O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PÁR SLOV O INKLUZI PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 červenec 2017
Výsledek obrázku pro škola inkluzePraxe společného vzdělávání odhalila v průběhu prvního roku řadu problémů, které původní úmysl zpomalují nebo dokonce mohou obrátit v neprospěch učitelů, žáků i rodičů. Poradny ohlašují zavalení administrativou, školy si stěžují na nedostatek prostředků, mezi významnou částí učitelů převládá odpor ke změně a nevstřícný postoj převládá i ve společnosti.


 

 

 

 

Společnost by se v prvé řadě měla starat o nadané děti, jejichž následný přínos v konečném důsledku zlepší možnosti jak pro děti průměrné, tak i pro "znevýhodněné". Naše budoucnost je v nadaných dětech, nikoliv v mentálně handicapovaných. Opačný, v současné době preferovaný postup, je vzdělanostní a inteligenční sebevražda (spíše vražda) páchaná na národu.

 

Děti s tělesným handicapem nebo smyslovou vadou mohou být poměrně dobře včleněny do kolektivu třídy. O přínosu integrování jedinců s mentálním handicapem do běžné třídy pochybuji. Takové děti mají dosáhnout na to, na co dosáhnout mohou. Pokud je třeba, tedy s dopomocí specialistů. Některé dosáhnou na průměr, pro některé je průměr nedosažitelná meta. Žádné hendikepované dítě by nemělo být navíc trestáno tím, že mu odborná pomoc bude odepřena.

 

 

 

 

 

Jinak si kladu otázku, jaké má vůbec  integrované vzdělávání handicapovaných dětí smysl:

 

  • fyzický handicap - tam je to jasné, čím více vzdělání, tím lépe - tito lidé se živit rukama-nohama nemohou
  • smyslový handicap, dtto, ale vyžaduje specifické vzdělávání, zde inkludovat téměř nejde
  • mentální postižení - závisí na rozsahu. Ale pokud je budoucnost takového dítěte ve fabrice u pásu či v nějaké těžké fyzické práci, (což bychom měli přenechat spíš robotům), či v chráněné dílně při nějaké rukodělné výrobě - zde je opravdu otázka, kolik vzdělání takový člověk využije a zda má smysl takové dítě mermomocí nutit do běžné školy

 

Pak zde máme ještě zvláštní skupinu lidí, kterým se do práce ani do školy moc nechce a nuže, ti by se rozhodně vzdělávat měli, poněvadž věčně je živit nemůžeme. (Mj. všechno začalo tím, že někdo z ČR žaloval Štrasburku, že skupina dospělých ubutlukrů (ubozí utlačení ukřivdění) prý byla znevýhodněna tím, že byla zařazena do Zvláštní školy a tudíž nebyla dostatečně vzdělána.

 

Tamější soud na základě zkreslených údajů nějak rozhodl a my nemáme dost síly a odvahy efektivně se bránit. Dokonce nemáme sílu ani odvahu napravit, co se dělo špatně. A tak s velkou pompou vylejeme s vaničkou i dítě. Skoro doslova. Kauza vrcholí rušením škol pro lehce mentálně postižené. Ale snad by bylo dobré řešení - nevyplácet žádné kompenzace (však co může kompenzovat nedostatek vzdělání, že), ale zřídit pro ně Doučovací školu, kde si budou moci vzdělání doplnit. Andragogů máme dost. A myslím, že by počet těch neustále se soudících dosti klesl.

 

Stejně tak v běžné základní škole nelze očekávat odborníky na vzdělávání hendikepovaných dětí, ani dost času na takovou pomoc. Pravdou je, že asistentky zatím nemají odborné vzdělání, a ani učitelé nejsou na inkluzi odborně připraveni. Mají sice k dispozici posudky z poradny s doporučením, jak pracovat, mohou s dámami z poradny konzultovat, to je tak vše. Celý ten projekt mi připomíná vítací šílenství Angely Merkelové: "Přijďte všichni, my to zvládneme. Není jiná alternativa."

 

Ostatně - v našem případě nám stejně hrozí, že budeme, alespoň my v Evropě, do konce tohoto století převálcováni islámskou "kulturou", která si rozhodně starosti s inkluzivním vzděláváním a obecně s lidskými právy nikterak hlavu nedělá...

d@niela

zdroj: internet

 

 

 

Komentáře (44)add feed
... : Mikin3
No, moje Joanne coby ucitelka soudi, ze inkluze je vec dobra. Nejen kvuli tomu, ze se na diteti kteremu se diky ni podari zaclenit do spolecnosti usetri behem jeho zivota miliony, ale i kvuli normalnim detem.
Ktere zavcas pochopi nejen to, ze handicapovane deti nejsou jakesi zrudy, ale i to, ze zivot neni pericko.
Zajimave, ze proti inkluzi je tolik Cechu i pres to, ze se po dekadach existence tzv. "blbšulek" v porovnani se zapadem nijak pronikaveho uspechu nedosahlo. Spis naopak....
No nic, zustanu radeji neutralni. Akorat bych si dovolil vzpomenout na vlahy letni vecer v letech sedesatych, kdy jsem sedel coby dite u okna a poslouchal jakousi maminu kterak krici na sve dite: "kolikrat jsem ti Pepo rikala, ze si s cikanama nesmis hrat".
Za par let se ta dobra zena nejspis certila nad tim, ze cikanske decka jdou do skoly a neumi cesky....... smilies/cry.gif
červenec 04, 2017 06:08
A zase kecáš. : alka..
Já si v šedesátých letech chodila v Pardubicích hrát do cikánské rodiny. Táta cikán dělal na dráze,máma cikánka uklízela ve škole. Zlí komunisti se s nima nepárali. Byla pracovní povinnost.Kde se stala chyba a kam jsme došli, ty nikdy nepochopíš....
červenec 04, 2017 07:45
jedno jsem si ujasnila, s mikinem nemohu opět souhlasit : mila1
Daniela to napsala naprosto výstižne - inkluze ANO - pro děti s fyzickým handicapem.
Ti to ocení a uplatní.
Ale proč, proboha, byly zrušeny zvláštní školy a děti, které ani nechtějí být vzdělávány, byly vráceny do normálních škol? Komu to prospělo? Těm, kteří neviděli seriál Třída 8.A, vřele doporučuji.
Tak nějak jsem ráda, že moje děti inkluze nepostihla.
červenec 04, 2017 09:28
Souhlas s Danielou a milou1. : Myška
Inkluze je fajn pro děti s tělesným handycapem, kdy ale mentálně dokážou držet krok s nepostiženými spolužáky. Pokud je ve třídě dítě s mentálním postižením, nebo dítě zanedbané rodiči bez základních hygienických návyků a hovořící pouze cikánskou hatmatilkou místo českého jazyka, zdržují ostatní. Pedagog se musí přednostně věnovat těmto dětem, a celá výuka se musí svým tempem přizpůsobit těmto nejslabším. Ale proč by se měly průměrně a nadprůměrně inteligentní děti, jimž se rodiče věnují, nechat stahovat do podprůměrnosti? Jak k tomu přijdou tyto "normální" děti?
červenec 04, 2017 09:49
Jejda, teď se dívám, že jsem se ostudně upsala - : Myška
handycap je samozřejmě handicap!
červenec 04, 2017 10:24
kamarád měl teď nepříjemnou zkušenost : mila1
jeho dcera chodí do třídy s chlapcem, který má "údajně" Aspergerův syndrom. Do třídy ho doprovázela asistentka, ale stejně ho neuhlídala. S prospěchem problém neměl, ale s chováním ano. Zaměřil se na jedno děvče a neustále ho šikanoval. Došlo to tak daleko, že jí o přestávce strčil do svačiny špendlík, naštěstí to viděla jiná spolužačka a varovala ji. Přes veškeré aktivity rodičů se nepodařilo tohoto žáka ze třídy dostat, naopak ve třídě jely programy na "začlenění ostatních dětí" do podivného světa tohoto individua. Například dětem bylo navrženo, aby si představili, že je ostrov, na něm je ten kluk a oni plavou kolem toho ostrova a mají na ten ostrov vstoupit. Jeden chlapeček řekl - to bych se radši utopil. Situace se napravila až tím, že dotyčný dostal jiného asistenta - tentokrát chlapa - a ten ho dokáže zpacifikovat, aby neškodil třídě.
To je taková ta inkluze v praxi. Tím se nechci dotknout děti s Aspergerem, ne všichni jsou takoví, ikdyž snížená empatie je jednou z příznaků této nemoci.
červenec 04, 2017 10:30
Naprostý souhlas s autorkou. : Lenka1
Když je někdo debil, tak nemá v normální škole co pohledávat. Stupidní argumenty sluníčkářů mě nezajímají. Koneckonců, u nich je jejich mentální zdraví taky na pováženou......
červenec 04, 2017 11:40
... : doktor
Daniele a Mila 1 tleskám a v plném rozsahu souhlasím s psaným názorem.Též jsem se čílil,proč pro bůh ruší to co šlape jako hodinky.Ono v poslední době je to běžný jev.V této zatím ( jak dlouho )krásné zemi rozhodují..... no abych neurazil.... však víte a zbabělí kejvalové se přidávají.Smutné?Jistě,ale je to realita.
červenec 04, 2017 12:20
... : Mikin3
Nerikam vazeni, ze nesouhlasim. (Krome jeceni Alky a Lenky ovsem)
Ovsem nezapominejme, ze zdanlive snadna a rychla reseni nejsou vzdycky ta nejlepsi.....
červenec 04, 2017 14:54
... : *deeres*
Dítě si samo určí pohlaví? Jak to bude u sportu?. Kluk se rozhodne, že je vlastně holka, bude tedy v ženské kategorii a všechny sportovkyně bude válcovat.
Vlastně už to tady i bylo a je.
(Dora Ratjen, Stanisława Walasiewicz. Maria José Martínez-Patiño, Santhi Soundarajan, Caster Semenya)
"Nicméně pokud bylo vše podle přírody a atletka vždy žila v přesvědčení, že je žena, nejde úplně o podvod," uvedl mluvčí IAAF Nick Davies.
červenec 04, 2017 15:04
Mikine, : Milene
nevím, proč by si dnešní děti měly myslet, že handicapované děti jsou nějaké zrůdy. Handicapované děti vystupují v televizi, mají vlastní soubory, sportují. Jsou vidět všude kolem nás. Myslím, že dnešní děti vcelku podceňuješ, jsou zvyklé se s nimi normálně potkávat, nemusejí s nimi chodit do třídy, aby je poznaly.

Mám mentálně postiženého bratra a jsem vděčná za bývalou zvláštní školu v místě bydliště, kterou teď již zrušili. Žáků bylo ve třídě málo, měli vlastní učební plán, jiné učebnice, jiné nároky. Posílené byly hodiny pracovního vyučování a třeba vaření. Celý život brácha pracuje, nikdy nebyl na pracáku.
červenec 04, 2017 15:22
Milene : Lenka1
jenomže to, co říkáš, on nikdy nepochopí. On je zvrácenej a tak prostě bude podporovat každou zvrácenost, která přispěje ke zničení naší kultury a civilizace. Za jeho donekonečna opakujícími se bláboly a rasismu a xenofobii nic jiného nestojí.
červenec 04, 2017 17:27
Komplex : Pepa
Nikde se nechytil a takové "znalosti" má. Své igo si honí na mnoha www. po internetu a je šťastný. Hádejte kdo to je???
Jak to řekl jeden Americký president. "Škoda, že ti co ví jak řídit zeměkouli, jsou zaměstnaní stříháním vlasů a řízením taxíků".

On je jeden z nich.
červenec 05, 2017 06:51
... : Mikin3
Pomalu s tou sebekritikou, Pepiku! smilies/wink.gif
-----------------------------------------------
Netreba zurit, nadavat a urazet, vazeni. Ono to bude tak, ze oba systemy maji sve vyhody a nevyhody.
Inkluze bude jen sotva fungovat bez dobrych asistentu a dostatku financnich prostredku. Na druhe strane - zvlastni skoly jsou pokud vim jen ve vetsich mestech a tak co delat s detmi ktere bydli na venkove..... U nas funguje inkluze docela dobre a nejake oddelovani malych deti od vetsiny si nikdo nedovede predstavit.
A co se cikanu tyce, nejak se ta prevychova nezdarila. Napred to zkousel Hitler, potom komunisti, dnes zase "vlastenci" s Molotov koktejlama. I nase pani Lenka se nedavno pochlubila, ze bila male cikane tak, az "kvičelo jako podsvinče".
No, ja mel moznost navstivit v roce 1982 cikansky tabor ve Skotsku, tedy v zemi kde Romy nikdo nehnal do koncentraku nebo robotaren, nepalil jim maringotky ani nezabijel zabijel jejich koniky ci cvicene medvedy a opice. A kde cikanske deti nebyly separovany od ostatnich v nejakych "blbšulkách".
A predstavte si, oni ti cikani v tom lagru bydleli ve velkych karavanech tazenych docela hezkymi auty a bylo tam pomerne cisto. Navic me jako lidi pripadli hrozne fajn. Coz teda pri navsteve brnenskeho Bronxu rici nemuzu......
Akorat me rozesmal muj hostitel - Reverend Church of Scotland Stu Roberts kdyz poznamenal, ze spousta z nich chodi do prace a zepry to nici jejich kulturu. smilies/smiley.gif
Vite - ja nerikam ze ty stalinisticke metody na ktere dodnes tolik lidi se slzami v ocich vzpomina nefungovaly. Akorat si myslim, ze to bylo (jako vsechna simpletonska reseni) jen reseni kratkodobe. A ze kdyz chcete neco napravit ci vybudovat, da to fusku......
červenec 05, 2017 20:12
ach boze : OLINA
tohle se neda cist
červenec 06, 2017 00:25
inkluze : zuza
není jen o romech, ale někteří to vztahují jen na ně. Praktické školy byly i na větších vesnicích, a např. Mikin o praktických školách neví vůbec nic. Navštívila jsem několik takových škol, a záviděla jejich vybavení. Myslím, že byly vynikající, naučily manuální zručnosti děti jinak. Kanadské školství je jiné, a nevím proč jako země Komenského přijímat americké vzory.
červenec 06, 2017 05:55
... : Mikin3
nevím proč jako země Komenského přijímat americké vzory.
Protoze 40 let komunisticke poroby a upadku? Nebo protoze ucit se od jinych nemusi byt na skodu?
(Mimochodem - americke a kanadske skolstvi nejsou to same.) smilies/wink.gif
červenec 06, 2017 06:40
... : zuza
my žijeme v Evropě, v Česku. Pokud někdo neví a nezná, nemá cenu diskuze.
červenec 06, 2017 07:25
no a jsme : alka..
zas u toho. Zlí komunisti cikány zařadili do společnosti a měli na ně stejný metr.zlobíš,pudeš do basy.Nikoho nenapadlo nedat děti do školy.nepracuješ,pudeš do basy.A oni byli začleněni.A vzšláštní školy sice nebyly na vesnici,ale v každém městě.Do revoluce s nima nebyl problém.
červenec 06, 2017 08:10
... : *deeres*
Na Vinohradech v mém okolí, byly hned čtyři základní školy, z toho Raisovka, do které jsem chodila byla dvojškola. A pak byla ještě jedna další u Vinohradské vodárny, to byla Zvláštní škola.
Do chodili děti, které mentálně na normální ZDŠ neměly.
Už jsem psala, že vedle Vinohradské vodárny v Nitranské ulici bylo kino Slávie. Tam jsme se, jako děti, docela bály chodit, pokud jsme nechtěly bít okradeny a zbity. V Nitranské byli sestěhováni cikáni, nejenom jako etnikum, byli tam i bílý cikáni. Tak trochu mrňavý Bronx. Jednoho mého spolužáka, v bytě jeho rodičů, téměř umlátili k smrti, protože byl tak naivní a pozval si partu těchto dětí domů a pak jim nechtěl říct, kde mají jeho rodiče schované peníze, cigarety a alkohol.
Určitě není pravda, že všechny cikánské děti plošně skončily ve zvláštní škole.
Z tisku určitě znáte rodinu Kočkovou. Ti nějaký čas bydleli pod vodárnou a všechny děti z jejich rodiny chodily k nám do normální školy. S jejich Alenou se kamarádila má ségra, která byla stejný ročník.
Tam, co jsem bydlela v dětství, obstarávala domovnictví cikánská rodina. Byt jedna místnost, voda a WC ve sklepě. Tři děti,ona uklízela dům, on dělal ve slévárně na Kladně. Všechny tři děti chodily do normální školy. Nepovedl se jim jenom nejstarší syn Elemír, ten sice ještě vychodil devítiletku, ale stejně nakonec skončil v kriminále. Ten dům, od té doby, co se cikánská rodina odstěhovala, už nikdy nebyl tak uklizen.
Také jsem psala o další rodině, která pracovala v ČKD v galvanice. Celá široká rodina, dělala práci, kterou nikdo jiný dělat nechtěl. Jenže si vydělali. My jezdili v Trabantech, oni měli Saaby.
Nic není jenom černé, nebo jenom bílé.
Po 89.roce, tenhle trend, kdy tehdy cikáni, dnes je to někdo jiný, tedy Romové, museli chodit do školy a následně do práce, je najednou fuč. Nemusí nic a tak nic nedělají a kdyby je někdo nutil, tak je to diskriminace.
červenec 06, 2017 09:24
když už o cikánech : alka..
na penzionu mi uklízela cikánka,nikde a nikdy jsem neměla tak čisto.Její krédo bylo," všichni viděj že jsem černá,a nikdo nesmí říct,že je tady binec..."A bylo to po revoluci sametové.
červenec 06, 2017 11:04
No, že žijeme v Česku, to asi všichni víme, zuzo. : Krakonoš
S tou Evropou už bych si ale nebyl tak jistej. My, totiž naši "vrcholní představitelé," už dokonce kálíme i na střední Evropu. Takže máme v Polsku docela důležitej summit, je to tam samej president, je tam tolik vobdivovanej a Zemanovým voličstvem preferovanej Donald Trump a naše věrchuška tam poslala - chvíle napětí - Honzu Hamáčka... Protože soudruh president se musí rekreovat, přestože vo setkání s Trumpem tak moc stál, že tuhle neváhal rozehrát trapný diplomaticko - ovčáčkovský hrátky vohledně svý cesty do Bílýho domu. Co dělá premiér, to už ví asi jenom pánbu, poslední dny to vypadá, že už ani žádnýho nemáme. A tak nezbejvá jiný vysvětlení, než že z Kremlu nepřišly ty správný notičky. smilies/tongue.gif
červenec 06, 2017 13:07
Krakonoši : zuza
pokud umím číst, téma je inkluze ve školství. Ale si nejsem jistá zda se to Tebe týká, Tvůj projev v češtině je poněkud zvláštní.

červenec 06, 2017 13:44
No, když už jsme u těch projevů v češtině, : Krakonoš
zkus si někde dohledat, v jakejch případech píšeme velký písmeno v osobním zájmenu. Jsem si stopro jistej, že v momentě, kdy se vyjadřuješ vo mně, tam nemá velký písmeno co dělat smilies/grin.gif.

K tématu inkluze nic nemám, snad jen, že tu vždycky byla a vždycky bude. Jedině širokou inkluzí v letech 50., 60., 70. a 80. lze vysvětlit to vobrovský množství pitomců, který zvládnou pustit počítač a psát komentáře pod články na všech možnejch i nemožnejch webech, co jich jen na internetu je. smilies/smiley.gif
červenec 06, 2017 14:48
... : zuza
no ono těch pitomců, co si myslí že mají ve všem pravdu opravdu narůstá geometrickou řadou ...
červenec 06, 2017 15:50
Krakonosi, : Mikin3
je to bohuzel tak. Hamacek to zaridi.... Ale Donald mel v Polsku moc hezkej projev, kdyby jeste nedavno neprohlasoval NATO za prezitek, dalo by se mu i verit.
Jinak tahle diskuse je roztomila v tom, ze podle nekterych je vsechno potreba videt cernobile, inkluze je jednoznacne blbost a Dolfa - pardon - Klema to s cikanama umel.
smilies/tongue.gif
červenec 06, 2017 18:38
Mikine, : *deeres*
tušíš vůbec, že ten tvůj Klema, zemřel v 53.roce? Asi ne, viď, jenom zase jedovatě trolíš. Čekat od tebe rozumný názor je naivní.
Ministryně za školství vymýšlela blbosti, které nebyly zajištěny finančně, ani lidmi, ale sliby neplnila. Jsem dost zvědavá, jestli ten binec po ní dokáže někdo uklidit, nejspíš ne.
Vážený pane premiére,
obracíme se na Vás v souvislosti se schvalováním státního rozpočtu na rok 2018.
V průběhu celého funkčního období Vaší vlády se nám od Vás, od paní ministryně Valachové, stejně jako od předsedů dalších koaličních stran, dostávalo opakovaného ujištění, že sektor vysokého školství nebude opominut při navyšování rozpočtu MŠMT. Otevřený dopis rektorů


Šéf českého tenisu a viceprezident Evropské tenisové asociace Ivo Kaderka je ještě ostřejší.
Jste lhářka, odejděte! Zrekapituloval jsem vaši zcela bezprecedentní a český sport masakrující práci ve funkci ministryně.Vše stále prezentujete jako nedorozumění, sebe stavíte do role osoby, která řešení hledá, které na českém sportu záleží. Nelžete, jde vám pouze o záchranu své politické kariéry, řešení nehledáte a ani nenabízíte, pouze hledáte alibi a snažíte se získat čas. Jste ministryní chaosu, lží a slibů. ¨
A v neposlední řadě průser její nejlepší kámošky, která je vyšetřovaná pro podivné přidělování dotací.Valachová sdělila, že s kauzou v souvislosti se státními dotacemi nemá nic společného, pak se rozplakala a nakonec ještě zkolabovala.
Za to jí šly dobře dotace kamarádům v neziskovkách, zvyšování počtu náměstků, likvidace speciálního školství,šikanování pracovníků výchovných ústavů, nárůst byrokracie pro ředitele škol a příprava novely pro finanční rozvrat školství "Kariérní řád".
V tom všem se nějak ztratil hlavní význam ministerstva, totiž podporovat vzdělanost národa.
červenec 06, 2017 19:36
Krakonoši, jestli je tohle - : Myška
No, když už jsme u těch projevů v češtině, : Krakonoš
zkus si někde dohledat, v jakejch případech píšeme velký písmeno v osobním zájmenu. Jsem si stopro jistej, že v momentě, kdy se vyjadřuješ vo mně, tam nemá velký písmeno co dělat


reakce na tohle -
Krakonoši : zuza
pokud umím číst, téma je inkluze ve školství. Ale si nejsem jistá zda se to Tebe týká, Tvůj projev v češtině je poněkud zvláštní.


pak jsou velká písmena použita správně, neboť tě zuza oslovuje. Velká písmena do oslovení v dopise, či do jiného písemného projevu patří, jsou svým způsobem projevem úcty... i když na netu si s velkými písmeny nikdo hlavu neláme. Na netu je jen na pisateli, jestli zvolí velké písmeno, nebo malé.
červenec 06, 2017 20:10
krakonosi : OLINA
pouziju male pismenko, jelikoz i pres Tve stari a sediny si Te vazit nemohu.A co se tyce gramatiky, tak ty jsi ten kdo gramatice svou hovorovou reci dava na zadek, viz samej, vobdivovanej,preferovanej, vo a dalsi, tak nemas pravo nikoho kritizovat. Zahnan do kouta kopes a mam-li se vyjadrit oblibenymi frazemi Mikina "jecis".

červenec 06, 2017 21:27
ale beruško, : Krakonoš
nikdy jsem tu nikoho z gramatiky nezkoušel, a že by se tu pár snadnejch cílů našlo. Ale zuza začala bejt gramaticky jízlivá, tak jsem ji upozornil, že tam má chybu - takže tvejma slovama - nemá právo někoho kritizovat. A tak, stejně jako Myšce, vysvětlím - to velký písmeno se používá právě jen a pouze pro vyjádření úcty. Ve spojení s člověkem, kterýho pisatel(ka) zcela nepochybně v žádný ouctě nemá, je použití velkýho písmene vyloženě trapný a diletantský.
Že nejsi schopná pochopit rozdíl mezi úmyslně používaným hovorovým jazykem coby literární formy a mezi neznalostí mateřštiny, mě nepřekvapuje, ale nemusíme to pitvat. Vo jakým koutě mluvíš, nechápu. Ale je to nepodstatný. Podstatnou událostí dnešního dne bylo to, že vámi zvolenej president znovu, a znovu zcela úmyslně jako už mnohokrát před tím, oslabil pozici naší země v tom, čemu říkáme západní civilizace a co i podle vás všech tady musíme chránit a bránit proti barbarům. Dovolil jsem si na to upozornit, když článek s takovým tématem tu není, a byl jsem vokřiknutej. To je celý. Vám to jistě vyhovuje, co se s touhle zemí děje, mně nikoli. Spánembohem. smilies/smiley.gif
P.S. Nějak jsem už strašně dlouho nečetl na Kudle žádnou pochvalnou poznámku vo současným presidentovi USA. Zatímco během jeho volby, to se tady kdekdo mohl s chvalozpěvama přetrhnout. Čímpak to asi jenom bude....? Jak snadný tenkrát bylo tenhle vývoj diskursu vodhadnout. smilies/smiley.gif
červenec 07, 2017 00:02
Krakonoši, : zuza
nevím proč, jízlivá jsem nebyla, hledáš v mém projevu něco, co tam nebylo. Ale jak vidím, když chceš psa bíti, hůl si vždy najdeš. Já jen upozornila, že téma byla inkluze ve školství, a zase obracíte na Zemana, Putina ... Když chceš diskutovat na téma které tu není, budeš muset zaslat nějaké povídání Daniele, nebo si najít někde jinde. Třeba nám taky není jedno co se děje, ale třeba taky víme, kdy a kde a kdo co provedl s naší zemí a neřešíme to jen remcáním na netu. Třeba se snažíme to řešit ... tam kde se věci udály... ale téma bylo inkluze ve školství.
červenec 07, 2017 04:56
Deeres, : Mikin3
kdy zemrel Klema vim dobre, soudruhy kteri prisli po nem znas urcite sama.
To ze se mnou nesouhlasis jeste neznamena, ze "trolim". Podle me mas k tehle cinnosti mnohem blize ty, kopirovanim nekonecnych traktatu ze zdroju, kterych se normalni clovek nedotkne ani nasadou od smetaku.
červenec 07, 2017 05:53
Krakonoši, : Myška
jestliže ty úmyslně používáš hovorový jazyk, který každému nemusí lahodit a někdo se může i domnívat, že nejsi schopen jiného projevu, tak proč by někdo jiný nemohl použít při tvém oslovení velkého písmena, pokud to tak chce?
červenec 07, 2017 06:58
Mikine, : *deeres*
já píši traktáty, kdo ví odkud, ty zase vyložené blbiny.Podle tebe Valachová podala demisi nejspíš jen tak z plezíru.
Raději se už zajímej jenom o ponožkomluvu svého premiéra a nehrabej se do toho o čem vůbec nic nevíš.
Narážím na to, že věrozvěstové byli podle tebe imigranti. Fakt? smilies/grin.gif
Doporučuji přečíst si něco o nich "ze zdroju, kterych se normalni clovek nedotkne ani nasadou od smetaku". Pokud si toho vůbec schopen.

červenec 07, 2017 08:59
To viš, že může, Myšičko, : Krakonoš
může cokoli. A může dokonce kritizovat něčí projev v češtině. Pak se ale nesmí čertit, že někdo zase zkritizuje ten jeho. smilies/grin.gif
P.S. Vopravdu bych vadil míň, kdybych psal důsledně spisovně? Tomuhle věříš? Vždyť jsi přece chytrá holka...
červenec 07, 2017 12:30
Krakonoši, : zuza
já se nečertila, ale to by jsi musel číst. Víc nemám co k tomu říct, jen to, že sám říkáš, že k inkluzi ve školství nic nemáš... Akorát se předvádíš, ve věku k tomu ne zrovna vhodném.
červenec 07, 2017 13:00
Krakonoši, nemůžu posoudit komu jak moc vadíš, a do jaké míry je to důsledkem psaní hovorovou češtinou. : Myška
Můžu jen napsat za sebe, že mě nevadíš, na tvůj styl jsem si zvykla, i když ta psaná hovorová čeština je mnohdy trochu zvláštní. A nevadí mi nikdo, kdo slušně vyjadřuje svoje názory, byť s nimi nemohu souhlasit. A to je právě diskuze a je na ní fajn ta kontroverze i to tříbení názorů. Jednobarevná diskuze, tedy diskuze lidí pouze se stejnými názory, která tu před časem zavládla, byla umrtvující a vlastně na nic. Nebylo proč na Kudlu chodit.
červenec 07, 2017 14:39
Myško, : zuza
tady to asi není o diskuzi. Tady si víceméně chodí asi lidé léčit nějaké mindráky, děkuji za zastání, opravdu jsem chtěla slušně upozornit na vyjadřování. Nesnáším hovorovou češtinu v psaném slovu, ale je to asi u vzdělaných lidí móda, jako s inkluzí ve školství. Přeji hezký víkend.
červenec 07, 2017 15:12
Zuzo, Krakonoš dlouhodobě píše hovorovou češtinou. : Myška
Důležitý je obsah sdělení, i když, jak jsem psala v příspěvku výše, ne každému hovorová čeština v psané formě vyhovuje.

Nevím, kdo si sem chodí léčit mindráky. Pokud to myslíš obecně, pak jsme to všichni nebo nikdo. Já sem chodím diskutovat...
červenec 07, 2017 15:30
Mysko, : Mikin3
Amen. Skoda ze zde neni smajlik pro palec nahore.
červenec 07, 2017 16:45
Milá Zuzo, Zuzanko, : d@niela
to, že Krakonoš píše tou svou specifickou mluvou, to je jeho jakási charakteristika. A doposud to nikomu nevadilo. Protože se přesto nedopouští gramatických přehmatů smilies/grin.gif. Víš, to je taková víceméně internetová přednost, že si každý může vytvořit svůj styl, pod kterým ho ostatní přijímají a znají..
Tak to zkus tak brát...
Ale každopádně děkuju za prima nápad, aby i on přispěl zas nějakou tou svou troškou do mlýna - ostatně sám si téma nastolil, že?

P.S. Nějak jsem už strašně dlouho nečetl na Kudle žádnou pochvalnou poznámku vo současným presidentovi USA. Zatímco během jeho volby, to se tady kdekdo mohl s chvalozpěvama přetrhnout. Čímpak to asi jenom bude....? Jak snadný tenkrát bylo tenhle vývoj diskursu vodhadnout. smilies/smiley.gif


Takže, Krakonošu, zvedneš tu rukavici, kterou sis sám hodil?

červenec 07, 2017 18:44
Milá Danielo, : zuza
je vidět, že zasahovat jsi nemusela, zasáhla jsi, děkuji za upozornění. Asi jsem se dopustila velkých přehmatů....Myslet jsem myslela všeobecně, tj. poznámka pro Myšku. Daniela jako novinář má z toho radost, jak se nejste schopni sjednotit co dělat, jak se hádáte. Copak to je diskuze? To je jen vylévání stresů a blbých nálad a Daniela se o to snaží, aby jste se uvolnili. Sledovanost je sledovanost... A nemyslím to ve špatném... I když ... Myslete si co chcete, Krakonoš neodpověděl a všichni se za něj bijete, nemyslím, že jsem byla jízlivá a další věci které psal Myšce, mějte se hezky. Jsem ráda, že jsem Vás všechny měla tu čest potkat ve svém životě.
červenec 07, 2017 20:02
Krakonoš nevodpověděl, : Krakonoš
protože tu fakt nejni vylepenej 24/7/52. Dani, vomlouvám se, ale abych mohl vodjet s dětma na tejden do přírody, musím makat aspoň 12 h denně, bych to všecko stihl, co se po mně chce. Po návratu to nebude lepší. Mám pochopení pro grafomany, sám jím tak trochu jsem. Ale články budu psát až v důchodu, dřív to nevidim. Koneckonců si myslím, že článků na téma zahraniční politika USA a zahraniční politika našeho presidenta / vlády je na internetu docela dost. Kdybych měl pocit, že na internetu chybí nějaký moje literární výplody, budu mít svůj blog, jako jiní kolegové. Leč - není tomu tak a má to svoje důvody. Hlavně ty časový - vomlouvám se.

červenec 08, 2017 07:56
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]