O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UKRADLI NÁM HRAD PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 leden 2019
Bydlím kousek od Pražského hradu. Už od klukovských let ho mám prolezený od sklepů po půdy, a to doslova. Celý život přes Hrad chodím ať na procházky nebo tudy vedou mé pěší cesty do centra. Ale dali mi najevo, že už tudy nesmím. Před branami Hradu stojí šílené fronty nebožáků, kteří se chtějí dostat dovnitř. Odzkoušel jsem, že nějakých deset minut čekání je úplně o ničem, dobu čekání odhaduju tak na hodinu.

 

 

 

Objel jsem kus světa a navštívil památek spoustu. Ale otevřeně: NIKDE jsem nezažil nic podobného. Tak nebetyčnou zpupnost člověk nevidí ani u bran moskevského Kremlu.

Hrad je památka. Je to kus Prahy, přes který vedou procházkové i jiné cesty. Je to mimochodem také sídlo prezidenta. Ale nepatří prezidentovi. Patří této zemi a jejím občanům. Někdo na to zřejmě zapomněl.

U vstupů tedy probíhá nebetyčná buzerace, jak kdybyste se vládci vesmíru cpali do jeho privátní ložnice. Protože mám Hrad prolezlý už od klukovských let, zcela odpovědně mohu konstatovat, že taková buzerace tu nebyla ani v dobách bolševické diktatury. Nebyla. Je hůř. Cizí turisty to nesmírně zprudí, otráví a pravděpodobně odradí od toho, aby návštěvu Prahy doporučili svým kamarádům. Pražany zprudí ale ještě daleko víc. Tahle buzerace nám Hrad prostě uzavřela a ukradla. Už nemůžeme jít na procházku do Hradu ani přes něj, neposedíme si v katedrále. Stali jsme se nežádoucími. Hlupák, který to nařízení vymyslel a nařídil, nám ukradl Hrad. Je v tom smyslu zloděj. Jestli se chce soudit, prosím.

 

Ono to na Hradě navíc nějak graduje. Před nějakoou dobou ještě bylo možné z Prašného mostu projít na Hradčanské náměstí aspoň přes baštu, tedy vlastně mimo areál Hradu. Už to nejde, zabarikádovali to dokonale. Ani Jelením příkopem nemůžete.

 

Je to jedno z nejblbějších opatření, jaké si prezident, jeho kancléř a ochranka Hradu mohli vymyslet. Nejen pro tu aroganci, ale také pro nesmyslnost.

Někdo mi řekne, že jde o bezpečnostní opatření. Není. Žádný bezpečnostní expert, který nemá mozek vypitý až na lebeční kost, by nic podobného nemohl schválit. Tohle opatření naopak vytvořilo nesmírně nebezpečné situace, kdy je obrovská skrumáž lidí na jednom místě. Ten, kdo to vymyslel, vytvořil cíl pro útočníky. Unavený, naštvaný a zoufalý dav stojící bez jakéhokoli zaopatření před bezpečnostním rámem. Naprostý blbákov.

Tohle opatření nechrání ani prezidenta. Kdo by na něj chtěl útočit, (Prosimvás, kdo by na něj chtěl útočit?), udělá to jinak a efektivně.

 

Kdo by chtěl útočit na Hrad a poškodit tu památku (proboha proč by to dělal, teroristé budou útočit na jiné cíle!), má k tomu přesně stejné možnosti jako bez bezpečnostních rámů.

To opatření nemá s bezpečností nic společného, je jen zpupnou demonstrací arogantní moci. Ještě zpupnější než za Husáka.

 

Asi s tím nic neudělám. Trend návratu estébáků a bolševických bafuňářů sílí a lidem to zdá se nevadí. Leda můžu slíbit, že jestli někdy budu prezident, zruším tu debiláž během prvních minut. Chci Hrad plný lidí, chci Hrad, který bude žít a dýchat. Patří téhle zemi a jejím občanům, ne zpupným buřtům s funkcí. A to ani kdyby tou funkcí byl prezident republiky.

 

TOMÁŠ HOUŠKA

 

 

Komentáře (5)add feed
... : *deeres*
V dobách, kdy já bydlela v Holešovicích a dcera na Strahově, tak jsem běžně přes Hrad procházela Jelením příkopem i se psy a nebyla jsem sama, pejskaři tam chlupáče běžně venčili, hrál se tam na louce i volejbal, nebo spíše taková plácaná. Dovnitř jste mohli od Belvederu, nebo z ulice Na Opyši, v létě příjemně chladným úvozem podél Brusnice, tunelem pod Prašným Mostem a vylezli až u Zlaté Hrušky. Tuhle cestu už ukradli dávno, ještě za Havla, nejdříve jí začali zavírat od října do dubna a teď už tudy neprojdete ani v létě, z Jeleního příkopu se stala zakázaná zóna.
leden 13, 2019 17:30
... : Bara
Pane Houska, mluvite mi z duse!!!
"Uz nemuzete jit na prochazku do Hradu ani pres nej, neposedite si v katedrale". Presne! To mi opravdu vadi nejvice. Kdyz jsem v Praze, tak jdu uz jen okolo......
leden 13, 2019 19:18
... : mia I
tohle nevymysleli opravdu dobře. Nedůstojné přehrabování návštěvníkům v kabelkách a příručních zavazadlech, i pětiletý vnouček musel ukázat obsah batohu před dvěma lety.

Vadí mi ale ještě jiná věc. Loni v červnu jsem byla v Praze. Byl to výlet po delší pauze, po jaru mne zužovaly zdravotní problémy s kolenem, tak jsem se těšila. V Arcibiskupském paláci bylo nějaké setkání Přemyslovských měst, od Kapucínů šlo procesí. Pak, že si sedneme s pražskou příbuznou na Hradě. Je v důchodu a ráda mne vyprovází. Už před kontrolou jsem si všimla skupiny vyčerpaných seniorů z ciziny, převládaly ženy. Na horku, které panovalo, stát frontu na bezpečnostní kontrolu bylo opravdu náročné. Jsem mladší než ti turisté a dost jsem se divila, že se vydali. Byly jsem s příbuznou šťastné, že jsme v zahradě Na Baště ulovily lavičku k sezení. Za chvíli dorazila zmíněná skupina žalostných seniorek, vypadaly jak honicí psi. Pár jich sehnalo místo k sezení , jiné postávaly. Jedna na mne začala něco drmolit, pak si sedla na zábradlí u lavičky, jednou půlkou zadnice na zábradlí lavice, druhou půlkou zadnice na mém rameni, seděla jsem na kraji lavičky. Fakt celkem neomalená. Ještě , že jsou Francouzky štíhlé. Za chvíli jsem se otráveně zvedla a baba vítězoslavně zaujala moji pozici, fakt mě nakrkla. To, že jsem o dvacet let mladší neznamená, že nemůžu mít zdravotní problémy a vylétnu jako střela před starším. Při vší úctě ke stáří si myslím, že takový výlet z Francie do Prahy ve vedrech, která panovala, by měl člověk zvážit a druhá, podstatná, věc je, že těch laviček tam může být víc, místa je na ně dost.

Ale ono to tak je v celém areálu hradu, hafo turistů a míst k sezení jak když prdne.

Když se vrátím k těm turistkám, moc si neumím představit, jak v tom zdachmaném stavu pokračovaly ještě v pozdním odpoledni po rozžhavených chodnících v Praze. Co tak občas člověk vidí, tak turisté s průvodci spíš připomínají závodní koně. Hezký odpočinek by byl třeba ve Vojanových sadech, tam je laviček možná víc než v celém areálu Pražského hradu. Pochybuji ale, že v průvodcích cestovních kanceláří je o Vojanových sadech zmínka.
leden 14, 2019 08:28
... : *deeres*
V době turistické sezóny je lepší se staré části Prahy zdaleka vyhnout a to znám různé průchody a uličky, kde narazíte jenom na zbloudilé cizince, nebo místní. Kampa, ta se dá navštívit jenom do sedmé hodiny ranní, to potkáte maximálně osamělé pejskaře. Na Václavák,do Krakowské a ulici Ve Smečkách bych už nešla ani ve dne, tam to patří mafii a policie nad nimi drží ochranou ruku. Pokud vás tam napadnou, tak se spravedlnosti nedočkáte. Tvrzení, že tu nemáme imigrantské mafiánské gangy, to už si může myslet jenom naiva. Václavák a přilehlé ulice si pěkně rozdělily agresivni černošské gangy z Nigérie, Albánci, Rusové i Bulhaři, ty podnikaj v drogách a prostituci. Zlodějské gangy z Rumunska, na které je policie krátká, tak ty jsou na Karláku a v parku u Hlavního nádraží. Takhle nám ukradli nejenom Hrad, ale i Staré Město.
leden 14, 2019 09:20
... : doktor
Ano,nová garnitura nadlidí kradou to co patří nám,co oni nevybudovali ( patří do toho i církev ) ,ale "desátky" se nestydí vybírat.
leden 14, 2019 12:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]