O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

CO VŠECHNO SE MUSÍ, CHCEME-LI ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 listopad 2007

 Kudlanky a Kudlánci, dostala jsem  zajímavý dopis od jedné z vás - od KITI. Jedná se o "styl zdravého způsobu života", o to, co a jak správně dělat, abychom byli zdrávi fyzicky i duševně. Nu, asi bychom se takto dožili oněch slibovaných 120 let (prý tolik je možné se ve zdraví a plné vitalitě dožít, kdybychom...).

JAKÝ JE VÁŠ NÁZOR?      JAK JSTE NA TOM SE SVÝM ZPŮSOBEM ŽIVOTA?

 

 

 

 

 

     Nebudu líčit své životní pouti s různými pokusy včetně výroby vlastních bylinkových čajů,  nebudu jmenovat regály knih plné dobrých rad různých léčitelů, které jsem neměla čas ortodoxně dodržovat. Asi každý z nás zná  Jonáše, ajurvédu, dietu dle krevních skupin, zmíním jen z dob hledání  výbornou knihu, jež u nás vyšla v roce 1990 - "Jde o život" - o nejnovějších lékařských poznatcích té doby v špičkovém zdravotnickém středisku v Springhill centre, kdy jsem se, "protože moc čtu", rozešla s jedním panem doktorem.

 

     Smutné je, že po pár letech si podobné materiály prostudovali také naši lékaři, ale nelze vzít zpět péči, kterou z neznalosti neposkytli. Velmi mne také kdysi zaujala kniha, která rozhodla spolu s dalšími zdroji o mé nechuti vstoupit do EU: "Šokující pravda o potravinách", jež vyšla v roce 2001. Dnes již nemá cenu uvádět další zdroje, všude je toho plno a pokud se dočtu o změně zákonů, jež umožňují další skryté rozšíření GMO, mám jen jedinou možnost. Sbalit své knihy o buddhismu a odejít do Tibetu. Tam ale nyní míří železnicí spousta turistů, takže svou spásu lze nalézt jen ve vlastní hlavě.

 

 

 

   

     Má současná zkušenost je takováto: Vše leze do peněz, takže jsem během posledního půl roku investovala nemalé prostředky do pití aloe (LR), klasické chlorelly, lactobacilů, vitamínových preparátů (na nich jsem živa již cca 15 let, protože přírodní čistá strava vlastně již téměř neexistuje a spousta biofarem je bio jen cenou). 

 

 

     Také jsem si po loňské téměř otravě antibiotiky naordinovala několikrát solnou jeskyni, nebát se nemocí a lidí, chodím plavat a do sauny. Určitě je dobré nechat si udělat podrobný rozbor z krve a vlasů a nasadit doplňky na míru při zachování vlastního náhledu na lékárenský byznys. Každý fungujeme jinak, např. jedna moje kamarádka věří v Herbalife a jeho vyrýsování postavy a očistu organizmu, jiní chodí do kostela a někteří uplácejí lékaře. 

 

 

   Jako dost dobrá věc je v současné době doporučováno colostrum, já osobně ho měla od firmy Star Life, kde je velká spousta dobrých a drahých preparátů. To určitě doporučím. Tato firma má i přípravek s výtažkem Anti-parasite z více jak 20 bylin, střevem se prostě začíná. Ačkoliv mám nedůvěru v  prodejce podobných potravinových hitů, sem mne přivedla jedna paní doktorka, která pracovala na plicním a jako alergolog a na základě vlastních zdravotních problémů, kdy jí šlo o život, získala onen alternativní náhled a osobní zkušenost. Nyní se tím živí a dokonce pořádá kursy pro "běžkaře bez lyží", jak já nordic walk nazývám.

 

 

     Problém je vynechat naše oblíbené drogy včetně kávy a čaje, zjistila jsem, že mimo bílého, zeleného čaje, roibosu a obyčejné filtrované vody je závadné vše, takže nevím, jak dosáhnout těch minimálních 3 litrů tekutiny. Málokterý čaj mi chutná, o svinstvu nazývaném ovocné čaje, kdy pijeme odpadní drť v sáčcích, bych se raději nezmiňovala, takže opět internet a hledat.

 

 

 

    Důležitý je pohyb a vlastní pot, většinou se všichni snažíme být deo, takže opět vše špatné zůstává uvnitř. Moc mi pomáhala posilovna, kam jsem chodila s přestávkami 17 let a užívala L-carnitin, který je sice v současné době považován za neúčinný, já se ale potila, čistila, hubla a měla energii a také estetické hledisko nemělo chybu. Ráda jezdím na kole a v případě funkčního prádla ani hektolitry potu nejsou na závadu, naopak. Pokud je k dispozici nějaký dobrý masér a odborník na lymfu, ještě lépe, já zatím hledám.

 

     Nyní mi byl na základě počítačové kineziologie  sestaven program cviků na míru na bázi jógy, kde je velmi důležitým prvkem správné dýchání, další důležitá část očisty, kterou všichni máme k dispozici zadarmo a  kterou v pracovním zaujetí stále opomíjíme. A  pak takové klasické potravní rady, jaké druhy masa a jak často, že není dobré příliš syrové zeleniny, vařit pouze v páře atd. A nezanedbávat duši, radovat se z ranního probuzení, zpívat si, ona i mantra Hare Kršna může pomáhat, záleží na pohledu každého z nás na svět. Hodně to souvisí s filozofií, ale to nemusím psát moudré ženě :-).

 

    Tak asi skončíme u mých oblíbených meditujících buddhistů,  ke kterým jsem se oklikou vrátila, jejichž filozofie se mi v současném světě stále  jeví jako jediná neškodná (američtí fyzikové mi také dávají za pravdu ;-) a přiznávají, že na vibracích "stojí" vesmír), jimž stačí tak málo a jejichž jednoduchý šat mne oklikou přivedl k mému nadšení pro indická sárí.

 

     Nyní dovětek: právě jsem si přečetla svůj text a vypadám jako propagátor Východu. Mám ráda všechny "světové strany", beru si však informace toho typu, které mi v danou chvíli sednou, neodmítám moudrost civilizací, jež tu žily tisíce let před námi jen proto, že mi mé ego namlouvá, že umím obsluhovat počítač.

 

    Takže na závěr jen zbývá popřát skutečně především hodně zdraví a pohody,  v předvánočním stresu  přimhouřené oči nad úklidem, pevnou ruku držící peněženku, pokus o optimismus přes slibovaná zdražování a radost. Takovou tu obyčejnou, každodenní. Skutečné díky za každé nové ráno.

 

S pozdravem KITI

 

 

Komentáře (14)add feed
Podle mého je důležité : Ariana
si v záplavě informací, různých doporučení a reklamy zachovat zdravý rozum a dobrou mysl. V rámci možností jíst zdravě, pěstovat si dobré vztahy, věnovat se nějakým pohybovým aktivitám a dělat něco, co mě baví. Brát život a věci takové, jaké jsou. A nenechat se blbnout, to znamená moc nečíst ty zázračné příručky na zaručeně nejzdravější způsob života a raději se věnovat praktickému životu. A podle buddhismu žít tady a teď a neřešit, jestli tady budu strašit do stodvaceti let smilies/smiley.gif
listopad 05, 2007 13:34
Já to dělám jednoduše.... : Vodoměrka
smilies/smiley.gif Snažím se mít v pohodě dušičku (což se mi sem tam ještě nedaří úplně, občas mě ještě něco dost sebere, ale už to bude lepší a lepší), mít optimistické myšlenky, radovat se z malých radostí a každodenních maličkostí (ono to zní víc literárněji, než to ve skutečnosti je), snažím se být milá a hodná na mé blízké a přátele a na ty, kdo to potřebují a vrací se mi to, fakt vrací... sem tam mě samozřejmě postihne "nemilá" příhoda, ale o tom je život, ono to nějak musí být v rovnováze. Snažím se jíst všechno, zeleninu, ovoce, maso, a spíš zdravě připravené, méně smaženého, fritovaného a víc dušené zeleniny a mít vyrovnaný talíř, něco okouknu od kamarádky makrobiotičky, chutná to i dětem a to je co říct... a mám své osobní mantry, co si opakuju ráno i večer a o důležitých věcech chodím "přemýšlet" ven do přírody se psem, zároveň si tím i pročistím hlavu a nesnažím se za každou cenu změnit to, co změnit nejde, ale jak píše Kiti, děkuji za každý nový den a raduji se z toho, že jsem třeba uviděla krásný východ slunce cestou do práce z okna vlaku a že jsem dostala ten dar tu krásu vidět. A o tom to všechno je. Někdo by možná nadával, že je to příšerné jezdit tak brzo, když teprve vychází slunce... a celý den by tím měl zkažený a špatný... a vím, že je spousta lidí, kteří tu krásu nevidí a neumí vidět a nebo ani vidět nechtějí.

No a vitamíny užívám... když na mě leze nachlazení, tak si dám preventivně šťopičku "hornobečvovské léčivé" smilies/grin.gif
listopad 05, 2007 13:40
mě potěšilo, že "není dobré příliš syrové zeleniny, vařit pouze v páře..." : NČ
Naprosto souhlasím, že pořádnej kus vypečenýho bůčku s knedlikem a s pivem, nebo studenýho s hořčicí a s pivem, je to nejlepší, co můžu pro svůj organismus udělat.
listopad 05, 2007 13:42
Jo, EnČé, : Vodoměrka
hlavně dodržet ten pitnej režim... dva až tři litříky... a já teď o víkendu v Pohořanech v roztomilé hospůdce pila tak výbornej kvasničák, že jsem vypila dvě a půl piva, což je na mě výkon... normálně "udělám" tak jedno a půl... takže fakt muselo být dobrý... a kdyby byl ten bůčíček k tomu nebo kolínko s hořčicí a křenem.... smilies/kiss.gif
listopad 05, 2007 13:48
NČ : Ariana
smilies/cheesy.gif Naprostý souhlas, když už hřešit, tak pořádně.
listopad 05, 2007 13:49
Všeho s mírou ! : wendy
Takže od každého zobnu a nemůže to uškodit, nebo ? Kdo má pajšl v pořádku, jako já a asi i NČ, může i hřešit. Bůček 1x-2x za měsíc. Krabička cigaret na 1 měsíc - to snad ani není kouření. A kafe ? To si vařím hodně v džezvě, a mám ještě kávu z Turecka - to je neodolatelná hříšná lahoda. S vodou je fakt, že balenou už vůbec nekupuju, je stejná jako ta z kohoutku. A nestojí někde v kamionu nebo na dvoře na slunci. Takže jen občas minerálky. A ovocné a zeleninové šťávy. Á propo - můžeš něco bližšího k tomu colostromu ? Dík.
listopad 05, 2007 16:24
no, nazdar : mura
kolik mas , kiti, deti?
ale co, kazdej mame nejakyho konicka smilies/grin.gif
listopad 05, 2007 16:33
tohle všechno stihnout... : ivanka
to musí být dost vyčerpávající - ale rozhodně to je zajímavé, to jo!
listopad 05, 2007 16:54
sice : Jasmina
jsem Krisnu odmitla,kdyz tvrdi ze zeny jsou jen na urovni delnika ale sari se libi i mne. Ty indicke zeny maji opravdu sarm a nektere jsou az pohadkove krasne.
listopad 05, 2007 17:47
I já si myslím, : Ráchel
že očista těla začíná čistým střevem. Jenomže jak na to? Jalové a nízkointeligenční reklamy na Aktivii to nevyřeší. Snad klystýr, ale jak ho provést, nebo Psylium, ale nemám v zaměstnání toaletu po ruce. Sama na sobě cítím, že bych s tím měla něco dělat. Ale kde vzít pevnou vůli?
listopad 05, 2007 18:04
Na důkladné pročištění střev doporučuji : saffron
hydrocolon terapii. Vůbec to není drastické ani eklhaft, jak by se mohlo zpoza rohu zdát, zubař je horší smilies/cheesy.gif
listopad 05, 2007 19:57
tak tentokrát , úplně poprvé, jsem podezírala z apríla Danielu já :) : bb
vážně jsem si říkala, že jste sedli na vějičku KITINA fejetonu na téma zdravý styl smilies/smiley.gif)
tolik metod, postupů, procedur, prostředků snad ani nemůže normální dospělá žena pojmout za celý život ?
no ale když na vážno, tak k tomu čištění střev:
levnější metodu pro zdravé žaludky a žlučníky - často si "dopřát" (to slovo je
poslední léta děsně v kurzu, že? dopřáváme si a dopřáváme...) salát nebo cokoli na ten způsob z kysaného zelí - takový přírodní kartáč střev a zdroj antioxidantů (před obdobím viroz se hodí) v jednom
další kartáč střev, bez vitamínu C, zato s jinými dobrými účinky, je nať nopálu, u nás dostupná ve formě tablet
nejlevnější obyč rejžák na střeva, úplně bez práce a taky jiných vedlejších příznivých účinků, mleté otruby - občas přidat lžičku mletých otrub do jogurtu, do pudinku, do pomazánky(zakoupíte v prodejnách zdravé výživy, občas to přidávám do krmení psům, 2 lžičky)


listopad 05, 2007 23:41
??? Proč jsem byla předhozena kudlankám k sežrání? ??? : KITI
Proč tu ukazovat obsah mého střeva plného možná pozůstatků dětských útvarů (myslím literárních). Danielo, Danielo, do roka a do dne, až se potkáme v prodejně se zdravou výživou, hin sa ukáže! smilies/wink.gif
listopad 06, 2007 09:17
já se též snažím o zdravý životní styl, : Inka
ale beru to tak nějak trochu selským ropzumem, na víc mi nezbývá čas, jídlo si vařím doma s láskou i do práce pro sebe i manžela, piju vodu z kohoutku (taky mám pocit, že dlouho natankovaná a bůhvíjak uskladňovaná to nebude to pravé ořechové (občas si jí pro zpestřením ředím džusama). Reklamy nesleduju, tak je mi to šumák. Piju ráda pivíčko, dobré vínko a tedy bohužel jsem kafař, dám si kafíčko v práci s takovou láskou a chutí, že to nijak neřeším. Bylinkové čaje s vlastnoručně nasbíraných bylinek, vypěstovanou zeleninku a ovoce, či přebytky od jiných, maso a mlíko z farmy, vejce od souseda. Snažím se zpomalit svůj život a eliminovat stresíky, mít dobré vztahy s lidma okolo sebe a pomáhat jim, brát je takové jací jsou a zbytečně se nerozčilovat věcma, které změnit nemohu. Procházky v lese mi dělají moc dobře na duši i na těle, nebo miluju plavání, jízdu na kole,....ale času mám moc málo zvlášť tento rok mám těžce hektický, ale vím, že zanedlouho to bude už lepší. Rozhodně se nenechám narušovat stupidními programy v TV a negativními zprávami. Snažím se relaxovat alespoň večer ve vaně se svíčkama, relaxační muzikou a dobrým vínkem a nenechat si od nikoho zkazit náladu. Snažím se žít v přítomnosti a dělat dobrá rozhodnutí do budoucnosti. Naslouchám svému tělu i duši a dávám jim to, co v danou chvíli potřebují.

Jinak střeva se dají super vyčitit i třídenní speciální kůrou s galuberovou solí:
jedna velká lžíce s kopečkem po ránu rozpustit do vody a vypít na lačno (to je tedy drasťák), nic nejíst a pak už jen pít vymačkanou šťávu z pomerančů a grepů (džus) minimálně 3 litry denně.
Tohle dodržet tři dny, ale chce to doma, kde je poblíž toaleta, je to super, dělám to tak 2x do roka.
listopad 06, 2007 12:29
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]