O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POMŮŽE PARNÍ ČISTIČ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 únor 2017
Image result for hands pngAno, přiznávám, jsem čuně. Ale chci to už konečně dát do pořádku. Nechával jsem to dost dlouho, ne snad z lenosti, ale především proto, že ještě před dvěma lety jsem často k úklidu používal Savo s chlórem, jako chlap samozřejmě bez rukavic.

 

 

 

 

 

 

Asi jsem si přitom poškodil hřbety prstů a rukou natolik, že teď mi po jakékoliv chemikálii naskakují nepříjemné a dlouho se hojící puchýře. Když konečně jeden až dva zmizí, vzápětí se objeví další a to i při důsledném používání silnějších gumových rukavic.

 

 

Image result for parní čistič
      S přicházejícím jarem a světlem se už na sprcháč dívám jen s odporem. Pojal jsem i nápad, tu hrůzu vybourat a osadit funglnový sprcháč i s funglnovými obklady. To je ovšem až to krajní radikální řešení, ke kterému dojde v případě, že vše ostatní selže. Předtím bych přecijen raději šel cestou méně drastickou.

 

Tak jsem se dopracoval k nápadu, když vyloučím chemikálie - zkusit parní čistič. Prolézání internetu s nějakými radami jsem po dvou hodinách vzdal. Jde vesměs o samochválu výrobců a prodejců a také vím, že v diskusích uživatelů pod propagačními články, často bývají negativní ohlasy důsledně mazány.

 

Poučil jsem se tedy jen, že čím dražší, tím kvalitnější (to by mě fakt nenapadlo) a snad jen jednu použitelnou radu: Tlak vystupující páry by měl být přinejmenším 4,5 barů, lépe 5 i více. Čističe s vývinem tlaku, nižšího než 4 bary, jsou šidítka k ničemu.

 

 

Nejraději bych pořídil takovou tu ruční konev 1.500 W s tlakem páry 4,5 b, cena nějak mezi 1.500,- až 2.500,- Kč. Jen bych ale předem rád věděl, že si koupím skutečně užitečného pomocníka a ne jen další zbytečný krám do sbírky krámů.

 

Může mi někdo poradit z vlastní nebo odposlechnuté zkušenosti?

 

 

Díky, JOSEF

 

 

Komentáře (15)add feed
máme, používáme, spokojenost - ale nemáme konev : bb2
máme tohle https://www.mall.cz/parni-cistice/karcher-sc-5?gclid=CK2A9PmwkNICFREUGwodph4C2A&dclid=CMbP4PqwkNICFUWhUQodX-ID8w
Koupeno přímo u karchera. K tomu jsem přikoupila vysavač na okna, tohle http://www.leifheit-online.cz/vysavac-na-okna-window-cleaner-tyc-43-cm-mop-na-okna-51003-p-16026?gclid=COPO_b2ykNICFcE_GwodYMoK4w
Pořídila jsem to původně jen kvůli střešním oknům. Nechtěla jsem na barák víc než jeden střešní vikýř, ostatní okna v patře jsou tedy buď ve štítech, nebo ve střeše. Je to fajn, prach se z nich oprší, déšť vezme i ptačince, kdyby šlo o tohle, stačilo by dvakrát ročně opláchnout.
Jenže jsem zapomněla na mušince, ty se neoprší a po létě jsou do skla snad zatavené. Ručně jsme myli střešní okna hodinu jeden kus. Hodinu. S parníkem a vysavačem umyje jeden člověk za dvě hodiny všechna okna v patře, tzn 8 střešních, jeden vikýř, dvě štítová a dvoje balkonové dveře.
Pak jsme s tím začali mýt i okna v přízemí, je to rychlé, pohodlné, bez chemie, stačí jen voda, a kdo není puntičkář, nemusí díky vysavači okna ani leštit. Mně dělá dobře cáknout pak na sklo trochu clinu a přejet mikrovláknem, ale není to nutný. Okna v přízemí, včetně dvou velkých francouzských, celkem 9 kousků, s rámy a parapety, taky dvě hodiny.

Pokud jde o sprcháče, používáme parník taky, ale - s usazeným vodním kamenem si poradí, ale ne stopro a ne všude. Máme hodně tvrdou vodu, takže v koupelně prostě nasazujeme chemii. Používáme profi úklidové prostředky, takže sprcháč nastříkat, působit, osprchovat, a pak dorazíme parníkem.

Výborný je na mastnou špínu, čistím s tím obklady za linkou a super - bez chemie, rychlé. Mamce jsem s ním vyčistila elektrickou troubu ve sporáku, chemické spreje na troubu nestačily, ale narušily to a parník to dokončil.

Není to vysavač, špína se pak musí odmýt - nebo z oken vyssát vysavačem.

Protože přízemím probíhají zvířata a občas k nám chodí příbuzné batole, co tráví víc času na zemi mezi hračkama, tak předtím vezmu parník na podlahu. Nejdřív ji běžným způsobem vyluxuju, vytřu, a pak vypařím.
únor 14, 2017 21:25
Obklady v koupelnách a záchodech, : bb2
taky myjeme parníkem. Ne že by tam byly nánosy špíny, ale máme tři koupelny, tři záchody, obklady v koupelnách až do stropu, prach se v dlažbě usadí, kapky vody zaschnou, a parníkem to jde rychle. Po umytí to vyluxujeme z dlažby okenním vysavačem na tyči. Taky rychlé,pohodlné, bez chemie.
únor 14, 2017 21:29
Taky : Milene
plánuji koupi parního čističe. Já mám vybraný Karcher CS2. Už jsem ho chtěla před vánocemi, ale pak na něj nějak nedošlo. Chtěla bych ho používat na dlaždice v kuchyni a koupelně, na podlahu v kuchyni, možná i na okna. Ty myji hrozně nerada. Jde mi hlavně o pohodlí a rychlost. Podlaha v kuchyni je taková jako kamenná a ve spárách se usazuje špína. Musím 2x za rok zakleknout a vzít rejžák. Na dlaždičky za vanou blbě došáhnu. jsem
malá a věkem ještě menší. smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif Tak myslím, že by mi to s tím "parníkem" šlo pěkně od ruky.

Když napíšete zkušenosti, bude to fajn.
únor 15, 2017 09:26
... : *deeres*
Dcera má KÄRCHER SC 1 - ruční parní čistič. Perfektní na okna, zrcadla. Kachlíky a stěny sprcháče s tím jdou také, ale aby to bylo perfektní, používá zároveň kartáč s dlouhou rukojetí. Speciálně u sprchového kouta dokáže přístroj párou vymýt i jinak těžko přístupná místa, stejně tak, jako u toalety. Navíc zároveň dezinfikuje. To ocení každý, kdo má doma zvířectvo. A cenou se vejdete do 2.000,-Kč, ale max.tlak je jenom 3bary. Tyhle kachny se dají koupit i za pár šupů, ale to nedoporučuji, za krátký čas odejdou i v případě, že používáte destilku a ani nepodávají stejný výkon.
únor 15, 2017 10:39
Milene, : bb2
taky jsem nejdřív chtěla vzít SC2, zdálo se mi to dostatečné na běžnou domácnost. Odradilo mě to,že u SC2 voda nemůže být průběžně doplňovaná při práci. Litr vody se v parníku spotřebuje jako nic a u SC2,3 se pak musí přerušit práce, doplnit a čekat. To by v mém případě znamenalo velké zdržení, tolik pauz. U SC4 a 5 se voda prostě dolije do zapnutého stroje a jede se dál. Rozdíl mezi 4 a 5 je rozdíl v tlaku páry, SC5 má vyšší.
Na malou domácnost, tři čtyři okna apod., ale SC2 asi stačit bude.
únor 15, 2017 11:49
bb2 : Milene
No vidíš, doplňování vody jsem neřešila. Bydlím sice v domku, ale uklízím 3 a 1. A snad se letos pustíme do rekonstrukce a budu v menším. Ale sama. smilies/wink.gif Ještě popřemýšlím. Rozdíl je 2000 Kč.
únor 15, 2017 12:14
... : bb2
Milene, mě na to upozornil pan v Karcheru. V popisech na netu je k tomu taková jemná poznámka "Díky průběžnému plnění je zajištěna plynulá práce", kterou jsem při čtení jen tak přelítla coby nepodstatnou ;-)
Ono tedy i při tom průběžném dolévání vody se občas musí chvilku počkat, než se utvoří pára a tedy dostatečný tlak, ale to je minutka. Je to když se nechá dojít voda úplně dosucha a dolije se plná nádržka. Ale jak říkám, stačí to na to si odskočit na záchod, napít, a jede se dál ;-)
únor 15, 2017 12:22
bb2 : Milene
Dík za info. Na ten byt mi asi stačí SC2. Asi stejně nebudu dělat všechno najednou. Někdy kuchyň, někdy koupelnu. Jsem naladěná si parní čistič koupit.
únor 15, 2017 13:44
JOSEF VÁM POSÍLÁ JEŠTĚ FOTKU: : d@niela



MYSLÍTE, ŽE SE TENHLE "HUMUS" DÁ JEŠTĚ UMÝT - TÍM PARNÍKEM? (cituji z e-mailu páně Josefova :-))
únor 15, 2017 17:23
..... : Nona
Parník nemám, používám chemii. Na černou plíseň Savo s rozprašovačem, na vápenaté usazeniny Pulirapid odstraňovač vodního kamene, na WC je úžasný Bref 6x effect. Na takový zašlý kout bych nastříkala chemii a přitlačila rejžákem
únor 15, 2017 19:32
:) takový obrázky miluju :) : bb2
tak zkušená uklízečka, třeba já ;-), by si s tím poradila, nejdřív bych použila chemii a chemií narušenou špínu bych dorazila párou, nakonec samozřejmě vydrbat, případně postupy zopakovat.

Ale říkám si, když už má Josef nemilou zkušenost s chemií za sebou, jestli by neměl jednoduše zaplatit místo parníku profi uklízečku. Ať si ruce ničí někdo jiný.
Tak nějak tuším, že je z Prahy, dejme tomu ze Žižkova, neměl by být problém najít. Co jsem naposledy slyšela, tak fakt kvalitní, kvalifikované lidi produkuje Domestica.
Nechat to dát do pořádku a pak už to jen udržovat - a nemusí být doma parník. Kupovat ho jen kvůli sprcháči mi skoro přijde škoda.
Jo, ale dají se u Karchera i půjčit.
únor 16, 2017 13:53
... : bb2
ono vyčistit se dá skoro všechno, ale zase nemá smysl na tom nechat zdraví
únor 16, 2017 13:54
Mám přesně stejnej názor, jako bíbí - : d@niela
a) buď půjčit a zkusit to nějak vydrbat sám;

b) nebo si dát práci a zchrastit nějakou tu uklízečku, která to zvládne.

Rozhodně bych si kvůli jednomu sprcháčku nekupovala věc, která třeba pak bude doma ležet... Ale - pokud to s tím půjde (i když osobně si myslím, že ten "parník" je spíš na údržbu než na rekonstrukci), tak pak teprve koupit. Ale raději bych si nějakou tu dámskou výpomoc jednou za měsíc zaplatila...
únor 16, 2017 21:25
... : bb2
jojo, nebo zaplatit kvalitní profesionály, co si poradí s tímhle tvrdším oříškem, a pak už to jen udržovat vlastními silami, případně si dvakrát do roka vypůjčit parník a udělat to víc zgruntu
únor 16, 2017 21:37
Pepo, : *deeres*
Nejlacinější a celkem praktické řešení, je koupit si Fixinelu, ta stojí maximálně 60,-Kč.
Kdysi, když jsme připravovali letní tábor, tak se po zimě museli umýt sprchy,venkovní korýtka na vodu a toalety. Fixinela je gel, je to kyselina, plus další látky a sežere všechno včetně vodního kamene a rzi. Při dlouhodobějším používání i smalt na umyvadle. Stačí jednou natřít, nechat působit a spláchnout. Na běžnou údržbu, pak stačí malá parní kachna.
Určitě lepší, než si kupovat na jeden sprcháč něco za dvacet tisíc i více.
únor 19, 2017 09:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]