O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÁ DVĚ MAMINKY A JEDNOHO TÁTU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 leden 2017
Image result for baby pngPokrok je čím dál tím víc neuvěřitelnější... První evropské dítě, které má tři genetické rodiče, se narodila na Ukrajině. Je to také první dítě na světě, které se narodilo metodou takzvaného pronukleárního transferu. Vůbec prvním dítětem se třemi genetickými rodiči je chlapec narozený loni v dubnu v Mexiku.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pronukleární transfer spočívá v tom, že se jádro vajíčka matky-nositelky genetických vad vyjme, oplodní se otcem a přemístí do vajíčka od dárkyně, které je zbavené původního jádra.  Chlapečka se dočkal 5. ledna do té doby neplodný pár. Čtyřiatřicetiletá žena marně zkoušela otěhotnět 15 let a nepomohlo ani několik pokusů o umělé oplodnění.Chlapeček se v Kyjevě narodil neplodnému páru. 34letá matka se spolu s partnerem snažila otěhotnět už více než deset let a má přitom za sebou i čtyři neúspěšné pokusy o umělé oplodnění. Kromě svých dvou rodičů má ale chlapec ještě geny druhé ženy. Lékaři z kyjevské kliniky do vajíčka matky vložili malou část genetické informace od vybrané dárkyně. 

 

 

Related image

Jak řekl ošetřující lékař ukrajinského páru Valerij Zukin, na jeho klinice by se letos na jaře mělo narodit další dítě, u kterého se využila stejná metoda. Ta má pomoci matkám trpícím poruchou, která způsobuje, že embrya v jisté fázi přestanou růst. 

 

V Británii dokonce tuto metodu oficiálně zlegalizoval tamní parlament a definitivně vše koncem roku potvrdil regulační úřad. Na ostrovním království očekávají, že by metodu ročně mohlo využít asi 25 párů. 

 

Metoda se využívá výhradně u asistované reprodukce. Má pomoci hlavně při prevenci vážných genetických onemocnění, která vážně ovlivňují zásadní orgány, svaly nebo také růst, zrak a mentální schopnosti dětí. Metodu zatím zkoumají na univerzitě v Newcastlu a tam na její využití už teď čeká jedna matka. 

 

 

Jaký na to máte názor?

 

Je to podle vás v pořádku,

nebo jste proti podobným  zásahům?

 

 

 

Zdroj: internet

 

 

Komentáře (1)add feed
. : toulavej
Lidé dostali svobodnou vůli a schopnosti tvořit a měnit svět a život kolem nich, proto všechno, co jim pomáhá, je ok.
leden 20, 2017 17:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]