O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NENÍ ŠÁTEK JAKO ŠÁTEK PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 listopad 2016
V Česku začal soudní spor, ve kterém se somálská studentka soudí se Střední zdravotnickou školou v Praze 10 kvůli zákazu nošení hidžábu. Podle cizinky, která je muslimského vyznání, tím škola porušila zásadu rovného zacházení. Dívka se domáhá omluvy a 60 tisíc korun jako odškodné za diskriminaci. K soudu ale nedorazila. Jednání bude pokračovat 18. ledna.

 

 

 

 

 

 

     Podle žaloby hned první školní den se prý ještě před zahájením vyučování musela dostavit do ředitelny, kde ji údajně vyzvali k sundání šátku kvůli pravidlům uvedeným ve školním řádu. Dívka na to nepřistoupila.

 

    Obhájce školy však sdělil soudu, že Somálka nebyla formálně jejich studentkou, protože nepředložila potřebné doklady – mj. dokumenty o povolení k pobytu v České republice, a proto rozhodnutí o přijetí ke studiu pozbylo platnosti; do studia tedy vůbec nenastoupila a tímpádem nemohla být  ani vyloučena... Střední škola navíc trvá na tom, že každá škola má právo stanovit pravidla odívání i omezit náboženskou svobodu, a to mimo jiné proto, že zajišťuje bezpečnost žáků a také zachování sekulárního školství.

 

     Mimochodem, jedná se o dvě dívky, druhá je z Afganistánu; ta sice "studovala", ale kvůli neznalosti češtiny propadala téměř ze všech předmětů. Skutečnost je tedy taková, že jedna při nástupu do školy nedodala potřebné doklady a do studia vůbec nenastoupila. Tudíž nemohla být ani vyloučena ( ta, co se soudí). Obě však použily diskriminaci jako štít pro svůj nespravedlivý boj.

             

     Přitom pokud školní řád zakazuje všechny pokrývky hlavy a všem, nic diskriminačního na tom neshledávám - diskriminační by bylo, kdyby to měli zakázáno všichni, s výjimkou muslimek. Příště napadnou školní jídelnu, že není halal, tělocvik, že není oddělený atd. Neuvěřitelné, nepochopitelné. Utíkají před nenávistí a netolerancí ze svých zemí, ale v zemi, která je přijala, rozsévají jejich zaostalý, nenávistný a netolerantní islám. Utíkají před ním, ale zároveň ho šíří…

 

 


Arabský synek se ptá svého otce:

"Tati, proč nosíš pořád na hlavě ten šátek?"

"Ten šátek je velice praktická věc, synu. Chrání mou hlavu a mé oči před sluncem, před pouštním pískem a před ostrým větrem."

Chvíle ticha. Poté opět:

"Tati, a proč pořád nosíš ten dlouhý úbor, který vypadá jako noční košile?"

"Synu, ta gallábie je velice praktický oděv, protože chrání mé tělo před pouštním sluncem, a přitom je velice vzdušná."

"Tati, a proč pořád nosíš sandály?"

"Sandály jsou velice užitečné, synu. Chrání mé nohy před ostrými kameny a písek z pouště se z nich sám vysype."

"Tati?"

"Ano, synu?"

"A tati, nemyslíš, že tady v Brně je ti tohle všechno na …..?

 

 

 

Jen děti, blázni a velmi staří lidé si mohou dovolit mluvit vždy pravdu.

Winston Churchill

 

 

d@niela

 

 

Komentáře (34)add feed
Ten for je nadhernej!!! : Mikin1
Kdyz jsem pred lety prijel do Kanady, meli jsme podobnou kontroverzi.
Sikhove se chteli stat cleny slavne Kralovske kanadske jizdni policie (RCMP), ale odmitali oholit plnovous, ostrihat se a prestat nosit turban. Me to tehdy pekne stvalo a stejne jako mnoho dalsich lidi jsem rikal: chodte si obleceni jak chcete, ale proc se sakra hlasite k policii?!
No, Sikhove tenkrat u soudu vyhrali a od te doby vidite obcas fousatyho policajta v turbanu...
Jeden z nich byl neobycejne schopny a tak si ho vyzadala kanadska armada. Tam byl zase problem v tom, ze se nas Sikh s fousama nevlezl do plynove masky a nemohl se proto ucastnit bojovych akci. Vyresil to tim, ze sestrojil specialni masku a zapojil se do boju proti Talibanu v Afghanistanu. Tam dosahl diky svemu muznemu zjevu, statecnosti a znalosti jazyka Urdu mnohych uspechu, medaili a povyseni.
Dnes je pan Harjit Singh Sajjan kanadskym ministrem obrany.
A me tak napada - byl by sve nove vlasti tak prospesny, kdyby ho kdysi davno nevzali k policii?
Takze nevim..... Podle me by se meli lide ve sve nove vlasti prizpusobit, anebo radeji zustat doma. Ale je satek opravdu takovy problem? Nedal by se najit kompromis?
O burkach bych ovsem ani neuvazoval. Pod takovym stanem se muze klidne skryvat chlap se samopalem.
listopad 03, 2016 07:27
"... Jen dva prstíčky tam strčíme a hned zase půjdeme:::" : *NČ*
.
listopad 03, 2016 07:57
. : Míša šíša
Školní řád jsou pravidla nastavená provozovatelem školy. Pokud mám s dodržováním školního řásdu nějaký problém, musím si najít školu, kde budou taková pravidla, která jsem ochotna dodržovat. Také přece nebudu žalovat například Českou spořitelnu, jejíž služeb se rozhodnu využívat, že má nastaveny takové obchodní podmínky, které se konkrétně mně nelíbí. Pokud mi jejich nastavené podmínky nevyhovují, zvolím přece jinou banku.

listopad 03, 2016 08:24
Ano : Lenka1
pravidla platí pro všechny, žádné výjimky pro nikoho. Neexistuje, aby sekulární země povolovala výjimky kvůli tomu, že nějaký zaostalý primitiv věří na pohádkové bytosti.

Pokud např. chcete práci v bance, nesmíte mít viditelné tetování - tzn. na místě, kde jej nelze zakrýt oděvem. Nelíbí se mi to? No tak pak si musím najít práci, kde to vadit nebude.

Už mám plný zuby, jak se "těmhle" neustále ve všem ustupuje a výsledky vidíme všude v západní a severní Evropě.

Doufám, že jsme pořád ještě sekulární země a soud se zastane ředitelky.

O tom, že je to celé stejná fraška jako ta, která probíhala posledních pár dnů, se už vůbec nemusíme bavit. Jedna ani nenastoupila, protože neměla v pořádku papíry - resp. neměla je vůbec a druhá trubka po prvním čtvrtletí propadala ze všech předmětů.

A teď se ty točí na šátku? Která vlastizrádná k...... jim to poradila?

Pak bych tý šmudle za tu drzost zrušila azyl a poslala štandopede domu. Očividně jí naše země není dost dobrá, tak proč by tu měla zůstávat.
listopad 03, 2016 08:47
Dnes. : Pepa
Dostala se mi informace, zatím to berte s rezervou. Na příští rok pro emigranty uvolnila vláda 520 milionů.
listopad 03, 2016 08:53
Lenko : Míša šíša
Už mám plný zuby, jak se "těmhle" neustále ve všem ustupuje

Bohužel to takto dopadlo i v tomto případě. Ve včerejších zprávách v TV zaznělo, že škola již udělala dodatek ke školnímu řádu - z náboženských důvodu bude pokrývka hlavy povolena.
listopad 03, 2016 08:59
Ta informace, Pepo, je známá už pár tejdnů. : *NČ*
Ty prachy ale nepůjdou na "ubohý běžence" ale na neziskovky, na dovozu mloků se velmi dobře živící.

Konkrétně k týhle tzv. "cause" bych ještě připomenul, že nebejt aktivity Šabatky, žádná "causa" by vůbec nebyla. A ano! Jedná se přesně o TU Šabatku, která s dalšim výtečníkem, socanem Patočkou, kryla mučení malýho kluka v tzv. Kuřimský cause (jejich přímá účast na tejrání ovšem nebyla u soudu dostatečně dokázaná).

A eště obecně. Požáry vznikaj z malejch jisker a plamínků. Jen blbec, nebo žhář jiskry nehasí a těší se z toho, jak se z jisker klube nehasitelnej požár.

listopad 03, 2016 09:18
Jo, : Lenka1
půl miliardy na nechtěnce.

Už se těším na vánoční sbírky: "Přispějte na Janičku, Tomáška, Barunku, Honzíka. Jsou těžce nemocní a nejsou peníze na jejich léčbu!"

Už zase vidím rudě, bohajeho.....
listopad 03, 2016 09:32
Vazeni, : Mikin1
Ja ten svuj komentar napsal jako material k zamysleni o toleranci. Protoze s clankem celkem souhlasim. Podle me by meli imigranti podepsat pri vstupu do jakekoliv zeme prohlaseni, podle ktereho budou respektovat zakony sve nove vlasti. Tim by se predem vyresily pripadne soudni spory a umoznila deportace (napriklad) v pripade uprednostnovani prava Sharia.
Na druhe strane - trocha tolerance by taky neskodila. Nos si kolem krku krizek nebo symbol satana a na hlave turban nebo satek. Burka by mela byt z bezpectnostnich i humannich duvodu zakazana, pravo Sharia v Ceske republice neexistuje a jeho praktikovani by melo byt trestne.
---------------------------------
Lencino neustale besneni a nadavky nic neresi a nijak se nelisi od besneni muslimskeho pubertaka, ktery nadava a vyhrozuje lidem jen proto, ze jsou jini nez on.

listopad 03, 2016 09:36
Ano, : Lenka1
soudruh z Jůkonu považuje za normální nechat umírat vlastní lidi a cpát peníze do cizích. To je morálka, panečku.


listopad 03, 2016 09:38
Trochu od věci, : Lenka1
ale když už jsme u těch peněz,

myslíte si, že peníze na vašem bankovním účtě jsou opravdu vaše?

No, nebyla bych si tím tak jistá:

http://ceskoaktualne.cz/2016/01/zpravy-ze-sveta/pozor-na-vas-bankovni-ucet-evropska-unie-schvalila-novy-zakon/
listopad 03, 2016 09:39
Představte si možnost, že by třeba ta studentka tuhle zdravotní školu vystudovala. : mamča
Dožadovala by se i nadále "svého šátku" třeba jako sálová sestra ? V tomhle šátku, ve kterém chodí venku, do obchodu, do kina do baru..., by šla na operační nebo porodní sál ?
A nemají muslimky náhodou omezení i v tom, že nesmí ošetřovat muže ?
Co s takovou sestrou, která by pak možná znovu mluvila o diskriminaci, protože zodpovědný přednosta oddělení (nebo vrchní sestra) by jí nechali jen vynášet mísy a stlát postele.
Já bych tedy o ošetření od takové sestry nestála. Zejména proto, že ona trvá na svých "právech" na symbolický hadr na hlavě, zatímco práva pacientů na "čistou" zdravotní sestru jsou jí fuk.
Že by se žádná kauza nekonala, nebýt nějaké "neziskovky" a ombudsmanky Šabatové, je nabíledni.
PS: Neměla by se náhodou ombudsmanka z titulu své funkce starat především o občany země, která jí tu výnosnou trafiku platí ?
listopad 03, 2016 09:43
mamčo : Lenka1
pšt, o tom se přece nesmí mluvit, jinak jsi netolerantní rasista a xenofob, néééé?

Jen tak mimochodem, kde se tady ty dvě nány vůbec vzaly? Kdo je sem přitáhnul a kdo rozhodl o tom, že tady budou studovat za peníze daňových poplatníků?

A jak by to vůbec bez znalosti jazyka a s IQ bublajícího bahna chtěly zvládnout? Jo, ahá - inkluze. No ale to by zase nedostudovaly ani ty ostatní normální studentky, protože by vždycky musely čekat, až to asistent těm dvěma přeloží a popř. vysvětlí nějakou složitější látku - třeba biochemii. Ale ten asistent - když na to stačí jenom nějakej rychlokurz bez ohledu na dosažené vzdělání a kvalifikaci - tak ten na tom bude s odbornými znalostmi stejně jako ty dvě.

Ale vlastně, co to plácám, o tom se taky vlastně nesmí mluvit, protože netolerance, xenofobie a rasismus.


listopad 03, 2016 10:00
Jsem : Lenka1
rasista, protože mám ráda a upřednostňuju bílé.

Jsem xenofob - nemám ráda cizí a zachovávám si odstup a ostražitost.

Jsem sobec - protože upřednostňuju zájmy svoje a svých blízkých nad zájmy cizích, notabene cizích "kultur".

Někdo si může myslet, že jsem hajzl - ok, věc názoru.

Za svůj dosavadní život jsem pomohla více lidem, bez očekávání reciprocity a bez vedlejších úmyslů. Protože jsem chtěla a považovala jsem to v dané situaci a za daných okolností za správné.

Ale jakmile mi někdo začne vnucovat, že pomáhat musím, protože je to moje morální povinnost a že bych se měla cítit provinile, protože se mám líp než ti druzí, kteří neměli to štěstí, bez výčitek svědomí bych ho střelila brokovnicí do obličeje.
listopad 03, 2016 10:05
Včera ta nána řekla asi dvě věty v televizi. : *NČ*
Jediný slovo, kterýmu bylo z těch jejích dvou vět rozumět, bylo: diskrimination.
Jak kdybych slyšel naše "spoluobčanky" při dožadování se dalších dávek.
listopad 03, 2016 10:06
Lenka 1 : mamča
V tomto případě bych byla na označení "netolerantní rasista a xenofob" hrdá ! smilies/grin.gif
listopad 03, 2016 10:07
Jednou jsi, Lenko napsala, : *NČ*
že tě *e*e ten fakt, že za záchranu teplýho, stokrát protaženýho, zadku nějakýho kavárenskýho teplouše, bude muset položit život třeba zrovna tvuj chlap.
Jo!!!! Votom to celý je!
listopad 03, 2016 10:19
Cizinec, který chce žít kdekoliv jinde než ve své zemi, by měl mí přímo povinnost se té zemi a jejím zvykům a zvyklostem přizpůsobit. : Myška
Obecně. Takže v této kauze stojím za ředitelkou školy. Doufám, že nevyměkla, tak jak tu někdo psal a nezakomponuje do školního řádu možnost nošení pokrývky hlavy. KJomu se tu nelíbí, má výhrady, ať se sbalí a frčí domů. Neměli bychom ustupovat ani o milimetr. Jinak to dopadně opravdu jak Smolíček s jeskyňkami.
listopad 03, 2016 10:34
Omlouvám se : Myška
za překlepy.
listopad 03, 2016 10:34
To je stejné : wendy
jako u cikánů - co se jim nehodí nebo naopak hodí do krámu - dostane nálepku "diškriminácia" nebo "diskrimination" a je vymalováno.

Mikine, souhlasím s tebou v příspěvku 9:36. Amo, MĚLI BY imigranti něco takového podepisovat a hlavně dodržovat. Ani jedno ani druhé se neděje a asi dít nebude. Kdo zato může ptám se, a v tom je pes zakopán.
Tím se pochopitelně neřeší celý širší problém velkého počtu muslimů v EU, ale je to jeden z kamnínků, které stavějí ty zdi.
:-
listopad 03, 2016 10:54
kdybych, : Iris
čistě teoreticky, chtěla studovat nějakou tu zdrávku nebo jinou školu tam u nich, myslíte, že by po mně chtěli, abych nosila ten hadr, nebo by jim to bylo fuk? Já si myslím, že bych to musela nosit - a bez řečí smilies/wink.gif Co ?
listopad 03, 2016 12:26
Ten soud : Lenka1
rozhodne mimo jiné i o tom, zda to za pár let nebude vypadat v Praze takhle:

http://pravyprostor.cz/migranti-udelali-z-centra-parize-valecnou-zonu-bojuji-s-policii-i-mistnimi/
listopad 03, 2016 13:40
NČ : doktor
NČ,mírně opravuji... jen dva prstíčky strčíme a už nikdy neodejdeme,jen vaše srdce nenávistí .....no přece zahubíme.
listopad 03, 2016 14:14
Iris, tam u nich, : bb2
třeba v SAE na univerzitě ne, nevím zda na všech, ale nevidím důvod, proč by to na jiných bylo jinak. Dokonce šlo o státní univerzitu, takže na těch, kde se platí stipendium, si myslím, že pravidla jiným studentům ohledně šátku taky nic nenařizují.
Ono je to celkem i logické, studují tam tisíce lidí z celého světa, z USA, Evropy, Asie,
a naopak ty univerzity spolupracují se školama odsud, tedy mimo SAE.

V silně proislámském Kataru nevím jak na školách, ale ženy-cizinky bez šátku pracují v kancelářích firem s muslimy v těch jejich nočních košilích a s turbany a to úplně běžně. I mnohé Katařanky, hlavně ty mladší, chodí často bez šátku, nebo jen s takovým symbolickým lehounkým přehozem přes hlavu. Naopak zase je tam dost těch zahalených od hlavy k patám, asi jak kdo. Jako Židé, někteří nosí pejzy i tak jinak oblečení, a u Tomáše Töpfera to jeden nepozná, když to nemá napsané na čele, že :-)

Takže za mne, už jsem to psala kdysi, když tu byla k tomu diskuze - při školní výuce nemám s nošením šátku problém, když můžou nosit v parném létě naše studentky kolem krku chomouty z palestiny (kostkovaného šátku), tak ať nosí muslimky svůj na hlavě.
Při praktické výuce se podle mne musí podřídit každý z důvodu bezpečnosti práce, tedy když montérky, tak všichni, když zdravotnický stejnokroj a čepec sestry, tak všechny.

No a pokud školu nezvládaly, tak není co řešit.. nebo vlastně ani nenastoupily, nebo co.
listopad 03, 2016 17:38
vidím dvojsmysl, tak: : bb2
spolupracují se školama odsud, tedy mimo SAE.
= se školama mimo SAE
listopad 03, 2016 17:51
Není šátek jako šátek. Pionýrskej šátek, to je šátek : *NČ*
František Branislav: "Až vroucně brát jej budeš v dlaně...".

Když jsem to začal číst poprvé, myslel jsem, že jde o nějakou čuňárničku. Zklamal jsem se.
listopad 03, 2016 18:39
V Paříži : Lenka1
jsou už s tou tolerancí k náboženským symbolům trochu dál než my:

http://pravyprostor.cz/migranti-udelali-z-centra-parize-valecnou-zonu-bojuji-s-policii-i-mistnimi/


U nás v mainstreamu o událostech v Paříži pochopitelně ani čárka.

Z diskuze pod článkem:

Bylo řečeno A, ale nebylo řečeno B. Ten kdo toho má skutečně dost jsou policisté, hasiči, řidiči a potažmo celá původní Francie. Policisté odmítají poslušnost vládě a tudíž nezasahují ani proti migrantům. Původní Francouzi jsou bezmocní, zoufalí a hlavně hodně naštvaní! V Paříži nic nefunguje normálně, navíc převládá strach i vyjít na ulici, do obchodu, pustit děti ven je nemyslitelné. Naštvanost vrcholí a pařížané brzy hromadně povstanou proti vládě, která v bezpeční přežívá a nekoná!!! Jak to vše vím? Včera jsem se vrátila z Paříže, kde jsem měla být pár dní, ale po pouhých třech dnech jsem vzala zpátečku. Vážení, naše média píší jen o džungli a jejím vyklízení, ale že situace je konkrétně v Paříži více než zoufalá, o tom se bojí psát, nebo mají přísný zákaz!!!

A tipla jste si správně. Do Francie jezdilo hodně turistů, není to daleko, bylo tam krásně a takový víkend v Paříži bylo jedno kouzlo. Teď? Nikdo nic neví, protože tam raději nejede. Museli by jste to vidět na vlastní oči. Z džungle se přestěhovali do centra, vedle stanů výkaly, všude odpadky, smrad a určitě i nemoci. Kamarádka mě nedovolila jít blíže. Když jsem vytáhla mobil, že si něco natočím, vyfotím, bylo mě řečeno, že to ne ani náhodou. Jsou opravdu agresivní. Stály jsme na protějším chodníku a přesto se nás všimli. Utekly jsme a hned večer jsem odletěla. Strach zvítězil, přiznám se! Pokud by toto mělo být u nás např. v Praze… Hrůza. Takže se vlastně nedivím, že to nezveřejňují. Ono to totiž na doktory, inženýry a právníky jak nám rvala do hlavy Adolfína, opravdu nevypadá!!!
listopad 03, 2016 19:01
Vladimír Sáňka - místopředseda Ústředí muslimských obcí v ČR hovoří o cílech muslimů v Evropě pro Českou televizi. : *deeres*
https://www.youtube.com/watch?v=EyGqxXRtQeA&feature=youtu.be
Celá šou v kostele a před kostel Nejsvětější srdce páně na náměstí Jiřího z Poděbrad s účastí muslimů na mši v katolickém kostele v Praze byla jen část z PR propagandy českých islamistů. Příkladem jejich PR úspěchu je článek na Idnes.cz : Muslimové v Praze demonstrovali proti teroru.
Ze všech českých medií pouze deník Právo a Novinky.cz aspoň zmínily, že mezi organizátory je i kontroverzní konvertitka Romana Červenkova, ale již mlčely o kontroverzích spojených s Vladimírem Sáňkou. Prostě celá ona muslimská účast na mši měla pro islamistickou PR obrovský úspěch ...
listopad 04, 2016 12:06
vracim se k jednomu dotazu : polárka
kdy se mne tu nekdo vysmival, ze by kompars na staromeskem namesti byl placeny. Bula jsem tazana na dukaz. Tak tady je!
http://prace.hyperinzerce.cz/herec/inzerat/12460369-brigada-28-10-2016-staromestske-namesti-komparz-100-kc-h-nabidka-praha/
listopad 05, 2016 12:02
Polárko : Lenka1
dobrý. smilies/grin.gif
listopad 05, 2016 15:31
... : Mikin1
smilies/grin.gif
listopad 05, 2016 20:12
Polárko, ty jsi v té své válce úplně zapomněla používat mozek. : Myška
Ten tvůj odkaz, to je přece recese...
listopad 06, 2016 07:41
Mysko : polárka
mozna ze je mozna ze neni.
listopad 06, 2016 17:51
V Paříži : bb2
jsem hodně, hodně dlouho nebyla. Byl jste tam teď někdo? Tahle paní tam byla před pár dny na výletě s rodinou, manželem a malou dcerkou, a s kamarádkou a její dcerou. V pohodě.
Tak buď jak kde, nebo jak kdo chce informovat. A o tom to je.
http://klubsilenychmatek.blogspot.cz/2016/10/multikulti-pariz.html
http://klubsilenychmatek.blogspot.cz/2016/10/vylet-do-stredoveku.html#more

...pokud by se někdo ptal, proč klub šílených matek, tak je to recese, odezva na některé maminkovské weby
listopad 08, 2016 00:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]