O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PROČ? - PRO SLEPIČÍ KVOČ A DRŽ HUBU! PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 únor 2018
Dogma je tvrzení, o němž se nepochybuje, řekl mi můj moudrý strýc Google. Nojo, tak jo. Jenomže s tím mám občas dost velkou potíž, protože já sice ani tak nepochybuju, nejsem šťoura za každou cenu, ale ptám se, proč. Tohle "proč", je vůbec takový blbý slovo, často vrážející klíny do mezilidskejch vztahů, právě v případech, kdy tázanej sám neví, proč.

 

 

 

 

 

On si to někde přečetl, odposlechl, a teď mi to svý tvrzení předkládá jako dogma. Nelze přece zpochybňovat dogma, tak co si to vůbec dovoluju, ptát se trapnou otázkou, "Proč?"

 

Si vzpomínám na jednu Haničku Prdelku (tu měla přímo skvostnou, mňam), která, když se jí něco nezdálo, tak důrazně a pohrdavě pronesla jediný slovo "blbost". Než jsem si zvykl, tak jsem se asi dvakrát naivně zeptal "Proč je to blbost?" Odpověděla mi pádným argumentem, proti kterýmu se nedalo už nic namítat: "Protože já to vim!"

 

A já jsem ani namítat nechtěl. Šlo mi stejně jen o tu jedinou věc, o tu její. Tak proč se zbytečně dohadovat? Třeba by mi pak nedala. Dohadovat se můžu s chlapama v hospodě; o "tu/ty jejich" skutečně zájem nemám.

 

 

 

Jenomže - teď je tady ta EU a dogmata:

 

 

1) O vystoupení z EU nemůžou rozhodovat lidi (a mě zase napadá to kacířský "proč?").

2) Vystoupením z EU by se životní úroveň národa propadla nejméně o třetinu (a zase je tady ta otázka, "proč?").

 

 

Já fakt nevim. Třeba to tak skutečně je. Ale jestli to tak je, proč je považovanej za rouhání i docela zdvořilej dotaz "proč to tak je"?

 

Proč mi tahle tvrzení už nejméně dva roky předkládá elita národa jako fakta, absolutně bez jakýhokoliv vysvětlení?

Proč se za kacířství považuje i pouhá žádost o vysvětlení? Jde tedy dogmata, o nichž "se nepochybuje"?

 

 

Tak zase jediný, co vim, je, že nic nevim.

 

 

 

Komentáře (15)add feed
... : mamča
O vystoupení z EU nemůžou rozhodovat lidi, protože jsou "hloupí", a jen naše "elity" vědí, co je pro nás správné.
Ale když se hlasovalo v referendu o vstoupení do EU, tak "hloupost národa" nebyla na překážku.
A životní úroveň ?
Byli jsme za Rakouska, byli jsme i po něm. Byli jsme za "totáče" a jsme překvapivě i po "plyšáku".
Nebo snad všichni ti zahraniční majitelé zdejších fabrik a montoven si vezmou svůj majetek a přestěhují ho jinam ? Tady mají kvalifikovanou pracovní sílu pracující od nevidím do nevidím za pár šlupek, a daně odvádějí majitelé stejně mimo ČR. A jak vidno, jinde ve světě se už začíná pracujících nedostávat.
únor 26, 2018 06:47
... : Michal
Jó, jsou věci kterým nerozumím a těžko asi kdy budu. Dovolím si trochu neobratně a neodporně srovnat USA a EU.
USA je 50 federálních států s jednou vládou, EU je řada samostatných států, které podle mne by si měly vládnout samy.
Přitom USA funguje, někdy líp, někdy hůř, ale funguje. Nikdo se do států nemontuje s příkazy kolik wattů smí mít žárovka a kolik vysavač, jestli český název pomazánkové máslo nemate cizince, kteří česky stejně neumí... Netřeba pokračovat, že?
Teď se na nás valí "pohroma" v podobě czechexitu, vystoupit nebo ne?
Krásně to napsala mamča
O vystoupení z EU nemůžou rozhodovat lidi, protože jsou "hloupí", a jen naše "elity" vědí, co je pro nás správné.
Ale když se hlasovalo v referendu o vstoupení do EU, tak "hloupost národa" nebyla na překážku.
A životní úroveň ?

Krásně to napsal i Karel Šindelář v dnešních Lidovkách: http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-racionalne-o-czexitu-d1p-/p_zahranici.aspx?c=A180225_173235_p_zahranici_wag.

únor 26, 2018 08:22
... : Josef Kouba
Článek Karla Šindeláře je inteligentní zhodnocení možností co a jak.
Já jsem skálopevně přesvědčen, že jako národ jsme ve světě přímo jedničky co se týče šikovnosti. Jen to neumíme prodat.
EU pro nás ztrácí výhody, jak se pomalu a jistě klube coby "karkulka a vlk".

únor 26, 2018 09:39
... : *deeres*
Markéta Šichtařová - Jak se stát užitečným skotem
https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=645909

14.2.2018 naše vláda schválila přistoupení k Fiskálnímu paktu. Stačí, aby to následně ratifikovala sněmovna a podepsal Zeman. Prý nám z toho nic nehrozí, ujistil nás Babiš.
únor 26, 2018 09:55
... : NČ
No dobře, Michale a Pepo. Taky jsem toho psa přežvejkal a dík. Ale odpovědi na svý "proč" jsem v něm nenašel. Jen zpochybnění různejch tvrzení (dogmat), o kterejch už ovšem pochybuju dávno.
Zato jsem se zrovna včera z ČT od filozofa Bělohradskýho (kterýho jsem si přesně do včerejška vážil), mimo jiných dalších dogmat dozvěděl, že opuštění EU by pro Česko znamenalo ztrátu statisíců pracovních míst. A zase mi filozof neřekl, proč. Jak on to kurnik spočítal?
Nebo to jako jsou výsledky český práce tak ubohý, že jen díky tomu, že nás Západ miluje, tak z čistý charity a lásky kupuje pod cenou šunty? A když nás teda Západ přestane milovat, skončí i jeho charita vůči Česku? Asi jo. Jsou na nás prostě moc hodní a my musíme bejt vděční.
Jinak už mě napadá jen uvalení drtivejch sankcí - ale takovej mstivej přeci Západ není, aby nás nechal bez banánů, bez masa z nucenejch výseků.... O humanitárním bombardování už radši vůbec neuvažuju.
únor 26, 2018 10:17
... : *deeres*
On ten Borovský dobře říkal:"Nechoď, Vašku, s pány na led....
Jsem z té generace, kdy naši rodiče oprávněně nedůvěřovali ve spasitelství Západu. Pamatovali si zradu Daladiera, Chamberlaina, Musolliniho a následné náše pohlcení Hitlerem. Američané, kteří nás osvobozovali, na poslední chvíli bombardovali náš průmysl, aby zlikvidovali konkurenci. Vlezli jsme ale opět do společenství, na které doplácíme, protože nám nebylo poučením, že nás předtím desetiletí vyžíral podle Jaltské dohody Sovětský Svaz.
Stali jsme se krmelcem Evropy,v roce 2016 odteklo na dividendách ze země 293 miliard korun. Zahraniční investoři tady vydělávají na levné práci. Peníze ale už zpátky neinvestují a odvezou je pryč. V roce 2017 to prý už bylo 20%DPH.
Za to nám sem ze Západu vozí odpad, který vydávají za kvalitní zboží.
Najděte si ekonoma Karla Kříže, jeho článek o Německu - Celá Evropa bude německá.
Podařilo se jim zlikvidovat Polabské Slovany, snad je my nebudeme následovat.
únor 26, 2018 10:56
... : Michal
Deeres,, proto jsem zmiňoval USA jako federaci. Tam to funguje, jakš takš, tady EU nikoli. Ono je to nějak jedno, jestli je Evropa federací nebo ne, nic by se nezměnilo, stejně nám už vládnou. To neznamená, že to schvaluju. Spíš bych s povzdechem řekl - ještě že už jsem starej.
, já se to nedověděl taky. Jen jsem si ověřil, že nejsem úplnej blb, že i lidé snad chytřejší maj stejnej názor. To mi nepomůže, ale cejtim se hned líp.
únor 26, 2018 12:34
... : doktor
Úžasné téma na debaty.Fakt.Škoda vůbec číst ,natož se vyjadřovat.Sud kulatý,rys tu pije atd.
únor 26, 2018 12:55
... : mila1
V jednom musím s NČ souhlasit. Naši politici si nedali práci vysvětlit nám, proč je pro nás EU důležitá. A proto tady může vzniknout takováto diskuze, kde si nalháváte něco o šikovných českých ručičkách a o tom, že o vystoupení z EU je třeba hlasovat v referendu. Vždyť si vzpomeňte, jak dopadla volba prezidenta - jen těsně vyhrál proruský Zeman. To znamená, že polovina lidí s tím spokojena není. A co si myslíte, že po vystoupení u nás budou chtít nechat třeba němci výrobu škodovky? Proč by to dělali? Převedou to jinam, kde bude levnější pracovní síla. A to že 85 procent exportu máme do EU, to vám taky nevadí? A ikdyby nám zůstal, tak uvědomujete si, kolik celních poplatků by po czexitu kolem toho bylo? Ale jen si dál nalhávejte, jak EU je pro nás nevýhodná. Nemám ráda Babiše, ale v jednom je rozumný - v setrvání v EU jako jediné možnosti pro ekonomický vývoj ČR.
únor 26, 2018 14:31
... : *deeres*
Mně přesvědčovat nemusel, já byla také proti.Prý hrdý čecháček,který nikdy nikde nebyl.

https://www.youtube.com/watch?v=c8-CwmNSicc&feature=youtu.be


únor 26, 2018 15:02
... : *deeres*
Naše budoucnost:
https://www.facebook.com/ctjihozapad/videos/844016092468296/
A to se ptali i před gymnáziem, v ruce mobil a v hlavě kulový.
únor 26, 2018 16:19
... : NČ
Takže, Mílo, souhlasíš s jedním z mejch (ne zcela vážně nahozenejch) závěrů, že česká práce je mizerná a "Západ" nám ji dává jen proto, že nás má rád. Bude nám platit za předražený zmetky jen, dokud budeme hodní. Dost zajímavej a poučnej pohled na tržní hospodářství.
únor 26, 2018 16:48
... : NČ
Takže, Mílo, souhlasíš s jedním z mejch (ne zcela vážně nahozenejch) závěrů, že česká práce je mizerná a "Západ" nám ji dává jen proto, že nás má rád. Bude nám platit za předražený zmetky jen, dokud budeme hodní. Dost zajímavej a poučnej pohled na tržní hospodářství.
únor 26, 2018 16:48
... : NČ
Sorry jako. Zlobí mě myšák, občas něco vyklepne dvakrát. Musim mu už zase vyprášit kočičí chlupy.
A ještě.
Co se Škodovky tejče, věz, Mílo, že se v ní Němec zabydlel víc, než 10 let před tim, než Česko do EU vlezlo. Byl jsem tehdy, v r. 1992, u toho docela dost blízko.
Poznámka o "proruskym Zemanovi" je tak ubohá, že nestojí ani za reakci.
únor 26, 2018 16:57
... : *deeres*
Naši politici si nedali práci vysvětlit nám, proč je pro nás EU důležitá.

Dávám přednost ekonomům, kteří na lhaní nejsou zainteresováni!

Erik Best:Stojí za zabíjení 27. 02. 2018 - EB
Rozpočet Evropské unie, který pro rok 2018 počítá s výdaji ve výši 145 miliard eur, je jen třikrát větší než český státní rozpočet (1,36 bilionu korun, 54 miliard eur). Unijní rozpočet ale mnohem více přerozděluje mezi přispěvateli (daňovými poplatníky) než ten český. Evropská unie nemá příliš vlastního dlouhodobého hmotného majetku (silnice, školy, tanky) a tak Brusel funguje především jako clearingová instituce pro záležitosti jako „inteligentní růst podporující začlenění“ nebo „nástroj pro propojení Evropy.“ To také znamená, že ti, kdo uvolňují prostředky, k nim mají mnohem menší vztah než politici na národní úrovni. Výsledkem je taková míra krádeží a plýtvání z Evropského fondu, že někomu může ututlání odhalení stát dokonce za vraždu slovenského novináře. Trendem je navyšování unijního rozpočtu a navázání prostředků na nesouvisející aktivity typu přijímání uprchlíků. To jen zvýší pokušení některých lidí bez zábran přistoupit k drastickým činům, aby získali část těchto peněz bez státní příslušnosti.

únor 27, 2018 11:01
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]