O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TETOVÁNÍ ANEB ŠAŠCI POČMÁRANÍ PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 červenec 2015
Přejít na obsah
TETOVÁNÍ ANEB ŠAŠCI POČMÁRANÍ
Strana 2
Strana 3
 

 

 

 

 

 

 

 

      Tetování jako módní trend zdobení těla se začalo prosazovat ve Spojených státech v šedesátých letech 20. století. V současnosti má ovšem zdobení těla většinou zcela jiný význam. Podle autora výstavy Martina Rychlíka lze pozorovat dva trendy – na jedné straně ten povrchní, kdy mladí lidé hledají útěk z nudy, zážitek, chtějí zvýšit svou důležitost, ale na straně druhé jsou lidé, jimž se takzvané kérky staly cestou k poznání sebe sama, rituálem, názorem a životním stylem.   

 

 

 

 

 

       Vyzývavé ornamenty na bedrech, ramenech, lýtkách nebo pupíku, tygří hlavy i jméno milovaného člověka jsou žádanou ozdobou lidských těl v posledních letech. Módnímu tetování podléhá stále víc lidí. Když se pak ale tohoto "rozmaru" chtějí zbavit, musí se připravit na značné výdaje, ale i případné zdravotní komplikace.

 

       Málokdo, kdo se nechává tetovat, ví o tom, že tetovací barvy jsou silným alergenem. Reakce vznikají nejen na přítomné kovy, jež jsou nositeli barevného odstínu, ale i na případné příměsi a nečistoty. Alergické reakce na pigment mohou být velmi silné, nejsou nikterak vzácné a rozsah imunitní odpovědi nelze předem nijak odhadnout. Pokud reakce nastane, nejede pouze o místní zčervenání a otok, vznikat mohou bolestivé puchýře, hnisající ložiska a dochází i ke zduření místních uzlin. Vyléčení tohoto stavu není nijak snadné a je náročné i časově.


       Postižený většinou nejprve musí podstoupit místní, případně i celkovou protialergickou léčbu, aby došlo ke zklidnění podrážděného místa. Teprve poté je možné přistoupit k vlastnímu odstranění pigmentu z kůže.  Což je možné buď vyříznutím, výbrusem či laserem.

 

 

 

 

 

JSTE TETOVANÍ?

Vy, váš partner/ka, či vaše děti?

Proč?

 

 

      d@niela

(zdroj: internet)

 

 

 

Komentáře (14)add feed
nejsem zastánce : Nona
tetování, nelíbí se mi to.... když vidím v TV potetované medorátory, připadá mi to nevkusné. Nejsem potetovaná a naštěstí i mým dospělým synům se tato záliba vyhnula.
Snažila jsem se synům vštípit péči o tělo v mezích normálu, naštěstí nepropadli obdivu a zkrášlování sebe samých....
Když vidím v práci kolegyně kolem padesátky s několika tetováními po těle, připadá mi to úchylné....
A když kandidoval ten potetovanec na prezidenta ČR..... ??? Neumím si to ani představit, kdyby byl zvolen..... fuj!
červenec 08, 2015 06:58
Některé kérky jsou úžasné. Propracované, je vidět, že je dělal tatér - machr. Řekla bych, že některá tetování jsou umělecká díla. : Myška
Třeba zrovna ten štír na fotce v článku...

Nemám tetování a ani po něm netoužím. Ani moje děti nemají, i když mladšího syna to láká. Ráda se na pěkné tetování podívám, a je fakt, že pěkná kérka na pěkném těle je lahoda pro oči. Ale když si představíte, jak takové tetování bude vypadat na starém, vrásčitém, nebo naopak poněkud otylém těle...
červenec 08, 2015 07:25
tetování : mura1
se mi líbí, piercing nikoli. vo tomhle vážně uvažuju :-)


a jedno moje dítě má na noze vytetovanou molekulu serotoninu.
červenec 08, 2015 07:47
V Americe : Michal
je tetování docela běžné. Přál bych vám vidět tlusté stařeny s elegantní růží na lýtku smilies/grin.gif i když ono je to spíš k pláči. Jako by si nikdo neuvědomil, že to bude jen chvíle než zestárne, kůže povolí, vrásky se objeví a ta někdejší krása se změní na .....
červenec 08, 2015 08:25
... : mia I
copak tetování ale takové prasklé silikony na stáří http://tn.nova.cz/clanek/nechutne-foto-takhle-to-vypada-kdyz-zene-prasknou-obri-silikony.html děs běs

Tetování se mi nelíbí na odhalených ramenou nevěst s korzetovými šaty. Nějak mi s tou bílou barvou šatů, šperkem na krku a načesanou hlavou nejdou dohromady. Jinak každého věc. Ale je fakt, že někdy jsou to umělecká dílka.
červenec 08, 2015 08:38
AJÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉJE... : d@niela
MŮRINKA NÁM ROZHODILA KUDLANKU...
velikost obrázků do komentářů vkládaných: na šířku max. 600px, prosím smilies/cheesy.gif

červenec 08, 2015 09:18
... : deeres
Tetování se mně líbí, protože to opravdu někdy jsou nádherná umělecká díla. Co se mně na tetování nelíbí, je to, že to je vlastně navždy. Tělo stárne a původně nádherné umělecké dílo vás změní v počmáraného šačka. Navíc tu jsou i ta zdravotní rizika.
Přitom existují kérky hennou a je to bez nežádoucích průvodních jevů, akorát masochisté si neužijou.
Henna obsahuje množství duálních pigmentů – karoten (oranžový) a xantofyl (žlutý). Dále také obsahuje chlorofyl „a“ i „b“ proto tedy, pokud hennu smícháte s vodou, vytvoříte pastu, tyto pigmenty se rozpustí ve vodě. Pokud se vzniklá pasta nanese na kůži, pigmenty prostoupí pokožkou (epidermis) a spojí se s buňkami pokožky na delší dobu (cca 2-3 týdny). Tato reakce je nazývána přirozenou chromatografií.Při zdobení těla nedochází k zásahu do lidské pokožky a tak je tato metoda bezbolestná. Směs henny s vodou lze také obohatit jinými přídavky, např.silnou kávou nebo čajem. Pro lepší prostoupení pokožkou a lepší barvu a přirozenější vůni se může do směsi přidat např.hřebíček, levandule, citrónová šťáva, cukr nebo eukalyptový olej. Výsledná barva tetováže z henny závisí také na vlastnostech pleti. Všeobecně platí, že čím snadněji se opálíte, tím lepší bude výsledek zdobení kůže hennou. U lidí se snědší pletí bývá výsledná barva hnědočervená, kdežto u lidí se světlou pletí bývá žlutooranžová. V každém případě platí, že henna je přírodní a bezpečná. Po nanesení na kůži po několika hodinách zasychá a zaschlá vrstva se odloupne. Zpočátku světle zbarvený vzor během několika hodin ztmavne a tím se zvýrazní.

červenec 08, 2015 09:31
njn, jsem byla líná zmenšovat : mura1
říkala jsem si, že 720 to snese. sorry :-)
červenec 08, 2015 09:41
deeres : bad
jen pro upresneni - tetovani hennou je DALEKO nebezpecnejsi nez tetovani klasickymi barvami, riziko rozvinuti autoimunitnich reakci je velmi vysoke. a to i pri pouhem malovani ornamentu hennou na kuzi. rozhodne nedoporucuji, zejmena oblibene "detske" malovani tetovani na dovolene u more...
červenec 08, 2015 10:41
bad, : deeres
ano, je nebezpečné, ale jenom proto, že někomu nestačí vybarvení čistou hennou. Aby se dosáhlo stejné barvy jako normální tetování(tedy pouze černé), přidávají se další látky a s přírodní hennou to nemá nic společného.
Hennou tetuji a velice často se zaměňuje henna (pravá indická přírodní barva, která neškodí) a umělá barva, která nemá s hennou nic společného a ta právě vyvolává ty alergie.
V první řadě pravá henna nikdy není a nebude černá (pasta pro nanášení je zelená až hněda a n kůži vytvoří oranžový až hnědý motiv). Pokud je barva černá, jedná se o chemicky dobarvenou hennu a ta opravdu velice často vyvolává nepříjemné alergické reakce.

červenec 08, 2015 11:01
Kamarádka : Ivča
si jednou nechala udělat henou růži na rameno. Obrovská alergická reakce na celé léto...a asi dva nebo tři roky na to se jí zarudlý obrys růže objevil na rameni pokaždé, když prvně v sezoně vylezla na slunce... Já měla henou jednou slunce a vydrželo snad jen dva týdny, čekala jsem víc. Naštěstí bez alergie. Když mi bylo o pár let míň, uvažovala jsem o motýlkovi..jenže, co za pár let s rozlezlou můrou?? smilies/grin.gif Zamítla jsem to. Syn na konci puberty uvažoval o tunelech do uší. Naštěstí než na ně našetřil, dostal rozum... Přítel nosí tetování na rameni, motiv z šamanské hole, líbí se mi to...
červenec 08, 2015 12:13
No, do toho bych nešel : Jarda
ale když se to někomu jeví jako zajímavé, je to jeho věc. Ostatně jsem v prvním kole prezidentských voleb volil Avatara, už pro tu srandu a stejně nebyl žádný kloudný výběr. Zemana až ve druhém kole, to už nebyl vůbec žádný výběr.
červenec 08, 2015 13:21
... : Mikin
Ja bych si nechal vytetovat jen neco, co se me fakt libi a o cem bych si byl fakt jistej ze se me to bude libit i po letech. Zatim jsem na nic takovyho nenarazil.
A tak mam jen krouzek v uchu…….
červenec 09, 2015 00:58
... : OlinaR
Tetování mam, na zadech, na takovém miste,ze jde videt,jen když chci ja, můžu se v klidu obléct do společenských satu,aniž bych ho ukazala, to se mi taky nelibi,kdyz na plese či svatbě jsou holky v krásných šatech pomalovane, tam mi to prostě nesedi.
červenec 11, 2015 01:40
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]