O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

... JEN TAK PRO FLANC? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 prosinec 2018
Už pěkně dlouho se přemílá to známé: "Vezmeme si sem padesát syrskejch sirotků a budeme cool!" No, tak přesně tak to ta moudrá dáma neřekla, ale spíš bych to brala, než když to ze sebe produkuje jako něco totálně vážnýho, závažnýho.  Snažím se představit si: děti, které žily doteď úplně jinde, v jiný kultuře, mluvějí svou řečí (a tedy rozhodně nerozumějí česky). To jako najmeme ještě česko-syrské vychovatelky-překladatelky?

 

 

 

 

Premiér Andrej Babiš při dnešních interpelacích mimo jiné kritizoval projekt europoslankyně KDU-ČSL Michaely Šojdrové na přemístění syrských sirotků z Řecka do Česka. Je nutno si uvědomit, že v každé zemi, která se nachází ve válce, je velmi složité potvrdit, jestli rodiče dítěte zemřeli, nebo jsou jen nezvěstní. UNICEF a další mezinárodní humanitární organizace považují za sirotka dítě, které objektivně ztratilo jednoho nebo oba rodiče. Takových dětí je v Sýrii mnoho, nejstřízlivější odhady mluví o 100 tisících.

 

A dále, syrské úřady k adopci svých sirotků souhlas nedávají, o žádné rozdávání svých sirotků zájem nemají. To, co tam potřebují, jsou především peníze na jejich výchovu. Ty jim tam samozřejmě poslat můžeme, a nejen to – ostatně to všechno dnes ve sněmovně premiér A. Babiš detailně vysvětlil.  Sám prosazuje vybudování školy a školky pro zhruba 150 sirotků přímo v Sýrii a poslancům ukázal i projekt.

 

Proto také znovu odmítl návrh, aby Česko přijalo padesát nezletilých syrských sirotků. „Proč bychom je přijímali? Máme sirotky i u nás, které musíme připravit na vstup do života.“ Podle jeho slov je pro něj na prvním místě starost o české občany. „Od roku 2015 jsme do různých zemí kvůli migraci poslali 2,5 miliardy, pomáháme přímo na místě v Sýrii našimi lékaři i experty, v Česku jsme ošetřili 2 500 pacientů včetně řady syrských dětí,“ řekl v rozhovoru a pozastavil se nad tím, že se řeší jen sirotci ze Sýrie. „Proč se pomíjí válka na Ukrajině? Tam nejsou? Tak proč bychom se měli starat zrovna jen o Syřany?“ uvedl.

 

Mj. ono je to jako o v té pohádce o Smolíčkovi a Jeskyňkách: Jen dva prstíčky tam strčíme, jen se ohřejeme...“

A taky by někdo mohl navrhnout, abychom přijali padesátku "prodaných" jihoamerických dětí,  díky jimž se (díky jejich falešné adopcí) dospělí migranti dostávají do USA... (že o tom nevíte?)

Tak o tom jiný článek :-)))

 

P.S. A jestlipak víte, že se české děti adoptují do zahraničí? 

       Od roku 2000 zprostředkovává tyto mezinárodní adopce Úřad pro mezinárodně právní ochranu dětí.

     Od té doby našlo nové domovy v zahraničí více než 600 českých dětí.

     Nejčastěji to byly děti od jednoho do pěti let. Nové rodiny povětšinou pocházejí z Dánska, Německa nebo Švédska.

 

 d@niela

 

 

Komentáře (4)add feed
... : Josef Kouba
EU velení si toho bude považovat. Šojdrová si u nich šplhne. Nic ví nic méně. Asi by to rychle skončilo, pokud by to měla financovat ze svého. Nejlevnější metoda je Babišův projekt.
prosinec 07, 2018 02:00
... : NČ
"... je velmi složité potvrdit, jestli rodiče dítěte zemřeli..."
Proč to velmi složitě potvrzovat, když si sem můžeme rovnou brát sirotky i s jejich rodičema?

prosinec 07, 2018 03:37
... : doktor
Opravdu sirotky a do rozumného věku,by naše společnost určitě vzít měla.Ale celá věc je složitá a těžko my nejdeme řešení.
prosinec 07, 2018 12:38
... : *deeres*
Ono se správně říká: "Pro dobrotu na žebrotu."

Dneska Seznamzprávy.cz kritizuje Babiše, že slíbil vytvořit domov pro 150 sirotků v Sýrii a nic proto nedělá. Ale, když si článek přečtete celý, tak zjistíte, že to není tak úplně pravda.
prosinec 07, 2018 12:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]