O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

A CO BUDE DÁL? PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 leden 2018
Tak jsou zas jedny volby za námi, a já pevně doufám, že za týden, čtrnáct dnů, měsíc, dva – se rozjitřená nálada uklidní a budeme pokračovat. Každý v tom svém počínání – věřím, že bude jen prospěšné a slušné. Ovšem, co s tím velkým průšvihem, o kterém se sice stále mluví, ale který nikdo neřeší – protože nikdo ani neví, co s tím?

 

 

 

 

 

 

Ano, pochopitelně, jsou to ti nezvaní a nevítaní migranti. No dobře, tak někde byli zvaní a vítaní, ale myslím, že to se už absolutně všude změnilo. Jenže jsou už tady, v Evropě, a budeme si s nimi muset poradit, protože ty už zpátky nikdo nedostane. To, že přicházejí stále noví a noví, že ani to nějak nikdo neumí zastavit, to je druhá věc, se kterou nikdo „nehne“.

 

A tohle bude nyní nejspíš hlavním úkolem všech Evropanů. Jak to zvládnout, jak se s tím smířit či vypořádat, jak přežít bez nějakého velkého průšvihu. Připomnělo mi to jeden lehce úsměvný, lehce otřesný zážitek z mládí mých dětí:

 

Měla jsem tu sousedy, kteří si nechali mezi dvěma pokoji nainstalovat velké, převeliké akvárium. Snad dva krát jeden metr krát půl metru… Prostě kus stěny mezi dvěma pokoji byl plný přepychových a velmi drahých rybek. Sousedi měli děti, ty se kamarádily s našimi. I další sousedi měli děti… Děti se všechny kamarádily a už ani nevím jak, se začaly k těm s akváriem chodit koukat.

 

Jednoho dne starší chlapec těch dalších sousedů oslovil děti majitele akvárka s tím, že sehnal nesmírně drahé rybičky a že je dětem dá, že rodiče budou mít stopro obrovskou radost... Nevím už, co to bylo za rybičky, nebyly extra velké, já je neviděla a raději jsem k nim pak nějakou dobu nešla, protože stopro to bylo něco jako piraně… Prostě děti je tam vypustily a ty žravice žravé do večera sežraly všechno, co se tam hýbalo.

 

 

 

Výsledek obrázku pro predatory fish in an big aquarium

 

Jo, ty fajnové rybičky, které byly tak příjemné a hodné, které připlouvaly na zaťukání ke sklu, se staly během chvilky dlabancem pro ty „nezvané“. Tenkrát se to vyřešilo kraválem a vejpraskem, načež se nakoupily nové.

 

Ale kde koupíme nové Evropany a Evropanky?  A nepište mi, že „vidím trávu růst“, protože ta už je po kolena…

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (138)add feed
... : NČ
Co bude dál?
Karel Čapek: Válka s mloky
leden 29, 2018 05:55
... : zuza
Nevím, ale mám pocit, že ten kdo si je pozval, by měl jednat. Ale nevidím ani náznak toho, že by měl řešení (kromě toho je dál po Evropě rozdělit).
leden 29, 2018 06:19
... : mia I
Zeman řekl Angele Merkelové - "Když si pozvu hosta na návštěvu, tak ho neposílám na oběd k sousedům".

Fotila se s nimi, viděli, že jsou vítáni. Teď se tísní namačkaní po tisících v ubytovnách, to co očekávali je na hony vzdálené realitě, kterou jim někdo vykreslil v jiných barvách. Zákonitě nejsou vděční, nemají být za co z jejich pohledu, oni šli do země zaslíbené a nikdo jim neřekl, že blahobyt je vykoupen tvrdou denní prací.
leden 29, 2018 06:59
... : d@niela
Přesně tak, Mio...
A i podle toho se dá uvažovat o jejich inteligenci (bez urážky). I tvoje holčička věděla, že se sice v Německu bude mít dobře, ale nebude to zadarmo! No, a protože je to holka šikovná a pracovitá, tak tam uspěla.

Jenže lidé, kteří jsou zvyklí na zcela jinou kulturu, na jiný styl života, v jiných podmínkách... A nechali si namluvit, že existuje na světě země, kde je ráj zcela zadarmo... Ti si to vymluvit nejspíš nedají, zvláště, když ten relativní ráj vidí všude kolem sebe.

Takže paní Merkel má teď, co si sama nadrobila. Ale bohužel, "tyhle žravé rybičky" už jí tam zůstanou natrvalo...
leden 29, 2018 08:00
... : mia I
a teď si Dani vezmi, že uprchlík, který dostane azyl má právo si přivést rodinu. Evropská rodina má dvě , tři děti, u nich je to jinak.
leden 29, 2018 08:41
... : Sidon
Jenže je tady Danielko, dost velký problém - Islám a jejich Korán. Má to být náboženství, ale je to maskovaná ideologie. A oni se jí řídí, respektive musí, pokud ne, tak na to mají fatwu. Jak se můžou integrovat, teda přizpůsobit, když korán chlapům zakazuje oženit se s nemuslimkou, a ženám zase vzít se nemuslima? Navíc, když mají ke všemu takový přístup, že dostávají všechno od aláha a myslí si, že je to jejich právo. My jsme pro pro ně otroci a podřadní lidé. Dokud je jich málo, tak jsou celkem potichu, ale jak je jich víc, tak hned vznikají "No-Go-Zones" a pak ukazují svoji pravou tvář.
Pan W.S.Churchill to řekl docela dobře - Islám je pro chlapa to samé, jako vzteklina pro psa. Většině lidí by to jejich náboženství nevadilo, pokud by se oni sami snažili ty středověké zvyklosti upravit a sekularizovat, tak jak to udělal už ve dvacátých letech min.st., Mustafa Kemal Atatürk. Ale to bude asi trvat ještě pěkně dlouho.
leden 29, 2018 08:48
... : David X
Přežili jsme Gottwalda, přežijem i Zemana.
leden 29, 2018 09:04
... : NČ
Tvý děti i tví vnuci zřejmě přežijou i muslimskou invazi. Otázka je - v jaký kvalitě života?
leden 29, 2018 09:15
... : *deeres*
David X
????
To teď mají Němci, ti se mají!
http://www.freiewelt.net/nachricht/45766-fluechtlinge-kamen-mit-dem-flugzeug-10073241/
Je to v němčině, pokud tímto jazykem nevládnete, hoďte si to do překladače. Z diskuze je vidět, jak jsou občané oblbováni a jak se jim zatajuje skutečnost.
leden 29, 2018 10:19
... : David X
Nevím, jestli přežijou muslimskou invazi, ale vím jistě, jakej vliv na to bude mít soudruh prezident: vůbec žádnej.
Na rozdíl třeba od Babišova koně Pelikána, kterej už pilně umetá cestičku.
leden 29, 2018 11:20
... : *deeres*
Tohle jste věděli? Přečtěte si to celé, to je fakt síla.

Kuras poté vyjmenoval několik závažných bodů, které se dějí v posledních měsících. „Jednak je to takzvaný sociální kontrakt, který podepsal Bohuslav Sobotka ještě těsně před koncem vlády, který mimo jiné vyrovnává podpory migrantů ve všech zemích. To znamená, že budou dostávat v Česku stejné podpory jako v Německu [/i

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Toto-nesmi-zapadnout-Kuras-pred-lidmi-vazne-varoval-pred-islamem-A-predcital-z-projevu-o-kterem-se-u-nas-nevi-522167

leden 29, 2018 11:37
... : mia I
leden 29, 2018 12:03
... : mia I
takhle by měly rodit středoevropanky. smilies/wink.gif https://www.youtube.com/watch?v=CCGtgULYS94
leden 29, 2018 13:45
... : Myška
Když to píšou na Parlamentních listech, tak to musí být pravda smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
leden 29, 2018 14:05
... : polárka
prevzato
dostali jsme tedy pouze odklad. V opačném případě už by se do ČR valily ze všech stran gratulace (zatímco teď je v centrálách v podstatě užaslé ticho) – a pak i hordy migrantů: to hlavní, o co v těchto volbách šlo. Jaký bude prezident Zeman ve svém druhém období, těžko říci. Asi z toho nebudeme vždycky nadšeni. Avšak určitě se neobrátí ve svůj protiklad. A to je nejpodstatnější. Když jde o samu existenci, na jemnůstky není kdy. A teď o ni jde. A půjde.

leden 29, 2018 14:36
... : polárka
prevzato
dostali jsme tedy pouze odklad. V opačném případě už by se do ČR valily ze všech stran gratulace (zatímco teď je v centrálách v podstatě užaslé ticho) – a pak i hordy migrantů: to hlavní, o co v těchto volbách šlo. Jaký bude prezident Zeman ve svém druhém období, těžko říci. Asi z toho nebudeme vždycky nadšeni. Avšak určitě se neobrátí ve svůj protiklad. A to je nejpodstatnější. Když jde o samu existenci, na jemnůstky není kdy. A teď o ni jde. A půjde.

leden 29, 2018 14:36
... : mila1
Já si myslím, že když jste si zvolili Zemana, tak se už nemusíte bát. On vás ochrání a ikdyby na to sám náhodou nestačil, tak pošle Ovčáčka, přes toho nepřejde ani noha.. :-)
leden 29, 2018 14:41
... : Myška
polárko, to ani není možné, že věříš takovým bludům, a ještě je šíříš. Nebo je snad sama vymýšlíš...
leden 29, 2018 14:42
... : Myška
milo1, skvěle!
leden 29, 2018 15:07
... : d@niela
Holky, polárka píše, že to sama nevymejšlí...
že to kopíruje (tedy přebírá)
smilies/cheesy.gif
leden 29, 2018 15:20
... : Bara
Milo, jak muzes vubec neco takove zplodit, prezentujes se na kudlance dalo by se rici jako chytra holka i kdyz mas jiny nazor nez ostatni a pak napises takovou detinskou az hloupou vetu....
leden 29, 2018 16:16
... : zuza
Milo, uražená ješitnost, nebo jsi ještě nedospěla?
leden 29, 2018 16:24
... : mila1
To bylo řečí, že Zeman je proti migraci.No a co proto kromě populistických řečí udělal? Vždyť ho už ani nikam kromě Ruska a Číny nezvou..
leden 29, 2018 16:45
... : Myška
Dětinský a hloupý je především názor, že když je zvolen Zeman, tak ochrání naši zem před migranty, a kdyby byl zvolen Drahoš, tak nikoliv. přeceňujete pravomoci prezidenta, a s prominutím to Zemanovi všechno spolknete i s navijákem. V předchozí diskuzi na stejné téma jsem se ptala, co udělal Zeman za těch pět let v úřadu v kauze nechtěnci, že do něj vkládáte nějaké naděje. Odpověď jsem nedostala, takže nic. Krom bonmotu, který dal k dobru v debatě s Drahošem, a který prý řekl Angele - že když si pozve návštěvu, nemůže ji posílat k sousedům na oběd.
leden 29, 2018 16:47
... : alka..
Kdeže začalo národní obrození? Je na čase.ne-li pozdě
leden 29, 2018 16:50
... : Myška
Danielo, vím, co píše polárka. Neuvedla, odkud tu světobornou myšlenku převzala, takže si můžu myslet ledacos. Ale ono je to jedno, jestli Parlamentní listy, nebo výplod její hlavy. Takových oduševnělých myšlenek mi chodí od různých kamarádů a známých převážně důchodového věku hodně. Ani to celé nečtu a mažu. Zpočátku jsem se těmto přeposílačům snažila vysvětlit, že o takovou poštu opravdu nestojím, ale je to marné. A to to ještě tito experti posílají se všemi mailovými adresami, co se cestou na ten mail nabalily.
leden 29, 2018 16:53
... : mila1
Dnes jsem byla kupovat jablka u jedněch sadařů. V rozhlase zrovna hlásili něco o prezidentovi.Paní - asi tak 65 - se na mě podívala a řekla něco v tom smyslu, že jsme se tou volbou vrátili 40 let dozadu a že si to naše vnoučata a pravnoučata nezaslouží.
leden 29, 2018 17:04
... : Bara
Myslim, ze tyhle diskuze jsou ted uz smesne a uplne zbytecne. Jak to tak ale pozoruji maji volici pana Drahose vetsi problem se s porazkou smirit nez Drahos sam....
Kdyz byly v Holandsku v zari volby, tak vyhrala pravice. VVD a PVV strana G. Wilderse. VVD prohlasila, ze do koalice s Wildersem nepujde, i kdyz to byla druha vitezna strana. Takze ted mame vladni ctyrkoalici se tremi stranami z opozice, skoro levici, jak demokraticke. Takze kdyz se clovek zamysli, k cemu jsou vlastne volby, politici stejne nerespektuji prani volice.....
leden 29, 2018 17:15
... : Myška
Báro, jestli si pamatuješ, před pěti lety jsem psala, že Zeman nikdy nebude a není můj prezident. Na tom se nic nezměnilo a nezmění dokud bude sedět na hradě, nejdéle tedy dalších pět let. Mrzí mne, že nevyhrál Drahoš, to je samozřejmé. Ale nehty jsem si kvůli tomu kousat nezačala a žíly mi to netrhá.
Co mě udivuje, a přitom by po zkušenostech nemělo, je to, co tu z některých padá a čemu věří.

Je jasné, že mnohem důležitější než kdo sedí na hradě, je a bude to, kdo povládne. Protože vláda a parlament má pravomoci ovlivnit náš život, naši zem, naši budoucnost, mnohem mnohem víc, než prezident.
leden 29, 2018 17:27
... : d@niela
Myslím, že nemá smysl se už nějak dál rozčilovat... Žádný z nás sám osobně nic nezmění, jen se můžeme zbytečně nas-štvávat a kazit si dny. Lepší je se věnovat svý práci, rodině, dětem.

Zatím se máme docela fajn, a nějak se mi nechce věřit tomu, co jsem četla, že:
sociální kontrakt, který podepsal Bohuslav Sobotka ještě těsně před koncem vlády, mimo jiné vyrovnává podpory migrantů ve všech zemích. To znamená, že pokud tu budou, tak budou dostávat v Česku stejné podpory jako v Německu...

Třeba je to fake, tak mi to vymluvte... Fakt je, že v tom případě by se těmto návštěvníkům líbilo i u nás.


leden 29, 2018 17:28
... : Myška
danielo, to je určitě fake. Buď v klidu. To je to šíření paniky některými dobráky zde.
leden 29, 2018 17:30
... : *deeres*
Asi stejný fake, jako to, že si imigranty do německa dovážejí letadly.
.. : *deeres*
Tohle jste věděli? Přečtěte si to celé, to je fakt síla.

Kuras poté vyjmenoval několik závažných bodů, které se dějí v posledních měsících. „Jednak je to takzvaný sociální kontrakt, který podepsal Bohuslav Sobotka ještě těsně před koncem vlády, který mimo jiné vyrovnává podpory migrantů ve všech zemích. To znamená, že budou dostávat v Česku stejné podpory jako v Německu [/i

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Toto-nesmi-zapadnout-Kuras-pred-lidmi-vazne-varoval-pred-islamem-A-predcital-z-projevu-o-kterem-se-u-nas-nevi-522167

leden 29, 2018 17:56
... : *deeres*
3.11. 2017 EricBest
Jedním z posledních důležitých počinů Bohuslava Sobotky je Manifest obsahující dvacet článků a byl podepsán v pátek na Sociálním summitu pro spravedlivá pracovní místa a růst v Göteborgu. Jde o vítězství těch, kteří si přejí, aby EU nařizovala členským státům, co mají dělat v tak různorodých oblastech, jako jsou vzdělávání, rovnost pohlaví, jistota zaměstnání, minimální mzdy, rovnováha mezi pracovním a osobním životem, ochrana osobních dat, péče o děti, zdravotnictví, penze a bezdomovectví.
V závislosti na způsobu jeho implementace by manifest mohl mít větší sílu než česká Listina základních práv a svobod. Rozsah dokumentu je skutečně revoluční. Stanoví například, že budou zajištěny adekvátní minimální mzdy, ale také třeba to, že každý, kdo nedisponuje dostatečnými prostředky, má nárok na adekvátní doplňky k příjmu, které mu zajistí důstojnost ve všech životních etapách. Dokument tak zaručuje jistoty od kolébky do hrobu.

A tohle nám po podpisu 17.11.2017 tvrdili České noviny:
Göteborg (Švédsko) - Evropská unie dnes na neformálním summitu v jihošvédském Göteborgu přijala evropský pilíř sociálních práv, což je dvacítka principů, podle kterých by měla být formulována budoucí evropská sociální politika. Dokument je souborem doporučení, právní závaznost tedy nemá.

leden 29, 2018 18:20
... : polárka
sireni paniky? Vetsina statu kolem nas ma problemy s migranty, nasilnovani, vrazdy.... a my nekteri sirime paniku? Obavam se, ze ani Zeman nebude schopen tohle zastavit, ale bude se zatracene snazit. Zalezi take na Babisovi, kteremu musim rict moc neverim. Take to nebyl muj kandidat, ale vyhral a taky proti vsem, tak ho respektuju a rikam si, ze kdyz za nim stoji Zeman, tak musi vedet proc.
Problem s vana slunickama, je v tom, ze pohrdate nazory jinych.Lide rozhodli kde je respekt? Vy nechcete demokraticke volby, vy chcete aby vyhral jedine vas kandidat. Mysko posledne ses branila ze nejsi slunickarka, ale jsi...jak vysita. Jinak by nikdo nestal na strane "kavarny" kdyby jste citili vlastenecky, Prvne jsi volila Rakusaka, tedka v podstate blba, o kteren jsi musela vedet, ze na funkci prezidemta nema. On totiz kdyby na Z Drahosove miste stal prazdny pytlik s nspisem Drahos. tak ho budes volit taky. protoze ti nezallezi na nicem jinem, nez aby Zeman prohral.Nesmirila jsi se totiz dodneska, ze nevyhral Tvuj Slafenberg!
Kdyby neslo o cely narod tak bych si byla prala, aby ten prazdny pytlik vyhral, abys poznala co by bylo pak. Stejne neveris a verit nebudes, ale nastesti to dopadlo d0bre!
leden 29, 2018 19:12
... : mila1
Kdo tady uráží? A jak si, polárko, představuješ "zatracenou snahu Zemana"? Opravdu jsem na Tvé vysvětlení zvědavá. Babiše nesnáším, ale on nás na rozdíl od Zemana nežene z EU, protože by přišel o dotace. Kdežto Zemanovi jde jen o moc a pomstu těm, kdo ho kdy urazili. A téma migrace zvolil proto, že se jí lidi bojí.
leden 29, 2018 19:45
... : Myška
Většina států kolem Kanady má problémy s migranty? Asi fakt čtu špatný tisk...
Polárko, tobě snad doopravdy hráblo - JAK se bude Zeman snažit toto zastavit? Bonmoty? Urážkami? Pitím? Nebo jinak? Vysvětli mi to.
Největší vlastenka promluvila. A pěkně zpoza oceánu, kam zcela vlastenecky emigrovala.
Tvoje lži uvedu na pravou míru - v první prezidentské volbě jsem volila Čecha, pana Schwarzenberga, který se narodil v ČR a má české občanství. A nebýt komunistů, kteří jeho rodině vyvlastnili veškerý majetek, a donutili rodinu odejít do exilu, prožil by v naší republice celý život. Tento pán je vlastencem stokrát víc než ty.
Polárko, pokud prohlašuješ o panu Drahošovi, že je blb, co bys asi tak musela být ty? Nebo si o sobě myslíš, že jsi chytřejší než on? To už není ani směšné, ale smutné, jak útočíš. A jak kopeš kolem sebe a urážíš. Tak si tu zlobu užij.
leden 29, 2018 20:16
... : d@niela
Milá Aleno-Polárko,

Kudlanka je zase fajn časopis, ve kterém se sice čtenáři nemusejí shodnout ve svých názorech, ale jak sis jistě všimla, diskutují slušně a kultivovaně.

Prosím Tě, abys se snažila o totéž, díky.
leden 29, 2018 21:15
... : Josef Kouba
Co bude dál...za projektem promíchání evropského obyvatelstva jsou silné finanční skupiny. EU v počtu 28 zemí je příliš silná obchodní konkurence, takže se jí musí přistřihnout křidýlka. USA má starosti. Za posledních 27 let investovali do 13 nákladných válek. Stálo je to neskutečné částky. Pokud by jen troch z těchto obrovský nenávratných investic investovali doma, bylo by u nich lépe.
Dovoz muslimských "inženýrů" byl v plánu již dávno. Oslabit ekonomiku EU a rozhádat obyvatelstvo.
Zatím se daří.
leden 30, 2018 04:36
... : polárka
promin Danielo, uz se do toho enbudu plest.
leden 30, 2018 07:38
... : Myška
Naopak, polárko, myslím, že bys mně i mile1 mohla vysvětlit, jak si představuješ co bude Zeman dělat, aby to zastavil - Vetsina statu kolem nas ma problemy s migranty, nasilnovani, vrazdy.... a my nekteri sirime paniku? Obavam se, ze ani Zeman nebude schopen tohle zastavit, ale bude se zatracene snazit.
leden 30, 2018 07:51
... : zuza
Mám pocit, že tady nejsou dospělí lidé. Copak můžete mluvit za někoho? Zklidněte se, volby dopadly jak dopadly.... Demokraticky někdo vždy zvítězí. Jste jako malé děti. Zeman bude něco dělat nebo nebude, ty víš Myško, co by dělal Drahoš, když ani on to neřekl? Báby na pavlači taky věděly všechno nejlíp... A o to vůbec nejde, ono se hraje o úplně něco jiného.
leden 30, 2018 08:25
... : Myška
Dovoz muslimských "inženýrů" - když jim bílé holky nedají, tak se tu mohou množit jen mezi sebou (což je taky hrozná představa, protože plodí jak králíci, ale furt lepší než míchání ras). A popravdě, při představě, že by na mě něco takového sáhlo, se třesu odporem.
leden 30, 2018 08:28
... : Myška
zuzo, nemusíš vyzývat ke zklidnění. Píšu v klidu a pohodě. Ptám se na představu polárky, protože vím, že prezident ČR prostě nemá pravomoci v tomto směru (a kdyby měl, co dělal těch pět let? proč už dávno s migranty nezatočil?). Plácat velkými slovy umí každý, a představa, že náš prezident může nějakým způsobem zastavit příliv migrantů nebo je nějak přimět k návratu do jejich vlasti, je utopie.
leden 30, 2018 08:43
... : Sidon
... : Myška
Dovoz muslimských "inženýrů" - když jim bílé holky nedají, tak se tu mohou množit jen mezi sebou (což je taky hrozná představa, protože plodí jak králíci, ale furt lepší než míchání ras). A popravdě, při představě, že by na mě něco takového sáhlo, se třesu odporem


No, Myško, myslím, že takových jako Ty, je značný počet, ale zní to velice "rasisticky" a politicky nekoretně. Já to říkám s potutelným úsměvem, takže to neber tak doslova. A o tom "množení" už to řekl tuším jeden Alžířan, že - Evropu dobudou dělohami jejich žen. Teď jim k tomu velice dopomohla bába Mrklice a přestože se snažíš popřít, že by Drahoš řekl, že by přijímal muslimy (on sice řekl, že jen ty proklepnuté), tak si ho volila. Ale jak velký v tom vidíš rozdíl? I když, jako prezident nemá takovou pravomoc, aby tak mohl činit, dozajista by se snažil působit v tom směru. A jakou má ČR šanci se tomu přívalu ubránit? Pohrozit EU vystoupením? Drahoš řekl, že lidi jsou moc "hloupí", aby jim byla dána taková možnost, Zeman naopak říká, že by byl referendum, i když si myslí, že bychom neměli z EU vystupovat. Ještě je snad malá naděje ve V4, ale to závisí na domluvě těch čtyř států a nějak moc nadějně to nevypadá. Maďaři a Poláci snad vypadají dost pevní, ale Češi a Slováci budou zase "kličkovat". Možná, že se třeba přidá i Rakousko, to by bylo velké plus. Takže je přecejenom lepší, že tam bude dalších pět let Zeman.

smilies/cheesy.gif
leden 30, 2018 09:04
... : Myška
Sidone, překrucuješ a upravuješ si to, co řekl Drahoš. Jednak to neřekl tak, jak píšeš, jednak uprchlíky přijímáme a přijímali jsme v minulosti. jak připomněl Drahoš v debatě - za vlády Zemana byli přijati muslimští uprchlíci ze zemí bývalé Jugoslávie. Proti přijetí kvót a vůbec proti přijetí nechtěnců Drahoš je. I pro mě je tato otázka zásadní a v rozhodování koho volit hrála velkou roli. Zeman rozpoutal takový hon na čarodějnice, když označil Drahoše za vítače a vy mu to všichni papáte a někteří se z toho mohou i pokakat, jak vidno zde.
Výrok o dobytí Evropy dělohami muslimských žen padl kdysi v dost hluboké minulosti, v době, kdy muslimové ustupovali křesťanským vojskům z okupovaného území Uher. Bohužel, díky vysoké porodnosti to tak může za čas opravdu být, pokud se Evropa nevzpamatuje. Snad se začíná trochu v hlavách evropských politiků rozsvěcovat, některé náznaky tu jsou.
Referendum - jsi si jistý, že všichni lidé, kteří mají volební právo, jsou schopni dohlédnout a zhodnotit důsledky vystoupení z EU? Zní to dobře, že si lidi rozhodnou sami, ale ani odborníci se neshodují v tom, jaké všechny negativní důsledky by vystoupení pro ČR znamenalo. Jiná situace by byla, kdyby se k vystoupení z EU rozhodly státy kolem nás - Slovensko, Polsko, Maďarsko, nejlépe i Rakousko. Ale to se určitě nestane! A tak bychom byli ojedinělý malý ostrůvek uprostřed EU. Hospodářsky bychom na tom byli velmi špatně. A co bychom udělali? Zadrátovali hranice vysokým plotem? Plotem s elektřinou? Vykřikovat výzvy k vystoupení z EU je populistické gesto lidí, kteří si tohle, co jsem psala, neuvědomují a nepřipouštějí. Ani Zeman se příliš nekloní k referendu o vystoupení z EU (i když ho připustil), protože je inteligentní a dobře ví, že by to znamenalo mnohem víc problémů než výhod. Jedinou cestou - podle mně - je reforma EU.
Ty a další voliči Zemana v něj vkládáte nějaké naděje, ale sedí na hradě už pět let, a kdyby chtěl dělat to, co deklaruje, proč to nedělal už těch pět let? Co udělal tak světoborného, že je pro vás bohem?
leden 30, 2018 09:34
... : *deeres*
http://deeres.rajce.idnes.cz/Letna/#german.jpg
Německý deník FAZ 24.1.2018, zveřejnil charakteristiku obou kandidátů, u prof Drahoše uvádí, že je pro příjímání imigrantů do ČR!
spricht sich für die Aufnahme von Fluchtlingen aus=obhajuje přijímání uprchlíků

Tvrzení, že prezident je jenom kladeč věnců a nemůže nic ovlivnit, je v rozporu s tvrzením , že prezident Zeman nás táhne na východ.

Prezident Macron pro BBC v květnu 2017 uvedl, že pokud se EU nebude reformovat, je většina obyvatel Francie pro Frexit. Jenže tím nejspíš myslel reformu ve prospěch Francie.
http://www.bbc.com/news/av/world-europe-39765575/emmanuel-macron-says-eu-must-reform-or-face-frexit
leden 30, 2018 10:47
... : mila1
Tady se pořád mává s tím, že když nám budou chtít nacpat migranty, vystoupíme z EU. Přitom - cituji:Česko je až nezdravě závislé na vývozu do zemí Evropské unie, kam směřuje téměř 84 procent hodnoty dodávek. .
To si asi zdejší chytrolíni vůbec neuvědomují. Nejsme takový stát jako Švýcarsko, které může být neutrální. A ty dodávky, co dojednal Miloš v Číně a Rusku? Pokud se vůbec uskuteční, tak to bude mizivé procento z celkového vývozu.
Jestli chceme do rozdělovaní migrantů v Evropě mluvit a být slyšeni, tak musíme mít premiéra a hlavu státu takové, abychom se za ně nemuseli stydět a aby s nimi někdo chtěl vůbec jednat.
leden 30, 2018 10:51
... : Myška
Deeres, věříš tomu, co kde píšou, nebo tomu, co kdo říká? Tomu, co píšou, že, protože německý deník to přece musí vědět, že...

Prezident jistě není jen kladeč věnců, nelítej od jednoho extrému ke druhému. Prezident samozřejmě ovlivňuje svým chováním a vystupováním to, jak naši zem budou vnímat a vnímají ve světě. A signál vysílaný Zemanem není pro naši zem dobrý.
leden 30, 2018 11:14
... : Bara
Mysko nebylo to v hluboke minulosti, rekl to Khadaffi. Ono to zni legracne, ale kdyz se clovek zamysli, tak neco na tom je. Kdyz nastal prival emigrantu v r. 2015 tak skoro kazda druha v Nemecku nebo u nas v Holandsku porodila. Ted kdyz je potkavam na ulici, tak jedno dite sedi na kocarku, dve se ho drzi a ctvrte je na ceste (to se skoro 100% tyka africkych emigrantu). Evropane rikaji, ze si vic jak jedno nebo dve deti nemuzou z financnich duvodu dovolit. Jenze pristehovalci si s tim nedelaji problemy, veskere naklady za ne prebralo mesto (tedy stat), kde dostali ubytovani, protoze oni jsou vetsinou nezamestnani, sice chodi do kurzu jazyku, ale to je zatim tak vse co delaji. Oproti nam pracujicim maji zadarmo lekare, zubare, bydleni a prispevek na vsechno. A je mezi nimi hodne tech, co potrebuji denne medikamenty. Takze porod v nemocnici, detsky lekar, vybavicka, kocarek, postylka, pleny, susene mleko, atd........Ja vim, tohle se omila porad kolem dokola, ale ona je to realita. Jak je mi nekterych lito, tak je to oproti lidem co pracuji, odvadi dane a musi platit ruzna pojisteni nespravedlive. A jak to tak jiz nekolik let pozoruji, mame my co platime kazdym rokem narok na mene e mene. Je to urcite strasne slozite to vyresit, ale musi si politici uvedomit, ze Evropa se neda nafouknout. A z duvodu ze u nas nemam budoucnost, praci a valci se, tak jdu do Evropy, take nejde donekonecna. Kdyz se podivam na mapu, kde vsude se valci a my musime byt k temto lidem co potrebuji pomoc humanni, tak muzeme stavet sidliste jen pro ne. A dneska jsem cetla v novinach, ze nemecka CDU a CSU se dohodla s SPD na tom, ze slucovani rodin se uskutecni a rocne muze prijit 1000 prislusniku jejich rodin. Zrejme budou zapadat do tech maximalne 200 000 zadatelu o azyl rocne......ale na teto horni hranici se zatim jeste nedohodli, aspon jsem to neslysela. Ale protoze Merkel chce zustat kanclerkou, tak ustupuje. Za me rikam, ze politika je svinstvo! Nikdy by me nenapadlo, ze v 2018 bude nabozenstvi hrat takovou obrovskou roli, kdy lide se prosli uz po Mesici, zivot se ridi satelity, kdy se da tolik veci vedecky vysvetlit a dokazat, ze na druhe strane je jeste porad Allah, ktery musi vsechno odsouhlasit a dat povoleni.....ono vsechno co je spojeno s fanatizmem je chyba, ale jak je videt, deje se to i ve vyspelych zemich i u vyspelych lidi. Bojim se, ze prijde doba, kdy si budou lidi na potkani vypichovat oci, jeste ze se toho nedockam. Jsem jaksi pesimisticka, ale ono to k tomu speje.
leden 30, 2018 11:44
... : Myška
Báro, já to četla v souvislosti muslimy v Uhrách, tak jak jsme psala, ale tto je jedno a na věci to nic nemění.

Všechno, o čem píšeš v 11:44 je šílené. Bohužel, muslimové vytěžují to, co jim dovolují platné zákony zemí, které je přijaly, beze zbytku. A tyto zákony jsou špatné. Tím by se asi mělo začít. Žádné scelování rodin v Evropě. Zcelování pouze v jejich vlasti. Žádná přehnaná humanita. Už dávno je měla Evropa deportovat - pokud má doklady tak do země původu, pokud nemá, tak třeba doprostřed Středozemního moře - vysypat. Je to ode mne hnusné? Tak ať, není mi nikoho z nich líto, a ačkoliv jsem ženská, tak mne nedojme žádná srdcervoucí fotka či článek. O tom jsme si tu psali tolikrát a zbytečně. protože nedisponujeme žádnými pravomocemi a žádnou výkonnou mocí...
Jsem též pesimistická a s obavou hledím do budoucnosti. A lituji naše děti a jejich děti.
leden 30, 2018 12:16
... : *deeres*
Myško, to jsem já netvrdila,že je prezident pouze kladeč věnců a nemá na nic vliv, to jsem tady slyšela od vás.
Já jsem naopak tvrdila, že prezident musí být politik, který umí diplomaticky našlapovat a koulet to na všechny strany. Tvrzení, že signál, který vysílá Zeman, není pro nás dobry, není pravdivý. Když si projedeš zahraniční tisk, tak zjistíš, že to tak úplně není. Už v předchozích debatách jsem psala o plynu. Co bychom asi tak bez něj dělali, když i ta "norská cesta" začíná na východě.
Tady si přečti, co píše ekonomka Šichtařová a po přečtení pak přemýšlím, jestli by nám opravdu nebylo lépe bez EU
https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=645909

Vedení EU za nic nedopustí, aby z ní vystoupily bývalé země tzv."východního bloku"
Jsme pro ně pouze výhodným místem pro velkosklady, odbytiště jejich odpadu a nekvalitního zboží a zároveň i levnou pracovní silou , kterou používají pro prvovýrobu, aby v závěru výrobek konečnou montáží zhodnotili pro svůj prospěch. Jsme jenom užitečnými idioty, zdroj zisku pro globální korporace.
A proto nás tady straší, že pokud opustíme EU, tak padneme na hubu. Země, které jsou valem mezi východem a západem by měly držet při sobě. Jinak nás Francie s Německem totálně převálcují, nakročeno mají dobře.
Schválně, komu myslíš, že patří naše zdroje vody, nám Čechům? To brzy bude hodně strategická obchodní komodita. Najdi si článek Pravda o vodě. A kdyby jenom voda.
Přečti si, co říka bývalý europoslanec Petr Mach o vystoupení ČR z EU, nebo V.Klaus ml.m Já to tu tapetovat nechci.
leden 30, 2018 12:22
... : *deeres*
Ps:
Deeres, věříš tomu, co kde píšou, nebo tomu, co kdo říká? Tomu, co píšou, že, protože německý deník to přece musí vědět, že...


Především věřím tomu, co profesor Drahoš původně říkal, v době, kdy mu ještě někdo neporadil, že takhle na tvrdo ne. A tak začal mluvit o prověřených nechtěncích. Odkazy bych určitě našla.
Přesně vím, co vám vadí na prezidentovi i mně toho dost vadí, ale za pět let ani jedna strana nedokázala najít lepšího kandidáta a o tom to je!
leden 30, 2018 12:27
... : Myška
deeres, mezi "nemít na nic vliv" a nemít na něco konkrétního pravomoci" je dost velký rozdíl.

k tomu dalšímu co píšeš v obou příspěvcích už asi ani nemám co říct, protože je to pořád dokola. Akorát bych se opakovala.


leden 30, 2018 12:36
... : NČ
Zemanovi je pseudodemokratama vyčítáno, že jezdí víc do Číny, než na Západ a přitom obchod s Čínou je proti obchodem se Západem minimální.
Tak já to vidim tak, že přece právě o to jde! Proč jezdit tam, kde všechno funkuje i bez něj? A proč nejezdit tam, kde to příliš nefunkuje a je potřeba to rozhejbat? Taky prej nemá s Čínou valný výsledky. Ale ty nepřijdou tak rychle, za rok, za dva. Jenomže, když se nezačne nikdy, tak nepřijdou nikdy.
leden 30, 2018 16:27
... : Sidon
.. : Myška
Sidone, překrucuješ a upravuješ si to, co řekl Drahoš. Jednak to neřekl tak, jak píšeš, jednak uprchlíky přijímáme a přijímali jsme v minulosti. jak připomněl Drahoš v debatě - za vlády Zemana byli přijati muslimští uprchlíci ze zemí bývalé Jugoslávie. Proti přijetí kvót a vůbec proti přijetí nechtěnců Drahoš je. I pro mě je tato otázka zásadní a v rozhodování koho volit hrála velkou roli. Zeman rozpoutal takový hon na čarodějnice, když označil Drahoše za vítače a vy mu to všichni papáte a někteří se z toho mohou i pokakat, jak vidno zde.


No , tak si přečti ještě jednou "Výzvu vědců" (http://www.vyzvavedcu.cz/) a kdo je pod ní podepsaný. Drahoš se začal vykrucovat, až když začal kandidovat a viděl, že tohle by mu mohlo přitížit. Ono je pak jednoduché označit všechny noviny, které to zmínily, za výmysl a to tvrzení za lež, ale bylo jich povícero a nebyly to jenom ty, co jsou označeny "hlídači pravdy" za lživé. Třeba i takový FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung).
leden 30, 2018 16:29
... : Myška
Sidone, myslím, že Drahoš dostatečně vysvětlil svůj postoj k migrantům. Vy, voliči Zemana, jste tu zaseknutí na jedné jediné otázce, která je sice pro budoucnost velmi důležitá, ale zároveň je ta problematika složitá, a prezident nemá pravomoci v tomto směru cokoliv podnikat bez posvěcení vlády a parlamentu. Nic dalšího nevidíte, jako by to byl jediný problém dnešní doby.
leden 30, 2018 17:27
... : Sidon
Myško, voličem nejsem, jenom vzdáleným pozorovatelem. O tom, jestli má volit někdo, kdo nežije v ČR, už jsem se zmínil.
Ano, Drahoš to vysvětlil, až když viděl, že by si těmi emigranty přitížil a bylo mu to nejspíš taky doporučeno, ale stejně těch 2600 emigrantů (prověřených), co by ČR mohla přijmout, odklepl.
Pravda, prezident nemá zas velké pravomoci, ale proč se tedy ta volba prezidenta tak moc vyhrotila, když vlastně o nic nejde? Právě proto, ža nejspíš šlo o dost. To nám ukážou dny příští.
leden 30, 2018 18:13
... : NČ
Jistě. "Drahoš dostatečně vysvětlil svůj postoj k migrantům". Jeho smůlou bylo, že ten postoj zaujal až po radách svých loutkovodičů: "co musí říkat, co lidi chtějí slyšet a co nesmí říkat nahlas".
leden 30, 2018 18:21
... : wendy
Dobrý večer, koukám že ty dvě party tady stále exisrtují - no Kudlanka je takový malý vzorek celé populace, takže statisticky je to vlastně v pořádku...

Poslouchala jsem po volbách nějaký pořad v rádiu a tam bylo doslovně přiznáno, že antizemanovská kampaň médií byla kontraproduktivní. Oni se nepoučili z Babiše, profesionálové ?

Jinak souhlasím s tím co tu bylo výše napsáno, myslím Baru ? že se nerespektují výsledky voleb. Takže, když nemůžeme voliče vyměnit, tak je budeme ignorovat.

Přeji pěknou dobrou noc.
leden 30, 2018 20:03
... : wendy
PS.: imigranti. Já je tady taky nechci, ty bodré mladé muže z Afriky. To že jsou lidé proti, není hysterie, jen touha, aby to tady zůstalo bezpečné jako je. Německo je velmi blízko a co se tam děje víme už dobře.
Takže tak.
smilies/cool.gif
leden 30, 2018 20:07
... : mila1
Wendy: není to v pořádku.Volby dopadly těsně.Skoro stejně lidí Zemana nechtělo.A Zeman, místo aby se snažil promluvit i k těm, co ho nechtěli a pokusil se národ sjednotit, tak si to rozdělení jen užívá.A my tady pak poslouchám od jinak vtipného NČ řeci o pseudodemokratech atd.Bojím se imigrantů stejně jako vy všichni, ale daleko víc se bojím té nenávisti, co mezi námi vzniká. Brzo bude 70.výročí Února.. nebylo to tehdy tak nějak podobně?
leden 30, 2018 21:19
... : Josef Kouba
http://desitka.org/nkbeu.pdf

Mnoho se diskutuje o EU společenství, co a jak v budoucnosti. V této knize se dovíte co je EU jaký je plán a co Evropany zbytek světa čeká. Je to kniha plná faktů, které si můžete ověřit. Vezme to čas, ale věřte mi že se to vyplatí. A můj závěr a rada.
Čím dříve České republika s tohoto společenství vystoupí tím lépe.
leden 31, 2018 02:44
... : Míša šíša
Zdravím tě, Wendy. Už ses tu dlouho neukázala... smilies/wink.gif
leden 31, 2018 06:05
... : NČ
Jen proto, že se Míla1 o mě otřela za slovo "pseudodemokrati". Tak namátkou od nezpochybnitelnejch demokratů. Nechce se mi hledat další a další autentický výroky všech dalších demokratů:

Antichartista Menzel: "Stydím se za Čechy. Chytří lidé utekli na Západ. Zbyli tu jen plebejci".

Tzv. umělkyně Bára Štěpánová k Jířímu Suchému: "Přidejte se k nám proti Zemanovi, jinak si vás přestaneme vážit!“

Pražský majdanista Peszynski: „Zasr*ný fašistický hovado Miloš Zeman, až chcípne, strašně se ožeru“
leden 31, 2018 06:45
... : NČ
A málem jsem zapomněl, to už mě skutečně nadzvedlo. Cituju rádoby prorocký varovný slova: "bude 70.výročí Února.. nebylo to tehdy tak nějak podobně?"
Odpovídám: Nebylo!!! Bylo krátce po děsivý válce a byla nesrovnatelná geopolitická situace.
A ptám se uplně stejně, naprosto nesmyslnejma, trapnejma, prorockejma varovnejma slovama:
Je dobře, přimykat se dneska k Německu? Nebylo to tehdy v r. 38 tak nějak podobně?
Je dobře přimykat se dneska k Francii a Anglii? Nebylo to tehdy v r. 39 tak nějak podobně?

leden 31, 2018 07:13
... : mila1
Milý NČ, to Ty tu vedeš nenávistné řeči o pražské kavárně, o ženě pana Drahoše, o "nezávislých mediích jako ČT". To je těžké, když věříš jenom Parlamentním listům... smilies/smiley.gif
A k Tvé otázce - ono je lepší přimykat se k Rusku a vystupovat z EU?
leden 31, 2018 08:20
... : NČ
Hele, to už nemá smysl. Kdybys chtěla bejt objektivní, jakože plánovitě nechceš, a mrkla bys do Parl. listů, nezbylo by ti, než jim taky věřit. Ony totiž otiskujou JEN sebraný autentický výroky, články, odjinud, bez vlastního návodu "jak věci musí čtenář chápat". A ani příliš nevybíraj, je to z obou stran. Fakt je, že ovšem otiskujou i třeba právě debility (leč autentický, doložený) toho Menzela, nebo Pičinskýho, nebo Štěpánový, který by cenzura např. ČT nikdy neproustila, aby ty autory, pravdoláskaře, uchránila před obecnym zesměšněnim a opovržením, který by jejich tupý nenávistný výroky vyvolaly. A taky se tam dočteš názory i významnějších osobností, který, z titulu opačnýho než pravdoláskařskýho názoru, mají jinde dyštanc.
Mýlíš se, zřejmě proto seš Míla, že bych četl JEN PL. Čtu toho docala dost a sleduju denně i ČT24 (zejména z důvodu, že tam nevotravujou reklamama).
PS: Píšeš, že máš strach z muslimský ivaze ... ale volíš PRO invazi. Nerozumim, ale to je fuk.
leden 31, 2018 08:49
... : Myška
My jsme se v osmatřicátém přimkli k Německu? To si, NČ, špatně pamatuješ. Celá třicátá léta bylo Německo pro naši zem hrozbou. V Sudetech byla situace čím dál horší, tamní německé obyvatelstvo chtělo připojení k Německu. Dospělo to k Mnichovu, kde nás naši spojenci, se kterými jsme měli smlouvu, tedy Francie a Velká Británie, obětovali ve víře, že zabrání válce. Dalo by se říct, že se tedy nedá Francii ani Velké Británii věřit. Ale kterému státu se dá věřit? Rusku? Sice nás ve druhé světovce osvobodili, ale to nebylo nezištné, protože si nás zařadili do svého područí a v osmašedesátém bez skrupulí obsadili. Můžeme věřit okolním státům? Slovensku? To, jakmile mohlo, se osamostatnilo a vytvořilo první vlastní státní útvar vůbec - fašistický Slovenský štát. Po druhé světové se se Slováky nikdo nebavil a ČSR byla obnovena v hranicích před Mnichovem. Jen Rusko nám ukouslo Podkarpatskou Rus. Po sametu se Slovensko chtělo osamostatnit a nikdo mu nebránil. Můžeme věřit Polsku? Maďarsku? Nebo Rakousku?
leden 31, 2018 08:59
... : NČ
Např. Kdybych nečetl Parl. listy, nikdy bych se nedozvěděl, co je Jakub Janda, představitel Evropských hodnot a kazatel "jediných správných názorů" dětem a studentům, co je prase. To jen jako malej příklad. Dalších příkladů (rom Banga atd.) bych mohl uvést desítky. Ale kdo nechce slyšet, stejně nepochopí.
leden 31, 2018 09:05
... : Myška
Ovšem na to, zjistit co je zač Banga, není třeba číst Parlamentní listy, ale třeba koukat na Slavíky nebo si projít fb.
leden 31, 2018 09:10
... : NČ
Já si to "Myško" špatně nepamatuju. Vůbec si to nepamatuju. Nepamatuju si ani Vítěznej Únor. Sorry jako. Moje paměť před rok cca 1955 nesahá. Jinak ale tvuj text potvrzuje muj předchozí, že přirovnávat dnešní situaci k situaci před 70ti lety, je kravina.
leden 31, 2018 09:13
... : NČ
Já si to "Myško" špatně nepamatuju. Vůbec si to nepamatuju. Nepamatuju si ani Vítěznej Únor. Sorry jako. Moje paměť před rok cca 1955 nesahá. Jinak ale tvuj text potvrzuje muj předchozí, že přirovnávat dnešní situaci k situaci před 70ti lety, je kravina.
leden 31, 2018 09:13
... : Myška
NČ, ale já myslela pamatovat z dějepisu, například. smilies/wink.gif smilies/smiley.gif smilies/cheesy.gif
leden 31, 2018 09:33
... : NČ
Ono ale jde dost o to, kdo ten dějepis zrovna učí, v který době a podle jakejch osnov. "Dějiny píšou vždycky vítězové".
leden 31, 2018 09:37
... : mila1
NČ, tak zkus ovládnut tu tvou nenávist vůči každému jinému názoru.. Děkuji. smilies/smiley.gif
leden 31, 2018 09:37
... : mila1
zkopírováno z tady nenáviděného Reflexu - z roku 2016: Češi mají celou řadu výborných vlastností, jako umění improvizace a přežití, smysl pro humor, zdravý rozum, zdravou nedůvěru k autoritám a plebejské rovnostářství. Mají ale taky některé značně nehezké vlastnosti, jež komunistům pomohly k moci a dlouhé nadvládě: zbabělost, pasívní agresi, neobyčejnou nelaskavost, nedostatek velkorysosti, strach z cizího, provinční konzervatismus, závist a negativismus.

No a proto byl zvolen Zeman a volby vyhrál Babiš, protože oba umí s negativními vlastnostmi svých voličů velmi dobře pracovat.
leden 31, 2018 09:48
... : NČ
Nemám nenávist vůči názorům. Vaděj mi nositelé "jedinejch správnejch názorů" a ještě víc, jejich nenávist, vyjadřovaná třeba tak, jak jsem napsal ráno v 6.45.
Kdyby Drahoš vyhrál volbu, docela určitě bych nechodil po něm házet rajčata, nebo sušit svý zapařený podvlíkačky na hradní žerdi. Nepřál bych mu bídnou smrt zežráním rakovinou ... Ani bych nechodil se zběsilou lůzou řvát, že to není můj prezident.
Jestli mi něco vadí (ale dokonce ani to mi nevzbuzuje nenávist), tak jsou to lidi, skálopevně přesvědčení o tom, že jestliže něco v televizi řekl filozof Kroupa (ODA) nebo "křesťané" Halík, Pithart, tak je to pravda, o který slušnej člověk nesmí pochybovat! To mi vadí!
leden 31, 2018 10:06
... : Myška
Ale no tak, NČ, chceš snad říct, že jsi se učil o Mnichovu něco jiného?
leden 31, 2018 10:07
... : Myška
Leda bys chodil do školy za protektorátu.... ale to by sis to snad pamatoval smilies/smiley.gif
leden 31, 2018 10:07
... : NČ
O Mnichovu jsem se krapet něco ve škole dozvěděl, dost málo. Dneska se to vykládá zase jinak. Dost jsem o tom přečetl, dokonce od Peroutky (asi by na to dneska nebyl zrovna pyšnej). Ale to je furt dokola. Řeč přeci byla o tom, že se může zopáknout rok 48, na což jsem reagoval, že je to kravina a na tom trvám.
Nehodlám ani rozebírat svuj názor třeba na atentát na Heydricha. Nebo pohled na Brežněva, o kterym jsem četl, že do posledního momentu bránil invazi do ČSSR v r. 68, seč mu síly stačily, až byl nakonec donucenej podlehnout nátlaku celýho Polibdíra. Já nevim! Podle mě to ale není až tak důležitý, protože jediný, co je nezvratnej fakt, je, že už se ta situace NIKDY nemůže opakovat. Zato ale přijdou uplně jiný situace, o kterejch zřejmě nemáme teď ani páru. A pak za 70 let to zase někdo bude dávat jako příklad k uplně jiný situaci?
leden 31, 2018 10:22
... : *deeres*
Když někdo o n
leden 31, 2018 10:29
... : *deeres*
Když někdo o našem národu řekne, že prototyp Čecha je nepromíchanou, nezajímavou a lehce zknedlíkovanou hmotou, která je nasáklá pivem‘, nebo, že je to lůza, která nemá dost rozumu na to, aby o sobě rozhodovala, tak ti knedlíci a lůza, jak jen k tomu dostanou příležitost, tak jim to dají sežrat a i s chlupama.
Protože Češi možná jsou knedlíci, ale ve zdánlivé poddajnosti si nenechají kálet na hlavu.
leden 31, 2018 10:33
... : mila1
Co Zeman sdělil o voličích:

Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt.

.. a stejně jste si ho zvolili :-)
leden 31, 2018 10:36
... : zuza
Děvčata já jen zírám, já myslela, že jste tady všichni dospělí, ale teď bych s chutí docela uvěřila těm slovům, které pronesl Zeman, ale ten někoho citoval a nejsem si jistá zda to nebyl psychiatr...
leden 31, 2018 10:45
... : *deeres*
Milo1, jsi s tou citací na tom stejně, jako prof.Drahoš.
On také trapně ani nevěděl, kdo je to český psychiatr, popularizátor vědy a vysokoškolský pedagog prof.MuDR. Cyril Höschl DrSc. FRCPsych.
To jsou totiž jeho slova a Zeman je pouze použil. Mimochodem zrovna tohoto člověka bych si dokázala představit jako prezidenta, jenže on má tolik rozumu, že se nikam nedere.
leden 31, 2018 10:47
... : NČ
Zeman srandovně citoval psychiatra Hoschla a bylo to k nějaký konkrétní situaci, kterou si nepamatuju.
O čem se rozhodně polemizovat nedá, je, že polovina obyvatel má podprůměrnej intelekt. Taková už je logika matematiky.
leden 31, 2018 10:47
... : mila1
Ale vím, kdo byl autorem tohoto citátu, ale přijde mi divné, že toto si dovolí veřejně citovat prezident. To asi o něčem svědčí :-)
leden 31, 2018 10:53
... : mila1
a Zeman to citoval v roce 1992 - viz níže odkaz. Je mi jasné, že to nebudete číst, tak aspon kousek vybírám: Současně bych však chtěl varovat před obecně rozšířenou a dalo by se říci populistickou iluzí, která vychází z názoru, že hlas lidu je hlasem božím, a že to, co nespraví parlament, spraví občané. No a dneska spolu s Tomiem podporuje referenda o závažných věcech....

http://www.psp.cz/eknih/1990fs/slsn/stenprot/020schuz/s020006.htm
leden 31, 2018 10:56
... : Myška
Brežněv bránil invazi do ČSSR? Tomu nevěřím. Kdybys to napsal o Chruščovovi, tomu by se věřit dalo. Ale toho odstavilo právě stalinské křídlo a zvolilo Brežněva do čela SSSR.
leden 31, 2018 11:03
... : mila1
Myško, na wikipedii i jinde opravdu je zmínka, že - cituji:
"Brežněv byl ale překvapivě zpočátku proti vojenské intervenci.
Vztah se Západem se totiž stal pro Brežněva osobní záležitostí a v mezinárodní politice v období studené války následně uplatňoval politiku uvolňování napětí mezi SSSR a USA. Pro Čechy a Slováky ale zůstane tento politik navždy symbolem invaze vojsk zemí Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968."



leden 31, 2018 11:08
... : Myška
milo1, zpočátku... to je klíčové. A proč váhal? Protože nevěděl, jak na to zareaguje západ. Nedělám si iluze, že neměl chuť sem vlítnout a zkrotit nás jako Maďary v roce 1956.
leden 31, 2018 11:47
... : mila1
Myško: pro mne je zajímavá informace, že vůbec váhal, ale v politice asi není nic černobílé a co bylo za různými rozhodnutími se nemusíme vůbec dozvědět.
leden 31, 2018 12:18
... : Míša šíša
To je teda legrace - argumentovat výrokem Cyrila Höschla, který Zeman ocitoval v roce 1992. Nemáme náhodou rok 2018?
Pan Drahoš prohlásil ledacos a náhle tvrdil něco jiného v daleko kratším časovém intervalu - a jeho voličům to nevadilo.
Vlastně, holky, nechápu, o co vám v této diskuzi jde. Aby voliči Zemana přiznali, že zvolili špatně? Že to měli hodit Drahošovi? Všichni jsme tady uvedli, že máme k Zemanovi výhrady, že pro nás není panem dokonalým. Jeho chyby mu neodpouštíme, víme o nich. Byl ale pro nás prostě lepší než Drahoš.

Nedá mi to a musím ocitovat zase p.Macka, protože je fakt trefnej:
"A tak prý Jiří Drahoš zvažuje založení nové politické strany. To je zajímavé: zvláště se těším na jeho názory na daňový systém, systém sociálního zabezpečení, zdravotnictví, zemědělskou politiku, dopravní politiku, dotační politiku, neziskový sektor, ekologii, zahraniční politiku, obranu a vnitřní bezpečnost, soudní systém, atd., atd."

"Řekl už někdo reportérům ČT, že volby už skončily a nevyhrál je Drahoš?" smilies/grin.gif
leden 31, 2018 13:05
... : mila1
Míšo, já se zase bavím Tvými názory :-) Co kdybys odcitovala pana Macka celého: Píše také:

Podstatné bude postavit se proti tomu, co nyní nastane ve společnosti: intenzivní propaganda k opuštění EU a NATO a spočinutí v náruči velkoruského cara. Klaus a Zeman totiž nic jiného nesledují. Nejsou tak zběsilí, aby jako soudruh Gottwald požadovali, aby se ČSR stala jednou ze sovětských republik, jejich tah směrem na Východ je ale mocný a vytrvalý.

a také:
Po prezidentských hodech zákonitě nastává všední sračka:

Ministerstvo financí vyjmulo Čapí hnízdo z Evropského financování. Začátek zametání pod koberec v přímém přenosu…


To už se vám do krámu moc nehodí, co? :-)
leden 31, 2018 13:24
... : zuza
Že by tady další Mikin v trošku jiném vydání? Pokud vím volby skončily.....
leden 31, 2018 13:56
... : Míša šíša
Mílo, to tu mám jako citovat všechny glosy pana Macka nebo jak to myslíš?
Nevím proč by se mi nehodilo do krámu tebou ocitované. Já v tom s Miroslavem Mackem souhlasím. Nikdy jsem se tu Babiše nezastávala, pokud si dobře pamatuju. Jsem pro, aby se celá kauza s Čapím hnízdem řádně prošetřila a aby v případě pochybení nesli odpovědnost i ti, co dotaci schválili.

A kterými svými názory jsem tě pobavila? Můžeš být stejně konkrétní jako já?
leden 31, 2018 14:04
... : mila1
Míšo, pobavilas mne třeba tímto: To je teda legrace - argumentovat výrokem Cyrila Höschla, který Zeman ocitoval v roce 1992. Nemáme náhodou rok 2018?
Pan Drahoš prohlásil ledacos a náhle tvrdil něco jiného v daleko kratším časovém intervalu - a jeho voličům to nevadilo.


Na každého máš jiný metr. A k Drahošovi - nikdy nebyl vítač, tu nálepku mu dal Zeman a asi vy, co já vím. Nikdy nechtěl nelegální migraci. Ale to se vám těžko vysvětluje, vy budete pořád tvrdit jedno a to samé. Prostě se to hodilo do krámu a spousta lidí, hlavně starších, kteří se oprávněně bojí migrantů, na to skočilo a volilo pro ně "menší zlo" - Zemana.
Je zvláštní, co se tady, na Kudlance vytvořilo za skanzen. Nikde kolem sebe to nevidím, tak jsem jen udivena vašimi názory a občas si říkám, že se mi to jen zdá. Neznám ve svém okolí nikoho, kdo by volil Zemana. Ať už to jsou lidi důchodci nebo studenti. Já Vás přece nechci přesvědčovat o tom, že je Vaše volba chyba, jen ji nechápu, ikdyž se snažím pochopit Vaše pohnutky. To je asi vše, co k tomu mohu dodat.
leden 31, 2018 14:36
... : Petr Sysala
Proč tolik povyku pro nic?
Jediný, kdo mohl Drahoše porazit, byl Drahoš sám a bohužel/bohudík (dle orientace zavilého příznivce/odpůrce) se mu to podařilo.
Toď vše.
:-)
leden 31, 2018 14:55
... : Míša šíša
Aha, tak to jo. Sice nevím, co je na tom vtipného, ale budiž. smilies/kiss.gif

Nemyslím si, že mám na každého jiný metr. Jasně jsem tu řekla, že mi na Drahošovi vadí jeho politická nezkušenost a neznalost, že je podle mě pro výkon prezidentské funkce nekompetentní. Když stejným metrem měřím Zemanovi, tak mi vychází, že z tohoto hlediska kompetentní je. Je erudovaný v zahraniční politice, v ekonomice a mnoha dalších oborech, do kterých prezident musí vidět. Nemůže to dělat kdokoli, stejně jako kardiochirurga nemůže dělat zahradník.
Že moji (naši) volnu nechápeš, mi nevadí. Já zas nechápu tvoji, ale nemám potřebu to donekonečna rozebírat. Že neznáš nikoho, kdo by volil Zemana, je možné, ale nic to nevypovídá. Většina dala hlas Zemanovi, a to je podstatné. Můžeš brečet, můžeš se vztekat, můžeš psát desítky komentářů, jak je Zeman fuj, ale to je to jediné, co proti tomu můžeš dělat. Nebylo by pro tebe po psychické stránce lepší, kdyby ses s tím už konečně smířila?
leden 31, 2018 14:57
... : Bara
Zuza, taky me to napadlo???
A s Petrem Sysalem souhlasim, pan Drahos ( jeho radci) si to sam podelal......vseho moc skodi!!
leden 31, 2018 16:16
... : Iris
Myško, Milo, jste statečné a máte moje sympatie i obdiv.
Milo, jsem z chomutovska a v mém okolí tady Zemana naopak volila velká většina lidí, pro mne bohužel. Věrní a vytrvalí severočeši.
Myška a ostatní píší svůj názor, kterému věří, to není žádné kvičení poražených. V reálném životě, alespoň co já sleduji, je to tak, že se radši moc už nedebatuje - v práci nebo i v rodinách by docházelo k zbytečným hádkám, před volbami to bylo občas vypjaté. A mnohokrát jsem se divila, jak jsem se ve svém odhadu svých známých, pokud jde o jejich náhled na osobu příštího prezidenta, totálně mýlila. Pokud spolu chceme žít, musíme tedy vynechat téma volby. Je to těžké, když člověk neumí být lhostejný k tomu, co se děje kolem něj.
No ale Kudlanka přeci je k debatování, proto se tu debatuje, tak proč pořád Myšce a Mile divíte, že zatím mají potřebu to probírat, mají se tedy před vítězem pouze bez pochyb sklonit, zavřít ústa a svoje zklamání utípnout ze dne na den a přetransformovat svoje pocity do receptů na vaření? Jsem si naprosto jista, že opačně by to bylo to samé, ne-li horší. Jsem také zklamána, moc jsem čekala, jestli uslyším něco, co by signalizovalo změnu v chování, vstřícnost, náznak smířlivosti, nabídku ke složení zbraní ze strany MZ. Nic. No tak zase nic. Svého nového prezidenta jsem ostatně dlouho ani neviděla...zdá se mi to?

leden 31, 2018 17:08
... : Sidon
Jen malá část národa je dobrá nebo špatná. Většina je beztvará masa, se kterou si můžete dělat, co se vám zlíbí. Masa není schopna vyhodnotit, jestli něco je správné nebo nesprávné, zločinné nebo pokrokové. Řídí se podle toho, jaký režim je u moci. Když bude společnost řízena dobrými muži, bude i tato masa inklinovat k dobrým skutkům. Pokud se k moci dostanou zločinci, bude se dít zlo, pokud lidu vysvětlíte, že to je v zájmu pokroku!“

Tohle je výňatek z blogu Ladislava Větvičky. Myslím, že je to výstižné až dost. Teď jenom dopředu odhadnout kdo je kdo a nedat tomu špatnému možnost a příležitost se uplatnit.
Jenže, zase, kdo to bude posuzovat? Takže je to pořád dokola. Jedni chtějí "hot", ti druzí zase "čehý".
smilies/sad.gif
leden 31, 2018 17:09
... : Iris
Sidone, k tomu výňatku (kterých je ostatně ohromná spousta z obou stran...) jen přidám také výňatek, bohužel už nevím odkud. Doufám, že to není důležité.

..... nehraje ve volebním chování racio a program skoro žádnou roli a rozhodují zcela dominantně osobní iracionální sympatie ke kandidátovi. A jedním z nejdůležitějších momentů, které mohou vyvolat sympatii k nějakému člověku, je jeho podobnost s námi samotnými.
leden 31, 2018 17:16
... : Myška
Zajímavé, jak Míšo šíšo přitvrzuješ a jak tě ta diskuze popouzí. Jsem zvědavá, koho budete, nynější voliči a příznivci Zemana, volit příště. Protože on už kandidovat nebude moci ze zákona, i kdyby mu Ovčáček čtveráček někde sehnal živou vodu a omladil ho. To budete v pěkné kaši...
leden 31, 2018 17:18
... : Sidon
Myško, tamtamy zvěstují, že to bude Okamura.

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
leden 31, 2018 17:42
... : mila1
Iris: díky.
leden 31, 2018 18:22
... : mila1
Myško: slyšela jsem, že i mladší Klaus by mohl kandidovat příště, ale tady bude favorit Tomio, ten nás přece od migrantů a EU ochrání smilies/grin.gif
leden 31, 2018 18:31
... : Myška
Iris, díky.
leden 31, 2018 19:10
... : Myška
Okamura - věřím, že jestli bude kandidovat a jestli ještě bude Kudlanka, tak zde bude mít mohutnou podporu.
Klaus mladší nezní vůbec špatně.
Uvidíme, třeba se bude volit dřív. Tím nepřeji smrt Zemanovi, aby si to někdo takhle nevysvětlil, ale má svůj věk a může onemocnět tak, že nebude schopen vykonávat svou funkci.
leden 31, 2018 19:16
... : Míša šíša
Myško, já tu mám 2 komentáře na vašich 20 a já přitvrzuji? To snad ne. V čem?
Diskuze mě nepopouzí, spíš překvapuje, jak vás to s Mílou bere. A nad něčím se taky bavím, jako třeba nad druhou částí tvého komentáře.
Koho budem volit příště? No asi nikoho, když už ten Zeman nebude moci kandidovat, že jo. Budeme si zoufat, rvát si vlasy, ronit slzy ve dne v noci a NČ určitě v čirém zoufalství přestane pít i kozla. Prostě budeme v pěkné kaši, jak jsi správně napsala.
smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif

Pozn.
Nad Klasem ml. bych určitě přemýšlela jako nad vhodným kandidátem, ale musel by mě přesvědčit ještě mnohým dalším než jen svými názory, které mi imponují.
únor 01, 2018 05:53
... : mila1
Otázka pro voliče Zemana : Jak se vám líbil jeho první projev? Byl v nĕm ménĕ arogantní Jak sliboval? Bylo nutné nadávat novinářům?
únor 01, 2018 06:32
... : NČ
Dost dobrá výhružka z Respektu od ubožáka Taberyho, kterej demkratickou volbu neunesl a burcuje Drahošovy voliče k "demokratický" změně systému:
"Miloš Zeman vyhrál volby pouze o sto padesát tisíc hlasů, druhá část společnosti tak má rovněž silný mandát, aby promlouvala do podoby země. Jestli to neudělá, může to mít vážné důsledky. Změna systému se totiž dá provést velmi snadno."
únor 01, 2018 08:19
... : Míša šíša
Tak jeho první projev se mně nijak zvlášť nelíbil, neřekl v něm nic světoborného. No ano, Zeman řekl, že bude méně arogantní, že bude méně sebevědomý a kontroverzní a že bude pokornější(což jsem mu neuvěřila ani na sekundu).
Novinářům ale nevynadal, jak píšeš, pouze řekl, že při jedné situaci získal další důvod, proč české novináře považuje za pitomce (v tom s ním naprosto souhlasím, protože to pitomci jsou).
Co mi vadilo, bylo to, že hlas Vladimíra Keblúška označil jako hlas mutanta. To vhodné nebylo, protože jednak za to Keblúšek nemohl (neměl mikrofon) a druhak tím Zeman zamlouval svoji nedoslýchavost.
Spokojena? smilies/kiss.gif
únor 01, 2018 08:31
... : NČ
Sorry jako za 08:19. Teď jsem to přečetl pořádně a nejedná se o výhružku, nýbrž naopak o starostlivou obavu o osud demokracice, protože Zeman teď může snadno iniciovat změnu režimu.
No, i tak: Svatá prostato!
únor 01, 2018 09:03
... : mila1
možná konečně nějaké rozumné zdůvodnění, proč volby dopadly jak dopadly.. je to delší čtení, ale zajímal by mne váš názor:

https://andrejruscak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646458

únor 01, 2018 09:07
... : mila1
Ještě jednou, ted už jako odkaz...
https://andrejruscak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646458
únor 01, 2018 09:08
... : NČ
Vidím to tak, Míšo. Zeman už jinej nebude a kdykoliv dostane sebemenší příležitost ke šťouchnutí do novináře (novinářů) využije ji. Je to takový "jak vy ke mně, tak já k vám". Někdy vkusně, někdy méně vkusně. Zrovna tohle mi nervy nerve.

únor 01, 2018 09:11
... : Míša šíša
"Řekněte názor na Zemanův projev" - a když ho řeknu, tak žádná reakce, ale zase jen další: řekněte názor na tohle a tohle. Promiň, Mílo, ale ten blog číst nebudu. Opravdu nehodlám celý den věnovat debatám o Zemanovi, na tolik mi žíly netrhá. Myslím si, že k volbám a Zemanovi bylo už řečeno (napsáno) tolik, že omílat to stále dokola ještě týden po volbách je ztráta času.
Proč Zeman vyhrál volby, je jasné - dostal více hlasů než Drahoš. Co na tom kdo chce pořád něco řešit a rozebírat??
Až bude nějaká nově vzniklá situace, třeba zase podebatuju, ale teď už to pro mě ztrácí smysluplnost.
únor 01, 2018 10:14
... : Míša šíša
NČ, přesně.
Ono taky těžko změnit náturu po sedmdesátce, že? smilies/wink.gif
únor 01, 2018 10:15
... : Iris
Míšo, většinou také nečtu odkazy na to či ono, někdy se to tu modrá až moc. Tenhle článek je ale fakt zajímavý, řekla bych nestranný, není prvoplánově protizemanovský, jak by se možná čekalo. Je to rozbor společnosti, nad kterým člověk musí zamyslet, ať patří do jakéhokoliv tábora.
únor 01, 2018 10:23
... : zuza
Tak nevím zda jsem to dobře pochopila, ale Myška, Mila a Iris jsou vysokoškolsky vzdělaní lidé s vyšším IQ a přejí si samozřejmě přijímat imigranty dle kvót? Zajímavý odkaz to je, ale pro kterou elitu. která si myslí že má patent na rozum?
únor 01, 2018 11:05
... : mila1
Míšo, k Tvé reakci na Zemanův projev - souhlasím. Ikdyž ty novináře napadat nemusel, měl se nad to povznést.

A kdybysis přečetla ten blog, tak si myslím, že byses nad tím taky zamyslela. Ano, volby skončilly, ale mne opravdu zajímá, proč dopadly tak, jak dopadly. Nezpochybňuju výsledek volby, ale hledám příčiny a důvody té volby. Přečetla jsem toho po těchto volbách hodně, s něčím souhlasím, s něčím ne. Vidím tady i Vaše názory, které ne vždy chápu. Ale jsme jeden národ a musíme tady spolu dál žít, tak by nás asi mělo zajímat, co si myslí ten z té druhé skupiny, co volila jinak.
únor 01, 2018 11:11
... : Míša šíša
Iris, tak jsem dala na tvé doporučení a přečetla si to. Mňo...
Valná část článku je pouze opakováním toho, co již někdo jiný řekl či napsal - aspoň já jsem takových rozborů četla tucty. Takže zase jen stálé omílání té stejné omáčky pořád dokola.

Není náhodou, že velká část Zemanových voličů je z míst, kde je rekordní počet exekucí. Dá se vcelku logicky usuzovat, že mnoho voličů Miloše Zemana buď je v exekuci, nebo přinejmenším má někoho takového ve svém blízkém okolí. A jak se v těch místech do exekuce lidé dostávají? Nevýhodnými půjčkami, tedy nízkou finanční gramotností, neschopností pochopit smlouvu, kterou podepisují. Tihle lidé mají vcelku oprávněný pocit, že současná realita je pro ně taková, že na každém rohu číhá někdo, kdo je chce podvést, odrbat a zneužít. Svět je pro ně složitý a protože do něj nevyrostli, ale většinou se do něj dostali ve věku, kdy se už člověk obtížněji adaptuje na nové věci, neorientují se v něm.

Může pisatel toto tvrzení doložit nějakou statistikou? "Velká část" či "mnoho" Zemanových voličů je neurčitý počet. Jak velká je ta část, kolik je to mnoho? 50% Zemanových voličů, 70% nebo 90% ? Na mě třeba žádná exekuce uvalena není, ani nemám žádnou půjčku. V mém okolí ti, co volili Zemana, se rovněž s žádnou exekucí nepotýkají.
Tudíž obecné, ničím nepodložené fráze. Je rozdíl mezi autorovým úsudkem a platnými fakty.

Lidé, kteří se z důvodu nižší inteligence (není na tom nic špatného, znovu podotýkám), horších životních šancí, pozdního zařazení do dnešního rychle se měnícího světa nebo špatného sociálního původu, nebyli schopni informovat o tom, co je zač Miloš Zeman, proč on sám na jejich zájmy kašle, proč jimi beztak i hluboce pohrdá, proč potřebujeme členství v EU a NATO, proč není problém přijmout pár tisíc uprchlíků dle našeho vlastního výběru, nejsou viníky reality, do níž jsme se včera odpoledne dostali, protože zpravidla nedisponují schopnostmi, které by jim důsledky svého počínání vůbec ukázaly. Představte si je jako sirotky, kterých se buď může chytit dobrý samaritán, který jim pomůže a vytáhne je nahoru, aby si mohli dále pomoci sami, nebo se jich může chytit uliční gang a udělá z nich v lepším případě bílé koně pro své zločinné aktivity, v horším případě bezohledné zločince.


No, to už je příšernej blábol. Jsem ochotna přiznat, že mám nižší inteligenci než autor (rozhodně bych nebyla schopna takový elaborát sepsat) a že mám špatný sociální původ (kurňa, to už tu jednou bylo, ne?). Ale nepochopila jsem zmínku o EU a NATO, protože Zeman členství v těchto institucích podporuje.
No, že jsem si nezjistila, co je Zeman zač... a co vlastně je? Příšera, která se tu zjevila z hlubin? Myslím, že za dobu jeho působení v politice jsme se o něm dozveděli dost. Ale třeba ví autor nějakou další utajovanou informaci, kterou nám však žel zapomněl sdělit.
No nic, já sirota jsem si teď uvědomila, že od Zemana žádné samaritánství očekávat nemohu, a tak jdu hledat nějaký uliční gang, abych se dala na dráhu zločince.

Bože, to jsou žvásty! Komouši s těmi svými kydy byli žabaři, kam se hrabou na tohle. A to je, Mílo, můj názor, který jsi chtěla znát. A tím jsem v této diskuzi se svými názory opravdu již skončila.
únor 01, 2018 11:25
... : Iris
Zuzo, dnes jsem zaslechla výraz "lepšolidi" - pražská kavárna a sluníčkáři jsou zřejmě pro mluvčího pana prezidenta už nuda - pokud to tedy opravdu pronesl. Nemám patent na rozum, mám maturitu a mezi elitu rozhodně nepatřím.
Zuzo - nepřeji si samozřejmě přijímat emigranty podle kvót, co k tomu víc dodat?
Ale prásknu na sebe, že kavárny tedy miluji a hodně navštěvuji smilies/smiley.gif
únor 01, 2018 11:27
... : mila1
Míšo: vážím si toho, že sis to přečetla. Od toho je diskuse, aby lidi napsali svůj názor. Mně to přijde jako velice rozumné shrnutí důvodů, proč lidi volili tak a tak. Ale důležitý je hlavně poslední odstavec, který navazuje na ten, který jsi odcitovala Ty. A je to v podstatě obvinění politiků a ostatních vlivných lidí, kteří neudělali dost proto, aby se lidi nebáli...

Nečekám, že si tohle naše kulturní, mediální a společenské elity uvědomí, na to mají až příliš rády svůj pečlivě budovaný obraz coby svědomí národa, ale pokud budou dál pokračovat v nálepkování voličů Miloše Zemana místo toho, aby se je snažily vyslechnout, pochopit a uklidnit slovy, kterým budou rozumět, zadělávají si na nějakého budoucího „Chomejního“, nebo, ať jsme blíž domovu, „Gottwalda“.
Zdroj: [url=https://andrejruscak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646458
]https://andrejruscak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=646458
únor 01, 2018 11:46
... : NČ
Teď se začnou učeně, politologicky, sociologicky, psychologicky, psychiatricky, antropologicky, filozoficky, hledat důvody, proč byl první Zeman a druhej Drahoš.
Ježišmarjáááá ! A není to snad proto, že někdo první a někdo druhej bejt prostě musel? Kdyby to dopadlo přesně opačně, taky by ze sebe chrlili všechny moudra světa? K čemu vlastně je tahle příživnická elita, neschopná si na sebe vydělat užitečnou a prospěšnou prací, dobrá?
Chápu, že všichni tihle vejš uvedení paraziti pavědci si svejma hlubokomyslnejma "úvahama" přivydělají nějaký prachy, ale sorry jako - proč by mě měly jejich žvásty zajímat?
únor 01, 2018 12:55
... : NČ
Ještě drobnost. Včera jsem z tv odeslech skutečně zasvěcenej názor nějaký devatenáctky, proč volila Drahoše:
"To je přece jasný. Volit Zemana, to by bylo, jako kdybych se měla se svou prababičkou radit, jaký si mám nechat udělat tetování."
Komentář si nechám pro sebe. Skutečně není třeba.
únor 01, 2018 13:19
... : Bara
V dnesnich aktualne.cz je rozhovor pana Horacka s redaktorkou Drtinovou. Hned v zacatku pan Horacek priznal, ze si prohru profesor Drahos v podsate sam zavinil a ze to asi byla chyba tohoto kandidata postrcit do duelu se Zemanem......
únor 01, 2018 13:25
... : NČ
Taky myslim, Báro, že si Drahoš pěkně zavařil tou výzvou Zemanovi, k tv debatám. Jen, na rozdíl od tebe, bych řekl, že to udělal sám, bez poradců, v opojení nad svym druhym místem. Myslim, že v tom momentě by se v jeho, beze sporu chytřejších, poradcích krve nedořezal.
únor 01, 2018 13:34
... : wendy
Zdravím. Tak už se s tím smiřte, kdo vyhrál vyhrál a je první. V dalším kole bych brala Klause jr. A zase budou řeči...zrušme volby.
únor 01, 2018 22:18
... : NČ
Wend. Tipuju, že další volby budou ještě letos a vyhraje Klaus st.
Důvod? Myslím, že Zeman si splnil všechno, co si předsevzal. Zlikvidoval podvraťáka, podlýho zrádce Sobotku. Přece proto taky IHNED po volbách jmenoval Babiše i bez pověstný stojedničky, aby Sobotkovi neumožnil ani vteřinu déle "vládnout" v demisi. Bylo mu jasný, že se stojedničkou by to Babišovi trvalo měsíce a ty měsíce by měl Sobotka ještě k dobru.
Zadruhý. Vyhrál druhou volbu, další už pro něj nebude, takže se může docela v klidu odebrat na venkov (zdravotně fakt nevypadá nejlíp).
Zatřetí. Klaus už kdysi prohlásil, že proti Zemanovi nikdy kandidovat nebude, jinak ale jo.
Tak takhle to já, prognostik a psycholog amatér, vidim.
Brejtro.
únor 02, 2018 03:59
... : Sidon
Já řeknu jenom tolik, že je dobře, že zvítězila pravda a láska nad ,lží a nenávistí!


smilies/cheesy.gif
únor 02, 2018 07:06
... : mila1
NČ - může Klaus starší ještě kandidovat? To si nejsem jistá. Jinak prognoza dobrá, jen si myslím, že Zemanovi jde především o ČSSD a chce na sjezdu 18.února prosadit své lidi a myslím, že po Babišovi bude chtít i ministerská křesla pro ČSSD.
A co se týče jeho odchodu, lidi kolem něj, kteří ho potřebují pro své podivné obchody, ho na Vysočinu jen tak nepustí.
únor 02, 2018 11:43
... : wendy
No NČ asi tak nějak, jo... řeči že si splní, vytře někomu zrak a pak odejde objímnat stromy, kolovaly. Uvidíme. Možná ho k tomu dožene i jeho zdraví-nezdraví. A prezidenetem může být v dalším kole BAbiš. Kluci se nám tam pěkně střídají.
únor 02, 2018 22:09
... : NČ
Mílo. Jo, Klaus st. může. To je omezený jen tim, že nesmí prezidentovat víckrát, jak dvakrát ZA SEBOU.
únor 03, 2018 02:56
... : NČ
Wendy. Tak se necháme překvapit. Mě už by vlastně nepřekvapilo nic, ani kdyby to Zeman zabalil ještě do prázdnin a uplně nakonec ještě ukončil celej trapnej ubohej "Případ Čapák". Třeba zahrnutej do nějaký širší amnestie, nebo nějak.
únor 03, 2018 03:03
... : wendy
Nojo, taková ammnesty ve stylu odcházejícícho Klause...repríza. I když tomu hnízdu už asi nikdo moc nevěří. A kdo věří, z nějakého důvodu musí. Ale operuje se a ním.
Takže jak říkáš - necháme se překvapit.
únor 03, 2018 21:57
... : NČ
No jasně. To hnízdo. Zadání přece nezní - vyšetřit. Zadání je - vyšetřovat!!! Klidně i další roky, tak, jak dlouho bude potřeba držet naživu záminku "se stíhaným člověkem přeci nemůžeme ... a co by na to řekla Evropa?"
únor 04, 2018 04:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]