O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK PAN TOMÁŠ ORTEL O PTÁKA PŘIŠEL PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 listopad 2017
Ne teda, že bych na to koukal. To by bylo na mý síly. Stačilo, že mi ráno rádio řeklo, že Zlatýho Slavíka opět vyhrála staletíma ověřená sestava. Kdo taky jinej, žejo. Jistě podle zásady: "Vítězná sestava se nemění". I kdyby mi to rádio neřeklo, věděl bych to taky. Jen mi přišlo divný, že rádio, oproti jinejm letum, mlčelo o dalších místech v pořadí.

 

 

 

 

To jsem pochopil o něco pozdějc, teprve, když jsem se, jen tak z nudy, trochu začetl do pár článků a užasl jsem.

 

Cit: "Při analýze hlasování dospěl organizátor ankety Český slavík k závěru, že kapela Ortel a její lídr Tomáš Ortel dostali podporu nad rámec pravidel fair play. Pořadatel se proto rozhodl započíst skupině i zpěvákovi stejný počet bodů, který získali v loňském roce...".

 

A v čemže spočívalo překročení pravidel fair play? V tom, že Ortel na svých FB stránkách požádal svý fanoušky o zaslání hlasů... 

 

Tak je to jasný. Hlasovat pro předem dohodnutý vítěze, to je fair play. Ovšem hlasy, daný někomu jinýmu, jsou nepřípustný, unfair. Skutečnýho vítěze je třeba aspoň minimalizovat, když už ne přímo eliminovat. Cesta se vždycky najde. Současně taky je třeba jeho jméno vyloučit z rádia i z televize tím, že o dalších místech v pořadí bude zakázáno se zmiňovat.

 

Ortel se slavnostního večera nezúčastnil (hleďme na ty drzouny, kteří pohrdají druhým místem). Úrovni večera to ovšem prospělo. Nikdo letos z hlediště neodešel, tím ovšem ani nikdo nedostane medaili Fr. Kriegla "Za statečnost". Moderátoři, za burácivýho ohlasu hlediště, ze sebe dělali snad prý ještě větší paka, než ve skutečnosti jsou. Nade všechny prý vynikl herec Matonoha se svou komickou parodií Jeho Svatosti Dalajlámy (kdosi mi sice tvrdil, že to nebyla parodie, že to myslel vážně, ale tomu snad může uvěřit jen trapnej mentál).

 

Musel to teda bejt pro všechny skutečnej uměleckej zážitek, plnej lásky a porozumění. A já blbec jsem se o něj připravil.  

Brejden všem. Pepa - NČ

 

 

 

V tuto chvíli ještě skupina Kabát netušila, jak se věci kolem výsledků letošních Českých slavíků zamotají.POST SCRIPTUM:

 

Oficiální prohlášení managementu a skupiny Kabát

 

     Během včerejšího dne (neděle 26.11.2017) se objevily články, které poukazují na nekorektnost postupu pořádající agentury Musica Bohemica při sčítání hlasů v anketě Český slavík za rok 2017. Agentura to sama uvádí na oficiálních stránkách soutěže. Její prohlášení je úplně na konci „výsledkové listiny“.

 

    Jsme přinejmenším překvapeni a neměli jsme do včerejšího poledne sebemenší indicii, že by mohl existovat podobný problém.

 

 

S nepředstíranou radostí jsme v sobotu večer převzali ceny za první místo v kategorii SKUPINA ROKU, ale teď se nemůžeme zbavit dojmu, že jsme se stali součástí hry, kterou nechceme hrát.

 

    Požádáme dnes o oficiální stanovisko pořádající agenturu, a na základě těchto podkladů se rozhodneme, jaké další kroky podnikneme. Nenastane-li nějaká komplikace, tak se k této velmi nešťastné situaci vyjádříme v úterý, před posledním koncertem našeho podzimního turné, který se koná v O2 Areně v Praze.

Management a skupina Kabát

 

 

 

 

Komentáře (11)add feed
... : mia I
televizi moc nedám, navíc jsem tu měla starší dceru, tak jsme klábosily a sledovaly ČT 1, Tajemství těla s p. Vackem a Dejdarem. Na Slavíka jsme přepnuly až pak, ale stejně se nedalo celistvě koukat. Jediný zajímavý bod byla Anička K., moc obdivuji její houževnatost s boji s rakovinou. Já mám problém se Sokolem a Matonohu už jsem přepnula, ty dva byly trapný. Navíc díky sponzorům je Slavík prošpikovaný reklamou. Ani systém nějakých bodů v hlasování už mi nic neříká. Vzpomínám , jak jsme kdysi s velkým napětím vystřihovali anketní lístky Zlatého slavíka z Mladého světa a posílali je do redakce, to byl malý svátek. Kde že ty loňské sněhy jsou. Slavík je záležitost zřejmě už přežitá. Když dostanou ceny ti, kteří ani v ČR nežijou (Lucka Vondráčková) nebo druhý místo chytí Michal David (nic proti němu jinak ani proti Lucce), tak to už neříkám ani popel.

Zajímavý byl konec pořadu. Když zpíval Goťák s Martou Kubišovou. Bylo v tom něco krásně smutnýho, věk nezastavíš..Když jsem si dala na you tube záznam ze Slavíka 1966 , kde je Gott a Marta a teď tam nabíhají videa ze soboty té samé dvojice, člověk si uvědomí, jak je čas neúprosný. Marta dala Modlitbu naživo, ale už to přece jen bylo znát..

Podstata Pepíkova článku je o kapele Ortel, já tu kapelu neznám, když jsem si zjistila včera co zpívá za repertoár, tak mi bylo jasný, že vyhrát nemohli.. Jinak jsem ještě očekávala, že nějak víc vzpomenou Věrku Špinarovou, ale co jsem tak vysledovala dodatečně, tak Markéta Konvičková zazpívala Tenkrát na Západě a tím se to odbylo.
listopad 27, 2017 22:49
... : *deeres*
Nikdy v životě by mne nenapadlo posílat někam hlas, nebo se na to dívat. Tak jsem si jenom přečetla ohlasy. Fakt to musel být nářez. Nechápu druhé místo kňouralky Lucky , ta to musí mít zaplacené.
A "herec" Matonoha, to také musel být zážitek, absolvent JAMU, co neumí ani artikulovat. Když ho slyším, tak mám obavy, že jsem ohluchla. Prý herec, bavič a zpěvák???? A to jsem se ráda dívala na Comeback. Na Matohonova Dalajlámu je v diskuzi přes tisíc příspěvků, a lidi mu to dali sežrat.
Někdo do diskuze napsal, že jestli Kabáti a Gott mají koule, tak obdržené Zlaté slavíky pošlou Ortelu.
listopad 28, 2017 09:59
... : doktor
Pepo děkuju,mluvíš mi z duše.
listopad 28, 2017 12:45
... : Milene
Anketu Český slavík by měli zrušit, protože už nikdy nebude jiný vítěz než Gott a Bílá. I teď lidé posílají hlasy již nežijícím zpěvákům nebo zpěvačkám. Jen namátkou: I. Bartošová, Petr Novák, Karel Kryl, Pavel Bobek, Karel Zich......
listopad 28, 2017 14:24
... : Myška
Český slavík... chtěla jsem se dívat, ale po úvodu, kde se trapně předvedl Sokol,jsem neměla sílu a raději si četla History revue. Nevím, kolik hlasů dostal Ortel skupina ani Ortel zpěvák, a bude jistě hodně zajímavé, co odpoví agentura Musica Bohemica Kabátu. Nejde o život, přesto by měla být anketa transparentní, a pořadatel by neměl zvýhodňovat nebo znevýhodňovat žádného interpreta.
Nepozastavuji se nad tím, (jako někteří, kteří na sociálních sítích častují vítěze nevybíravými sprostými a nepublikovatelnými slovy) že bezesporu hodně hlasů dostal Karel Gott, je stálicí a fanynek má hodně. I já mu fandím v jeho boji s nemocemi, a myslím si, že jako zpěvák nemá konkurenci. Ani se nepozastavuji nad tím, že třetí místo získala Lucie Vondráčková. I když v ČR nebydlí - a nebydlí proto, že následovala manžela, který je v zámořském hokejovém angažmá - přesto zpívá česky, koncertuje, nahrává tu,... tak proč by nemohla získat hlasy?
Anketa Český slavík není o tom, jak kdo umí zpívat, ani o počtu prodaných nosičů, ale jen o popularitě, a o tom, kolik fanoušků toho kterého zpěváka nebylo líných hlasovat...
listopad 28, 2017 14:50
... : d@niela
Myško, zcela souhlasím s tvým velmi jasným názorem.

Je pravda, že už to dávno není to, co bejvalo, kdy touhle soutěží republika žila. Jenže podle všeho nakonec skončí tak (pokud vůbec někdy skončí), že na židlích v publiku budou už jen posluchači v urnách, a soutěžící budou ukazovat z retro filmů...

Prostě - je to záležitost dáááávno za zenitem; měli by vymyslet něco nového, zadat nové parametry, aby se tam dostali i jiní - protože přes tyhle "věčnice" se nikdo novej nemá šanci dostat smilies/smiley.gif

listopad 28, 2017 15:12
... : polárka
ja patrim k lidem, kteri miluji pisnicky skupiny Ortel..Protoze se bojim ze by je jednou mohli docela zakazat tak si jejich albumy kupuju. Mozna nemusi byt perfektni hudebnici, ale mne vzdycky slo vic o slova. A slova jejich pisni se mi strasne libi. Treba "zustan mym domovem" nebo "11 zari". Tak pravdive, ze jiste se to nemuze slunickarum libit. A bohuzel slunikaru je u nas prilisa jsou vdude...televize, radio jsou jich plne. Nikdy nepochopim lidi kteri maji tak zatemnene oci ze envidi kam se vsechno riti. A na tohle prave s snazi upozirnit Tomas Ortel, vlastenec. ted se rozhoduji Kabati, ze na protest vrati sveho zlateho slavika.
listopad 28, 2017 16:54
... : polárka
ja patrim k lidem, kteri miluji pisnicky skupiny Ortel..Protoze se bojim ze by je jednou mohli docela zakazat tak si jejich albumy kupuju. Mozna nemusi byt perfektni hudebnici, ale mne vzdycky slo vic o slova. A slova jejich pisni se mi strasne libi. Treba "zustan mym domovem" nebo "11 zari". Tak pravdive, ze jiste se to nemuze slunickarum libit. A bohuzel slunikaru je u nas prilisa jsou vdude...televize, radio jsou jich plne. Nikdy nepochopim lidi kteri maji tak zatemnene oci ze envidi kam se vsechno riti. A na tohle prave s snazi upozirnit Tomas Ortel, vlastenec. ted se rozhoduji Kabati, ze na protest vrati sveho zlateho slavika.
listopad 28, 2017 16:54
... : polárka
jsou to ferovi chlapi! Mrzi mne, ze to neudelal i Gott.
listopad 28, 2017 21:38
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]