O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZDALI BYSTE SE KAFÍČKA? PDF Tisk E-mail
Středa, 23 srpen 2017
Přejít na obsah
VZDALI BYSTE SE KAFÍČKA?
Strana 2

 

 

 

 

A k čemu nám denní dávka kávičky (kofeinu) prospívá?

Kofein zahání hlad – pijete-li tedy kávu bez smetany a cukru, můžete zhubnout (a ještě si užít kávičku). Kofein jako silný stimulant zlepšuje sportovní výkony - člověk toho prostě vydrží víc (a pak si může I tu kávičku i trochu osladit)

Kofein zrychluje metabolismus a jeho acidita stimuluje práci střev. Po konzumaci kofeinu dochází k účinku okamžitě, potřebujete-li okamžitě povzbuzení a energií, s kávou je úspěch okamžitý – a trvá 30-60 minut.   Káva je nejvyšší zdroj antioxidantů v dietě průměrného člověka (zelený čaj má antioxidantů nejvíce, jenže více lidí pije kávu, než zelený čaj) – dále: 3 - 5 šálků kávy denně vám sníží riziko srdečního onemocnění o 21%; ženy, co pijí 5 a více šálků kávy denně, mají o 57% menší „naději“, že onemocní rakovinu prsou.

Kofein má rovněž pozitivní vliv na krátkodobou i dlouhodobou paměť, jsou dokázány pozitivní účinky při léčbě Alzheimeru a Parkinsona.

Navíc známé tvrzení, že káva dehydruje organizmus, není pravda. Vzhledem k tomu, že 98% kofeinu je konzumováno v nějaké nápojové formě, tak s dehydratací kofeinu, tak svůj organismus zas díky tomu, že vlastně pijete, opět hydratujete. Takže i když je kofein diuretikum, je nepravděpodobné, že způsobí nějak závažnou dehydrataci organismu. Ovšem, zlatá střední cesta je nejlepší, takže pravidelné pití vody je stále #1.

Jak je tedy patrné z mého skromného průzkumu – u kávy a kofeinu stále převyšují výhody, než nevýhody – alespoň tedy pro mne.

 

 

Výsledek obrázku pro coffee mug png images

 

 

 

 

Takže na zdraví –

a já si jdu postavit na kafíčko…

GRÉTA

 

 

Komentáře (3)add feed
... : Myška
Navzdory módním trendům, které velí přestat jíst maso, přestat pít mléko, přestat jíst lepek, přestat jíst vařenou stravu, přestat pít kávu, přestat používat cukr, a já nevím co ještě, si zachovávám zdravý rozum. A tak trochu lituju ty, kteří těmto trendům podléhají, aniž by k tomu měli zdravotní důvody, protože to nesvědčí o tom, že by používali vlastní mozek.
srpen 24, 2017 06:56
... : doktor
Hory,chalupa,čtení,hudba,dýmka a kávička.......jojojo..... to jsou mé neřesti.( ... dodávám i hezké dívky).
srpen 24, 2017 14:54
... : Inka
Ano chce to zachovat zdravý selská rozum ve všem ... nějak se nám celkově vytrácí...
srpen 25, 2017 10:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]