O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BEZOHLEDNOST BOTANICKÉ ZAHRADY PDF Tisk E-mail
Neděle, 03 únor 2008

Rozjeli jsme se, taková menší skupinka, do pražské Botanické zahrady. Den předem jsme si pořádně prohlédli jejich webové stránky, naplánovali si, kudy a jak půjdeme, připravili všechno potřebné na „výlet", nažhavili fotoaparáty. Podle stránek jsme už dopředu očekávali, co rozkvetlého nás ve skleníku Fata Morgana čeká... A říkali si, jaká to bude překrásná neděle. Na webovkách se sice upozorňovalo, že:

 

 

 

 

 

 

 

Z důvodu prací, které Vám - návštěvníkům zkvalitní prohlídky sukulentní části tropického skleníku Fata Morgana, přistoupilo vedení Botanické zahrady hl. města Prahy k jeho celkovému uzavření, a to v termínu 4. až 15. února 2008.

 

    Ale - teď je neděle, třetího teprve... A v neděli přeci, jak jinak, otevřeno je!

 

 

     Dojeli jsme tedy metrem na konečnou, přestoupili na autobus, vyjeli k oběma zahradám, tam zaregistrovali jak cedule, oznamující od následujícího dne uzavření skleníku - ale současně i lidi, kteří putovali oběma směry - tedy stejně jako my, do kopce nahoru, i skupinky těch, co šli zpátky.

 

 

 

     Otevřeno má být od 9 do 16 hodin. My tam přišli kolem dvanácté. Upozorňuji, že jen během krátké chvilky, co jsme tam byli my, prošlo kolem nás hodně lidí...

 

 

 

     Vystoupali jsme do kopce, cestou sledovali ospalý cvrkot rostoucích novostaveb "podnikatelského baroka",  nahoře se ještě zastavili v domečku u Fata Morgany (toaleta) a - ejhle - co to nevidí, oči naše?  

 

 

     Na cedulce, stojící kousek před skleníkem, se z ničeho nic objevil přilepený papírek - "3. 2." - na místě, kde ještě před pár minutami bylo "4. 2." Pochopitelně, že nikde žádné vysvětlení, omluva - nic. Když si uvědomíme, že jen doprava za jednoho stojí 52,- Kč, tak to za celý návštěvní den bylo dost vyhozených peněz, nemluvě o zklamání...

 

     To ale pražskou Botanickou zahradu dozajista nezajímá. Proč? Však oni ti návštěvníci přijdou znovu...

 

d@niela

 

P.S. Jinak to byl opravdu nádherný modronebný den, sluníčko se snažilo, seč mohlo, neděle jak vymalovaná.

 

 

 

 

 

Komentáře (37)add feed
fuj, ostuda : bb
já bych se teda, jak se znám, zlomila v pase a sklátila smíchy, drahý můj by měl chvilku pěnu u úst, pak by se přidal ke mně, a šli bychom na kafe a Karlův most krmit racky. Ale jinak naprosto souhlasím, je to OSTUDA,a v podstatě podvod a zlodějna. Asi má BZ štědré donátory anebo dotace, jinak by si jistě svých návštěvníků více považovala smilies/wink.gif
únor 04, 2008 01:25
bb : Polarka
nejak moc nechapu cemu by ses tak smala? Ze z tebe udelali blbce a jeste jsi za to dala 52 korun x2?
únor 04, 2008 02:15
Ja se taky nekdy smeju, kdyz bych mela brecet nebo byt nastvana, : Alena P.-H.
protoze rozcilovat se nema smysl a smich mi naopak pomuze prekonat zklamani. A je to urcite lepsi pro mne. A byt nastvana jenom pro nastvani...to nic neresi.
Ale asi by si ode mne precetli nejaky ne prave usmevavy email apod. I kdyz to asi takovy podnik moc nezajima.
únor 04, 2008 03:47
Hmmm, : Yta
ja bych asi reagovala usklibnutim nad tou cedulkou s tim, ze me to od Cechu vlastne ani neprekvapuje, nebot ke slusnosti a ucte k zakaznikum a vubec ke vsem spoluobyvatelum maji jeste dlooouuuhooouuu cestu.
únor 04, 2008 06:02
A proč jsi Danielo : mamča
tu ledabyle přilepenou cedulku nesloupla, a nedomáhala se vstupu ? smilies/wink.gif Pod tím !přílepkem přece bylo 4.2.... smilies/grin.gif
únor 04, 2008 07:43
Já bych teda letěla a hledala skulinu, kterou bych do administrativy vnikla a vycinkala jim. : wendy
Vím, že se někdy rozčílím zbytečně, ale chci, aby dotyční viděli, že si nemůžou naprosto beztrestně dovolit všechno a pak dělat já nic, já muzikant. A začíná to od drobností. Mamča má taky řešení, dokonce vtipné.
a pak se můžeme smilies/grin.gif
únor 04, 2008 08:27
nejlepší je, : alena tečkovaná
že tam jdete do děsnýho krpálu a nic tam nejede a když se tam konečně doškrábete - tak mají zavřeno. To by mě zabilo. Jinak ta expozice je hrozně krásná, nikdy jsem nic tak krásnýho neviděla.
únor 04, 2008 08:48
Do Fata Morgany : Míša šíša
jsme se vydali vloni před Vánocemi a můžu říci, že pokud by mě po překonání 100kilometrové vzdálenosti čekala u vchodu takováhle cedulka, tak bych se rozhodně smíchy neklátila. Podle mě jsou takovéto praktiky teda dost sprostý.

Jinak - Fata Morgana je krásná a pro milovníky flory stojí za vidění.
únor 04, 2008 08:54
Krásná ? Asi bude... : wendy
Tak my tam tedy taky půjdeme - po 15.2.08 - ale běda !!!!
únor 04, 2008 08:59
DĚVČATA - TAM NEBYL - MIMO ZKLAMANÝCH NÁVŠTĚVNÍKŮ - ANI ŽIVÁČEK.... : d@niela
A POKUD BYL - TAK SETSAKRA ZALEZLEJ - v tom "toaletním" domečku je totiž také vchod do jejich zázemí, nejspíš asi odtamtud pocházel zmíněnej cancourek.
POCHOPITELNĚ, že jsem tam klepala, ale se stejným účinkem jsem si mohla klepat na čelo.
smilies/grin.gif
únor 04, 2008 09:06
Však oni jednou vylezou ! : wendy
Pražácí - hrrrrrrrrr na ně !!!!!
únor 04, 2008 09:33
Krásná Fata Morgana : ježibabka
mi připadala víc než ubohá - na to, kolik stála peněz, na to, jakou reklamu tomu dělali, to za 100,- vstupného nestojí. Proti botanické v Liberci to není ani chudá příbuzná, spíš bezdomovec.
únor 04, 2008 09:47
ježibabko : alena tečkovaná
copak tys neviděla ty živý motýly??? Já z nich byla úplně hotová - vůbec se nebáli (ti motýli), seděl ti u hlavy a kdyby se nepohnul, tak jsi ho neviděla. Lítají tam kolem motýli všech možných druhů, někteří jsou veliký jak ptáci - je to neskutečně krásný.
únor 04, 2008 09:58
Daniela : mamča
Asi bych jim to nedarovala, a poslala bych promptně stížnost zřizovateli. (Předpokládám, že je to magistrát Hl.m.Phy ?, protože UK tolik vlastních prostředků nemá)
To nám tedy, líní zaměstnanci BZ, dobrou reklamu ve světě neudělali.
smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 04, 2008 10:33
Máš pravdu - : d@niela
A - taky mě vůbec v tom vzteku nenapadlo, že tam určitě byli i mimopražští návštěvníci...
Nu, těm bylo asi podstatně "víc do smíchu" než nám...
únor 04, 2008 10:51
Tak mně to tam ubohý nepřipadalo : Míša šíša
Za prvé nádherné exotické rostliny (v době, kdy jsem tam byla, zrovna kvetly orchideje), krásné sukulenty atd., za druhé ti motýli - od pidi do poměrně velkých rozměrů a pestrých barev, za třetí průchod skrz tropické sladkovodní jezero s X druhy ryb (tam bych vydržela čučet dva dny v kuse), za čtvrté krásný vodopád, u kterého jsme si sedli na proutěná křesílka, poslouchali hukot vody a vychutnávali skvělé vedro a vlhko (venku zrovna mrzlo až vrzlo)- ještě kdyby mi tam někdo přinesl cuba libre, byla bych v sedmém nebi smilies/grin.gif A horská expozice, kde byla naopak zima, byla taky zajímavá. Já jsem byla teda spokojená, ale je pravda, že to vstupné není nejnižší. No, taky tam člověk nejde pětkrát do měsíce.
Jinak jsme si tam koupili semena baobabů, jsem zvědavá, jestli z toho něco bude. Při mých pěstitelských úspěších asi sotva.
únor 04, 2008 11:12
holky můžu se Vám zeptat? : Inka
Ty motýli jsou tam pořád? I teď? Já bych tam tak strašně šla, mám kytky opravdu moc ráda, ale mám nějakou fobii z můr a motýlů, nevím jak bych to zvládla, kdy se ke mně jen přiblížili, už nad tím dlouho uvažuju, moc bych se tam chtěla podívat, ale nemám odvahu. Stačí mi jeden motýl nebo můra v bytě a stěhuju se do jiné místnosti.
únor 04, 2008 11:22
Motýli jsou tam pořád : Míša šíša
Chápu tvoji fobii, mám to taky. Ale nemusíš se bát, určitě by na tebe nedělali nálety. Mají tam takovou misku s nektarem, do které chodí pít, a jinak se zdržují spíš na stromech a rostlinách. Jen občas přeletí z místa na místo. Navíc jsou pouze v jedné expozici - v džungli.
únor 04, 2008 11:32
díky Míšo, : Inka
tak to se tam vypravím, moc se na to chystám, ale nějak jsem se nemohla odhodlat.
únor 04, 2008 11:39
Motýli : Jitka
tam určitě nejsou pořád, a pokud jsou, tak jsem je tedy neviděla. Ale rodina mého syna tam jela speciálně na motýlí výstavu, takže si myslím, že jsou to jednorázové akce. Fata morgana je nejhezčí když jsou tam speciální výstavy např. výstava orchidejí.
únor 04, 2008 12:20
Polárko , Míšo šíšo :) : bb
já jsem prostě taková povaha, že když se mi něco nepovede, tak nejde-li o zdraví či o život, nemíním se tím otravovat. Copak si to šlendrián zaslouží, aby mě kromě 52 Kč obral o náladu a přidělal mi zkažený den?? POLARKO - ne ze mě, to ONI ZE SEBE udělali blbcesmilies/smiley.gif tak to prostě beru já. Hele, moje babička je už dlouhou dobu upoutaná na lůžko, ta by byla šťastná, kdyby se mohla projít jen tak, i za 52 smilies/smiley.gif A co já vím, kdy budu koukat na kytky zespodu, tak co se čílit kvůli maličkosti?

únor 04, 2008 12:21
Motýli : ježibabka
tam byli dva, chcíplí a přilepený k něčemu, co jako nektar teda nevypadalo.
únor 04, 2008 12:30
Hmm : Míša šíša
Výstava motýlů se konala vloni v dubnu (co vím), my tam byli 21.prosince a motýli tam stále byli. Nemyslím, že by od té doby všichni vychcípali.
únor 04, 2008 12:34
bb nemusíš se přímo rozčilovat a ničit si zdraví, beru to jako sport čili kdo z koho, ale je to jen můj názor a můj přístup k věci : wendy
a taky si stále myslím, že by tyto maličkosti neměly jen tak odpovědným lidem procházet. Takže tak.
Ježibabko, ty jsi teda měla smůlu....
smilies/angry.gif
únor 04, 2008 12:36
wendy, s tím souhlasím, : bb
a je dobře, když si třeba Daniela nebo jiní zklamaní návštěvníci postěžují a nebudou litovat času a energie. Je to jen otázka aktuálních priorit smilies/smiley.gif ne životního postoje. Já momentálně, tedy už asi rok, řeším několik věcí, hodně důležitých, a přitom různých, týkají se rodiny, práce, naší obce, a ještě dalších, takže tohle by pro mě zrovna teď byla vážně maličkost smilies/smiley.gif No a navíc jsem optimista a dítě štěstěny, chci aby to vydrželo a nevyplácám si to na drobnosti smilies/smiley.gif
únor 04, 2008 12:50
Děvčata, : Jitka
dočetla jsem se na stránkách Faty morgany, že od 18. srpna se tam koná výstava Kudlanky - maskovaní predátoři!! To bychom se na ně měly vyrazit podívat, ne?
únor 04, 2008 12:56
Jitka : mamča
Tak holky, našít masky, a vyrazíme hromadně, ne ? Daniela vezme tu svojí plastovou kudlanku na štangli, a vyjedná nám slevu, že se jdeme kouknout na příbuzenstvo.
Ostatně, za tu křivdu, která se jí včera stala, by měla mít pro sebe a cca dvacet kudláňat vstup zdarma. smilies/grin.gif
únor 04, 2008 13:04
tak to jsemm klidná... : alena tečkovaná
tam totiž platí pravidlo, že slevu na rodinu má rodina, kde jsou max. dva dospělí a dvě děti- kombinace tatínek, maminka, babička dítě není podle nich rodina stejně jako jeden či dva rodiče plus tři a více dětí - takže i plastová kudlanka bude muset zacvakat plnou cenu - ovšem kromě mne, která jsem důchodkyně a mám průkazku ZTP smilies/grin.gif
únor 04, 2008 16:10
Alena T. : mamča
Když máš Alenko poloviční lístek, tak se ale musíš koukat jen jedním okem. smilies/grin.gif
Hele, je nějaká sleva na motýly i na průkazku TP ?
únor 04, 2008 17:19
mamčo, zkus to : Alena Puntíkovaná
třeba jo....nebo si tam přilep Z smilies/cheesy.gif
únor 04, 2008 18:41
A já bych tam nalepila ceduli : : wendy
DNES SLEVA 50 % !!!!!!!!!!!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 05, 2008 12:56
Jo, byl jsem tam taky. : Václav Semerád
Musím uznat, tak ubohou výstavu jsem už dlouho neviděl. Cedulka u vchodu, že je zavřeno, žádná omluva, to je tedy optravdu ubohá výstava. A hlavně, hrozny byly kyselé. smilies/cool.gif
únor 05, 2008 13:56
taky jsem jednou z naštvaných. : kača
Jely jsme tam s celou rodinkou až z Brna.
No, a my tam neviděly ani ten papírek. Obě holky i babička byly velmi zklamané. Já bych svůj pocit vyjádřila podstatně vulgárněji smilies/grin.gif
únor 05, 2008 14:14
to je nehoráznost! : Evicka
Pečlivě jsem studovala na internetu, kdy je zahrada otevřená, včetně toho, že od 4. února je zavřená, že pondělky jsou zavírací dny a návštěvu jsme plánovali. Naše překvapení bylo velké, děti byly strašně zklamané! Jak si tak velká a známá instituce může něco takového dovolit naprosto nechápu!!! A na jejich stránkách není dodnes o té neděli ani slovo! Ani omluva! Prostě nic!!!
únor 05, 2008 14:36
Poslala jsem tam stížnost.. : wendy
uvidíme, zda se aspoň tisková mluvčí nebo manažeři projeví nebo zůstanou zalezlí !
únor 06, 2008 08:01
Tak jsme je s Danielovou prohrábly : wendy
A oběma nám poslali skoro ten samý naklonovaný mejlík, takže stížnosti určitě byly !
A do telefonu mi paní z botanické málem brečela...
A Daniela má pro nás všechny překvápko...
únor 06, 2008 12:10
wendy : mamča
To znám, nasypali si popel na hlavu, a tvrdili, že taková věc se stává maximálně jednou za sto let, a že příslušný zodpovědný pracovník (nejspíš momentálně zaostalý brigádník) již u nich nepracuje.
To jim tak akorát někdo uvěří. Téměř jisté je, že už je to tam v neděli odpoledne nebavilo, tak si řekli, že když se to má v pondělí stejně zavírat, tak to zavřou dřív a půjdou domů *vyžehlit, vyprat, uvařit...do hospody, na fotbal, za holkama. (*nehodící se škrtněte)
únor 07, 2008 12:04
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]