21, 2019 10:19
... : *deeres*
Možná by ta unie i mohla fungovat po Lisabonu. Ale ani našich 21 vyslanců nedokáže táhnout za jeden provaz a jsou mezi nimi poslanci, kteří jdou proti svému národu při hlasování. Najděte si, jak kdo z nich hlasoval proti dvojí kvalitě potravin. Odkaz nedám, abych neiritovala Milu1.
Jak potom chtít, aby se sjednotila V4 (1O6 hlasů) a další poslanci zemí, kzeré v EU válcuje tandem Německo-Francie. V Evropském parlamentu je 751 poslanců, z toho Němci a Francie mají dohromady 170 hlasů a po případném odchodu VB na tom budou ještě lépe.
květen 21, 2019 10:26
... : mila1
Petr Sysala - já jsem tady jen zmínila, že v Eurovolbách budu volit buď ODS nebo Piráty, a pak to, že znám pracovně Bartoše. Nic víc nic méně. Proč z toho usuzuješ, že jsem jejich skalní fanoušek, že vím vše o Antifě a budu je tady plamenně bránit? Myslím, že to je mladá strana, která zatím kritizuje vše kolem, ale to je pro mladé příznačné. Rozhodně bych je nepřirovnávala k Zeleným, kteří zkazili, co mohli. Co se mi na nich nelíbí je prosazování referenda i na důležité věci. Stačí se podívat, co způsobila volba prezidenta občany. Od toho máme poslance, kteří mají o důležitých věcech rozhodovat o nás, oni vědí informace, které se k nám, obyčejným lidem, nedostanou.
V současné době je těžké najít stranu, která bude prosazovat to, co si přeju já. Ale vždy budu volit radši tradiční demokratické strany, ke kterým mohu mít výhrady, ale celkem vím, co od nich čekat, než strany s vůdcem jako je nečitelné ANO nebo neonacistické SPD.
květen 21, 2019 10:43
... : Míša šíša
Stačí se podívat, co způsobila volba prezidenta občany.

Hmm, tak to by ti občané vlastně neměli volit ani do parlamentu, když jsou to takoví magoři a svojí volbou způsobují katastrofy takového rozměru jako je prezident.
Anebo by se mohli vyselektovat občané, kteří by volili "správně". a ti ostatní by měli zákaz. To je nápad!
květen 21, 2019 10:58
... : Iris
Míšo, ne že by občané byli magoři, ale je celkem lehké je zmagořit - na všechny strany, jak chceš smilies/wink.gif A pak skutečně katastrofu mohou způsobit.
květen 21, 2019 11:04
... : Petr Sysala
Stačí se podívat, co způsobila volba prezidenta občany
Způsobila to, že tzv. demokratické síly nebyly schopny výsledek volby akceptovat a začaly šířit nenávist, která polarizovala společnost. Pokud se k tomu přidala i veřejnoprávní média, placená z našich daní, je to pr***r, který to jenom zhoršil.
Strany, jako SPD a ANO, jsou přímým produktem debilních rozhodnutí a příkazů Evropské komise a ideologického působení bezmozků v ČT.
květen 21, 2019 11:06
... : Petr Sysala
Co se mi na nich nelíbí je prosazování referenda i na důležité věci

To je Hřebejkovina jak vyšitá - kdo je proti EU, ať nechodí k volbám. Jinými slovy, demokraticky se budou volit tak dlouho a tolikrát, až to bude jak chceme MY!

Nestačilo by rovnou vydat volební lístky s jednou stranou jako kdysi?
květen 21, 2019 11:46
... : mila1
Tohle nemá smysl komentovat, tady se jen čeká na "nahrávku na smeč" a už to jede..
Mějte se fajn.
Myslím, že s Kudlankou končím.
Iris, Krakonoši, Kyttko, díky.
květen 21, 2019 11:49
... : *deeres*
Tak ještě na závěr, na rozloučenou, jo, vzpomínám, to už tu jednou Jedničko bylo.
Primátor Prahy mohl být Pospíšil, také Čižinský, nakonec to uhádali Piráti a je tu Hřib.
Ono to bylo prašť, jako uhoď, o tom žádná. Pražané čuměli jak z kopru, když ráno, při vstupu do metra z amplionů na ně hřímala pirátská internacionála. Hřib toho neměl dost a tak zavedl na magistrát častušky ke svolávání zastupitelů. Teď se mu neřekne jinak než "Dýdžej".
V Praze padajˇ mosty, ale na blbosti jsou primátoři kadeti. Krnáčová měla pandu, Hřib bude mít luskouna. smilies/grin.gif
Jaké jiné akce podnikl? Vyvěsil tibetskou vlajku a také hr na ně, jdeme na to, vaše NATO, takovou oslavu dvacetiletého výročí našeho vstupu si nemohl nechat ujít. Vstupem jsme se stali součástí vojenského paktu, který humanitárně bombardoval Jugoslávii.
U Pirátu je teprve od roku 2017, předtím pouze jako příznivec. Jako lékař by nám nejspíš byl prospěšnější mnohem víc, jenže tam by musel máknout a ne vymýšlet blbosti a být za to dobře placen.

Proč z toho usuzuješ, že jsem jejich skalní fanoušek, že vím vše o Antifě a budu je tady plamenně bránit?

Jasně, nevím nic, ale znám Bartoše, ten je tak cool, tak jim to tam hodím.
květen 21, 2019 12:52
... : Míša šíša
Iris, pokud lze občany lehce zmagořit a nejsou kompetentní volit, jak bys chtěla řešit správu státu? Monarchii tady nemáme.
květen 21, 2019 12:57
... : Iris
Míšo nevím a nehraju si na vševěda.
Myslím, že se vždycky nadávalo na současnou správu věcí veřejných, ať se děje, co se děje, lidé jsou vždy nespokojení. Stačilo by mi, aby ve vedení státu byli lidé, kteří - ač by se mi třeba nelíbili - se nechovají jako čuňata, za které se nemusím stydět. A i kdyby tohle úplně nesplňovali, stačilo by mi, kdyby zákeřně nedemontovali demokratické pojistky a nedělali si ze státu soukromý plácek, kdyby nestrkali s lidmi jako s figurkami jen kvůli tomu, že jsou pro ně ohrožením atd...

Neboli, kdyby demokracie fungovala tak, jak má a ne tak, že svým oponentům prezident doporučí veřejně "shut up". Naznačilas, že lidé přece nejsou magoři. Ano, ale myslíš si to jistě o těch, kteří s tebou souhlasí. Kdyby se ve volbách či referendech věci prohodily k tvé nespokojenosti, najednou těch magorů kolem tebe rozhodně přibyde, tomu věř smilies/wink.gif A věř tomu, že by se i tobě mohlo stát, že ze zoufalství, jak na tvůj názor nikdo nebere ohled, byla bys i schopna zkusit jít demonstrovat ve víře, že budeš vyslechnuta. Řešení nemám - snad jen odstranit nebo znemožnit, netolerovat nynější nehorázné způsoby chování, vyjadřování a reprezentaci státu nejvyššími představiteli (z jakékoliv strany) a poté dát dohromady slušnou společnost s tím, že to nebude jednoduchá cesta pro nikoho. Nepopírám, že jsem i při tom věku stále ještě romantická a důvěřivá osoba.
Anebo totální zánik a znovustvoření. Něco jako Sodoma a Gomora.
květen 21, 2019 13:45
... : Iris
deeres - samozřejmě, proč bychom se nerozloučili s další Kudlankou, máme jich tu přece spousty a spousty, debaty se tu hemží pestrými názory ze všech stran spektra. Mila není jediná, už tu byli jiní, kteří se několikrát bombasticky rozloučili, aby se tu opět ukázali. I Petr se tu vyloupl po strašně moc dlouhé době. Mimochodem, nenáleží mi hodnotit chování a příspěvky ostatních, ale z Mily jste si udělali mnozí až trapně otloukánka, Sidonovu hnusnou urážku jste tu s úsměvem tolerovali a myslím, že i opakovali a Milu zařadili mezi ty, kteří slouží jako ventil pro upouštění politické intelektuální páry.
Milo - doufám, že se jen vydejcháš a přijdeš do další debaty, do té, která Tě zaujme a budeš mít chuť a potřebu se vyjádřit. Máme demokracii a žádné přijímací zkoušky na Kudlanku jsme nikdo neskládal, nebo ano? Kdybys přeci jen chtěla zmizet, požádej prosím Danielu o můj mail. I když jsem strašně líná už psát e-maily, kontakt by byl fajn. smilies/smiley.gif
květen 21, 2019 13:51
... : NČ
Tyhle žabomyší kudlí války mi připadaj nějak zbytečný. Už jsem psal vejš, že jsem přesvědčenej, že i odpůrci mých názorů to určitě myslej dobře a proto ani nemám důvod s nima bojovat. Jen mi furt chybí definice toho, co je dobře univerzálně. Pokud třeba někdo myslí, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, jistě to myslí dobře, smůla je opět jen v nepatrný drobnosti: Není to možný! Protože tak je nastavenej člověk! A jinak to prostě být nemůže. Úplně stejně, jako voda nikdy nepoteče nahoru, protože tak je zase nastavená tíže zemská.
Pro tzv. "uprchlíky" je dobře, když jsou vyloveni a vylezou na břeh Evropy. Pro mě to dobře není. Bude se to tady bude dál množit i se svejma chorobama, zvykama, návykama … Prostě to sem nepatří, stejně jako nepatří blecha do kožichu. Tak co je vlastně dobře? Já toho teda moc nevim, vim jen to, že dobře je to, co je dobře pro mě a pro ty co mám rád. Jestli to někteří mají jinak a po vzoru Krakonoše chtějí zachraňovat lidstvo jako takový, mám je za pošetilce a bloudy, určitě ovšem ne za zavrženíhodný individua. Proč ne? Ať zachraňujou lidstvo, ale ať mě do toho nezatahujou.
květen 21, 2019 14:41
... : Míša šíša
Iris, já jsem několikrát nebyla spokojena s volebními výsledky a přesto jsem nezpochybňovala inteligenci voličů a jejich schpnost volit. Zrovna tak kdyz bylo referendum o vstupu do EU, nikdo nezmiňoval, ze by obytavelstvo nebylo kompetentní k vyjádření svého názoru. Že by národ od té doby nějak výrazně zhloupl? Proč najednou obecné referendum ne? Proč ne přímá volba prazidenta? Proč ne tolerance k volbě většiny?

Co se týká Míly, nevím, ze bych se nad nějakou urázkou usmívala. Mohla si to se Sidonem vyříkat jako já jsem si vyříkávala urázky od kamaráda z Yukonu a nefňukala tu, ze se mě nikdo nezastal. Otloukánka si z ní nikdo nedělá, zapojila se do debaty a ze jí došly argumenty nebo nechce v debatě z jakéhokoli jiného důvodu pokračovat, to je její věc. Já ani Petr jsme jí ničím neurazili, nemyslím si, ze bylo nutné toto gesto.
z
Jinak se omlouvám - píšu z jiného počítače, ze kterého mi kočka vykousala některé klávesy a píšu po paměti, takze mám v textu asi chyby. Písmeno "z" s háčkem mi nepíše vůbec. smilies/kiss.gif
květen 21, 2019 15:20
... : Iris
Míšo, omlouvám se, ale myslím, že národ opravdu tak trochu.....zhloupl je moc silný výraz, ale byl zmanipulován a ošizen a hrozí mu nebezpečí, které tehdy nehrozilo. V tomhle neférovém světě vyrostla nová generace, o které někteří starší rádi říkají, že ví prd. Ale do referenda by ji rádi poslali, kdyby to bylo v jejich prospěch.

Dovolím si citát: "Osvobození otroci, kteří o svoji svobodu nemuseli bojovat, a neznají tak její skutečnou cenu, si „svobodně“ zvolí zase jenom dalšího otrokáře."

Na "volbu většiny" musím reagovat tvými slovy - prosím, většinu už ne! A i kdyby byl zvolen opravdu většinou národa, neznamená to, že si může dovolit úplně, ale úplně všechno, jako nějaký krutovládce. Pořád je demokracie a je záhodno respektovat určité hranice a pojistky proti zneužívání moci.

Každý si z debat pamatujeme jen něco, já osobně se vůbec neholedbám nějakou dobrou pamětí, takže si nepamatuji, cos měla s Mikinem. Ale složení Kudlanky bývalo vyváženější, teď je tu Mila tak nějak víc vydaná napospas oponentům, řekla bych. Protože ona tu reprezentuje současnou názorovou menšinu a jde neohroženě do debat s oponenty.. Se Sidonem si to vyříkala, vysvětlilo se to a hned při první příležitosti to schytala znovu se stejnou podlostí. Co se týče Petra, ničím neurazil, tak jsem to na něj nemířila.
Svou kočku pozdravuj, jsou to holky kreativní, jejich nápady jsou neuvěřitelné smilies/wink.gif

květen 21, 2019 15:50
... : Iris
NČ - v podstatě souhlasím.
No kamaráde, to jsi nastolil hodně těžkou otázku, copak to se dá definovat, co je univerzálně a pro všechny dobré? To si piš, že odpůrci tvých názorů to vlastně myslí dobře, já si v podstatě myslím totéž o tobě i ostatních a nenapadlo by mě nikdy s nimi (s vámi) opravdu bojovat.
Existuje takový příběh o tom, jak jeden "bloud" to se všemi myslel dobře a rozhodl se zachránit, díky svému prominentnímu postavení, celé lidstvo. A skončil jako nejvíc zavrženíhodné individuum rozpáraný na kříži, co už naděláme, nezavděčíš se všem. A ti zachránění to ani neocenili. Přesto vždycky tvrdil a myslel to upřímně a vážně, že člověk je nastavený tak, aby byl dobrý, aby ctil pravdu a lásku. Takže neobviňuj Krakonoše, že je nějakým vzorem pošetilosti, tím hnacím motorem a univerzální pravdou je dobro a láska lidí k lidem. A když není, je to dílo zla, toho protipolu dobra, protože všechno na tomhle světě má svoje opačné poly, to už není z Bible, to už je snad obecně přijímaný fakt. Takže není možné, aby lidé byli nastavení jen špatně. Teď je důležité, co převáží, čemu dáme prostor a čemu umožníme vyhrát. A co v sobě vzájemně vybudíme. Je s podivem, že i když se bojíme cizího zla, importovaného k nám z jiných kultur, sami sebe dokážeme uštěkat a zabít v diskusích tak snadno, jako když si škytneme. Omlouvám se za pošetilý komentář, já jiná už nebudu. Doufám smilies/smiley.gif




květen 21, 2019 15:53
... : NČ
Nojo, Iris. Votom to přeci celý je! I ty vycházíš z předpokladu, že VÍŠ, co je dobro a co je zlo. A votom to je!!!! Votom, že já to nevim univerzálně, jen se domnívám osobně. Ale taky nemám žádnej důvod, věřit těm, kteří tvrdí, že to vědí.
květen 21, 2019 16:05
... : *deeres*
Iris, je mně líto, ale Mila1 si za to může sama.Nikdy jsem na ní sprostá nebyla, přesto často na mne útočí, ale schází jí argumenty a tak se dovolává, jak malé děcko dalších- "ano, ano, já mám pravdu, všichni to říkaj´".
Já se o tom už zmínila, prostě jsem taková, nesnáším lidi, co chodí pozdě a nesnáším lidi, co něco jiného porohlašují a něco jiného udělají. Kdo jí nutí, aby tu vyhrožovala přinejmenším už podruhé odchodem?
Do diskuzí jinde se nazapojuje, ale jak se objeví politika, tak je v první řadě bojovnicí za lásku a pravdu.

květen 21, 2019 16:06
... : Iris
No ano, to souhlasím. Mluvíš-li třeba o organizaci lidského světa - státu, politiky a všeho ostatního. Ani já netvrdím, že to vím přece, já se také jen domnívám na základě svých privátních znalostí, zkušeností, pocitů a nastavení.
Ale jinak zcela jistě, dle mého, to zlo a dobro umíš výborně rozeznat - řekněme to nabubřele - srdcem a citem. O tom naprosto nepochybuji smilies/wink.gif A jsem přesvědčena, že to druhé máš v životě mnohem radši.
květen 21, 2019 16:13
... : Iris
deeres, každý jsme holt nějaký. Se svou znalostí lidských emocí (jsem amatérka smilies/wink.gif ) bych řekla, že prostě reaguje emotivně a z naštvání a pocitu zbytečnosti. Podobných reakcí tu bylo na všechny způsoby až až. Od plačtivých až po arogantní. Já se také nezapojuji do jiných diskusí, už jsem dost stará na to, abych si vybírala aktivity, jako mladší bych jistě na spoustu těch témat reagovala, teď ne. Čímž ale nechci samozřejmě Kudlanku shazovat, to ani náhodou. Jen pro mě jsou důležitější živé debaty, protože jsem osamělá a nevykecaná smilies/wink.gif
květen 21, 2019 16:20
... : Iris
NČ - v 16:13 to je pro tebe, zapomněla jsem na oslovení
květen 21, 2019 16:21
... : NČ
To ti, Deer, dávám zapravdu, ani už se mi k tomu nechce dál něco dodávat. Jo.

Iris, pochopil jsem, že to je psaní pro mě. Dobrý, stejně na tom ani ty ani já nic nezměníme.
I taky vím, že volbou Blaška a Nose nic nezměním, to jen, když mám možnost nepatrně se podílet na něčím pětiletým královsky placeným nicnedělání, tak jim to přeju určitě víc, než nějakejm vítačům.
květen 21, 2019 16:37
... : Iris
NČ, připadáš mi nějak bez šťávy - to není provokace, to je starost. Moji kluci mi vždycky říkali, že se starám až moc a možná to vadilo i mým manželům. Tak pokud jsi nějak momentálně v nekondici, dej se dohromady. Já asi už také končím, člověk by se kvůli psaní ani nedostal ven, do háje. A přitom to tam tak voní po dešti.
květen 21, 2019 16:44
... : Míša šíša
Krásné upršené ráno všem, zpět k tématu. Snad Míla promine odkaz,ale posílám ke shlédnutí jedno video, jak si sami Němci dělali srandu z fungování EU už v roce 2016. A o tom to přesně je - jedno zda Petr nebo Pavel, nedokáže tam nic. O nás rozhoduje úplně někdo jiný než námi zvolený zástupce.
https://www.youtube.com/watch?v=JmNTc-36LAE&feature=youtu.be&app=desktopStojí to fakt za shlédnutí. Je dobrý, jak se Němci (diváci) ze začátku smějí, a pak je pomalu smích opouští.
květen 22, 2019 05:45
... : NČ
Ale dyť jo, Iris. Klidně bez šťávy, vystačíme si tedy s kozlem. Neřikám tak ani tak, ale na moje slova dojde.
Ve shodě s Míšou šíšou přeju všem krásný ráno.
květen 22, 2019 06:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]