O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NOVÁ SILNIČNÍ DAŇ PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 prosinec 2015
Vláda se shodla na tom, že ježdění není samozřejmostí, když nám narostly nohy, a jestli lidé mají na rozhazování, aby jezdili autem, je třeba to zdanit. Základní poučka socialistů zní: Jestli se to hýbe, zdaň to. A auta se jednoznačně ještě hýbají. Náš skvělý ministr financí, který poté, co inkasoval 27 miliard dotací, vykázal 4 miliardy zisku, se konečně dostal k přečtení této poučky a jal se jí zavést do praxe.
 
 
 
 
 
 
 

Takže od ledna 2016 nás čeká silniční daň - a pěkně všechny majitele aut.

 

Máš auto? Máš na benzín? Zaplať silniční daň!

 

Nebo snad nemáš na benzín? Jsi lůzr a koukej zaplatit také!

 

Od července pak čekejme novelu, která do silniční daně zahrne i cyklisty, protože i oni ošoupávají asfalt, tak ať koukají něco přivalit. A samozřejmě i koloběžky a brusle. U bruslařů se bude vycházet z toho, jde-li o inlajny nebo oldschoolové čtyřstopé, které chodníky a cyklostezky opotřebovávají více.

 

Od ledna 2017 budou zdaněny i dětské kočárky a kufry opatřené kolečky.

 

Vybrané daně se budou shromažďovat ve zvláštním fondu, v němž polovina vybraných peněz bude použita na výrobu penam-koblih potřebných v podzimních parlamentních volbách a deset procent na nákup plyšových medvídků pro chudé děti, které po soudní exekuci rodičů neplatičů daní přišly o kočárek.

 

Dalších deset procent bude použito na charitativní účely a potřebné děti běženců, protože naše populace má málo dětí a je třeba podpořit příchod imigrantů, aby ve volbách měl kdo odebírat koblihy.

 

Zbylých třicet procent bude moudře využito na dotace pěstování řepky a výrobu elektřinu v solárních elektrárnách. 

 

Nebojte, i v roce 2017 vykáže Agrofert pár miliard zisk. A opovažte se ho nezvolit znovu!

 
 
 
 
 
 


 
Komentáře (9)add feed
Je mi zle, : Ketrin
jen vidím ten jeho prolhanej krysí ksicht a veksláckoestébácké manýry. Co se ještě musí stát, aby ho jeho dutohlaví voliči přestali milovat?
prosinec 02, 2015 07:57
Pane Houško, : mamča
Vy si děláte srandičky, ale někteří naši politici to můžou vzít jako inspirativní návrh. A pak bude po srandě. Však o silniční dani se už docela vážně diskutuje. A to navzdory tomu, že kdysi se silniční daň platila, ovšem to byl benzín za dvě koruny. Pak přišli na to, že je výhodnější brutálně zdražit benzín pomocí spotřební daně a tím získat větší sumu peněz než ze silniční daně.
A vida ! Stát se pakuje na nehorázných daních na benzín, a ještě nám znovu hrozí silniční daní.
Připadám si jak v té pohádce - kde se platila daň i z trakaře.
prosinec 02, 2015 08:34
"někteří naši politici to můžou vzít jako inspirativní návrh" : jednababi
Měla bych ještě jeden - co takhle nějakou tu berni z každýho zakoupenýho páru obuvi?
I domácí, protože občas někdo vyběhne s košem v bačkorách smilies/grin.gif
prosinec 02, 2015 10:34
jednababi : mamča
A co berle a důchodcovské hůlky ? Taky svým gumovým nástavcem opotřebovávají chodníky. Navíc tam je ve hře zvýšené zatížení belhající se osoby na minimální nášlapnou plochu hole. smilies/wink.gif
Jo, a taky ze psů by se měla platit "nášlapná daň". U mojí sestřenice v paneláku si odsouhlasili, že majitelé psů platí úklid a výtah za každého psa jako za další osobu. Psi mají čtyři nohy, víc našlapou a výtah používají při venčení až třikrát denně...
Kdepak, na chudý lid musí být přísnost !
prosinec 02, 2015 11:19
Možná má autor známýho ve vládě, : toulavej
čili má pravdivé informace z první ruky. To já nemám, a tak čerpám info z medií a např. v tomto článku - http://ekonomika.idnes.cz/vlada-zvazuje-silnicni-dan-pro-osobni-vozidla-fow-/ekonomika.aspx?c=A151129_144634_domaci_ane
je to popsáno jinak. Pan Babiš, tedy ministerstvo financí, se staví ZDRŽENLIVĚ k tomuto NÁVRHU, který v rámci Národního akčního plánu čisté mobility schválila vláda a prosazuje ho Sdružení automobilového průmyslu, čili tuzemské automobilky a výrobci komponentů aut (ředitel sdružení Antonín Šípek). Jestli se to zavede, bude záležet na výsledku analýzy, kterou má zadat ministerstvo dopravy v roce 2016, dosud není a rozhodnutí má učinit až příští vláda, tedy rok 2018 nejdříve. A o příští vládě nikdo nic neví, jaká bude :-). Takže bych nestrašil rokem příštím.

Podle tohoto článku „Ministerstvo financí se nicméně k rozšíření silniční daně na všechny osobní automobily staví velmi rezervovaně. Prioritou je dle něj efektivní výběr stávajících daní a minimalizace daňových úniků a podvodů.“ – jestli je to pravda, ať posoudí čtenáři, ani na MF nemám známé.

Takže, je dobře upozornit na tuto OHAVNOST, kterou schválila současná vláda i na ty, kteří s tím souhlasí nebo nesouhlasí a proč, ale mělo by se informovat korektně a nepoužívat polopravdy jenom proto, že nemám rád pana Babiše, že :-)

prosinec 02, 2015 11:20
To je nádhera : SK
Uveřejněný článek je sice snůška nesmyslů, ale proč si pěkně neponadávat. smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
prosinec 02, 2015 11:36
.. : kolemjdoucí
jak už zaznělo, nápad docel určitě nepochází od Babiše, ale vítr fouká zcela z jiné strany. Už se k tomu ale vyjádřili někteří poslanci s tím, že tohle nemá šanci ani náhodou.
prosinec 02, 2015 12:09
na druhou stranu, bylo by dobré vědět, kdo ve vládě s tím souhlasil, kdo chce pro lidi DOBRO :-) : toulavej
Vláda má 17 členů, Babiše a Ťoka škrtáme, nesouhlasili, zbývá 15, minimálně 8 muselo být pro - kdopak to asi byl? :-) - socialisti a?
prosinec 02, 2015 14:47
Silniční daň... : Aggitta
... už platíme, tak to se nic pro nás nezmění. Víc mne zaujalo, že chtějí rozšířit povinné ručení na vše, co má nějaký motor, ať už to jezdí po silnici nebo ne. Tedy bude se to týkat i invalidních vozíků...
V budoucnu jistě objeví, že i cyklista může zavinit nehodu a bude povinné ručení i na kola?
prosinec 03, 2015 09:09
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]