O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POLSKÉ MASO PDF Tisk E-mail
Středa, 30 leden 2019
Je to pár dnů, kdy tiskem i televizí prošly otřesné důkazy, jak někteří polští chovatelé prodávají majitelům jatek nemocné krávy! A ti je berou, neboť výkupní cena je výrazně nižší než u zdravého dobytka, a tedy mají vyšší zisk. Polský investigativní reportér natočil tuto nezákonnou praktiku skrytou kamerou.


 

 

 

 

 

Musím napsat, že jsem z té reportáže byla otřesená, pohled na umírající nemocná zvířata a jednání těch chlapů s nimi, mi vháněl slzy do očí, byl to neskutečný hyenismus a barbarství.

 

 

http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Jan2019/2238102.jpg

 

 

A to je jen to, na co se přijde, co se objeví na veřejnosti. Pak si představme, na jaké odporné věci se ještě nepřišlo - vepřové, mléčné výrobky, zkrátka potraviny. A mj. - při kontrolách živočišných produktů zakázala státní veterinární správa uvolnit na český trh skoro osm tun polských potravin (7,6 tuny kuřecího masa, 54 kilogramů vepřového masa, 30 kilogramů drůbežího kebabu a čtyři kilogramy masných výrobků). 

 

 

Do Česka se  mj. loni z Polska přivezlo cca 14.300 tun hovězího masa. A vozí se kuřecí, vepřové, i různé polotovary...

U potravin dovážených z Polska to přitom není první skandál. Jen si vzpomeňte - do uzenin například dávali technickou sůl, v mražených lasagních se zase našlo koňské maso a v polských klobásách byly namlety zdechliny. Podle SVS se na český trh rovněž dostalo koňské výsekové maso z Polska, obsahující analgetikum fenylbutazon, které se nesmí dávat zvířatům určeným k lidské stravě.

 

 

 

 

 

 

Ano, člověk musí pořádně zjistit, co kupuje - ale ono to není tak jednoduché... 590 - je znak Polska, první tři číslice z celého kódu. Jenže mnohé řetězce mají své značky, svá balení a tedy i své EAN kódy, a pravý původ tedy nelze poznat. To je důvod, proč se po Evropě vozí již naporcované maso. Veterinář zvíře prohlédne jen při porážce a v cílové zemi už s kvalitou nic neudělají.

 

 

 

 

 

 

Ale zpět k onomu "průšvihu": podle polského Deníku, který reportáž zveřejnil,  jsou zisky jatek z nákupu tohoto masa příliš vysoké na to, aby se bály postihu, který jim hrozí. Deník se domnívá, že toto maso, opatřené razítkem o nezávadnosti, se klidně mohlo dostat do zahraničí.

 

V případě oné šokující reportáže jatek z Mazovského vojvodství, kterou odvysílala televize TVN24, polská veterinární správa v úterý českému ministerstvu zemědělství vzkázala, že „Ne, tohle maso se do ČR nedostalo“...   České straně však ujištění nestačí, žádá záruky, že se rizikové maso nemůže dostat do ČR i z jiných jatek v zemi. Tak uvidíme ...

 

YVETA

 

 

 

Komentáře (14)add feed
... : *deeres*
Skvělý důvod, proč se stát stoprocentním vegetariánem. Stejně k tomu postupně spěji a pak už se budu chodit jenom pást na trávu zelenou.
leden 31, 2019 09:09
... : NČ
Je naprosto vyloučený, že by se dalo zabránit importu uvnitř EU. I kuřata z Polska se přebalujou do pytlíků "Vodňanská drůbež".
Je to uplně stejný, jako když si na farmářskym trhu koupím "pravý domácí" cokoliv, co "farmář" včera koupil v akci Tesca, přebalil do svých obalů a prodává dvakrát dražší. NIKDO TO NEPOZNÁ!!!
leden 31, 2019 09:25
... : d@niela
BUDE TO POKRAČOVAT DÁL...

prtože to "jede" už hodně dlouho:
"Podle TVN24 se podobné případy děly i v minulosti – například loni v lednu policie v regionu Podlesí na severovýchodě Polska náhodně objevila jatka, kde se porážela nemocná zvířata. potvrdil, že maso z tohoto podniku “se dostalo na území celého státu i do zahraničí”.

A jak to dopadlo?
"Majitelé byli propuštěni na svobodu na kauci a jejich jatka nadále fungují."

leden 31, 2019 13:03
... : doktor
Řeší to všechna možná i nemožná media a to musí i "Kudla"?
únor 01, 2019 12:23
... : *deeres*
Možná, doktore, že sis také dal nějakou tu polskou mňamku, třeba ve formě drahého salámu, někam se těch 300 kg muselo ztratit.

https://www.novinky.cz/ekonomika/496241-zavadne-hovezi-z-polska-se-dostalo-i-do-ceska.html

Konzumace takového hovězího může lidem způsobit vážné zdravotní problémy. Jde o otravy z jídla se závažným průběhem, zánět mozkových blan, zánět kostí a kloubů nebo o těžkou formu sepse.
únor 01, 2019 15:02
... : NČ
Vůbec nejlepší je mletý v igelitu. Jen jednou jsem koupil asi půlkilovku. Takovou dvoudenní s*ačku nepřeju ani novýmu berušákovi mý tehdejší berušky.
únor 01, 2019 15:51
... : Sidon
No vidíš Doktore, já myslel, že jsi rád, když se tady vůbec o něčem diskutuje. Ty, se svými opatrnickými komentáři, kde se snažíš být neutrální, toho taky moc neřekneš, nanejvýš tak akorát s někým souhlasíš. Já mám dojem, že se bojíš říct popravdě i předpověď počasí, aby ses snad někoho nedotknul. Možná je to ještě část profesní deformace z bývalého zaměstnání.
Daniele to určitě dává zabrat, aby sem vetkla nějaký příběh, událost, situaci, takže je zajisté ráda, když se diskutuje. Lidi už si zvolí sami, jestli se mají k něčemu vyjádřit a něco komentovat. Mě samotného taky někdy překvapí, že se u některých článků objeví jen dva, či tři komentáře, kde bych jich čekal daleko víc. A nakonec podle množství těch komentářů se dá velmi lehce zjistit, jaké starosti a problémy lidi zajímají. Vždycky tak bylo.
smilies/cool.gif
únor 01, 2019 19:03
... : NČ
Sem je třeba písat jen samý hezký písmenka, aby se u srdíčka udělalo teploučko a pravda a láska zalila celý tělíčko.
únor 02, 2019 09:14
... : doktor
Velmi pečlivě se vyhýbám všemu co má nálepku "PL".Vždyť polské ňamky nám servírují již dlouho.Je to do nebe volající.
únor 03, 2019 12:19
... : *deeres*
Jo,to děláš dobře, vždyt i ten Janda, ředitel Evropských hodnot, je označil za dezinformační web. A kdyby jenom on, také důvěryhodná ČT si přisadila.
únor 03, 2019 15:41
... : d@niela
Deeres, náš pan doktor asi neměl na mysli Parlamentní listy, ale "lahodné potraviny z Polska" :-))))
únor 04, 2019 08:26
... : *deeres*
Chybička se vloudila, měla bych číst pozorněji smilies/cry.gif
únor 04, 2019 10:03
... : NČ
Zrovna jsem dostal chuť na polskej salám.
únor 04, 2019 14:45
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]