O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NAŠE NÁSILÍ, VAŠE NÁSILÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 06 červen 2018
To se zase seběhlo pár vášnivejch diskusí kolem vydařenýho divadelního kusu v brněnský Huse. Dávali uměleckej kus, kde Ježíš znásilňuje muslimku a pak tam Zase nějaká dívčina si tahá z mezinožního otvoru českej prapor. Mělo to prej nějakou skrytou hlubokou filozofickou myšlenku, říkal páter Halík (no nazdar!).


 

 


 

Ale tak třeba jo, nevim, neviděl jsem to. Jen jsem viděl pár fotek, včetně komplet nahejch umělců a umělkyň na scéně. A to umělecký dílo tam narušili nějací hrubiáni, kterejm se to nelíbilo. Jestli by se to líbilo mně, nebo ne, to taky nevim, to bych musel posoudit podle nahejch prdelek umělkyň a na to ty fotky jsou příliš mlhavý.

 

Jenže docela určitě vim (!!!), že jsem si žádný takový umění neobjednal, leč přesto jsem na tu prasárnu musel ze svý kapsy přispět.

 

Pro upřesnění:

 

1) Coby ateistovi je mi uplně fuk, co na jevišti dělá Ježíš.

2) Coby neuznávači symbolů (raději smrt, než neuchránit kus hadru) je mi taky uplně fuk, z jakýho svýho otvoru tahá dívčina prapor.

 

 

 

Výsledek obrázku pro naše násilí vaše násilíCo mi ale nejni fuk, že na to musim, prostřednictvím vlády a Ministerstva kultury, přispívat ze svejch daní!!!  Tohle umění by se zcela jistě užilo např. v TV Nova - Česko hledá talent, kdy by se soutěžilo třeba v tom, kolik státních vlajek najednou si která umělkyně narve do otvoru (klidně celou EU), nebo, kdo předvede přesvědčivější soulož s muslimkou. No proč ne? Proti gustu ...

Ale to by bylo bez mýho přímýho finančního příspěvku "na kulturu". Totéž i v divadlech! Ať si tam "umělci" dělají, co chtějí. ALE AŤ TO DĚLAJÍ ZA SVÝ VYDĚLANÝ PRACHY!!!! Kurnik!!!

 

 

To je to tak těžký pochopit??? Že když to někdo potřebuje vidět, tak si za to zaplatí? Ale zaplatí si plnou cenu, ne jen zlomek nákladů; a ne, že zbytek dostane souložící umělec od státu, obce, v dotacích!!! A jestliže se "umělci" neuživěj ze vstupnýho, klidně si můžou přivydělávat u kasy v Tescu. Švec přeci taky nebere dotace a granty za boty, který neprodá, který by ho bez dotací neuživily.

 

Jistě, že zcela jiná věc je údržba historický budovy. Tam se "stát" holt starat musí, v jakýmsi veřejnym zájmu. Budiž. I když - pokud je zájem o lukrativní lokalitu a dost prachů na úplatky, tak i historická budova, vč. veřejnýho zájmu, jde k zemi. Ale to je zase jiný povídání.

 

V žádnym případě ovšem nevidim ani nepatrnej důvod, proč živit z veřejných prachů umělce; a je uplně fuk, jestli hrajou Strakonickýho dudáka, nebo Vaše násilí.

 

Semse zase krapet naprdnul.

Pěknej den. NČ

 

 

Komentáře (16)add feed
... : B. A.
"Ježíš znásilňuje muslimku" ... to musel teda být výkonný a ddlouhověký, když islám vznikl až v 7. století...
ke kvalitě představení se vyjadřovat nebudu, páč jsem ho neviděl a ani vidět nechci.
červen 07, 2018 06:17
... : Moira
O historickych realijich nema cenu polemizovat, cela ta prasarna se veze na vlne "Saria do kazde rodiny". Reditel divadla byl pravdepodobne bud super uplacen nebo super zastrasen. Normalni clovek si musi uplivnout a hlasite se zeptat, kdo tohle plati???
červen 07, 2018 06:37
... : Petr Sysala
... kdo tohle plati???

Bohužel je to placeno z našich kapes!
červen 07, 2018 08:35
... : *deeres*
Pouze další hřebíček do rakve naší civilizace.
Oliver Frljič, autor hry, je neomarxista jak vyšitý a také za své politické názory ve svých hrách, které jsou v současnosti tak cool, dostává jednu cenu za druhou.

Oliver Frljić: Jugoslávie a komunismus se vrátí, Chorvaté jsou smyšlený národ, parlamentní demokracie je zlá
červen 07, 2018 11:46
... : NČ
Tak nějak. Marxista, neomarxista, pro mě to je docela obyčejnej úchylák. Stejně, jako ta banda brněnskejch úchyláků, která se pod jeho "vedením" producíruje na pódiu (škoda, že sem Danuš nedala ty dvě fotky z uměleckýho zážitku, co jsem jí k tomu naprdnutýmu článku přiložil).
Dost jsem si sliboval, už vim, že marně, od Babiše, že tyhle penězovody na "umělce" ze st. kasy zatrhne, coby řádnej hospodář a člověk, kterej ví, jak využít prachy. Už vidim, že to bylo naivní doufání. Ať jde celej Babiš do h**zlu i se socanama!
červen 07, 2018 12:02
... : NČ
Na umělce sbírat víčka od PETek teda nemusíme, ti se mají jak prasata v žitě i bez víček. Aspoň nějaký to víčko zbyde na nemocný děti.
červen 07, 2018 12:06
... : mamča
NČ : Brňáci asi hulej slušnej matroš. Už to jejich uskupení "Žít Brno" a jejich podivný "orloj" ukazuje na vyšinutost vedení města.
A přitom Brno je tak krásné město a místní prostý lid milý, vstřícný a veselý.
Že se už ta mlčící většina nenaštve, a tyhle zvrácenosti politikům a "pánům umělcům" nezatrhne ?
Nu což, taky se mi nelíbí dotace různým "takyumělcům" a ještě nám ti "žebraví komedianti" chtějí diktovat, co si máme myslet. smilies/angry.gif
červen 07, 2018 12:26
... : Milene
Já chodím do divadla moc ráda a dá se říci, že často. Tedy alespoň 1x za měsíc. Na takové představení bych nešla ani kdyby mi za to zaplatili. Určitě by se mi nelíbilo. Z mého pohledu, je mi záhadou, kdo na něj jde? To je tedy ono konkrétní představení.
Jinak všeobecně dotace divadel mně osobně nevadí. A je to jak, jsem psala, chodím ráda. A představení v divadle, kde dotaci nemají stojí třeba 800 Kč i víc. A to bych nemohla chodit tak často. :-
červen 07, 2018 12:54
... : marty
Tohle představení mě naštvalo ve všech zmiňovaných ohledech a to nejsem věřící. Naše kultura vzešla z křesťanství, ať vůči němu máme výhrady. Jako slušně vychovaný člověk nebudu obhajovat představení, kde se prvoplánově producírujou nahý herci a předvádí hrátky, který mezi normálníma lidma patří do soukromí. Vrcholem je role té jisté hérečky....k tomu nemám slov. A na konec mě v ukázkách zamrazilo, když předváděli podřezávání obětí v oranžových kombinézách. Ale to možná bylo v té druhé hře.

Ještěže nám toho "svobodné umění" nedovezl pan Glaser do Budějocic když tu šéfoval.

Ale zato máme v Č.Krumlově angažované brigádníky, jejichž náplní je předvádět turistům v historickém centru normální život......třeba, že se chlap holí na ulici. Běžná to činnost v českých městech.
červen 07, 2018 16:33
... : *deeres*
Tak, až tak daleko to došlo. :-)
Když jsem to četla, tak se mně zdálo, že je to docela dobrý počin, navracet život do vystěhovaných historických center, jenomže jsem netušila, že je to vlastně brigáda na tři měsíce pro herecký komparz. A nemá to být jenom Č.Krumlov, ten jenon přišel první na řadu. Dá se to skvostně využít
na to, abychom se Japoncům předvedli jako jakási balkánská republika z počátku minulého století.

https://budejovice.idnes.cz/centrum-cesky-krumlov-projekt-unes-co-normalni-lide-bydlet-brigada-mzda-1aa-/budejovice-zpravy.aspx?c=A180327_100624_budejovice-zpravy_khr

Doporučuji si přečíst u článku pěkně nahvězdičkované komentáře. Není nad sluníčka, co provozují dobročinnost z cizího.
červen 07, 2018 17:24
... : NČ
Ale jo, Milenko. Chodíš ráda na dotovaná představení. Fajn. Jenomže já, a nejsem sám, divadla s hysterickym řvaním "umělců", s jejich nesmyslným pobíháním po jevišti, popř. i s věčnym šplháním po zcela nezbytnejch štaflích, bytostně nesnáším. Zase si ale rád chodím zaplácat třeba ping-pong. A platím za státem nedotovanou jednu hodinu(!!!) pingpongu 2 stovky. Tenis bych taky rád, ale 3 kila za hodinu už prostě nedám! Neřekl bych, že by to tak mělo být. Jsem odjakživa toho názoru:
"Když jeden, tak všichni. Když nikdo, tak nikdo".
Nebo snad, jako, že "kultura" a jakákoliv, teď nerozlišuju, má bejt lacinější, než třeba ten muj pinec? Proč jako?
červen 07, 2018 18:48
... : doktor
NČ,díky za velice rozumné vyjádření k vulgárnímu odpadu,který chce někdo nazvat uměním,dělat z lidí voli a celej ten bordel aby financoval stát.
červen 08, 2018 12:17
... : Josef Kouba
Část zajímavého článku.
Ředitel divadla v Brně říká, že postoje tvůrců mohou vzbudit negativní emoce, nebo dokonce názorově rozdělovat společnost. To je ovšem, podle něj, znakem demokracie.
„Můžeme zaujímat naprosto rozdílná stanoviska a názory, vynášet o různých skutečnostech naprosto odlišné hodnotící soudy. Dejme divákům šanci souhlasit s tvůrci této inscenace, nebo s nimi třeba posléze vášnivě nesouhlasit. Dejme jim šanci toto dílo ignorovat, nebo je se zájmem zhlédnout. Dejme jim ale hlavně prostor vytvořit si vlastní názor,“ pravil pan ředitel.1

Navrhuji tedy inscenovat hru, popírající holokaust nebo jinak urážející Židy (záměrně volím nejkontroverznější téma, snad liberálové na opačném případu pochopí, jak může umění bolet). Pak si rád poslechnu, jak se svobodomyslný pan ředitel tvůrců takového představení zastane. Třeba slovy: „Postoje tvůrců mohou vzbudit negativní emoce, nebo dokonce názorově rozdělovat společnost. To je ovšem znakem demokracie. Dejme divákům prostor vytvořit si vlastní názor.“
Samozřejmě, že by to dopadlo jinak. Vážení liberálové, už konečně přestaňte mlžit a lhát. Přiznejte narovinu své dva metry, jimiž měříte vše kolem sebe podle toho, jak vám se to hodí. Přiznejte, že ve vašem svobodomyslném světě se něco smí a něco je tabu, něco je žádoucí a něco zase zakázané, a že naše společnost směřuje k liberalistické totalitě se vším všudy. Cílem liberalistické diktatury je všudypřítomná cenzura a autocenzura, která umožní bezpečnou a pohodlnou kontrolu nad veřejným diskurzem. Cílem je vypěstování reflexivního strachu, kdy se každý bude bát napsat cokoli, co by kdokoli případně mohl interpretovat jako náznak něčeho – třeba rasismu.
červen 11, 2018 08:58
... : NČ
Ještě jednou zvopáknu za sebe. Proč jsem to psal.
Mě by to zase až tak nepohoršovalo. Ať si klidně každej dělá "umění", jaký chce. ALE BEZ JEDINÝ KORUNY DOTACÍ A GRANTŮ Z VEŘEJNEJCH PRACHŮ!
červen 12, 2018 05:05
... : Sidon
Mně se líbí diagnóza pána, který je na takové hodnocení odborník, proto jsem si vypůjčil kousek jeho textu, pojednávajícího o dnešní situaci -

Z mého pohledu nepůsobí v této zemi tajemné abstraktní -ismy, ale hlavně tři silně zhoubné choroby.
Ztráta studu, rozvoj společnosti bez respektování přirozených společenských norem a z obou předchozích plynoucí pocit tíživé bezmoci.

Diagnóza

"Žijete v zemi, kde nic není hanba!" Těmito slovy zhodnotil student z Asie svůj roční pobyt v České republice. Čím kratší, tím výstižnější bylo jeho hodnocení klimatu v naší zemi. Měl pravdu. Z české kotliny se kamsi vytratil stud. Pojem hanba je dnes už srozumitelný málokomu.

Pokud si to chcete přečíst celé, tady je link - http://jaromir-hybner.cz/politika/Dr_Kaspar.pdf
červen 12, 2018 16:46
... : *deeres*
Tak nejenom skutečná soulož, hanobení vlajky, demonstrace podřezávání hrdel, ale i provokace hesly.Nazí lidé na scéně jsou pomalováni různými arabskými nápisy, toto je prý jejich překlad :

“Není Boha jiného než Alláha”, “Bezvěrcům náleží postavení psů”, “Není víry bez mučednictví”, “Islámský stát na celém světě”, “Vůle Alláha bude prosazena na celém světě”, “Bezvěrcům oheň a řetězy”, “Běda mužům pod vládou žen”, “Vojska Alláha v nás”

Jo, tvrdí to Aeronet, tak vlastně nic z toho nebude pravda. Raději to neprosvítím, má to sílu a zase by to rozhodilo Kudlu:

https://aeronet.cz/news/video-husa-na-provazku-se-obesila-behem-znasilnovani
-muslimske-zeny-jezisem-nuda-v-brne-to-asi-ne-ale-nuda-plaz-na
-jevisti-brnenskeho-divadla-zcela-urcite-zdeseni-obcane-prerusili-predstaveni/
červen 14, 2018 10:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]