O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SEZNAMKA - DNES Z DRUHÉ STRANY - II. PDF Tisk E-mail
Středa, 24 říjen 2018

Výsledek obrázku pro dating for 50 and overOmlouvám se, nejde mi přihlášení, takže jsem nemohla reagovat na vaše poznámky pod  mou zpovědí o mých zkušenostech se seznamkou. Giotta (Jo, bohužel, administrace občas blbne, já taky, ale snad to bude brzo v pořádku. Každopádně – tady máte všichni reakce o Giotty na vaše komentáře. daniela)

 

 

 

 

 

 

Milo 1

- na nudu s partnerem si stěžuje mnoho žen. Dost často po dlouhodobém vztahu, když děti vyletí z hnízda,  žena zjišťuje, že její partner ve chvíli, kdy by si mohli zase něco užít, dává přednost gauči a televizi. Jasně, že to nebývá důvod k rozchodu či rozvodu, i když "rozhýbat" zpohodlněného chlapa bývá problém. Řešit se to dá i pomocí aktivních kamarádek, které partnera zastoupí při návštěvě kina, divadla či na výletě. Já jsem původně měla u ČTYŘKY napsáno více o důvodu rozchodu, ale nechtěla jsem se rozepisovat příliš podrobně a zbytečně (vzhledem k tématu) kriticky. Takže aspoň pár slovy - nudu už na počátku vztahu považuji za problém. A je-li to doplněno žárlivostí partnera a dalšími problémy, může být člověk sebevděčnější, že při něm partner stál i v době nemoci, ale nakonec si musí říct - chci takto prožít zbytek života? Nebo aspoň těch pár let, kdy člověk může fyzicky zvládnout různé aktivity, které ho těší? Mám přeskočit roky, kdy si můžu splnit své sny? Mám žít jako lidi o 10 let starší? Izolovaná podobně, jako mne izoloval manžel? Ten sice nežárlil, ale vadily mu moje kamarádky protože mě "zdržovaly" od práce na farmě :-) Snažil se o moji sociální izolaci, naštěstí marně. Po krachu manželství to byli právě přátelé, co mě udrželi nad vodou a samozřejmě děti.
Problémy, které spíš zkousnete v manželství kvůli rodině dětem, vnoučatům, nemáte zapotřebí snášet ve volnějším vztahu. O izolaci prostě nestojím. Nevím, možná kdyby nešlo právě o kombinaci jisté "nudy" a snahy o izolaci, tak bych si užívala pohodičku u televize a kombinovala to aktivitami provozovanými s kamarády.

Nebylo to snadné rozhodnutí, hodně jsem váhala, ale pak se to jaksi rozseklo samo...

A ještě jedna poznámka - o něco níže souhlasím s tím, že za to, že se člověk dostane do role služky, si může většinou sám. A teď si zkus představit, že vám sem na Kudlanku píši po 10 letech vztahu se ČTYŘKOU. A stěžuji si, že nechtěl už celé roky nikam jezdit, a mě nikam pustit - a možná byste nade mnou kroutili hlavou, proč jsem tedy v takovém vztahu zůstala...

 

- ano, tos vystihl skvěle -  seznamky jsou pro nás, opuštěné. I když často tam hledají i zadaní - pokud chtějí najít milenku, milence.

Vlastně nemáme na čele napsáno, že jsme vztahově "volní", vhodní k seznámení. Takže musíme svůj zájem inzerovat na seznamkách a hledat zde vhodný protějšek.

Ale nemyslím si, že bych hledala někoho, kdo by se podobal mému manželovi nebo jinému idolu. Hledala jsem prostě někoho normálního, kdo také hledá partnerku nejen do postele.

Velmi krásná určitě nejsem, ale tolerantní a inteligentní snad ano. Co nabízím navíc? Takhle se ptáš a já odpovídám - nabízím důvěru, sdílení radostí i starostí, podporu ve všem, co život přináší - ale také podporu ve snaze "neshnít zaživa". Ono je totiž fajn, když se s partnerem lze vyhecovat do nějakého výkonu, třebas jen, že tenhle kopec zkusíme na kole vyšlapat celý. Ale i kdyby se vyrazilo na elektrokole, důležité je, že se vyrazí ven, do přírody. Bylo by fajn, kdybychom se ŠESTNÁCTKOU za deset let, až opravdu skončíme u televize, protože síly na vše ostatní dojdou, mohli vzpomínat nad fotkami našich společných zážitků...

 

Mia I

- počet "známostí" se ti zdá vysoký. Možná je to tím, že jsem popsala fakt každého, s kým jsem si dala "kávičku". V mládí jsme chodívaly s klukama do kina, nebo na procházku městem. A to už byli přece jen nám nějak známí chlapci, znali jsme se ze sousedství nebo ze školy, později z práce. A ne každý byl "známost".

Já jsem se přestěhovala do města, kde nemám nikoho známého, až na rodinu dcery, a pracuji z domova, takže nemám ani běžné pracovní kontakty. Nedám si tedy ani nevinnou kávu s kolegou z práce. Přesto mi sociální kontakty nechybí, k tomu využívám sportovní aktivity. Ale tam "nelovím" partnera. Proč? Protože to tak už je nastavené.

Jak jsem napsala, s některými muži jsem nadále v kontaktu (potkáváme se náhodně  ve městě nebo přes sociální sítě). Ale nepoznala bych je, kdybych se s nima nechtěla blíže seznámit.

 

Marty

- v mém věku už musím počítat s tím, že partner už je jaksi vykrystalizovaný, nezmění se ani náhodou. A já sama také ne. Takže nějaké velké přizpůsobování odpadá, je spíš lepší najít si někoho, kdo "sedne jak prdel na hrnec".  A tos možná myslela slovy "najít toho, u koho to má smysl".

Já jsem jako reakci na chlapské skuhrání, jak jsou na těch seznamkách buď babky, co si tam dají raději fotku vyrobenou před 10 lety a před 20 nabranými kily, nebo aktivní sportovkyně, zaměřila svůj příspěvek právě na to, že také hledám aktivního chlapa. Ale také, aby měl podobný smysl pro humor, nebo se mu líbila stejná muzika, bavilo ho něco stejného jako mě - nebo naopak mne naučil mít ráda něco, co jsem do té doby neznala, prostě aby to byl koktejl podobného a jinakého. To podobné nás spojí, a to jinaké obohatí.

 

Mia I

- ještě na téma dělat či nedělat služku. Máš pravdu, nemusela jsem. Sama jsem, i díky výchově v rodině, hned při první mateřské zapadla do stereotypu domácích prací, protože manžel je po práci unavený a já se ulejvám doma s dítětem... Takhle to prostě moje generace měla nastavené. A protože jsem byla blbá a dříč, zvládala jsem  práci, děti, domácnost. No a jestliže něco děláte mnoho let, ostatní členové rodiny to berou za samozřejmost, a pak přijde to smutné - ani vám to neulehčují, spíš naopak. Práce v domácnosti je nevděčná, a je vidět jen když ji neuděláte.

Nemám nic proti společné práci v kuchyni i na zahradě. Naopak mě práce na zahradě baví a u ČTYŘKY jsem si stihla založit velkou jahodovou plantáž. Tam jsem služkou nebyla, byli jsme v tomhle partneři.

Ale jak jsem psala, je dost opuštěných mužů, kteří hledají někoho, kdo by o ně pečoval jako pečovala nebožka nebo bejvalka. A pak jsou tací, kteří se umějí o sebe postarat a protože znají a dělají domácí práce, umí si vážit toho, když je udělá někdo jiný. A nehledají hlavně hospodyni.

 

Deeres

- fakt bych ráda, kdybych už konečně měla partnera pro zbytek života. Zatím se ten současný jeví  velice nadějně. Ale jistotu člověk nemá nikdy.

Pokud bych se na to seznamování vykašlala po druhém randíčku, nepoznala bych pár bezvadných přátel. Je možné, že bychom se s mým současným přítelem nakonec třeba přece jen náhodně našli, ale když  bych zastávala názor, že seznamovat se s někým nemá smysl, tak bych mu nedala šanci.

Podle tebe možná hledám ujištění, že jsem žádaná... Upřímně musím napsat, že to nemohu úplně popřít. Ale která žena by nerada slyšela, že jí to sluší a že její aktuální doprovod je s ní rád?

První rande s kýmkoliv je fakt o odvaze, neví člověk, na koho narazí. Někdy předchází internetová diskuze, takže už něco o protějšku víte, jindy vám ten druhý napíše, že si dopisovat nehodlá a pak se oťukáváte až u té kávy.

 

 

Jinak děkuji všem za reakce, jsem ráda, že jsem vás nenudila,

ale naopak povzbudila k poznámkám nebo popisu vlastních zkušeností.

 

GIOTTA

 

 

 

Komentáře (23)add feed
... : d@niela
Giottě jsem to už opravila. A prosím vás, pokud to ještě někomu nefunguje, napište, opravím!
Díky :-)))
říjen 24, 2018 22:47
... : Josef Kouba
A prosím vás, pokud to ještě někomu nefunguje, napište, opravím! (Daniela)

Já to roztroubím mezi kámoši, letím v listopadu do Texasu na 10 světová potlach, tam to rozhlásím z tribuny, chlapů tam budou stovky, určitě bude mraky zájemců. Viagra je drahá.
říjen 25, 2018 01:13
... : NČ
No tak já jen proto, že jsem oslovenej:
"Důvěru, sdílení radostí i starostí, podporu ve všem, co život přináší". No fajn. Ale to je přeci jasný. To samozřejmě nabízím i já. Jenomže - CO JEŠTĚ, mimo těch samozřejmostí? Aby bylo jasno, já nic víc nepožaduju. Jenomže báby požadujou! Votom píšu! Tak proto ta má otázka, co nabízí bába, která se mě ptá, co dál můžu nabídnout?

A ještě k ježdění na kole, jako podmínky k "neshnití zaživa":
Pokud se někam chci dostat, mám auto. Pokud se tam pak chci aktivně pohybovat, vystoupim z auta a použiju nohy k chůzi. Výdej energie je celkem srovnatelnej; při chůzi, třeba i při občasnym poklusu, je i klidnější, bezstarostnější. K elektrokolu, jako prostředku k aktivitě a neshnití, se radši nebudu vůbec vyjadřovat.
Kolo, jako takový, vč. elektrokola, ovšem považuju za výbornej dopravní prostředek třeba na vesnici, kdy se mi po ránu nechce pro rohlíky a pivo k snídani tahat auto. Jo, tam je kolo fajn, je pro tu situaci výhodným DOPRAVNÍM PROSTŘEDKEM. Ovšem, udělat si z PROSTŘEDKU cíl, nedává mi ani zbla smyslu.
Brejden všem.
říjen 25, 2018 05:24
... : Giotta
Momentálně pokud se chci někam DOSTAT, tak podle vzdálenosti jdu buď pěšky, nebo jedu na kole, nebo vlakem a tam pak pěšky. Auto vůbec nepotřebuji.
Ale na kole se dá jezdit i pro RADOST Z POHYBU. Máš pravdu, NČ, i chůze je fajn a přináší tuto radost, ale proč různé formy pohybu nestřídat?
říjen 25, 2018 06:26
... : Giotta
Jé, už mi to funguje, to je super.
NČ - ptáš se: "Jenomže báby požadujou! Votom píšu! Tak proto ta má otázka, co nabízí bába, která se mě ptá, co dál můžu nabídnout?"
Zkusím ti odpovědět na tvoje postesky ještě jinak. Ženská, které stačí mít uklizený byt, zapnout televizi a dát si kávičku, ta si místo chlapa pořídí pejska nebo kočku. Nebo vyráží ven s vnoučaty. Na seznamkách bude jistě dost žen jako já, které očekávají, že si s nalezeným partnerem užijí víc. Kulturu, výlety,sport, nebo aspoň pokec u vína. Už se o tom tady diskutovalo, že buď musíš dát správný inzerát, aby se ti ozývaly vhodnější partnerky (nebo ještě lépe ty věkově vhodné na seznamce oslovovat a poptat se, jestli by jim stačilo, co můžeš nabídnout), nebo se přizpůsobit těm aktivnějším. Počítej s tím že z těch, co si vybereš pro kontakt, se ti zpátky ozvou jen některé a i ty budeš muset ještě přebrat podle toho, co ti o sobě napíšou. Výhodou je bydlet ve velkém městě, je větší šance si vybrat. No a pak tedy nějaké rande a uvidíš. Jak jsem popsala své zkušenosti, někdy to prvním setkáním skončí. Ale nesmí se to vzdát.
PS: my ženský přece vždycky "něco požadujeme" :-)

říjen 25, 2018 06:45
... : mia I
je dobře, že jsi zareagovala Giotto a některé věci vysvětlila. Kvituji to, že si uvědomuješ i vlastní podíl viny na nezdaru manželství, tedy fakt, že do role služky jsi se nechala pasovat dobrovolně.
říjen 25, 2018 06:50
... : mia I
ještě k tomu, co píšeš Nč. Víš mně připadá, že toho chceš najednou dohnat hrozně moc. Pokud se nepletu jsi ta koňařka s pěknými články, chodíš sem pod nickem Giotta a Agitta. Podle toho, co jsi kdy psala , mám pocit, že Tvůj život byli koně, koně , koně, pak dlouho nic , nějaké to háčkování. A teď jako bys chtěla dohnat všechny ty ztracené roky. Lze to vůbec?? A není to pro případného partnera přece jen náročné vyhovět Tvým představám o trávení času, nehledě na finanční stránku věci, ono to auto na vodu taky nejezdí o výletech, lístky do kina, divadla taky nejsou nic laciného. Na můj vkus je toho najednou nějak moc.
říjen 25, 2018 06:58
... : mila1
Děkuji za reakci. K té nudě a žárlivosti a nechuti žít jako lidi o 10 let starší a snaze o izolaci... Něco o tom vím. Izolovat mne chtěl můj exmanžel - od příbuzných, od kamarádů..Nebylo to moc příjemné a souviselo to i s určitou manipulací. I proto jsem se rozvedla. No a s tou žárlivostí a nudou jsem se pak setkala u jednoho pána ze seznamky, který mi sice byl velkou oporou, když jsem řešila bolestnou ztrátu, ale pak mne doslova otrávil svými žárlivými výstupy, které neměly žádné rozumové opodstatnění. Takže asi chápu, proč Čtyřka ne. Přeji pěkný den :-)
říjen 25, 2018 07:30
... : NČ
No tak už fakt jen krátce, pro vysvětlení případnejch omylů:
Nejsem koňařka, jsem vobyčejnej neprdůch, žižkovák z činžáku s pávlačí. Vařím, peču, smažím, peru, suším, luxuju, občas i vybílím, jsem čistotnej, pravidelně každou sobotu dopoledne se sprchuju, atd... Vokna teda nemeju, byť mi už párkrát sousedky řekly, že zvenku jsou moje vokna hanbou baráku. Mi to neva. Dál to není už snad potřeba rozebírat.
Bábu bych přivítal, ovšem - nesměla by mě bít. A určitě ne do hlavy. Do hlavy ne!
říjen 25, 2018 11:17
... : mia I
Pepíku to nebylo směrem k Tobě, myslím v 6.58 komentář . Ten komentář byl ke Giotě a k tomu co ona píše vůči Tobě. O. k. ?
říjen 25, 2018 11:21
... : NČ
OK
říjen 25, 2018 12:00
... : *deeres*
NČ, s tím sprchováním to nepřeháněj, není to zdravý!
říjen 25, 2018 13:29
... : NČ
Deer. Nepřeháním. Akurát, že se mi, po déle jak tejdnu, vždycky lepěj povlíkačky na půlky, a vůbec. Což jistě každej uzná, že je nepříjemný. Ten tejden se mi jeví optimální, to se ještě úplně nelepěj a častějc by zase byl zbytečnej přepych a plejtvání vodou. Vodou je třeba šetřit.
říjen 25, 2018 18:28
... : d@niela
chachachaaaaa
ty seš ale pacholek... A ještě bys měl říct, že díky tomu tvoje kočka vždy pozná, když přijdeš domů :-)
říjen 25, 2018 18:34
... : d@niela
Mj. jak se má "ctná panna Anežka"?



říjen 25, 2018 18:37
... : NČ
Nejen kočka pozná. Celej barák!!!
A co se kočky tejče, *ere mě denně!Fest!!!
říjen 25, 2018 18:52
... : Giotta
Mia I - chci toho moc dohnat? Asi budu muset sepsat něco o životě na farmě v nějakém samostatném vypravování, teď jen stručně - zpočátku, když jsme měli dojené krávy, jsem vstávala ve 4 ráno a kromě jídla si sedla až v devět večer. To vše 365 dní v roce. Později se to vylepšilo na budíček v šest a konec šichty (včetně domácnosti atd) kolem osmé večer. Takže pro mne je práce kolem 40 hodin týdně málo vytěžující, když jsem byla zvyklá dělat nejen od slunka do slunka, ale i za tmy :-)

Teď tedy frčím podobným tempem dál, pokud a dokud zdraví dovolí... a pokud se mi to vejde do diáře. Protože někdy jsou dvě zajímavě možnosti v jeden den.Není to sice už jako zamlada, plus jsou nějaké následky ozařování, ale říkám si - kdy do toho jít, než nyní. Za rok to lepší nebude, za dva taky ne. Už jsem prostě za vrcholem výkonnosti a "putuji zvolna dolů".

K finanční stránce věci - na prvním randíčku považuji za správné, že mi to moje vypité kapučíno zaplatí chlap. To ho nezrujnuje, i kdyby takto randil třikrát týdně, než najde tu pravou. Pokud mne následně pozve na oběd nebo večeři, platí také on. Když se tedy takto dáme s někým dohromady, začínám se podílet na výdajích. Pokud třeba on platí benzín nebo útratu v restauraci, já zase zaplatím vstupenky na kulturu nebo do ZOO. Dalo by se říct - on mne pozval na jídlo (na kávičku, na vínko), já jsem zase naopak pozvala jeho třeba na koncert.

S mým současným přítelem to ještě nemáme na můj vkus dostatečně vyladěné - narušuje rovnováhu, že sám koupí lístky do divadla nebo zaplatí vstupné v muzeu. Je mi to potom poněkud nepříjemné, že si za celý víkend koupím za svoje peníze jen dvě pohlednice na památku, nejsem na to zvyklá, být za "princeznu". Ale to časem vyřešíme.

NČ zavrhuje cyklosport, ale právě mě napadlo, že to není finančně nákladné rande. Když už tedy vybavení máte. Obvykle jsme někam dojeli, tam si dali kofolu nebo zmrzlinu a zase jsme jeli domů někudy jinudy. Výdaje minimální :-), tělo se protáhne, ale nepřetáhne, hlava "vyčistí".

říjen 25, 2018 19:39
... : mia I
tak ať Ti to Giotto vychází, jak si přeješ Ty sama. smilies/wink.gif
říjen 25, 2018 22:03
... : Sidon
NČ zavrhuje cyklosport, ale právě mě napadlo, že to není finančně nákladné rande. Když už tedy vybavení máte. Obvykle jsme někam dojeli, tam si dali kofolu nebo zmrzlinu a zase jsme jeli domů někudy jinudy. Výdaje minimální :-), tělo se protáhne, ale nepřetáhne, hlava "vyčistí".

Hlavně to ale musí ta ženská brát sportovně, a ne, jako tahleta "cyklistka" -

https://www.extra.cz/strc-si-cyklistiku-do-pr-le-cesky-souciti-s-rozhorcenou-sportovkyni-a-radi-manzelovi

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 25, 2018 23:51
... : NČ
To je, Mio, jen věc názoru. Tělo protáhnu i bez kola a na zmrzlinu nebo kofolu se dá, alespoň podle mých dosavadních zkušeností, úplně v pohodě dojít pěšky, bez tahání toho krámu, bez helmy, bez starostí o cikánskej triatlon; a ještě můžeme cestou pokecat o blbostech. Výdej energie k překonání vzdálenosti je téměř stejnej, k ověření máme fyzikání zákony.
Ale když někoho šlapání do pedálů baví, tak ať klidně šlape. Jen prosím, beze mě.

říjen 26, 2018 06:30
... : mia I
Pepíku, Tvoje slova patří určitě Giottě viď? smilies/wink.gif Já do těch pedálů moc nešlapu. Koleno mi to nedovolí. Tak radši mám za přibližovadlo auto. Navíc stihnu vidět víc. A s těmi cyklisty a radostí je to diskutabilní. Vede těsně kolem našeho domu cyklostezka a je tu plácek, kde se většinou cyklisté zastavují k odpočinku. Těch, kteří jedou jen pro radost je minimum. Většinou jsou to lapači kilometrů. A když jede namíchaná skupina obou pohlaví, dorazí první muži, za nějakou dobu zchvácené ženy (ne všechny tedy zchvácené, některé mají fyzičku a zvládají dojet dobře). Ty by si rády odpočinuly, ale to už muži zavelí a jede se dál. To je pak tedy radost. O tom by se dal napsat samostatný článek. Jednou jsem byla v Sudoměři, je tam krásná obrovitá socha vojevůdce Žižky, pěkné místo k odpočinku. Taky to samé, hlavní kápo skupiny zavelel, že je v plánu ujet tolik a tolik kilometrů a už se muselo jet. Pochybuji, že mají čas nějaké krásy kolem sebe vnímat, když musí koukat, kam šlapou. Nebo jednou na Kvildě odjížděl od obchodu manželský pár na kolech . My se na Kvildě ještě zdrželi, pak jsem autem předjela tu paní na silnici a jejího partnera až zhruba o 2 kilometry dál. Kdyby se ženské něco stalo, spadla do pangejtu, ležela tam se zlomenou nohou nebo cokoliv, kdy by na to asi tak její mužský protějšek přišel?

říjen 26, 2018 07:08
... : mia I
Sidone dík za video. smilies/grin.gif
říjen 26, 2018 07:51
... : Moira
Velice ocenuji Giottu, ze takhle podrobne a pravdive popsala svoje zkusenosti se seznamkou. Urcite ji to dalo hodne prace. Ja osobne to beru jako jakousi sondu do bezne seznamovaci praxe, tak jak byla osobne prozita jednou z ucastnic procesu. Vzala jsem si z toho ponauceni, ze se rozhodne nema hazet flinta do zita v jakemkoliv veku. Jen clovek asi musi dobre znat hlavne sam sebe, aby vedel, kam chce dojit a s kym. A tento proces popsala Giotta velmi vecne a bez prikras.

Za sebe bych napsala, ze jsem se pred 13 lety seznamila na inzerat se svym soucasnym manzelem. Bez navstev seznamovaciho portalu bych ho nikdy nemela sanci potkat. V poradi seznameni byl asi 5. Na jeho inzerat mu odpovedelo asi 20 zen a sesel se jen se mnou, nebot jsem bydlela nejbliz. Musim take podotknout, ze jsem celou dobu o sebe hodne dbala, pravidelne cviceni samozrejmost, kadernik a kosmetika take. I po tech letech si hodne rozumime i kdyz zajmy mame kazdy jine (on rad kuti v garazi, ja jsem objevila salsu), ale presto se stale shodneme v nazorech a s udrzbou vztahu ale i nemovitosti nemame problem. Ovsem je to hodne o toleranci. Tak to tady na Kudle vi kazdy.

Vsechny zdravim a preju hodne stesti.
říjen 26, 2018 09:19
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]