O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍTE, O ČEM SI - A S KÝM - PÍŠÍ VAŠE DĚTI NA NETU? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 srpen 2017
Výsledek obrázku pro children and internetČeské děti se pohybují po internetu prakticky bez dozoru rodičů. Téměř každé šesté sdílí své intimní fotografie a videa. Nezdráhají se videochatů, schůzek s cizími lidmi a veřejně sdílí osobní údaje od telefonního čísla po adresu. Jaké jsou výsledky nového výzkumu Univerzity Palackého v Olomouci a O2 a jak na prevenci nebo online trable?

 

 

 

O2 je již druhým rokem generálním partnerem projektu E-bezpečí, jehož součástí je i výzkum „Sexting a rizikové seznamování českých dětí v kyberprostoru“. Do něj se zapojilo na 5 tisíc dětí z celé republiky s průměrným věkem 14 let. Rychle rostoucím fenoménem je podle výzkumu právě sexting (sdílení vlastních intimních materiálů). 15 % má dokonce s erotickými zprávami, fotkami a videi přímou zkušenost. Proč to dělají? Nejčastěji jde o dárek pro přítelkyni či přítele, flirt či odpověď na příchozí intimní materiál. Znepokojivé také je, že až třetina dětí by se při zneužití takových materiálů zdráhala komukoliv svěřit.

 

Další část výzkumu byla zaměřena na online seznamování a přátelství. Alarmující je, že každé druhé dítě chatuje s cizími lidmi a pětina by neodmítla osobní schůzku. Více než polovina dotazovaných nemá svými rodiči nijak limitovaný čas na internetu, navíc má počítač ve svém pokoji. „Prevence i edukace a ve zdravé míře také dohled rodičů jsou přitom nejdůležitějšími kroky, jak zabránit jejich rizikovému chování. Na 80 % dětí však nemá omezen přístup na nevhodné stránky, i když k tomu v dnešní době existují jednoduché nástroje,“ říká Tomáš Minka, odborník na internetovou bezpečnost O2. Třeba funkce rodičovská kontrola, kterou naleznete ve Windows od sedmé verze. Povolat na pomoc lze i bezpečnostní balíky typu AVG, Eset, McAfee, Trend Micro apod.

 

Jaké informace děti veřejně sdílejí?

grafik_sdileni
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: Průzkum Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

           a společnosti O2 Czech Republic

 

 

Děti jsou velmi vyspělé v oblasti technologií, ale mentálně často nedokážou odhalit možné nebezpečí. O2 proto podporuje vzdělávací workshopy, kde se probírají možné nástrahy online života a mladí se vhodnou formou učí, jak na ně. „Žádné zákazy nefungují, naopak se snažíme vždy konkrétní skupině maximálně přiblížit,“ říká Marie Mališková, CSR manažerka O2. Proškolilo se již přes 4 300 dětí na 135 workshopech a další se plánují na podzim přímo na školách. Kurzy se pořádají i pro rodiče a učitele.

 

Stále více dětí žádá samo o pomoc odborníky. Statistiky Linky bezpečí ukazují, že zatímco v roce 2008 se na ni obrátilo v souvislosti s internetem jen 40 dětí, loni to bylo již téměř 600 případů, což jsou skoro dvě děti každý den. „V O2 proto dlouhodobě podporujeme projekty, jako je Linka bezpečí nebo E-Bezpečí, které vedle vzdělávacích aktivit provozuje také online poradnu,“ doplňuje Marie.

 

Detailní informace, workshopy pro děti i rodiče a poradnu naleznete na www.e-bezpeci.cz a celou výzkumnou zprávu TADY.

 

zdroj: internet

  

 

Komentáře (2)add feed
... : *deeres*
Lékaři tvrdí, že roste počet dětí závislých na počítačové technice. Co se stane,
když takovému závislákovi zakážete počítač?
http://vod.tn.cz.prg.cmestatic.com/2014/06/24/1661374-lq.mp4
srpen 10, 2017 20:23
... : andrea
Představa pedofila, jak čeká s pytlíkem bonbonů před školou, je už passé. Podobní lidé již ke svým činnostem používají internet, který jim mnohdy velmi snadno umožňuje získat od dětí všechno, co si usmyslí. Policie v mnohých případech eviduje celé série fotografií, které kolují po internetu po celém světě.

Stejně tak se mohou na internetu pohybovat lidé, kteří cíleně oslovují děti s nabídkou sexuálních služeb. Pro dítě ve školním věku je nabídka v řádu několika tisícovek velmi lákavá a na nabídky přistoupí.
Bohužel velmi často dochází i k případům, kdy dítě provozuje tuto činnost dobrovolně a „zná svou cenu“. Odměnou za prostituci může být dítěti mobil, peníze nebo jakékoliv další výhody.

Děti vědí, jak snadno získat na internetu peníze. Některé hry, vyžadují pro hraní zasílání „prémium SMS". Ty jim pak umožňují ve hře dosáhnout vyšší úrovně. Velmi často se proto stává, že dítě docela rádo přijme jakoukoliv nabídku. Přeci: pár fotek za peníze, no neber to!"
srpen 11, 2017 00:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]