O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MÓDOU I K INVALIDITĚ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 prosinec 2016
Image result for destroyed jeans in winter weatherMyslím, že byste určitě dovedli během chvilky připomenout pár módních směrů, které nám, či našim předchozím generacím tak trochu poničily zdraví. A že to je od samého začátku světa, je jasné i z všech pozůstatků... Ale vraťme se jen tak pár desítek let zpátky - co takové rock´nrollky? Střevíčky, které neměly žádný podpatek, zcela plochou podrážku, díky jimž mělo poté mnoho dívek na nohou velmi, velmi bolestivé ostruhy... 

 

 

 

 

 

 

 

Image result for minisukně, podvazky, punčochy rok 1966

      U nás nosila na konci šedesátých let "mini" každá druhá holka, a bohužel, občas i ty, které si to měly spíš rozmyslet. Pamatuju si, protože to ještě byla doba punčoch, a tedy i podvazků, jak stačilo, aby se dotyčná jen minimálně sklonila, a poskytla "pohled pro bohy"...  Můj táta říkával, že to nejsou sukně pod zadek, ale pod břicho.
 
     Tenkrát ještě nebylo metro, a když si některá poněkud prostornější s minisukněmi v tramvaji sedla, na sedadle se rozlila do šíře její stehna, stažená punčochami, z nichž kolem podvazků přímo vyhřezávaly sádelné boule - jo, tohle bejvalo občas fuj.  
 
       Na minisukně se v zimě nosily i minikabáty. Takže to byla současně i doba nejrůznějších zánětů - močových cest, ledvin...
 
 
x x x
 
 
     Ty dnešní umělecky rozervané džíny budou mít dost možná taky svůj zářez ve zdraví nositelek a nositelů. Vzhledem k tomu, že ty díry jsou především v oblasti kolen, je asi pravděpodobné, že budou dnešní otrhánkové po čase skuhrat s koleními klouby. Když je vidím po ránu, v počasí podnulovém, jak  prochází kolem mých oken, je mi líto všech těch bolestí, co je asi čekají.
 
 
 
 
Image result for Filip Čapka polopatě
 x x x
 
 
       Zajímavá byla i současná móda obrovských šál, šátků a jiných ofačovávadel kolem krku. Ovšem - ne přímo na krku, ale spíš jen tak volně ložených... Však si všichni pamatujete, nosilo se to i v letních třicítkách.
 
      Obdivovala jsem např. jednoho moderátora zahrádkářského magazinu, když v lehkém tričku, ale s menším prostěradlem kolem krku, hovořil o hnojivech atd. Byl fakt rozkošnej :-)))
 
        Ale tak už to je, že někdo něco vymyslí, a v krátkém čase to "musí mít všichni". Jen pár jedinců tvrdě odolává - nechtějí být stejní.
 
 
Jak jste na tom vy?
Taky máte na něco podobného vzpomínku,
případně - z nějaké té mody i zdravotní památku?
 
d@niela
 
 
 
 
 
Komentáře (50)add feed
Já si pamatuju z doby konce základky : Krakonoš
nástup čepice zvaný "zmijovka", všichni jsme po ní šíleli a některým z nás se ji podařilo i sehnat. S velkou radostí jsem někdy před 2 rokama zjistil, že začívá lehkej comeback a tak jsem si ji nechal nadělit vod mý zlatý polovičky. Teď si s ní při ledovejch poryvech vykračuju po zahradě.
(Kdyby snad náhodou někdo netušil, vo co de, stačí dát do gůglu a přepnout na hledání vobrázků.)
A že to nejni nic pěknýho? To je nám, hrdejm zmijovkářům, úplně šumák. smilies/cheesy.gif
A jestli to ničí zdraví? No, pokud někdo trpí na ouška a nosí to místo ušanky, tak asi jo. Ale já stejně nikdy v zimě čepici nenosil, takže tohle je lepší než nic.

Jo a ve stejný době, možná vo nějakej ten rok pozdějc, taky letěly tašky barvy khaki přes rameno, zvaný somračky. Kantorky, který nám to zakazovaly, nechtěly to hnusný západní slovo ani vyslovit, tak to opisovaly: "takové ty tašky od plynových masek". Stejně jsme to nosili dál. Ale moc dlouho to netrvalo, ani zmijovky, ani somračky, tak dvě tři sezóny a byl vod toho klid.
prosinec 16, 2016 00:58
Krakonoši, : Michal
a co štruksáky, bez nich jsi byl společensky nemožnej.smilies/cheesy.gif Kupovali jsme je v Kotcích, blahé paměti.
prosinec 16, 2016 09:48
Celkem nedávno proběhla módní vlna krátkých bundiček. : mamča
Holky měly kalhoty bokovky, z nichž jim koukala půlka pozadí, svetr s třikrát založenými rukávy a maxirolákem, ale břicho nezakryté.
Autobusem kterým často jezdím, jezdili i medici na blízké studentské koleje. Jednou takhle postával hlouček děvčat s holými zády a kousek od nich skupinka mediků. A tak jsem zaslechla zajímavý hovor mediků, kteří plánovali, kterému oboru se budou v budoucnu věnovat. Jeden z nich povídá : " Já budu dělat urologii, a všechny tyhle holky (a rukou obsáhl blízký hlouček děvčat) budou moje pacientky." smilies/grin.gif
prosinec 16, 2016 10:02
... : Bara
Ja zase uplne nesnasim ty momentalni modni strihy vlasu mladych muzu. A kdyz jsou jeste navic asymetricke dela se mi husi kuze.
Pak moda kalhot, kdy rozkrok visi az u kolen. Lidi co je nosi, je tim padem stahuji niz, takze kdyz to vidim mam pocit, ze jim musi kazdou chvili spadnou. Rekla bych, ze to musi byt desne neprijemne neco takoveho nosit, asi bych z toho byla nervozni cely den. Navic to opticky deformuje telo, takze to vypada, ze jim nohy zacinaji 50cm nad zemi, to se ti lide nevidi v zrcadle???? Hruza. Jak vubec nekdo muze neco takoveho vymyslet a navic se stat modnim hitem? No, ja ne, takze to nikdy nikam nedotahnu.......
prosinec 16, 2016 11:04
Tak štruksáky : Krakonoš
jsem musel googlit, to jsem byl asi ještě na houbách smilies/wink.gif. V Kotcích měli levný zbóži, to vim, to znám z Cimrmana. Ale jinak je to evidentně pojem pro starší generaci. smilies/smiley.gif

Zato jsem si ještě vzpomněl na důchodky, to nosili vodvážnější spolužáci jako bačkůrky do školy. A stali se za to opět terčem perzekuce některejch vyučujících.
prosinec 16, 2016 11:40
Důchodky byly hitem, když jsem byla na základce. Nosili jsme je všichni, kdo jsme je sehnali. A že bylo těžké je sehnat! : Myška
Nosili jsme je normálně po venku.
Somračka - v Brně se říkalo somradlo - mě nikdy nezaujalo a zmijovka mne taky minula, asi proto, že jsem holka. Ale byly to hity.
Vzpomínám na mrkváče a plísňové džíny. A na objemnou trvalou - to byly hlavinky!

Z novějších se mi, stejně jako Báře, nelíbí kalhoty s rozkrokem u kolen. Včetně tzv. harémovek.
Nelíbí se mi současná móda hipsterů, chlap má být chlap a ne karikatura chlapa. Někde jsem četla něco jako - muži s vizáží dřevorubců nekácí stromy, ale veškerý čas věnují tomu, aby se líbili jiným dřevorubcům...
prosinec 16, 2016 12:05
Mamčo : alka..
Tudle větu pronesl jeden starý pan doktor urolog,který litoval,že se těhlech děvčat nedočká.
A k těm minisukním,říkám vnučkám že se móda vrací. Říkají tomu retro ,ale my jsme byly první,kdo nosil minisukně.I podvazky jsme měly vyřešené. Ustřihli jsme gumy a přasky našily až navrch k podvazkovému pásu.A ohýbat jsme se naučily,že nic nebylo vidět. Moje mamka z nostalgie nacpala všechny moje šaty a že jich bylo do krabice. A tu jsme našli s 15 letou vnučkou.To bylo radosti.I do školy v nich chodila
prosinec 16, 2016 13:00
... : Milene
Štruksáky - to mi také nic neříká. Ale důchodky jsem také vlastnila, a protože jsem chtěla být originální, tak jsem si je vyšila. Takové ornamenty jsem si po stranách vyrobila.
My jsme si zase kupovali doktorský bílý kalhoty v pracovních oděvech a barvili je. Taky jsme šili kalhoty a bundy z modré sypkoviny.
A mini. smilies/wink.gif Rudý kolena celou první hodinu ve škole, protože krátká sukně, krátký kabát, kozačky, punčocháčky a venku -10 °C.
Vnuk (12 let) si začal gelovat na vlasech takovou příšernou vlnku, asi jako Vlasta Burian v nějakém filmu. Naštěstí mu to vydrželo asi jenom 14 dní. Byla jsem vždycky vysmátá, když se s tím ráno pachtil. Ale co dělat. my nosili příšerné trvalé, oni zase gelují. smilies/cheesy.gif
prosinec 16, 2016 13:20
Krakonoši : doktor
Kamaráde pochopitelně.že jsem též zmijovku nosil,modro bílou,a byl jsemna ni pyšný.Asi tak dva roky zpět jsem sehnal zmijovku s kšiltem,bílo červenou.Je to bomba,ale syn se za mne stydí když si ji beru a jdeme spolu na sklenku.Neví co je děsnej hit.hahahaha.
prosinec 16, 2016 14:12
... : Bara
Jeste vzpominam na boty indianky, fosforove zlute, ruzove a fialove svetry rolaky a chlupate cepice, cesaly se po vlase.....
prosinec 16, 2016 15:01
... : *deeres*
tak já pamatuji rokenrolky i štruksáky. Navrch jemný proužek, vevnitř jakoby plstěné. Prodávaly se nejenom v Kotcích, ale dlouho i v pracovních oděvech. A protože k rokenrolkám se nosila něco, jako dnes slim jeansy, tak se štruksáky rozebraly, zúžily pěkně na tělo, zkrátily nad kotníky a po vnějších stranách se udělal rozparek, protože byste do nich jinak nohu nestrčily.
Podvazky ty jsem nenáviděla, stejně tak jako silonky se švem. Pro mne jejich nošení byla muka. Nějak to na mně nedrželo a punčochy jsem za chvíli měla omotané kolem nohou, jako onuce. Mohu jenom děkovat vynálezcům za krepsilonové punčocháče. Asi nejsou tak sexy, ale drží na těle a nemusím lízt do každého průchodu, který cestou potkám, abych oděv na sobě uspořádala.
Zmijovky se prodávaly v pracovních oděvech, vyráběl je Tonak v Novém Jičíně a měl jenom jeden klasický vzor, byla vlněná a dvě barevné varianty. Hnědobílou a modrobílou. Nosily je hlavně na stavbách, hezky podrolované a bez bambule. Stávaly celých deset kaček, když jsem je strejdovi kupovávala pod stromeček, aby mu na stavbách, když dělal krovy, nenamrzala hlava. Dneska jsou i jiné vzory,vyrábí se v šesti barvách, půl na půl viskóza-vlna, některé i s klapkami, o té se tu zmiňoval doktor.
prosinec 16, 2016 17:28
... : Bara
Nevedela jsem, ze se jim rikalo zmijovky, ale ze vzoru ktery na nich je/byl je to logicke. Neni to tak davno, co jsem videla v televizi nejaky porad z Afriky a tam je meli chlapi na hlavach, zrejme ze starych zasob???
prosinec 16, 2016 18:04
Báro, : *deeres*
TONAK (TOvárna NA Klobouky) jede dál i když výrobu převzalo FEZKO a zmijovka už nestojí deset kaček, ale třicetkrát tolik. TONAK i FEZKO dodávaly tradičně zboží do Azie i Afriky a myslím, že v tom pokračuje TONAK i dnes.
V Novém Jičíně je také Muzeum klobouků a pokrývek hlavy.
prosinec 16, 2016 18:45
... : Bara
Diky...
prosinec 16, 2016 21:46
... : *deeres*
Vzpomněla jsem na doby, kdy tady nebyly džíny. První štrausky jsem měla až v roce 1963. Laciné štruksáky se nenosily jenom na tělo, ale později se kupovaly co největší velikosti a pak se šily do zvonu.
Pozdější velikánská móda zvonáčů byly pruhované kalhoty, od pasu po kolena, jako kůže a od kolen obrovské zvony. Chtěl je každý, koupit se nedaly a tak se šily z pevného plátna, které se používalo na skládací lehátka.Látka byla pruhovaná různě a já si ušila hned několikery, abych byla za frajerku.
A pak jsem s kalhotama jela do Minska na poznávací zájezd. Děžurný mně málem ruce utrhaly a já tam pruhované zvonáče propila vodkou a projedla v kaviáru.

prosinec 17, 2016 10:52
Lituju, že jsem pár věcí vyházela : wendy
ale to je vždycky tak - dělá se debordelizace, něco se vyhodí - a tu máš čerte kropáč, do roka a do dne bys tu nutně potřebovala !

Já jsem se ráda odlišovala tak moc těcch retro věcí nemám, ale pamatuju se co nosilo.
Dneska se mi nelíbí kalhoty s rorkrokem kousek nad kotníky a pak ty klučičí vlasy - někteří mají vlasy tak krásné, ale pěstují si lebku holou nebo sestříhanou všelijak asymetricky. My co pamatujem hippies, nám se líbí douhý vlas...
smilies/cheesy.gif
prosinec 17, 2016 14:17
wendy, : Iris
svatá pravda, moje mladší kolegyně nechápou, co pořád vidím na těch dlouhovlasých chlapech smilies/wink.gif
Jsme poznamenané touhle dlouhovlasou érou - bylo to krásné, že jo? I když jsem o něco mladší, tak se cítím být účastnicí éry hippies, vnímala jsem to už jako malá a dospívající holka a navíc k nám všechno docházelo trochu později. No trochu - třeba film Hair jsem viděla až po revoluci.

Mimochodem - strašně se zlobím, když se dnes dělají všelijaké ty plesy a svatby tzv. ve stylu hippies, že si to zejména mladí lidé vyloží po svém a v podstatě se příšerně nevkusně vyhastroší, a domnívají se, že to je ono.Čím šílenější hrůzu na sebe navlečou, tím si připadají stylovější. Ale my víme, že to mělo úplně jiného ducha, jiný náboj, bylo to krásné, jemné až něžné, myslím i to oblečení. Mysleli jsme to vážně, žádné strašení v převleku. A bylo to navíc spojené s krásnými písničkami....neumím to popsat, je to v srdci.
Já vím, holt pohádka mládí. smilies/smiley.gif

Přesně jak říkáš - když chlapovi vlasy vypadají, to je samozřejmě jiná, ale když kluk vlasy má a záměrně si místo hlavy vytváří vajíčko, tak to považuji za velikou škodu.

prosinec 17, 2016 21:06
To mě se u chlapa hlava sjetá strojkem líbí. Připadá mi to sexy. : Myška
Na rozdíl od dlouhých vlasů, ty mi přijdou u chlapů až nepatřičné... rozhodně ne mužné.
prosinec 18, 2016 00:41
Však to je známá věc, : Krakonoš
jako my se dělíme na "horňáky" a "dolňáky", vy zase na vobdivovatelky vzhledu mušketýra, nebo Karla Hály. Kdyby tomu tak nebylo, bosý hlavy by měly problém a těžko by tu zanechaly nějaký potomstvo. smilies/grin.gif
prosinec 18, 2016 10:40
Mě se zase : alka..
nelíběj chlapi s pěti chlupy na hlavě do půli zad a svázané do culíku. Hlavně nad 50 a výše.
prosinec 18, 2016 10:49
myško, : Iris
však jo, mým mladším kolegyním se ty vyholené hlavy s brejlema také líbí.
Jak říkáme s Wendy, záleží na tom, co tě v mládí a zejména v pubertě formovalo.
Že jo, Krakonoši? smilies/wink.gif
Za mého mládí měli vyholené hlavy a kérky hlavně trestanci.
prosinec 18, 2016 13:34
Alko, : Iris
no fakt není vždy hezký pohled, ale zase to dokazuje, že se jedná o lidi z té generace, která nošení holé hlavy považuje za nemístné smilies/wink.gif Snaží se za každou cenu tu fazonu udržet, no stejně, jednou to vzdají a to se nedá nic dělat. Ale je škoda vyholených hlav u mladých kluků s hustými vlasy. Tedy samozřejmě z mého pohledu, jak jsme si vyjasnily...Jo a ještě moje kadeřnice neuznává strojkem vyholené hlavy. Mimochodem, česala také J. Jágra smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif
prosinec 18, 2016 13:38
Jo a Myško, : Iris
kromě hippies jsem také vyrůstala na mušketýrech a francouzských Ludvících, zejména ten čtrnáctej mi hodně imponoval. A tedy mušketýři mi připadali zatraceně mužní smilies/smiley.gif Jak říkám, puberta smilies/wink.gif
prosinec 18, 2016 13:40
A co teprvá Indiáni, : Krakonoš
Vinnetou a tak....! smilies/grin.gif
prosinec 18, 2016 14:18
Krakonoši, : Iris
...no jéje, indiáni smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif

A různí rytíři, elfové, Keltové a kouzelníci a...
prosinec 18, 2016 14:25
Krakonoši, : Iris
profesor Snape smilies/wink.gif smilies/smiley.gif


prosinec 18, 2016 14:26
Myslím Krakonoši, : Iris
že když ne Ty, tak já budu nejspíš teď vnímána jako blbka smilies/smiley.gif Ale prostě jsem se rozparádila, je příjemné nemluvit chvíli o politice, stres opadá, pusa se usmívá...
prosinec 18, 2016 14:30
Co jsou ty : Iris
štruksáky ? Já hledám a pořád si nejsem jista...je to to, čemu se říkalo texasky a byl to ošklivě modrý hadr?

prosinec 18, 2016 14:34
Copak Snejp, : Krakonoš
ale takovej Hagrid! Ten je celej já! smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
prosinec 18, 2016 16:02
... : Iris
" á...no jasně, že jsi to ty...."
prosinec 18, 2016 16:54
Iriis : wendy
i chlap s dlouhým vlasem může být chlap " nechme prostor vyznavačům jiných stylů, my víme své...a narážky na indiánského náčelníka nás nerozhodí.
smilies/cheesy.gif
prosinec 18, 2016 17:04
wendy, : Iris
no jasně....my víme svoje.
A Krakonoš je náš člověk, tedy pokud si dobře vzpomínám na střípek jeho fotografie smilies/wink.gif
prosinec 18, 2016 17:26
Mysko, : Mikin1
s tema vlasama s tebou nesouhlasim. Ja zustanu vlasatcem dokud to pujde. Odhaduju to asi tak jeste na 5 let. smilies/smiley.gif
S hipsterama jsi podle me trefila hrebik na hlavicku. Ja jednou sedel s pribuznejma v baru v Duncanu (Vancouver Island) a coby nevinny Yukonan jsem poznamenal, ze naproti sedi dva drevorubci s dvema holkama ktere jsou velice "punk". A ze je to zajimavy. Muj synovec Martin - drevorubec a chlap jako hora - se zacal smat a rika - "Mikine, to jsou hipsters. Ti neumi ani vymenit kolo u auta a kdybys pred nima nastartoval motorovou pilu, tak se pose*ou strachem".
prosinec 19, 2016 10:08
Mikine, ale ty nemáš dlouhé vlasy! : Myška
A neříkám, že se mi líbí jen holé lebky...
Některým chlapům sluší i ty dlouhé vlasy a mohou v nich vypadat mužně, viz. můj kamarád, nebo ti zmínění mušletýři. Ale ti by rozhodně tak nezaujali v montérkách, že... Ale mnohem víc chlapů s dlouhými vlasy vypadá trapně. Jak píše Alka, pár chlupů sepnutých do gumky, ještě mnohdy vzhledu mastného...
Hipster - už to slovo vzbuzuje nepříjemný pocit.

Iris, pubertu jsem prožívala v socialistickém Československu a fakt tehdy nebylo zvykem mít holou hlavu - jako že by mne to ovlivnilo do budoucna. Naopak, tehdy si chlapi, co už měli vlasy jen na bocích, pěstovali přehazovačku, což bylo snad to nejodpornější, co mohli mít na hlavě. Nebo nosili stejně tak odporné tupé.
prosinec 19, 2016 11:53
Myško, já vím, : Iris
přehazovačky byly trapné, ale v té době jediná alternativa (kromě tupé..), proto na nich spousta mužů tak trvala. Dnes prostě vezmou strojek a shodí to úplně a ještě jsou "in".
Ono se v mých očích nemusí jednat o úplně dlouhé vlasy, třeba sepnuté tou gumičkou, ale o sice už kratší variantu, ale pořád vlasy, ne vajíčka. Tak namátkou - herec Bartoška, Kanyza, Abrhám....Rickman smilies/smiley.gif Ale zase je fakt, že když je chlap pěkný, krátké vlasy to nezkazí smilies/wink.gif A naopak.
Znovu opakuji - pokud chlapovi vlasy odejdou, je to jiná, neschvaluji jen záměrné vyholování.
Vyrůstaly jsme obě v přibližně stejné době, jde asi o to, co nás ovlivnilo v té pubertě. Třeba "Uriáši" nebo "Párplové" A to už radši nechci zjišťovat, kde přicházejí chlapi k těm preferencím, o kterých píše Krakonoš smilies/cheesy.gif
No ale zpátky k hadrům - co jsou to tedy ty štruksáky ?
prosinec 19, 2016 12:22
Ještě k : Iris
těm trendům a vnímání estetična - vzpomínám, jak se mne můj už skoro dospělý, tmavovlasý a velmi kudrnatý starší syn ptal, jak by docílil toho hezkého účesu, jaký viděl na XY....jednalo se o typické mužské kouty u mladého chlapa. Tak jsem mu vysvětlila, že toho asi záměrně nedocílí, protože je po mamince tak trochu jižní typ smilies/smiley.gif Tak to zkracuje a div že neholí..to víš, že se zlobím smilies/wink.gif
prosinec 19, 2016 12:32
Můj syn, když byl malý, na babiččin dotaz, jak ho má ostříhat, odvětil - "Na dědečka! Aby mi to nepadalo do očí." : Myška
Dědeček měl kouty už protažené až dozadu a na temeni pár chlupů. Dodnes je to vděčná rodinná historka.
prosinec 19, 2016 12:46
Mysko, : Mikin1
no jo, mam vlasy spis delsi a az prijde cas, pujde to dolu. Protoze prehazovacky vypadaji fakt hruzne, zejmena kdyz vetrik zafouka.....
Hruzne podle me taky vypada kreace pana Trumpa, protoze je jasny ze je to "fake".
prosinec 19, 2016 12:58
Myško, : Iris
tak to máme rodinnou historku podobnou smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif
prosinec 19, 2016 13:04
Mikine, : Iris
vidíš, a to právě v té době Ludvíka XIV měli vychytané. Napřed měli chlapi svoje vlasy přírodní, v pravou chvíli pak nastoupily ty paruky, které sice byly z našeho pohledu hrozné a předimenzované, ale plnily svůj účel. Dnes si chlapi dávají na hlavy různé šátky apod. Kdyby byl společenský úzus nosit mužskou paruku, bylo by po starostech smilies/wink.gif
prosinec 19, 2016 13:07
Iris, : Mikin1
to jsi me pripomela scenu z filmu Amadeus, kde si Mozart (Tom Hulce) zkousi paruky ruznych barev a rika, ze by chtel mit nekolik hlav. smilies/smiley.gif
prosinec 19, 2016 13:29
Iris - chlap v paruce - hrůzná představa! : Myška
To radši ten šátek na piráta, nebo jak se to říká.
Ty paruky asi nejsou a nebyly moc příjemné...
prosinec 19, 2016 13:37
Mikine, Trump má náběh na tu přehazovačku... nebo už ji dokonce má... : Myška
Mikine, třeba ti vlasy vydrží do konce... Moji oba dědečci měli vlasů fůru až do smrti. Otec má vlasů ve svých 78 taky dost.
prosinec 19, 2016 13:41
Myško, : Iris
rozhodně ty paruky nebyly příjemné, ale v té době lidé nosili spoustu nepříjemných věcí a nevadily jim. Tak jim to za to asi stálo smilies/wink.gif
A jistě pamatuješ na doby, kdy u nás byla móda ženských paruk, že? I moje mamka jí měla - dodnes je v krabici s hračkami po mých dětech, mnohokrát s ní kluci strašili. Ve spoustě filmů z té doby to krásné herečky, tedy postavy, které ztělesňovaly, nosily jako módní doplněk - zcela zbytečně, protože měly svoje vlasy.
Jsme tu vlastně v debatě o módě, která tak trochu škodí, takže to je k tématu. A mimochodem - cos říkala na módu chlupatých čepic - myslím tím takové ty zaječí ušanky, nebo jak se tomu říkalo.....vlasy pod tím zpocené, zplihlé. Už tu jednou bylo téma, kdy jsme vzpomínali na ty všelijaké holčičí čepice smilies/wink.gif Od té doby to nenosím a na hlavu nedám nic. Hřejí mne naštěstí ty moje vlasy. Zatím smilies/wink.gif
prosinec 19, 2016 13:57
Mikine, : Iris
to je přesně ono, paruka jako módní doplněk. A v tom filmu byly opravdu krásné...nebo to bylo tím, že Tom Hulce byl krásný? smilies/wink.gif
prosinec 19, 2016 13:59
Iris, moje mamka paruku neměla. Nelíbily se jí. Měla krásné, přirozeně vlnité až kudrnaté vlasy (pořád má). : Myška
Ty paruky, co se tehdy prodávaly, byly dost tragické, bylo na první pohled poznat, že to je paruka.

Chlupaté čepice - ušanku jsem nikdy nenosila, příliš připomínala ruského ivana. Beranici jsem kdysi měla, fakt z berana, ale nosila jsem ji jen z donucení na základce. Jakoukoliv pokrývku hlavy nesnáším, a tak jsem dost brzy začala chodit bez čepice, a to mi vydrželo dodnes. Vlastně si teď vzpomínám, na přelomu školky a školy jsme měla chlupatou bílou čepici z leskyma, zapínala se pod krkem. A tu jsem nosila hodně. V tom věku jsme zpocené vlasy neřešila...
prosinec 19, 2016 15:45
Iris, : Mikin1
Tom Hulce byl vubec uzasnej. Asi jeste porad je, cetl jsem nekde, ze se zivi prevazne jako divadelni herec a producent. Me se hrozne libil v roli Stalinova promitace filmu v The Inner Circle. https://www.youtube.com/watch?v=hEIl_c_QSt0
prosinec 19, 2016 16:22
Mikine, : Iris
tohle je film z roku 1991, jak jsem si našla. Je pěkné, že je tam Tom Hulce štíhlý a jako klučík, tedy jako Mozart smilies/wink.gif
Ale už jsem ho kdysi kdesi viděla jako celkem silnějšího chlápka, sice pořád s tím rošťáckým pohledem, ale už poznamenaného věkem. Je to vůbec on? smilies/wink.gif

https://www.youtube.com/watch?v=fIcbabghCT4
prosinec 19, 2016 16:50
Iris, : Mikin1
ja myslim ze je to on. Podle oci urcite. Asi nedaval pozor na zivotospravu, moc jedl a nosil jeans s dirama na kolenou. smilies/grin.gif
prosinec 19, 2016 17:41
Mikine, : Iris
či beranici a šálu v létě smilies/wink.gif
prosinec 19, 2016 18:06
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]