O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VĚŘÍTE, NEBO ZAVÍRÁTE OČI? PDF Tisk E-mail
Neděle, 09 srpen 2015
Když se lidé dozvěděli o existenci gulagů, nejprve nevěřili. Když se lidé dozvěděli o koncentračních táborech, taky nechtěli uvěřit, že něco takového existuje. Když se lidé v současnosti dozvídají o tom, co se ve jménu islámu děje ve světě, opět před tím někteří zavírají oči a vytěsňují nepříjemnou skutečnost. Sebeklamem a neuvěřitelnými myšlenkovými zkratkami.

 

 

 

 

 

 

 

      Všichni jsme fajn lidičkové, to jenom občas něco drsně zaskřípe. Šmik sem, šmik tam. Ale islám s tím nemá nic společného... (Už jenom čekám, kdy někdo přijde s tím, že vlastně ani Mohamed neměl nic společného s islámem.) Lidé, kteří dnes popírají a bagatelizují zkušenosti ex-muslimů, by s velkou pravděpodobností stejně popírali i zkušenosti lidí uprchlých z gulagů nebo koncentračních táborů. 

     Česká novinářka a spisovatelka Milena Jesenská začátkem 30. let minulého století podlehla mámení komunismu a vstoupila do KSČ. Jako řada levicových intelektuálů tehdejší doby s nadšením šířila komunistické myšlenky. Jenže poté se dozvěděla o zločinech stalinismu, o tom, že nepřátele režimu jsou likvidováni nebo končí v gulazích. 

     Jelikož Jesenská měla schopnost kritického myšlení a dokázala vidět věci v širších souvislostech, tak neřekla, že gulagy nemají s komunismem nic společného. Ani neřekla, že je to skutek jenom několika jednotlivců. Nemávla nad tím rukou s tím, že v Československu přece (zatím) žádné gulagy nebyly. Milena Jesenská uznala svůj omyl a v roce 1936 z KSČ vystoupila. 

     Následně se snažila varovat soudruhy před tím, že komunismus nejde vybudovat bez drsného donucování a totalitních prvků. Řekla jim o tom, jaká tyranie probíhá v SSSR. A co na to soudruzi? Vysmáli se jí, že je to lež, nechtěli jí věřit a dokonce ji skoro zlynčovali. Jenom proto, že narušila vidinu jejich nesmyslné utopie. Takto se chovají lidé, když jim někdo bere jejich falešné iluze... 

     Rudolf Vrba
byl slovenský Žid, kterému se podařilo utéct z koncentračního tábora Auschwitz (Osvětim). O své zkušenosti napsal i knihu. Po útěku z Osvětimi se okamžitě snažil o těchto hrůzách informovat doma i v zahraničí. Jenže jaký byl jeho šok... Nikdo mu nevěřil! Dokonce ani Židé. To samé zažilo i mnoho dalších Židů, např. Vítězslav Lederer, kterému se taky povedlo uprchnout z koncentračního tábora Auschwitz-Birkenau. 

     Zkuste se vžít do těchto lidí. Dokážete si představit, že přežijete hrůzy koncentračního tábora, pak se vám z toho pekla podaří utéct a nikdo vám nevěří? Jaká to musí být bezmoc a beznaděj. Rudolf Vrba i Vítězslav Lederer se pak po válce zamýšleli nad tím, kolik lidí přišlo zbytečně o život. Kolik lidí mohlo přežít, kdyby jejich svědectví uvěřili. Kdyby jejich svědectví nebylo bráno jako nesmysl s tím, že není možné, aby někdo prováděl taková zvěrstva. Jak už víme, možné to bohužel je.  

 

 

x x x

 

 

     V České republice žije několik ex-muslimů. Asi k nejznámějším patří Pavlína Bitarová ze Sýrie, Béatrice Radosa a Lukáš Lhoťan. Lukáš se snaží varovat hlavně před radikalizací české muslimské scény, Pavlína a Béatrice zas poukazují na to, jak islám diskriminuje ženy, které jsou považovány za méněcenné ve srovnání s muži. Říkají, že islám není náboženství (tak, jak náboženství chápeme my), ale že se jedná o politickou ideologii s právem šaría, s touhou podmanit si všechno a všechny. 

     To samé říká i další ex-muslim žijící v Česku. Jmenuje se Salman Hasan a ten tvrdí, že islám bude válčit, dokud si nepodmaní Evropu. Salman pochází z Iráku, kde byl vychováván jako muslim. V dospělosti ale konvertoval ke křesťanství a za to mu jeho muslimští přátelé vyhrožovali smrtí. Salman o sobě říká, že byl zapálený muslim, který by kvůli islámu i zabíjel. Ale po konverzi ke křesťanství už vyznává úplně jiné hodnoty a varuje před islámem. Podle Salmana umírněný islám neexistuje, je jenom jeden islám. 

     Když zabrousíme do zahraničí, tak tam najdeme nepřeberné množství ex-muslimů. Jedna z nejvýraznějších ex-muslimek je somálská Holanďanka Ayaan Hirsi Aliová, na kterou je uvalena fatwa, takže se schovává v USA a žije pod policejní ochranou. Ayaan říká, že nesmíme oddělovat terorismus od islámu, protože terorismus je jeho součástí. Kromě toho šaría (která je neoddělitelnou součástí islámu) není slučitelná s lidskými právy. 

      Další známý ex-muslim je Mosab Hassan Yousef, který je synem jednoho z vůdcu teroristické organizace Hamás. Nejprve bojoval na straně Hamásu, ale po takovém vnitřním "osvícení" se přidal na stranu Izraele a stal se jedním z nejdůvěryhodnějších zdrojů. V roce 2000 konvertoval ke křesťanství a v současné době žije v Kalifornii pod policejní ochranou. Ale jak sám říká, na nebezpečí je zvyklý. O svém neuvěřitelném životě napsal knihu, kde uvádí, že islám je založen na násilí a umírněný islám neexistuje. 

 

 

      Jsou tito lidé xenofobové? Rasisté? Náckové? Asi těžko. Ex-muslimové mají přímou zkušenost s islámem, mnoho z nich vyrůstalo v islámských zemích. Takže co zastánci islámu řeknou těmto lidem? Jak budou sluníčkáři bagatelizovat jejich zkušenost? Tohle už nejde odbýt klasickými řečmi o netoleranci. Právě naopak, tento sebeklam a zavírání očí nás všechny může přivést do nehezké totality. 

     A jestliže to utopistům-multikulturalistům nestačí, přidám sem ještě jeden citát. Hádejte, kdo řekl tento výrok: ,,Na Západě se často používá termín 'umírněný islám'. Jenže takový popis je sprostý, pohoršlivý a uráží islám. Neexistuje nějaký umírněný nebo neumírněný islám. Islám je islám a tím to končí." Tak co, koho tipujete? Myslíte, že to řekl nějaký xenofob, rasista nebo ex-muslim? Kdepak. Tohle řekl prezident Turecka Erdogan. Chcete tvrdit, že nezná islám? 


     Jak zní krédo všech sociálních inženýrů? Když realita světa neodpovídá mé představě, tak se z mé představy pokusím udělat realitu. Bohužel tato jejich utopická realita stála již mnoho milionů životů. Ještě i dnes existuje pár popíračů holocaustu, ale u takových osob si většinou klepeme na čelo, jestli jsou vůbec normální. Mám takové tušení, že podobně si budeme klepat na čelo i v případě dnešních multikulturalistů a zastánců islámu. 

 

LEA VOJTEKOVÁ

 

Zdroje:

http://www.databazeknih.cz/knihy/dopisy-mileny-jesenske-78641
http://www.databazeknih.cz/knihy/utekl-jsem-z-osvetimi-13570?c=all
http://www.magazin.aktualne.cz/rozhovor-islam-bude-valcit-dokud-nedostane-evropu/r~935dcae0a22111e490f70025900fea04/
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/somalska-holandanka-aliova-neoddelujme-teror-od-islamu_329867.html#.VPRMD_mG-Yc
https://www.youtube.com/watch?v=UI2E4MsC4kk
http://www.thememriblog.org/turkey/blog_personal/en/2595.html

 

 

 

Komentáře (82)add feed
Pěkně napsané, Co na to řeknou sluníčka? : Myška
Ti ex-muslimové jen potvrzují všechno to, co si o islámu už dlouho myslím. A když píšu dlouho, tak myslím roky, ne měsíce.
srpen 10, 2015 06:44
Asi tady par lidi prekvapim, : Mikin
ale ja s tou pani souhlasim. Skoro ve vsem. Stejne tak souhlasim s Lukasem Lhotanem a dalsimi. Islam fakt neni jen nabozenstvi. Ma opravdu bliz k ideologii. Akorat s tim ze neexistuje umirneny Islam a umirneni muslimove bych nesouhlasil.
Oni fakt existuji a je jich opravu vetsina. Mnozi z nich jsou napriklad schopni udat nejakeho radikala a prekazit teroristicky utok. Jsou schopni toho radikala odsoudit, zavrit nebo i popravit. Jsou schopni proti radikalum se zbrani v ruce bojovat.
Kdyz se na ne budeme divat jako na dobytek a zachazet s nimi jako s dobytkem, tak se zradikalizuji i oni.
A budeme mit tech nepratel stokrat, mozna i tisickrat vic. A budeme (s odpustenim) v hajzlu…….
srpen 10, 2015 08:11
No, : Sidon
tak teď už jenom zbývá oddělit "zrno od plev", jenže zatím to vypadá, že nikdo neví jak. Jenom aby to nebylo tak, že už včera bylo pozdě.

smilies/sad.gif
srpen 10, 2015 08:26
Mikine, já mám pocit, že už : Myška
celá Evropa je přesně tam, co píšeš. A že na oddělování je pozdě.
srpen 10, 2015 08:34
Ano, : Michal
tomu věřím já. Jednoho dne jich bude dost na to, aby nás převálcovali všechny, i s těmi konvertovanými a umírněnými.
Ovšem už je pozdě jak píší předřečníci. A bude hůř.
srpen 10, 2015 09:08
v podstatě souhlas : Petronila
s tím, co řekl Mikin.

Naše naděje jsou NORMÁLNÍ NEFANATICI na obou stranách, naše riziko jsou fanatici taktéž.

A nelíbí se mi formulace "věříte nebo zavíráte oči", jako by byl jen jediný správný názor, kterému je nutné věřit, a když nevěříte, tak jste zaslepenci.


srpen 10, 2015 10:34
Petronilo, : d@niela
Zvolila jsem ten nadpis z důvodu, že (jak jsme se nedávno stali svědky) jsou lidé, kteří opravdu nevěří na holokaust, na gulagy... a nevěří ani šotům, v současné době natočeným.

Ale pevně věřím, že fanatici ani "blázínkové" zas velkou skupinu neovlivněj.
smilies/wink.gif
srpen 10, 2015 13:07
Danielo, : Petronila
já si myslím, že to až zas tak úplně srovnatelný není.

Protože

1) holokaust je prokázanej z mnoha stran (takže nechápu, jak mu někdo DNESKA může nevěřit)
2) i když to bereš z pohledu lidí, kteří mu nevěřili TEHDY, tak si nemyslím, že by dneska někdo nevěřil nebo popíral, že ve jménu islámu se děje spousta zvěrstev

3) mám pocit, že se často slučuje a)a b), který úplně slučitelný nejsou:

a) jestli je pravda, že se ve jménu islámu páchají zvěrstva
b) jestli je pravda, že ty zvěrstva páchají (jsou ochotni páchat nebo jsou s jejich pácháním srozuměni) automaticky všichni muslimové nebo jejich významná většina.

Často se to klade (i tady) tak, že pokud jednoznačně nepřitakáš b), tak tím automaticky popíráš i a) a jsi nebezpečný sluníčko, na jehož humanismus všichni Evropani dojedou.

Já si myslím, že a) nebezpečí určitě představuje a nikdo to tu nepopírá, ale tvrdit b) a snažit se uřvat a přehlušit každýho, kdo se odváží špitnout, že opravdu ne každej z těch lidí je asi zločinec netoužící po ničem jiným než nám uříznout hlavu, mi trošku připomíná štvaní proti Židům ve 30. letech - taky byla v určitých kruzích jen jediná možnost, tvrdit, že jsou to nebezpeční podlidi, jinak si člověk sám zadělal na problém.

A já prostě odmítám uvažovat o JAKÉKOLI skupině lidí jen na základě jejich příslušnosti k nějaké víře/přesvědčení jako o nebezpečných podlidech, mimo jiné z čistě sobeckých důvodů - pokud někdo přistoupí na tento způsob uvažování, tak jak může vědět, v jaké kategorii se sám ocitne?.

Což v žádném případě nerovná se prohlášení "je nutné přijmout všechny uprchlíky včetně ekonomických a postarat se o ně", jen si myslím, že i když ty lidi nepřijmu, nepostarám se o ně a v případě, že se budou chovat násilnicky, tak proti nim zakročím jako proti každýmu násilníkovi, tak není o nich nutné smýšlet a priori nenávistně.

Osobně si myslím, že uprchlíci nepředstavují zdaleka takové nebezpečí, jaké je jim v dnešní okurkové sezóně připisováno - je fakt, že jich hodně a mají určitý násilnický potenciál, což samozřejmě riziko je, ale nejsou nijak organizovaní ani sofistikovaní, Evropa si velmi dobře uvědomuje, že je všecky přijmout nemůže a nechce a myslím, že si s nimi vcelku snadno poradí.




srpen 10, 2015 14:03
Umírnění muslimové : David X
problém se všemi těmi umírněnými muslimy je, že jejich umírněnost nemá žádnou oporu v koránu, hadíthech, ani ve fatwách uznávaných islámských škol.
Oni nejsou ani tak umírnění, jako spíše pokrytecky vlažní muslimové.
Vědí to o nich nejen ti "praví", ale i oni sami jsou si toho moc dobře vědomi a stydí se za to.
Proto se nekonají žádné jejich masové demonstrace proti terorismu (průzkumy ukazují, že násilí na nemuslimech dokonce schvalují).
Až ti "praví" muslimové převezmou moc, tahle "tichá" většina se snadno přizpůsobí novému kursu.

Z čehož vyplývá, že jediný způsob, jak porazit islámský terorismus, je porazit islám samotný, tj. přesvědčit muslimy, aby se islámu zřekli.
srpen 10, 2015 15:01
Davide, : Petronila
A Ty jsi znalec koránu a všech těch souvisejících dokumentů a výroků, studoval jsi to nějak?

Protože když necháme stranou všechno ostatní, tak pokud nejsi, tak jak můžeš s takovou jistotou tvrdit, co kde má jakou oporu?

(Mimochodem, co by asi ukázaly průzkumy mezi nemuslimy stran schvalování násilí na muslimech?)
srpen 10, 2015 15:20
pertonilo : marty
přečetla sis ten článek co sem dal Sidon v 8.46?

Prosím, pokud ne, věnuj tomu svůj čas.

Je to pouhá logika, selský rozum...
srpen 10, 2015 15:53
Pro Mikina : Fox
Kdyz se na ne budeme divat jako na dobytek a zachazet s nimi jako s dobytkem, tak se zradikalizuji i oni. A budeme mit tech nepratel stokrat, mozna i tisickrat vic. A budeme (s odpustenim) v hajzlu…….


No já nevím, ale islám byl Západu, potažmo tedy křesťanství, nepřítelem tisíce let, pro běžného muslima není postoj k Západu nic, nad čím by měl přemýšlet. Korán je pravda, vše ostatní je lež. V koránu se píše, že je třeba víru rozšiřovat, takže není co řešit. Dokud byl Západ slabý a rozdrobený, útočila vojska islámu na všech existujících hranicích a dobýval území. Po spojení křesťanských vládců pod jeden prapor byl islám dočasně porážen a zaháněn zpátky. Nyní jednota Západu opět zmizela a navíc Západ dovolil infiltraci muslimů do svého středu. To se už stalo a nedá se to odestát. Ti muslimové, kteří tu již dlouhodobě jsou, nejsou "přetaveni" na zápaďany, jsou jen dočasně neaktivní a budou a někteří již nyní jsou používáni jako opěrné body pro pronikání dalších muslimů na Západ. Jediné řešení by byla kompletní očista Evropy od islámu formou odsunu ABSOLUTNĚ VŠECH muslimů za hranice Evropy bez ohledu na to, jak dlouho zde žijí nebo zda se zde již narodili. Jenže to neprojde, takže jsme v pytli a konec západní civilizace je jen otázka času... Kdu se chce na nějaký čas zachránit, musí Evropu opustit a emigrovat někam, kde ho jako nemuslima ještě přivítají a budou rádi, že mají dalšího spolubojovníka, který jim jednou možná pomůže bránit nemuslimský způsob života.
srpen 10, 2015 16:08
Petronilo, : David X
znalcem bych se nenazval, ale o věc se velmi živě zajímám, korán jsem četl, hadíthy taky (doporučuji všem), znám i problematiku šaríi a s ní spojené výklady zmiňovaných čtyř uznávaných škol. Znám princip abrogace, takíji a podobné aspekty islámu.
Nejsa znalcem, četl jsem mnohá pojednání těch, kdo znalci jsou a nenašel v nich mnoho rozporů se svými poznatky.

Stoprocentní jistotu ti nedá nikdo, dokonce ani znalec, tohle není matematika.

Doufám, že tvůj příspěvek neznamená, že odteď se už mohou diskusí o islámu zabývat pouze osoby graduované v oboru islámských studií.
srpen 10, 2015 16:10
Mimochodem, : David X
pokud se chcete o problematice dozvědět více, existuje jeden velice chytrý pán s mnoha životními zkušenostmi, který umí o islámu a věcech s ním spojených skvěle vyprávět: Luděk Frýbort. Ne, není to extrémista, xenofób ani rasista.

Viz
http://goo.gl/sJ24ej
http://goo.gl/76Ajtv
srpen 10, 2015 16:19
Přečetl jsem si článek : Michal
která doporučila Inah a na konci je tenhle odstavec:
Myslím si, že bychom neměli čekat, až to u nás dopadne podobně a že bychom měli okamžitě konat. Co? Pro všechny, vyjma občanů EU, uzavřít hranice. Všechna ostatní řešení jsou špatná, nic neřeší a tvrzení, že bychom museli vystoupit z EU je hloupá výmluva. Podle náčelníka Generálního štábu je armáda schopna poslat až 1500 vojáků, což je dostačující počet.
Souhlasím, ale zároveň je potřeba udělat něco s tímhle:
Západ dovolil infiltraci muslimů do svého středu. To se už stalo a nedá se to odestát. Ti muslimové, kteří tu již dlouhodobě jsou, nejsou "přetaveni" na zápaďany, jsou jen dočasně neaktivní a budou a někteří již nyní jsou používáni jako opěrné body pro pronikání dalších muslimů na Západ. Jediné řešení by byla kompletní očista Evropy od islámu formou odsunu ABSOLUTNĚ VŠECH muslimů za hranice Evropy bez ohledu na to, jak dlouho zde žijí nebo zda se zde již narodili. Jenže to neprojde, takže jsme v pytli a konec západní civilizace je jen otázka času

Tak a teď babo raď.
srpen 10, 2015 17:17
Naprosto : Lenka1
se ztotožňuji s tím, co napsal Fox. Každé písmenko. Michal a David X taky souhlas.

A naše místní multi-kulti naivky nekomentuji. Radši.
srpen 10, 2015 18:43
já třeba nechápu : marty
když v novinách píšou, kolik rodilých britů, francouzů apod. muslimský víry se vrátilo z IS a podobných rizikových oblastí, kde bojovali nebo se cvičili pro IS. Že je ty země pustí zpátky?

Uzavřít hranice pro všechny kromě občanů EU. Ti kteří přijíždí z jiných zemí by museli mít platné vízum a tyhle zmetky EU bych trvale vyhostila.
srpen 10, 2015 18:47
Marty, : Lenka1
podle mě je zakopaný pes v tom, že jsme přecivilizovaní a přehumanizovaní.
Ztratili jsme zdravý selský rozum, pud sebezáchovy i chuť a schopnost za sebe bojovat a bránit se.
Najde se mezi námi nemalé procento těch, kteří z nějakého nepochopitelného důvodu věří tomu,
že když budou na muslimy hodní a milí, tak oni budou hodní na ně.
Což je tragický omyl.

Parafrázovala bych slova z jedné písničky od Dana Landy:

"Těžko se facce ubrání a tak je chudinka strašně humánní."

Problém je v tom že oni se fackovat - a nejenom fackovat - umějí velice dobře, protože
v násilí a vymývání mozků žijou odmala.

srpen 10, 2015 18:58
"Ztratili jsme..." : jednababi
Ano - a co s tím děláš?
Kromě toho, že si občas skočíš anonymně pozurážet jiný lidi?
srpen 10, 2015 19:17
úryvek : marty
z rozhovoru s Luďkem Frýbortem (odkaz dal výše DavidX)

Luděk Frýbort: Multi-kulti tady je, toho už se nezbavíme. A bude to spíš pokračovat a sílit, protože i kdyby nebyl další příliv přistěhovalců, tak už jenom ten obrovský rozdíl mezi plodností těch dvou kultur způsobí, že jednou to tady bude půl na půl a pak to bude pokračovat ještě dál. Pokud mezi tím nedojde k nějaké příšerné katastrofě.

Evropa - Foto: pixabay.com, CC0 Public domain
Evropa
Foto: pixabay.com, CC0 Public domain
Já bych navrhoval přiznat se plně bez výhrad a bez relativizace ke své civilizační příslušnosti. Jsme lidé západu, stojíme za tím, jsme ochotni z toho vyvodit důsledky, nebudeme se pokořovat, nebudeme se omlouvat až do pokolení padesátého za domnělé nebo i skutečná pochybení. Například neustálé omlouvání za křižácké války, to byla epizoda, která se ve srovnání s muslimskou invazí týkala malého území.

My se pořád za něco stydíme, za něco omlouváme a za něco se tepeme. To je naprosto zbytečné, je to pokrytecké, k ničemu to nevede. My musíme získat znovu naše sebevědomí, které tady bývalo.
srpen 10, 2015 19:20
Lenko1 : marty
bohužel je to tak.

Ten rozhovor s Frýbortem by si měli přečíst všichni kdo zastávají ten sluníčkový přístup. Možná by jim došlo o co tady jde a co se snažíme my ostatní vysvětlit. Pan Frýbort by pro ně byla snad už dostatečně vážená osobnost. Petronilo, jednababi, krakonoši.....z toho rozhovoru plyne i určitá naděje, že není všem dnům konec, pokud se chytíme za nos a zvedneme hlavy.
srpen 10, 2015 19:43
Foxi, : Mikin
to mas recht ze vystehovani evropskych muslimu neprojde. To by se musel najit jakysi celoevropsky diktator,
ktery by nahnal pomoci vojska miliony evropskych obcanu (vetsinou v Evrope narozenych) do nejake
severoafricke zeme, ktera by je byla ochotna prijmout. Takova zeme pochopitelne neexistuje, takze by bylo
nutne dalsi nasili. Ti lide by vedeli, ze jdou nekam do pouste na smrt hladem a zizni, tak by se pochopitelne
branili. Takze masakr, proti kteremu by byl holocaust nevinnou zabavou. A co by pak Evropa delala s tim diktatorem ?
Leda zeby ten job dala Okamurovi a pak ho deportovala do Japonska. smilies/grin.gif
Ale vazne - oni ti muslimove nejsou zadna jednotna fronta. Deli se na shia a sunni (a navzajem se hezky nenavidi) a
navic vetsina z nich opravdu nejsou radikalove. Nebo jinak - vetsine z nich na vire moc nezalezi.
Chteji hlavne slusny zivot a budoucnost pro sve deti.
Pokud se ruznejm silencum, rasistum a xenofobum podari ruku v ruce s radikalnimi imamy
zradikalizovat i je, buh nas potes.
srpen 10, 2015 19:59
Jeste bych dodal, : Mikin
ze v ozbrojenych silach Spojenych statu slouzi oficialne 3 400 muslimu. Ale protoze vojaci nemusi
udavat sve nabozenske presvedceni, odhaduje se jejich pocet na 10 000.
A svou praci delaji i pres par incidentu podle vseho dobre. Hlavne pri znalosti terenu, zvyku, nebo znalosti
jazyku jako je Urdhu nebo Arabic by se valka proti Islamic state nebo Talibanu nedala vubec vest.
srpen 10, 2015 20:15
víte : marty
Lenku tady odsuzujete, napadáte za její "výrazové prostředky" a chování (v tom ji neomlouvám) na druhou stranu ji nezůstáváte v tomto směru nic moc dlužni, takže kdo je lepší? A bohužel nejste ochotni a možná ani schopni uznat, že v podstatných věcech má pravdu.

A když už se Lenka zklidnila, tak si musí aspoň někdo rejpnout, že jednababi?


Lenko, už ani jeden hrubý výraz a tím některé naštveš nejvíc.
srpen 10, 2015 20:30
Lenko, to je klasika. : Mikin
Konflikt umirnenych muslimskych autorit umirnene muslimske zeme s muslimskym silencem, ktery dal prednost smrti vlastni dcery pred jejim "zneuctenim". A ten zmetek nejspis skonci ve vezeni.
Dekuji. Lepsi argument bych svoje nazory veru nenasel.
srpen 10, 2015 21:02
Lenko, : Petronila
no v té MUSLIMSKÉ zemi toho člověka ZATKLI, to znamená, že jim to, co udělal, nepřišlo v pořádku.
srpen 10, 2015 21:39
Zastánci : Lenka1
té odporné ideologie mají nejspíš ve svém software zabudovaný sebedestrukční kód.

Protože ani po x debatách svedených na toto téma nejsou schopni pochopit, že neexistuje umírněný a radikální islám. Existuje jen islám.

A každej, kdo to má v hlavě v pořádku, dává přednost prevenci. Ne čekat jak trubky, až se ti "umírnění" projeví, tak jak jim jejich ideologie maskovaná za náboženství přikazuje.

Dokud naše medicína nebude umět přišívat hlavy zpět a oživovat mrtvoly, tak ten hlavní argument sluníček -

- "nemůžeme je házet všechny do jednoho pytle, protože nejsou všichni špatní" - je prostě neobhajitelný.

Neexistuje žádný spolehlivý způsob, jak rozlišit ty, kteří by rádi od islámu zdrhli, ale bojí se smrti (trest za odpadlictví od tohoto tolerantního a mírumilovného "náboženství") od těch, kteří jsou muslimové jak se patří a na nás si už brousí nože a jen zatím se drží zpátky, protože ještě nedozrála pro ně správná doba, aby to rozbalili naplno.

Proto je MUSÍME házet do jednoho pytle, pokud chceme jako civilizace přežít.

Tohle je můj poslední příspěvek v téhle i jakékoli další diskuzi na téma islám a imigranti.

Každej ať se do budoucna zařídí podle svého přesvědčení. Čas ukáže, kdo měl pravdu.
srpen 10, 2015 21:43
zajímavé čtení : Petronila
je i tady:

http://www.respekt.cz/politika/jak-se-siri-nenavist-pripad-islam-v-cr-nechceme
srpen 11, 2015 00:52
A naposled. A ještě naposledy. : Krakonoš
A teď už vopravdu naposled. smilies/grin.gif

Petronilo, voni ho zatkli, ale to bylo právě to pokrytectví. Voni si jinak i ti, kdož zatýkali, přejou smrt svejch dětí ve vlnách, to je ta jejich zvrácená ideologie. smilies/wink.gif Nakonec, z týhle příhody by měli mít ti, kdož maj z muslimů hrůzu, radost, ne? (Teda pokud byl tím starostlivým tatíkem vůbec muslim.) Navopak by měli takovýmu přístupu tleskat - řady fanatiků zase vo jednoho prořídly - takže jen houšť, ne?
Jo a ty nevíš, že Respekt čtou blbečkové? Řikal to i NČ - to se nestydíš? smilies/grin.gif

Davide,
Z čehož vyplývá, že jediný způsob, jak porazit islámský terorismus, je porazit islám samotný, tj. přesvědčit muslimy, aby se islámu zřekli.
Tak to máš tu válku už dopředu prohranou. Já bych spíš doufal ve vývoj a reformy islámu, a bude to trvat pěkně dlouho, my dva už se toho nedožijeme (v těchhle tělech smilies/wink.gif ). Ale sebrat lidem víru? Jak bys je chtěl "přesvědčit"? Ani Leninovci nedokázali svůj lid přesvědčit, že víra je opium a zlo, a že měli nějaký přesvědčovací metody. Docela by mě vopět zajímalo, jak si to ty a taky autor týhle myšlenky a vostatní její stoupenci technicky představujete, že by s eto provedlo.
srpen 11, 2015 02:04
Mimochodem, : Krakonoš
jsem vysloveně šťastnej z toho, jak velikej kus cesty urazilo naše vysoký školství a jak se evidentně zlepšila ekonomická situace našich fakult. Protože jenom tak si dokážu vysvětlit zaměstnávání v roli pedagogů takovejch exotů, jakejma jsou právě pánové Konvička a jeho protipól Kohout. smilies/wink.gif
srpen 11, 2015 02:24
Petronilo, to není nic moc zajímavého, ten článek v tvém odkazu. : Myška
Stačí mrknout na jméno autora a je jasné, že je všechno, jen ne objektivní.

Šádí Shanaáh - http://www.zeleni.cz/sadi-shanaah/
srpen 11, 2015 06:04
Krakonoši, nerozumím tomu, proč člověk, který se tu léta prezentuje jako inteligentní rozumný chlap, : Myška
tak strašně moc banalizuje to, co se v Evropě děje. Nerozumím tomu tím víc, že máš děti, dceru, v budoucnu budeš mít možná vnučku, pravnučku,...
srpen 11, 2015 06:21
Zelení - idioti nebo blouznivci? : Myška
srpen 11, 2015 06:57
"tak si musí aspoň někdo rejpnout" : jednababi
Tak si "rejpnu" ještě jednou smilies/grin.gif
"pokud se chytíme za nos a zvedneme hlavy"
Jak to děláš ty?

Ne, vážně - mohlo mi něco uniknout, ale mám dojem, že zatím jsem (kromě řevu ve všech možnejch diskusích, nejen tady) neviděla neslyšela výraznější odpor, natož nějakou akutečnou akci mířící na ty, kteří současnej stav umožňujou, aby vzali na vědomí vox populi.
srpen 11, 2015 06:57
Myško, : Krakonoš
já zase nerozumím tý šílený hysterii a nenávisti - k ničemu dobrýmu to nepovede, ani k nějakýmu řešení problémů doby. Asi nám nezbejvá než žít s tím, že některejm svejm spoluvobčanům prostě nerozumíme - platí to pro tebe jako pro mě.

P.S. V Evropě se děje transformační proces. Děje se už nejmíň 20 let, nikoli až letos. Všechny tyhle společenský pohyby můžou - a jistě se tak stane - přispět k tomu, že Evropa přhodnotí svoje pravidla, zákony, svůj naprosto nesmyslnej a sebedestruktivní sociální systém atd. Rozhodně se tu neděje žádná muslimská invaze, ta se vodehrává jen ve vašich hlavách. Ale pokud se mi nepodařilo to vysvětlit pod cca 5 článkama s celkovým úhrnem jistě přes 2000 komentářů, pak si nedělám iluze, že bych to kdy vysvětlit dokázal. A je jedna jediná věc, na který se shodnu s Lenkou - ukáže teprve až budoucnost.

P.P.S. A Konvička je vobjektivní? smilies/shocked.gif
srpen 11, 2015 09:47
Krakonoši, : David X
samozřejmě že muslim bude jen velmi těžko konvertovat k ateismu. Ateismus je celosvětově naprosto marginální směr.

Ale málo se ví, že v muslimském světě existuje docela silná tendence odklonu od islámu směrem ke křesťanství.
Konverze totiž probíhají vskrytu, bez fanfár a nemasově (ze zřejmých důvodů), ale ty potůčky spolu už tvoří docela silný proud.
Oportunisté samozřejmě islám neopouštějí, ale velmi často konvertují chytří a vzdělaní lidé, které trápí neoddiskutovatelné vnitřní rozpory islámu.

Existují lidé jako Zakaria Botros (koptský kněz, který zná korán i Araby jako své boty), Ibn Warraq (pákistánský exmuslim) a Ali Sina (íránský exmuslim), kteří, ač cenzurování, mají v muslimském světě velký vliv.
Hysterické reakce establishmentu dávají tušit, že těchto vlivů se islámské autority obávají jako čert kříže.

Viz
http://www.aleteia.org/en/religion/article/conversion-of-muslims-to-christianity-in-morocco-raises-ire-5833981387866112
http://www.faithfreedom.org/oped/sina31103.htm
srpen 11, 2015 10:12
Dobrý fór - prý Švédka... : Myška
srpen 11, 2015 10:13
" Tak takové Čechy bych tu fakt nechtěla." : jednababi
Ale máš... až na to, že netěhotný smilies/grin.gif
http://www.hassanmezian.cz/cz/4931-kdo-jsem.html
srpen 11, 2015 10:20
Krakonoši, šílenou hysterii a nenávist nějak nepozoruju... aspoň tedy ze strany odpůrců imigrantů... : Myška
Z té strany cítím spíše aktivovaný pud sebezáchovy, který mají sluníčka někde hodně hluboko zastrčený a nebo ho postrádají, a snahu vyburcovat lidi, aby nenastavovali sami hlavu pod muslimský nůž...
Fakt tě/to nechápu.

Konvička - považuji ho samozřejmě za objektivnějšího než toho Šádí Shanaáha...

srpen 11, 2015 10:21
jednababi - : Myška
to přece není Čech!!
srpen 11, 2015 10:29
Myško, : jednababi
myslíš, že ta dívenka čistokrevná Švédka je?
srpen 11, 2015 10:39
jednababi, ta holka je Švédka jen proto, že se ve Švédsku narodila. Není pochyb, že je to muslimka : Myška
Tvůj příklad se v ČR nenarodil, jeho rodiče nebyli Češi a tak ani on není Čech.
srpen 11, 2015 11:00
Myslíš, Myško, že státní občanství : jednababi
se získává jen narozením?
srpen 11, 2015 11:07
šmarjá : Krakonoš
vždycky tu budou nějaký Češi, který bys/bych tu nechtěl(a). Můžeš čistit společnost podle libovolnýho klíče, vždycky ti zbude dost velký procento šmejdů, blbů, hajzlů, vrahů, dosaď si dle libosti. Ty naivní představy, že voplotím kus území vostnáčem a budu si žít v klidu a míru, ty teda zase FAKT nechápu já. smilies/wink.gif
Davide, konverze ke křesťanství je tak marginální záležitost, že v tom fakt nevidím žádný východisko. Reformace islámu mi přijde jako nejrychlejší a nejefektivnější - a taky nejpravděpodobnější - cesta. I tak to bude pár set let trvat. smilies/wink.gif
srpen 11, 2015 11:13
Ideální je bejt novinářem. : Krakonoš
Stačí vyzobávat z celýho světa každou hnusárnu a prasárnu, která se kde udála - za desítky tisíc let to je prvních cca 20 let, kdy to lze (!!) - a předkládat to davu. A pak už se jen kochat, co to s tim davem dělá. Lidi po těchhle informacích jedou jak feťák po perníku.
To máme ale krásně, na tom božim přehřátym světě. smilies/wink.gif
srpen 11, 2015 11:16
Krakonoši, : Fox
takže nám vlastně předkládáš variantu, že se máme smířit s tím, že nás a naše děti islám spolkne a pak se možná za pár století zreformuje, stejně jako se zreformovalo křesťanství, jo? Prostě lidi nehysterčete, stejně to neni nic platný, ono se to nakonec možná za pár století obrátí k lepšímu. A jestli hysterčit budete, tak nás stejně islám spolkne, jen u toho zařve víc lidí... Tomu já říkám optimistický vyhlídky!
srpen 11, 2015 11:37
Foxi, : Petronila
já myslím, že je to celý o tom, že někteří lidi si myslí, že nás islám spolkne, jsou o tom skálopevně přesvědčeni a dle tohoto přesvědčení jednají (včetně toho, že pokládají ty "liberálnější" taky za riziko, protože to vnímají tak, že by jim sem ten islám chtěli pustit, a nechápou, že ti druzí to mohou nechápat smilies/wink.gif)

A ti druzí si zase nemyslí, že by to bylo tak horký, a reagujou v tom duchu (třeba já osobně si myslím, že radikalizace "našich" je taky extrémně nebezpečná).

Jak je to doopravdy, to ukáže čas (a to je asi jediný bod, ve kterém se shodnem všichni včetně Lenky)
srpen 11, 2015 11:48
Proč by nás měl spolykat? : Krakonoš
Kolik muslimů prosím pěkně bude v následujících třeba 30 letech žít v Evropě. Kolik procent z nich nás bude chtít spolykat? Kolik procent evropský populace to bude? (Napovím: bude jich míň než fašistů a komunistů). Jaký budou mít možnosti změnit ústavy a právní systém evropskejch zemí? Proč bysme jim to měli dovolit?
Neptám se proto, že bych čekal, že někdo bude mít přesný vodpovědi. Spíš jen pro zamyšlení. Zastavení toho kolotoče strachu rozjetýho ve vašich mozcích. Ale samozřejmě je vaše právo tuhle psychohru hrát.
srpen 11, 2015 12:00
A hlavně mi nikdo ještě porád nevodpověděl na votázku, : Krakonoš
co by se změnilo, kdybysme my, který zde jsou řazený do jakýsi skupiny "sluníček", uposlechli vašich apelů a přijali váš pohled na svět. Co by bylo jinak? Co by se stalo? Co byste začili vy dělat, co doteď neděláte na vobranu svý kultury, po který tak hlasitě voláte a ve který vám prej Krakonoš, Petronila, bb, Mikin a hrstka dalších nějakým mně naprosto záhadným způsobem bráněj? Mně napadá jediný vodpověď: To, co dosud. (A co to je, si může každej představit sám.)
srpen 11, 2015 12:06
"Prostě lidi nehysterčete" : jednababi
Myslím, že tohle je konečně adekvátní rada.
(Fakt a bez rejpání, aby mě zas někdo nepodezíral smilies/grin.gif)
srpen 11, 2015 12:10
Krakonoši, jednababi : Petronila
přesně tak.

srpen 11, 2015 12:17
Krakonoši, : David X
problém je v tom, že islám je nereformovatelný.
Korán není žádný soubor obrazů, legend a různých literárních forem jako Bible, kde katolická církev považuje její doslovnou interpretaci za herezi.

Korán je překvapivě strohý, doslovný a návodný manuál muslima. Nenechává moc prostoru pro výklady. A co neošetří Korán, to doladí Sunna.
Jedny z nejdůležitějších veršů jsou tyto:
2:2Toto Písmo, o němž pochyby není, je vedením pro bohabojné,

10:15A když jsou jim přednášena znamení Naše jako důkazy, ti, kdož v setkání s Námi nedoufají, říkají: „Přines nám Korán jiný než tento, anebo v něm proveď změny!“ Odpověz: „Nepřísluší mi, abych sám o sobě jej měnil, já pouze následuji to, co bylo mi vnuknuto, a bojím se, neuposlechnu-li Pána svého, trestu dne strašného.“


Tj. kdokoliv bude chtít "reformovat" ten nepříjemně doslovný Korán, bude okamžitě na základě Koránu samotného označen za odpadlíka a jaký je trest pro odpadlíka, znají asi všichni.
To je pro potenciální reformátory celkem prekérní situace, však se zatím nikdo v historii tohoto úkolu nechopil.
Islám je ideologie, které má už ve svém základu zakódované velmi dobré protilátky proti zlidštění.

Nehledě na to, že jak by se jednou nabouralo dogma o doslovné platnosti Koránu, celá ta zmatená ideologie by se zhroutila jako domeček z karet.
srpen 11, 2015 12:23
Nejsem si vědoma, že bych kdy napsala, nebo si jen pomyslela, že bys mi ty a tebou výše jmenovaní, bránili dělat to, co dosud. : Myška
Dokonce mi v tom zatím nebrání nikdo. A proto to mohu dělat.

Takže odpověď na otázku - "co by se změnilo, kdyby místní sluníčka pochopily?" - byla by tu krásná shoda a vzájemná podpora. A kdyby se tahle shoda lavinovitě začala šířit až ke kompetentním lidem, musela by vláda přehodnotit postup a začít dělat něco pro to, abychom se imigrantů co nejdřív zbavili. smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif Utopie a ptákovina, já vím.
srpen 11, 2015 12:24
Myško, : Petronila
k tomu "zatím nebrání" - asi je to úhlem pohledu, ale mně se naopak zdá, že je ve vyjádření skoro už bráněno těm, kteří jsou označováni za "sluníčka", minimálně že jsou silné snahy je "ukřičet".
srpen 11, 2015 13:20
To bude : Myška
úhlem pohledu...
srpen 11, 2015 13:26
... : marty
viz. krakonošsmilies/tongue.gifroč by nás měl spolykat? : Krakonoš
Kolik muslimů prosím pěkně bude v následujících třeba 30 letech žít v Evropě. Kolik procent z nich nás bude chtít spolykat? Kolik procent evropský populace to bude? (Napovím: bude jich míň než fašistů a komunistů). Jaký budou mít možnosti změnit ústavy a právní systém evropskejch zemí? Proč bysme jim to měli dovolit?

Ty počty z hlavy nevysypu, ale už jsou přece výpočty jakou geometrickou řadou se rozmnožují původní evropani a muslimové. Co se týče změn, to můžeme přece vidět v německu, anglii, španělsku. Začíná to halal jídlem ve školách, zpřísňování pravidel oblečení dívek ve školách, zákazy venčení psů....a u nás už jsou snahy zavést učení o islámu do škol, i ta možnost voleb do místních zastupitelstev...

Zatím se většina lidí spíš snaží získat informace, sledují co se děje různě po evropě a uvidíme, jak se bude vyvíjet třeba účast na různých demonstracích. Určitě se projeví i na příštích volbách kolik lidí "nehysterčí" a kolik lidí má pocit, že "nám hoří koudel u zadele".
Pro informaci:
Připravovaná akce - TICHÝ POCHOD ŽEN PROTI týrání žen v ISLÁMU
19. 8. 2015 – 15 hodin
srpen 11, 2015 13:27
Myško děkuju! : Krakonoš
Jsme v cíli:

byla by tu krásná shoda a vzájemná podpora.

A tak já ti seberu krásnou iluzi: Nebyla. Stále by nás ještě intenzivně rozděloval např. pohled na komunismus a historii naší země v minulým století. A tisíc dalších věcí. Pokud ke krásný shodě potřebuješ společenství lidí, kde si všichni myslej to samý (a kdo ne, radši drží hubu, aby nekazil pohodu), pak máš docela problém. Samozřejmě pokud byste vo nutnosti takto nastavit kudlanku přesvědčili Danielu, budeme mít problém nejspíš my. smilies/grin.gif
Inu - budoucnost ukáže.

Davide:
problém je v tom, že islám je nereformovatelný.

Jak hluboký a dlouhý studium teologie máš za sebou, bys mohl takto rezolutně prohlásit takovou věc? Je reformovatelnej judaismus? Dovedeš si vůbec představit, jaký hrůzy se v prostoru blízkýho východu v minulosti ve jménu tohodle náboženství děly? A vo křesťanstí a jeho temný historii víme snad všichni taky dost.
srpen 11, 2015 13:28
.... : marty
a já osobně začínám cíleně chodit v dvoudílnejch plavkách, pořídím si psa a budu nahlas zpívat koledy!!!! smilies/cheesy.gif smilies/cheesy.gif

Jednababi spokojená?? smilies/wink.gif
srpen 11, 2015 13:31
"budu nahlas zpívat koledy!!!! " : jednababi
marty, to má bejt ten vox populi, co jsem ho zmiňovala? smilies/grin.gif
srpen 11, 2015 13:35
A ty víš, Krakonoši, že je islám reformovatelný? Jestli jo, jak jsi k tomu došel? Dlouhým studiem teologie? : Myška
My přece nemůžeme čekat, jestli se islám začne reformovat. I kdyby začal, bude trvat tak pět set let, než bude na úrovni, na jaké je křesťanství dnes.

To, co se dělo v prostoru Blízkého Východu, se dělo před tisícem let a souviselo to s obranou božího hrobu...

Jinak, připojila jsem do své předchozí odpovědi smajlíky, to jen, že sis zřejmě nevšiml.
srpen 11, 2015 13:42
no jasně!!! : marty
právě že ty koledy začnu zpívat už teď smilies/cheesy.gif

Taky teda doufám, že při sloce "Sněží, sněží, mráz kolem běží" se aspoň na chvíli zchladim tou krásnou představou.
A ne že mě obviníš, že se v srpnu hlásím ke křesťanskejm vánocům pouze ze zištnejch důvodů za účelem dočasnýho vochlazení kůry mozkový i toho (_._).

Fuj to je vedro!!!

:- smilies/cry.gif smilies/shocked.gif
srpen 11, 2015 14:08
Krakonoši, : Fox
to spolykat nebylo míněno doslovně, ale obrazně. Tak, jako u nás komunisti po roce 1948 spolykali demokraty. Taky se obecně věřilo, že se přeci nemůže nic stát, že je těch komunistů jen pár a nemají vlastně žádnou moc. A pak se na rozhodující místa dosadili komunistům oddaní lidé a začaly procesy a utahování šroubů. Pokud tu paralelu nevidíš, pak sni svůj sen o tom, že se vlastně nic moc neděje. Některý lidi jsou holt citlivější na signály o přicházejícím průšvihu a jiný jsou citlivý míň. A to je o tom, jestli věříme, nebo zavíráme oči. Já těm signálům věřím, ty zavíráš oči...
srpen 11, 2015 14:16
Foxi, : Petronila
technická - nevěřit nemusí nutně znamenat zavírat oči smilies/wink.gif
srpen 11, 2015 14:50
Krakonoši, : David X
já jsem svoje argumenty uvedl a doložil.
Tvoje odpověď je ve stylu
...a vy zase mlátíte černochy !

Neboli místo svých protiargumentů odvádíš řeč od tématu.

Ale prosím, když už se chceš o tom bavit. Odkud vůbec bereš přesvědčení, že křesťanství vůbec potřebovalo či potřebuje nějakou reformu ?
Můžeš číst Nový zákon odpředu dozadu a nenajdeš tam nic, co by bylo principiálně zlé. Žádné výzvy k vraždění ve jménu Pána.
V Koránu to najdeš, ve velmi nesmlouvavé formě, která nenechá nikoho na pochybách.

Zato v Novém zákoně najdeš „Miluj svého bližního jako sám sebe.“ (Mt 22, 39) a „Jak byste chtěli, aby lidé jednali s vámi, tak vy ve všem jednejte s nimi; v tom je celý Zákon i Proroci.“ (Mt 7, 12).
To ovšem zase nenajdeš v Koránu.

Na první pohled se nezdá být rozdíl mezi člověkem, který vraždí ve jménu Krista a člověkem, který vraždí ve jménu Mohameda.
Ten rozdíl je ale nebetyčný: zatímco ten první tak činí v příkrém rozporu s Kristovým učením, ten druhý v perfektním souladu s učením Mohamedovým.
A na tom žádná reformace nic nezmění.
srpen 11, 2015 15:18
"Fuj to je vedro!!! " : jednababi
Hele, marty, třeba to ruku v ruce se Sluníčkem zařídili sluníčkáři, aby se tu Afričani cejtili dobře smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
srpen 11, 2015 16:40
Ani tato informace se v našich médiích neobjeví… : Míša šíša
(Informace zveřejněná v New York Times) Představitel Republiky Kongo u Organizace spojených národů (UN, OSN), Serge Boret Bokwango, svoje odmítání „uprchlické politiky“ Evropské unie vyjádřil velmi drasticky: „Afričané, jež nyní vidím v Itálii, jsou doslova vyvrhelové a odpad Afriky. Prodají cokoli a kohokoli a zku.ví i sami sebe. Tito lidé vystupující po ulicích jako kramáři a slídící ulicemi měst za kořistí v žádném případě nejsou Afričani v Africe, bojující za obnovu a rozvoj svých zemí. Vzhledem k tomu se ptám sám sebe, proč Itálie a jiné evropské země a také arabské země dovolují a tolerují, aby se na jejich národních územích takové osoby zdržovaly.

Pociťuji silný vztek vůči těmto přistěhovalcům z Afriky, jež se chovají jako krysy napadající města v Evropě, a silný stud za ně. Pociťuji ale také silný vztek a stud vůči těm vládám v Africe, které tomuto masovému odchodu svého odpadu do Evropy také ještě napomáhají.“


Toto stanovisko jednoho představitele Spojených národů zná patrně i vláda Německa. A navzdory tomu je i nadále snahou dostat do Evropské unie tohoto „odpadu“ co nejvíc. A politici se dokonce nestydí tvrdit o něm, že to jsou „kvalifikovaní odborníci“. Ti, co by dali přednost takzvanému „australskému modelu“, nejsou v Evropské unii slyšeni.

(Co to je Australský model? Lodě s „uprchlíky“, přistižené australským námořnictvem nebo pobřežní stráží, nesmějí přistát a jsou poslány zpět. Kdo se utopí, zemře hladem nebo žízní, je si tím vinen sám. Nemusel se přece na takovou cestu vydat. Protože každý z těchto uprchlíků ví, že to, čeho se právě účastní, je ruská ruleta.)

Zdroj: http://www.ireporter.cz/2015/07/05/ani-tato-informace-se-v-nasich-mediich-neobjevi/ , ale nalézt lze i v německém tisku a na youtube.

Tak hlavně žádné hysterčení!! Krakonoš povídal, že je to v poho...
srpen 11, 2015 18:12
Myslím, že se nás nebudou ptát : Míša šíša
Kolik muslimů prosím pěkně bude v následujících třeba 30 letech žít v Evropě. Kolik procent z nich nás bude chtít spolykat? Kolik procent evropský populace to bude? (Napovím: bude jich míň než fašistů a komunistů). Jaký budou mít možnosti změnit ústavy a právní systém evropskejch zemí? Proč bysme jim to měli dovolit?



srpen 11, 2015 18:30
No super, jsem blbka, : Míša šíša
zase jsem Kudlanku rozhodila, protože si prostě nepamatuju, jak velký obrázek tu může nebo nemůže být. Daníííí, promiň, slibuju, že už sem žádné fotky dávat víc nebudu. smilies/angry.gif
srpen 11, 2015 18:34
Šíšenko, to nic... : d@niela
já už se to naučila celkem lehce opravovat :-). Takže - fakt se nic neděje!!!

Jinak - max. 640 px do šířky :-)))
srpen 11, 2015 20:33
diskuze je zbytečná, hluší neslyší : kolemjdoucí
tak snad jenom citát:
pokud zůstáváte klidným, zatímco ostatní podléhají panice, znamená to jenom, že jste něco nepochopil.
srpen 11, 2015 20:50
jednababi : marty
jo, buď je to tajná spolupráce přírody se sluníčkama. Nebo jak je nás tu čím dál víc, tak jsme si to tu víc zadejchali smilies/cry.gif
V tom případě tu bude přetopýno i v prosinci. To budou teprv šťastný a veselý.

srpen 11, 2015 21:12
Krakonoši a spol., : Nona
já také doufám, že se imigranti nepřemnoží do 30 let, já už to nějak doklepu, ale mám 25-leté děti a těm to nepřeju!!!! Jinak souhlas s kolemjdoucím...... Hluší, slepí a kdovíco ještě....
srpen 11, 2015 21:33
kolemjdoucí, : Petronila
bez ohledu na náš aktuální předmět sporu si myslím, že to zdaleka neplatí.

To, že někdo podléhá panice, nemusí nutně (ač samozřejmě může) znamenat, že je k té panice skutečný důvod.

Může to být tak,že důvod je, ale také to může být tak, že ten člověk podlehnul davové psychóze nebo manipulaci, a panika se velmi často přiživuje sebou samou.

Takže pokud někdo nepodléhá té samé panice co já, tak to ještě nemusí znamenat, že je slepej, hluchej nebo úplně blbej - jen prostě tu samou situaci vyhodnotil JINAK než já.

Taky mám svý "černý koně", ze kterých mám obavy, ale netroufla bych si někoho, kdo z nich obavy nemá, vyhodnotit jako že "nevidí, neslyší".

A strach i hysterie jsou obecně velmi špatní rádci...




srpen 11, 2015 21:51
... : Mikin
Naledujici jsem napsal uz nekde jinde, ale sem se to podle me hodi vic. Tak me to projednou prominte:
--------------------------
No, tak treba u nas v Kanade zije muslimu neco pres 3%. Problemy jsou, ale vetsinou ne zase tak dramaticke. A nove generace se podobne jako ve Spojenych statech vetsinove spolecnosti spise prizpusobuji. Nejsou v tom zadne cary, je to dane hlavne tim ze do severni Ameriky putuji muslimove z celeho sveta. Nejen ti arabsti. A ze se to vsechno promicha s dalsimi pristehovalci. S Cinany, Vietnamci nebo treba Vychodoevropany.
Tim ze Evropa dovolila tak velky priliv lidi vicemene stejne kultury a nabozenstvi, tim si podle me zadelala na p*user.
Nekolik lidi zde stale opakuje, ze umirneny Islam neexistuje. To je docela mozne, ale existuji umirneni Muslimove. A je jich drtiva vetsina. Ja jich potkal na svych cestach tisice. Vyuzit ve snaze pro zachovani demokracie a svobody jejich pomoc neni podle meho nazoru jen nejaka alternativa, ale nezbytnost.
Jedina a posledni sance.
srpen 11, 2015 23:09
Davide, : Krakonoš
Odkud vůbec bereš přesvědčení, že křesťanství vůbec potřebovalo či potřebuje nějakou reformu ?

Zkusím jenom pár bodů:
- proč existuje tolik různejch křesťanskejch církví?
- proč mnohokrát v minulosti jedni křesťani nenáviděli druhý právě na základě vodlišnýho pojetí křesťanství, pronásledovali je a vraždili?
- kde se vlastně vzala reformace, proč se teda tolik vracíme k Janu Husovi, když z tvojí votázky by se mohlo zdát, že to byla zcela zbytečná a zapomenutelná postava?

Křesťanství zcela jistě prošlo vobrovským vývojem, proměnama a bouřlivejma reformama a tvrdit, že je tak primitivní, jako je to zmiňovaný "nečiň druhejm co nechceš by tobě činili", je hodně velký zjednodušení těch 2000 let vývoje.

Foxi, ta paralela s komunismem kulhá na všechny 4. Komunisti přišli s myšlenkou a systémem, kterej se v určitý fázi vývoje zdál atraktivní vobrovský části společnosti, jenom proto mohli uchopit moc. Koneckonců umírněná, neboli reformovaná podoba jejich učení, resp. učení těch, vo který tahle banda svou ideologii vopírá, tvoří páteř sociálních hnutí a stran, celýho sociálně demokratickýho směru. To asi nejni část společnosti, kterou by bylo možný voznačit za extremisty.

Nemám chuť znovu a znovu vopakovat, co to je azyl, že kdo azyl nedostane, musí vocud vypadnout a že by tak ti, kdož jsou u moci, měli činit. To samý s lidma, který porušujou zákony. U moci nejsou žádný sluníčka, sluníčka nemají v Evropě žádnou politickou sílu, u moci jsou "normální" nesluníčkoví pragmatici, reprezentanti vás nesluníčkovejch diskutérů, ať už pravejch nebo levejch. Tlačte na ně, aby si plnili svoje povinnosti a dodržovali zákony. Tady žadný řešení nelze ani hledat, ani vymyslet.
srpen 11, 2015 23:48
taky pěkný video : marty
který určitě zkresluje situaci , nahrávku nejspíš pořídil nějakej xenofob, drobná šarvátka se mu jen hodila do krámu.

http://milanradek.blog.idnes.cz/c/472397/imigranti-protestuji-tentokrat-take-ve-spanelsku-v-katalanskem-salou.html
srpen 12, 2015 11:26
Koukám, : Krakonoš
že problém se stárnutím populace si už uvědomili i Rusové a rozhodně ho nepodceňujou. I velmi voriginální řešení navrhujou:
http://www.novinky.cz/ekonomika/377512-zakaz-dovozu-zapadnich-kondomu-by-rusku-pomohl-tvrdi-poradce-kremlu.html
smilies/grin.gif smilies/cheesy.gif
srpen 13, 2015 07:48
Krakonosi , : Mikin
jak vidim, jednoducha reseni nemaji konkurenci. Za poslednich 10 let ubylo 5 milionu Rusu, takze nutno jednat. Zapadni kondomy se zakazou a do tech ruskych (podle vseho nejspis znacne nepohodlnych a pri styku neprijemnych) by se mohly navic propichovat dirky.
Populace vznikla z opileckych vecirku bude zajiste nesmirne kvalitni. smilies/tongue.gif
srpen 13, 2015 20:07
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]