O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZLODĚJI KOVŮ A JEJICH VÝNOSY PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 prosinec 2015
Měděné okapy, litinové poklopy kanálů, mostní šrouby, svodidla od silnic a čas od času i kovové sochy či pamětní desky. Již delší dobu mě fascinuje, s jakou mírou samozřejmosti tuzemská média zahalují trestněprávní jednání jistých osob do vzletného spojení „sběrači kovů“.  Snad zloději kovů, nebo ne?


 

 

 

 

 

 

 

Jedno je jisté - počet trestných činů spojených s krádežemi kovů klesl víc jak o polovinu. Úbytek krádeží ovlivnilo zavedení bezhotovostní vyhlášky od 1. března, podle které se může za výkup kovů platit pouze převodem peněz na bankovní účet nebo poštovní poukázkou.

 

 

 


 

 

 

Ubylo krádeží poklopů od kanálů, dopravního značení a součástí veřejného osvětlení. Bylo ukradeno méně kolejí, součástí trakčního vedení a zabezpečovacích kabelů. V příštích třech letech budou ve výkupu kovů zavedena ještě další, radikálnější opatření. Sběrny budou muset povinně proškolit obsluhu, zavést kamerový systém, uvažuje se o omezení otvírací doby na denní hodiny, do sběren a výkupen, které budou vedené v centrálním registru výkupen a sběren, mají také častěji chodit kontroly. Evidovat se bude i vykupovaný materiál a doufejme, vzniknou i další preventivní opatření proti daňovým únikům a zneužívání sociálních dávek.     

 

Není  to však  tak jednoznačné. Zatím je jisté jedno -   kradený šrot a barevné kovy zloději odvážejí  do Polska, případně na Slovensko, kde žádná omezení nejsou. Poctiví provozovatelé pociťují výrazný úbytek klientů, nepoctiví novou vyhlášku obcházejí. Česká inspekce životního prostředí (ČIŽP) během kontrol už odhalila několik případů, kdy sběrny vykupovaly materiál, který nesměly. Inspektoři také zjistili, že někteří majitelé vypisují směnky.  Výše pokuty se liší od provinění, největší je milion korun. Lidé se směnkami a často poškozenou nebo neplatnou občankou se už začali objevovat v bankách, kam si chodí vyměnit směnku za hotovost.

 

Změnu pocítili také obyvatelé panelových domů, od jejichž dveří mizí letáky... Někteří zloději totiž vyměnili sběr kovů za sběr papíru.

 

x x x

 

 

         Sběrači kovů neexistují, stejně tak jako neexistují sběrači peněženek nebo sběrači autorádií. Jsou to všechno prachobyčejní zloději.

 

 

d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (9)add feed
Jedna z mála věcí, kde souhlasím s muslimem. : Náhodný čtenář
Ukradneš, bude ti useknut úd! Cikán bez ruky by měl kradení dost ztížené.
Daleko větší hajzli jsou ale ti "vykupovatelé", kteří jsou na čórky přímo zavedení. Všichni o tom vědí a nikdo s tím EFEKTIVNĚ nic nedělá. Zastavárny a bazáry s celonočním provozem jedou naplno. Tam dokonce funguje přímo výměnný bezhotovostní obchod, kde platidlem je již předem nasáčkovaný perník. Všichni to vědí, policajti samozřejmě též, ale pravidelný desátek se vždycky hodí. A pak - bylo by to proti lidským právům, zavřít živnostníkovi krám.
------------------------------
A ještě je jedna docela zajímavá věc. Kolik úsilí, námahy, práce, času, cikán vynaloží na ukradení něčeho, čehokoliv, co pak zpeněží za směšnej obnos (jistěže ho majitel sběrny obere jak může). Kdyby ten čmoud normálně pracoval, vydělal by v klidu a pohodě často víc, než takhle.

PS: Potěšila i pobavila mě asi před 5ti lety tragická zpráva, jak na sebe cikáni zbořili nějakou halu, když těžce a pracně odřezali nosné ocelové vazníky a sloupy.
Dost dobrý!!! Více takových zpráv!
prosinec 01, 2015 09:14
Mě pobavilo ... : micka
... když před pár lety u nás přestal jít internet. Dva dny to trvalo. To totiž někoho napadlo, že vykope internetovou propojku a kus kabelu mezi městy. Vykopal, nařezal na metrový kusy ... a ve sběrně přišel na to, že ten kabel není měďěný ale z optických vláken.
Je to smutná legrace. Ale v tý sběrně to musel být šok. Tak se nadřel ... a nic.
prosinec 01, 2015 09:50
... : -doktor-
Ve velkém se vyskytuje "hrabači".Hrabači kontejnery na odpadky přehrabují a okolo udělají nepředstavitelný nepořádek.Škoda,že lovit u krmítek je zakázáno.V Ústí jsou sídliště plná kontejnerů (krmítek) na různý odpad,byl by to zajimavý pohled,když by zaznělo halali.Možná by se dokázala sídliště urdžet v čistotě.
prosinec 01, 2015 13:49
pro NČ : melala
Jen tak mimochodem.......To byla hala v objektu bývalé Poldi, na kterou je vidět z kanceláří Úřadu práce!!!! smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
prosinec 01, 2015 15:17
všechno špatně : Resp
veškeré kovy a klavně kovy barevné jsou strategická surovina. Velmi nákladná i z hlediska zátěže životního prostředí, je jejich výroba ze zemních rud.

A toto bohatství se u nás krade a odváží za hubičku do jiných zemí, které nám tyto kovy zpětně velmi draze prodají jako přetavené obrobky. Už dnes je problém koupit kvalitní ocel za rozumnou cenu.
Problém je v tom, že trh s touto komoditou je svěřen do rukou soukromých spekulantů.
prosinec 01, 2015 15:48
Resp : -doktor-
Velmi závažný komentář......!!!!!!!!!!!!!!
prosinec 02, 2015 08:31
"Kolik úsilí, námahy, práce, času..." : jednababi
Připomnělo mi to onu partičku, co vykopala a čórla kabel a jeho majitel jim chtěl okamžitě nabídnout zaměstnání, protože to dokázali ve špičkovým čase.
Kupodivu zájem nějak nebyl.
prosinec 02, 2015 10:37
NČ : Karlos....
Meles nesmysly...
prosinec 02, 2015 11:44
Myslíš? No když myslíš. : NČ
.
prosinec 03, 2015 05:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]