O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO NENÍ PŮVODEM OD NÁS, MUSÍ PRYČ PDF Tisk E-mail
Pátek, 05 srpen 2016
EU rozhodla - co není původem z Evropy, co se sem dostalo ze vzdálených konců světa - je nutno regulovat, respektive zamezit dalšímu "přísunu" a rozmnožování. Neboť se tak mj. ohrožují naše původní druhy - berou jim životní prostor a možnosti, "přistěhovalci či návštěvníci odjinud" k nám přinášejí nemoci, vůči kterým jsou sami rezistentní. A tak nezbývá, než jim zakázat vstup i populaci.

 

 

 

 

 

 

     Ale ne, nebojte, není to článek s protimigračním námětem, nechci brojit proti "přistěhovalcům či návštěvníkům odjinud" druhu homo sapiens. Tentokrát se jedná o Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1143/2014 ze dne 22. října 2014 o prevenci a regulaci zavlékání či vysazování a šíření invazních nepůvodních druhů.

 

Dovolím si následně citovat:

 

     Hrozba, kterou invazní nepůvodní druhy představují pro biologickou rozmanitost a související ekosystémové služby, má různé podoby, včetně vážných dopadů na původní druhy a strukturu a funkci ekosystémů v důsledku změn přírodních stanovišť, predace, konkurence, přenosu nákaz, vytlačení původních druhů ve značné části areálu a genetických účinků křížení. Kromě toho mohou mít invazní nepůvodní druhy také závažný nepříznivý dopad na lidské zdraví a hospodářství.

 

     Biologickou rozmanitost a související ekosystémové služby, lidské zdraví či hospodářství ohrožují pouze živí jedinci nebo jejich části, které se mohou rozmnožovat, a proto by se pouze na ně měla vztahovat omezení podle tohoto nařízení:

 

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/1141

ze dne 13. července 2016

 

      kterým se přijímá seznam invazních nepůvodních druhů s významným dopadem na Unii podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1143/2014.  Některé z těchto druhů jsou především na území Unie již usídleny, nebo dokonce v některých členských státech široce rozšířeny, a mohou nastat případy, kdy nelze tyto druhy vyhubit nákladově efektivním způsobem. Je však vhodné zahrnout tyto druhy na unijní seznam, neboť existují jiná nákladově efektivní opatření, která lze realizovat, jako např. prevence zavlékání či vysazování nebo dalšího šíření na území Unie.

 

 

 



 

 

 

    Podrobně jsem pročetl seznam zakázaných invazivních živočichů, ale přiznávám, nebyl bych to já, kdybych nedodal, že ten nejnebezpečnější invazivní druh se jim do seznamu nevešel...

 

ENČÉ

 


 

Komentáře (17)add feed
Jeden žasne, že kdejaká ještěrka vadí, : mamča
ale že se nám tady přemnožují "ručníkáři", to pánům z EU, EP, RE...a jak se všechny ty dobře placené instituce jmenují, toho si tak nějak nevšimli.
Stejně je to pěkné, když si banda úředníků vymýšlí nesmyslné zákony, jen aby si udržela svoje teplé židle.
A "po nás potopa !"
Jak to kdosi řekl : "Dej blbci funkci a vymyslí lejstro."
srpen 05, 2016 14:20
Jo tak : marty
zvířátek a kytiček se multikulti netýká?

srpen 05, 2016 16:01
Hele, lidi, co se děje v Polsku? : Martina P.
Počet Turků žádajících v Německu o azyl se v prvním letošním pololetí prudce zvýšil, většina tureckých žadatelů o azyl jsou Kurdové. Zvýšená migrace je podle listu odrazem rostoucího napětí mezi Kurdy a tureckou armádou. Situace v Turecku je navíc v posledních dnech velmi napjatá v souvislosti se zmařeným pokusem o převrat. Nejvíce lidí se do Německa loni, kdy země zažila nejsilnější přistěhovaleckou vlnu od poválečných let, přistěhovalo ze Sýrie (327 000), Rumunska (213 000), Polska (196 000) a Afghánistánu (95 000).

zdroj: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1867355-pocet-turku-kteri-zadaji-o-azyl-v-nemecku-prudce-stoupl-prevazuji-kurdove
srpen 05, 2016 16:52
Když jsem to náhodou zaslechl v rádiu, žasnul jsem, jak dokážou být EP a EK moudří a prozíraví : *NČ*
"Invazní nepůvodní druhy mohou mít závažný nepříznivý dopad na lidské zdraví a hospodářství."
---------------------------------------------------------------
"Některé z těchto druhů jsou především na území Unie již usídleny, nebo dokonce v některých členských státech široce rozšířeny, a mohou nastat případy, kdy nelze tyto druhy vyhubit nákladově efektivním způsobem. Je však vhodné zahrnout tyto druhy na unijní seznam, neboť existují jiná nákladově efektivní opatření, která lze realizovat, jako např. prevence zavlékání či vysazování nebo dalšího šíření na území Unie."
----------------------------------------------------------
Znám JEDINEJ druh, kterej oba předpoklady splňuje do posledního puntíku !!! Proč teda kurnik není na seznamu?
srpen 05, 2016 18:06
no ocekavam, kdy sed na tomhle listu : polárka
ocitneme i my....bila populace.A bude se tvrdit ze vlastne je to muslimska zeme a my tu nemame co delat. Nekolik politiku na problemech civilizace tvrde maka. A taky muslimsti vedci a lekari. Neverite? Kouknete

komix_MZ.pps

srpen 05, 2016 18:10
sorry mam si to po sobe vzdycky precist : polárka
nez to poslu
srpen 05, 2016 18:12
Přijměme : Lenka1
milión mývalů! A milión nutrií! A všechny kytičky a zvířátka tady můžou žít v míru, pravdě a lásce a vzájemně se obohacovat!

Amen!
srpen 05, 2016 19:09
Matematik a publicista Marian Kechlibar: „Co kdyby to celé bylo naopak? : *NČ*
Dejme tomu, že se v Evropě něco semlelo a miliony Evropanů prchají. A dejme tomu, že Saúdská Arábie nebo jiný ropný stát byly tak laskavé a otevřely těmto milionům nevěřících svoje brány,“ ......
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-byste-si-nemeli-nechat-ujit-Statistik-a-analytik-obsahle-o-tom-proc-je-integrace-muslimu-v-Evrope-nebezpecny-spolecensky-sebeklam-447844
srpen 05, 2016 19:27
Jó Lenko!!! Tady končí sranda. Jedná se o skutečný ohrožení Evropy. Sama uznáš: : *NČ*
Invazivní živočichové
------------------------------
veverka Pallasova
vrána domácí
krab říční
promyka malá
skokan volský
muntžak malý
nutrie říční
nosál červený
rak pruhovaný
rak sp. (Orconectes virilis)
kachnice kaštanová
rak signální
hlavačkovec Glenův
rak červený
rak mramorový
mýval severní
střevlička východní
veverka popelavá
veverka liščí
burunduk páskovaný
ibis posvátný
želva nádherná
sršeň asijská

Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/nepuvodni-zvirata-se-budou-omezovat-postupne-20160803.html
srpen 05, 2016 19:45
To budou mít snadný! : *deeres*
Nejvíc je mně líto nosálů. V olomoucké ZOO jich mají spousty už od 60.let a teď je tedy budou sterilizovat a ukončovat chovy? Do přírody asi ne, ale proč se nemohou rozmnožovat v ZOO? Dokonce znám jednoho chovatele a je to úžasné zvířátko. Na rozdíl od mývala, do vás nekousne a dá se dobře ochočit.
Domovinou nosála jsou lesy a křoviny v Jižní Americe. Jsou to velice aktivní denní šelmy. Obratně šplhají ve větvích i běhají po zemi. Dlouhým pohyblivým čenichem pátrají ve skulinách po potravě. Předními tlapkami s dlouhými drápy rozhrabávají půdu, obracejí kameny, rozhrnují spadané listí a pátrají po larvách, hlízách, spadaných plodech nebo ptačích vejcích. Samci dávají přednost samotářskému životu. Samice s mláďaty se sdružují do poměrně četných skupin. Mláďata, ukrytá ve stromových dutinách, se vyvíjejí velmi rychle a brzy šplhají i běhají stejně rychle jako dospělí.V přírodě patří nosál červený mezi lehce ohrožený druh zvířat

Proč jim nevadí azijské slunéčko,když se vědátorům při pokusech tak nějak vymklo z ruky.Sluníčko stačí zašlápnout, ale jejich síla je v tom, že jich je hafo a navíc jsou velice odolná. Už vás někdy tahle mrcha rafla? Přitom na seznamu invazivních druhů je nevidím.
Slunéčko východní je vybaveno extrémní odolností proti nejrůznějším nemocem. Dalo by se říct, že si vytváří třístupňovou ochranu, jednak díky tuctu protilátek s antimikrobiálním účinkem, jednak díky látce zvané harmonine, která má velmi silný antibiotický účinek. Klíčovým pro úspěch invazivního druhu je ale zřejmě zmíněný druh parazitní houby, která přežívá právě v látce harmonine.

A co kříženci včel, opět pokus, co se nezdařil. Zatím jsou jenom v jižní části USA, na první pohled nejsou od normálních včel k rozeznání, jenom jsou podstatně agresivnější. Je jen otázkou času, kdy nějaký blbec si je doveze do Evropy, aby mu opylovaly skleníček.
A proč v kytkách nemají to svinstvo-křídlatku japonskou, nebo smradlavou netýkavku žláznatou, celík (zlatobýl) kanadský-ten už je všude, kolotočník zdobný- ten jim zdrhnul z Průhonic, šťovík alpský- zaprasené louky v Jizerkách, vodní mor kanadský a určitě všudypřítomný hnusný pajasan a akát..... a našla bych i další. To by mne zajímalo, který "odborník" seznam rostlin sestavoval?
srpen 06, 2016 10:14
Zavlečeme sem Íránce či Syřany a zvířata chceme vraždit? : *NČ*
Ředitel ZOO promluvil ostře k "Evropské směrnici o invazních druzích"

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zavleceme-sem-Irance-ci-Syrany-a-zvirata-chceme-vrazdit-Reditel-ZOO-promluvil-ostre-k-Evropske-smernici-o-invaznich-druzich-447893
srpen 06, 2016 11:29
videla jsem jednou nosala : polárka
v Mexiku, v jedne restauraci, kde jsme zastavovsli na noc. Mel nahore na strome bydleni, vymontovanou televizi, kterou mu tsm hospodsky dal a po lane se spoustel dolu a pohyboval se mezi lidmi a ruzne po okoli. . Kdyz byl vecer, nosal si vylezl zpatky do svoji televize, Pak jeste vykoukl ven a lano si naruckovsl k sobe nahoru. To znamenalo...NERUSIT SPIM
Pak nas na ceste jeste zatavila holcicka s pytlem, ve kterem mela nosala a chtela nam ho prodat. Nemyslim ze by z nej nas malemut, ktereho jsme meli ssebou byl z nej nejak nadseny a pres hranice bychom ho neprevezli vubec a tak jsem se nikdy nestala majitelkou nosala. No skoda. Ale od te doby vim, ze je uzasny zviratko!
A myvalky miluju taky.kdyz jsem se s n nimi poprve setkala ve Vancouveru, letela jsem hned do obchodi pro vajicka. Oni si je totiz dokazou nakousnout a vypit a maji je strasne radi. Lidi a systemy co vrazdi nevinna zvirata bych nejradeji strilela.Zatimco se do Evropy zene dav vrahu a opravdovych zvirat EU vadi zviratka neskodna. At se fakt radeji vrati k reseni zarovek a pokriveni okurek!
srpen 06, 2016 17:47
... : Martina P.
- Nepůvodní druhy jsou např. brambory, rajčata, fazole, papriky, soja, pohanka,... , skoro vše.
Tudíž budeme dle nařízení moudrých eurovůdců za pár let jíst jen ovesnou kaši.

- Tohle "nařízení europarlamentu a Evropské rady č. 1143/2014 o prevenci a regulaci zavlékání či vysazování a šíření invazních nepůvodních druhů" je zřetelné šíření nenávisti a strachu a rozhodně by se k tomu měla vyjádřit organizace Hate Free, popřípadě organizace Zvířata v tísni. smilies/grin.gif EK by měla co nejrychleji schválit kvóty na přerozdělení mývalů, veverek, raků, atd. v rámci EU.

- Ale víte, co je "bomba"? Pracovní pozice: "ředitel odboru druhové ochrany na ministerstvu životního prostředí". To koukám, co je možno vytvořit ve státní správě za místa. Kolik asi tak má lidí pod sebou? A kolik nás stojí ročně? Fuj... to se mi až udělalo mdlo... smilies/sad.gif


srpen 07, 2016 16:33
Dost mě pobavilo : Sidon
tadyhleto -
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-V-raji-se-setkate-se-ctyrmi-pardon-tremi-druhy-panen-Islamske-skoleni-muzstva-ktere-vas-uvede-v-uzas-448010

Tady je to video na YouTube, je tam toho víc, ale nevím, jestli je to někde i v Češtině -
https://www.youtube.com/watch?v=t3jh2IkJKFQ

Tak teď přemejšlím, jestli přecejenom nebude lepší knvertovat k tomu islámu. Pořád jsem ale jaksi trošičku "nedůvěřivý", chtělo by to nějaký, docela malý důkaz, abych se pak nemusel soužit nějakými výčitkami.

smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 07, 2016 20:03
sidone nekonvertuj : polárka
co s tolika zenskejma?
jo mam tu Olafa, bydli u nas uz asi tri mesice a chtel by na Tebe skype.
srpen 08, 2016 04:18
Polárko, : Sidon
neměj strach, proto jsem tam dal ty čtyři řehtací smajlíky.

Jinak, já moc ne-SKYPE-uju, radši posílám e-mail, protože se mi někdy nechce zbytečně klábosit jenom proto, že je to zadarmo.
Tak ať se OLaf zeptá Ríši z Uhelné Hory (Coalmont), na něho asi SKYPE má, on mu ho dá. Ale to SKYPE name se dá stáhnout, pokud máš něčí emailovou adresu.
srpen 09, 2016 18:30
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]