O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

UMRAVŇOVAT VÁS? - ALE PENDREK! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 21 leden 2016
Přejít na obsah
UMRAVŇOVAT VÁS? - ALE PENDREK!
Strana 2

To už jsem dávno vzdala, a taky proč?  Když jsem to teď četla, ty "kontroverzní" slovíčka, tak jsem sice občas uznala, že jsou občas víc než přes míru - ALE: když ono to má svůj důvod... A bohužel, setsakra pádný. Myslím, že to psala "mamča" - že např. Lenka1 to bere pochopitelně jinak, než my, kterým už nehrozí, že bychom ještě měli mít v náručí vlastní miminko... Ano, jsme už delší dobu dospělí, ale i nám vadí ten strach, co máme usazen někde hluboko v duši... A který tam je, a nejde ničím přehlušit.

 

 

 

 

     Ono, i když máme tu kliku, že k nám se zrovna nikdo nehrne, že jsme zemička, která rozhodně není tím hlavním cílem lidí ze světa jiných kultur, odlišného chápání morálky, zcela jiného přístupu... Zatím se všechny ty nepříjemnosti, o kterých čteme, nebo které sledujeme na mnoha filmových šotech, odehrávají mimo nás. My ještě bereme jako velký problém Norskem odebrané děti, pár lidiček unesených v dalekém světě - ale jsou to všechno počty, které jdou tak maximálně do desítek - kdežto ty "bohaté" země, mají před sebou velké těžkosti. A pochybuju, že si někdo umí představit, jak to bude vypadat dejme tomu v létě... 

 

     Nikdo z nás nepamatuje, jaká asi byla mezi lidmi nálada před první či druhou světovou válkou. Myslím v době, kdy o tom, že se k ní opravdu schyluje, vědělo jen pár zasvěcených. Lidé určitě "něco" tušili, ale nevěřili... Snažili se žít, pracovat, milovat se - všechno tak, jako kdykoliv předtím. Ale - nějaký ten stín se stejně pomalu usazoval. Tím ovšem nechci říct, že čekám třetí světovou, ale rozhodně je jasné a jisté, že vnímám nejistotu a jakousi bezradnost, která teď mezi námi je. 

 

     Dnes ráno (ve čtvrtek) jsem v televizi chvilku poslouchala jednoho ostravského sociologa, který mluvil mj. o tom, že my nejsme zrovna cestovatelé, tedy cestovatelé za prací. Že Češi to jen tak lehce nezabalí, neprodají svůj byt, dům, neseberou se, aby odjeli jinam. Zůstávají doma. Snaží se vydržet, nějak to řešit, jen aby nemuseli svůj domov opustit. Uvědomila jsem si mj. v tom okamžiku, že asi třinácti tisícům lidí v tamější lokalitě v nejbližší době nastane konečná - výpověď ze zaměstnání. Pochybuji, že by to většina z nich řešila tím, že by si sbalili pár švestek a jeli někam jinam. Ostatně - v naší malé zemi těch možností zas tolik pro horníky není...

 

     Už dávno není doba, kdy bylo "právo na zaměstnání". Dnes, když chce někdo mít dobré místo, musí se o ně snažit, něco dokázat a správně se chovat. Bohužel, současná generace to ještě moc nebere: ti starší jsou naštvaní, těm mladým to ještě moc nedošlo. Asi bude ještě nějakou dobu trvat, než si to všichni uvědomí. To je zrovna jedna z mnoha věcí, kterou velmi schvaluju, že už není nutno živit nějakého nemakačenka, že "když nebudeš dělat, támhle jsou dveře". Ale bohužel, stejně tak se nedá ani podporovat nevýdělečná firma a tak dochází k propouštění... Tohle byl jen jeden z mnoha příkladů, proč jsou lidé víc než podráždění.

 

     Není divu, že pak hledají nějaké to odreagování. Chápu to, ono je to lepší a jednodušší hodit po někom "ostřejším slovem" než šutrákem, ono je lepší se pohádat písemně než osobně. Beru to, chápu to. A chápu, že někteří používáte i výrazy víc než květnaté... Pevně doufám, že po takové přestřelce je vám alespoň o něco líp.

 

     Ale přesto: vzpomínáte si na výraz "já se na to vyhvězdičkuju"? Už ani nevím, jak to vzniklo... Asi stejně, jako svatá prostata, hadice od luxu, laškování na kopírce a mnoho dalšího :-))).  Hele, holky a kluci, moc vás prosím, hádejte se i nadále, ale zkuste být víc kreativní - když už, tak si posílejte nějaká zajímavější slovíčka a přirovnání, trochu víc vtipu, ano?  Já vím, je to těžké, co od vás chci, ale pevně doufám, že by to za pokus stálo.

 

      Co vy na to?  A ještě jedno - NIKOHO NEPREFERUJU - NIKOHO NEVYHAZUJU - většinu z vás znám už dlouho, a myslím, že jste všichni moc moc moc fajn!

 

 

 d@niela,

a páníček Kayo, co jí chrní pod stolem,

s hlavou na její noze

 

P. S. Pokud mi někdo chcete udělat radost, napište mi o nějakém tom vašem mazlíčkovi - dvou či vícenohém.

        Třeba co kdy a jak vyvedl...malý námět na další stránce... :-)))

 

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]