O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KAŽDÝ DESÁTÝ ČECH JE NA DROGÁCH PDF Tisk E-mail
Neděle, 12 květen 2019
Image result for marihuana pngBoj našeho státu proti drogám selhává. ČR je evropskou pervitinovou „velmocí“ a teenageři vedou ve spotřebě konopí, říká zpráva o drogách. Zákon, který by legalizoval užívání a pěstování konopí pro vlastní potřebu, prosazují v tuzemsku piráti. Téměř třetina mladých lidí v Česku má zkušenost s marihuanou nebo hašišem. Mezi patnácti a šestnáctiletými má minimálně jednu zkušenost s konopnými drogami. Máme evropský primát.

 

 

 

 

 

V Česku má problém s drogami kolem milionu lidí. Ze sedativ a hypnotik se v ČR nejvíce zneužívá alprazolam (např. Neurol) a zolpidem (např. Stilnox). Mezi problémovými uživateli drog přibývá uživatelů opioidních analgetik jako je morfin nebo oxykodon. Hlavní problémovou drogou je pervitin. Další je heroin, droga, která nese nejvyšší rizika. Díky tomu, že se na trh dostala substituční látka buprenorfin, tak lidi neumírají.

Z celoevropského pohledu je ovšem nejčastěji užívanou nelegální stimulační drogou kokain. Jeho dostupnost a čistota přitom v poslední době vzrostla.

 

Image result for průvod za legalizaci konopí

 

 

Akční plán protidrogové politiky posledních tří let se však daří dodržet jen z poloviny. Nesplněný zůstává úkol „zaměřit se na vysokou míru problémového užívání pervitinu (metamfetaminu) a opiátů“„zavést nový systém hodnocení dostupnosti a podpory specializovaných adiktologických služeb“.

 

 

Image result for průvod za legalizaci konopí

 

 

V Česku je zároveň přes 270 zařízení, které poskytují adiktologické služby. To se může zdát jako vysoké číslo, podle zprávy je ale stávající síť nedostatečná. Kraje totiž stále poukazují na nedostatek ambulantních psychoterapeutů, psychiatrů a dalších lékařů, kteří jsou ochotní pracovat s uživateli návykových látek. Chybí také adiktologické služby specializované na děti a mládež.

 

 

Image result for průvod za legalizaci konopí

 

 
 

Máte také nějaké vlastní zkušenosti?

Nebo jste na to už moc staří?

 

d@niela

 


 

Komentáře (6)add feed
... : NČ
To, co se děje ve světě, v Evropě, v Česku, se sotva dá ve střízlivym stavu přežít.
květen 13, 2019 07:42
... : *deeres*
To je důvod, proč Piráti by moc rádi , aby šestnáctileté dětičky měly volební právo. Piráti mají sympatizanty hlavně z řad huličů. Legalizace marjány, to je hlavní tahoun pirátských voleb.
Simulované hlasování studentů do Evropského parlamentu organizuje projekt Jeden svět na školách společnosti Člověk v tísni.

Studentské volby do Evropského parlamentu vyhrála Česká pirátská strana, druzí skončili Starostové s regionálními partnery a TOP 09. Pětiprocentní hranici překročilo ještě recesistické hnutí "ANO, vytrollíme parlament", dále ODS, Demokratická strana zelených - Za práva zvířat, Pro zdraví a sport a vládní hnutí ANO 2011.

Není divu, ten správný názor do dětiček perou už od MŠ a tak nám tu vyrůstá mláděž nová, mládež genderová.Ještě se dočkáme nových Pavlíků Morozovů.

Stejná akce proběhla i na Slovensku. K velkému překvapení, nikoliv pro mne, by jednoznačně zvítězili kotlebovci (LSNS), údajně fašisti. Tak nějak sa jim nad Tatrou blýská. Studenti všeobecně volili extrémní pravicové strany, asi mají až po krk Kisků a Čaputových.
květen 13, 2019 08:23
... : NČ
No nic. Nejsem desátý, a tak nejedu na fetu, ale na kozlovi a na tabáku.
květen 13, 2019 11:27
... : doktor
Mé drogy: dobrý rum,velmi dobré červené a až 4 cíga/den.

květen 13, 2019 12:17
... : *deeres*
Rozum jsem brala v době květinových dětí a tak jsem logicky vyzkoušela ledacos. Feťák se ze mne nikdy nestal, protože moje tělo jakoukoliv drogu bojkotovalo, místo kýžených účinků mně bylo akorát blbě, jak se tělo snažilo jedů zbavit a bylo mu jedno kudy to půjde.
Nejpříšernější zážitek jsem měla, když jsem se nedopatřením zfetovala nezralými makovicemi, to jsem chtěla rovnou raději umřít.
květen 13, 2019 15:41
... : Josef Kouba
Studenti university ve Vancouvru zveřejnili (15 let zpět) zajímavou statistiku, kolik finančně stojí daňové plátce 1 bezdomovec. Vzali v patrnost veškeré aspekty pomoci bezdomovcům, jež jsou 100% konzumenti alkoholu a drog. Dospěli k obrovskému číslu. 55 tisíc dolarů ročně byla průměrná cena na jednoho bezdomovce. Že to není možné, je.
V této cifře je zahrnuta, asistence policie, hasičů, záchranné služby, lékařské pomoci, oživování, neziskové organizace, pohřby a mnoho další institucí. V té době byl průměrný výdělek občana pracujícího rukama, necelých 20 tis. měsíčně.
květen 14, 2019 19:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]