O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DĚTI NEBO CÍRKEV? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 říjen 2016
Ahoj Danielo a kudlanky, velmi by mě zajímal názor druhých - ted váš -  na následující problematiku. Vzhledem k reformám ODS se budou snižovat a redukovat sociální výdaje, údajně tvoří velký díl v rozpočtu. Důchodcům se prý zastaví valorizace důchodů, maminkám se odstupňuje mateřská dovolená.

 

 

 

 

 

    

    

    

    

      Podle prozatímních údajů bude čtyřrychlostní, nejvíce dostane maminka 11.400 a nejméně (ony 4 roky) 3.800 Kč. Jak víme, většina maminek si chůvu dovolit nemůže a jesle kdosi zrušil.

 

       Pomohou si ti, kdo mohou mít hlídání... ti, kdo nemají, budou na tom hůř - při současném zdražení léků, spoluúčasti pacientů, zdražení bytů, potravin a ekologické dani. Když se mateřská zvýšila na 7.500 Kč, ozývaly se všude hlasy nepřejícné a názory, jak maminky s dětmi ujídají ze státního rozpočtu.    

 

 

     Zajímalo by mě, jakou práci považujete za důležitější - vy všichni, kdo to čtete -

 

zda práci maminky s dítětem,

nebo práci kněze či faráře v kostelích?  

   

 

     Církev není dosud moc mediálně probíraným tématem, ale proč by nemohla být? Tak jako maminky? Když měříme, tak stejným metrem, nebo ne? Má snad někdo privilegia? Vracíme se ke zvykům, jak to bývávalo kdysi, nebo opravdu chceme ušetřit peníze státního rozpočtu? Protože ze státní pokladny jdou na dotace církví, sekt a náboženství nemalé miliony. 

     

 

    

     Já osobně jsem ateista a vadí mi, že z mých daní bych měla financovat nějakou církev. Pokud je někdo věřící, je jeho svobodná volba, čemu věří, ale ať se sponzoruje sám!      

 

     Slyšíme dnes a denně často výroky typu  - "když na to nemáš, nepodnikej, když na to nemáš, najdi si jinou práci, když na to nemáš, nedělej si děti, když na to nemáš ... Vláda uznala, proč přidávat důchodcům.... proč přidávat maminkám... je to jejich problém... tak proč ale platit z daní ateistů církev??? 

 

 

BOLEK

 

 . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

pokud se chcete podívat na tehdejší komentáře:

 

 

 

 

Komentáře (14)add feed
Tak koukám, : Míša šíša
že mám v tomto směru svůj názor stále konzistentní i po tolika letech.
říjen 27, 2016 07:17
Nejspíš : Lenka1
budu zase za asociála, ale osobně nevidím důvod k té až téměř hysterii ve stylu "já jsem matka a kdo je víc."

Na rozdíl od mnoha jiných diskutérů a lidí obecně nevidím žádný přínos už v samotném faktu, že někdo porodí dítě - a netahejte sem důchodový systém.

Za prvé to není nic než klasické letadlo, které stejně dříve nebo později klekne, protože logika, matematika a statistika mluví jasně.

Aby to mohlo fungovat, tak nejenom že se musí každý rok rodit tolik dětí, aby se vyrovnala úmrtnost, na čemž se všichni točí, ale především všechny ty děti musí mít v dospělosti práci, ve které skutečně něco vyvářejí, což je akorát tak zbožné přání. (Předem to vylučuje například už všechny státní zaměstnance.)

To, že nikdo z odpovědných nemá koule koule na to to přiznat a konečně začít reálně řešit, je věc druhá. Nakonec to stejně nejvíc odserou ti, kteří systému věří, že když do něj třicet a více let budou poctivě přispívat, tak je nenechá padnout na dno.

Za druhé osobně považuju za nemorální povinně živit cizí lidi s tím, že mně samotné "možná někdy někdo něco dá" - a znova opakuju, že moje názory nejsou namířeny proti důchodcům samotným, ale proti systému jako takovému.

Za třetí - lidí na Zemi neustále přibývá, čím dál víc se přibližujeme k hranicím jejích možností a jak to dopadne, když se někde nějaký druh přemnoží tak, že ho zdroje neuživí, je velmi dobře ilustrováno v současné Africe.

Tím vším chci říct, že podporování množení za každou cenu plus ještě další aspekty téhož považuju za přinejmenším nesmyslné.

Nikomu neberu právo a radost mít děti. Fajn, ale už mě unavuje právě to "a co maminky s dětmi." Snad ty děti mají taky otce,ne?

Existuje spousta různých skupin lidí, které všechny mají milión argumentů, proč zrovna jim "by se mělo přidat" a všechny mají svým způsobem pravdu.

Výše uvedený článek je citová manipulace nejhrubšího zrna.

Souhlasím s autorem pouze v tom, že různé náboženské sekty by měli sponzorovat pouze ti, kdo těmhle nesmyslům věří.
říjen 27, 2016 10:59
Já věřím v Boha, : Michal
přesto tvrdím, že má být naprostá odluka státu od církve.
Abych to vysvětlil,použiju část původního příspěvku:
když na to nemáš, nepodnikej,
.
Jak víte žili jsme dlouhá léta v Americe a tam to takhle a do důsledku funguje. Církve jsou neziskové, to znamená že nevydělávají a tím pádem neplatí daně, ale taky od státu nedostanou ani cent. Všechno co mají je z příspěvků členů kongregace, vše si platí samy.
Jsem přesvědčen, že to je správný způsob.
říjen 27, 2016 11:04
Řešení : Lenka1
vidím v postupném rušení všech státních finančních podpor (!) všem možným skupinám. Protože v současnosti to v realitě vypadá tak, že když máte na výběr být za - plácnu - 8 000,- Kč měsíčně doma, protože máte nárok a nebo za 12 000,- brutto někde hákovat, protože naše země je tak vytunelovaná a má tak rozbujelý sociální systém, "protože je to správné dávat potřebným", že platy jsou tady směšně nízké - protože povinné odvody státu tvoří ještě jednou těch 12 000,- - tak je volba asi jasná.

A kydy o morálce a slušnosti - no, ehm.....

Kdybychom neměli sociální systém, tak by lidi byli nuceni k vyšší zodpovědnosti za své rozhodování, protože v opačném případě by dopadli hodně špatně. Dneska každá, která si vybere jako otce svého dítěte chlapa podle "bezva účesu a hustejch hlášek", ví, že "kdyby něco, tak stát se postará".

Řešením není lidem brát jejich peníze (v současnosti je to asi 70 procent - započítávám všechny daně, i ty skryté jako DPH a spotřební a poplatky na různých úřadech a daně z nemovitosti, kdy platíte každý rok za to, že jste si dovolili něco mít, co jste koupili už za zdaněné peníze...atd.) a pak je "přerozdělovat potřebným" ale právě naopak:

Nechat lidem co nejvíc jejich peněz. Tím pádem by kleslo to obrovské zdanění práce, nebyl by problém získat práci za peníze, za které se dá žít a nejen živořit, lidem by zbylo dost peněz nejen na sebe, ale i pro svoje rodiče, ke kterým logicky máme úplně jiný vztah než k cizím a zrovna tak i na charitu - pro ty, kterým se život fakt nepoved.

Současnej stav, kdy např. mj. půl roku člověk dělá na stát a je považováno za normální spořit na důchod svým dětem je na zvracení. Alespoň pro mě.

Ale mám dost soudnosti, abych věděla, že tohle nikdy neprojde, takže......tenhle nereformovatelný stav se bude jen dál a dál prohlubovat, ti kdo pochopili, se podle svých možností zařídí a ti naivní....prostě budou mít smůlu.
říjen 27, 2016 11:25
Michal : doktor
Michale,souhlas s Tebou.Věřím v Boha,nevěřím v církev.Více nebudu rozebírat,někdo by to mohl považovat za útok a měl by pravdu.Ahoj Všichni.
říjen 28, 2016 14:05
... : *deeres*
Každý z nás má nějakou svoji víru a také má na ní právo. Jenže církve to jsou jenom samozvané instituce, které živí víra jedinců v něco imaginárního.
říjen 28, 2016 17:56
Mistr Jan: Nemá býti věřeno v církev, poněvadž není církev Bohem. : *NČ*
.
říjen 29, 2016 07:24
Mně by zajímalo, : Sidon
jestli třeba ten dalajláma, jezdí taky do arabských zemí, jako třeba do Saudská Arábie, a přednáší tam to svoje učení.
Když je teď předsedou výboru pro lidská práva (UN-HRC) zástupce ze Saudské Arábie, tak by to přece neměl být problém.

Saudi Arabia
See also: Human rights in Saudi Arabia

In September 2015, Faisal bin Hassan Trad, Saudi Arabia's ambassador to the UN in Geneva, has been elected Chair of the United Nations Human Rights Council panel that appoints independent experts.[122][123]
UN Watch executive director Hillel Neuer said: "It is scandalous that the UN chose a country that has beheaded more people this year than ISIS to be head of a key human rights panel.


Inu, pan Eric Arthur Blair, lépe známý jako George Orwell, by se jen pousmál, jak mu to všechno pěkně vychází.

smilies/smiley.gif
říjen 29, 2016 08:25
Sidone, : *deeres*
když se podíváš, kde všude Dalajláma šmejdí, tak zjistíš, že místo, aby šířil svoji víru, tak navštěvuje světové politiky, aby šířil slávu svoji a sbíral pro sebe politické body. V případě, že by byla Čína dotlačena? k tomu, aby se Tibet stal autonomní čínskou republikou, tak současný dalajláma by byl jejím nejvyším představitelem. A o to tu jde!!!
říjen 29, 2016 10:05
... : Mikin1
Sirit Buddhismus ? Neco takoveho buddhiste nemaji vubec za ukol. Zato zastaveni komunisticke genocidy v Tibetu by potrebne bylo.
Bylo by dobre si o tom vazeni neco napred precist.
říjen 29, 2016 12:26
Umíš číst? : *deeres*
říjen 29, 2016 17:16
... : *deeres*
Petice za odvolání katolicko-pravicového extremisty Daniela Hermanna za svou
podporu Sudetendeutsche Landsmannschaftu, sudeťáckého revanšismu a neonacistického revisionismu,
podporu různých teroristických skupin v Sýrii,
podporu a otevřenými sympatiemi k banderovské ideologii, která měla za následky zrůdné válečné zločiny a genocidu za II. světové války i později,
podporu klerofašismu a teokratických diktatur, což se projevilo například podoporou hlavy jedné bývalé mimořádně kruté teokraticko-feudální diktatury, kterou je Tändzin Gjamccho
má od 23.10.2016 pět a půl tisíce podpisů!
A hned první komentář po uveřejnění:
Tohle nepodepíše ani 5 lidí. Ani tolik špinavých smradlavích hňupů podporujících Zlemana se nenajde.
smilies/grin.gif
říjen 29, 2016 18:51
Tak schválně, : Krakonoš
kolik bude nakonec podpisů? Autoři petice neuměj ani napsat ministrovo jméno. Mimochodem, řikám si, byl by to dobrej premiér.
smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
říjen 30, 2016 13:44
Deeres : Mikin1
říjen 30, 2016 14:20
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]