O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 prosinec 2016
Image result for santa pngNejspíš má Jižní Město u meteorologů trochu protekci, protože i když všude prorokují zimu a náledí, k nám tohle počasí ještě nedorazilo. Ale jo, zima tu je, ale tak nejvíc na nule, jinak přes den vyleze podstatě výš. A také to tu neklouže. Pokud ovšem nemusíte z domova odcházet nějak moc brzy, kdy ještě je namrzlo. I to sluníčko přes den zasvítí... Tak chodím sepesem na procházky a pochopitelně jsem zabrousila i na zdejší Vánoční - dříve Farmářské trhy.

 

 

 

 

 

 

 

     Otevřeno je od devíti do osmi večer, každý den. Mám to kousek, tak tam zabrousíme každý den. Někdy i s některým prodávajícím hodím řeč. Nevím, jak je to s Vánočními trhy jinde, ale tady nějak moc úspěch zatím nemají. A to tu byla i břinkohudba - přijela zvonkohra, která na zahájení naživo hrála koledy, pop music, častušky i jiné, máme tu i malý plácek s disneyland-vláčkem. Zabírá prostor cca 3 x 5 metrů a jedno svezení stojí 35,- Kč. První den tam bylo lidí docela dost a vypadalo to na hezkou zábavu.

 

 

 

 

 

      Jenže - už nějak nejsou lidi, nejsou kupující. 

 

 

 

 

 

 Je to kousíček od konečné metra, okolo chodí hafo lidí,

ale většinou choděj opravdu jen okolo.

 

 

 

 

 

 

      "Záštitu" nad trhy nejspíš převzal dovozový Santa, jehož obrovská nafouknutá figurina dominuje celým trhům.

 

      Na jednom ze stánků jsou dva ampliony, ze kterých se vůkol - jistě k nesmírnému nadšení lidí z blízkých paneláků - od rána do večera linou lidové vánoční písničky. Někteří prodavači to vyřešili zajímavě - mají na uších sluchátka. Ono to je dost nahlas, aby to bylo opravdu všude slyšet...

 

      Chodím kolem v různou denní dobu - tyto oba snímky jsou z doby kolem čtvrté hodiny, kdy se jezdí domů z práce. Všimla jsem si, že se už některé ceny  začínají  snižovat.

 

       Jsem zvědavá, kdy a za kolik a jak úspěšně se tu budou prodávat kapři.

 

 

 

Jak to vypadá s Vánočními trhy u vás?

 

d@niela

 

 

 

 

 

 

Komentáře (21)add feed
Fujtajbl vespolek : opas
Já si užívám předvánoční atmosféru při infuzích na neurologii - borelioza.
Ovšem snáším to statečně bez nějakého mračení :-) S komplet ochrnutým obličejem by mi mračení stejně nešlo.

Ale mám i dobré zprávy - přežilo to levé oko a napít se taky můžu.

Šťasné a veselé všem smilies/grin.gif
prosinec 18, 2016 21:38
opas : mamča
Borelioza je mrcha, ale jestli jí zachytili včas, tak máš velkou naději na úplné uzdravení.
Držím Ti palce, ať je to co nejdřív a bez následků.
Vždyť Vánoce si můžeš udělat až po uzdravení doma, i kdyby to mělo být v červenci.
prosinec 19, 2016 07:29
Opasi, to nic, jsi chlap... : d@niela


Ty budeš bezva chlap vždycky a v každym případě.
(Mj. chlap je super, pokud nesmrdí a zvládne se hejbat. :-))


Hůř by to snášela ženská - ta by si snad hodila mašli :-))) - mít něco s ksichtejčkem.
Takže držím palce a pevně věřím, že to bude co nevidět úplně fajn!
prosinec 19, 2016 08:35
opas : mamča
Jak píše Daniela, "kamenný xicht" může být pro chlapa i výhoda.
Začni se ve špitále učit profesionální poker, může se to hodit. smilies/wink.gif
Ale jinak přeju hodně zdraví, šťastné a veselé Vánoce.
Jak pěje Wabi Daněk : "Tak řekni sakra to svý nevadíí, zase bude líp !"
prosinec 19, 2016 08:56
Opasi, : Míša šíša
držím ti palce.
Pokud se můžeš napít, tak houby zle. Tož na zdraví! smilies/grin.gif smilies/wink.gif

Nemám fotografickou paměť jako Mia, ale vzpomínám si, že už tu někdo z pánského osazenstva kdysi dávno popisoval, že se potýkal s boreliózou. A nakonec to dopadlo dobře. Vzpomenete někdo, kdo to byl?

prosinec 19, 2016 09:00
Opas : mia I
taky jsem byla minulý měsíc ve špitále s podezřením na boreliozu. Měla jsem erythema nodosum na kotnících u nohou a bála jsem se , abych neměla sarkoidozu, moje ségra ji měla. Kortikoidy pomohly. To mi ukolébalo, že jsem si ještě nezavolala do špitálu, abych zjistila výsledky krve co posílali vzorky do Prahy a do krajské laboratoře.

Klíšťata jsou hnus,někdy stačí i létající hmyz na přenos. Toho chlapa co psal o borelioze nevím, to jsem nečetla Míšo.
prosinec 19, 2016 09:29
Opasi, : Iris
není to sranda a vím, že Ti není moc hej. Ale neboj se, pokud se vyzbrojíš trpělivostí, dostaneš se do lepšího stavu. Nemluví se o tom moc, ale těchto případů je strašně moc, když jsem chodila se zádama na RHB, vyprávěly mi to masérky - kolik lidí má všelijaká pohybová omezení způsobená boreliemi, je toho ohromná škála a úplné uzdravení je zdlouhavé. Ale možné. Rozhodně já na Tebe myslím a i když tomu třeba nevěříš, vysílám kamsi prosbu za Tvoje uzdravení a úlevu od trápení.
Ať už budeš trávit Vánoce kdekoliv, prožij je hezky a pokud možno s těmi, které máš rád. smilies/smiley.gif
prosinec 19, 2016 09:46
Drz se, Opasi! : Mikin1
Doufejme, ze zacali s lecbou zavcas. Pokud mozno, hezke Vanoce !
prosinec 19, 2016 09:49
Jinak Danielo, : Iris
předvánoční adventní atmosféru u nás doma neumíme, nevíme, proč to děláme. Uctíváme jen konzum, Advent je pro nás většinou shánění dárků, nikoliv příprava na opravdové svátky, které teprve přijdou. O duchovním vnímání se ani nezmíním.
A kde jsou lidé? Jsou v nákupních centrech, mají tam o zábavu postaráno, teplo. Hluk a hnusného Santu také, ale to vydrží. Když je tam i mekáč.
Mně stačí půlhodinka a kolem třiceti kilometrů, abych zažila v Sasku opravdové adventní kouzlo, nepřerušenou tradici adventního prožívání a také sníh, který většinou v Krušných horách bývá, i když jinde není. smilies/smiley.gif
prosinec 19, 2016 10:51
My : Milene
jsme si o víkendu už ozdobili stromeček. Pouštěli jsme si koledy a dodělávali cukroví. A pohoda byla. Jen jsem se po letech pustila do vosích hnízd nebo včelích úlů? smilies/grin.gif (Jak je to správně). A nějak mi to moc nešlo, ale nakonec jsem je překonala. A domácí vaječňák jsme koštovali. Ten se povedl. Dárky už mám pohromadě a do nákupních center mě před vánoci nikdo nedostane. Před týdnem jsme měli návštěvu s dětmi a mermomocí se chtěli podívat na Staroměstské náměstí na vánoční strom. Viděli jsme ho jenom zdálky, protože mezi ty davy lidí jsme se nakonec nechtěli cpát. smilies/sad.gif
prosinec 19, 2016 11:37
Kde ty lidi jsou? : Myška
Asi se jim nechce postávat u stánků s předraženým zbožím...
prosinec 19, 2016 12:27
Opas : doktor
Opasovi držím palce aby se rychle uzdraví.Opasy ,manželka,už je to pár let,měla boriliozu,ale takové trable neměla.tak vydrž,držím palce.Vánoční atmosferu vstřebávám na vánočních trzích a nevynechám Drážďany.Herké,klidné a pohodové Vánoce a štěstí vám všem do nového roku 2017 z celého srdce přeji.
prosinec 19, 2016 15:15
Opasi,taky držím palce. : Myška
Můj ex si kdysi též užil měsíc na kapačkách na infekčním. Byl už ve druhé fázi, když ta první proběhla naprosto bez příznaků. Bylo mu řečeno, že se borelií už nikdy nezbaví, ale že se dají udržet tak, aby neškodily - pravidelné kontroly a léčba.
prosinec 19, 2016 15:31
Mysko, : Mikin1
jak bys hodnotila Vanocni trhy v Brne? Ty jsou podle me vetsinou docela povedene a navstevovane.
I kdyz se me zda, ze nejvetsimi atrakcemi jsou svaracek, punch a grog. smilies/smiley.gif
prosinec 19, 2016 17:44
Mikine, : Iris
myslím, že svařáček, punč a grog mají být hlavní atrakcí pravých vánočních trhů. Tedy mělo by to být tak, že venku mrzne až praští, od pusy se kouří, padá sníh a všechno je bílé, do toho blikají stánky s vyloženě vánočními předměty a člověk si hřeje ruce i útroby některým z těch tří nápojů, které zmiňuješ.Nejlépe ve vánočním hrníčku. smilies/wink.gif
Kdy bývá v Brně vánoční tržiště?
prosinec 19, 2016 17:53
Iris, : Mikin1
to ti povi lepe Myska. Ale myslim, ze to zacina se zacatkem adventu a tech trzist je nekolik. Na Zelnaku, nam. Svobody a Moravskem namaesti. Me se libi, ze se tam prodava svarak a dalsi napoje do kelimku na ktere je 40 korun zaloha.
Tad jsem se ale koukal na zpravy a vypada to na dalsi teroristickej utok na vanocnich trzich v Berline. Hruza.....
prosinec 19, 2016 21:46
No já vám neřeknu, jaké jsou vánoční trhy v Brně. Protože letos jsem tam ještě nebyla. : Myška
Chodím se mrknout každý rok, ale letos to možná ani nestihnu. Mám pracovně nejexponovanější období roku a tak nestíhám.
V Brně jsou trhy na čtyřech náměstích ve středu města. Na Svoboďáku, tedy na náměstí Svobody, tam je prý hlavně jídlo a pití. Je tam taky hlavní strom, vyřezávaný betlém asi v životní velikosti, nějaká Ježíškova dílna pro děti, zvonec, možná i živé ovečky, aspoň loni byly.

Na Zelňáku, tedy na Zelném trhu alias rynku, jsou lidová řemesla a různé rukodělné výrobky. Bývají tam hezké věci.

Na Moraváku, neboli pro starší U Ivana, neb je tam nadživotní socha rudoarmějce, tedy na Moravském náměstí, jsou trhy v obrovských stanech, takže nevadí nepřízeň počasí. Je tam určitě nějaké pití a jídlo, ale co je v dalších stáncích, to nevím.

No, a nakonec na Dominikánském náměstí je letos novinka, tam jsou stánky s občerstvením - rybami, drůbeží, hranolkami a nevím s čím ještě...

Mikine, ty ses nebyl podívat?
Ten Berlín to je hrůza.
prosinec 19, 2016 22:53
teď jsem to viděla: : Martina P.
Při zřejmém teroristickém útoku bylo zraněno nejméně 50 lidí, někteří z nich vážně, uvedla berlínská policie. Řidič vozu, který vjel do davu lidí, už byl zatčen. Čin se odehrál kolem 20:00 SEČ na vánočním trhu na náměstí Breitscheidplatz nedaleko o kostela císaře Viléma. Nákladní vůz vjel přes chodník na trh, kde se zastavil těsně před vánočním stromem. Na místě jsou desítky policistů, záchranářů, zdravotníků a hasičů, kteří pomáhají zraněným.
Ve voze seděli dva lidé. Řidiče, který z místa uprchl, policie zatkla, spolujezdec podle ní následkům srážky podlehl. K jejich identitě zatím policie nic bližšího nesdělila.
Před možností útoků na vánoční trhy v Evropě varovalo nedávno americké ministerstvo zahraničí.

prosinec 19, 2016 23:51
... : mia I
zase umírali nevinní. Když složili Simon a Garfunkel v šedesátých letech nádhernou píseň Sound of silence (Zvuky ticha) jako reakci na atentát prezidenta Kennedyho, její poselství bylo hlubší. Bylo o neschopnosti lidí dorozumět se, především v mezinárodním měřítku. Ta píseň je bohužel aktuální i po padesáti letech.
prosinec 20, 2016 06:12
opasi, držím palce, ať se z toho svinstva vyhrabeš co nejdřív! : toulavej
Teď si uvědomuju, že mě to může taky kdykoliv potkat. Bydlím pod alejí dubů a každý jaro chytnu tak 5-10 klíšťat. Už pět let. Pak zmizí a na podzim už je to slabší, ale vždycky nějaký si na mě počká taky. Tady v práci to dvě kolegyně měly taky, šlo jim to do kloubů, asi půl roku jsem je neviděl a pak jedna trochu kulhala. Už je to nějakej čas, co se vrátila do práce, asi to není ok na sto procent, ale obě fungují, tak přeju, ať dopadneš stejně nebo i líp. A dej nám zase vědět, jak jsi na tom.
prosinec 20, 2016 11:12
... : marty
Opasi přeju brzké uzdravení.

Co se týče toho Berlína, to je hrůza. Ještěže máme tu Vídeň ve zdraví za sebou. Jet tam teď, budu se hodně rozmýšlet.

K brněnským trhům jen malá poznámka. Už vloni vyplavala na povrch informace, že v Brně není linka na mytí těch jejich hrnečků, tak je vozí mýt do Veselí nad Lužnicí. A nechat si nalít punč do již použitého hrnečku, který by si člověk koupil a pak nechal na svoje popíjení, také neprošlo - z hygienických důvodů. Vloni se to dost řešilo, letos jsem nic nezaznamenala, ale možná proto, že jsem nic nehledala. Zrovna v tý Vídni nebyl s hrnečky problém. Prostě Kocourkov hadr.
prosinec 20, 2016 11:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]