O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POLITICKÉ HRÁTKY NA NEJNIŽŠÍ ÚROVNI PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 listopad 2018
Nefandím nikomu, protože po posledních volbách jsem si politiku totálně zhnusila. Dodnes vždy, když jdu na procházku se psem, vidím všude, na všech kandelábrech plápolat potrhané zbytky cedulí, na nichž jsou slibovány ty největší možné zhůvěřilosti. Rychle a přes noc byly všude vyvěšeny. Teď však není živá moc, která by je sesbírala a odstranila. (A jedno je jasné: většina těch vylepených slibů byly stejně jen báchorky.)


 

 

 

UPOZORNĚNÍ:

tohle není článek o té konkrétní "Babišádě", ale o novinařině, a především o etice.

 

 

Když jsem studovala novinařinu, byla jsem nesmírně ráda, že "až budu redaktorkou, budu psát zajímavé věci, budu psát pro lidi". Jenže, velice brzy jsem zjistila, že v redakci píšu především pro šéfredaktora, respektive že publikovat se smí jen to, co on schválí.

 

Naštěstí jsem velmi brzo přesedlala na kulturní oblast, teď by se řeklo na "šoubyznys". Rozhovory a reportáže s herci, zpěváky, umělci, spisovateli, básníky... A byla jsem docela spokojená. Samozřejmě jsem si také občas "hodila něco investigativního", což mě nesmírně bavilo. Bylo to napínavé, zajímavé a dost často to mělo i pozitivní výsledek.

Ale vždycky jsem dodržovala základní morální aspekty.

 


Reportáž Slonkové a Kubíka je však podle mne záležitost nečistá - tam šli hodně, hodně za hranu etiky.  Víte, vůbec mi nejde o to, co a jak chtěli "vypátrat", ale tajně nahrávat duševně nemocného člověka je opravdu nejnižší práh, to uzná každý. Tedy, každý jen trochu slušný člověk. 

Jen si zkuste představit - že by někdo "slušně" vyzpovídal vašeho psychicky nemocného člena rodiny a prásknul to do všech medií.

 

Víte, také jsem si rozhovory s lidmi nahrávala, ale vždy s vědomím těch zpovídaných. A navíc jsem každý článek před zveřejněním dávala lidem k odsouhlasení. Bohužel - to už se dávno nedělá... A tak se nevidím mnoha těm zpovídaným, ať jsou z jakéhokoliv oboru, že většinou nemají novináře moc v lásce.

 

 

 

Mj. hodně jsem tuhle „senzaci“ přes den sledovala na nejrůznějších televizních programech, ale je víc než jasné, že to je "reportáž" na objednávku.

 

P.S. Nelíbí se mi to. Ale je to můj osobní názor. Co vy? 

 d@niela

 

 

Komentáře (59)add feed
... : mia I
nesleduji politiku, takže, jako už mnohokrát, absolutně nevím o co kráčí. Jen na netu jsem zaregistrovala, že se něco děje. Ale zajímat se o to nebudu.

Ale k té novinařině. Příbuzný z Prahy zrovna nedávno , když tu byl na návštěvě, říkal, že likvidoval staré noviny a časopisy. A když pročítá ty porevoluční (začátek devadesátých let) a dnešní, je zajímavé vidět rozdíl. Dříve informace o tom , co se stalo a tak nějak ponechání na čtenáři, aby si vytvořil svůj názor na věc. Dnes až agresivní vnucování určitého názoru.
listopad 15, 2018 05:55
... : NČ
Tak já bych řekl, Daní, že to nejde, nefandit nikomu. Protože, ať chci nebo nechci, někdo tam nakonec usedne. Já osobně fandím silnejm osobnostem, před zapařenejma nulama, který mají plný huby demokracie, přičemž jim jde jen o bezpracný koryta, ke kterejm se prodírají za cenu nejhnusnějších podrazů (což je taky to jediný, co ovládají). Když se pak zapařený nuly spojej, vznikají podrazy kartelový, s jedinym společnym cílem - vyštvat a uštvat. Že jim žádná prasárna není cizí, to předvádějí permanentně, naposledy právě teď.
Když pak dosáhnou cíle, když vyštvou nebo uštvou, kartel končí a jdou si opět po krcích vzájemně.

On tu hnusárnu Babiš určitě ustojí, ale co mě skutečně zarazilo a zamrzelo, to je chování Okamury. Na druhou stranu jsem ovšem rád, že se při "lámání chleba" konečně zařadil. Jak rázem zapomněl, na všechna příkoří, nadávky, zesměšňování, nenávist, nechutný podrazy proti svý osobě při volbě místopředsedy Sněmovny a teď, s nadšením, coby kámoš, se postavil na stranu "pravdy a lásky".
Aspoň budu mít při dalších volbách, pokud se jich dožiju, o problém méně.

listopad 15, 2018 06:36
... : *deeres*
Už toho mám právě tak dost, pravdu má Zeman, jsou to zmrdi!!!! Novináři i politici. Slušného člověka mezi nimi se dá najít těžko. A pokud takový existuje ještě v okamžiku prvotního nadšení, tak se brzy mezi ně zařadí.
A kdyby náhodou se jim opravdu podařilo shodit vládu a byli nové volby, což nehrozí, tak co slyším od lidí, tak jsou naštvaní stejně tak, jako já a hodí to Babišovi.
listopad 15, 2018 09:53
... : NČ
Někteří slušní jsou, ale to aby se prstíčkem hrabalo. Jistěže v tzv. "Český" televizi prostor nedostanou.
Jeden takovej, s ohromnym přehledem, zkušenostma, moudrostí i laskavostí před týdnem zemřel.
Tak si jen, sám za sebe, dovolím poděkovat Panu Janu Petránkovi za jeho práci.
listopad 15, 2018 10:06
... : *deeres*
Je ho škoda, patřil mezi legendy, stejně tak, jako Karel Kyncl. Ale kdo z mladých zná ta jména?
listopad 15, 2018 12:28
... : doktor
Naše politická scéna je špatná a tak jen pozoruju co se z toho pro nás vyklube.
listopad 15, 2018 13:07
... : mila1
Nějak to dopadne.
Co se týče "té hnusárny" - Babiš do toho zatáhl své děti sám. To mu nevadilo, že jsou nemocné - dcera má prý už 20 let bipolární poruchu a stejně na ni Hnízdo přepsal. A bůhví jak to je se synem a jeho schizofrenií, když do roku 2015 pracoval jako pilot boeingu a na to jsou setsakra psychotesty.

A k tomu tajnému nahrávání, doporučuji přečíst si občanský zákoník a odstavec o veřejném zájmu.
listopad 15, 2018 16:08
... : Krakonoš
Ano, megazm*d ukazuje na vostatní, že jsou to zm*di. To je hodně vtipný. Leč nedá se vočekávat, že by kdokoli z fanklubu největšího darebáka, jakej kdy byl premiérem ČR, procitl ze slepoty a zvolal: "Ejhle, zm*d!" Tak mu to házejte do urny dál, tomu parchantovi, však vona ho karma brzo dohoní.
(Udělat si bílý koně z vlastních dětí, buď duševně nemocnejch, nebo neskutečným tlakem tatínkovejch sviňáren k duševní nemoci dohnanejch, a pak s nima hrát jako s figurkama na šachovnici, to už je prasárna, za jakou by se nemusel stydět ani Gottwald. Jak se může Burešův volič sám ze sebe nepoblejt, to mi fakt nejni jasný.)
Mimochodem, je zde ve zbytku publika dost voblíbenej Miroslav Macek, tak se jukněte, co von vo tom... Byste to hledat nemuseli: http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=new a související...
listopad 15, 2018 16:17
... : mila1
No, Macek opět potvrdil, že něco o politice ví :-) super článek.
listopad 15, 2018 16:25
... : d@niela
Krakonoši, nefandím Babišovi, snad sis to mohl nahoře přečíst!
Takže nehrozí, že bych mu "cokoliv kamkoliv hodila.

Ale neznamená, že pokud je kretén jeden, že musejí bejt tím pádem kreténi všichni.
A nezlob se, ale to není pro ty redaktory omluva, že "paní učitelko, ale von si začal!!!"
Nejsme v třetí obecný.

listopad 15, 2018 16:25
... : mila1
https://www.denik.cz/z_domova/reportaz-o-babisovi-mladsim-byla-eticka-tvrdi-mluvci-seznamu-20181114.html

listopad 15, 2018 16:31
... : *deeres*
Lidi jsou naštvaný, místo, aby politici dělali za naše prachy svoji práci, tak vedou boje o koryta. A pokud Babiše odprásknou, tak ti naštvaní lidé ho stejně volit budou. Babiše jsem nevolila, ani volit nebudu, ale komu to tam hodit, v tom už jasno nemám. Je to jedna pakáž,z toho bych si nakonec mohla leda tak já hodit mašli. Jsem z toho tak zhnusená, že nejspíš k volbám už nikdy nepůjdu.
Co se týká novinářů, tak o Slonkové mám jasno. Je to jedna z těch, které místo aby nám podávali informace a my si názor tvořili, dostaneme už jasnou zprávu, co si máme myslet.
Jestli má opravdu Babiš jr.schizofrenii, tak je svéprávný, pokud zrovna není v období ataky. Klidně jí může mít váš dobrý přítel, třeba s vysokou inteligencí a dobrým vzděláním, aniž o tom víte. Pak stačí blbý impuls a on začne trpět bludy. Babiš jr. pilotem klidně mohl být, nemoc u něho mohla propuknout někdy později, zrovna třeba v době, kdy na něj byl vyvinut tlak s Čapákem.
Všechno jsou to jenom dohady i když si myslím, že Babiš se v tom veze.
listopad 15, 2018 16:53
... : Sidon
Jojo, každej jsme ňákej! Takže reakce akorát tak, jak jsem čekal. Kluci s klukama, holky s holkama a zm*di se zm*dama. Vono to "politické rozlišení", je velmi podobné víře v nějakého boha. To se pak nemusí koukat na nějaké ty peripetie, hlavně aby se splnil účel, jak už to kdysi dávno, prosazovalo Tovaryšstvo Ježíšovo.
Anebo je to jako fandění svému mančaftu, kde se na vlastní chyby a fauly nehledí, hlavně ty soupeřovy jsou přece odporné a trestné.
Aby se dneska dostal do politiky člověk opravdu bezúhonný, poctivý, férový a zároveň chytrý a inteligentní, to je téměř nemožné, skoro oxymoron. Takže už je možná lepší věřit v nějakou nadpřirozenou, božskou sílu, která to všechno napraví. Třeba i v Blanické rytíře.
smilies/smiley.gif
listopad 15, 2018 17:07
... : *deeres*
Jestli je pravda, co píše dnešní Blesk, kterému prý mladý Babiš psal, ještě před tím, než propukla nějaká aféra, tak je jasné, že mu hrabe. Typické projevy paranoie a stihomamu.

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/577417/babis-mladsi-napsal-blesku-zacalo-to-za-volantem-skoncilo-u-psychiatra.html?kapitola=1184729


listopad 15, 2018 17:19
... : Krakonoš
No, ti redaktoři neudělali nic nevobvyklýho, co by se vymykalo žánru "investigativní žurnalistika" (ta se totiž jinak než špionážníma metodama dělat nedá). Předpokládám, že zákon jim skrytou kameru umožňuje, ve vopačným případě by už polovina novinářů seděla v kriminále. Babiš právě před chvilkou vykřikoval, že lhali, že tvrdili, že syn vo tom natáčení věděl. Nojo, ale to voni nikde netvrdili, voni tvrdili, že syn věděl, že jsou novináři - a to věděl, to řekli jemu i jeho matce hned na začátku. Takže zase a znovu lže účelově Babiš. Nojo, jenomže přece "kampááááááň, úúúúčelovkaaa". Kur*a, už by se mohl naučit jinou písničku.
Jo a novináři tu nejsou vod holýho předkládání informací, to by mohl dělat robot. Novináři jsou tu taky vod psaní komentářů a vod sdělování vlastního pohledu na svět. Jednodušší lidi to nechápou a vadí jim to - vždycky a pouze ale jenom ve vztahu k těm novinářům, který maj to vidění světa jiný, než by jim vyhovovalo. smilies/cheesy.gif
Že mohl Babiš ml. vonemocnět právě v souvislosti s tlakem kvůli čapáku je dost pravděpodobný. Do toho tlaku, do týhle bryndy, ho dostal jeho vlastní fotr, kterej potřeboval účelově tuhle firmu uklidit. A zajímavý je, že syn je tak strašně a těžce nemocnej, že nemůže podstoupit výslech na policii (aniž by ho kdy zkoumal znalec) a přitom je natolik zdravej, že místo vodborný léčby courá s "nejlepším kamarádem" (de vo to, čí to je kámoš, že) po Ukrajině a Krymu (to jsou místa pro upevnění duševního zdraví jak vyšitý). Já nevim jak kdo tady, ale já bych tohodle pána za fotra nechtěl ani s vidinou toho dědictví smilies/wink.gif.
A Danielo, ty se nečerti, já jsem netvrdil, že zrovna ty jsi estébákova volička. Tak to přenech těm, kdo jeho fanklub tvořej. smilies/wink.gif


listopad 15, 2018 17:20
... : NČ
No konečně!!! Už mi Krkonošský pohádky chyběly.
Babiš sice není zrovna mým gustem, ale furt nevidím nikoho jinýho, místo něj. Trpaslíků by bylo hafo, ale trpaslíci, to jsou takový potvory, který vám vlezou všude. No, a když chci na někoho útočit, tak ale by to mělo mít aspoň krapet formu, nějak jako "každýmu jen to, co mu patří"! Nechytám se každýho blbýho pšouku jen proto, že mi je ten člověk z jakýhokoliv jinýho důvodu krajně nesympatickej, jedu po něm skutečnejma důvodama, důkazama, a ne blbejma Slonkovejma pšoukama. Tzv. reportáž jsem viděl, manipulace a hraná hysterie autorů z ní tryská proudama.
Udělal ze svejch dětí bílý koně? No možná jo. Zákony to ale nezakazujou. Sám tady na Žižkově znám pár starejch lidí, kteří mají na sebe napsaný auta svejch mimopražskejch dětí, z jedinýho důvodu, aby mimopražský děti mohly denně dojíždět a parkovat v Praze 3 za směšnejch 350,-Kč ročně, v modrejch zónách. Dělají tím stařečci svejm dětem bílý koně? Jistěže jo! Nemorálně využívají možnosti, který jim právní předpisy dovolujou.
V nedávný době jsem spolupracoval při zabydlování jedný ohromný soukromý bytový novostavby s asi stovkou bytů. Minimálně 20 bytů bylo obsazenejch "samoživitelkama", jejichž eminentním zájmem bylo, ještě týž den po podepsání smlouvy, letět na sociálku pro tučnej příspěvek na bydlení samoživitelky. A jistě, už večer se k nim nastěhoval jejich trvalej "přítel". Nájem za oba platili majiteli řádně, ale v nájemní smlouvě ani na zvonku se "přítel" objevit nesměl. Byl to podvod? Jistěže byl.
Nebo fingovaný zaměstnání důchodce, zatímco práci dělá jeho vnuk, úředně vedenej jako nezaměstnanej, tudíž pobírající podporu.
Chci jen říct, že každej dělá, co může a pokud jde něco obejít, obejde to. KAŽDEJ!

Ale třeba Babiš ani z dětí ty bílý koně nedělal. Celej Čapák stál asi 600 milionů, v tom je ta dotace 50 mil. nepříliš významná. Třeba skutečně chtěl svejm dětem něco dát. Že jim v tom byl nápomocnej, to je logický, každej fotr, pokud může, tak pomůže. V rukou dětí ovšem Čapák začal chřadnout, prodělávat desetimilióny. Tak co s ním? Počkat, až uplyne pětiletá povinná lhůta a pak ho vzít zpátky. Znám též pár lidí, kteří za směšnej pakatel získali státní byt, ve kterym "na oko" bydleli a 5 let jen čekali na uplynutí zákonný pětiletý ochranný lhůty. Hned následující den po uplynutí pěti let prodali kvartýr za dvacetinásobek. Bylo to od nich hezký? Nebylo! Bylo to trestný? Nebylo!
Že by Babiš dohnal svýho dospělýho syna k šílenství, to mi už zní jako sci-fi. Míla tady píše, že byl do r. 2015 pilotem, musel se teda zbláznit až nedávno. Ale odjakživa je občanem Švýcarska - sotva by se dospělej svéprávnej pilot zbláznil ze svýho táty, navíc žijícího ve vzdálenějším státě. Že je blázen, o tom ovšem nemůže pochybovat nikdo, kdo viděl ten, brejlema pořízenej, záznam. A vlastně to dokazuje i jeho dnešní emajl, poslanej Slonkový, v němž uvádí, že táta lže, že on je naprosto fit, nikdo ho nehlídá, pohybuje se zcela volně .... a přitom se současne dožaduje zprostředkování telefonního hovoru s Českou policií. Umí si někdo představit svéprávnýho pilota, kterej se ze Švýcarska nedokáže dovolat do Česka na 158? Sorry jako. Já ne. Ale to jen na okraj, protože jsem přesvědčenej, že ten emajl Andrej vůbec nepsal, nejspíš to psala Slonková, poslala mu ho a on jí ho přeposlal zpět.na pavlači
Ještě bych mohl pokračovat, ale jednak se mi chce s močí a druhak na mě čeká otevřenej kozel, tak aby mi nevyprchal. Tak zatim, čau lidi.
listopad 15, 2018 17:55
... : mila1
Máš pravdu,NČ. Nikdo takový jako Andrej tady skutečně není. Naštěstí. A představ si, že jsou i lidi, kteří nepovažují za normální lhát a krást.
listopad 15, 2018 18:52
... : NČ
Hm.
listopad 15, 2018 19:05
... : *deeres*
Zatímco mají všichni plnou hlavu Babišgate, tak si poslanci v tichosti opět zvýšili platy, jenom o 9%. I Piráti i SPD. smilies/angry.gif Gratuluji, děláte to dobře chlapci a děvčata!!!!!!
listopad 15, 2018 20:02
... : Krakonoš
Inu, drs, založ partaj, která bude mít v programu navopak snížení platů poslanců, ideálně až na nulu nebo na životní minimum. Vzhledem k tomu, že to je požadavek většiny slušnejch lidí, který to zároveň považujou za nejdůležitější téma politiky (založeno na dlouholetý analýze internetovejch diskusí), nemůžeš dopadnout jinak, než zdrcujícím vítězstvím v příštích volbách.
Můžeš tady nastínit, jak by měla vypadat demokracie (nebo vobecně ideální společenskej řád) dle tvejch představ a případně i ukázat někam do světa, kde se tomu ideálu aspoň blížej? Mě by to u takovýho kritika tuzemský demokracie, jakým tu léta jsi, fakt zajímalo.

Jinak k tématu - jsem zvědavej, jestli Bába nechá syna na policii a u soudu vypovídat, nebo ho nechá zbavit svépravnosti, a nebo ho nechá "vodjet na prázdniny" tak, že už ho nikdy nikdo neuvidí. To jsem fakt zvědavej.
listopad 15, 2018 20:41
... : mila1
Krakonoši, jak to sleduju, snaží se o variantu B. Jen těch, co mu to baští, je stále méně. Mára Prchal bude muset vymyslet lepší scénář. Hrát starostlivého otce Andrejovi moc nejde. Jsem zvědavá, jakou duševní nemoc najdou Monice.
listopad 15, 2018 21:04
... : *deeres*
Krakonoši, pokud budu podnikatel, tak si bez ohledu na cokoliv, mohu navyšovat svůj plat. Politici jsou naši zaměstnanci, potom nechápu, jak je možné, že si sami nvrhují výši svého platu. Stranu fakt zakládat nebudu, jsem stará bába a ani jako mladá, bych na to neměla hlavu a hlavně žaludek.

Jak to je s duševním zdravím Babiše jr. se můžeš dočíst na Britských listech, kde je vyjádření Národního ústavu duševního zdraví. Nicméně to prý nesnižuje důvěryhodnost jeho vyjádření? Zřejmě je upraven práškama, ale pokud je nevezme, trpí bludy, paranoiu a stihomamem. Pokud vím, když je někdo pod práškama kvůli schozofrenii, tak je automaticky po přechodnou dobu zbaven svépravnosti, tedy je nezpůsobilý k právním úkonům, alespoň u nás, ve Švýcarsku netuším.
listopad 15, 2018 21:06
... : marty
Nejsem volič Babiše, ale hyenizmus novinářů v dnešní době nemá hranic. To sme už mohli sledovat na Ivetě Bartošový. Ruku v ruce s tím jde hysterie těch rádoby "revolucionářů" s absolutním morálním kreditem, kterej chtěji demokraticky vnutit všem.
Odkaz na blog
https://vetvicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687582
V tom odkazu je možno se dostat na článek Kláry Samkový, kde mimo jiné zmiňuje, že užíváním marihuany může v dospělosti propuknout schizofrenie. Toť možná vysvětlení.
listopad 16, 2018 05:14
... : Josef Kouba
Rád bych se zeptal rozumně uvažujících lidí zde, zda jim přijde jako normální a psychicky zdravý člověk, který se prý chce vyzpovídat policii ČR, ale odmítá se výslechu zúčastnit osobně, chce být s policií, sice v „kontaktu“, ale nikde ani slovo o tom, že – „já přijedu a všechno osobně vysvětlím“...
Rád bych se zeptal rozumných lidí zde, jestli jim přijde normální někdo, kdo v podstatě „volá“ o pomoc, aby mohl vypovídat? S čím Andrej Babiš jr. vlastně potřebuje pomoci? Potřeboval by v takové situaci pomoci kdokoliv z vás, kdyby se rozhodl na základě toho, že jsou o něm údajně veřejně předkládané lži, s tím, aby se sebral, odcestoval do Prahy a zde zašel na Státní zastupitelství?
Nesvědčí všechno to spíše o tom, že ze Švýcarska píše skutečně duševně nemocný člověk, který sice může být přesvědčený o „své“ pravdě a o svém naprostém duševním zdraví, nicméně jeho přesvědčení se podle všeho ne tak docela shoduje s realitou?
Pokud se budou opoziční politici točit na těchto skutečnostech, aby se dostali panu Babišovi st. na kobylku, pak půjde podle vší logiky o až směšné a zdravým rozumem jasně nesmyslné jednání.
Jak novináři Slonková a Kubík, tak opoziční politici, tak lační po senzaci a skandálu, tak lační po krční žíle Babiše staršího, by si asi měli vsadit na lepšího koně, než je pan Babiš mladší...
Zdroj: https://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=687830
listopad 16, 2018 05:19
... : NČ
Jen pro přesnost, Deer. SPD sice hlasovala pro zvýšení platů o 9%, ale teprve po tom, co jim neprošel jejich návrh na nulový navýšení. Nezbylo jim nic jinýho, kdyby tohle devítiprocentní navýšení bojkotovali, hrozilo, že nebude přijatej žádnej návrh a tím budou platy automaticky zvýšený o 20%. Okamury se tímhle nezastávám, krutě mě naopak naprdnul zařazením se, ale jak už taky píšu vejš, "každýmu jen to, co mu patří".
Piráti hlasovali PROTI Okamurovu nulovýmu navýšení, jestli pak hlasovali pro zvýšení o 9%, nejsem si jistej, ale v absolutní hodnotě byl jejich nepřijatej návrh prakticky shodnej s těma, nakonec přijatejma, devíti procentama.

Osobně si myslím, že za to, co poslanci předvádějí, nekonečný žvanění o ničem, v situacích, kdy je od začátku jasný, kdo nakonec zvedne nebo nezvedne pazouru, by měli naopak do parlamentu nosit prachy. Coby notorik nespavec na to koukám často, zrovna teď před chvílí skončil záznam právě o zvedání platů. Děs! Příznačný byly tupý demagogický hovory socanů, vynikala socanka Gajdůšková, že oni tím, že hlasujou pro zvýšení o 9%, hlasujou přeci pro snížení. Jo, nekecám! TAKHLE socani prezentujou před lidma svý hlasování pro zvýšení JEN o 9%! Nekecám! Fakt! Oni tomu říkají SNÍŽENÍ. Fór je teda v tom, že tomu, kdo to přímo nesleduje, nezabejvá se tím, má utkvět ve hlavě, že socani byli pro snížení! Obyčejnej socanskej hnus!
=====
Jinak k tématu: Krkonoši. Na to, abych se přesvědčil o současnym duševním stavu Andreje ml., skutečně nepotřebuju odbornej posudek. Stačil mi ten brejlovej záznam. Úplně stejně, jako nepotřebuju vyjádření meteorologickýho ústavu, že třeba právě teď venku prší. Jasně, meteoústav mi podrobně zdůvodní, proč zrovna prší, to ale na holym faktu, že prší, nic nezmění.
Vůbec mi nejni taky jasný, co vlastně by z Andreje ml. policie měla ohledně Čapáka vymlátit. V záznamu přece říká jasně, že něco podepsal, ale neví, co. Ty, jím podepsaný, papíry má policie dávno k dispozici. Tak co ještě by jako mohl k tomu říct, když neví? A jestli on sám si myslí, že má, co říct, potřebuje k tomu, aby mu kontakt s policií zprostředkovala Slonková? Sorry jako.
listopad 16, 2018 05:48
... : zuza
A když vláda padne, stejně bude Zemanem pověřen Babiš, tak o co jde....
listopad 16, 2018 06:00
... : NČ
No, jde o to, aby nová vláda taky získala důvěru.
listopad 16, 2018 06:33
... : mila1
Vůbec mi nejni taky jasný, co vlastně by z Andreje ml. policie měla ohledně Čapáka vymlátit.
.. Tady jde spíš o to, že Andrejovi staršímu jde hlavně o to, aby kluk nevypovídal. Proto ho uklidil na Krym. Nějak to nekoresponduje s tím, že si hraje na starostlivého otce, který má dle svých slov těžce nemocného syna. Proč mu tedy nezajistil špičkovou péči a poslal ho radši na "prázdniny" na Krym?
Ať už máme na natáčení novinářů jakýkoliv názor, jedno je jisté - konečně se začalo v kauze Hnízdo něco dít. Dnes dopoledne bude briefing policie a státního zastupitelství k aktuálnímu stavu kauzy..
listopad 16, 2018 06:36
... : NČ
Co je špičková péče o duševně chorýho? Luxusní blázinec? Já nevim, naštěstí mě to nemuselo nikdy zajímat.
Ostatní, když dovolíš, nechám už bez odpovědí, považuj se opět za vítězku.
listopad 16, 2018 07:03
... : Míša šíša
konečně se začalo v kauze Hnízdo něco dít


Tady někdo skočil na špek.
listopad 16, 2018 07:14
... : Josef Kouba
Mě stále překvapuje jak z neznalosti, někdy ze závisti, se český občan vrhne díky své neschopnosti umět vydělat peníze, na ty smetáky co vydělávají miliardy. Proto jsou to všichni estébáci, jinak by si neškrtl.
Ale škrtli by si, většina má vysokoškolské vzdělání. Koukněte se na statistiku úspěšnosti ve vzdělání člověka.
Sekretářka, taxíkář, holič, zedník, prodavač párků mají finanční limit, ale miliardář Babiš je za jejich nízkou mzdu vinný. On je zloděj, on je okradl... Svůj finanční limit na někoho musí "zedník" svést. Malá penze, špatné zdravotní pojištění, vysoké nájemné... v socialismu pro tyto povolání bylo lépe. Měli práci a slušnou penzi jistou.
Chtěli jste kapitalismus tak jej máte. Já si tím kapitalismem prošel o myče oken. Nakonec jsem se stal vykořisťovatelem. Malíři pokojů jsem platil 20 dol. a účtoval 50. Výčitky jsem někdy měl.

listopad 16, 2018 08:12
... : NČ
Jo Pepane. To jsou ty paradoxy (slovama Největšího z Dramatiků). Že kapitalisty nejvíc nenávidějí ti, co nejvíc nenávidějí komunisty.
listopad 16, 2018 08:25
... : mia I
vidím, že si ušetřím spoustu nervů, když se o politiku nezajímám.

Zajímalo by někoho Ptačí hnízdo, pokud by nešel AB do politiky? Pokud vím, žádný z podniků, který převzal, neuzavřel, odvody jdou do ČR. Už jsem tu před časem psala, jak Saša Uhlová udělala reportáž z Vodňan a jak popsala zpracování drůbeže jako naprosté vykořisťování, málo peněz, chlad, zápach. Protože tam pracují moji příbuzní a spolužačka ze střední školy, vím, že je to úplně jinak. Chlad u zpracování drůbeže prostě být musí, zápach prostě ke zpracování zvířat patří, když se vyvrhují vnitřnosti. Jenže to asi S. Uhlovou nenapadlo. A kmenoví pracovníci mají benefity, o jakých si mohou jinde nechat zdát.
listopad 16, 2018 08:47
... : *deeres*
Můj švagr měl staršího nevlastního bratra schizofrenika. Vystudoval vysokou strojírenskou, to mu nestačilo a zkusil ještě dálkově ekonomickou. Do toho se oženil, pořídil si dítě a pracoval. Nikoho by nenapadlo, že ta jeho horečná aktivita souvisí s duševním onemocněním. Teprve, když na křižovatce U Anděla začal zastavovat tramvaje a sbírat broučky, aby nebyli přejeti, tak byl jasnej.
Pak se ještě popral se strážníky, následně skončil v Bohnicích. Tam ho nacpali chlorpromazinem a po dobu léčení, byl zbaven svéprávnosti. Pak už se to s ním vezlo, v Bohnicích byl opakovaně, úplný rozpad osobnosti a nakonec zemřel, nebylo mu ani padesát. Jak se dneska léčí schizofrenie nevím, tohle bylo v šedesátých letech, ale předpokládám, že stále chemicky.
Mladý Babiš je nejspíš pod práškama a zodpovědnost za něj má matka, je klidně možný, že je stále nesvéprávný i v současnosti, i když u tohoto onemocnění se svéprávnost odebírá jenom přechodně.
listopad 16, 2018 08:49
... : mila1
Kouba:
Mě stále překvapuje jak z neznalosti, někdy ze závisti, se český občan vrhne díky své neschopnosti umět vydělat peníze, na ty smetáky co vydělávají miliardy. Proto jsou to všichni estébáci, jinak by si neškrtl.

A proto český volič volí Babiše.. to dává smysl.. smilies/smiley.gif on se Babiš o všechny postará.
Tady jde spíš o malou českou závist lidí, co nic nedokázali, že soused, který se vrhl do podnikání, má lepší auto, lepší barák (a větší dluhy a Babiše za krkem..). Proto bylo tolik udání, když se spustilo EET.
Jinak - ty miliardy Babišovi nezávidím. Sama si jako programátor slušně vydělám. vadí mi ale, že zneužívá svou politickou moc k tomu, aby ničil ostatní firmy, aby dostával dotace a slevy na daních. Takový člověk nemá v politice co dělat.
listopad 16, 2018 09:13
... : mia I
no milo, to by tam potom nemohl být asi nikdo. V dotacích podváděl třeba i Karel Schwarzenberg a jeho "Kapří hnízdo", ve kterém mu kryl záda Kalousek, taky nebyla křišťálově čistá záležitost. Když jsem to tu kdysi při příležitosti volby prezidenta Zeman vervus KS psala, bylo to protistranou spláchnuto jako malichernost ve stylu "na o co, nic většího tam nemáš?" a najednou u Babiše podobná věc vadí . Pravda, bylo to u KS méně milionů , ale i tak.
listopad 16, 2018 09:48
... : mia I
a co Václav Klaus? Ten nezneužil svoji politickou moc k tomu, aby vyhlášením amnestie zakryl obrovské kauzy? mimochodem toto je vypovídající i o stavu naší justice - když případy z devadesátých let nebyly ještě v době vyhlášení amnestie došetřeny.
listopad 16, 2018 10:23
... : Krakonoš
Koubo, Koubo, mě zase fascinuje základní neznalost glosátorů. Nastuduj si, jak vybudoval AB svoje miliardový impérium, kolik zničenejch firem, rodin a životů to stálo. To za prvý. Nezávidím mu, já bych taková svině bejt nechtěl. Přeju miliardy třeba Janečkovi, ten si je skutečně vydělal svejma schopnostma a výjimečnou inteligencí.
Ale nejvíc vypovídající je to, jak se chová Babiš ke svejm zaměstnancům. Všichni nadáváte na německý "montovny", přitom ty narozdíl vod našeho úžasnýho česko-slovenskýho velkopodnikatele nabízej dělníkům nesrovnatelně lepší pracovní podmínky i platy. Ale to se nehodí do krámu, tak se vo tom drží huba, žejo.
No, ale můžete bejt úplně klidný: Celá kauza vyšumí doztracena, jak praví poslední vývoj. Stíhat juniora by bylo možný jedině v případě, že von by se dobrovolně stíhat nechal a nechal se vyšetřit znalcem, zda je stíhání či výslechů schopnej. To by musel bejt úplnej blázen (větší než schizofrenik), aby udělal, to by jedině musel chtít fotra vyloženě potopit, pochybuju vo tom.
No a taťulda nevodstoupí ani za nic a Miloš ho za všech vokolností podrží. (Říkám si, že ten Andrej na něho musí vědět něco fakt strašnýho...) Takže nebojte děti, pravdoláskařský psi vyjou a řepko-uzenářská karavana jede dál. smilies/wink.gif
Mimochodem, za těchto vokolností si ani já nepřeju pád vlády - nic to nevyřeší a jen to vnese do naší politiky ještě větší bordel. Opozice by měla nechat Babiše dotáhnout ekonomiku až do další krize, která se blíží a která mu mandatorníma výdajema zlomí vaz i bez unesenýho syna. Ať si důsledky svejch populistickejch gest vyžere až do dna, proč by to měl zase vods*at nějakej novej ministr financí?
listopad 16, 2018 10:40
... : mia I
Krakonoši nevím, ve kterých Babišových firmách dělají Tvoji známí (Ty ani Tvoje manželka tam předpokládám nepracujete). Ale jak jsem psala výše, moji příbuzní v Babišově firmě dělají a sakra se tam drží. Kamarád dělá jinde, u živé drůbeže, která taky patří pod Babiše a odejít se rozhodně nechystá. Svoji práci si lidé udělat musí a finanční ohodnocení plus velmi zajímavé benefity , které radši nebudu ani psát. Takže je to asi individuální.
listopad 16, 2018 10:50
... : Bara
Tak doposud v nasich holandskych novinach ani slovo o politicke krizi v Cechach, jen minuly tyden jsem cetla v Telegrafu, ze se Babis setkal v Parizi s M. Kunderou a nabidl mu zpet ceske obcanstvi.

Momentalne si Cesi preji, podle diskuzi pod clanky tykajici se Babise, aby odstoupil! Nejsem uplne se vsim denim obeznamena, ale existuje nekdo lepsi, poctivejsi ktery by tuto funkci prevzal, zatim nikde nepadlo zadne jmeno, myslim, ze je to dost dulezite....

A nemyslete si, ze jinde je to lepsi. O nasi holandske vlade se nebudu radeji ani zminovat, bruselsti vlezprdelkove…….nas premier ma prezdivku Pinoccio. Ale bohuzel sami jsme si ho z potreti zvolili a ted vsichni nadavaji….
listopad 16, 2018 11:26
... : Moira
Dovolte mi přičinit jen malou poznámku. Toto prave probihajici divadlo by tedy nevymyslel ani Kundera s Shakespeare dohromady. A Babis stejne neodstoupi. Ma podporu prezidenta a ten si s ustavou jiz několikrát vytrel p... Hlavne at se zatimto humbukem neskryje odhlasovani Istanbulského kladiva na carodejnice. To by me teprve rozcililo. Nebo nedej boze paktu OSN o migraci.
listopad 16, 2018 12:34
... : Moira

Kauza Babišova syna má zakrýt fakt, že chtějí na Vsetínsku zastřelit medvěda.
listopad 16, 2018 12:59
... : Josef Kouba
Za vším tímto politickým cirkusem je tahanice kdo dostaví Dukovany a Temelín.
Westinghause nebo Rosatom. Jak vedoucí politik dá naději na dostavbu Rusům tak je to jeho konec. Jistě pamatujete jak dopadl předcházející premier, to byl fofr.
Westinghause se otřepal z bankrotu a je dražší.
Opět začal hon na premiéra a skoro státní převrat, protože si dovolil uvažovat o Rosatom, že by možná byl na dostavbu lepší.
listopad 17, 2018 01:28
... : NČ
Prezident položil kytku na památku 17. listopadu, taky předseda vlády a taky Okamura.
Zběsilá uřvaná lůza je vzápětí vyhodila do popelnice.
Vskutku důstojná oslava.
listopad 17, 2018 10:31
... : *deeres*
A natáčela to TV. Byli to členové skupiny Kaputin (zřejmě zkratka kaput Putin), konkrétně Otakar van Gemund a jeho kolegyně. Kdo jsou členové skupiny,přece ti, co nosí ukrajinskou vlajku, nebo se honosí červenými kartami.
Češi a Ukrajinci, najdete mezi nimi kandidáta na prezidenta Hilšera i občanského aktivistu Peszynskiho. Samá česká jména. Ti, co se nebojí bít za demokracii, ale tu svoji.
listopad 17, 2018 11:58
... : *deeres*
Skvělý komentář:
Jsem zvědavý, co hezkého připraví dnešní "demokrati", bývalí komunisti na dnešní večer.
Zřejmě bude ležet na Národní opět "mrtvý" student, tentokrát udušen koblihou z Agrofertu.


Docela by mne zajímalo, jestli dnešní mladí vůbec vědí, kdo to byl Opletal a proč se slaví 17.listopad? Maximálně by tak blábolili o roce 89.
listopad 17, 2018 12:18
... : Krakonoš
To je velice důstojný, jeb*out někam pugét v hluboký noci, by mě nikdo neviděl, protože sám moc dobře vím, že už jen moje přítomnost na místě kladení je výsměchem ideálům těch, kvůli kterejm se ta kytka klade. Bleeeee.
listopad 17, 2018 20:08
... : NČ
Tak jsem včera chvíli koukal v tv na demokraty se šibenicí a s transparentama:
"DEMISI, DEMISI..."! No tak jo. A co jako budou mít na transparentech po demisi?
"SVOBODNÉ VOLBY, SVOBODNÉ VOLBY ..."! No tak jo. A co budou mít na transparentech po svobodných volbách?
"DEMISI, DEMISI..."!
-------------------------
A vůbec. Když demokrati toužej po přímý odvolatelnosti politiků, proč nevolej SPD Okamuru? Ten to má v programu už asi 10 let.
listopad 18, 2018 05:03
... : NČ
A pozdrav do Krkonoš:
Položení kytky nemusí bejt pokaždý pokryteckym tyjátrem pro okolí a pro televizi. I když je to demokratum vzdálený, nepochopitelný, může bejt i vyjádřením skutečnejch vlastních pocitů. Tuplem, když vim, že číhající okolí na nenávist jen čeká, je za nenávist slušně zaplacený. Rozumnej člověk si pro pietu zvolí čas nebo prostředí bez tyjátru.
Celoživotní přesvědčenej soudruh, nikdy nepracující parazit Štěch, si ovšem tyjátr ujít nenechal.
listopad 18, 2018 05:22
... : mia I
někdy mám pocit , že lynč dělá některým českým lidem dobře, možná si připadají důležitější, nevím. Stačí vzpomenout květen 1945. Tenkrát na Smetanově nábřeží rozvášněný dav zlynčoval režiséra Jana Svitáka a u kostela sv. Martina ve zdi ho nechal rudoarmějcem zastřelit. Nikdo nevyslovil skutečnost, že režisér pomohl za války mnoha lidem. Stačilo údajně, aby jedna herecká diva prohlásila "toto je vrah Karla Hašlera" a polonahého režiséra odsoudili samosoudci v davu ke smrti.

Nemyslím si, že by Andrej Babiš dopadl dobře, nebýt ochranky, když na Zemana létala vejce. Proč ale sakra ti lidé měli jen nápisy o demisi AB. Proč třeba neměli , jen malou namátkou,třeba transparenty Union Banka, Diag Human? Za těch 29 let těch spláchnutých miliard bylo nespočet. Tak proč selektivně vybírat Babiše? Kdyby nešel do politiky , nikdo by se nějakým Čapím hnízdem nezabýval. Je jasné proč vadí a komu hlavně vadí. To dojde i lidem jako já, kteří se o politiku až tak nezajímají. Zrovna tak nevadí ti, kteří si už si své vlastní a pro své další generace zajistili a v tichosti se vypařili. S bločkem těch správných adres a kontaktů pro případ potřeby. Proč mám sakra pocit, že dav včera posloužil a dál bude mocným u zadnice?
listopad 18, 2018 07:34
... : NČ
Václav Klaus ml:

Cit: Ta moje svíčka je ta malá bílá uprostřed, až to budete v noci rozkopávat, vy praví "liberální demokraté", co tu běháte dnes po Praze s evropskýma vlajkama.
listopad 18, 2018 08:00
... : Sidon
Pořád se někde dočítám, že Rusové neví, co je to demokracie, protože jim musí pořád vládnout nějaký car, Stalin, nebo Putin. Hm, no dobrá, ale pak ta česká chamraď je némlich to samý, jak nad sebou nemá bič, tak blbne a myslí si, že v demokracii se může všechno. A podle toho se chová. Vono to Rakousko mělo asi zůstat pohromadě, dneska by to byla velká federace a EU by možná ani nevznikla.
smilies/sad.gif
listopad 18, 2018 09:00
... : *deeres*
Už, aby ta přelomová osmička byla za námi, včera to byla snad jenom bouře ve sklenici vody, kde "demokraty" podporovali zblblíci medii a inkluzí, v čele s guru Kalouskem a Štěchem. Oba už zapomněli na svoje mládežnickou a v případě Štěcha komunistickou minulost. Kalousek, tak ten byl jenom lidovec, člen Národní fronty, vlastně totéž.
A osmičkový rok by se s námi mohl rozloučit proslovem, který Zeman nikdy neřekne. Protože i on a jeho strana má na tom podíl a také proto, že je zastáncem NATO a EU. Vlastně je to původně projev Havla, jenom Větvička ho malinko upravil.:-)
http://outsidermedia.cz/projev-prezidenta-ktery-svet-neslysel/

Příští rok v květnu nás čekají volby do Europarlamentu. Počet europoslanců volených v roce 2019 celkem 705. Českou republiku bude nadále zastupovat 21 europoslankyň a europoslanců.
To bude zase masakr při boji o koryta na celých pět let.Pojede propaganda ve vysokých školách,České televize a herci budou přesvědčovat bábu a dědka. smilies/grin.gif
listopad 18, 2018 12:22
... : NČ
Už jsem se dost vykecal dřív, tak teď jen ve zkratce, k thematu zřejmě už naposled:

"Demokrati" mě už dostali do stavu, kdy jsou mi nakonec milejší Poupata, než kytky v popelnici!

Nejsem sice psycholog, ale přecijen jsem něco o lidský povaze za 70 uplynulejch let poznal, a tak jsem stopro přesvědčenej, že v tom stavu zdaleka nejsem sám.

To jen, že "demokrati" furt na všech možnejch sympóziích hledají důvody svejch sotva pětiprocentních volebních výsledků, když oni to přece myslej s lidma tak dobře: "Náčelníku, proč nás lidi nemaj rádi?"

listopad 18, 2018 13:12
... : *deeres*
listopad 18, 2018 18:30
... : mila1
Naše policie řeší, kdo hodil kytice do koše. OK, má na to předpisy, vyhodnoceno to bude zřejmě jako přestupek.
Náš premiér jede na svým synem - dalším obviněným v kauze Čapí hnízdo - jede ho a jeho matku uklid(n)it, vzápětí na to syn přestane komunikovat s novináři, kterým volal o pomoc a jeho matka přečte třesoucím se hlasem jakýsi papír, a co na to policie - mlčí. V civilizovaném světě se to nazývá ovlivňování svědků a aby se tomu zamezilo, existuje něco jako vazba. A jako vrchol vystoupí estébák večer v exkluzívním "rozhovoru", kde se dál zaplétá do svých lží a místo aby odpovídal na otázky moderátora, zmateně blekotá tu svou verzi, co umí i bez Prchala - kampáň, Kalousek, účelovka... K smíchu? K pláči... A najdou se tací, kteří mu to ještě baští..
listopad 19, 2018 08:07
... : mia I
ještě mne tak napadlo, že když byli novináři už v tom Švýcarsku , mohli také vyzpovídat pana Bakalu smilies/wink.gif
listopad 19, 2018 08:15
... : NČ
Nejde vůbec o to, jestli policajti vyšetřej přestupek s vyházením kytek a eventuálně někoho potrestaj. Jde o to, co to je za odpornou spodinu, která se podobnejch svinstev dopouští a taky hodně o to, kdo z "politiků" (spíš politickejch mrtvol) to schvaluje.

Znova jsem taky shlídnul přehlídku transparentů: "DEMISI, DEMISI". Tak by mě zajímalo, jakej další krok si jako ti nadšení nosiči představujou po demisi. Určitě novou vládu, vzešlou z novejch voleb. Nejlíp i novýho prezidenta. A pak, po novejch volbách? No přece DEMISI... Kdyby se mi nepříčili infantilní smajlíci, pár bych jich sem nasekal.
listopad 19, 2018 10:40
... : NČ
Jo, a koluzní vazba, 10 let po situaci a po dvou letech vyšetřování, to už je skutečně na prostatu.
listopad 19, 2018 10:46
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]