O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

POTĚMKIN BY BLEDNUL ZÁVISTÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 prosinec 2016
Český národ má od soboty světový unikát, kterým se nemohou pochlubit ani ty nejvyspělejší státy: dálnici o jednom jízdním pruhu. Dosavadní třicetiletá varování týmů stovek odborníků jsou však nicotná v porovnání s moudrostí premiérovou a jeho hlubokými stavařskými a geologickými znalostmi, s nimiž v pondělí rozhodl o dalším osudu dálnice.

 

 

 

 

 

 

Image result for wikipedia png

   

 

 

Dálnice D8 vede od Prahy severoseverozápadním směrem přes Lovosice a Ústí nad Labem ke státní hranici Česko/Německo (Krásný Les/Breitenau), kde se volně napojuje na německou dálnici A17. Měří celkem 92,208 km.

 

Poprvé se objevila na plánech v říjnu 1938, jen pár týdnů po mnichovských událostech. V sudeto-německých plánech z let 1938–1945 byla dnešní dálnice D8 značena jako dálnice A72, v českých a později protektorátních plánech jako dálniční koridor IV. Ještě předtím, 15. listopadu 1938, byl podán návrh na vznik slova dálnice.  

 

 

 

x x x
 

 

   Kvůli nestabilnímu podloží byla prackovická estakáda otevřena pouze v jednom pruhu. Prý prozatím. Členové vlády v pondělí 19. 12. tr. došli k závěru, že dálnice bude i nadále monitorována. Médiím to sdělil premiér Bohuslav Sobotka na tiskové konferenci po jednání Úřadu vlády. (Mj. zřejmě se již vidí, kterak osobně přijíždí na D 8, aby ji za hojné účasti tisku a medií zas slavnostně zavřel.)

 

 


7. června 2013 došlo na trase dálnice k masivnímu sesuvu asi 500 tisíc metrů krychlových zeminy

v km 56,5 dálnice D8 u Litochovic.

A to právě v oblasti, před kterou sdružení Děti Země v letech 1995 až 2004 varovalo s odkazem na podklady Českého geologického úřadu (ČGÚ).

 

 

 

 

x x x
 

 

Samo otevření dálnice D8 přes CHKO České středohoří se však neodehrálo potichu, jak se na průšvih sluší, ale ve velkém stylu předvolebního mítinku Hnutí ANO za podpory prezidenta Zemana.

 

 

 
Střihnem si, kluci?
 
 

 

A co dál? Bude to nervák. Ale což. Náklady v žádném případě nebyly vynaloženy nadarmo. I kdyby nakonec nebyla dálnice, bude se Česko pyšnit naprosto unikátní cyklostezkou. Je to jako proslulé císařovy nové šaty....každý dělá, že je vidí, ale nejsou - tady zase všichni dělají, že je vše v pohodě -ale NENÍ! 

 

JOZA

  

 
Komentáře (32)add feed
Dálnice přece JEDE ! : mamča
Co na tom, že dolů svahem ?!
A to je zima, svah umrzlý. Uvidíme na jaře, až celá ta nádhera rozmrzne. Ostatně, není jeden pruh pro každý směr zbytečný luxus ? Nestačil by jeden pruh pro oba směry a k tomu semafor ? Vždyť jde JEN o 2 rizikové kilometry... smilies/grin.gif
prosinec 19, 2016 20:54
..a nepřipadá vám legrační : mamča
ta parta dědků s nůžtičkama ? Jak si každej střihne a zůstane mu v ruce pár centimetrů stuhy.
To si nemůžou "střihnout" dopředu, kdo z nich přestřihne tu pásku ? Ale JEDEN ! smilies/cheesy.gif
prosinec 19, 2016 21:01
a ten "ochranka" za nima... : d@niela
jestlipak má v kapse jód a flastříčky...
prosinec 19, 2016 21:43
Doufám, že to podcenění nebezpečí dalšího sesuvu, o kterém hovořil geolog z AVČR, : Myška
neodnese nějaký nevinný řidič, či řidiči. Naopak, by tam asi měli v okamžiku sesuvu postavit všechny, kteří to otevření odsouhlasili či protlačovali.
prosinec 19, 2016 23:02
Nemohu jinak, : Mikin1
nez vzpomenout na 26 let sveho pusobeni coby zamestnance spravy yukonskych silnic. Hned prvni tyden v praci me sef poucil, ze misto zvane Flat Creek Hill je misto neustalych pohybu pudy. Nepomohly milionove investice, ba ani prelozeni celeho useku. Sesouva se to to dodnes. Sef tehdy pronesl vetu kterou si pamatuji dodnes: "tenhle kopec je jako penize v bance". A taky ze jo - za ty roky jsem si tam na prescasech vydelal peknej balik.
Takze bych sve ceske kolegy radeji ani nekritizoval. Nejspis delaji co muzou......
prosinec 20, 2016 00:30
Mikine, : Krakonoš
tohle nemá s činností tvejch českejch kolegů nic společnýho, dokonce ani s činností stavebních firem. Tohle je vod samýho počátku zprasený neustálýma tahanicema vo to, zda vůbec a kudy tu dálnici víst. Myslím si, že vopravdu civilizovaná a vyspělá země by vedla dálnici ve Středohoří tunelem, vopravdu civilizovaná a vyspělá společnost by u takový stavby zpracovala nadstandardní a teda nadstandardně drahej geologickej průzkum (a jeho závěrama by se pak bez keců řídila), což v našem zas*aným mongolsku neumožňuje zprasenej zákon vo veřejnejch zakázkách, atkdál atakdál. Není nezajímavý si všimnout jedný věci - v postiženým úseku jsou nad trasou hned dva kamenolomy, menší neaktivní, velkej plnej života. Nevím, jestli vznikly kvůli stavbě dálnice, nabo tam už byly, ale to je fuk. Co takový vodříznutí kusu kopce udělá s hydrogeologickejma poměrama, jak se mnohem víc sytí vodou všechny podzemní pukliny (vodborně diskontinuity), kam ta voda asi teče (s kopce, matinko, s kopce), co ta voda asi udělá s měkčíma vrstvama podloží, na kterejch ty pevnější, do kterejch je zde zakládáno, můžou začít klouzat? Jasně, časem se to zastaví, příroda najde novou rovnováhu, ale to už taky může bejt slavná estakáda vodjetá vo dalších pár metrů. Teď už se můžou všichni ouřadové jen modlit, aby k žádnejm dalším pohybům nedošlo - teď už s tím nikdo nic neudělá. Jestli se to třeba na jaře rozjede znovu, budou hoši draze sanovat - za vybraný prachy z EET asi. A jednou to naši pravnuci konečně do toho tunelu nacpou.
Jestlipak by ten tunel nebyl nakonec levnější než to, co se tady kolem týhle stavby za 30 let promrhalo?
prosinec 20, 2016 02:51
Aha...... : Mikin1
dik za vysvetleni, Krakonosi.
prosinec 20, 2016 07:19
první, : vlk
kdo se na dálnici D8 svezl byl svah!

pěkný den všem
prosinec 20, 2016 07:45
Krakonoši : Lenka1
nevím, jestli to Mongolsko ještě neurážíš.

Za sebe bych navrhovala název Czechbabwe. Je to takové hezké a skutečnost daleko více vystihující.


prosinec 20, 2016 10:29
A jeden ilustrační : Lenka1

prosinec 20, 2016 10:30
Tak, po bitvě každej generálem. : toulavej
Kdyby lidi věděli dopředu, v čem dělají chybu, když se pro něco rozhodují, bylo by na světě líp. Jenže to neví. Po revoluci je přece neustále vyvíjenej mediální a politickej tlak oponentů na příliš drahý dálnice, co se u nás staví. Takže jenom Nebojsa si může dovolit rozhodnout položit dálnici do tunelu a prodražit ten úsek 3x oproti vedení nad zemí, možná i víc. Po zkušenostech s tunelem Blanka a po vláčení po soudech řádně zvolený zastupitele ve volbách policií, prokuraturou i našimi soudy za nehospodárné nakládání se svěřeným veřejným majetkem se asi nikdo nebude chtít podepsat pod několikanásobným prodražením stavby a být pak odsouzenej nezávislým soudem, protože se nic zatím nestalo, takže vynaložený náklady za větší bezpečnost byly vlastně zbytečný :-))). Když tu dálnici v tom území prostě chceme.
prosinec 20, 2016 11:31
Ale to je jasný, toulavej. : Krakonoš
Já vím, že jsem ve velký menšině, když nesdílím celospolečenský lkaní nad strááášně předraženejma stavbama. Když si vezmeš jakoukoli velkou stavbu kdekoli na světě, tak je "stráááášně předražená", protože původní rozpočet se přešvihne, někdy i několikanásobně. Spíš to bude vo tom, že ty rozpočty jsou vždycky podseknutý, aby vůbec někdo tu zakázku dostal. Pokud mají bejt stavby kvalitní, musej bejt navopak ještě dražší, než dnes jsou. Je to stejný, jako u žrádla a jakýhokoli jinýho zboží. Jenže většinová společnost chce prostě ty svý buřty bez masa za 60 korun kilo. V jakýkoli voblasti lidskýho konání - a podle toho to vypadá. Takže vím, že idea tunelu byla v týhle náladě neprůchodná, ale třeba se z těchhle průserů konečně začneme učit. Třeba jednou budeme mít vládu, která v situaci, kdy má přebytkovej rozpočet, ty prachy investuje do infrastruktury a třeba do skutečně razantní proměny školství místo rozhazování "potřebnejm".
A jestli tu dálnici chceme? No asi jak kdo. Já když se podívám na mapu silniční sítě Evropy, ze který je napohled vokamžitě patrný, kde jsou normální fungující ekonomiky a kde zůstala spálená země po řádění bolševika a jeho nástupců, propadám trudnomyslnosti a říkám - já ty dálnice chci! Už tu měly bejt 50 let!
prosinec 20, 2016 12:21
panove, : Mikin1
Takze jaka byla podle vas vina zelenejch, ktere tam s nuzkama v ruce proklel pan prezident?
prosinec 20, 2016 12:40
... : doktor
Dálnice ano.Stavět 35 let ne.Předražovat v našem případě rozhodně ne!Většina dálnic v Čechách jsou ošizené na materiálech,ošizené na kvalitě a poctivě okradené.Tak tomu snad říkáme též ne!A D8 je všeho toho důkazem.Dokonce,na vzdory věštění premiéra, jsem přesvědčen,že vyjádření odborníku je opodstatněné a proto nemám obavy.Ale jistota je jistota a dám i na modlení.
prosinec 20, 2016 13:59
Sice nejsem oslovená, ale chce se mi odpovědět. : Myška
Vina na zbytečném protahování stavby velká. Něco jako v Brně, když blokli tunely pod Královým Polem.
Nevím o tom, že by zelení nebo jinak barevní aktivisti poukazovali zrovna na to, že je tam nebezpečí sesuvu a nestabilita podloží.
prosinec 20, 2016 14:03
Mikinovi: To by bylo hodně jednoduchý. : Krakonoš
Půl pravdy je, že kdyby jich nebylo, dálnice stála jistě dřív a lacinějc. Jenže kdyby jich nebylo, tak si tady každej (a zejména státní) investor dělá, co chce. Každej idiot umí naplánovat trasu čehokoli tak, aby byla nejkratší možná, a když nebude brát vohledy na nic a na nikoho, jako je tomu třeba v naší bratrský Číně, příroda půjde do (vulgarismus) ještě mnohem rychlejc, než je tomu dnes. Aktivisti jsou sice votravný, ale někdy zabráněj pěknejm zvěrstvům. (Vono se dá taky říc, že třeba bez vodborů by se podnikalo mnohem snáz, ale nějaká síla tu bejt musí, která nutí ty mocnější - podnikatele - hledat kompromisy ve vztahu k zaměstnancům.) Všechny posuny v právních systémech směřující k vochraně slabších, co nemají v daný době dostatek práv, "vyřvali" nejprve nějaký "aktivisti".
Tuším, a vopravdu spíš tuším protože se vo kauzu D8 zase tak podrobně nezajímám, že na vině jsou všichni, nejen zelený, ale všichni státní úředníci, který měli konat a hledat schůdnej kompromis (a ne budovat neproblematický úseky tzv. salámovou metodou s tím, že pak už nebude jiná cesta, než to dostavět, kudy voni si usmysleli), soudci, který rozhodovaly ve sporech se svou v Česku už pověstnou rychlostí a kvalitou... Mimochodem, toulavej, ten hypotetickej tunel pod Středohořím moh bejt financovanej z větší části z tebou nenáviděnejch evropskejch dotací, což už v budoucnu nebude možný. Takže nejni pravda, že si náš stát takovouhle stavbu nemohl dovolit, celej problém je jenom v tom, že to prostě neumíme. Neumíme to politicky, nikoli technicky - naše firmy takový stavby stavěj venku.
prosinec 20, 2016 14:17
... : Mikin1
Dik za odpoved. Vidim to podobne. Oni ruzni ti aktivisti a odborari jsou vcelku neprijemna havet, ale bez nich by to taky neslo.
Kdyz vidim co se od revoluce vycistilo v Cesku rek, jak v severnich Cechach na miste byvalych pousti zase rostou stromy atd., tak si rikam ze se slusna spolecnost bez techhle lidi neobejde.....
prosinec 20, 2016 15:04
Ta fotka : romanB
mj. ukazuje, jak si chlapci nahore plni svoje genderove kydy a hlavne zakony, se kterymi musi vedeni firem pocitat. Zajimalo by me, kdyby dodrzovali, co sami ostatnim narizujou, jestli by jich polovina nebyla, nebo tam ve vysledku bylo dvakrat vic. (Ne, opravdu nejsem zastancem genderu, jen pripominam, ze se u nas v poho toleruje ignorovani zakonu na nejvyssich mistech)
prosinec 20, 2016 15:07
Krakonoši, máš pravdu, že JAKÝKOLIV dotace z EU jsou pro mě nepřijatelný z vyššího principu mravního :-), : toulavej
pokud nejdou všem, jako jsou třeba zemědělci.

Nejsme tak chudý, aby nám nějakej francouzskej vinař dotoval ze svých daní z prodeje šampaňskýho tunel dálnice, kterýho zase dotuje bavorskej dělník ze svých daní na montážní lince BMW a díky těm dotacím si pan Junker s kancléřkou Merkelovou mohou všechny státy, které dostávají dotace na něco z unijního rozpočtu v podstatě vydírat, aby odsouhlasily cokoliv si lidé ve vedení EU a států nejvíc přispívajících do rozpočtu usmyslí nebo je pro ně výhodný – třeba příjem ilegálních migrantů nebo unijních směrnic do našich zákonů, které jsou ale pro nás nevýhodné. Za tohle vazalství nestojí ŽÁDNÝ dotace. Žádná zlatá klec nestojí za ztrátu svobody rozhodování o sobě. Ani tunel „zadarmo“.

Pokud jde o „ekologické“ aktivisty, reálně ale teroristy, vynucující si na společnosti svý vidění světa bez opory ve volbách – mají vždy maximálně jen pár %, viditelně jejich názory společnost neoslovuje, nevím skutečně o ničem podstatným, kde by zabránili nějakým zvěrstvům. Ale vím, kde ta zvěrstva, ovšem bez sebemenšího postihu, což se pozoruhodný v zemi, kde může prokurátor svrhnout legální vládu z malicherných důvodů bez následků i pro něj, způsobili. Třeba DESET LET blokovali stavbu obchvatu Plzně a zvýšená doprava po revoluci přes Plzeň způsobila mnohonásobné zvýšení výskytu rakoviny v obytné zóně kolem průtahu Plzní. Bohužel, noviny, kde jsem to tenkrát četl, nemám, ale pamatuju si to dobře, protože to bylo srovnání výskytu v rozmezí deseti let, tedy v dostatečně dlouhém období.

Nebo na sídlišti Košutka nebo Lochotín tihle idioti zabránili už před pár lety stavbě parkovacího domu, když přitom se stačí tam zajít podívat, jak tam není kde zaparkovat, takže několikapatrový parkovací dům by mohl naopak zvětšit plochu zeleně, která se teď zmenšuje rozšiřováním parkovišť jen o pár míst. To jen namátkou. Kdybych měl čas, mohl bych pokračovat, třeba o boji za halové chovy slepic místo v klecích i když tihle idioti o slepicích prakticky nic neví, protože slepice jsou kanibalové a jenom při chovu v klecích se dá zabránit, aby se vzájemně neuklovaly, což ovšem ekoteroristé z pražské kavárny neví . . .

Jsem svobodnej člověk, nechci být nikomu za nic zavázanej a každou službu někoho pro mě chci oplatit, vykompenzovat.
prosinec 20, 2016 17:54
Ale jo, toulavej. : Krakonoš
A právě hledáním kompromisu mezi dvěma extrémníma názorama - tím tvým (to je takovej ten klasickej klausovsko technoktatickej) a tím ekoteroristovým - se společnost v posledních desetiletích dobírá k nějakým funkčnímu konceptu vochrany životního prostředí. Bez hledání těch kompromisů a bez přiblížení našich zákonů západním standardům by naše vody, lesy, ovzduší vypadaly vo mnoho hůř. Mimochodem ten ekoteroristickej tlak zrovna v případě slepic jde třeba směrem zvětšení těch tvejch klecí, to je taky špatně? Snahu vo úplný vymýcení chovu kožešinovejch zvířat tady v Evropě, kde to nejni nezbytně nutnej způsob vobživy, asi neschvaluješ, já jí tleskám. To, že jde nějakejma námitkama blokovat nějakou stavbu deset let, to je především vostuda našeho legislativního diletantismu, stavební zákon a zákony související jsou špatný, vadný, zcela nejhorší v celý Evropě - a za to fakt nemůžou ekoteroristi.
prosinec 20, 2016 19:23
Ja bych rekl, : Mikin1
ze v demokraticke spolecnosti se musi zajistovat rovnovaha demokraticky a i ti ekoteroristi jsou proste potrebni.
Vajicka kupuju od kamarada, kterej ma ve vybehu asi 100 slepic a aby se neuklovaly, nasazuje jim jakesi cepicky. Jejich vejce jsou asi o 20% drazsi, ale maji krasnej oranzovej zloutek a jsou o hodne chutnejsi.
prosinec 21, 2016 14:12
Krakonoši, nevidím nic extrémního na názoru žít za svý, : toulavej
ne z cizích peněz, pokud se o sebe dokážu postarat. A zbavit se tak závislosti na cizích a možnýho vydírání z jejich strany, což se v případě dotací z EU ukázalo jako skutečný!Žádnýho Klause v tom nehledej.

Chránit životní prostředí jsme začali SAMI po revoluci i bez EU, protože v tom hnusu, co tu udělal bolševik s přírodou, se nedalo moc žít – spálený lesy, jedovatý mrtvý řeky, smog z továren a olovnatýho benzínu. To viděli všichni i bez směrnic z EU, že takhle to dál nejde a je třeba dát přírodu do pořádku, takže za lepší životní prostředí u nás nemůže EU, ale pád vlády bolševika, a to v celým východním bloku a přeměna průmyslu a taky privatizace, z níž se financovalo odsíření elektráren nebo stavba čistíren odpadních vod. Že je potřeba vodu čistit a neničit si přírodu a vzduch ví každej i bez EU.

Chov kožešinových zvířat a slepic přeskočím jako nepodstatný, abych tím mrhal svůj čas.

Pokud jde o blokování veřejně prospěšných staveb ekoteroristy, že je na vině špatnej zákon - je to stejný, jako by za vykradení tvýho baráku mohl především špatnej zámek na baráku a ne zloděj, co ho vykradl. Ale, stejně, jako není žádnej zámek dokonalej, aby se nedal překonat, tak ani žádnej zákon není dokonalej, aby se nedal obejít. Jistě, lepší zámek a lepší zákon dá obejít větší práci, takže je míň lidí, kteří to umí, ale hlavní vinu na vykradení a obejití zákona nemá nedokonalej zámek a zákon, ale JENOM zloděj a ekoterorista v případě blokování stavby třeba dálnice nebo spalovny. Kdyby to bylo z rozumných důvodů, nejsem proti. Bohužel, aktivisti nemají rozumný důvody. Jsou případy, který nejsou jednoznačný, kdo má víc pravdu – jestli je lepší nechat napadenej smrk na Šumavě vykácet, nebo uschnout a čekat až si příroda pomůže sama. Ale jsou případy jasný, kde je pravda, třeba spalovna v Chotíkově u Plzně. Když dokonce sama EU nám nařizuje, jak nakládat s odpady a spalování je jedinej způsob, jak to splnit, je blokování spalovny od ekoteroristů podivný!

Ekoteroristi v žádným případě potřebný nejsou, potřebný jsou aktivní oponenti vůči nejrůznějším podivným nápadům státní správy, s rozumným, moudrým přístupem. Ovšem, rozumu je jak známo konečný množství a při neustále se zvyšující populaci světa je pochopitelný, že u jednotlivců ho tak pořád ubývá. O moudrosti ani nemluvě, tam nás opravdu, ale opravdu není mnoho :-).
prosinec 21, 2016 15:30
Klasická demagogie. : Krakonoš
Zabránit stavbě, která se mi nelíbí, je zcela legální a legitimní a já na to mám v demokratický společnosti právo to aspoň zkusit. Pokud nemám pravdu, nechť demokratická společnost rychle a efektivně ve věci rozhodne a nechť, jakmile takový rozhodnutí nabude právní moci, nejni už možný ho nikdy v budoucnu znovu zpochybnit. (To jsou ty vady na straně společnosti). S překonáním zámku to nemá nic společnýho, vloupání a překonání zámku, dokonce i nezamčenejch dveří, je nelegální, nelegitimní, je to zločin a je to nemorální. Tím, že mezi tyhle dvě věci stavíš rovnítko, ukazuješ, že demokracii vůbec nerozumíš. Máš schematický zjednodušený vidění světa, kdybys byl politikem, vedl bys klasickou populistickou kampaň ve stylu, že nejjednodušší řešení se dají najít selským rozumem, že stát lze řídit jako firmu a že parlamentní demokracie je žvanírna. Pro mě bys byl naprosto nevolitelej. Ale vím, že takhle uvažuje hodně lidí, takže bys to měl v tý politice zkusit, máš velký šance. Promiň, ale naprosto s tebou nesouhlasím.
prosinec 21, 2016 16:11
V první větě na konci chybí: : Krakonoš
"pokud jsem účastníkem řízení", samozřejmě. Kdo jím je, to taky definuje stát svejma zákonama.
prosinec 21, 2016 16:16
Krakonoši, vidíme některý věci v životě jinak, je přirozený, že bys mě kvůli tomu nevolil :-) : toulavej
Já tebe taky ne, protože nemám ten sluníčkářskej ekologickej a multikulti pohled na svět. Vidím svět zjednodušeně a možná ani demokracii nerozumím. Naštěstí je nás takových čím dál víc. Takže ty excesy, který tu lidi s tvým uvažováním s pravomocí řídit a globálně ovlivňovat život všech, jako levicoví dobroserové Obama, Merkelová nebo vedení EU, zavedli – jako nekontrolovatelné přijímání migrantů nebo boj s globálním oteplováním - se dají díky fungující demokracii, jak jí rozumím :-), zase napravit a ty lidi vyměnit, aby byl svět zas normální a jednoduchej a při řešení složitých problémů se používal především selskej rozum.

Jenom s tou demagogií a populismem si můj selskej rozum neví rady, nevím v čem spočívá. Aspoň naznač :-), abych netápal, fakt nevím. Všude to slyším a čtu, že Trump, Hofer z Rakouska, Wilders v Nizozemí, Le Penová ve Francii, Beppe Grillo z Hnutí pěti hvězd zase z Itálie, nebo Nigel Farage ve VB, dokonce i náš Zeman na Hradě, jsou populisté, teď píšeš že i Andy, když chce řídit stát jako firmu a já pořád nemohu ten populismus nikde najít. Samozřejmě, že stát a firma se liší, Andy to ví taky, ale jako krátkej volební slogan je to skvělý přece, když chceš volby vyhrát. Ale v čem je ten populismus. Že věci nejdou dělat jednoduše? Takže soud, kterej netrvá 10 let je podivnej? Třeba?
Bylo by pro mě ale jistě lepší, kdybys nenaznačoval, ale napsal to zjednodušeně, tak, abych to pochopil, jestli to půjde.
prosinec 21, 2016 18:58
toulavej, : Krakonoš
problém psanejch diskusí je v tom, že kdybysme si tu měli začít jednoduše vysvětlovat složitý věci, byla by to práce na spoustu hodin, s nejistým výsledkem. Přiznám se, že je nemám.
Ale zkusím zjednodušeně - soud, kterej trvá 10 let, je špatně. Ale když řeknu tohle A, musím hledat B a C... - proč trvá 10 let? Protože jsou soudci neschopný? Protože jich je málo? Protože je legislatvní prostředí tak komplikovaný, že ani schopnej soudce s plným nasazením nemá šanci běh věci zkrátit? A pokud je tomu tak, kdo může zjednat nápravu? Soudce? No ten těžko, bude to muset bejt zákonodárce. Nevím vo jediným případu, kdy by ANO za ty roky, kdy je vládní stranou, uvedlo v život nápravu nějakýho komplikovanýho legislativního paskvilu.
A příklad z mýho voboru - my stavaři prosíme desetiletí všechny vlády, aby něco udělaly se stavebním právem. Všechny vlády, pravicový, levicový, vždycky jenom naslibovaly hory doly. Výsledkem je novej stavební zákon 2006 a jeho následný novelizace, který přinášejí jediný - neustále komplikovanější předpisy, přibejvání paragrafů. Výsledkem je, že v procesu povolování a přípravy staveb jsme na tom mezi nejhoršíma zeměma ne v Evropě, ale na světě! Takže bohužel, zatím nikdo z těch, co tvrdili, že věci jdou dělat jednoduše, nic nikdy nezjednodušil. Proto populismus - žvanit to, co chtěj lidi slyšet, a po volbách se na ně vys*at. To je bohužel společný levici i pravici v týhle zemi. A nemůže za to žádná EU. Znalci evropskáho stavebního práva se shodujou např. na tom, že bavorskej stavební zákon a související předpisy jsou perfektní, funkční a jednoduchý. Byla tady před tím rokem 2006 snaha prostě co nejvíc se tomuhle vzoru přiblížit. Výsledkem usilovnýho snažení nejrůznějších zájmovejch skupin byl pravej vopak. Žádná revoluce ani přímá demokracie tohle nevyřeší, jenom evoluce.
Když u tebou jmenovanejch ten populismus nevidíš, tak ti to těžko já budu vysvětlovat. Prostě pohledy na svět jsou u různejch lidí různý a často vzájemně nepochopitelný. To je prostě příroda, proti tomu nejni třeba nějak bojovat. smilies/wink.gif
prosinec 21, 2016 21:24
Krakonoši : toulavej
Tak jeden názornej příklad u výše zmíněných, proč jsou populisti, myšleno jako negativní označení, jsem se nedozvěděl. No já myslel, když máme tu zastupitelskou demokracii, kdy si voliči vyberou svýho zástupce, aby za ně spravoval společnost a většina mu dá na srozuměnou, co od něho chce, aby dělal a on to udělá, tak je to správný, protože plní vůli většiny. A když s tím požadavkem nesouhlasí, může se snažit tu většinu přesvědčit, že se mýlí a je to špatnej nápad, nebo odstoupit, když se mu to nepodařilo a je to proti jeho přesvědčení. Takže chovat se jako populista, dělat – ne, jen mluvit - co lidi chtějí, je chvályhodný, jsem si myslel, ale všude se píše a říká, že to je něco špatnýho, tak jsem z toho fakt zmatenej . . .

Jinak, ne že by na tom záleželo, ale mám pocit, že mě řadíš k sympatizantům ANO a Andyho, ale tak tomu není. Ovšem, kdybych si musel vybrat mezi ANO a Dluhoslavem, s bytem pořízeným z poslaneckých náhrad, dám hlas jednoznačně Andymu :-).
prosinec 22, 2016 15:45
To by platilo v případě, : Krakonoš
že většina společnosti má vždycky pravdu. Bohužel se ukazuje, že se zavedením lidskejch práv, tj. volebního práva pro všechny - i pro ty, kdo nikdy v životě nesáhli na práci, případně jsou blbí jak hrnec na sněhulákově hlavě, tohle neplatí. Představa, že demokracie je prostá vláda aritmetický většiny, je mylná. Jenže na tomhle se neshodneme, ty tvrdíš vopak. Je proto jasný, že já nikdy nebudu souhlasit s "přímou demokracií" (protože ta by se vždycky zvrhla ve vládu lůzy), zatímco ty ji jistě považuješ za spravedlivou a žádoucí.
No a nakonec - považuju tě celý roky za příznivce ODS a Václava Klause. Předpokládám, že se nijak tragicky nemejlím. smilies/wink.gif
prosinec 23, 2016 01:31
. : toulavej
S Klausem máš pravdu, ODS to bejvávalo, protože jejich neschopnost vést společnost a věcně oponovat, je naprosto tragická.

Pokud jde o řízení společnosti referendy, je to klikatá cesta k cíli, nemám jasnej názor, jestli lepší. Ale, lidi nemají špatný rozhodnutí na koho svést, většina se tak rozhodla. A vzhledem k tomu, že ani zastupitelé nejsou nadlidi s mimořádně rozumnými názory, ten rozdíl ve výsledku nemusí být nic podstatně lepšího. Příkladem může být rozhodnutí zastupitelů v Německu, přejít z výroby elektriky z jádra - čisté a ekologické, z mýho pohledu – na dotované větrníky a slunce, které musí být doplněno ZVÝŠENÍM neekologické výroby z uhlí. Čili, špatnej nápad zastupitelů. A když v Kalifornii se lidi v referendu vyslovili pro zákaz stavět nový a zrušit stávající jaderný elektrárny, pocítili to rychle energetickou krizí a vypínáním semaforů, klimatizací apod. Čili, taky špatnej nápad, špatný rozhodnutí v referendu většiny voličů. Ale, určitě bych to nenazval vládou lůzy, vždyť volby jsou to samý, jenom lidi nerozhodují o jedný konkrétní věci, ale o „volebním programu“, jak dál. Ten rozdíl vidím v přístupu k rozhodování, lidi se učí ze svých chyb. Když za ně rozhoduje jinej, nic se nenaučí.
prosinec 23, 2016 08:35
No, : Mikin1
pro me byl Klaus dlouhou dobu hrdina. Dokonce mam od neho 2 nebo 3 knizky. Od doby kdy zacal (uspesne) soutezit o titul "Rusky svab c.2" je pro me nula. Stari neprinasi vzdy moudrost.....
Populisticti tajtrlici kteri by si bez imigrantske krize ani neskrtli spadaji do te same kategorie. Nejsou o moc lepsi nez fanaticti dzihadiste, proti kterym udajne bojuji, ale ktere tak zoufale potrebuji.
Tzv. prima demokracie by byla vynikajici, kdyby nebylo tolik blbejch lidi. Bohuzel je to tak, ze na otazky jako: chcete lepsi silnice, chcete lepsi skolstvi, chcete vyssi duchody a mensi dane? Odpovi vetsina volicu vzdycky ANO!
A to jaksi nemuze fungovat......
prosinec 23, 2016 10:10
jestli mě pamět neklame, tak ve Švýcarsku : toulavej
se v referendu ptali lidí, jestli chtěji delší dovolenou, místo 4 šest týdnů jako dodatek k ústavě a většina to odmítla!, protože by to snížilo konkurenceschopnost. Takže, buď má Švýcarsko nadprůměrně málo blbých lidí, nebo i s nimi se dá pracovat, přesvědčovat a dojít k rozumnýmu výsledku :-). I ty blbý se přece musí umět o sebe postarat, takže tak blbý zase nejsou :-).
prosinec 23, 2016 11:30
Toulavej, pamet te fakt neklame. : Mikin1
Oni meli dokonce referendum o tom, jestli nechcou garantovany prijem pro vsechny. A taky to neproslo....
Jenze to jsou Svycari.
Ja si dovedu docela zive predstavit, jak by stejne referendum dopadlo v Cesku. A nez me zacne zase nekdo nadavat tak dodavam, ze ani v Kanade by to nebylo lepsi....
prosinec 23, 2016 16:16
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]