O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

STÁLE MNE MÁ PRÁCE BAVÍ - PŘES TO VŠECHNO PDF Tisk E-mail
Středa, 31 říjen 2018
Dnes vám tu předesílám reakci jedné paní učitelky mateřské školy na článek o týrání dětí poledním spánkem: Všimla jsem si kolik lidí včera popudil titulek - Nutí učitelky ve školce vaše dítě spát? Nemají na to právo! Mě však nepopudil, otevřela jsem si láhev vína a hluboce jsem evaluovala... :-))) A došla jsem k závěru, že individuální a individualizovaný přístup a vzdělávání je třeba v naší MŠ ještě o level povýšit!

 

 

 

 

 

Výsledek obrázku pro žena, víno

 

 

Hned ráno budeme zjišťovat, zda dítě přichází do MŠ rádo a s chutí. Pakliže ne, upozorníme rodiče, že na dítě vyvíjejí nepřiměřený nátlak, pokud ho i přes jeho zjevnou nechuť do MŠ vedou. Taktně a trochu s oklikou je upozorním, nechci po ránu ranit rodičovské ego, že kdyby tento nepřiměřený nátlak na dítě činili opakovaně, musela bych to hlásit.

 

A pak se již budu plně věnovat individuálním potřebám našich 28 dětí.

 

Dva dvouleťáčky začneme podporovat v aktivitách s vodou, kterým se tak rádi věnují a vůbec nevadí, že je nejvíc zajímá voda v toaletě. Naopak vyzvu chůvu, ať tento jejich zájem plně rozvine a nesnaží se je jakkoliv korigovat. Mohou například třídit drobné hračky podle kritéria - projde ještě rourou nebo už se to konečně ucpe?

 

Až tuto problémovou situaci vyřeší, mohou se přesunou s námi dalšími na vycházku.

Jožku a Marušku nechám běhat kolem dvojstupu dětí jdoucích po chodníku, protože obě děti projevily přání, že dnes s nikým nechtějí jít za ruku, ale chtějí pouze kolem ostatních pobíhat a to nejlépe na straně u silnice.

Františku nechám klidně strkat ruce do plotů, protože nejlíp se člověk učí vlastní zkušeností a není nic horšího než předávat hotové informace.

 

Pokousanou ruku od psa si všichni prohlédneme a zavládne maximální spokojenost, protože hlavně nenastala situace, že by s někým bylo manipulováno a omezováno.

 

Vrátíme se na oběd. Sebastián a Kristýna chtějí jíst dnes na zemi a Petr, Saša a Vlasta rukama, plně to respektujeme.

 

 

Výsledek obrázku pro děti v mateřské škole PNGNa lehátko odchází jen ti, kteří opravdu chtějí odpočívat. Abych zajistila jejich klidný spánek, dám jim klapky na oči a na uči.

Néééé, není to týrání, je to vytvoření podmínek pro jejich potřebu spánku.

 

Na jednotřídní MŠ musím dětem s nižší potřebou spánku na jejich aktivity svítit. Nejsme primitivové, a tak je přece nenecháme kreslit, modelovat, či pracovat s knihou po tmě.

 

Odpoledne vstaneme a jdeme svačit, Radek chce chleba z talíře, který má před sebou Anežka a tak situaci využiji a poučím Anežku, že nemůže bránit Radkovi v potřebě vzít si její svačinu, když se mu prostě víc líbí a tak dál a tak dál....

 

No, a teď jdu na to, dámy.

 

 

 

Přeji vám klidný a pohodový den,

YVONA

P.S. Dělám tuto práci 32 let a stále mě baví i přes to všechno...

 

          

...

Komentáře (8)add feed
... : doktor
Yvono,docela dobré zamyšlení a vzpomínám na naše děti,když jsme je vodili do školky.Dcera super,syn byl svůj a nechtěl po po o.spinkat jako ostatní.Učitelka našla řešení.Celou dobu si s ním hrála,četla mu pohádky( na to byl zvyklý z domova )nebo si kreslili.Syn se do školky těšil.Ahoj
říjen 31, 2018 12:42
... : NČ
Ještě to chce obohatit o několik tříletejch Mohamedů, Sálimů, Abdulláhů. Pak to snad bude komplet.
říjen 31, 2018 12:48
... : *deeres*
"Ohýbej ma mammko, keď som eště Janko!Až já budu Jano, nezohneš ma mamo." Praví lidová moudrost, dnes již dalece překonaná.

Ani nechci vědět, co z dětí, u kterých se vyhoví každému jejich rozmaru, vyroste za spratky.
říjen 31, 2018 17:21
... : Krakonoš
Doktore, pověz, vyrostl z toho tvýho kluka spratek?
Jo, taky pamatuju jednu soušku učitelku, co bylá důsledná a vohejbala Janky: Nutila je v první třídě sežrat tzv. mlíkovou polívku. Některý to nedali a bezprostředně po konzumaci se poblili. Ale souška pevně vytrvala na svejch pozicích, neuhnula a jistě žádnýho spratka nevychovala. smilies/cheesy.gif
říjen 31, 2018 20:06
... : NČ
A co jako?
listopad 01, 2018 06:07
... : d@niela
krakonoši, rvát do dětí mlíkovou polívku je fakt humus, ale zase se podřizovat 28 dětičkám, abys náhodou nepošramotil jejich ego...
listopad 01, 2018 14:13
... : *deeres*
Tak moje soužky, po poblití od shora až dolů, na polívkách netrvaly. Já neměla soužky, já měla pančelky.
listopad 01, 2018 14:20
... : mia I
nutit spát všechny děti je blbost. ALE vyžadovala bych, aby dítě , které nebude spát leželo na lehátku tiše a nevyrušovalo ostatní.

listopad 01, 2018 21:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]