O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JIHLAVSKÝ PŘEMALOVANÝ KRAVÍN PDF Tisk E-mail
Neděle, 14 únor 2016
V televizi Prima byla uvedena reportáž o jedné z rodin, které byly po příletu do ČR ubytovány v penzionu nedaleko Jihlavy, kde čekají na vyřízení formalit a přestěhování do nově upravených bytů v krajském městě. Rodina Battových, která před válkou nepatřila v Iráku rozhodně mezi chudinu, si ale chce podle svých slov zachovat svůj životní standard.


 

 

 

 

 

„My jsme měli předtím život, o kterém se nikomu ani nesnilo. Zanechal jsem tam práci s platem, který by stačil pro pět rodin v České republice, řekl Georgis Batto, hlava rodiny, který pracoval ve své domovině jako ředitel školy. Záběry na rodinné příslušníky divákům ukázaly, že všichni jsou dobře oblečeni, živeni a vůbec vyhlížejí velmi spokojeně.

 

Byly jim zdarma nabídnuty byty 2+1 v centru Jihlavy, které podle ředitelky Centra multikulturního vzdělávání Dany Fiedlerové jsou velmi krásné a ona sama by tam ráda bydlela. Ano. Pro každého válečného uprchlíka, ale i běžného občana České republiky s průměrným platem, by tyhle byty byly jistě pěkné a takový nový nájemník by za ně byl vděčný.

 

Ovšem to neplatí pro iráckého křesťanského migranta (zřejmě ekonomického), pana Batto, který to vidí jinak: „Než abychom bydleli v přemalovaném kravíně, tak to se raději vrátíme do Iráku.“ Má ostatně příbuzné v USA, Německu a ve Švédskum a všude je o ně lépe postaráno. 

 

Jihlavský magistrát se již vyjádřil: „Pokud ten výběr nebude vyhovovat, tak není žádný problém, aby organizátor integrace oslovil třeba soukromé majitele bytů. Jihlava nabízí to, co má.“

 

 

 

Za projektem přemístění 153 křesťanů ze Sýrie a Iráku do České republiky stojí Nadační fond Generace 21, který se společně se svými partnery usiluje o získání finančních prostředků, nabídek ubytování i podpory z vládních míst, neboť se domnívá, že pomocí potřebným, tj. lidem v daných oblastech zasažených válkou, je bohulibá a prospěšná činnost.

 

 

x x x

 

 

Nejprve ovšem byla Prima nařčena z falšování, že nic podobného pan Batto neřekl…

 

Následovalo toto prohlášení televizní redakce:

 

V souvislosti s odvysílanou reportáží ze dne 11. února 2016 v hlavní zpravodajské relaci FTV Prima o rodině křesťanských uprchlíků z Iráku uvádíme následující: V reportáži byly uvedeny pravdivé a relevantní informace podpořené překladem soudního tlumočníka arabského jazyka Ing. Naziha Albahriho. Reakci Nadačního fondu Generace 21 na reportáž nám nepřísluší komentovat.

 

Pokud jde o nařčení externího redaktora FTV Prima Bohumila Rouba z ovlivňování reportáže, které vznesli zástupci Nadačního fondu Generace 21, uvádíme jeho prohlášení:

 

„Ihned, jakmile jsme materiál nabrali, na nás začali představitelé multikulturního centra a pak nadačního fondu Nová generace 21 tlačit, abychom reportáž na téma nevyhovující bydlení nevysílali. Kolega kameraman Roman Svoboda na to jen odvětil, že pokud to zamlčíme, nemusíme druhý den chodit do práce a já to jen potvrdil."

 

Jitka Obzinová
ředitelka zpravodajství FTV Prima

 

 

x x x

 

 

 

A pak, dne 12. 2. 2016, byl ředitel NF Generace 21, Jan Talafant, nucen na stránkách fondu otevřeně přijít s následujícím prohlášením – omluvou:

 

 

Vážení příznivci, partneři, přátelé,

 

dovolte, abych se jménem Nadačního fondu Generace 21 osobně omluvil za nepříjemnou situaci, která vznikla vyjádřením rodiny uprchlíku umístěných v Jihlavě pro zpravodajství TV Prima o jejich nespokojenosti s nabízenou pomocí.

 

V tuto chvíli nevíme, co je k takové reakci vedlo, ale chceme Vás ujistit, že během dnešního dne budeme vše okamžitě řešit na místě v Jihlavě a uděláme maximum pro to, aby tento exces nepoškodil celý projekt, který se snaží zachránit křesťany v nouzi. O dalším vývoji Vás budeme informovat okamžitě, jakmile připravíme další kroky.

 

 


d@niela

(Zdroj: TV Prima, NF Generace 21)

 

 

 

Komentáře (48)add feed
... : Milena.
Nic proti tomu, že kdosi chce dobře bydlet. Ale jako tato rodina "přežila" dočasné ubytování před vyřízením formalit, mohla by nabízené byty také považovat za dočasné řešení. Nikdo jim nebrání začlenit se do české ekonomiky a obstarat si do roka na hypotéku lepší bydlení,ne?
Tak sakra, utíkají před válkou nebo jiným nebezpečím, nebo co?


únor 14, 2016 22:08
... : Sandra.
Z té reportáže jsem tedy nepochopila, kolik těch bytů 2 plus jedna té 17členné rodině nabídli. Z toho by se pak dalo něco usuzovat. Ono ne každý je schopen bydlet nahačmaný v malém bytě s x dalšími lidmi, jako jsou zvyklí bydlet cikáni. Třeba jim nakonec nic jiného nezbude, než se tam nastěhovat, ale těžko po nich chtít, aby se z toho radovali. Ale mohli si to nechat pro sebe, to zase jo, protože tato upřímnost sdělovaná do televize, je jako plivnutí do tváře těm, co se jim snaží pomoci....
únor 14, 2016 22:12
Jsem pro pomoc křesťanským uprchlíkům. Pouze křesťanským. : Myška
Když se jim ale nabízená pomoc nelíbí, nezdá se jim dost hoch, tak ať se vrátí ke svým příjmům a původnímu životu. Z článku vyplývá, že jsou to pouze ekonomičtí migranti, stejně jako převážná většina muslimů. Pokud by byli vděčni za záchranu života, chovali by se - doufám - vděčně a byli by rádi za jakoukoliv pomoc.
Jsem zvědavá, čím nás bude v dalších dnech krmit Jan Talafant.
únor 14, 2016 22:13
... : deeres
Jedna řeč a kolik může mít po přeložení významů! smilies/grin.gif
Ten pán, co sem přijel jako chudák uprchlík před "válkou", už na první pohled působil poněkud nabubřele.Typický ekonomický imigrant a v Jihlavě mu nenabídli rozsáhlou vilu se zahradou, bazénem, tenisovými kurty a služebnictvem. Docela by mne zajímalo, jakou práci tady pan Batto chce dělat, jako ředitel školy se tu nejspíš neuplatní a pokud přeci jenom ano? (možná kromě svého rodného jazyka ovládá i perfektní angličtinu, ale to by nejspíš nepotřeboval překladatele), tak asi sotva by měl takový plat, který by byl pro pět českých rodin.Opravdu on i jeho rodina jsou pro ČR ekonomickým přínosem, já je vidím spíše jako práskané vyžírky.
Ale on tak ty svoje žblebty nemyslel , ve skutečnosti to bylo tak, že:
„Rád bych kompletně odvolal mé vyjádření ke kvalitě ubytování. Moje žena je nemocná, cestou do České republiky měla zdravotní potíže, zranila se pádem na eskalátoru na letišti a velmi špatně chodí. Spouštěčem celé věci byl fakt, že nabízený byt se nacházel v patře, bez výtahu.“
A pak nejspíš byli traumatizováni náročnou cestou a my musíme pochopit jaké hrůzy zažili a proto mají na tu svojí drzost nárok.
únor 14, 2016 22:24
Sandro, : deeres
ano, je to rodina se 17ti členy a podle reportáže z Jihlavy, jim bylo nabídnuto bytů několik. Jeden z nich jsem v reportáži viděla, byt ve staré zástavbě, nic moc, ale opravený s vestavěnou kuchyní a rozsáhlý i když pouze 2 1, odhaduji, že mohl mít víc, jak 60m2.
A vůbec nechápu, proč nezůstali v Libanonu, tam žádná válka není, zřejmě si mysleli, že tu před nimi padneme na zadek.
A tenhle pán, se také začíná dobře vybarvovat, další neziskovka, co by si ráda utrhla svůj díl"
Nadační fond Generace 21
Jan Talafant
SNP 3986/1
767 01 Kroměříž
únor 14, 2016 22:36
Toho pana tam doufejme : Mikin
nikdo bydlet nenuti a on si zajiste najde neco komfortnejsiho. Vilka nekde u jezera by byla asi lepsi.
Ale vazne - ono muze jit proste o blbce. I v Kanade se nasli behem tech let co zde ziji Cesi, kterym nebyla poskytnuta pomoc dost dobra a s krikem se dozadovali neceho navic. To ale neznamena je vetsina Cechu (nebo Syranu) takovych a ze je muzeme hazet do jednoho pytle.
únor 14, 2016 22:39
Vodoměrka : mamča
Dobrý článek. Hezky a objektivně shrnuto.
únor 15, 2016 08:36
... : mamča
Přiznám se, že když ukazovali v TV první uprchlíky-křesťany, že mě potěšilo, že byli někým vybráni a že "ženský nemají hadr na hlavě". Řekla jsem si, že fajn, chtějí u nás žít a pracovat, učí se česky...proč ne, ať tu s námi žijí.
Proto mě překvapila nabubřelá reakce pana Batto, kterou se nad námi Čechy vyvyšoval. Moje reakce byla, ať se tedy vrátí do Iráku, když se jim tam dařilo tak dobře. A proč je sem tedy nadace Generace 21 tahá, zřejmě násilím ? Nejen pan Batto, ale i jeho syn se nechal slyšet, že mají příbuzné v USA, Německu, Švédsku...a všude že se o ně postarali líp. smilies/shocked.gif Tak proč se cpou k nám ?
Dodatečná informace, že "městský byt byl v patře" a že si manželka pana Batto poranila nohu na letištním eskalátoru, takže potřebuje byt s výtahem, už vyvolává jen útrpný smích. Jestli se za ty tři měsíce paní noha nezahojí, než by se z toho rekreačního střediska měli stěhovat, pak se dá uvažovat o jiném bydlení, třeba v přízemí. Ale asi to zranění nebude tak závažné, to už by toho byl plný "Blesk", jak jsou eskalátory na letištích nebezpečné.
Nevadí mi, že asi čekali luxusnější obydlí, vadí mi, že lžou. "Uprchlíci" i nadační fond.
únor 15, 2016 08:49
Dani : mia I
měli jsme zase zasedání OZ a následně veřejné zasedání OZ. Chceme si tu naši "malou vesničku střediskovou" zvelebit a tak velebíme (daří se), píší se žádosti o granty.. A součástí toho zvelebování je i přístavba budovy úřadu. Byla by tam větší knihovna než ta současná, místnost pro lékaře či kadeřníka, malé místo pro pamětní fotografie a staré dokumenty, klubovna pro děti.. no žádné koruny se na tohle nedaří získat, momentálně jsou granty na jiné akce. Ale minimálně hrubou stavbu určitě pokryjeme z vlastních zdrojů.

Ale pozor . Pokud bychom momentálně chtěli vybudovat komunitní centrum pro uprchlíky, dostaneme peníze okamžitě smilies/wink.gif Na tomhle uprchlickém byznysu si někdo mastí kapsu neskutečně.

Známý se vrátil z Řecka, kde bral uprchlíkům otisky. Řekové si libují, mají dobrý vejvar z celé situace, z uprchlíků i těch pracovníků co mají uprchlíky na starosti (ubytování, jídlo, .. to všechno Řekům nese zisk).
Připlouvá loď a Řekové jdou do půl těla do moře a doslova si své chráněnce přitáhnou na pevninu. A ti uprchlíci bohužel vůbec nemají páru, že dál v Evropě tu o ně nikdo, nebo převážná většina, nestojí. Všichni, podle toho co říkají o svých představách, počítají, že tu budou studovat a prodávat..
To bude rozčarování a frustrace. Přitom jak se měli naši lidi, když odešli?? Když jsem sem na Kudlu před časem dávala hádanku o Vladimíru Pucholtovi , tak jak začínal v cizině? Myl výlohy. Je to celé na pytel..

Ale alespoň se na základě zkušeností nespokojeného chlápka z reportáže rozkřikne, že naše země opravdu není tou zemí zaslíbenou pro uprchlíky. Jinak věřím, že se ve své zemi neměli špatně, opravdu nevypadají, že by se stravovali na potravinové lístky.


únor 15, 2016 09:19
pěkně si taky : vlk
kopli do lékařů v Jihlavě, že přednostně nesalutovali před rodinkou a brali lidi podle dohodnutých termínů. Na mojí oční se čeká tři měsíce.

Kde byli signatáři petice, odsuzující xenofobní spodinu, jako např.:

Prof. MUDr. Jan Filipovský, CSc. Lékařská fakulta v Plzni UK, doc. MUDr. František Duška, PhD, Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta, doc MUDr PhDr Jan Payne, PhD, bioetik, 1. LF UK, Prof. MUDr. Eliška Sovová, Ph.D, MBA, Lékařská fakulta UP v Olomouci, Doc. MUDr. Josef Šťásek, Ph.D., LF UK Hradec Králové

Plnou hubu keců o rasistech, ale zvednout prdel a něco udělat, to ne!
únor 15, 2016 09:23
mia I : mamča
Když v obci uděláte centrum pro uprchlíky, dostanete milión okamžitě.
Jenže těm dobroserům nedochází, že obec sice dostane jednorázově milión, ale každý jednotlivý dům v té obci je v ten moment neprodejný, nebo jeho prodejní cena klesne nejméně o ten milión.
Doporučuju, abyste si tu vaši "malou vesničku střediskovou" radši financovali z vlastních úspor a svépomocí. Jakékoli granty a dotace smrdí následnou podřízeností. smilies/angry.gif
únor 15, 2016 10:07
vlk : mamča
Četla jsem to "nařízení" Jihlavským lékařům od nadace Generace 21. Považuju ho za neuvěřitelnou drzost vůči lékařům i jejich pacientům. Jestliže každý z těch doktorů má 2 až 2,5 tisíce pacientů, tak zrovna teď, v období chřipek a respiračních nemocí, mají plné čekárny od rána do večera.
Dělat z nich ještě kvůli tomu rasisty, že se nepostavili do haptáku a nevyhnali svoje pacienty, aby se mohli věnovat "dovozové šlechtě", je zhůvěřilost.
únor 15, 2016 10:13
sice je to delší : vlk
ale už je toho tolik, že to krátce prostě podat nejde.

http://dfens-cz.com/svedska-utopie/

Je naprosto neuvěřitelné, co se státnímu fašismu podařilo s tou zemí udělat. Díky Bohu lidem tady, za ten kousek rozumu, který mají.

Je nejvyšší čas pro odluku neziskovek od státu (přejato z blogu MM)
únor 15, 2016 10:32
mamčo : mia I
však jo. To by byla poslední věc, o kterou by tu v obci lidé stáli. smilies/wink.gif Jen si říkám, že tem byznys s uprchlíky musí být neskutečná stoka na peníze, kde proud v nenávratnu odplaví miliony a nikdo už se nikdy nedohledá, jak skutečně se jich využilo. Kdo na to má žaludek, ten si nějakou tou nadací polepší. Já si pamatuji, jak se po revoluci rušily kasárna, snižovaly se počty profesionálních vojáků. A protože tihle lidé byli dost často v praxi nepoužitelní (různí politrukové atd.), tak zrovna jsem kápla na jednoho takového, co založil nějakou nadaci. Sháněl u firmy, kde jsem pracovala, staré postele z nevyužité nocležny. Nakonec koupil po 5 kč staré vyřazené vojenské postele (za cenu šrotu zřejmě) a organizoval nějaké tábory pro děti. No prostě habaďůra. Prd bohulibá nadace, jen vlastní zájem proplout pár let zdárně do důchodu.

Tady s těmi uprchlíky v Jihlavě chtěl asi někdo uklidnit nebo alespoň zmírnit náladu ve společnosti, ukázat v dobrém světle uprchlíky a ono se to celkem tak zvrtnulo. Ukázal se ještě jiný fakt - těm lidem evidentně lžou o realitě v Evropě. Asi panu Battovi někdo dost věcí zamlčel. Stejně jako on asi nebude tím typem zbědovaného uprchlíka, který by především cítil úlevu, že se dostal z prostředí, kde jemu a jeho blízkým údajně hrozil strach o vlastní život.


únor 15, 2016 10:37
Vazeni, : Mikin
ono mene je nekdy vice. Treba ja prijel do Kanady na soukromy sponzorship, nedostal jsem ani penny a tak jsem se musel zacit ohanet mnohem drive, nez kolegove kterym vlada platila bydleni a utraty. A rekl bych, ze me to spis prospelo.
Zaroven ale nemyslim, ze je mozne soudit uprchliky zrovna podle pana Batty. Staci se podivat treba na ta znicena mesta v Syrii.....
únor 15, 2016 11:28
Tady je video jednoho z bytů, co jim nabídli. : deeres
http://go.idnes.bbelements.com/please/redirect/98/20/10/33/!uwi=800,uhe=600,uce=1,ibbid=BBID-01-00405505316520000,ibb_device_id=0,param=130274/122479_1_?_www.mfdnes.cz?utm_source=idnes&utm_medium=video&utm_campaign=dane 20160216
„Byty jsou čisté, ve slušném stavu a v porovnání s ubytovnami pro sociálně slabé či s azylovými domy i v jiných městech s velmi slušným zázemím. Oba byty, ač jsou dvoupokojové s kuchyní, mají 80 a 105 metrů čtverečních. Koupelnu i toaletu má každý z bytů vlastní,“ popsal reportér byty, které měl možnost zhlédnout.
Dana Kratochvílová v těchto bytech také provázela osobně otce velké rodiny George Batta. „Když jsme měli prohlídku posledního bytu, tak jsem se ptala, co na to říká, a čekala chválu či uznání, že dostávají byty ve slušném stavu. A tlumočník se vyjádřil, že nejstaršímu otci se byty příliš nelíbí, ale nevyptávala jsem se dál,“ říká Kratochvílová

Že by pan Batto v ČR mohl dělat něco smysluplného, dost pochybuji. Jeho žena evidentně v životě v práci nebyla. Čím jsou jeho synové, to nám nikdo zatím nesdělil. Docela by mne také zajímalo, co se stalo s majetkem, který v Bejrútu zanechali.Že by ho prodali a nás přišli zadara vyžrat?
únor 15, 2016 11:44
Mikine : mia I
to jistě nikdo nedělá, že by soudil podle jednoho pána. Chlap si mohl zakládat na tom, že ve své zemi znamenal něco a ujely mu prostě nervy. (Tady holt bude začínat od nuly jako jsi začínal Ty a další emigranti). Tak vypadnul z role nešťastného pronásledovaného uprchlíka a kecnul co neměl. Mnohem více vypovídající hodnotu má to co kecnul synek, tj, že jinde mají daleko lepší možnosti nebo že se vrátí odkud přišli. Když odněkud utíkám, protože mi tam jde o kejhák a pak vyrukuju s tímhle prohlášením, s jakým vyrukoval synek, tak je nabíledni, že někdo tu veřejnosti lže. Navíc jim to tu nevoní. A to jsou údajně prověření a už se ukazují nesrovnalosti.. Co ty statisíce neprověřených. Těm jde jen o to dostat v Řecku štempl a pak už je nikdo nedohledá, jak sami přiznávají. Zmizí v Anglii, Švédsku, Německu,.. a až se tyhle státy zahltí, budou uprchlíci podnikat nájezdy i sem. Minimálně o českých bordelech už ví. , viz. ta nedávná aféra na Folmavě. že si v tom bordelu někdo z uprchlíků šlohnul prachy , tomu se dá ještě zasmát, že nikomu ti uprchlíci v táboře v noci nechyběli a měli možnost volného pohybu, je k smíchu už podstatně méně.


únor 15, 2016 11:49
deeres : mamča
Jasně že nejde o vilu v zámeckém parku, jak si početná rodinka nejspíš představovala. Ale kdyby mi někdo takový byt nabízel (navíc zdarma !), tak bych už při prohlídce přemýšlela kam co dám a kde si co jak vylepším. Vždyť jestli jsou muži v této rodině tak pracovně zdatní jak se otec rodu chlubí, tak si můžou časem pořídit bydlení vlastní, tak jako každý z nás.
Pro začátek je to dobré bydlení. Co by za to daly matky samoživitelky, či pár chudých důchodců ? Jsou to městské byty, a ty by měly být přednostně přidělovány lidem v nouzi. Našim.
únor 15, 2016 12:16
... : deeres
Mám kamarádku, emigrantku,dnes se švýcarským občanstvím. Než emigrovala dokončila s červeným diplomem vysokou chemickou, obor potravinářská technologie. Ze začátku uplatňovala své vysokoškolské vzdělání na lince na zpracování kuřat. Opravdu humus. A zadarmo nedostala ani chlup.
- Fond uvádí na svých stránkách, že jeho hlavním cílem je" dostat do bezpečí, do České republiky 153 křesťanů, jejichž životy jsou ohroženy v Iráku a v Sýrii.“ Ve skutečnosti do Jihlavy byly převezeny vytipované rodiny sice původně z Íráku, které se ale následně přesunuly do relativního bezpečí v Libanonu.
Vtírá se otázka, zda motivy fondu nejsou i jiné než jen křesťanská láska k bližnímu. Nadační fond je sice z právního pohledu „nezisková organizace“, ale současně budiž řečeno, že tato nezisková organizace sdílí náklady na přesídlení křesťanských imigrantů společně s českou vládou, kterou v této věci fond oslovil.

únor 15, 2016 12:30
deeres : mamča
"Nadační fond" a "Nezisková organizace" řadím po zkušenostech mezi sprostá sousloví.
Stačilo mi osobní setkání s "Člověkem v tísni" při povodních v r. 2002.
Všechno jsou to vyžírkové přiživující se na lidském neštěstí.
únor 15, 2016 12:40
mamčo : mia I
ono stačí půl minuty na to, aby si třeba p. Talafanta člověk vygooglil a našel jaké nadace a organizace jsou spojené s jeho jménem v obecně dostupných rejstřících a hned si člověk udělá určitou představu. smilies/wink.gif
únor 15, 2016 12:44
mia I : mamča
Podívala jsem se, a strýček Google mi ukázal, že tenhle člověk bude zřejmě nějaký "novodobý Bůh".
Ten prý je taky všude... smilies/wink.gif

únor 15, 2016 13:47
mamčo : mia I
jj. Dobrý je ten nadační fond Krmte hladové se základním kapitálem 500 Kč. smilies/wink.gif
únor 15, 2016 14:00
Mio, : Mikin
no to ja doufam, ze je nekdo nebude soudit podle jednoho nafuky. Ale moc nesouhlasim s tim, ze se do Ceska pohrnou nejake hordy. Pro nas krasna zeme, ale pro uprchliky podle me dost bez puvabu.
Ja se setkal v osumdesatych letech s podobnym pripadem. Znal jsem mlady cesky par v malem mestecku na severu Britske Kolumbie a ti lide si trpce stezovali na bydleni. Dostali od kanadske vlady pridelenou mistnost v baraku plnem Vietnamcu. Matrace na zemi, spolecny zachod a koupelna na chodbe. Tak si chodili stezovat za vladnim urednikem ktery jim pomahal s tim, ze jejich znami v Toronte dostali byt s koupelnou, klimatizaci a balkonem. Jenze on to byl taky Vietnamec a vzdycky je vyrazil s tim, ze jeho krajane si nestezuji a ze jsme si prece vsichni rovni.
No a tak jsem je litoval, jakou maji smulu. Ale v duchu jsem si rikal - darovanemu koni na zuby nehled, nikdo vas prece v te cimre nedrzi.......
únor 15, 2016 16:42
... : mia I
nemusí jít hordy, stačí pár nadrženců, kteří neměli řadu měsíců sex...
únor 15, 2016 17:01
Třeba by radši chtěli chlívek kozí : NČ
Na kozy oni jsou zvyklí, sexuálně vyhovují, a prý i krásně líbají....
únor 15, 2016 18:30
NČ : mamča
Tohle prý nejsou muslimové, ti neobcují s kozami, na to mají manželky. Pokud jsou to skutečně křesťani, měli je přivítat naším národním jídlem "knedlo-vepřo-zelo" a jako dárek na uvítanou jim dát štěňátko, nejlíp rotvajlera.
A vidělo by se... smilies/grin.gif
únor 15, 2016 20:29
mamčo, to bych tomu štěňátku neudělala. : Myška
Ten byt je víc než slušný...
únor 15, 2016 21:27
Jiná doby jiné mravy. : Pepa
Montrealu jsme s manželkou vystoupil při mezipřistání z letadla směřujícího na Kubu.
Z letiště nás policejním autem odvezli do hotelu kde do pokojů byly vysazené dveře. Byli nám odebrány veškeré ostré předměty. Byl pátek. Hotel jsme nesměli opustit a v pondělí nás vezli zpět na letiště Mirabel k soudu. Soudní budova byla z praktických důvodů u letiště a k našemu překvapení, kromě nás, české překladatelky a soudního personálu byla budova plná nově příchozích tmavé pleti.
Překladatelka mne upozornila, že mě (pouze mne,) soudce položí 4 otázky a pokud jej dostatečně přesvědčivě nezodpovím, tak nás pošlou prvním letadlem zpět.
Zpět nás neposlali, dostali jsme refuge status, což znamená povolení k dočasnému pobytu. Překladatelka nám popřála mnoho štěstí, upozornila ještě, že nemáme nárok na žádnou finanční podporu a zmizela. Neznali jsme jediné slovo francouzky, anglicky v kapse 500 dolarů. Stáli jsme před soudní budovu, venku -17. A včíl mudruj synku. Někdy vám o to napíši více.
únor 16, 2016 01:18
Kdepak, Pepo. : Mikin
Refugee status neni povoleni k docasnemu pobytu. Jde o status uprchlika.
Pokud chces rici, ze by se imigrantum melo pomahat jen s tim nejnutnejsim, protoze jen tak se z nich nestanou vyzirky, pak plne souhlasim.
únor 16, 2016 03:50
Tak kauza pokračuje dál : Míša šíša
Iniciativa Hate Free Culture obvinila Primu z účelové manipulace. Tlumočník Adam Homsi, jenž v sobotu přeložil větu z arabštiny do češtiny, prý aktivistům potvrdil, že šlo o hypotetickou otázku a hypotetickou odpověď. Pan Batto tedy nemluvil konkrétně o domě v Jihlavě, když zmiňoval kravín.
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání již obdržela stížnost a bude se záležitostí zabývat.

Já tomu teda nerozumím. Za co se teda vlastně ten Batto omlouval, když neřekl to, co údajně říci měl? A proč zmiňoval byt bez výtahu, když dle Hate Free Culture nemluvil o konkrétním bytu v Jihlavě? Domníval se snad hypoteticky, že všechny byty v Jihlavě jsou bez výtahu?
únor 16, 2016 07:23
Míšo : mia I
jak by řekl rada Vacátko "je to případ zapeklitej a čert nám ho byl dlužen" smilies/wink.gif
únor 16, 2016 07:29
Ještě zajímavost k útěku. : Pepa
Pokud jsme si našli zaměstnání, tak jsme jej museli nahlásit na úřad a trvalo 2 měsíce! (čekací doba)Než nám přišlo povolení například mýt okna, nebo uklízet hajzly.(v roce 1984 toto bylo zrušeno) Zaměstnavatelé obcházeli tento zákon, s pochopitelnou s výhodou.
Běžné vykořisťování člověka, člověkem. Jak to snad tvrdil Lenin. Po dvou letech jsem založil firmu, a vykořisťoval jsem následujících 35 let desítky příchozích z Evropy. Platil 10 dolarů a do kapsy 20. To je hnus co, ale ti lidé nebyli schopní najít si práci. A já věděl jak. Co na mém kapitalistickém vydírání bylo špatně??

únor 16, 2016 09:09
... : deeres
Arabská kultúúúra! Lhát a lhát a lhát, až do zemdlení. Ono to nakonec nějak vyšumí. To je stejné jako s tím fotbalovým trenérem, co mu byla maďarskou reportérkou podtržená noha a on upadl i s dítětem.

Teprve později bylo uveřejněno video, kde je vidět, že všechno proběhlo úplně jinak. Ale účelu bylo dosaženo, reportérku vyhodili,má ostuda nadosmrti pro necitelnost a fotbalový trenér dostal teplé místečko.
Jako trenér by si sám sobě ten hajzlík měl udělit červenou kartu.
únor 16, 2016 09:11
Tak - a docela by mne zajímalo, : d@niela
jestli se tedy do toho bytu přeci jen nastěhují, či se jim "najde a předplatí" nějaký lepší byt, větší, v přízemí...

A jestli budeme mít šanci se to nějak dozvědět.
únor 16, 2016 12:12
Vzhledem k tomu, : Míša šíša
že Prima má teď velkou podporu u diváků, tak doufám, že se nenechá zastrašit a nějakými případnými sankcemi zadupat do země, a že své diváky nezklame.
únor 16, 2016 13:27
co na to rict : PolARKA
Česká republika:

Česko začalo jednat o přesídlení prvních 30 uprchlíků, kteří do Evropy přišli přes Řecko a Itálii. ČTK to dnes sdělilo ministerstvo vnitra. Česko by mělo do konce roku 2017 přijmout 2691 lidí ze zemí, které nejvíc zasáhla migrační krize. Vyplývá to z přerozdělovacích kvót, který byly loni schváleny uvnitř EU.

-----------
Pro ČR byla EU navržena kvóta 1.591 uprchlíků. Vše nad toto číslo je dobrovolná iniciativa Sobotky, kterou EU uvítala a hned ji přidala k původní kvótě.

únor 16, 2016 21:02
deeres, : bb
pokud ta kameramanka byla nevinná, proč se přiznávala a omlouvala? Výpověď dostala, ale nic jí nebránilo v tom, aby trvala na nevině. Plno lidí bylo falešně obviněno, odsouzeno, ale oni dál trvali na své nevině, bylo to to jediné, co pro sebe mohli udělat.
Nikdo ji nemučil, aby se přiznala.

Podívala jsem se na tvůj (váš) oblíbený zdroj informací, kterým věříte, a tam píšou tohle:

Doporučujeme
Zpráva Rady Evropy: Do jmenování místopředsedy Vrchního soudu svévolně zasáhli Babiš a Pelikán
Babišovy „ukradené“ e-maily: Estébácká provokace, nebo případ pro psychiatra?
Útoky na Řízkárnu aneb Proč se nemluví o růstu levicového extremismu?
Premiéři zemí V4 odmítají uprchlické kvóty i slepou důvěru v Řecko a jednání s Turky
Unesené Češky, Zeman a nelítostný fanatismus týdeníku Respekt
Je za rezignací Hercegové nejen Čapí hnízdo, ale i vyšetřování Šlachtových lidí?
Zemanovy vtipy: Já i Pelikán jsme ruští agenti a řídí nás Kalousek
Nejčtenější články
Zdeněk Pohlreich zuří: EET je diskriminace části podnikatelů
Článek, který v Americe rozzuřil Babiše a chce se soudit
Jsem také uprchlík, říká Jan Tříska. Před Merkelovou smeká
Informace o unesených dívkách: Diletanství, diskreditace a zničené životy
BOHUMIL DOLEŽAL: Horší věci, než je EET, nás teprve čekají
Hate Free: TV Prima zmanipulovala reportáž o iráckých uprchlících
Kdo odsouhlasil šmírovací nástroj - elektronickou evidenci tržeb
Je za rezignací Hercegové nejen Čapí hnízdo, ale i vyšetřování Šlachtových lidí?
EET schválena. Vítejte v Babišově republice!
Křik, bití, ponižování… Studenti pražské průmyslovky šikanovali učitelku. Ta pak zemřela
VIDEO: Maďarská kameramanka uprchlíkům nohy nepodrážela
Ale dva běžence koplareprofoto: youtube.com
Foto: reprofoto: youtube.com
Stačil špatný pohyb a s ženy se stal mediální štvanec
Autor: Vilém Besser
Uprchlická krize
22.9.2015

Mediální hon na maďarskou kameramanku, která podle videa kolujícího internetem měla zaútočit na uprchlíky a otci s dítětem podrazit nohy, je silně zavádějící a neprůkazné. Podle nově zveřejněných záběrů totiž Petra László naopak Abdulovi Mohsínovi uhýbala a Syřan sám zakopl o kámen a se synem v náručí upadl na zem. Zatímco syrský běženec je mediální hvězdou a údajnou obětí xenofobního útoku, kameramanka přišla o práci. V této souvislosti však nelze zapomenout na fakt, že Mohsín nebyl jediný, s kým přišla László do kontaktu. Další dva uprchlíky kameramanka skutečně napadla.

Štvanice na kameramanku, která se pro maďarskou televizi N1TV snažila zachytit situaci na srbsko-maďarských hranicích, využil Mohsín dokonale. Nejen, že dostal jako fotbalový trenér pracovní nabídku ze Španělska, ale společně se synem Zaídem byl pozván na zápas Realu Madrid, kde se nadšený chlapec setkal i z hvězdným Cristianem Ronaldem.
www.ovaciondigital.com.uy

Cristiano Ronaldo se sedmiletým Zaídem.

Kameramanka je nyní obětí hysterie

„Kopnutí novinářky bylo velmi děsivé a silné,“ tvrdil Mohsín po incidentu novinářům. „Překvapilo mě to. Pak přišla bolest, když jsem viděl strach a paniku ve tváři svého syna. Saíd brečel dvě hodiny. Byl jsem vyděšený,“ dodal. To vše ale byla podle nových záběrů lež. Kameramanka se pokoušela běžícímu muži vyhnout a ten po strčení maďarským policistou zakopl o kámen a upadl. Ve zpomaleném záběru je jasně vidět, že vzteklé pokřiky nesměřují na novinářku, ale na strážce srbsko-maďarské hranice.
Kameramanka Petra László

Kameramanka Petra László

Petra László, která sice nohy nikomu nepodrážela, však o několik minut později skutečně kopla do dvou uprchlíků, kteří utíkali před policisty. Svého chování litovala, ale pokoušela se ho také vysvětlit. To již ale nezastavilo všeobecné znechucení a následnou kampaň médií celého západního světa proti jedné jediné novinářce a proti jejímu v zásadě nevýznamnému pochybení. Okamžitá výpověď z televize rozhodně nebyla na místě. Je to krajní a přemrštěná reakce na hysterickou mediální atmosféru, nikoli na faktický prohřešek.

V tom se pochopitelně s parlamentními listy rozcházíme v názoru ;-, podle mě je jedině správné, že výpověď dostala, co má co kopat do lidí.
Podstatné je, že ona přiznala, že si kopla do 2 dospělých uprchlíků, nikoli tedy do dítěte.

únor 16, 2016 23:33
á, omlouvám se, : bb
kopírovala jsem jen několik řádek, bohužel to vzalo celý dlouhý text

to, oč mi šlo, najdeš v posledním odstavci a podržené
únor 16, 2016 23:34
... : bb
Byty nabídnuté vámi preferovaným křesťanům byly velice pěkné a velmi velké, i když jen dvoupokojové, tak měly rozměry běžných tří, čtyřpokojáků.

Já si takhle pomoc lidem v nouzi nepředstavuju, pomoc v nouzi vypadá jinak, ubytování pro uprchlíky může být slušná, čistá ubytovna, se stravováním např z jídelny, která vaří pro nemocnici, pro domov důchodců apod., v zajištěné zdravotní péči v základním rozsahu a pomoc s úřady, s jazykovou bariérou, s nalezením práce. To vše po dobu 3, max. 6 měsíců. Pak hodit do vody a plav. Pomoc v nouzi není krásný 90-100 m2 byt.

Ale těžko vyčítat něco tomu pánovi, ať už řekl cokoli. Ten člověk zjevně měl zcela jiné představy o tom, co ho tu čeká, a je zcela na tom, kdo ho sem pozval, přemluvil ho aby přijel a pak ho sem dovezl, že mu neřekl, co a jak se tady bude dít.
Takže výhrady mám k organizátorům celé transakce, ne k pánovi. Navíc, celkem pochopitelně, on i ostatní jsou ve stresu, on coby hlava rodiny jistě cítí velkou zodpovědnost za budoucnost své rodiny, pro něj je to horší tím, že v Sýrii měl postavení, zázemí, budoucnost, pak o to vše přišel a on se s tím ještě pořád vypořádává, proto má možná i potřebu dát najevo, že není nějaký ""póvl"", že není žádný žebrák.. prostě se chová lidsky pochopitelně.

To je práce, špatná práce, těch, co je sem přivezli.
únor 16, 2016 23:43
jak vypada Irak dnes : PolARKA
únor 17, 2016 00:46
... : Mikin
S tim Polarcinym odkazem na obvykly rusky zdroj musim tentokrat souhlasit, ovsem je zde par nesrovnalosi.
I kdyz se v Iraku po americkem zasahu proti zlocinnemu diktatorovi Hussainovi leccos zmenilo k lepsimu (4 svobodne volby), stale tam pokracuje valka a tim padem tam existuji i skutecni uprchlici, kterym je obcas nutno pomoci.
A jeste takova drobnost - cele video je z Kurdistanu. smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
únor 17, 2016 04:49
bb, souhlas : Mikin
pri pomoci uprchlikum nekdy znamena mene ve skutecnosti vice. Jinak mohou jako kazdy z nas zlenivet.
A ten clovek mel vedet, co ho v CR ceka.
únor 17, 2016 05:04
Bíbí, nebuď tak naivní! : deeres
http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/477663/nepodrazila-nohu-syranovi-a-svet-ji-nenavidi-ten-syran-je-ale-terorista-a-zrejme-i-vrah.html
Nemusíš číst celé, stačí toto:
Kurdská skupina PYD totiž zveřejnila ve svých oficiálních médiích fakt, že Abdul Mohsen bojoval po boku Nusra na frontě před svým odjezdem ze Sýrie na jaře 2015. PYD prohlásila, že Abdul Mohsen se podílel na násilném potlačení kurdských nepokojů ve městě Qamishlo v roce 2004 po fotbalovém zápase, kdy bylo více než 50 Kurdů zabito syrskými bezpečnostními silami. Abdul Mohsen byl v té době trenérem klubu Deir Ez Zor v období 2004 -2010. PYD prohlašuje, že byl podněcovatelem násilí po fotbalovém utkání mezi kluby Deir Ez Zor a Qamishlo a podílel se na zabití více než padesáti civilistů. PYD zveřejnila fotografii Abdula Mohsena ne své stránce na Facebooku, kdy se ztotožňuje s členy fronty Nusra, a sám dodává, že bojoval proti Kurdům v oblastech Amudeh, Serekaniye a Afrin. Real Madrid tak přivítal na svém hřišti vraha a Ronaldo vedl na hřiště za ruku jeho syna. Goebels by blednul závistí nad takovou lží a propagandou.
a prohlédnout příslušné fotky.
Jestli opravdu do někoho kopala,to nevím,ale na dalším videu jsem viděla, jak jí srazili běženci k zemi a ona se bránila nohama.
Zcela souhlasím s tím, že ona dost podezřelá neziskovka, přitáhla někoho, kdo si myslí, že bez práce jsou u nás koláče. Ten údajný ředitel neumí žádný světový jazyk. O synech nikde nebyla řeč, co umí oni, pouze jejich otec tvrdí, že jsou velice šikovní, otázka je na co? Je to osm dospělých a devět dětí a z těch osmi dopělých jsou čtyři ženy, které se staraly o děti a domácnost. Nakonec pokud se podíváš na snímky ze Sýrie z veřejného života, vidíš pouze muže.
Před časem tady proběhla tiskem jiná kauza, kdy naší republikou byl nabídnut azyl syrským rodičům
s vážně nemocným dítětem. Rodina se nechala dopravit do ČR zdarma letadlem a pak bez ohledu na další léčení dítěte zdrhla.Podobný případ se stal v Polsku. Projekt zanikl, nebo je úspěšný s jinou rodinou? Nevím, ticho po pěšině.
Já bych o sobě neřekla, že můj oblíbemný tisk jsou zrovna Parlamentní listy, čtu všechno a také se dívám na svobodné TV vysílání, které nikdo necenzuruje.
A ještě k té tvé důvěřivosti, ti přidám odkaz na jeden blog:
http://prikrylova.blog.idnes.cz/c/494909/kdo-je-tady-terorista-aneb-svetlice-z-kliniky-versus-casovana-bomba-od-anarchistu.html
To abys věděla, komu fandí mladý Stropnický. Moc jsem zvědavá, jestli koncem března bude klinika opravdu vyklizená. Čím dál víc mám podezření, že to podle nich "vypálení" kliniky se jim moc hodilo do krámu. Vlastně to nese jejich vlastní rukopis.
únor 17, 2016 11:21
... : bb.
Deeres, přečtu později, teď jedu pryč.
Jen k té důvěřivosti - ne, nejsem důvěřivá. Jen si držím nadhled a odstup. Nesleduju všechny ty blogy a weby, protože vím, že lidi si můžou napsat co chtějí a pokud udeří na správnou strunu, jedno na jaké straně, odezvu najdou. Jsem velmi střízlivá ke všemu co se píše, co někdo viděl, slyšel, četl, i k fotkám a tzv. autentickým záběrům. Technika dokáže divy a hysterie rozumu nepřidá.
Zatím...
únor 17, 2016 14:30
Na tom videu od Polárky, : Míša šíša
ať už je z Iráku nebo z Kurdistánu, je zajímavé, že v celém městě není vidět ani jednu ženu. Dokonce ani na tržišti ne. Jak někdo napsal v komentářích pod videem: Sexmise naruby.
únor 18, 2016 08:35
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]