O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁM DĚLAT CO SE MÁ - NEBO CO CHCI JÁ? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 leden 2017
Image resultNe, nemyslím tím společnost a ani žádné vhodné sociální chování. Myslím tím svůj volný čas. Všichni jistě znáte věty „Když si půjdeš zacvičit, budeš se cítit líp“. „Když si dáš salát místo knedlíků s uzeným, nebude ti tak těžko“. Nebo „Večeře by měla být kvalitní domácí strava, a u stolu, kde se celá rodina sejde“.

 

 

 

 

 

 

 Případně další povinnosti volného času… např. jestliže synkovi nejde biologie (a on se opravdu sám snaží), měla bych mu s ní pomoci; případně zkontrolovat dcerce úkol, zda má všechno dobře (když si sama není jistá a prosí mě o to).

 

Pan Pes si sice na zahradu může vyjít a proběhnout se kdykoli se mu zachce, ale bylo by mnohem lepší jít s ním aspoň na půlhodinovou procházku ven. Měla bych… měla bych… bylo by lepší… bylo by vhodné…

 

Jenže. Mě se ale opravdu nechce. Jediné, co bych si po celém pracovním dni přála, je si sednout do křesla a číst si. Nebo si lehnout na gauč a koukat na pět seriálových epizod a dlabat u toho čokoládu nebo čabajku.

 

 

 


 

 

 

Samozřejmě, zodpovědnost a smysl pro pořádek většinou převáží komfort odpočinku, nicnedělání.

 

Doma si tedy hrajeme stolní hry, děláme domácí kreativní projekty, sedíme u stolu u domácí večeře. Chodíme na procházky se psem, chodíme cvičit a děti mají kroužky a kamarády. Na úkolech, domácích pracích a povinnostech se podílíme rovným dílem. Ale kdyby pohodlnost zvítězila, sedíme všichni ve svém křesle a necháme se bavit obrazovkou (či obrazovkou čtečky).

 

 

 

Myslím, že nejdůležitější je najít tu správnou mez a občas si dopřát líný den.

 

Jak jste na tom vy?

Děláte jen to, co vás baví?

 

Nebo naopak, děláte jen to, co by se mělo, a sebe zanedbáváte?

Podlehnete někdy pokušení?

 

Vykašlete se na všechno a přečtete knížku jedním dechem s tím,

že rodina má studenou večeři u televize?

 

Kde je podle vás mez mezi rodinným dobrem a sebe samou?

 

 

VŠETEČNICE

 

Komentáře (11)add feed
Svoje : Kamila
"měla bych" si kočíruji sama. Rady ostatních neberu příliš na vědomí. A spokojená máma - manželka - je to nejlepší, co pro rodinu můžeš udělat :-) Chce to rovnováhu, nikdy jsem nedělala věci jen proto, že to někdo ode mne očekával, musela jsem to chtít sama. Jistě dělám spoustu chyb, ale to je přeci normální.

leden 27, 2017 10:26
Přesně jako Kamila - : Martina P.
už jsem se naučila, že pokud se nejedná o život, tak jsempro sebe na prvním místě.
leden 27, 2017 12:10
Souhlasím s Martinou P. : Lenka1
A taky by mě zajímalo, kdo je tak drzý a arogantní, že si osobuje právo určovat jiným, co se má a nemá.
Prý pokušení. Ještě chybí seznam hříchů a vyhrožování peklem, když "nebudeme dělat to, co se má, protože proto." No prostě láska a tolerance v jednom balení, že?

Nebo to rodinné dobro - chlap je hovado a ženskou mlátí nebo ženská chlastá a chlap mele z posledního, ale MUSÍ zůstat spolu, protože rodina se má držet, že jo.

Blila bych.

Tohle mě zase nadzvedlo.
leden 27, 2017 14:06
No, já nevím, : Pernella
ale ten volný čas přichází až po splnění aspoň základních povinností, k nimž přece patří i procházka se psem a úkoly s dětmi, ne?
Kdybychom se na to všichni vykašlali a celý čas kromě toho, který strávíme v práci, proleželi na gauči, kdo by asi udělal to, co je třeba, aby domácnost a rodina fungovala?
leden 27, 2017 14:42
... : doktor
Dělám vše co osobně zrovna považuji pro mne za prospěšné,jen s jednou podmínkou-nesmím narušovat soukromí partnerce.Chci aby okolí bylo k mé osobě tolerantní,ale také chci aby okolí bylo ke mne tolerantní.
leden 27, 2017 14:43
... : bb2
Všichni jistě znáte věty „Když si půjdeš zacvičit, budeš se cítit líp“. „Když si dáš salát místo knedlíků s uzeným, nebude ti tak těžko“. Nebo „Večeře by měla být kvalitní domácí strava, a u stolu, kde se celá rodina sejde“.


ne, neznám, nikdo mi takové pitomosti do hlavy nelije :-) Ani si neumím představit situaci, že bych si třeba sedla na gauč s knížkou, k tomu něco dobrého - a postavil by se přede mne vykřičník na dvou nohách a se zdviženým obočím i ukazováčkem by pronesl: Když si půjdeš zacvičit, budeš se cíti líp! nebo Jakto, že nejíš kvalitní domácí stravu??... :-)))
Jo, tak kdybych se na noc přejedla třeba toho uzeného a bylo by mi těžko, to by mi pak asi někdo řekl, nejez příště tolik na noc nebo si dej něco lehčího a nebude ti v noci špatně.. Ale nejsem tak pitomá, abych takové věci dělala třikrát týdně, ba ani třikrát do roka se nepřejím na noc něčeho, po čem by mi bylo těžko, tak není proč by mi to někdo měl říkat. Totéž platí pro ostatní příklady, jsem dospělá, vím co mám dělat, co je třeba udělat.
Mimochodem, kvalitní domácí strava je co? Vlastnoručně vypěstovaná zelenina v biokvalitě, vlastnoručně vykuchaný, v domácí králíkárně odchovaný králík, krmený bio trávou a bio senem z vlastní zahrady? :-) Pro mě je to klidně i kvalitní chléb, namazaný pomazánkou z kvalitního tvarohu a posypaný kvalitní pažitkou ;-)

leden 28, 2017 01:39
Tak já myslím, : Krakonoš
že nejde ani tak vo to, že by někdo někomu takovýhle voloviny přímo říkal, ale že je tím myšlenej jakejsi vnitřní hlas (jdeš vo půlnoci zkontrolovat lednici, jestli je všechno na svým místě a něco se nekazí, a když si při tý příležitosti začneš vodkrajovat kousek uheráku, tak se ten hlas vozve - schválně si to vyzkoušej. smilies/grin.gif )
A já vosobně? Dost často dělám to, co bych dělat neměl (prokrastinace, kdy místo urgentní zakázky píšu komentář na Kudlanku, např.) a nijak se tím nehodlám stresovat. Beru všechno to, co dělám jenom tak pro radost a místo toho, co bych právě dělat měl, jako součást vodpočinku, rozvoje svý vosobnosti a prostě investici do svý pohody, která se vyplatí nejen mně, ale i těm vokolo mě.smilies/wink.gif
P.S. Kvalitní domácí strava může bejt taky s láskou připravená (kvalitní) čivava na česneku, ideálně českým. smilies/grin.gif
leden 28, 2017 13:09
jasný, ale kde myslíš, že se ty hlasy ve vlastní, v její, hlavě vzaly? : bb2
někdo je tam nalil

neříkej, že když budeš normálně, tak si pak sám od sebe, jen tak zničeho nic, vyčteš, když si občas ukrojíš kousek uheráku jen tak pro chuť. Já teda vůbec. Není důvod. Pokud si to vyčteš, tak proto, že ti to někdo nacpal do hlavy, žes to někde pořád slýchal nebo ještě slýcháš. To samé pro ostatní poučky kolem úklidu, teplých večeří atd.
Tak když si pořídím rodinu, tak předpokládám, že se budu muset postarat o spoustu věcí a když to dělám a dělám to normálně, dobře a pravidelně, tak není třeba, abych si vyčítala, když si občas polevím, občas vynechám.


leden 28, 2017 17:35
uf, zase oprava : bb2
neříkej, že když budeš JÍST normálně, tak si pak sám od sebe, jen tak zničeho nic, vyčteš, když si občas ukrojíš kousek uheráku jen tak pro chuť.
leden 28, 2017 17:36
Nojo, ale to je jasný, že nalil. : Krakonoš
Všichni žijeme v nějakým prostředí a to je vod útlýho dětství pouček plný. A teď už jde jenom vo to, kdo jak má ty poučky a hlavně teda ty pocity viny, když je nedodržuje, silný. Někdo nemá vnitřní výčitky žádný, někdo vobčas, někdo častějc a někdo furt - co kus, to voriginál smilies/wink.gif.
leden 28, 2017 21:10
jojo, u nás to byly přímo svatý trojice ;) : bb2
babička: vždycky, všude, za všech okolností čisté prádlo, čisté uši a čisté nehty!
A tak prostě neodejdu z domu mezi lidi, aniž bych použila ušní tyčinky ;-) (pro fanoušky českého filmu uchoušťoury) a na v hlíně se rejpu v rukavicích a pro jistotu si předtím zaryju nehty do mejdla. Abych pak "ve svém věku" nebyla se špínou za nehty trapná (na mobilu mám takový šikovný smajlík s očima obrácenýma vzhůru...)
máma: srovnat záda, zatáhnout břicho, chodidla rovně!
to bylo celkem k užitku, musím uznat
děda: nelhat, nekrást, nefňukat
což mírnila babička: hlavně zdravíčko, když nejde o zdraví a o život, tak o nic
táta: učit se, myslet, makat!

ale dá se to vzít tak, že postačí zatáhnout pupek, natáhnout čistý spodky a říct si, že když nejde o život, tak jde o h.... :-))

leden 29, 2017 02:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]