O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KOUSANEC PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 červenec 2018
Dvě sestry. Mladší sestra Helena (53 let) pozvala starší sestru Ivu (58 let) s manželem na oslavu narozenin svého manžela na jejich zahradu s chatou. Obě pracují ve stejném oboru, Helena ve státní správě v poměrně vysoké funkci a Iva v soukromé sféře a je členkou profesní komory; musela složit náročné zkoušky, aby se členkou komory stala. Helena se však cítí nadřazeně, a většinou se tak i chová. Iva nechce rozbroje v rodině, takže to snáší.


 

 


 

Helena má kočku, která od listopadu do dubna žije s nimi v bytě, a od dubna do listopadu na chatě, kde má volný pohyb na zahradě i v místním okolí a chytá myši. Iva si tuto kočku již v minulosti několikrát pohladila, neboť si jí v minulosti sama přišla sednout na klín. Když tedy na zahradě onu kočku s nádhernou srstí uviděla, několikrát ji pohladila. Nic se nedělo, Helena to viděla a rovněž nic neříkala. Iva proto nečekala žádné nebezpečí, a protože sama chová kočku, ví, jak vzít kočku do náručí, dovolila si později, když u toho byl jen Helenin manžel, vzít tu krásnou kočku do náruče. Ta se nijak nebránila, do náruče se vzít v klidu dala, po chvíli však zasyčela jako had – varování... Iva ji nechtěla odhodit na zem, ale v klidu ji položit. Kočce se však zřejmě nelíbilo, že se na zemi neocitla okamžitě po zasyčení, a jak se Iva k zemi ohýbala, aby ji položila, kočka ji kousla do ruky tak, že tekla krev.

 

Helena pak natřela Ivě ránu Ajatinem, a na Ivin dotaz, zda je kočka očkována proti vzteklině, řekla, že ano. Iva byla tedy klidná. Ovšem ráno jí ruka mírně otekla, místo zrudlo a bylo bolestivé. Iva začala zjišťovat, jak správně postupovat, když ji kočka kousne. Zavolala lékaři a na Krajskou hygienickou stanici. Dozvěděla se, že kočka bude muset jít na veterinární vyšetření a Helena dostane potvrzení od veterináře, podle kterého se lékař rozhodne, zda bude muset Iva být očkována proti vzteklině. Navíc - kousnutí se událo na hranici s okresem, ve kterém se vzteklina vyskytuje, takže lékařka z Hygienické stanice říkala, že se to v žádném případě nesmí zanedbat.

 

Iva zavolala Heleně, omluvila se jí, že jí způsobuje problémy, ale že ji prosí, aby zašla s kočkou k veterináři, že jí vyšetření zaplatí.

 

Ta ji však do telefonu seřvala, jak si mohla vůbec dovolit, sahat na cizí kočku bez svolení majitele. A ona že má rozhodně jiné plány, jak trávit odpoledne, rozhodně ne jet odchytávat kočku na chatu a vysedávat v čekárně veterináře. Do telefonu mluvila nadřazeně a chovala se, jako když rozzuřená matka plísní malé dítě. Iva se tedy znovu omluvila, a Helena řekla, že k veterináři zajde. Za hodinu však Helena rozzuřeně volala Ivě, že volala k veterináři a ten jí řekl, že vyšetření musí být dvě, protože se po pěti dnech musí opakovat. Ona je prý strašně „nasraná“, protože o svém čase má jiné představy. Ivě prý je šedesát,  a tak má už ve svém věku vědět, že na cizí kočku se bez souhlasu majitele nesahá!!! Ona prý má dvouletou vnučku, která je s kočkou často ve styku a ji nikdy nekousla, jenom Iva se nechá pokousat.

 

Iva tedy řekla, ať se na to vykašle, že se nechá hospitalizovat a očkovat proti vzteklině. Na to Helena odpověděla, že tedy na veterinu zajde. Večer pak napsala Ivě SMS, ať si přijde pro to první potvrzení.

 

Iva přijela, Helena otevřela dveře a ani ji nepozvala dál. Řekla, že jí nejede wifi, takže nemohla poslat naskenované potvrzení e-mailem. Předala jí jen ve dveřích papír se slovy: „Tady máš potvrzení, ať máš duši v peří“. Iva vyndala peníze, že jí veterinární vyšetření zaplatí. Helena peníze naštvaným hlasem odmítla, s tím, že je majitelkou kočky a je za ni odpovědná, a ona o prachy nestojí, ale že jde o její ztracený čas, který je drahý.

 

Zdeptaná Iva jí peníze přesto chtěla dát, když už bylo tak zle, a tak položila tisíc Kč sestře do bytu na zem a raději se rozloučila, aby nemusela poslouchat další nadávky.  Otočila se, otevřela dveře výtahu a Helena jí tam peníze mrskla tak, že se bankovky rozlétly po celém výtahu a dvoustovka málem zapadla do šachty… Ještě přitom ječela, že jestli se jí pokusí peníze dát znovu, že je mezi nimi konec.

 

A tak se Iva už teď děsí, co bude, až si přijde pro druhé potvrzení. Mimochodem: v potvrzení bylo uvedeno, že kočka není naočkována proti vzteklině. Kdyby kousla Ivina kočka Helenu, tak se bude Iva omlouvat, bude jí to líto a trapné, a sama sestře řekne, že půjde s kočkou na veterinární vyšetření. A taky doporučí Heleně, ať hned navštíví lékaře. Protože Iva by se o sestřino zdraví strachovala.

Jenže je to tak – dvě sestry, a každá jiná…

 

ROZMARÝNA

 

 

 

Komentáře (18)add feed
... : *deeres*
Příbuzné si nevybíráš. Majitel zvířete má povinnost ze zákona kočku očkovat proti vzteklině, jednou ročně. Stejně tak má ze zákona povinnost dodat potvrzení o očkování.
Povinností každého majitele psa i kočky je své zvíře pravidelně jednou ročně očkovat proti vzteklině. Tato povinnost je zvláště u koček i vzhledem k jejich svobodnějšímu pobytu v přírodě zanedbávána. Pokud již dojde k poranění člověka pokousáním psem, kočkou či jiným /případně divokým zvířetem/ je nutno dle předpisů toto zvíře nechat vyšetřit veterinárním lékařem, a to první a pátý den po pokousání. V průběhu této doby musí být zvíře pod kontrolou, nejčastěji majitele, který je odpovědný, že se se zvířetem dostaví ke druhému vyšetření. V případě, že by v průběhu pozorovací doby zvíře uhynulo z jakéhokoli důvodu, je nutno u něj provést specielní vyšetření na vzteklinu a majitel se zavazuje podpisem při vyšetření, že tyto podmínky v průběhu pozorovací doby dodrží.
červenec 26, 2018 08:43
... : mia I
vůbec nechápu jak si někdo lajzne mít neočkovanou kočku. Navíc když se zvíře pohybuje na chatě a je tam zvýšené riziko nákazy. Navíc když si člověk představí co všechno to zvíře mělo v hubě, co olízlo... Nejde jen o vzteklinu , kočky přenáší řadu dalších nemocí. A tu ránu sledovat, pokud bude ruka otékat a potáhnout se od ní červené pruhy, na nic nečekat. Tak se projevuje otrava krve. Měli jsme tu smutný případ před časem, úmrtí od škrábnutí hlodavcem.
červenec 26, 2018 09:24
... : mia I
tím nechci vyvolávat paniku, ale není radno podobné věci bagatelizovat a podcenit.
červenec 26, 2018 09:25
... : marty
OMYL. V ČR není povinnost kočky očkovat, ani proti vzteklině. Ta se doporučuje v případě kdy má kočka přístup ven, ale je to pouze na rozhodnutí majitele. Kočka by měla absolvovat základní očkování dle očkovacího schematu v období cca od 6týdnů věku - 3 dávky, potom přeočkování v 1 roce odčervování. Další přeočkování se nevyžaduje každý rok, protože vakcína má působnost 3-5 let. U koček hrozí riziko, že v místě vpichu může vzniknout sarkom. Proto by se měly vakcíny píchat do končetin nebo i ocasu, aby se mohl případný nádor bezezbytku odoperovat. Zrovna kocour kolegyně absolvoval už 3tí operaci během 1,5 roku, nádor roste hodně rychle. Zodpovědní chovatelé určitě očkují. Pokud je kočka pouze doma, vzteklina nemá smysl.

Komplikace po kousnutí nebo zatnutí drápu spočívá nejen v tom, že jsou na zubech a drápech bakterie, které se do rány dostanou. Problém je i v tom že rána bývá poměrně hluboká, jakoby ve formě vpichu. Ta se potom na povrchu uzavře a případný hnis nemůže ven. Syna nechtěně drápl kocour u nehtu. Dost dlouho se to hojilo, ikdyž jsme šli hned druhý den k doktorovi. Určitě se to nesmí podceňovat.

A co se týče chování té sestry - majitelky kočky, to nechápu. Její čas má větší cenu, než zdraví vlastní sestry??????
červenec 26, 2018 15:53
... : marty
Odkaz na článek
http://www.holidaycat.cz/musim-ockovat-svou-kocku-a-proti-cemu/

Pěkný den.
červenec 26, 2018 15:54
... : marty
Odkaz na článek
http://www.holidaycat.cz/musim-ockovat-svou-kocku-a-proti-cemu/

Pěkný den.
červenec 26, 2018 15:54
... : Rozmarýna
Přiznám se, že jsem zírala, jak se moje sestra chovala. Nevím, jestli sama nemá vzteklinu. A taky nevím, jestli si v pátek nevzít potvrzení a přerušit s ní styky.
červenec 26, 2018 18:56
... : Markéta
Nějak mi uniká proč to druhé potvrzení v pátek je důležité. To, že očkování nemá bylo již v prvním potvrzení. Pokud tedy kočka vzteklinu má, nebude již pozdě?
Se sestrou bych vztahy
přerušila docela určitě. To jak se chová mi přijde jako k hadru.
červenec 27, 2018 07:10
... : mia I
Markéto kdyby kočka vzteklinu měla, veterinář to už pozná podle očí a asi i dalších projevů. To druhé potvrzení už bude taková pojistka.
červenec 27, 2018 09:17
... : Rozmarýna
V potvrzení je důležité, že kočka neprojevuje známky vztekliny první den po kousnutí a že je neprojevuje ani 5. den po kousnutí. Není prý ani tak důležité, jestli je v něm uvedeno, jestli je očkovaná. Ptala jsem se včera veterináře, jak pozná, že nemá kočka vzteklinu a jak se vyšetření dělá. Kontrolují prý jestli nemá nějaké symptomy a kontrolují, jestli nemá hydrofobii - jestli se nebojí vody. Dřív prý byla kontrola povinná ještě 21. den, ale od ní se už upustilo jako od zbytečné.
červenec 27, 2018 13:47
... : marty
Tak snad to s tou vzteklinou dopadne negativně, byla by to asi veliká náhoda a smůla.
Co se týká sestřina chování, je to těžké radit. Jako nestranný pozorovatel můžu být radikální a nekompromisní. Být ve stejné situaci(jako že trochu jsem), dala bych si čas na rozmyšlenou. Rozbité se těžko lepí. Určitě bych se jí ale neomlouvala za to, že jsem si dovolila pohladit kočku. Spíš jí zkusit říct, ať se zklidní, že jestli se v práci takto chová ke kolegům a klientům, že asi moc oblíbená nebude a hlavně ať tohle chování nezkouší i na mě. A klidně jí i upozornit, že až bude ona něco potřebovat, tak že se budu chovat stejně. Třeba se chytí za frňák.
červenec 27, 2018 14:22
... : Sidon
A co takhle sestru "ukecat", aby si přečetla tady ty úvahy a napsala nám sem taky pár vět. Možná bysme to měli pak jednodušší.

smilies/cool.gif
červenec 27, 2018 17:33
... : Rozmarýna
Kdybych jí řekla, ať se sem podívá, tak to byl mezi námi konec. Stejně ji nelze ukecat. Dnes mi nebere telefon a na sms, jak dopadlo dnešní vyšetření mi neodpovídá. Takže doufám, že tam byla, dopadlo to negativně a teď mě napíná.
červenec 27, 2018 19:54
... : Rozmarýna
Tak nakonec to dobře dopadlo a sestra mi poslala ráno sms, že má pro mě potvrzení, že kočka nemá vzteklinu.
červenec 28, 2018 09:47
... : Sidon
má pro mě potvrzení, že kočka nemá vzteklinu.

To ale na mé úvaze nic nemění. Doporučuji utratit kočku i sestru.

smilies/grin.gif
červenec 28, 2018 16:24
... : Josef Kouba
No.... já, má sestra (byla v 5 měsíci těhotenství) a její manžel jsme pobyli 3 neděle v nemocnici, léčeni kvůli nákaze vztekliny.
Při očkování vlčáka proti vzteklině dostal asi větší dávku sera a do 24 hod. to měl za sebou. Pro nás přijela sanitka, bez odmlouvání nás naložili a šup do Hradecké nemocnice. Na oddělení vztekliny nás bylo 5. Voják, jedna žena a my tří. To by dál bylo na povídku.


červenec 29, 2018 07:48
... : d@niela
Pepíčku,
tak sedej a ťukej...
Tvoje povídky jsou úžasný, všichni se moc těšíme!!!
červenec 29, 2018 23:54
... : marty
Tak aspoň ta kočka neni vzteklá. A ségra snad časem taky vychladne.
červenec 30, 2018 17:25
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]