O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRUMPOVA ZEĎ PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 březen 2017
Related imageZeď na hranicích USA a Mexika má být devět metrů vysoká a z americké strany pěkná na pohled. Vyplývá to z detailů o zakázkách na výstavbu, které se objevily na webu vlády. Autoři dokumentů specifikují i použité materiály. Zeď by mohla nahradit také část současné bariéry, která už obě země odděluje a chrání zhruba 1 100 nejexponovanějších kilometrů z celkové délky hranice 3 200 kilometrů. Vysoká bude 9 m.

 

 

 

 

 

 

Trump řekl, že zeď pokryje 1 000 kilometrů a přírodní překážky se postarají o zbytek. Na zhruba 1 000 kilometrech plot stojí už nyní. Staví se od 1991. Stavěli ji prezidenti Clinton, Bus starší i mladší, stavěl ji i Obama. Ten ji prý dokončil.

A Trump ji chce jen rozšířit. A je najednou problém.

 

 

 

Image result for ZEĎ MEZI MEXIKEM A usa

 

 

Policie objevila pod hranicí mezi USA a Mexikem tunel dlouhý jako šest fotbalových hřišť, kudy do Kalifornie proudily tuny drog.
Podzemní skrýš byla vybavená kolejemi, světlem i ventilací a ukrývala dvacet tun marihuany.

 

 

Zdi mají svůj význam. Je to symbol odporu proti zotročení. Je to symbol zachování původní civilizace. Nebýt zdi v Izraeli, tak Izrael má dneska mnohem horší bezpečnostní situaci, jestli by vůbec existoval. Nebýt zdi ve španělských enklávách v Ceutě a Melille, tak by těch imigrantů bylo mnohem, mnohem více. Historicky - velká čínská zeď a Hadrianův val.

 

Kde bylo to spravedlivé rozhořčení novinářů, když stavěl zeď Clinton a když jí rozšiřoval Obama? A kde bylo spravedlivé rozhořčení proti Rusku, když Clintonová věnovala Lavrovovi symbolický "reset knoflík"? Palin varovala, že znovuzvolení může vést v extrémním případě až k ruské anexi Ukrajiny....všichni se jí smáli. Zdroj: http://foreignpolicy.com/2008/10/22/russia-might-invade-ukraine-if-obama-wins-palin-warns/

 

 

 

Image result for ZEĎ MEZI MEXIKEM A usa

 

 

 

Drsné: nedávno proběhla zpráva na Novinkách, že Saudové u Jemenu zastřelili 40 migrantů na moři, pak mrtvoly byly dopraveny do přístavu, odkud vyjeli, kde už čekali na odjezd další.  Vystavili je tam před nimi a další se už odplout neodvážili. AFP oznámila, že několik desítek přeživších a také tři jemenští převáděči byli odvezeni do věznice. Zdroj: https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/432421-na-lod-s-migranty-u-jemenu-zautocil-bitevni-vrtulnik-pres-40-mrtvych.html

 

 

KLAUDIE

 

 

 

Komentáře (51)add feed
... : Mikin3
Nevim odkud autorka bere informace, ale ja to vidim kapku jinak.
Levicova media nemela tu zed rada nikdy. Jejich protiargument byl, ze namisto staveni zdi by bylo lepsi Mexiku pomoci. Vzdyt mezi Kanadou a USA je hranice otevrena a velke problemy nejsou.
Jenze Mexiko je o tolik chudejsi, ze to bez nejakeho toho plotu bohuzel nepujde. Problem je v tom, ze Donald Trump slibil plot nejen obrovsky, obrovitansky, ale navic zadarma. V zapalu predvolebniho boje dokonce vymyslel, ze to nebude stat danove poplatniky ani dolar, protoze ho pry zaplati Mexiko.
Jenze delat ucet bez hospodskeho se nevyplaci, Mexicani nic platit nebudou a tak penize bude muset uvolnit Kongres. A tam se proti tomu nejspis postavi i nejeden Republikan s tim, ze se ty prachy hodi mnohem vice na neco jineho.
------------------------
Poznamka o "reset button" je uz uplny nesmysl. S tim Clintonka prisla jeste v dobe pred ruskou agresi proti Ukrajine, kdy vetsina lidi povazovala Rusko za spojence. A ze sve chyby se ona i Obama rychle poucili.
Doufejme, ze se pouci i novy americky prezident. To ze si vybral za ministra obrany zrovna generala Jamese Mattise jakousi nadeji dava.....
březen 20, 2017 05:18
jako většinou: : Martina P.
pan Mikin Tři měl k večeři krále Šalamouna... smilies/grin.gif
březen 20, 2017 07:10
Zato ty děvenko : Michal
jsi tam byla nejmíň dvakrát, vše viděla a tak víš nejlíp o co jde.
březen 20, 2017 07:16
... : zuza
přece pánové mají vždycky pravdu, a kdyby ji neměli platí bod číslo jedna, nechápu proč se neustále do sebe navážíte... Michale od Tebe jsem to čekala nejmíň
březen 20, 2017 08:03
... : Mikin3
neco k tematu devenky zuzo a Martino nezkusite? Nezkusite.... :-
březen 20, 2017 08:09
... : zuza
a proč ne Michal?
březen 20, 2017 09:15
... : zuza
Promiň Mikine, ale s Tebou v zájmu zachování si zdravého rozumu a duševního zdraví pod žádným článkem nebudu psát ani diskutovat.
březen 20, 2017 09:20
... : zuza : Michal
Proč? Žil jsem tam dost dlouho abych pochopil, že nějaká zeď je blbost a vyhozené peníze. Pomoci Mexiku je jediná a správná cesta, stejně jako odstranit důvod přílivu migrantů do Evropy. Dokud budou mít důvod, budou prchat.

Trump chce postavit zeď 9 metrů vysokou. Není známo do jaké hloubky mají být základy, aby se nepodkopali. Jsou prostě věci které nejdou a proto souhlasím s tímhle.
Levicova media nemela tu zed rada nikdy. Jejich protiargument byl, ze namisto staveni zdi by bylo lepsi Mexiku pomoci. Vzdyt mezi Kanadou a USA je hranice otevrena a velke problemy nejsou.
Jenze Mexiko je o tolik chudejsi, ze to bez nejakeho toho plotu bohuzel nepujde. Problem je v tom, ze Donald Trump slibil plot nejen obrovsky, obrovitansky, ale navic zadarma. V zapalu predvolebniho boje dokonce vymyslel, ze to nebude stat danove poplatniky ani dolar, protoze ho pry zaplati Mexiko.
Jenze delat ucet bez hospodskeho se nevyplaci, Mexicani nic platit nebudou a tak penize bude muset uvolnit Kongres. A tam se proti tomu nejspis postavi i nejeden Republikan s tim, ze se ty prachy hodi mnohem vice na neco jineho

Ano, na něco jiného, protože ta zeď bude drahá a ničemu stejně nezabrání, jen to bude trochu obtížnější. Takže ač nerad, musím v tomto případě souhlasit s levicí. Ale radost z toho nemám.
březen 20, 2017 10:05
Michale, nechám zeď na hranici USA s Mexikem zdí, ta mě nebolí... : Myška
Ale pozastavím se u věty - "Pomoci Mexiku je jediná a správná cesta, stejně jako odstranit důvod přílivu migrantů do Evropy. Dokud budou mít důvod, budou prchat."
Vyspělý svět nemůže být spasitelem všech lidí, co mají nižší životní úroveň. Nemám ani tu nejmenší motivaci odevzdat další část svého výdělku lidem, kteří se o ten výdělek vůbec ničím nezasloužili. Svět nemůže být ke všem spravedlivý, a všichni se nemohou mít stejně. V minulosti se některé společnosti pokusily, ale neosvědčilo se to - viz. husiti, komunisti,...
Pokud se někdo chce mít líp než ostatní, ať se o to zaslouží. Ale ne tím, že bude natahovat ruku ve vyspělé zemi.

březen 20, 2017 11:55
Mysko, : Mikin3
souhlasim. Vsichni lidi z chudejch zemi se za lepsim prestehovat nemuzou.
Ale zpet k Trumpove mexicke zdi.
Jeji kritici rikaji, ze jsou sice potreba dalsi ploty, pripadne useky zdi, plus vice lidi kteri by hlidali na hranicich, ale zaroven i pomoc Mexiku. A treba i zlegalizovani marihuany, ktera by se pak diky tomu uz nevyplatila pasovat pres hranice. Plus prijeti takovych opatreni, aby se Americanum nevyplatilo zamestnavat ilegalni imigranty jen proto, ze jsou levnejsi.
Ta obrovska, super draha zed je typicke populisticke reseni nekoho, kdo chtel ziskat snadno hlasy volicu.
A kdo bude v pripade temer jisteho neuspechu vinit kohokoliv (vcetne kongresu a medii). Jenom ne sebe.
březen 20, 2017 13:01
... : doktor
Do vašich půtek se nehodlám zapojovat.Souhlasím s Mikinem,až na jedno - pochybuji,že se dotyčný někdy z něčeho poučí.
březen 20, 2017 13:44
Řekl bych, že pokud bude Amerika chtít, : toulavej
tak jí opravdu Mexiko zaplatí celou zeď do posledního penny. Asi jenom jednoduchej si myslí, že přímou platbou nebo převodem z účtu na účet :-). Ta platba bude nepřímá, přes clo dováženého zboží nebo vyšší cenou zboží prodávaného Mexiku. Mexiko má třeba státní monopol – firmu PEMEX - na těžbu ropy a prodej pohonných hmot. V roce 2013 to byl sedmý největší vývozce ropy na světě. Ale protože v Mexiku jsou jejich vlády a obyvatelé lemplové a proto tedy chudí, tak z toho ohromného bohatství postavil stát za tři čtvrtě století zestátnění jen pár rafinérií a tak musí pro svou spotřebu většinu benzínu a nafty dovážet, asi z USA, když je to nejblíž a Amerika má potřebné kapacity rafinérií hned u hranic :-). Tak stačí jen zvýšit o pár centů cenu prodávaných pohonných hmot do Mexika . . . to byl jeden z mnoha příkladů.

Taky je možné udělat poplatek na posílání vydělaných dolarů od ilegálů do Mexika, jsou to miliardy ročně – například. Nebo jsem viděl u hranic s Mexikem vývoz ojetých kár z USA do Mexika, stejně, jako se to dělo u nás dovozem ze Švýcarska nebo Německa. Nastaví se patřičný poplatek a dolary se jen sypou. Možností je mnoho! A proti žádné z nich nemůže Mexiko dělat vůbec nic! Takže samozřejmě, že zeď se bude financovat nejdřív ze státního rozpočtu, ale postupně ji zaplatí Mexiko, to nepochybně :-).

Pokud jde o pomoc Mexičanům, že by to bylo rozumnější řešení, které by zastavilo migraci, jednak USA samozřejmě Mexiko podporuje v rámci zahraniční pomoci, ale nějaké její zvýšení by bylo jen sypáním peněz do černé bezedné díry. Na příkladu těžby ropy je jasně vidět, že kdybychom měli podobné přírodní bohatství, byli bychom jeden z nejbohatších států světa. Ne tak Mexiko, třetina obyvatel, možná polovina, je na hranici bídy. Prakticky každá druhá holka má už v 16 dítě, ve 20 tři. V roce 1960 mělo Mexiko 39 milionů, za pouhých 50 let má 3x víc, 118 milionů!!!

Polovina těch imigrantů do USA nejsou Mexičani, ale z Latinské a Jižní Ameriky. A tam je složení obyvatel podobné. I kdyby se Amerika celá rozdala při pomoci všem chudým, chudým by to nepomohlo a Amerika by zanikla. Kde chybí pracovní disciplína a vzdělání, žádná pomoc nestačí. Těmhle národům nepomůže nic, dokud si nebudou chtít pomoci sami! Začal bych u porodnosti . . .

Odstranit důvod migrace do USA nejde, protože nejde změnit mentalitu „maňana“ jižních národů, která je především vina chudobou jejích obyvatel. Na postavení zdi není nic populistickýho, proč by mělo být. Lidi si mezi svými pozemky normálně staví ploty a nikomu to nepřipadá populistický a nenormální. Protože to normální JE, pokud nechceš, aby ti na tvůj pozemek lezl někdo cizí, koho jsi nepozval, když tam pořád leze a nepoužívá dvířek.

No současná EU se ale vydala touhle cestou pomoci chudým, nevzdělaným, bez pracovní morálky a s jinými kulturními zvyky, neslučitelnými s těmi našimi, navíc se nehodlající přizpůsobit těm našim. A jestli si voliči neuvědomí včas, že je to cesta do pekel a nevymění politiky, je se západní Evropou konec. Nejdřív ztráta konkurenceschopnosti, potom zchudnutí místních obyvatel a nakonec národnostní a náboženská nesnášenlivost vedoucí k nepokojům . . . proto ta směrnice EU o držení střelných zbraní.

Pokud jde o Trumpa, líbí se mi čím dál víc. Viděl jsem jak novináři žádali, aby si podali s Merkelovou ruce, Merkelová se opatrně zeptala Trumpa, jestli to chce udělat a Trump na to nic. Taky proč by měl cokoliv dělat kvůli novinářům, kteří jenom číhají a hledají důvod, aby ho pomluvili. Je to nezávislej president, nemá potřebu podlézat médiím, aby ho nepomlouvala. Dělá, co si myslí, že je třeba. A podá ruku až bude chtít on, a ne kvůli novinářům. Víc takových neúplatných lidí s vlastními názory.
březen 20, 2017 14:05
tak jsem si přečetl zprávu o zastřelených migrantech u Jemenu : toulavej
a překvapilo mě, že diskuse pod článkem je zablokovaná! Tomuto stavu se obyčejně říká cenzura . . . fakt ve svý naivitě jsem nečekal, když jsem zvonil klíči, že se s ní v demokracii za svého života ještě potkám . . . a nejen, že se potkávám, ale čím dál tím častěji a navíc mi ještě určuje stát, jak mám žít . . .
březen 20, 2017 14:32
No vidis, Toulavej : Mikin3
a kdyz se Trumpova mluvciho ptali proc jeho sef kanclerce tu ruku nepodal, dovedeli se ze ji a novinare "asi neslysel".
Ja netvrdim ze je Donald Trump nejaky dabel, ale myslim ze si ho kapku idealizujes.
To jak se vyhyba novinarum a haze na ne vsechny mozne prusvihy je krajne nedustojne.
Stejne jako je nedustojny fakt ze kaze vodu a chlasta vino. Jeho firmy bezne zamestnavaji nelegalni imigranty, ocel na sve mrakodrapy koupil namisto v Americe v Cine, o tom jake plati (nebo spis neplati) dane ani nemluve.
A pokud diky jeho odporu k free trade (kterou prevzal od extremni levice) Mexiko jeste vic zchudne, nepomuze ani zed dvacetimetrova.
Vzpomen si, ze lidi dokazali projit i zeleznou oponou. Kde je fizlove vetsinou zadrzeli uz 20 km od hranic a kde mohli pohranicnici narozdil od Ameriky strilet.
Ja ale zustavam optimistou. Americka demokracie si za vsechny ty roky poradila i s vetsimi prusvihy.
březen 20, 2017 15:08
Mikine, musím se fakt smát, kde jsi převzal tu levičáckou rétoriku. : toulavej
Trump se vyhýbá jenom amorálním novinářům, kteří záměrně překrucují fakta, to, co řekl. Proto používá twitter, aby lidi věděli, co si opravdu myslí a ne se dovídali od novinářů to, co nikdy neřekl.

Trump je normální rozumně se chovající člověk a ne pošetilý blázen jenom proto, aby se někomu zalíbil. Už jsme to tu probírali. Zaměstnávat nelegální imigranty je v Americe normální, pokud se platí daně. Je to z pohledu střední Evropy na hlavu, ale v Americe nic nenormálního, že jsi tam ilegálně, buď ti skončilo vízum a zůstal jsi, nebo jsi nelegálně přešel hranice a nechytili tě. Jsou jich tam miliony a když nic neprovedeš, vystaví ti dokonce jako ilegálovi číslo sociálního pojištění, dokonce i řidičák nechají udělat a nikdo se o tebe nestará!!! – nejen někde v poušti, ale i v New Yorku - protože to je svobodná zem! Vím to dobře od kamarádů, co tam takhle žijí už spoustu let. A když jsi schopný a máš co nabídnout a trochu štěstí, je v Americe snadnej pohodovej život.

Kupovat stejný zboží za víc než musím, protože je domácí, dělá jenom filantrop nebo blázen! A každej si nemyslí, že musí podporovat výrobce dražšího domácího zboží. Obzvlášť v nejsilnější ekonomice světa, která může bez problémů zařídit přenastavení cen jakékoliv komodity na světě díky svému vlivu – třeba nastavením směnitelnosti dolaru, protože vytváří celou čtvrtinu hodnoty veškeré světové produkce! Takže ovlivňuje cenu potravin, energií a surovin včetně oceli. A ovlivnit to může nastavením pravidel mezinárodního obchodu, celními sazbami apod., aby to domácí zboží nebylo dražší a začalo se kupovat, když se stane dražším zbožím to cizí, třeba z Číny . . .

Z Trumpa by rádi udělali hlupáka levičáci, když tvrdí, že platí málo daní. Každej svéprávnej člověk chce platit co možná nejmenší daně. To dělá i Trump, protože je svéprávnej a normální! Pokud by bylo něco protiprávného na placení daní u Trumpa, už by to věděl celý svět přes levicový média. Asi se nic takovýho ale nepodařilo najít, takže žádný porušení zákona nebylo!

Už jsem tu psal, jak je Mexiko bohatá zem na nerostné bohatství. A jestliže je přesto tolik lidí tam chudých, nemůže za to Amerika ani Trump, jenom místní! Proč by měla Amerika mít vinu, že lemplové v Mexiku jsou už v poledne v taverně po tequile drunk? Jak si to nafilmoval kamarád z Plzně, co se někdy dělíme v Americe o káru.

Železnou oponou prošlo pár stovek lidí za celou její existencí, statisíce každej rok by určitě neprošlo. Pokud jde o průšvihy, tak hodně velkej má právě Amerika za sebou zvolením Obamy na 8 let. Jsem taky optimista, přežila ho a nezvolila pokračování přes Hillary. Západní Evropa takovej pud sebezáchovy postrádá . . . zatím hledá schopného vůdce.
březen 20, 2017 16:45
Měl být novinář. : Pepa.
O politice na těchto stránkách bylo chvilku ticho a tím pádem se odmlčel i Mikin. (až na jednu či dvě vyjímky) Dočetl jsem článek o stavbě zdi a říkám si 100:1 že bude první kdo nám poví jak to "skutečně" je. Sázku jsem vyhrál.


březen 20, 2017 19:34
... : bb2
To co předvedl Trump kolem ruky nepodání s Merkelovou bylo trapné, zachoval se jako buran a hned nadvakrát, jako politik i jako muž. Podání ruky je gesto, které patří do etikety a etiketa je součástí politického i společenského života.
Odmítnuti podání ruky může vyjádřit názor, jako v případe Gabriely Koukalove, ale to nebyl tento případ, u politika by takovy postoj byl přípustný kdyby proti němu stal tyran, zločinec, ne partner v politickém jednání. Takze je to projev arogance. V tom případe s Merkelovou mne napadá ještě jedna možnost - strach, aby si nenaplanovanym a neprokonzultovanym gestem nějak nezkomplikoval další jednání, postupy.
březen 20, 2017 21:51
bb2 : Mikin3
Pekne jsi to napsala.
Trump ma co se buranstvi vuci zenam tyce takovou historii, ze mu tahle traparna uz asi moc neublizi.
březen 21, 2017 05:38
Toulavej, : Mikin3
O te levicacke ci pravicacke retorice si s tebou rad zitra popovidam. Prave jsem ale absolovoval Cassiar Hwy. Jenze doma v dosahu spolehliveho wifi jeste nejsem.
Jenom tolik - pokud Donald ve sve nekonecne moudrosti zlikviduje Mexikanum jejich maquiladoras (protoze ver me nebo ne oni pracovat dokazou), bude jich mit v Americe 10x vic a zadna zed mu nepomuze.
Podobne je tomu s dalsimi jeho plany.
březen 21, 2017 05:52
Krom toho : Michal
Mexičané přicházejí do země pracovat, což se nedá říct o současné imigraci do Evropy.
Troufám si tvrdit, že bez Mexičanů se Amerika dostane do pěkných problémů. Kdo bude pracovat například na polích? Američané za ty peníze a v těch podmínkách rozhodně ne. Takže začít platit několikanásobek a to znamená obrovský nárůst cen ovoce a zeleniny.
Nedá se nic dělat, tak to je a bude, viděl jsem dost na polích zeleniny, jahod, rajčat... v okolí Salinas a já bych to nedělal za žádné peníze. Navíc, Mexičané žijí v ubytovnách kam bychom nedali ani psa a jen šetří a posílají peníze domů rodinám.
Danit peníze poslané do Mexika je úplný nesmysl, oni platí normální daně a danit něco dvakrát je naprosto nezákonné. Aspoň v Americe.
březen 21, 2017 08:55
ještě k Merkelové a Trumpovo neruce : bb2
jsem předtím zapomněla dodat,že ostudný je i způsob, jakým to provedl. Dělat hluchoslepýho a neodpovědět na zdvořilou, mírným hlasem pronesenou nabídku dámy při společném jednání rozhodně není projev sebevědomého prezidenta, jen přebujelého ega. Tyranosaurus rex ;-) no je to starší pán, snad toho za těch pár let moc nenapáchá a pak přijde někdo lepší. Tím nemyslím Hillary Clinton.
březen 21, 2017 09:11
Bíbí, : Michal
co bys od toho arogantního burana čekala jiného? smilies/wink.gif Mně to nepřekvapuje.
březen 21, 2017 09:26
Mnoho se nezmění. : Pepa
Jak píše Patrick Lawrence: „Světla nad námi pomalu zhasínají. Tisk nás opustil a
prokázal, že nás nedokáže v ničem podstatném informovat. Vše, co nám zbylo, jsou
alternativní média.“

Alternativní média jsou média internetová, weby jako Intercept, USA Watchdog,
Alex Jones, Information Clearing House, Global research, UNZ Review atd.

Pochopitelně, všechny tyto weby jsou cílem neustálých útoků. Vzpomeňme např. na
seznam 200 tzv. „ruských agentů“. Zkrátka každý zdroj, nehlásící se k hlubokému
státu, je určen k umlčení. Alex Jones má např. už dnes problémy s Googlem.

Jak říkali nacisté: Stačí nastolit strach a lidé uhnou.

Trumpovo prezidentství je de facto u konce – a to i když se mu umožní setrvat u
moci. Už se srovnal s linií vojensko-bezpečnostního komplexu. Řekl, že Rusko musí
vrátit Krym Ukrajině, zatímco Krym vrátil sám sebe do Ruska. Odmítl novou
smlouvu o omezení strategických zbraní (START) s tím, že chce v nukleárním
zbrojení pro USA převahu a nikoliv paritu. Obamovo bilionové zvýšení amerického
nukleárního arzenálu se tedy pravděpodobně Trumpovy podpory dočká.

Čímž vším se po jednom měsíci Trumpa v úřadu změnil cíl od napětí sníženého k
napětí zvýšenému. A další napětí jsou za rohem. Existuje plán na okupaci části
Sýrie americkým vojskem, aby se tak znemožnilo znovusjednocení celé země. Část
Sýrie má být připojena k Turecku, část má být předána Kurdům a kus Sýrie
připadne Washingtonu.

A tak bude chaos na Středním východě zachován na věčné časy. A pokračující
provokace Washingtonu jak proti Rusku, tak proti Číně, budou okusovat stále
ještě přetrvávající ruské naděje na zlepšení jeho vztahů s Washingtonem.

Jedinou příčinou, proč život na Zemi po více než půl století existence
nukleárních zbraní stále ještě přetrvává, bylo to, že američtí prezidenti a
sovětští vůdci pracovali společně na snižování vzájemného napětí.

Dnes je však situace odlišná. Poslední tři američtí prezidenti – a dnes už tedy
i Trump – dřeli i v přesčasech aby naopak toto napětí zvyšovali. Nejvyšší
američtí generálové charakterizují Rusko jako „hlavní hrozbu pro Spojené státy“.
A velitelé NATO ujišťují svět, že Rusko může okupovat baltské země či Polsko v
kterémkoli okamžiku.

Tato nesmyslná obviňování a předpovědi dávají Rusům na vědomí, že Západ své
obyvatelstvo na útok proti Rusku už co nejnaléhavěji připravuje.

Což představuje extrémní riziko, do něhož choromyslní neokonzervativci, idiotská
liberálně-progresívní levice, nenasytný vojensko-bezpečnostní komplex a agresívní
generálové vystavují život na Zemi.

A pár hlasů, které před tímto rizikem varují, jsou coby „ruští agenti“
nemilosrdně zaháněni do kouta.
březen 21, 2017 09:31
bb, s tím nepodáním ruky nemáš pravdu : toulavej
Trump SAMOZŘEJMĚ Merkelové při jejím přivítání ruku podal, dokonce několikrát, ale soukromě, protože není idiot a ví, co se sluší. Ale nechtěl jí podat před novináři, jenom na efekt, když si to chtěli vyfotit, nafilmovat! A to je podstatnej rozdíl! A názorná ukázka práce novinářů hledat jakoukoliv záminku na pomluvení Trumpa. Proto Trump s levicovými novináři nespolupracuje.

Pokud jde o pracovitost Mexických, tak samozřejmě že umí pracovat, když musí. V Americe jim nikdo zadarmo dolary nedá. Ale kdyby byli tak moc pracovití, s jejich nerostným bohatstvím by měli doma stejnou životní úroveň jako USA a Kanada. Jenže nemají.

Amerika se bez dalších ilegálů do žádných potíží nedostane, protože na těch polích a stavbách budou pořád pracovat ti stejní ilegálové, jako dosud. A proto žádné další už nepotřebuje. Ti, co tam žijí a nic trestného neprovedou, mohou přece zůstat, zlegalizovat pobyt. Jenom už nebudou přicházet ilegálně další, ty, co bude Amerika potřebovat, přijdou legálně a rádi na pracovní povolení. Co je na tom k nepochopení?, že je třeba začít konečně dělat pořádek a mít cizí lidi pod kontrolou? Na letišti dáváš otisky prstů, fotí tě u imigračního, před nástupem do letadla v Evropě hlásíš pobyt a na druhé straně se Amerikou toulají miliony neznámých lidí – trochu divný, ne? A levičákům se na tom nic divnýho dokonce ani nezdá . . . :-)

Michale, pleteš si POPLATEK a DAŇ. Když posíláš někomu peníze, tak si za to banka nebo pošta účtuje POPLATEK, to není daň. Pošta je v Americe státní. Jinak, danit něco dvakrát je třeba v ČR úplně normální a nikdo se tomu ani nediví. Vyděláš peníze a ten příjem musíš zdanit. A pak si jdeš koupit zboží a z toho nákupu za zdaněné peníze odvedeš spotřební daň, DPH :-).
březen 21, 2017 12:02
Toulavej, : Michal
napsals tohle:
Taky je možné udělat poplatek na posílání vydělaných dolarů od ilegálů do Mexika, jsou to miliardy ročně – například.
Takže podle tebe teď poštovné neplatí? Platí a obrovské, máš ponětí kolik si bere Western Union? Ano, já jsem použil špatný termín, ty popíráš sebe sama.
A ještě tohle
Amerika se bez dalších ilegálů do žádných potíží nedostane, protože na těch polích a stavbách budou pořád pracovat ti stejní ilegálové, jako dosud. A proto žádné další už nepotřebuje. Ti, co tam žijí a nic trestného neprovedou, mohou přece zůstat, zlegalizovat pobyt. Jenom už nebudou přicházet ilegálně další, ty, co bude Amerika potřebovat, přijdou legálně a rádi na pracovní povolení. Co je na tom k nepochopení?,
Třeba taková drobnost, že zestárnou a nebudou moci dál pracovat a vrátí se domů. Získat to pracovní povolení není žádná sranda, kolik dokladů a dokazování je třeba od budoucího zaměstnavatele, že to bez tebe nejde a v Americe není nikdo kdo by tu práci mohl dělat. To jsou prosím fakta.

březen 21, 2017 12:30
Michale, : toulavej
já třeba musím platit poplatek za tv a rozhlas, platím to přes složenku, co mi posílají, na poště a ta si určuje POPLATEK za převod peněz podle výše těch peněz. Za 180 Kč si účtují 20 Kč. A při tomhle způsobu placení, když pošta zvýší poplatek z 20 Kč na 25 Kč, MUSÍM jí zaplatit 25 Kč a nemůžu s tím nic dělat. Platit za tv a rádio se dá i jinak, pak to stojí míň, jenom jsem chtěl dát příklad, že když chci poslat dopis, peníze, balík a musím k tomu využít organizaci, která to dělá, pak musím zaplatit i cenu, kterou si za to účtuje. A když se ten poplatek zvýší, tak z toho rozdílu se třeba v Americe dá vybrat na tu zeď. Ale nejenom z toho posílání peněz. Těch zdrojů může být mnoho. Co je na tom nepochopitelného? Je to jenom příklad, nebavil jsem se s Trumpem, jak to chce udělat. Jenom říkám, že to financovat za peníze Mexičanů jde.

Michale, můj kamarád si požádal o pracovní povolení v USA, vím dobře, co to obnáší. Musel mít dokonce vyšetření na AIDS. Ale je to jenom papírování. Zákony dělají lidé, proto je mohou i změnit podle potřeby. Když bude Amerika potřebovat nádeníky na pomocné a sezónní práce z Mexika, které Američané nechtějí dělat, je snadné změnit upravit zákony podle momentální potřeby v jednotlivých státech a přijmout LEGÁLNÍ pracovníky, kteří přijdou přes pohraniční přechody LEGÁLNĚ, známe jejich počet a víme, co od nich čekat, protože si je stát předem prověřil právě tím papírováním. Na tom by měl mít zájem úplně každej Američan, aby věděl, jaký cizí lidi se pohybují v jeho okolí a vůbec nechápu, že levičáci jsou proti, když na druhý straně by chtěli všechno regulovat. Fakt divný.
březen 21, 2017 13:38
toulavej, : bb2
co udělal Trump soukromě nevím, nebyla jsem tam a neviděla jsem žádný záběr (tím,neříkám, že není), kde by bylo vidět, jak T. podává ruku M.

On tam nebyl ale soukromě, že, byl tam jako prezident, politik, představitel světové mocnosti a partner v jednání s M., a jako takový se nezachoval správně.

Pokud nechtěl tančit jak novináři písknou, jak to vidíš ty, tak měl, coby pravý silný a svérázný muž, zkrátka říct - vážím si paní Merkelové natolik, že ji nebudu urážet rukypodáním pouze na povel novinářů, to by bylo nezdvořilé,nemyslíte, pánové? a nedělat hluchýho slepýho, když se k němu M. naklonila a mluvila na něj.

Buď je to buran, nebo slaboch. Podle toho co dokázal, v dobrém i špatném, tak spíš to první.
březen 21, 2017 13:55
bb, NE! : toulavej
Vysvětluješ si to úplně špatně. Zaráží mě u tebe, že i ty podléháš lžím levicových médií. To, že jsi neviděla žádný záběr podávání rukou přece nemůže znamenat, že se staly jenom věci nafilmované. Kde to jsme, že když to není nafilmovaný, tak se to určitě nestalo, jinak by to přece někde ukázali :-).

Když se s někým přivítám, podám mu ruku, tak proč bych ji měl pro novináře za chvíli znovu podávat, protože si to chtějí nafilmovat. Jo, můžu ji podávat ještě desetkrát každých pět minut pro ty, co si to nestačili natočit. Můžu dělat kašpárka. Ale NEMUSÍM, protože už jsem to udělal, dělat to jenom kvůli póze pro média. Merkelová je zvyklá vyhovět, Trump holt nedělá teatrální gesta pro média. A nemá potřebu se omlouvat nebo vysvětlovat, proč netancuje podle novinářů. To nevypadá, že by byl slaboch, protože k tomu je potřeba velká odvaha, stát si za svým. A buran to určitě není, protože ruku Merkelové samozřejmě podal kdykoliv měl. I kdyby to nikdo nenafilmoval :-). Čistě náhodou jsem to slyšel povídat na rádiu Plus našeho redaktora, kterej tomu setkání přihlížel . . .
březen 21, 2017 14:35
ale toulavej, asi jsi nečetl, co jsem psala : bb2
vždyť jsem psala,že to, že jsem něco neviděla neznamená, že to není, že se to nestalo...
A dál to, že pokud nechtěl podávat ruku jen na povel novinářů, čemuž i rozumím, tak to měl udělat zcela jinak, ne tak, aby urážel stranu, se kterou jednal. To co udělal urážlivé bylo.

Jaké lži a jakých levicových médií? Politické zpravodajství nebo cokoli podobného v televizi téměř, dá se říct vůbec, nesleduju. Tuhle scénku Trumpa s Merkelovou jsem viděla a jen k tomu, co jsem viděla, se vyjadřuju - k tomu, že když se k němu M. naklonila a tiše a zdvořile se zeptala, on se nezdvořile a okázale odvrátil a dělal hluchého.
Buran.

v tomhle případě ses prostě se zhodnocením situace zmýlil, ale to se stává
březen 21, 2017 14:43
aby to bylo jasné: : bb2
vždyť jsem psala,že to, že jsem něco neviděla neznamená, že to není, že se to nestalo...
tedy že věřím, že když se potkali, tak si ruce podali. Věřím, že mimo novináře se chová trochu jinak a věřím tomu, že jeho reakce mohla být míněna jako reakce na novináře.
Jenže - budu se opakovat - on tam nebyl na jednání s novináři, ale s M., měl tedy především reagovat zdvořile na ni. Nikoli hrubě, sprostě jak udělal. Byl to záměr nebo jen blbost, nevím.
Novináři jsou v těchto souvislostech zcela nepodstatní.
březen 21, 2017 14:47
... : bb2
A buran to určitě není, protože ruku Merkelové samozřejmě podal kdykoliv měl. I kdyby to nikdo nenafilmoval :-).

no, v kapse jeho saka jsi asi neseděl, ale jo, když se nemohl předvádět před kamerama jako děsněj frajer, tak se asi choval jako slušnej hoch
březen 21, 2017 14:49
bb, máme problém v „komunikaci“ :-) : toulavej
protože já tu „urážku“ paní Merkelové nikde nevidím. Ruku si podali při přivítání, pak si šli sednout před novináře, novináři požadovali, aby si před nimi podali ruce znovu, Trump na to jako silná osobnost nereagoval (protože k tomu neviděl důvod), paní Merkelová jako slaboch se na naléhání novinářů plaše Trumpa optala, jestli si tedy chce podat ruce a Trump na to nereagoval (protože k tomu neviděl důvod jenom kvůli novinářům a přece jí to nemůže veřejně před nimi vysvětlovat). V čem je ta urážka paní Merkelové? Že neodpověděl? On je tam přece doma, určuje, co se bude dít, jaký bude protokol, ona byla jenom host, návštěva. A tak měla návštěva čekat i jako žena, pro co se domácí rozhodne, jako chytrej bych se neptal a jenom čekal s rukou připravenou :-). Žádnou urážku nevidím. Ale to se stává, že stejnou událost si vysvětlují dva různě. A co teprve, když jich je víc, to bývá teprve problém – někdy :-). Někdy ne, když mají stejnej názor . . .

bb, co tě vede k názoru, že Trump nepodává hostům ruku?, že je buran? Myslíš si, že kdyby se neuměl slušně chovat a choval se arogantně, že by vydělal ty miliardy, co má? Přece v podnikání je slušné seriozní chování základ, to víš lepší než já :-). A v Americe obzvlášť, tam je to přímo povinnost, když chceš být úspěšný. Ostatně rodiče jeho bývalé ženy Ivanky o něm nic špatnýho neříkali, když tu byl na návštěvě.

Já ani nemám ze záběrů z tv pocit, že se předvádí a dělá frajera. Přece kdyby to byla pravda, tak se nestal presidentem. Všichni byli proti němu, byl pro smích. Médiím i Republikánům. A lidi si vybrali z Republikánů, samých krásných sympatických kandidátů jeho – burana a amatéra, nepolitika! Divný, ne? Dal na volební kampaň jenom polovinu peněz a stejně porazil tu decentní uhlazenou světa znalou Hillary s umělým úsměvem, i ve státech, kde se Republikáni nevolí. To jsou tam tak hloupí voliči, že si vybrali burana? Něco jiného je to u nás, tady nebyla kampaň 15 měsíců v kuse. Tam ho těch 15 měsíců pořád jemu nenakloněná média kritizovala, volební průzkumy radily voličům, proč ho nevolit do poslední chvíle. A vyhrál. To nebude buran, jenom sebevědomý člověk. Má být proč, něco dokázal.
březen 21, 2017 15:47
Toulavej, : Mikin3
to video mluvi za vse.
Donald ma podobny prusvih kazdy druhy den a doba kdy se to dalo svest na jakesi spiknuti levicovych medii je uz davno pryc. Perou do neho casteji a casteji i pravicova media jako treba Fox. O britskem The Economist ani nemluve.
A s tou jeho popularitou bych to taky neprehanel. Reagana podporovalo po 2 mesicich ve funkci 60% Americanu, Trump uz je na 37% a porad to pada.
Mel by se jit ucit k Zemanovi. Oba kluci jsou populisticti hulvati s podivnymi vazbami na ruskou mafii, oba se trapne vymlouvaji na nepratelska media, ale Milosova popularita jen kvete. smilies/grin.gif
březen 21, 2017 19:51
tam, kde není v hlavě není nic jiného, : vlk
je zbožné přání otcem jediné myšlenky. I tady to místní arogantní levičáci potvrzují dennodenně.

Arogance a přezíravost bývalého vládnoucího establishmentu sklízí své ovoce. Nemám z toho kdovíjakou radost, ale ta banda nadutých dobroserů nic jiného než nakopání do hader není schopna pochopit.

A je úplně jedno, na které straně oceánu jsou. Tohle mají společné. Demokratické principy nerespektují, jsou jako cigáni, jen na těch principech parazitují.
březen 22, 2017 08:04
toulavej, : bb2
takže Trump byl při té akci dokonce hostitel? A když se ho jeho host, významná politička Evropy (ať si o ní myslí kdo chce co chce, význam jí upřít nelze), se ho při předstoupení před novináře na něco zeptá, tak on se okázala odvrátí a dělá nevidim neslyšim? Arogance a buranství, ani teď si nemyslím nic jiného.

Že bohatí lidé a ekonomicky úspěšní podnikatelé nejsou vždycky slušní není žádná novinka.

Že Trump hostům nepodává ruku jsem nikde nenapsala, ani si to nemyslím, tak mi to pořád nepodsouvej :-)

Vysvětlili jsme si svá stanoviska dostatečně, myslím, přesto si je ponecháme :-)
březen 22, 2017 09:04
toulavej, : bb2
takže Trump byl při té akci dokonce hostitel? A když se ho jeho host, významná politička Evropy (ať si o ní myslí kdo chce co chce, význam jí upřít nelze), se ho při předstoupení před novináře na něco zeptá, tak on se okázala odvrátí a dělá nevidim neslyšim? Arogance a buranství, ani teď si nemyslím nic jiného.

Že bohatí lidé a ekonomicky úspěšní podnikatelé nejsou vždycky slušní není žádná novinka.

Že Trump hostům nepodává ruku jsem nikde nenapsala, ani si to nemyslím, tak mi to pořád nepodsouvej :-)

Vysvětlili jsme si svá stanoviska dostatečně, myslím, přesto si je ponecháme :-)
březen 22, 2017 09:04
Kdyby se mu dalo vyčítat jen tohle... : Martina P.
smilies/grin.gif
březen 22, 2017 11:48
Presne tak, Martino P. : Mikin3
Skoda ze jsi to malinko nerozvedla. Treba chytani zen ktere jsou mu podrizene (proti jejich vuli) za "pussy". Nebo urazeni americke soudkyne na zaklade toho, ze jeji rodice prisli z Mexika.
Ono by se toho naslo..... :-
březen 22, 2017 12:46
Toulavej, : Mikin3
je nejvyssi cas abychom si ujasnili vyznam slova levicak, nebo levicacka retorika. Jinak dopadneme jako chudak Vlk, kterej v tom ma maglajs na desatou.
Podle me neni levicak treba republikansky senator William Hurd, ktery vyzval Trumpa a jeho mluvciho Spicera k omluve za krive obvineni britske zpravodajske sluzby z odposlechu Trump Tower.
Nebo C.I.A. Chief, ktery poprel jakoukoliv moznost toho, zeby Obama neco takoveho naridil.
Levicakem neni ani valecny hrdina, republikansky senator John McCain.
Nebo republikan general Powell, ktery nazval Trumpa "narodni ostudou".
Levicactvi neni ani ani pozadavek toho, aby prezident uverejnil (stejne jako jeho predchudci) danove priznani. Trump se tomu vyhyba jako cert krizi ale slibil, ze to zverejni az bude zvolen. Dva mesice uplynuly, ale furt nic. A zadny novinar mu to nemuze ani pripomenout, protoze si pan prezident novinare kteri mu mohou klast otazky peclive vybira.
No a pak je tu NAFTA. Velice uzitecna a zivotaschopna smlouva mezi Mexikem, US a Kanadou. Smlouva, ktera se vyjednavala spoustu let, ktera je vyhodna pro vsechny strany a kterou se dosud snazila rozbit jen krajni levice.
Nez prisel Donald Trump.
Ten se do ni oprel i behem te ostudne konference s nemeckou kanclerkou. I kdyz to nema s Nemeckem nebo E.U. vubec nic spolecneho.
Konec smlouvy NAFTA by naprosto prisernym zpusobem rozbil severoamericky obchod, zvysil mnohonasobne administraci (celnici, danovi urednici) a ochudil tak vsechny 3 zucastnene zeme. Pravda, nejvic by trpela ta nejchudsi - Mexico.
A chudak ktery uz nema co ztratit se ti Toulavej pres tu Trumpovu zed uz nejak dostane. Nezapomen, ze mluvime o dvou demokratickych zemich. Zemich kde k te zdi bude mit kazdej pristup, a kde narozdil od komunistickejch pohranicniku nesmi nikdo strilet bezzbrannejm lidem do zad......


březen 22, 2017 13:25
Mikine, to jsou všechno úplný nesmysly, výmysly levičáků, co tu píšeš. : toulavej
Já smlouvu NAFTA nečetl a myslím, že ani ty ne. V Severní Americe se obchodovalo i před smlouvou a na zvyšování populace v Mexiku to není vidět, že by se tam předtím nedalo žít, ale taky NAFTA nijak výrazně nezvýšila životní úroveň Mexičanů. Když se zruší NAFTA v dnešní podobě, může se nahradit jinými smlouvami, takovými, které budou vyhovovat všem, když jedné ze stran teď přestala vyhovovat. Přece si nemyslíš, že jedině současné znění smlouvy je jediné možné? Prostě se upraví :-).

Pokud jde o zeď, vůbec nechápu, že může někdo chtít, aby si soused nebránil svůj pozemek, na kterej mu pořád leze někdo cizí a nepostavil si tam kvůli tomu plot. Všechno zdůvodňování, proč to nemá dělat, že se stejně každej plot dá přelézt, že ti cizí lidé jsou chudí a tak na ten jeho pozemek mají dokonce právo lézt a hledat si tam práci, jsou neuvěřitelný kecy pomatených levičáků! Majitel pozemku MÁ PRÁVO si pozemek chránit třeba zdí a pokud chce někdo cizí k němu na návštěvu, ať požádá o souhlas ke vstupu. A majitel rozhodne, jestli může oficiálně přijít a dokonce se ucházet u něho o práci! A pokud souhlasí, tak cizí lidé přijdou bránou, ukáží ID co jsou zač a nepolezou tajně přes plot! A pokud je majitel na práci nepotřebuje, tak jim povolení nedá! Je na tom postupu něco špatně?

Jestli někdo známej označí někoho, s jehož názory a jednáním nesouhlasí z jakéhokoliv, třeba i osobního důvodu, který ale veřejně nevysvětlí, že je to „národní ostuda“ a tak podobně, neznamená to ve skutečnosti nic jiného, než plácnutí do vody. Protože nevysvětlil, PROČ si to myslí. A je jedno, jestli je to vážený člověk, hrdina, spolumajitel vesmíru . . .

Problém CIA a podobných organizací na světě je v tom, že je řídí dosazení lidé, a ti mají většinou nějaké vidění světa, politické názory, které vyplavou na světlo, když se změní jejich šéfové, kteří mají jiné vidění světa než ti předešlí, co je na jejich místa jmenovali :-). A tak nemusí být pravda, co říkají. Ale posoudit to může jen málo lidí, protože ostatní nemají žádné informace, jak to je. A tak zbývá jenom víra, komu věříš a komu ne :-).

Já Trumpa neznám, nechodíme spolu na golf, vím o něm jenom, že se mu líbí pěkný ženský, jednu má doma a rád si sáhne, když má možnost. Dělám to taky a prochází mi to i bez miliard dolarů. Protože vím, co si mohu u koho dovolit. Ale záleží to VŽDYCKY na ženě, jestli ti to dovolí :-). Sáhnout si na krásu není nic nenormálního, nic nemorálního, protože je to přirozené. To jenom pomatení levičáci, sociální inženýři, chtějí vytvořit umělého uvědomělého bezpohlavního nového člověka, kterého budou ovládat na dálkový ovladač . . . děkuju, nechci.

Pokud jde o to podání ruky Merkelové. Při přivítání jí ruku podal a pak neměl důvod to opakovat, protože to nejsou žádní kamarádi, co se neviděli deset let. Naopak, Merkelová je člověk, kterýho si evidentně neváží, jako Koukalová šéfa biatlonu. Nesouhlasí s jejími názory a jednáním, takhle to dal najevo, jedná férově, je upřímný. Já bych některým lidem taky nikdy nepodal ruku . . .
březen 23, 2017 08:48
Pokud jde o popularitu presidenta, : toulavej
je to nepodstatná informace. Podstatné je, jestli plní to, co slíbil svým voličům před volbami. Myslím, že to dělá, což jeho odpůrce překvapuje a rádi by mu v tom zabránili. Jako demokrati by se s tím měli smířit, protože tohle je princip demokracie. Ale Demokraté, i když to mají v názvu, demokraty evidentně nejsou . . .
březen 23, 2017 09:03
toulavej, : bb2
už jsem se nechtěla k debatě o rukypodání s Merkelovou vracet, protože svoje jsme si řekli a není proč to pitvat a taky si myslím, že je to jen drobný detail a chod světa to nijak neovlivní. Ale když jsem si teď přečetla, co k tomu píšeš Mikinovi, tak musím ještě jednou :-)
Naopak, Merkelová je člověk, kterýho si evidentně neváží, jako Koukalová šéfa biatlonu. Nesouhlasí s jejími názory a jednáním, takhle to dal najevo, jedná férově, je upřímný. Já bych některým lidem taky nikdy nepodal ruku . . .
březen 23, 2017 08:48

Tak pokud si někoho nevážím natolik, že si s ním nechci podat ruku, tak si ji nepodám vůbec, nebo ještě spíše, odmítnu s ním jednat, natož ho pozvat na jednání jako hosta do svého prezidentského sídla.
Merkelová byla hostem v Bílém domě, je to významná evropská politička a chovala se tam slušně, pak se s ní mělo s úctou a slušností jednat. Ignorovat otázku partnera v jednání, přehlížet gesto a okázale se odvrátit je snaha druhého partnera ponížit, ukázat svoji převahu, je to jednání z pozice moci.

Kdyby to bylo jak píšeš, tak by nebyla snaha a potřeba to ze strany Bílého domu okecat tím, že Trump ji opravdu neviděl, neslyšel..

Já neříkám, že je špatný byznysmen, člověk, politik, prezident. To nejsem schopna posoudit a nebudu tvořit rychlé závěry na základě zpráv z médií.
Vyjadřuju se k tomu, co jsem viděla, a to bylo špatný, hloupý a buranský. A nebo není Trump v takové kondici, jak se snaží předvádět, ale to si nemyslím..

březen 23, 2017 10:50
bb, Trump je profesionál, zastupuje USA, tak MUSÍ jednat i s lidmi, kterých si třeba neváží, : toulavej
protože tam není za sebe, ale za stát. A dá to najevo nepodáním ruky před novináři, ať je jasno, že to nejsou přátelé. Ale při přivítání hostovi ruku podá, je to slušnost. Merkelová má máslo na hlavě nejen za stále ještě nezabránění přílivu migrantů do EU, na což jako zástupce největší ekonomiky EU má i největší vliv, dokonce je chce přidělovat povinně. Německo, jako nejbohatší stát EU, leží uprostřed a nechá se chránit americkou armádou v rámci NATO, Americkými poplatníky, protože dává na obranu jenom 1,2% HDP, což je na vážný zamyšlení. Ano, Trump jedná z pozice síly, může si to dovolit a má to dělat, pokud je to třeba. Dá se tak předejít mnohým problémům, když máš respekt, než dělat vstřícného, jako Obama, což si může někdo drzý vysvětlit jako slabost. Na neustálém přílivu migrantů do EU je to názorně vidět. Lodě EU jim nebrání ve vstupu do EU, naopak je do EU dováží, bez dokladů, zatímco normálního občana s doklady svlékají na letišti :-).

Ale jinak moc nechápu, proč tak moc především levičáky Trump dráždí. Pokud nejí děti a pohybuje se v rámci platných zákonů, proč jim nějaká zeď nebo nepodání ruky vadí? Ovlivňuje tím jejich život?
březen 23, 2017 12:05
no mně je tvoje stanovisko jasné, : bb2
podle tebe jednat (i s tím, koho si neváží) MUSÍ, ale chovat se u toho blbě MŮŽE.
A podle mne MUSÍ a NEMŮŽE (coby právě proto, že je to profesionál zastupující USA).
No a protože se předvádí jako někdo, kdo MŮŽE a MŮŽE, tak JE TO BURAN, ale protože s ním jednat nemusím a nic, co udělá, neovlivní, tak ne ani nijak nedráždí.
To je zase moje stanovisko.


březen 23, 2017 12:41
... : bb2
...nic, co udělá, neovlivníM, tak Mne...
(písmenko M na mojí klávesnici je taky buran)
březen 23, 2017 12:42
Toulavej, : Mikin3
porad opakujes dokola cosi o levicacich, pritom Trumpa kritizuje uplne stejne i pravice, vcetne pravicovych ekonomu.
NAFTA se upravuje a doladuje celou dobu jeji existence. Pomerne nedavno jsme meli s Amerikou spor ohledne softwood lumber, ale vyresilo se to. Zrusenim te smlouvy by se rozjela byrokracie a plytvani primo komunistickejch proporci. Ekonomove nad tim jenom lomi rukama a doufaji, ze toho blazna nekdo presvedci aby to nedelal.
Kdyz Colin Powell, George Bush, John McCain a dalsi republikani kritizuji Donalda Trumpa, nejedna se o zadne "placani do vody" ale o kritiku konkretnich veci.
Jak uz se tady psalo, plot na hranicich staveli posledni 4 prezidenti a je spravne, ze v tom chce Trump pokracovat. Nesmyslne jsou megalomanske proporce te jeho zdi. Kritizuji to i lide, kteri ostrahu hranic zajistuji s tim, ze by se ty penize daly vyuzit lepe a hlavne v mistech, kde je to zapotrebi.
No a co se tyce Trumpova obtezovani zen, tak se v pripade vsech tech stiznosti (a ze je jich pozehnane) jednalo o nechtene obtezovani. Ten chlap je prase.
březen 23, 2017 13:23
Nikomu neberu jeho názor na kohokoliv. : toulavej
Teď tady skončil třeba biatlon, dost jsem to sledoval. A celou sezónu byla jasně nejlepší Němka Laura Dahlmeierová v ženách. Ta holka i když se usmívá a má dolíčky ve tvářích a leze po horách, což všechno obdivuju, mi není sympatická. A Finka Kaisa Makarainenová, o které nevím zhola nic, naopak je. A nevím proč, nejsem na blondýny :-). A tak chápu, když je někdo někomu nesympatickej. Ovšem zdůvodňovat to za jakoukoliv cenu i vymýšlením pošetilostí, tomu nerozumím.

Kritizovat Trumpa za to, co udělal, lze. Ale kritizovat ho, když ještě nic neudělal, je zvláštní :-). Přitom jeho předchůdce dostal Nobelovu cenu míru i když ještě nestačil nic udělat :-). A ta kritika i chvála mají stejný zdroj – levicová média . . .
březen 23, 2017 14:33
... : bb2
A to je právě ono - ty to vidíš tak, že nic neudělal a všechno (pokud jde o tu ruku atd.) bylo ok. A tak ti přijde divné, že se nad tím pozastavuju. Tudíž hledáš viníka mého pokřiveného vnímání Trumpova jednání ;-), a kdo hledá, najde, tak jsi našel levicová média, neb netušíš, co čtu a že spíš nečtu a nesleduju (média).
A já zase to vidím tak, že udělal a nebylo to ok. A trochu se pozastavuju nad tím, že ty to vidíš jinak. Ale je mi to fuk a viníka nehledám :-))
březen 23, 2017 18:03
Toulavej, : Mikin3
vsak se nemusime vzdycky shodnout..... smilies/smiley.gif
Obamova Nobelovka byla silne predcasna, uznava to i on sam.
Ovsem kritika Trumpa pro cloveka ktery zde z prvni ruky sledoval jeho predvolebni kampan a prvni dva mesice v Bilem dome rozhodne predcasna neni, to me ver. A souhlasi se mnou lidi napravo i nalevo politickeho spektra.
Zvlaste po tom prusvihu z directorem CIA. To rozhodne neni zadny "levicak", ale nesmysl s udajnymi odposlechy v Trump Tower vyvratil naprosto jasne, zatimco vysetrovani Trumpovych lidi kvuli ovlivnovani volebni kampane pomoci kontaktu s Rusy pokracuje.
Takze se myslim z me strany nejedna jen o nejake nesympatie, ale o nazor ziskany sledovanim zprav.
Mimochodem - jak Clintonka, tak treba CNN by byli v Cesku povazovani za mirne pravicaky.
smilies/wink.gif
březen 23, 2017 21:04
. : toulavej
No Hillary je asi tak stejnej pravičák, jako Merkelová, která sice vede CDU, tedy pravicovou stranu, ale s levicovým zeleným viděním světa, jak ukazuje její nekompetentní jednání v energetice nebo s ilegální migrací :-). Demokratka Clintonová je liberál, což v Americe znamená levičák. Ale v Evropě znamená liberál pravičák. Asi jako označuje fotbal jinou hru v Americe a v Evropě a zbytku světa.

bb, vůbec mi nenapadlo, že máš pokřivené vnímání Trumpova jednání. Vysvětluješ a posuzuješ ho jenom jinak, to je ok. V psané formě je diskuse trochu kostrbatá.

březen 24, 2017 08:08
Toulavej, : Mikin3
uplne souhlasim. Kdyz prijde na deleni levice-pravice, zijeme v dobe naprosteho "zmateni jazyku".
A to se tyka i Trumpa. Napriklad ta jeho zdravotni reforma co mu neprosla byla vicemene pravicova, zatimco jeho postoj k free trade a globalizaci je spis levicovy.
Nojo, co nadelame. smilies/smiley.gif
březen 25, 2017 20:53
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]