O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

BEZPEČNOST NAŠICH DOMOVŮ PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 leden 2016
Zloděj - Foto:  Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic
Za poslední dva roky jsem se nesčetněkrát zamyslela nad možnostmi, jak se doma "opevnit" proti zlodějům. Musím ale přiznat, že zatím jsem toho moc nepodnikla. Tedy - to základní ano - mám opravdu dobré bezpečnostní dveře, které - i když nejsou zamčené - kartou neotevřete. Ale pro jen trošku zkušeného bytaře by to asi nebyl problém, což jsem na vlastní kůži a za mé osobní asistence, poznala už dvakrát.

 

 

 

 

 

 

     Dvakrát jsem si totiž už dveře zabouchla a klíče byly doma. Takže jsem měla tu čest (vždycky minimálně za litr) osobně asistovat přivolanému zámečníkovi. Trvalo mu to jen pár vteřin... A tak se dostávám ke dnešní otázce:

 

Kdo z vás se na noc zamyká?

Necháváte klíče v zámku?

 

     Měla bych se zamykat, to vím, ale asi jen z pohodlnosti to zatím nedělám. Párkrát jsem se zamkla, ale pak jsem to vzdala - co kdyby se mi něco stalo, jak by se ke mně dostali? Stejně takový je i můj důvod, proč nenechávám klíč v zámku. Teď, kdy jsem si pořídila osobního chlupatého bodyguarda, pevně doufám, že by mne včas vzbudil - kdyby něco. Jen, pochopitelně, nevím, co bych dělala - kdyby tedy něco...

 

 

   Samozřejmě, že jsem uvažovala o různých způsobech zabezpečení - například mít doma nějaká čidla atd., napojená na policajty. Jenže - je to asi třičtvrtě roku, co jednu zdejší domácnost s touto ochranou stejně vykradli.

 

     Zlodějova přítomnost se zobrazila jak u policajtů, tak u majitele bytu, respektive na jeho mobilu. Majitelé totiž byli zrovna na chalupě... Policie tedy přijela a pak vyčkala příjezdu obyvatel. Samozřejmě, že nezvaní návštěvníci mezitím v poklidu a nepoznáni zmizeli...

 

     Tudíž tohle neberu jako to nejlepší řešení. (A to byl byt pochopitelně uzamčen.)

 

     
 
 
     Jenže - zloději se často vkrádají do bytů, i když jste doma. Ani nemusíte spát.. Sedíte s rodinou v kuchyni u večeře nebo se díváte v obýváku na televizi. Byt není zamčený a všechno, co má hodnotu, je na dosah ruky. K otevření dveří stačí jenom pár minut a ke krádeži pár vteřin. Západka se dá snadno a potichu vycvaknout. Ve chvíli, kdy si uvědomíte, že slyšíte nějaký šramot, je už zloděj na ústupu. Ke střetnutí dochází jen výjimečně. Kabelky, peněženky... případně klíče, vhodné pro následnou loupež o něco později. To vše je většinou někde poblíž vchodových dveří.
 
     Takový je obvyklý scénář mnoha dnešních vloupání. Další skupina pachatelů má v oblibě noc. Na nezvanou návštěvu přichází mezi druhou až čtvrtou ranní, kdy je náš spánek nejhlubší.
 

    To účelné - tedy nějaká ta past na zloděje, to je trestné. Chraňpámbu,  aby se chudákovi loupežníkovi něco stalo! Však to sami velmi dobře z několika mediálně profláknutých kauz znáte - tedy, doufám... Nechci se mj. dnes věnovat "problematice plastových oken", která vás nijak neuchrání, protože o tom vám přinesu poměrně rozmarnou reportáž co nejdříve. Dnes tedy je hlavní následující otázka:

 

 

Co děláte, abyste se nebáli jít spát?

Nebáli se, že během spánku vás vykradou...

 

 

      d@niela

 

 

 

 

Komentáře (10)add feed
Nepamatuji si, že by se tady v horách stalo něco nekalého. : strejda
Co tu bydlím, nepamatuji si, že by se tu někdo někam vloupal. I když mám dubové vchodové dveře se třemi zámky, kolikrát jsem zjistil, že jsem šel spát a zapomněl jsem zamknout. Garáž i vchod byly celou noc sice zavřené, ale nezamčené. A z garáže je průchod i do domu. To se mi stávalo často, když jsem tu byl sám. Pak přišla za mnou i manželka a ta už to zamykání začala kontrolovat. Není to tak dlouho, vedle nás si koupili domek dva mladí lidé s jedním dítětem a při seznamování nás požádali, jestli bychom si s nimi vyměnili tel. čísla pro strýčka příhodu. Byl to dobrý nápad a tak se tu tak trošku hlídáme navzájem a tím se snížila pravděpodobnost vykradení jednoho z nás.
Jo a ještě mám na oknech v prvním patře čidla pohybu a pod okapem sirénu se 120ti dB se samostatným okruhem napájení. Ale ještě se to, krom občasných zkoušek, nikdy nespustilo. Kolikrát odjíždím dolů nakupovat a nechávám si otevřená vrata, abych pak mohl zajet při návratu rovnou do dvora. Otevřený a nezamčený bývá i zahradní domek, kde je třeba sekačka a ještě se nic neztratilo. Zatím... Asi jsem příliš důvěřivý, ale tady se všichni známe a cizího člověka tu každý okamžitě registruje.
leden 12, 2016 21:43
U bytu máme kliku z obou stran, žádnou kouli. : mamča
Klíče v zámku nenecháváme, ale při zavírání automaticky přecvaknem západku horního přídavného zámku. Ale je pravda, že před bytem máme uzamykatelnou chodbičku společnou pro tři byty a ostražitou sousedku se psem.
leden 13, 2016 08:15
... : deeres
Bezpečnostní dveře (s trojkou, nebo dokonce čtyřkou) jsou opravdu zabezpečené teprve zamknuté a všechny západky na svých místech. Ty musí zapadnout do futer, co jsou zalité betonem, aby se futra nedala roztáhnout. Pokud jsou dveře pouze zaklapnuté, tak je zručný zámečník, nebo bytař opravdu otevře raz-dva.

Také jsem se o tom přesvědčila, když jsme dveře zabouchli a zevnitř nechali klíče v zámku.Nestačila jsem se divit, trezorové dveře, bez jakéhokoliv viditelného poškození,měl otrevřené do jedné minuty.

Osobně bych se bála spíše těch oken a rada, co dělat v případě vniknutí někoho cizího do bytu je pouze jedna. Mít něco k obraně, pistole to u tebe, ani u mne a pohrabáč pod duchnu je blbost. Opatři si obranný pepřový sprej. Já ho nosím všude sebou a už se mně to párkrát vyplatilo. Jak se tak toulám všude možně, tak to nebylo proti nějakým násilníkům, ale jako obrana proti napadení psem. Na venkově ti ploťáci, když se jim podaří zdrhnout, tak se někdy chovají jako magoři.Nenechám si porvat psa a přitom stačí fouknout před něj a protože mají čumák mnohem citlivější, než lidé, raději honem zdrhnou.

Dá se koupit v tržnici, nebo po netu a po Kolíně a událostech v Maďarsku po nich bude určitě poptávka.

A být tebou, vykašlu se na SVJ a objednám si mříže na okna, co ti asi tak můžou udělat?
Budou ti psát výhružné dopisy, abys je odstranila a dovolávat se stanov a domovního řádu, ale nějaké skutečné represe? My ve stanovách žádnou vymahatelnost nemáme, vy jo ?
leden 13, 2016 10:19
oprava : deeres
Zase mně tam kus vypadlo, takže pistole ne!
leden 13, 2016 10:21
.. : kolejdoucí
já to mám vyřešeno jednoduše - nic cenného nemám. TV nevlastním, počítač je předpotopní a mobil Aligátor. Ledničku a pračku snad krást nikdo nebude.
leden 13, 2016 10:41
zloděje : vlk
nejvíce znervózní neočekávané chování techniky v bytě. Třeba teď jsou v jednom nejmenovaném marketu (začíná na L) led žárovky s integrovaným PIR senzorem. Pokud se v chodbách a předsíních automaticky rožne (pro čtenáře z Čech - rozsvítí) je to jak signál pro něj, tak pro obyvatele, že se něco děje. Do soukromé chodby stačí také atrapa kamery.
Pes je k ničemu (jak který) znám osobně případ psa v bytě, rodina spala a zloději je vykradli. Pokud už je doma nějaký alarm, bohužel s GSM telefonem to také moc nepomůže, dá se snadno zarušit, je potřeba pevná linka. Ale hlasité pískání sirény může amatéra znervóznit a donutit k ústupu. Ten máme u kol v kolárně a ve sklepě kde jsou lyže a podobně. Klíčenka k ovládání alarmu je na klíčích.
Nestřílet! Ale gumová hadice v první třetině s kusem dřeva uvnitř (jako rukojeť) a v druhé polovině s olověnýma kuličkama se hodí mít po ruce. S caserem v jedené ruce a s hadicí v druhé už se dá trochu smysluplně vyjednávat s nezvanou návštěvou.
leden 13, 2016 11:00
Já jenom : kim
chci připomenout, že zloději si vybírají byty, kde je na zvonku jen ženské jméno.
leden 13, 2016 11:47
kolemjdoucí : deeres
já to mám vyřešeno jednoduše - nic cenného nemám
A vědí to ti bytaři?
Na Vinohradech máminu sousedku vykradli opakovaně, i když už nebylo co sebrat. Nic nenajdou, udělají bordel,rozmlátí byt, vydělají se ti do rohu místnosti. Ty možná jako tvrďák ne, ale někdo jiný se s tím bude dlouhodobě psychicky vyrovnávat.
Možná na venkově , kde se všichni znají, to jde. Já tu vidím domy bez plotu, s okny až na zem, bez minimálního zabezpečení, ale ve velkých městech, kde je anonymita, je to úplně jinak.
leden 13, 2016 12:23
Tak : Lenka1
podle výše zmíněných informací jsem nejspíš ideální objekt. Bezpečnostní dveře nemám, psa taky ne, žádný alarmy ani čidla a na zvonku mám jen své ženské příjmení.

Nicméně když spím, tak mám vždycky po ruce nebo pod polštářem pistoli se zásobníkem (pro rejpaly - nenabitou, tzn. pouze zásobník ve zbrani, k nabití pak stačí jeden pohyb) a druhý plný zásobník někde poblíž.

Nejsem "action heroine", ale mám dost inteligence na to, abych věděla, že až se něco stane, tak nebudu mít čas lovit zbraň a munici z kufříku a teprve nabíjet, že.

Na to aby se případnému agresorovi nic nestalo, zvysoka dlabu. Postarám se, aby útok nepřežil a pak existuje jen moje výpověď.....


leden 13, 2016 17:18
Deeres, nedobře radíš Daniele s těmi mřížemi. : Myška
Pokud svévolně zasáhne do nové fasády instalací mříží, přijdou o záruku na fasádu. Má si to vzít Daniela na triko? Já bych jí to neradila. Prostě vlastník bytu si nemůže úplně dělat co chce.
leden 14, 2016 08:13
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]