O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZLATÁ MLÁDEŽ - REALITY SHOW PDF Tisk E-mail
Pondělí, 30 listopad 2015
Pětidílná docu-reality show Zlatá mládež bude zítra (ve středu) pokračovat třetím dílem. Přiznávám, že má okamžitá reakce - téměř od prvních minut -  byla: "to jsou ale příšerní spratkové, frackové!“, jenže vzápětí mi došlo, že za tím účelem byli „herci“ vybráni. Ano, opravdu jsou rozmazlení, arogantní, namachrovaní, a až na jednoho líní i před kamerou. A ano, určitě za to dostanou pořádně zaplaceno.

 

 

 

 

 

 

     „Herci“ jsou mladí lidé ze střední třídy s velkou důvěrou v sebe samé a s jasným hodnotovým žebříčkem – zaprvé užívat si, zadruhé užívat si a zatřetí užívat si. Všichni žijí ve velkoměstském skleníku, s hotovými názory a mnohdy i předsudky vůči lidem mimo svůj okruh.  Nepocházejí ani z nejvyšší třídy, ale přesto se objevuje propastný rozdíl mezi jimi a lidmi, se kterými se při natáčení potkávají.

 

     Renáto je excentrický homosexuál s touhou stát se hvězdou showbyznysu, Yeni je vicemiss Vietnam, Nicol je „modelka z obálky časopisu“, Michal je "synáček z povolání"; studuje práva s předem nalajnovanou kariérou politika, Jiří se jako herec „proslavil“ hlavní rolí v jednom filmu a dabováním Rona Weasleyho v Harry Poterovi. 

 

 

 

 


 

 

 

      Česká televize koupila práva na pořad The Simple life, který se začal vysílat v roce 2003 a skončil o pět let později. Mnohem výmluvnější než trapné komentáře a jekot  zlaté pětice, byl drastický pohled na provoz jatek samotných, ukazující, jak se (nejen) u nás zachází se zvířaty. Stejně jako záběry z kastrace malých kanečků.  V případě veřejnoprávní stanice by bylo užitečnější a smysluplnější, kdyby natočila skutečný dokument na toto téma.

 

     Každé z pěti prostředí, do kterých autoři reality show vrhli tyto dvacátníky, má svá témata. Na jatkách prý šlo především o uvědomění si ceny lidské práce i života zvířat, tedy o odhalení toho, o čem nám „spotřebitelům“ společnost umožňuje nepřemýšlet.  Mj. to, že práce na jatkách, v příšerném zápachu a v konfrontaci se smrtí zvířat, pětici rozhodila, bylo zcela jasné, nejspíš by se to stalo většině z nás. V mosteckém Chanově to bylo absolutně jednoznačné.    

 

 

     Celý pořad ale zatím vyznívá tak, aby si „obyčejní“ lidé mohli pěkně od plic zanadávat a potvrdit, jak je tahle mládež hrozná. Není to trošku laciné? A patří to vůbec na veřejnoprávní obrazovku? Protože je předem jasné, jak budou aktéři reagovat, je to absolutně prvoplánové. To, že rozmazlené modelky, afektovaný gay a protekční synáček nedokážou pracovat na jatkách a nedokážou přežít v romském ghettu, je hodně slabé poselství. Tak uvidíme, jaké budou další tři díly.

 

 

 

Díváte se na "Zlatou mládež"?

Pokud ano - jaký je váš názor na samotný projekt

a na pětici učinkujících?

 

 

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (4)add feed
Koukl jsem : Krakonoš
a myslím, že to patří někam na Novu. Ale asi nastala doba, kdy je potřeba pomocí takovejch lacinejch prostředků posilovat třídní (a vlastně jakoukoli) nenávist. Ale jedno tomu musím nechat - narozdíl vod nedávný trapný hry na protektorát tady aspoň (1. díl) byly skutečný jatka, skutečná krev a skutečnej smrad, s čím se naši hrdinové museli potkat. Ale jinak, jak už jsem řekl, nechápu, proč tohle vyrábí veřejnoprávní televize. Asi že žádná veřejnoprávní už dávno nejni.
prosinec 01, 2015 02:31
Nedívám a mám klid. : Myška
Nemusím vidět všechno. Ale stejně jako Krakonoš se divím, že něco takového natočila veřejnoprávní televize, tyjící z našich poplatků.
prosinec 01, 2015 06:06
Zaplať pánbu, že ... : micka
... si můj expartner vzal při odchodu televizi sebou.
prosinec 01, 2015 09:44
Uz nemuzu nazev reality show ani slyset!!! : Bara
Myslim, ze vynalezcem tehle vsech reality show je Holandan Jonh de Mol. Zacalo to Big brother, silenej uspech, program od nej kupovaly vsechny televize sveta, ziskal (a stale ziskava) nespocet svetovych vyznamenani....dokonce se stal miliardarem. Ted nas tady v Holandsku tim krmi denne. Sesnactileta a tehotna, Utopia, hledani novych modelek, hledani hlasu, hledani nove Evity, vyber svatebnich satu, nakupovani rozmazlenech slecen, nejhorsi ridic Holandska, vymena pubertaku, pomoc muj muz je kutil, vymana manzelek, farmar hleda zenu a mnoho dalsich a dalsich debilit.....hruza, ale to je pouze muj nazor. Znam dost lidi, kteri to denne sleduji a maji prijemne straveny vecer. John de Mol se stal miliardarem (ja mu to preju, skoda, ze me, neco takoveho nenapadlo) ale to, ze posunul televizni programy na velmi nizkou uroven nikdo nerekne nahlas, naopak je to obohaceni, jinak by nesbiral jedno oceneni za druhym......Muj nazor je, ze holandska televize je na velmi nizke urovni, kdyby ji ted zrusili, tak mi to vubec nebude vadit.
prosinec 01, 2015 11:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]