O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BÍDA PROIMIGRAČNÍCH ARGUMENTŮ - 2 PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 leden 2017
Přejít na obsah
BÍDA PROIMIGRAČNÍCH ARGUMENTŮ - 2
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

Imigranti z Československa

 

     S vědomím, že Česko žádné kolonie nemělo, přispěchali nositelé moralizujícího argumentu s tím, že máme morální povinnost přijímat uprchlíky z Afriky, protože západní Evropa přijímala uprchlíky z komunistického Československa.

 

     Stát, respektive národ a jeho političtí představitelé však nejsou jednotlivci, u nichž by byla možná takto jednoduchá morální ekvivalence. Na základě jeho logiky by navíc bylo možné požadovat kompenzaci za jakoukoliv historickou událost či křivdu, což jistě není vhodný princip vztahů mezi národy. Nedá se tedy asi vyjádřit nakolik je tento argument absurdní. Samozřejmě, jeho primárním účelem není věcná přesvědčivost, ale vytvoření pocitu viny a jakéhosi morálního dluhu.

 

     Fabulujme ovšem, že tento argument má věcnou podstatu. Předně, přijímání československých imigrantů v západních zemích z morálního hlediska zakládá maximálně tak povinnost přijímat imigranty ze západních zemí v případě, že se dostanou pod totalitní vládu.

 

 

 

Image result for čeští emigranti v usa po r. 1968

 

 

 

     Dále z Československa neprchali desetitisíce lidí zcela odlišných kulturních návyků od západní Evropy. Nakonec nejsou zprávy o tom, že by Češi a Slováci v západních zemích utvářeli uzavřená ghetta s patologickými jevy. Je navíc otázka, jestli by západní státy přijímaly statisíce uprchlíků z komunistického bloku, kteří by zůstali oddanými komunisty.

 

     Imigranti z Československa si nezakládali na své jinakosti a pod rouškou antirasismu a boje s diskriminací nepřenášeli své skupinové politicko-společenské preference do požadavku na zvláštní zacházení, jako to činí muslimské komunity v západní Evropě.

 

     Imigranti z ČSSR se integrovali, pracovali a někteří z nich se vrátili po revoluci zpět. Jinými slovy, pokud by Evropa stejně hladce zvládala imigranty z třetího světa, jako zvládla imigranty z ČSSR, pak by se žádná debata o imigraci ani nevedla.

 

 

 

Právo na imigraci je neomezené

 

     Ve své nejryzejší podobě - morální povinnosti přijímat uprchlíky bez ohledu na cokoliv – pak moralizující argument naplno odhaluje svou nebezpečnost. Evropa musí imigranty přijímat bez ohledu na své možnosti. Je to její povinnost.

 

     Imigranti můžou přicházet do Evropy bez ohledu na jejich motivy a množství. Je to jejich právo. Jakmile je jednou přijímání uprchlíků stanoveno jako morální povinnost, je nemorální imigraci omezovat. Právo na imigraci do Evropy má celý svět.

 

     Argument je provázen poněkud zpozdilým přesvědčením, že evropský blahobyt je tak nějak přímo úměrný chudobě třetího světa. Pověstné břemeno bílého muže se zde převléklo z pocitu nadřazenosti do soucitné sebehany.

 

     Evropa se sice potýká s ekonomickými problémy a nezaměstnaností, s těžko udržitelnými sociálními systémy, s neschopností integrovat celé skupiny imigrantů a jejich potomků, rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými, s ruskou hrozbou, islámským terorismem či energetickou závislostí, ale to vše musí stranou. Je potřeba přijímat uprchlíky.

 

 

 

Stát má primární závazek k vlastním lidem

 

     Naopak taková staromódní morální povinnost politiků vůči vlastním občanům a zemi, která se sebou nese povinnost brát ohled na jejich názor, povinnost zkoumat nejen ekonomické, ale i společenské dopady imigrace, míru imigrace přizpůsobit integračním schopnostem společnosti, je v očích progresivistických světoobčanů v lepším případě přežitá, v horším sama o sobě rasistická. Nejvíce drásající je pak kombinace nesnesitelné lehkovážnosti tohoto postoje a srdnatosti, s jakou je zastáván.

 

     Nejde ani tak o to, že by z morálního hlediska nebylo správné pomoci lidem v nouzi, ale v ostentativním ignorování všech dalších faktorů a vytváření dojmu, že jde o absolutní povinnost Evropanů. Evropa se může o své bohatství podělit, pokud na tom bude existovat společenský konsensus. Nelze jí to však ukládat jako povinnost.

 

     Každý stát, v jakékoliv době a místě, musí primárně dbát na své přetrvání. To je primární morální závazek, který má, a má jej vůči svým občanům. Pokud se rozhodne přijímat uprchlíky, půjde o velkorysý projev dobré vůle, ale nikoliv splnění povinnosti. V opačném případě se přesně dostáváme do dnešní absurdní situace. Evropa sice přijala již miliony imigrantů, přesto je nálepkována jako xenofobní a rasistická, protože jich nepřijala ještě více.

 

 

 

 

Je potřeba si přiznat pravdu

 

     Debata o imigraci až příliš dlouho trpěla svázáním vypjatou politickou korektností. Přesvědčení elit bylo dlouho takové, že je nejen ekonomicky žádoucí, ale i morálně správná a objektivně nevyhnutelná. Skutečnost, že se z imigrace stává zásadní téma, ukazuje, že proimigrační přístup, který dominoval, selhal. Přesto je nadále prosazován. Málokterá oblast tak jasně ukazuje názorové odtržení elit od masy, která ve většině evropských zemí masovou imigraci ze zemí mimo EU odmítá.

 

 

 

Image result for refugees in germany crime

 

 

 

     Je nejvyšší čas obnovit vědomí, že Evropané mají právo rozhodovat koho, kdy a v jakém počtu přijme.  Je potřeba si přiznat, že některé skupiny imigrantů se lépe začleňují do většinové společnosti a jsou k hostitelskému státu více loajální než jiné skupiny a podle toho nastavovat imigrační politiku. Je potřeba se zbavit falešné naděje, že imigranti vyřeší naši vlastní neochotu k reprodukci a těžké práci. Je potřeba upravit imigrační a související legislativu tak, aby nebyla přímou pozvánkou k odchodu do Evropy. Je potřeba spolupracovat se státy na jižním pobřeží Středozemního moře na potlačování ilegální imigrace, nikoliv je rozvracet humanitárními intervencemi jako se to stalo v Libyi.

 

     A nakonec, před připouštěním dalších a dalších vln imigrantů je potřeba zvládnout integrovat imigranty, kteří jsou již v Evropě, popřípadě potomky imigrantů, kteří přesto stále nejsou či nechtějí být Evropany. Česko samotné pak má nejen právo, ale přímo povinnost poučit se ze zkušeností západoevropských států s masovou imigrací a podle toho přistupovat k imigraci. Bez ohledu na úzce definovaný ekonomický přínos či morální vydírání.

 

 

ANDREJ DUHAN

 

 

 

 

Komentáře (14)add feed
Přesně : Lenka1
zase za jedna s hvězdičkou.

Morální vydírání - jo, to tady máme od některých v jednom kuse na talíři.
leden 30, 2017 23:39
... : bb2
Je nejvyšší čas obnovit vědomí, že Evropané mají právo rozhodovat koho, kdy a v jakém počtu přijme. Je potřeba si přiznat, že některé skupiny imigrantů se lépe začleňují do většinové společnosti a jsou k hostitelskému státu více loajální než jiné skupiny a podle toho nastavovat imigrační politiku.


Souhlas, to tu píšu s přestávkami už skoro tři roky. A až si to uvědomí všichni, zapojí mozky a kapacity a začnou to konečně realizovat a zjistí, že to jde ošetřit předem a bez topení koťat. Pardon, dětí.
leden 31, 2017 00:02
... : bb2
Je nejvyšší čas obnovit vědomí, že Evropané mají právo rozhodovat koho, kdy a v jakém počtu přijme. Je potřeba si přiznat, že některé skupiny imigrantů se lépe začleňují do většinové společnosti a jsou k hostitelskému státu více loajální než jiné skupiny a podle toho nastavovat imigrační politiku.


Souhlas, to tu píšu s přestávkami už skoro tři roky. A až si to uvědomí všichni, zapojí mozky a kapacity a začnou to konečně realizovat a zjistí, že to jde ošetřit předem a bez topení koťat. Pardon, dětí.
leden 31, 2017 00:02
... : bb2
Píšu jednou, klikám jednou. A je tu 23:02 :-)
leden 31, 2017 00:03
. : Míša šíša
Bravurně napsáno.
leden 31, 2017 08:46
blíbí - : d@niela
administrace kudlanky nějak blbne....
už jsem to řekla, tak snad to bude brzo opravený :-)
leden 31, 2017 09:00
Je to plánované, není to plánované? : Pepa
Prosazovatelé globalizace se snaží lidstvo přesvědčit, že vzdát se své vlastní identity je pokrokovým a humanitárním aktem, a že „rasismus“ je chybný, a to proto, že by z nás rádi měli slepé konzumenty.
V tuto dobu je naprosto nutné reagovat na lži Systému, probouzet duch vzpoury u Evropanů. Bude třeba ukazovat všem, že integrace masové imigrace se rovná genocidě.
Nemáme jinou možnost než se vzbouřit, alternativou je etnická sebevražda. 
Kalergiho plán: legální genocida evropských národů pomocí míšení ras
Italský článek z roku 2012, kdy jsme my Češi o imigraci ještě nic netušili (Italové i jiní už ano.)
(Panevropská unie Česko http://www.panevropa.cz/index.php samozřejmě prezentuje imigraci, Kalergiho a Evropskou unii úplně jinak než ti, co něco vědí o NWO...)
Kalergiho plán: legální genocida evropských národů
Zdroj: http://identità.com/blog/2012/12/11/il-piano-kalergi-il-genocidio-dei-popoli-europei/

Výňatek knihy Gerd Honsik: Sbohem, Evropo: Kalergiho plán - legalizovaná genocida .

leden 31, 2017 12:01
Genocida : Lenka1
to je to slovo. Ale někteří zvrácenci bohužel nemají problém s genocidou vlastních lidí, národa a rasy, jen když se můžou hrdě bít v prsa, jací jsou ušlechtilí humanisté, když všemi silami bojují za to, aby se nepřátelským invazistům a jejich DĚTEM (hlavně DĚTEM!) nic nestalo.

NA internetu kolují videa, jak se ty ubohé a nevinné DĚTI už ve věku cca 6 let učí vraždit - nás.
leden 31, 2017 12:23
Speciálně pro bb : Lenka1
tady ti něco postnu, ať se máš zase nad čím pohoršovat: Ty odporné italské kreatury nechaly utopit 22-letého černouška z Afriky a představ si - nikdo pro něj neskočil, aby chudinku zachránil.

No fuj!

Že se nestydí. Měli okamžitě riskovat svůj život a zachrín it jej, ať to stojí, co to stojí, aby se pak mohl připojit k těm statisícům, kteří už tam zdraví a zachránění jsou a multikulturně Italy obohacují.

Tak je to správně! Multikulti si rozvracet nedáme!!!

http://tn.nova.cz/clanek/video-mladik-se-topil-v-kanalu-turiste-se-posmivali-a-vtipkovali.html
leden 31, 2017 13:06
A tohle je taky dobrý aneb zvedneš, bb, hozenou rukavici? : Lenka1
Sice to nejsou imigranti - tedy dneska ne, už jsou tu nasáčkovaní a parazitoujou 600 let, ale barva je stejná. Kromě toho, když ty můžeš převést debatu o týrané kočce na připrdlíky, tak proč bych nemohla odbočit já, ne?

http://zpravy.idnes.cz/soud-kinova-cxs-/domaci.aspx?c=A170130_161606_domaci_cen


Aneb, zase za všechno můžeme, my, bílí, hnusní rasisti. Jak si to představujem, odebrat romale sociální dávky, když dostane prachy ze sbírky?

"Néééé, dyk more, ja chci prachy i dafky, ty dylino. Rakovinu do huby abi si dostala." smilies/grin.gif

Těším se na to, jak tuhle jejich klasickou vychcanost budeš obhajovat. Tvoje oslí můstky a demagogie dosahují závratných výšin.
leden 31, 2017 13:40
Diskuze pod článkem taky stojí za to. : Lenka1
Opět se naprostá většina lidí shodne. Obzvlášť ti, kteří mají s familií Kiňovejch přímou zkušenost.
leden 31, 2017 13:45
... : doktor
Ano,přidávám se a píši za jedna.
leden 31, 2017 14:36
ano, autor popisuje situaci přesně : toulavej
teď jenom najít dalšího Trumpa pro celou EU, jinak se z toho humanistickýho pokrytectví nevyhrabeme. Uvidíme co volby v Holandsku a Francii . . .
leden 31, 2017 15:55
2.část ještě lepší a výstižnější : marty
a dovoluji si zkopírovat jeden příspěvek v diskuzi u Kiňových od nějakého pana Vávry:

Slova bývalého amerického prezidenta Ronalda Reagana: Jsem si jist, že každý pociťuje lítost nad jedincem, který upadl do příkopu na kraji cesty neboť v naší soutěživé společnosti nedokázal udržet krok s ostatními. Můj vlastní soucit však nadto patří i těm milionům neopěvovaných mužů a žen, kteří každé ráno vstávají, posílají děti do školy, odcházejí do práce, snaží se uhradit všechny poplatky za bydlení, platit nehorázné daně, aby umožnili soucítění s méně šťastnými, a kvůli tomu všemu musí obětovat mnohé ze svých tužeb, snů a nadějí. Vláda jim dluží něco lepšího než jen další a další nápady, jak je přimět k tomu, aby sdíleli plody své dřiny s ostatními.
únor 01, 2017 19:12
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]