O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VZDALI BYSTE SE KAFÍČKA? PDF Tisk E-mail
Středa, 23 srpen 2017
Přejít na obsah
VZDALI BYSTE SE KAFÍČKA?
Strana 2
Výsledek obrázku pro coffee cup pngNedávno mě zaujal článek o novináři, který se rozhodl napsat sérii článků o závislostech – a procesů vzdávání se jich. Každý měsíc proto přestal konzumovat jednu ze “zavislostí” běžného dne – cukr, alkohol, gluten, všechnu mouku, kávu i kofein celkově… A právě káva a kofein mě zaujaly. V současné době je moderní “přestat pít kávu”. A protože jsem absolutní kafe-milec (nebo kafo-milka), snažila jsem se zjistit, zda to za to opravdu stojí.

 

 




Související obrázekRůzné články doporučují lidem, jak se připravit na abstinenční příznaky - až do té míry, že by dotyčný měl dopředu oznámit svému okolí, že bude protivný (agresivní, nesoustředěný, naštvaný, bolavý, vyčerpaný) kvůli absťáku z nedostatku kofeinu. Další možné příznaky zahrnují bolest hlavy, únavu, mdloby, změny nálady i zácpu.  Symptomy se objeví za cca 12 až 20 hodin od poslední kofeinové dávky a trvají 7 až 10 dní. Člověk, který pije 3 - 4 hrnky kávy denně (mluvíme-li o kofeinu obecně, tak stejně to platí pro 6 hrnků čaje nebo 10 plechovek kofeinového nápoje), se stává na kofeinu závislým, a po jeho vyřazení zažívá abstitnenční příznaky. Právě proto lidem, kteří se snaží omezit kávu, je doporučováno nahradit kávu jiným kofeinovým nápojem, a omezovat tak přísun kofeinu postupně a pomalu.


V čem je tedy kofein tak špatný? Co se stane, když přestanete pít kavu/kofeinové nápoje?

 

 

Kofein tělo nabudí, a tak i 6 hodin po konzumaci kofeinového nápoje může mít vliv na vaše usínání a spánek. A po špatném spaní je člověk unaven ráno ještě víc, a bude kofein potřebovat o to víc … a kruh se tak uzavře. Přestanete-li pít kofeinové nápoje, bude se vám spát mnohem lépe. Kofein, a jeho acidické účinky, patří mezi nejčastější spouštěče pálení žáhy a žlučníkových/žaludečních problémů.
Přestanete pít kávu, přestanete mít problémy se žáhou.

 

Kofein je mocný stimulant, dávka kofeinu umožní uvolňování adrenalinu a člověk je tak nabuzen do maxima.
Bez kofeinu bude člověk klidnější, mírnější a uvolněnější.

Kofein je vasokonstriktor – zúžuje krevní cévy, zvyšuje tlak a tím zvyšuje i stavy úzkosti a stresu. Kofein dokonce může zapříčinit i pocení dlaní, bušící srdce, zvonění v uších a ostatní stavy vedoucí k panickému záchvatu.
Vyřazením kofeinu z denní konzumace by člověk měl být vyrovnanější a lépe snášet stres.

Káva stejně jako červené víno, barví zuby. Dokonce podle určité studie drží barva z kávy na zubech víc, než z cigaret. Přestanete pít kávu (a víno), budete mít zářivě zuby. (hahahaha)
Pijete-li kávu s cukrem a smetanou, tak jedna taková dávka vám může jednoduše přidat 200 kcal navíc.
Když podobný nápoj vysadíte, můžete i zhubnout.



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]