O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROČ ŠKOLY NEFUNGUJÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 24 duben 2019
Přejít na obsah
PROČ ŠKOLY NEFUNGUJÍ
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Předmět je nebaví, tak tam nechodí. Na konci roku pak nejsou klasifikováni, protože neměli docházku, známky či obojí. Následuje zkouška v náhradním termínu, kde student sice nic nepředvede, ale musí dostat čtyřku, aby se nerozpadl ročník a byly úvazky. Spokojeně pak jede dál a tím, jak snadno mu to jde, demotivuje i ty studenty, kteří ještě nějakou aktivitu vyvíjeli. No proč by se měl někdo na čtyřku dřít a chodit do školy, když to jde i takhle?

 

Zcela specifickou záležitostí jsou pak cizinci. Do školy nastupují zpravidla někdy během základky, která si s nimi neví rady. Navíc jsou tito studenti ze zákona tři pololetí „hájeni“. Potom už je pozdě, protože není čas dohánět učivo (a zpravidla o to ani nestojí). Zažil jsem Rusa, který se mnou komunikoval pomocí kolibřího slovníčku, nebo Mongolku, co si probíranou látku zapisovala do sešitu azbukou... Pokud jim češtinář nabídne pomoc, zdvořile poděkují a tím to skončí...

 

Takže proč školy nefungují? Je to dáno kombinací několika faktorů. Prvním z nich je odpor k biflování, které bylo označeno za překonané. Druhým pak neustálé zohledňování a rozvíjení (nebo aspoň konzervování) různých poruch učení či „problémů“. Třetím je naprostý nezájem většiny žáků a studentů o studovaný obor. Trochu vnímají výsledek, který jim často určili rodiče, ale nejsou schopni a ochotni pro něj sami něco dělat. Současná generace náctiletých je zvyklá na okamžitý efekt. Přidám si někoho do přátel – jsme přátelé. Mám chuť na pizzu – nechám si ji přivézt do školy. Pro řadu z nich je dlouhodobější úsilí sprosté slovo. Čtvrtým faktorem je pak fakt, že i když učitel chce žákům „šlápnout na krk“, je nakonec na straně poražených, protože si lemplové stěžují na České školní inspekci a tam jim dá za pravdu. Jeden příklad za všechny. Kamarádka učila na škole, kam přišla holka z Arménie s poruchami chování. Běhala po škole s nožem, vyhrožovala spolužákům zabitím včetně jejich rodin, učitelům nadávala do čů*áků... Když se ji pokusila škola vyloučit, podala stížnost. Zřizovatel si na školu došlápl s tím, jak je možné, že nedokáže integrovat někoho z jiného civilizačního okruhu..

 

Takže se nedivme tomu, co ze škol vychází...

MARTIN  BLÜMEL

 

zdroj: tento článek napsal p. profesor už v r. 2015, a od té doby koluje internetem.

(Díky za upozornění na článek - Slávkovi)

 

 

 

Komentáře (4)add feed
... : *deeres*
To jsme to dopracovali. Ale ono je to vlastně jedno, díky automatizaci bude v budoucnu stačit umět mačkat knoflíky a až se něco podělá, tak všichni chcípnou hlady, protože si už nikdo nebude umět sám opatřit ani základní potřeby.
duben 24, 2019 16:11
... : d@niela
Vždyť už teď se jen "vyplňují formuláře" - odškrtává vhodné...
Skoro se nepíše.

duben 24, 2019 16:31
... : *deeres*
Dneska má maturu kde kdo, a co dál. Mám příbuzné, ti mají syna, dnes mu je kolem čtyřicítky, vystudoval několikaleté gymnázium, předpoklad na vysokou, ale tam ho vylili hned po prvním semestru, teď je jenom řadový ouřada za pár šupů. Na chalupě, kam jezdili měl stejně starého kamaráda, kterého brali jako obecního blbečka, ze sociálně slabé rodiny,ani učení mu nešlo. Sotva dokončil základní vzdělání, pak se přece jenom vyučil alespoň zámečníkem ve dvouletém oboru.
O Velikonocích jsem byla na Ondřejovské hvězdárně, ta chalupa je kousek odtud, tak jsem se tam zastavila. A ten obecní blbeček má nádherný, velikánský barák, velikou zahradu, manželku, dvě děti a hlavně firmu na autodopravu,klempířství a zámečnictví, kde zaměstnává několik lidí. To jsou ty paradoxy.
duben 24, 2019 17:46
... : NČ
Proč školy nefungujou? Přeci proto, že už 30 let není v zájmu politickýho výkvětu Česka ani Evropy, aby fungovaly. Jen tak je časem možno dosáhnout vzdělání i inteligence migrantů.
duben 28, 2019 15:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]