O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ACH TI MODERÁTOŘI - TI MUDRLANTI ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 říjen 2016

Výsledek obrázku pro zlá učitelkaDen mi, coby nespavci, začíná tak kolem 4.30 ráno. Hodím sprchu, vařím hrnec kafe, pokuřuju a poslouchám Radiožurnál. A dozvídám se věci neuvěřitelný:

 

        



 

 

 

 

 

 

             "Dopoledne bude rádio vysílat rozhovor s dětskou pediatričkou."

 

            "Jakýsi poslanec v parlamentu včera promlouval jak infantilní dítě."

 

            "Z konfliktu může vzniknout celosvětová globální hrozba."

 

            "Potencionální kandidát promluvil..."

 

 

Výsledek obrázku pro zoufalá učitelka
 

     Je těch perel víc, nejen mluvených, i psaných. Kdo si má ale všechny pamatovat. Tak mě jen napadá, jestli autoři těch moudrostí vůbec tušej, co plácaj. Asi netušej. Kdyby tušili, neblábolili by. Snad.

 

Pěknej den všem, NČ

 

 

 

 

Komentáře (21)add feed
NČ : mamča
Mně se zase ježí chlupy z pojmů jako "nejoptimálnější". Bláhově jsem se domnívala, že optimální řešení je to nejlepší možné. A ono je ještě optimálnější, tj. nejnejlepší, a pak ještě nejoptimálnější, což mi přijde v překladu jako nejnejnejlepší. smilies/grin.gif
říjen 18, 2016 19:13
Jo, mamčo. : *NČ*
"Nejoptimálnější" je i mý oblíbený slovo
říjen 18, 2016 19:40
Mně se zase líbí termín : wendy
vykomunikovat. Nebo že ...opatření se nedodržely. Atd.

Že blábolej nesmysly na soukr. stanicích už jse kousla, taky je skoro neposlouchám. Ale Radiožurnál, Dvojka a Plus by měly mít úroveň. Jak verbální, tak obsahovou, že.
smilies/shocked.gif
říjen 18, 2016 19:51
jojo, : Iris
už to vzdávám, rezignuju, říkám si, že v tomhle světě už jsem asi k ničemu a nerozumím tomu, jak to funguje. Profesionálové přes mluvené (i psané) slovo a neumí česky. Nemusela bych to poslouchat a číst, ale když ono to huláká všude možně a já blbec poslouchám, co říkají, ne jen písničky.
Protože si už nic neudržím v hlavě, nemůžu teď posloužit příkladem, ale z výše popsaného se ježím také. Svého času mne rozčilovalo, jak se pořád a všude monitorovaly situace. Ale to už není moderní...asi.
Wendy - tohle "opatření se nedodržely"...to je strašně rozšířený nešvar, rve mi to uši - ale jim ne. Hvězdám. Kolik asi za tohle berou peněz ? Sebevědomí až na půdu a v hlavě nas...o, uff to jsem se dekompenzovala... smilies/wink.gif


říjen 18, 2016 20:13
ale : Iris
přeci jen jsem si vzpomněla na něco konkrétního, co mne skutečně po několika minutách poslechu spolehlivě přinutí vstát a přijímač vztekle vypnout - většinou se tedy jedná o televizní vysílání ráno před odchodem do práce. Jak se tam tak dělají různé hovory, občas - tedy velmi často - se tam objeví řečník, který prokládá svůj intelektuální výstup pravidelně se opakujícími vložkami typu "ééé"..někdy skoro za každým slovem. Pravda - nejde většinou o profíky anóbrž hosty, ale hosty často se vyjadřujícími veřejně. Ti lidé mluví rádi a jsou se svým projevem evidentně spokojeni. Připadá mi, že je to módní, takové americké nebo co - to "ééé".
NČ, Wendy, mamčo - určitě si vzpomínáte na výlet našeho prvního kosmonauta do vesmíru a jeho řeč - vzpomínám si na to, jak se všude mluvilo o ostudě. Dnes je to snad móda, nebo co... smilies/wink.gif
Musím pravdivě dodat, že já bych se asi slovně nevyjádřila před kamerou vůbec, ale tak tam nelezu, že jo..? smilies/wink.gif
říjen 18, 2016 20:28
tuším že : Lenka1
tomuhle zdvojování významu se odborně říká tautologie. Totéž platí i pro oblíbenou hlášku bývalého režimu "naše lidově demokratická vláda", protože "demos" znamená v řečtině "lid" a "kratos" "vládnout". smilies/grin.gif
říjen 18, 2016 20:59
jo Lenko, : Iris
to už je vyšší dívčí smilies/wink.gif

říjen 18, 2016 21:04
Přesně Iris - éééé - to je taky hit : wendy
ono to chvíli trvá než se člověk naučí mluvit, někdo dřív, a někdo dýl a hodně vůbec. A jednou jsem poslouchala besedu na zajímavé téma, ovšem přednášející se tak zanášel těmi ééé,. že se to fakt nedalo poslouchat a musela jsem to přeladit.
říjen 18, 2016 21:59
A co v poslední době hojně používané slovíčko "víceméně" ? : mamča
Tak je to více, nebo méně, nebo jen taková ucpávka v řeči ? smilies/grin.gif
říjen 19, 2016 06:44
S tím éééééé jednoznačně kdysi vítězil Václav Benda : *NČ*
Povětšinou chrápal a když ho vzbudili aby se vyjádřil, tak ééééé bylo jediný, co z něj vypadlo, než zase upadl v hlubokej spánek. Za ty prachy - dost dobrý. I o synka se stihl postarat.

Jo, Mamčo. "Víceméně" je stejně dobrý, jako "nicméně".
říjen 19, 2016 07:40
NČ : Iris
...tak to určitě smilies/smiley.gif

S Bendou tehdy udělali vlčáci z České sody takový pohovor - byla to sranda, jak to sestříhali. Skoro mi ho bylo líto. Ale ti "řečníci", kteří dnes tohle "ééé" používají jaksi afektovaně a skoro bych řekla schválně, ti mě štvou daleko víc, než unavený sklerotický starý pán. Také existuje scénka se Sobotou a Šimkem - tam je to vyhnáno do takového extrému, že je to až k smíchu, i když na první pohled o moc inteligentní humor nejde. smilies/wink.gif Ale na druhý pohled vlastně jo. Znáš ji?
říjen 19, 2016 09:40
Jo, Iris. Tu scénku si pamatuju. : *NČ*
Jednou o tom i povídal Šimek, že jako to takhle vůbec nebylo nazkoušený, Sobota ho prej tehdá na pódiu přivedl málem k infarktu. Ale chytlo se to, tak už to tak bylo pokaždý.
Měl jsem to i na elpíčku, pak stažený na kazetu do auta. Někde to skončilo, ani nevím kde.
říjen 19, 2016 10:12
NČ : Iris
K vidění na Youtube smilies/wink.gif

říjen 19, 2016 10:20
Tady to je, Iris. Jak živý :))) : *NČ*
říjen 19, 2016 10:25
Aha. Připomněla´s, tak jsem hledal : *NČ*
A našel zřejmě totéž, co ty.
říjen 19, 2016 10:27
NČ : Iris
smilies/smiley.gif

Nedávno jsem byla s kolegyní na koberci u šéfa, který se vyjadřuje velmi podobně. Jak jsme tak byly smutné z toho sprdungu, tak jsme si tohle pustily a řvaly smíchy...."a kromě toho jsem šéf" smilies/grin.gif
říjen 19, 2016 12:18
NČ : doktor
Když po rádu nechceš zvracet,neposlouchej ten balast!Jdi raději na procházku.A nemudruj zda vědí......Nevědí.Oni si myslí,že jsou nej.... ve všem a dmou se pýchou sami nad sebou.Ahoj
říjen 19, 2016 13:26
Leč, milý lékaři : *NČ*
Ráno ve 4.30 mě procházky fakt neberou. Tesco i Kaufland otvíraj až 7 hod. To už pak vyrážim pro pivo k snídani. Ale čas mezi 4.30 až 6.45 jinak vyplnit neumim. Čubu nevlastním, ani čuba nevlastní mě. Zaplaťbůh!
Jistě. Zapnu pračku. To jo. Ale ona svině taky chce skoro dvě hodiny, než mi dovolí vodevřít zaklapnutej poklopec.
Zda rádio ví nebo neví, nad tim určitě nemudruju, spíš bych řek, že se bavim, hulím, srkám, tu kafe, tu kořavku, co je zrovna po ruce.
Máloco člověka potěší tak, jako zjištění, že existujou ještě větší blbci, než je on sám. A já jsem rád potěšenej, proto ten Radiožurnál (taky proto, že ho mám naladěnej a nebaví mě s tim furt nějak vexlovat, protože debilní dálkový ovládání si dělá samo co chce, a vždycky uplně něco jinýho než chci já, zcela bez ohledu na moje požadavky).
Proto ráno pouštím rádio a občas mrknu na Kudlu, co zase přišlo ze zámoří... Protože jsem rád potěšenej zjištěním, že existuje minimálně ještě jeden větší blbec, než jsem sám.
říjen 19, 2016 13:54
... : marty
já trpím při výrazech : česko;v česku; do česka dorazí vlna veder; nad českem....to se mi otevírá kudla v kapse!!!
říjen 20, 2016 19:39
Marty, : Sidon
nic ve zlým, ale jak si snášela to Česko v dřívějším názvu - ČESKOSLOVENSKO??? Je to docela běžný výraz, jaký používá čeština pro ostatní státy. Akorát gramaticky správnmě by to mělo být ČEŠSKO. No, nezbývá, než zalitovat s Čapkem, že nám nezůstala ta Velká Morava. Anglicky by to byla Great Moravia, a to už zní trošku líp.

smilies/grin.gif
říjen 20, 2016 20:48
právě : marty
že mi to přijde takový useknutý. S tim názvem je to fakt složitý. Jako první mě místo Česka napadnou Čechy, to se hned ozvou Moravani, Slezani.....ale to Česko mi zní jako korektní paskvil. Tak holt Česká republika.
říjen 20, 2016 20:59
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]