O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ DO FIRMY ZABLOUDÍ "ÍTÝ" (AJŤÁK) PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 23 listopad 2017
Související obrázekPracuji v nevelké firmě v městečku mezi horami. Někde uprostřed Moravského Slovácka. Je tady krásně. Lidi tady chodí pravidelně v nedělu do kostela, takovým exotickým hrátkám, jako jsou krojované hody, taky ještě neodzvonilo, a světe div se, i děti a mládež se nastrojí do krojů. Prostě jiný kraj jiný mrav a rozhodně – nic proti.

 

 

 


Je to pěkné a všechny ty možné typické národní znaky a zvyky jakéhokoliv kouta ČR a i světa přijímám minimálně se zvědavostí. Ale jako vždy vše má své ale. Jakoby se tady lidi schovali před světem i v něčem jiném. Sice mají všichni wifi a voda taky teče teplá, nicméně při vstupu do firmy, ve které pracuji, jakoby se zasekla doba někdy v devadesátkách. Nebo ještě lépe řečeno – jako za „krále Klacka“.

 

Asi nejvíc jsem si toho všimla při práci našeho ajťáka („Itýho“, jak mu interně sama pro sebe říkám). Jeho energetické dění je hluboce skryto někde mezi ukazovákem a palcem levé ruky. Někdy si říkám, že když zrovna nejezdí při prohlížení Alzy myší po klávesnici, tak nejspíš hybernuje.

 

 

 

Výsledek obrázku pro Frustrated man sitting on the pc and feels boring

 

 

Nemůžete po něm chtít nic teď hned, protože má moc práce a dnes si toho naložil tolik, že to určitě nestihne. A tak ho vidíte, jak opravuje klimatizaci, opravuje kopírku, vybaluje asi padesátý mobil, chodí na oběd, ale hlavně kontroluje zálohy, kdyby ty zálohy náhodou nezálohovaly.

 

Když jsem při svém zápalu boje nenápadně naťukla zpochybnitelnou potřebu jeho funkce v naší firmě, tak se na mě většina podívala, jako jestli jsem normální, protože IT ve firmě je přece nutností!  I když jen na opravu klimatizace a vybalování mobilů… Přitom - on by práci měl. Máme skladový a hospodářský systém, máme i webové stránky, ale to vše tak nějak spravuje někdo jiný. Takže přežitky se nosí, a jsou, jak zjišťuji, úplně běžné. Náš IT je tady proto nutností, protože vždycky tady byl, je a bude, a to i když vlastně nemá co dělat.

 

Kromě té Alzy samozřejmě.

 

MARKÉTA

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Jste malá firma,ale správce sítě prostě potřebujete,na rozdíl od softwaru, který se dá nakoupit.
Co nepotřebujete je placený správce, který neplní svoji funkci. Řešení je jednoduché, vyrazit s ním dveře a nejspíš by to šlo i na paragraf.
Přijmout někoho, kdo bude plnit své pracovní povinnost by u vás neměl být problém, pořád se na Jižní Moravě nezaměstnanost pohybuje kolem 5%. A pokud by se nikdo nenašel, tak třeba přijmout studenta na zkrácený úvazek.
listopad 24, 2017 11:02
... : doktor
"ajťák" jak říkáš je pracovník ,který zajišťuje, upravuje a zavádí nové programy pro jednotlivé firmy dle jejich potřeb.Jsou potřeba,ale jen tam kde mohou být prospěšní.A to asi u vaší firmy nebude,že?
listopad 24, 2017 12:22
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]