O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

OPSÁNO Z OPSANÉHO PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 duben 2018
Související obrázekJako jedna z mnoha občas nakouknu na stránky Miroslava Macka, na jeho web "macekvbotach.cz". Tentokrát mne tam zaujalo něco, co věřím (a doufám), že zaujalo či zaujme i mnoho dalších. A dalo by se to komentovat jednou proklatě profláklou větou ze Shakespeara: "Je něco shnilého ve státě dánském..." A oč že se jedná? Čtěte, zamyslete se a ...

 

 

 

 

 

Tak tedy výňatek z MACKOVO STRÁNEK:

 


Související obrázek

 

Zdeněk Švrček cituje na facebooku jednoho svého starého zkušeného kamaráda:


Trochu jiný pohled na odstranění vepřína v Letech. Pocházím z oblasti velice blízké Letům.

A u nás je trochu jiný pohled a to následující.

 

Lesy a pozemky v okolí prasečáku patří Schwarzenbergům a tyto lukrativní pozemky se snaží majitelé prodat zahraniční společnosti, která ale odmítá mít ve své blízkosti prasečák.


Tato snaha trvá již od roku 1995, no a nyní se to povedlo.


Jsem zvědavý, zda si to hlídací psi demokracie ohlídají…

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Když už jsem tedy načla téma Hamlet, tak jen pro pobavení a oživení pár slov o tom,

jak to vlastně bylo a vzniklo:

  

Shakespeare napsal Hamleta plus minus v roce 1600. Patrně si v té době četl ve staré dánské kronice, kterou sepsal jistý Saxo Gramaticus (žil v letech 1150–1220). A nechal se jí inspirovat... Odehrávalo se to na tomto hradě KRONBORG ve Sjaellandu.

 

 

Související obrázek
 

 

Saxo vypráví příběh synů dánského krále, bratrů Horvendila a Fenga. Ten první zabil norského krále, vzal si za ženu vdovu po něm, Gertrudu, a měli spolu syna Amleta. 

Ovšem Feng svému bratrovi záviděl trůn i rodinné štěstí, před očima všech Horvendila zabil a uzavřel sňatek s Gertrudou. Což byl dost malér – v tehdejší době to bylo považováno za incest.  Amlet chce svého otce pomstít. A tak, aby skryl svůj úmysl, předstírá šílenství. Feng však přece jen něco tuší, a tak pošle jednoho ze svých špehů, aby se skryl v královnině komnatě a vyslechl rozhovor syna s matkou. 

Špeh se ukryje pod postelí – pozor, drobná změna, Shakespearův Polonius se schovává za závěsem – Amlet se chová jako blázen: kokrhá, rozhazuje rukama, jako křídly, skáče po posteli, pod kterou se krčí špicl.  Nakonec Amlet špeha zabije, mrtvolu rozseká na kousky, uvaří ve vodě a pohodí do stoky prasatům. 

Feng následně pošle Amleta do Anglie, kde má být okamžitě popraven. Amlet ale prohledá svým průvodcům mošny a najde průvodní dopis. Ten přepíše a anglický král na jeho základě nedá pověsit Amleta, ale Fengovy nohsledy.  A tak dál... Nakonec Amlet Fenga propíchne, usedne na trůn a spokojeně vládne se svou ženou, dcerou anglického krále.

Tak tahle kruťárna byla předlohou nejslavnější tragédie všech dob!

 

 

zajímavé, co?
d@niela

 

 

 

Komentáře (5)add feed
... : *deeres*
A má pravdu předseda. Každý se může kouknout na katastr nemovitostí, komu, že vedlejší pozemek patří:
Lety, okres Písek-Šerkov, parcela katastru nemovitostí 369/3, mapový list GUST2880,Z.S.I-24-12, lesní pozemek, majitel Schwarzenberg Jan, č. p. 83, 27024 Sýkořice, výměra 539588 m2 = 53 hektarů lesa. Jestli to chce opravdu prodat syn Schwarzenberga, netuším, ale rozhodně zrušením vepřína se zhodnotily sousedící nemovitosti.
Dneska se o táboře už běžně mluví jako o koncentračním , historici na to mají jiný názor.
vlastní tábor nebyl přímo na místě vepřína,do pozemku zasahoval pouze okrajem.
Nejen, že to nebyl koncentrační tábor, ale nebyl to ani tábor pouze pro cikány. Byl to sběrný tábor pro lidi práce se štítící, kde museli pracovat pod dozorem. Logicky tam skončili většinou cikáni.
Pietní místo bylo již dávno zřízeno a správně spadalo pod Lidice.
http://www.lety-memorial.cz/present_cz.aspx
Prodej vepřína to byla pomsta někdejšího ministra kultury mgr. Hermana. Jako člen landsmanšaftu, by nejraději vrátil Sudety Němcům. A tohle je pomsta Čechům, za to, že musel vypadnout. Na poslední chvíli se mu podařila kauza Lety a schválení 19 nových chráněných kulturních památek. Všechno to jsou jenom církevní stavby, momentálně v majetku církve, do kterých bude stát cpát peníze.A jeho kámoš knížepán, tak ten se může také radovat. Nic ho to nestálo a přitom to byla zrovna jeho rodina, která využívala pracovníky ze sběrného tábora na práce v lesích.
duben 10, 2018 08:43
... : *deeres*
A, že nekecám, tohle podle historiků platilo ještě v roce 2010:
http://www.lety-memorial.cz/history_cz.aspx
duben 10, 2018 08:49
... : *deeres*
duben 10, 2018 08:49
... : doktor
Zajímavé? Snad jen Česká realita,ne?
duben 10, 2018 12:20
... : NČ
Jen, co se tejče toho "památníku" za miliardu (polovina za výkup vč. provize a polovina za stavbu vč. provize)
Kdesi kdosi poznamenal, že by tam měla bejt umístěná dvoumetrová bronzová socha roma, trpícího prací.
Tak mě napadlo, že bronz asi není úplně to pravý. Bronz je drahej kov, takže do tejdne by zmizela hlava, pak oudy a nakonec všechno. A to by taky bylo naposled, co nějakej rom navštívil památník. Pak už jen vždycky jednou za rok "vzpomínka" s pravdoláskařema a s deseti kamerama ČT.
duben 11, 2018 14:11
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]