O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BEZ MOBILU ANI RÁNU? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 říjen 2016
Výsledek obrázku pro děti s mobilemOd nového školního roku platí na základní škole ve Stonavě na Karvinsku zákaz používání mobilů, a to nejen ve vyučování, ale také o přestávkách. Žáci si telefon vypínají při příchodu do školy, a znovu jej pak zapínají až ve chvíli, kdy odcházejí domů. Zástupci školy říkají, že tak chtějí udržet děti během výuky koncentrované.


 

 

 

 

 

 

Za prohřešek proti pravidlům mohou žáci zůstat po škole, nebo je čeká jiný kázeňský trest. Tuto možnost však škola zatím nevyužila. Ze začátku pochopitelně byly nějaké pokusy o porušení pravidel, ale v současné době už nařízení žáci plně respektují.

 

Vedení školy samozřejmě počítá i se situacemi, kdy je použití mobilu nezbytné. Například ve chvíli, kdy se dítěti udělá nevolno, nebo když volá rodič s neodkladnou věcí. Pokud se stane něco mimořádného, tak jsou domluveni s rodiči žáků prvního stupně, že budou volat na telefon třídní učitelky, která jej má neustále u sebe. U dětí na druhém stupni zase stačí zavolat sekretářce, která vzkaz hned vyřídí. Když potřebuje volat dítě domů, tak v tom také není problém, tamtéž jsou čísla na všechny rodiče.

 

 

 

Výsledek obrázku pro kids with mobile phone

 

 

Jsem pragmatik a věřím zkušenostem, které procházejí generacemi a tak pro mne určení hranic dětem není jenom fráze. A určují se v rodině a určují se ve škole. A tahle škola má prostě hranici, která mobily nepřipouští. 

 

Mj. když si představím, že existují generace lidí, kteří mobily neměli - nechápu, že to přežili... :-)))

 

Jak to mají vaše děti ve svých školách?

 

Zdroj: internet

 

 

 

 

 

Komentáře (19)add feed
... : Sandra
Náš kluk si mobil vypne, když přijde do školy, pak ho zapne po vyučování, podívá se, jestli ho někdo nesháněl, zase ho vypne, jde na kroužky, po kroužku ho zapne a jede domů. Tedy takhle to funguje teoreticky, prakticky ho má vyplý skoro pořád. Bála jsem se druhého extrému, že bude protáčet kredit a nedoplatíme se... ale nakonec se ukázalo, že problém je spíš ten, že se mu člověk nedovolá, protože má mobil buď vypnutý, nebo někde založený..
říjen 20, 2016 09:20
. : David X
Dcera má mobil neustále zapnutý a nastavený tak, že během vyučování nezvučí - vyjma volání ode mě nebo od manželky. A my víme, kdy má přestávky.
říjen 20, 2016 10:09
Vnuk : Milene
ho má mobil ve škole ztlumený. Komu mobil zazvoní, tomu ho učitel zabaví. To je v pořádku. V pořádku je i když by museli mít mobily úplně vypnutý. Oni o přestávce totiž hraje hry.
Jezdím ráno do práce MHD a 50% lidí má v ruce mobil. Telefonuje nebo něco hledá, čte, hraje... Vadí mi, když lidi v MHD telefonují a mluví nahlas. Nejlepší je, když najednou telefonuje více lidí. Tuhle za mnou seděla dívčina a telefonovala celou cestu tramvají a to nejméně 35 minut. Já si četla a musela jsem poslouchat kraviny. smilies/wink.gif Když někdo netelefonuje nebo neprohlíží co nového v mobilu, tak mobil drží alespoň v ruce. Všimněte jaká spousta lidí ten fon drží v ruce, jen aby byli v pohotovosti. Ne v kabelce nebo v kapse, prostě po ruce, pěkně v ruce. Bez mobilu ani ránu. Mobilová doba. smilies/cheesy.gif
říjen 20, 2016 15:02
.. : Milene
Myslím, že moje čeština je nějaká nedokonalá. Ale mí Kudlánci tomu jistě rozumí, protože jsou chytří. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
říjen 20, 2016 15:04
Milene, : Míša šíša
to víš, že rozumí. smilies/wink.gif
Naprosto nepochopitelná mi připadá situace: On a ona v restauraci - sedí naproti sobě a každý zírá do své "placky". Verbální komunikace mezi nimi: nula.
říjen 20, 2016 15:38
Ano, ano : Milene
to je taky dost časté. Je to mor tyhle nové technologie. U nás doma taky počítač. Vnuk zasedne k počítači, zapne skype a už jedou nějakou hru s kamarády, místo aby šli ven!!! A když už ho přemluvím, že je fakt venku pěkně, aby vystřelil, tak si hraje na zahradě nebo na poli sám, protože nesehnal parťáka. smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif Hrůza.
říjen 20, 2016 15:47
... : bb2
No zrovna nedávno jsme o tom cestou někam (v autě toho probereme spoustu) mluvili s potomky. Shodli jsme se i s omladinou na tom, že oni byli asi poslední, co ještě trávili podstatnou část dětství a mládí reálným životem. Vzpomínali na to, co s partou dětí z okolí podnikali venku, za vsí. Taky na klub, kde byli poprvé na diskotéce, jak byl ten klub u mládeže strašně populární, pořád natřískáno a často se tam všichni ani nedostali. Venku stály fronty lidí, co čekali až někdo odejde a ochranka vpustí nového návštěvníka. Tři patra nad parketem, dva bary, čtyři barmani měli co dělat. Před několika lety si v tom klubu z nostalgie dali sraz a už tehdy to prý šlo do kopru, jeden bar zavřený, část prostor taky. Lístky stály 3x méně než před lety. No a nedávno to zavřeli úplně. Nebyl zájem. Mládeži nestojí za to vyrazit večer tancovat a bavit se, mají virtuální zábavu, kulturu. Je to levné a velmi pohodlné a tak nějak jsou tam všichni víc atraktivní, nebo co.

Míšo šíšo, ještě lepší je, že si ti dva s plackou fotí talíře před sebou a hned to nasdílejí na fejsbuku ;-)

říjen 20, 2016 18:15
... : bb2
škola ve Stonavě má moje sympatie. Souhlasím se zákazem zapnutých mobilů během vyučování. Nejde jen o přímé vyrušování, podle mne nestačí jen vypnout zvuk. Dětem chodí smsky, bliká jim kontrolka na mobilu a pozornost jde do pryč. Nemluvě o těch, co mají v mobilu internet a tedy sociální sítě. Když přišel náš mladší na gympl, tvrdila nám třídní, že dětem mobily zakázat nemůžou, že je to jejich osobní majetek. Já si myslím, že školní řád si tvoří škola a tohle pravidlo nepovažuju za nesmyslné. Jeden tatínek vtipálek se tehdy optal, jestli si dcera může přinést slzný plyn, když je to její osobní majetek.

...pokud si tohle přečte junior, řekne, že jsem už jen krůček od "já bych ty internety zakázala" smilies/smiley.gif
říjen 20, 2016 18:20
... : marty
být na příjmu kdykoliv a kdekoliv je potřeba je supr věc, ale nic se nemá přehánět.
říjen 20, 2016 19:11
..... : Nona
Mně dítě s mobilem připadá jako očipované. Pamatuji na své svobodné dětství, kdy se s námi rodiče sešli až osobně doma. Žádné dotazy ani kontroly přes den.... i tak jsme vyrostli....
říjen 20, 2016 19:39
... : marty
jo, když dětem vyprávím, jak jsem chodívada v zimě za tmy z hudebky, courala těma nejtemnějšíma uličkama a chroupala v klidu pivní tyčky za 60 hal.....jen kroutí hlavou a diví se v jakym středověku jsem vyrůstala.
Teď se bojím o dceru, když jde ráno na nultou hodinu a musí projít kolem nepřizpůsobivýho baráku.
říjen 20, 2016 19:47
No a psychologové mají narváno i lidmi : Eva
těžce závislými na chytré technice. Včetně dětí už od 4 let. A začíná to tak nenápadně: strčíme mrněti "hračku" do ruky, ať je od něj klid. A za pár let je průšvih na světě. Léčba je extrémně náročná, výsledek nezaručený jako u jakékoliv jiné závislosti a budoucnost těch lidí může být fakt zcela asociální. Japonci by mohli vyprávět, s čím oni si tam už dlouho neví rady...a my je rychle doháníme.
Takže zakázat mobily ve škole já jedině vítám, kdyby prošlo ve více případech.
A také mne rozesmává pohled na lidi v MHD a na partnerské dvojice, co čučí výhradně do placky smilies/wink.gif
říjen 20, 2016 20:20
Já si myslím, : Sidon
že ten "problém" s mobilem u dětí ve škole, vytvářejí velkou měrou taky jejich (někteří) rodiče. Podle toho, jak jsou děcka vychovávna, se pak chovají. Většinou přejímají jenom tatínkovu, nebo maminčinu formu chování, za kterou by však jak maminka, či tatínek, někdy zasloužili pár facek, jenže takovíhle nafrněnci mívají většinou nějaké vyšší postavení, nebo velký prachy, takže si proti nim skoro nikdo nic nedovolí. Ti se pak vehementně snaží prosadit svoje přání a představy a vzniknou tím mnohdy nemalé problémy. Může mi někdo říct, co je tak "důležitého" pro děcko, že musí mít během vyučování mobil?!!! Opravdu důležitá věc se dá vyřídit i docela jednoduchým způsobem, každá škola má telefon a zřízence, kteří zařídí, nebo vyřídí potřebnou informaci.

smilies/cool.gif
říjen 20, 2016 20:30
Sidon : Milene
O přestávce ve škole hrají na mobilu hry. Možná i hry přes internet. Doufám, že tedy pouze o přestávce.
říjen 21, 2016 10:31
... : doktor
Je to jasné a logické.Vypnout a odevzdat učitelce před vyučováním.Při odchodu domů vrátit.Nejvhodnější je do páté třídy mobil nenosi do školy vůbec.
říjen 21, 2016 13:34
doktor : Milene
To je učitelka má dát do trezoru. Děti se celý den stěhují ze třídy do třídy a také se střídají učitelé. 30 dětí ve třídě, to bude skoro 30 telefonů. To už je asi pěkná cena. smilies/wink.gif
říjen 21, 2016 16:02
Tady, v poslední třetině článku : Eva
říjen 23, 2016 07:39
Tady, v poslední třetině článku : Eva
říjen 23, 2016 07:39
Tady, v poslední třetině článku : Eva
říjen 23, 2016 07:39
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]