O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MŮJ DŮM, MŮJ HRAD PDF Tisk E-mail
Středa, 02 prosinec 2015

V současné době zhoršené bezpečnostní situace se v parlamentu (doufejme) objeví několik zákonů, které mají posílit naši bezpečnost. Například ten, který občanům dovoluje bránit se ve svém obydlí všemi prostředky. Miroslav Lidinský, válečný veterán z Afghanistánu, šéf Úsvitu, řekl, že jeho strana předloží protiteroristický balíček, který bude vycházet z toho, co na Slovensku schválila Ficova vláda. 

 


 

 

 

 

Jenže - zatímco na Slovensku hodlá vláda tato opatření schválit ve zrychleném legislativním procesu a má podporu opozice, u nás vláda nedělá v podstatě nic.  Smer Roberta Fica je přitom sesterskou stranou ČSSD. U nás premiér pouze hledá výmluvy, proč nic nedělat.

 

Generální tajemník Interpolu Ronald Noble prohlásil, že existují jen dvě možnosti, jak bránit otevřené společnosti od teroristických útoků jako byl ten ve Westgatském nákupním centru, kde se útočilo na takzvané „měkké cíle“: buďto vytvořit bezpečností zóny okolo podobných míst nebo dovolit civilistům nosit své vlastní zbraně k obraně. A jelikož podle něj "nemůžeme mít ozbrojené policisty úplně všude", je jasná, jaká je jediná možnost – a v roce 2015, poté, co se jednak útoky dvakrát odehrály v Paříži, a poté, co palestinští teroristé vyhlásili Izraeli čtvrtou intifádu, se jeho slova potvrzují.

 

Paříž byla 13. listopadu plná policistů, kteří strážili stadion, který měl být původním cílem teroristů. Ale když se na něj přes policisty nedostali, zaútočili jednoduše na vedlejší cíle, kavárny a hudební klub, kde nikdo zbraň neměl. A jelikož je nikdo nemohl zastavit, civilisté mohli jen trpně čekat, až se stanou oběťmi.

 

Oproti tomu Izrael zvolil řešení, které doporučil Ronald Noble: ozbrojil své občany. Začalo to tím, že se ozbrojil starosta Jeruzaléma a svým spoluobčanům doporučil totéž. Hozenou rukavici zvedla izraelská vláda, které na rozdíl od apatické a k aktivistům klientelistické Evropské komise skutečně záleží na blahu a bezpečí svých občanů, a proto v reakci na vlnu teroristických útoků již podruhé, tentokrát ještě více, usnadnila nabývání zbraní slušnými, zákona dbalými, civilisty.

 

Izraelský ministr vnitra Gilad Erdan k tomu, přesně v duchu Ronalda Noble z Interpolu, řekl: „V posledních týdnech mnozí civilisté pomohli Izraelské policii zatknout teroristy, kteří spáchali teroristické činy. Civilisté vycvičení v užívání střelných zbraní násobí sílu v boji proti terorismu a proto jsem učinil opatření, která v této době ulehčují získání povolení (k držení zbraně).“

 

Už aby to bylo tak i u nás. Kde jaký gauner má větší práva, než slušný člověk. Ještě se podívejte na recidívu. Není přece možné, aby někdo ve svých 30 letech byl např. už  15x soudně trestán, ze všeho si dělal legraci a do vězení se jen chodil "na zimu" ohřát. Nastavme pravidla (vyjma vražd a brutálních trestních činů): jednou - chybu udělá každý, podruhé - poslední šance, potřetí - na svobodu se podíváš nejdříve po 10 letech.

 

Kdyby toto platilo, možná by se ani nutná obrana nemusela řešit.

 

IVAN KLAPKA

 

 

 

Komentáře (35)add feed
S tvrdší úpravou trestních sazeb : Anděla
souhlasím, ale představa, že se občané vyzbrojí mě děsí. Společnost není na takové věci připravená, není dostatečně ukázněná a mohlo by to opravdu špatně dopadnout. Obranu domova všemi dostupnými prostředky chápu a souhlasím. Zbraně v ulicích bych rozhodně nepodpořila a doufám, že ti, kteří o tom budou rozhodovat, si zachovají zdravý rozum. Proti teroristům budou muset postupovat jinými prostředky a už dávno s tím měli začít. Hra o čas je tím špatným přístupem, tím, co dává prostor k nekalým kejklím a k omezování občanských práv a svobod "domácím"!
prosinec 03, 2015 08:32
... : Aggitta
Momentální právní úprava je fakt hloupá - když zloděje kousne pes, máte z toho popotahování vy jako jeho majitel, větší než zloděj z toho že porušil domovní svobodu nebo dokonce opravdu stihnul dokonat vloupání a krádež.
Takže za mě - nechť ten, kdo krade, nese riziko toho, že si na mém pozemku "ublíží"...
Samozřejmě pokud pes pokouše pošťáka na přístupové cestě ke dveřím bytu, bude to moje chyba. Ale pokud budu mít psa na vedle oploceném, veřejnosti nepřístupném dvoře, s varovnou cedulí "objekt strážen psy", tak ten kdo ten plot přeleze, nemůže následně žádat bolestné.
prosinec 03, 2015 08:47
petice : vlk
Prosím o zamyšlení, popřípadě podepsání a šíření této petice všem známým, které máte v adresáři. Vůbec nejde jen o zákaz poloautomatických zbraní. Je to salámová metoda. Po ní příjde zákaz všech zbraní. V dnešní době je to naprostý nesmysl, brát občanům právo na vlastnění zbraní. Policie ještě nikdy nabyla tam, kde by mohla ozbrojenmu útoku zabránit. Tak se nejúčinnější obranou stává zodpovědný ozbrojený občan.

Historie nás učí, že nejvíce lidí nebylo zabito ve válkách, ale vlastními vládami. Viz. Sovětský Svaz, Kambodža, Čína ...

Pamatujte starou známu pravdu : vláda, která zakazuje občanům zbraně to s občany nemyslí dobře !!!

https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership?recruiter=431535714&utm_source=share_petition&utm_medium=email&utm_campaign=share_email_responsive
prosinec 03, 2015 09:23
Dostali jsme právě mail : Michal
od kamarádky v Americe.
Massive shooting in San bernandeno California mental health regional center was attacked . 14 dead 17 injured . Two suspects dead one detained . Or he could still be at large

Tady je překlad: Velká střelba v San Bernardino Kalifornie. Krajský ústav pro duševně choré, 14 mrtvých, 17 zraněných. Dva útočníci mrtví, jeden na útěku.

Byli tři, ne jako obvykle jeden blázen. Je to teroristický útok? Nevím.


prosinec 03, 2015 10:04
Ale tady je link : Michal
prosinec 03, 2015 10:08
Už řádí i v Kalifornii. : mamča
Podej čertu prst, a peklem se ti odmění.
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/388171-kalifornsky-masakr-rozpoutali-manzele-hygienik-a-farmaceutka-muslimskeho-vyznani.html

Překvapivě to byli vzdělaní muslimové. Takže ani ti "inženýři a doktoři", co nám o nich vypráví naši vládní představitelé, nejsou zárukou loajálnosti k evropským hodnotám.
Stačí měsíc dovolené v SA, a je všechno jinak. Ani jejich malé dítě nedokáže zabránit muslimským rodičům v předpokládané sebevraždě.
Aspoň že Policii mají v Kalifornii kvalitní.
prosinec 03, 2015 10:41
Nojo, mamčo. I naprosto vypatlaný magor dokáže dosáhnout vzdělání : NČ
Vždyť to vidíme i v našem parlamentu (a nejen v našem, i v tom evropském). A v zemi neomezených možností se může stát i prezidentem.
prosinec 03, 2015 10:47
bez komentáře : vlk
Možná už ten odkaz tady šel

Rozhovor s Dr. Salmanem Hasanem, který pomáhá křesťanským uprchlíkům před zvěrstvy islámistů.

http://www.securitymagazin.cz/zpravy/byvaly-muslim-a-znalec-koranu-o-islamu-uprchlicich-i-genocide-krestanu-podari-se-zachranit-153-krestanskych-uprchliku-z-iraku-1404048258.html
prosinec 03, 2015 10:50
vlk : mamča
Dočetla jsem článek, a koukám. Tenhle člověk mluvil s naším premiérem, a B. Sobotka stále tvrdí, že se nic neděje, že má všechno pod kontrolou ?
prosinec 03, 2015 11:08
Sobotka je politik : vlk
zajímá ho jen vlastní korýtko, dál než na špičku nosu si nevidí. Pokud se najde někdo, kdo s tím chce něco dělat, je označen za xenofoba (uživatelé toho slova ani neznají správný význam).
Už zase se může říkat jen jediný oficiální názor a za jiný se asi bude brzo vyhazovat z práce a trestně stíhat. Zase děti ve školách slyší něco jiného než doma. Naivně jsem si myslel, že se to už nebude opakovat. Jsem to ale vůl!
prosinec 03, 2015 11:23
vlk : mamča
Sobotka jen čeká až co na to Brusel s US a pak se vyjádří "patřičně chlapácky".
(On nemá Sobotka rodinu, děti, přátele ? Jak může takhle opovrhovat vlastním národem ?)
Pokud ovšem není lišák, a nehodlá k nám přijímat pouze migranty ze zemí, které už muslimové zničili. Třeba ze Švédska, Holandska, Francie, Dánska, i Němci by se u nás dobře uplatnili.
Pak bych s ním souhlasila, že se migrace není třeba obávat.
prosinec 03, 2015 11:44
Dnes na ČT1 : Míša šíša
v pořadu Máte slovo bude téma: Prezident Zeman - rozděluje společnost nebo je hlasem lidu? Podněcuje v lidech nenávist vůči muslimům a xenofobní nálady? Účastnit se bude mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Asi to bude zajímavé...
prosinec 03, 2015 13:26
škoda : vlk
že tam nebude kníže Schwarzenberg, co má v erbu useknutou hlavu tureckého muslima a havrana na ní, jak mu klove oko

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e0/Schwarzenberg-Orlický-Erb.png/190px-Schwarzenberg-Orlický-Erb.png

Tomu říkám ironie osudu
prosinec 03, 2015 14:04
Vlku : Míša šíša
smilies/grin.gif
prosinec 03, 2015 14:26
vlk : prosinec 03, 2015 14:04 : mamča
Skvělý postřeh ! smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif
prosinec 03, 2015 14:37
Vlku, dost dobrý, dík. : NČ
Už jsem si erb vyhledal a prostudoval
prosinec 03, 2015 14:53
Andelo : Karlos...
Netreba se bat ozbrojenych obcanu, v CR mame (kupodivu) vyborne nastavene zakony, co se tyce strelnych zbrani, excesy se strelnymi zbranemi jsou minimalni. Postaci, aby se stavajici zneni nasich zakonu nezmenilo, jak ma v planu idiotska EK. Ja osobne si jdu delat zbrojak v co nejblizsi dobe a hned pote se par bambitkama zasobim. Jak jsem si vsiml, tak nejsem sam, cini tak hodne mych dalsich kolegu policistu. Jak se rikalo na vojne: kdo je pripraven, neni prekvapen smilies/wink.gif
prosinec 03, 2015 16:01
Karlosi, : Michal
rád s tebou souhlasím, i když, jak se zdá nám stále ještě bezprostřední nebezpečí nehrozí. Otázka je, jestli a jak dlouho to tak zůstane. Přesto platí
Jak se rikalo na vojne: kdo je pripraven, neni prekvapen.


prosinec 03, 2015 20:13
Když jsem tu v minulosti : Krakonoš
horoval pro větší dostupnost zbraní pro vobyvatele, byl jsem za militantního magora, kterej sem chce "tahat Ameriku". To, co píše pan Klapka v posledním vodstavci, není nic novýho, po silnějším právu na vobranu se tu volá už vod dob glasnosti, opět s vodkazem na pravidla v USA. Neděje se nic, princip 3x a dost nikdo do volebního boje nepřináší, protože každej z politiků si umí spočítat, že na to v rozpočtu nenajde peníze (výstavba novejch kriminálů a zabezpečení jejich provozu a vostrahy), ani bolševik žádný 3x a dost nezavedl a zavádět nekoušel, x krát trestaný recidivisti se kolem nás potloukali i za minulýho režimu. Byl bych velice rád, kdyby legislativa v EU například umožňovala napadenýmu řidiči kamionu, kterýmu gauneři z řad běženců házej nebezpečný předměty typu dřevěnýho kopí do čelního skla, bránit se střelbou. Bohužel, tyhle úvahy znamenají "víc Ameriky/Izraele, míň socialismu", a to se v Evropě tradičně nelíbí a doposud proti těmhle úvahám byli i ti, kdo se dnes začínají pod tlakem médií shánět po zbrani. Těžko říct, jestli se něco změní, ale spíš mám realistický vobavy, že se najde dycky dost důvodů, proč nechat voběť bezbrannou a bez práv.
Na druhou stranu právě včerejší americkej případ jasně ukazuje, že úvahy vo tom, jak vozbrojení civilistů zastaví podobný útočníky, jsou lichý (sám jsem se jich v minulosti dopouštěl). Realita je taková, že útočník má vždycky vobrovskou výhodu proti vobětem, volí místo, čas, výzbroj, způsob. Když bude vědět, že může narazit na vodpor, doplní svou výbavu vo neprůstřelnou vestu - zastavit takovýho střelce v panice, která nastane, nezvládne prakticky žádnej vozbrojenej civil bez speciálního výcviku, spíš by šlo vo šťastný výjimky než pravidlo. To nemluvím vo tom, že nošení zbraně nikoho nevochrání před sebevražedným atentátníkem, navopak si umím představit situaci, kdy poté, co se magor vodpálí, po sobě v nastálý panice začnou vozbrojený civilové pálit navzájem.
No nic, těším se na mluvčáčka. smilies/wink.gif
prosinec 03, 2015 20:33
Naprostý souhlas : okatá
s panem Klapkou. Neb KDYBY měl jeden či více lidí z hospody v Uherském Brodě zbraň, nemuselo být osm mrtvých. KDYBY mělo pár lidí z pařížského klubu Bataclan zbraň, nemuselo být přes sto mrtvých. KDYBY...
V Izraeli vědí, co dělají. Jasně, jsou tam v daleko horších bezpečnostních podmínkách, ale obávám se, že za chvíli tu máme podmínky podobné.
Doma máme trezor, ve kterém je mimo jiné i brokovnice. Jsem čím dál radši, že tu něco takového je. Manžel má zbroják. Já zbraně nijak nemusím, nemám je ráda, ale dospěla jsem k přesvědčení, že udělat si zbroják dokud to jde není vůbec špatný nápad. Tudíž až přivedu na svět dalšího cipíska, jdu na to.
Ono kdo zbraň chce, tak si ji opatří. I bez průkazu. Takže nějaká nařízení omezující možnost držení určitých typů zbraní jsou mírně řečeno k prdu. Petici proti tomuto nesmyslu jsme samozřejmě s mužem podepsali. Jak říká Vlk, jde dost pravděpodobně o salámovou metodu. Díky, nechci...
prosinec 03, 2015 20:52
Karlosi, : Krakonoš
excesy jsou minimální, protože populace je zatím v naprostý většině nevozbrojená. Jakmile bude většina populace vozbrojená, je naprosto logický - a statisticky nutný - že přibude excesů. Ale jinak souhlas, myslím si, že na zbraň by měl mít právo každej dospělej člověk, kterej splňuje zákonný podmínky. Že ale budou zbraň vlastnit jen zodpovědný a duševně vyrovnaný jedinci, to bych si nenalhával, není tomu tak ani dnes...
prosinec 03, 2015 22:26
Krakonos : Karlos...
Asi by ses divil, kolik lidi ma zbran. Co se tyce drzeni strelnych zbrani, muzeme se rovnat smele treba se Svycarskem a neni duvod si myslet, ze by se to v dohledne dobe melo nejak menit.. smilies/wink.gif
prosinec 03, 2015 23:16
Můžeš sem hodit nějaký statistiky? : Krakonoš
Švýcarsko vs Česko? Mně se to nezdá.
Každopádně k diskusi vo zbraních jsem našel velmi zevrubný pojednání, který se mi líbí:
http://cover72.net/zbrojnice/FOS_obsah.htm
prosinec 03, 2015 23:29
Tak jsem nebyl línej a podíval se: : Krakonoš
K 31. prosinci 2011 bylo na území České republiky evidováno celkem 311 667 držitelů zbrojního průkazů.
Zdroj: [url=http://www.penize.cz/ochrana-spotrebitele/230648-cesi-jsou-strelci!-legalne-drzenych-zbrani-je-u-nas-pres-sedm-set-tisic
]http://www.penize.cz/ochrana-spotrebitele/230648-cesi-jsou-strelci!-legalne-drzenych-zbrani-je-u-nas-pres-sedm-set-tisic (Zbraní v tý době bylo cca 700 000.)
Jestliže je v Česku zhruba 8 milionů dospělejch lidí, pak vozbrojený jsou asi 4%. Takže asi tak je to s tim rozšířením zbraní mezi náma. Nic moc. smilies/wink.gif

Ve Švýcarsku neexistuje evidence ani zbrojní průkaz, nicméně vodhady jsou 2,3 - 4,5 milionu na 7,8 mil obyvatel (článek ze stejnýho vobdobí). To už vypadá jinak, ne?
prosinec 03, 2015 23:41
Jo a ještě k mluvčáčkovi: : Krakonoš
Udělal mi radost, nezklamal a svůj plat si plně zaslouží. Jeho variace na téma "pan president se nikdy nemýlí, nikoho neuráží a chyby nedělá" jsou tak roztomilý, že by si zasluhovaly divadelní zpracování podobně jako svýho času Ivánek s Milánkem. smilies/grin.gif
prosinec 04, 2015 00:15
... : Karlos...
S tim Svycarskem to bylo mysleno v souvislosti s kazni smilies/wink.gif
prosinec 04, 2015 01:12
... : Karlos....
Jinak ve Svycarsku je v drzeni okolo 3 milionu zbrani, v CR pouze neco pres 700 tisic..
prosinec 04, 2015 08:36
Mluvci Ovcacek se neztrati, : Mikin
ten si vyslouzil demagogicke ostruhy v komunistickejch novinach. No, Klaus mel zase za kanclere paranoika Hajka. smilies/tongue.gif
S tim ozbrojovani obyvatelstva je to dvojsecna zbran. Vic zbrani znamena vice nejruznejsich nehod. Ja bych se primlouval za dukladnejsi proverovani a vycvik zadatelu. Neni nic hloupejsiho nez dovolit drzeni legalni zbrane nenavistnikovi nebo jinemu raplovi......
prosinec 04, 2015 11:26
... : Karlos...
Zadny dukladnejsi proverovani a vycvik zadatelu neni potreba, Staci dusledne dodrzovat to stavajici.
prosinec 04, 2015 11:58
Mikine o čem to zase plácáš? : vlk
Dělal jsi tady zkoušky na zbroják? Kolik nehod způsobí řidiči? Tak zakážeme auta? Nebo kolik lidí se pořeže nožem? Takže pryč s nimi z kuchyně! Občas pes někoho pokouše, tak šupem všechny utratit že? Takový dobroserové jako ty tady vládnou Evropě a podle toho to vypadá ...
prosinec 04, 2015 12:41
vlku, : Krakonoš
Takový dobroserové jako ty tady vládnou Evropě a podle toho to vypadá ...

Bylo by fér dodat, že vládnou proto, že takovej byl převládající názor společnosti. Možná se to teď konečně mění, ale doposud kdykoli v minulosti přišlo téma na zbraně, naprostá většina na všech možnejch diskusích se začala křižovat a vykřikovat: Hlavně tu z toho nedělejte Ameriku, čím míň zbraní, tím větší bezpečí. Nepustit zbraně mezi lidi, to byla doposud jasná společenská vobjednávka. A kdyby nebylo panický hrůzy z uprchlíků, která přebila stejně iracionální strach ze zbraní, bylo by tomu tak doposud. Tak by bylo dobrý, kdyby vobčani svou vlastní pos*anost nesváděli na vlády a parlamenty.
prosinec 04, 2015 15:48
Vlku, : Mikin
to se me od tebe zda malinko demagogicke. Auta i kuchynske noze potrebujeme kazdy den, zbrane vetsinou ne.
A ja je navic nechci zkazovat. :-
prosinec 05, 2015 03:20
... : marty
ono se taky výrazně změnila situace tady v Evropě, proto myslím je důvod proč přišla i změna názoru na držení zbraní.
Taky nejsem moc pro držení zbraní civilisty. Bohužel se to začíná do budoucna jevit jako nutnost.
Jinak ten zákon, kdy zloděj může žalovat za ublížení na zdraví mohli vymyslet ti, kteří mají na duševním zdraví ublíženo už od přírody.
prosinec 05, 2015 07:43
"...auta i kuchynske noze potrebujeme kazdy den..." : vlk
to je pravda a nechci se dožít dne, kdy budu potřebovat zbraň každý den ke svému životu nebo životu svých blízkých, kteří ji vzít do ruky nesmí nebo nemohou.
Nikdo nikoho nenutí se ozbrojit, já začal střílet už na ZDŠ ve Svazarmu (jinde to ani moc nešlo). Zbraň je pouze nástroj. Nástroj k odvrácení útoku, nic víc. Pokud někdo více věří bílým holubům vypuštěným s jiskrou v oku z dlaní a nebo mávání mírovou ratolestí, ať se brání jimi. Jako způsob Darwinova výběru to bude tak i lepší.
prosinec 07, 2015 16:04
No vidis, Vlku. : Mikin
Ja proti zbranim ostatne taky nic nemam.
Jinak bych nevlastnil hracicky raze 22, 22 Magnum, 357 Magnum, 30-06, 308, 20 gauge a 12 gauge.
prosinec 07, 2015 20:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]